Idag har jag arbetat! På fm var mamma hos "de stora killarna" så jag och pappa var hemma. Vi var ute i trädgården och jag hjälpte pappa med kolla in vilka grenar han skulle klippa bort från äppelträdet. Det såg kul ut att klippa. (Det liknade den saxen som jag hittade och viftade med igår när jag körde bil som mamma tog från mig ...)
Därefter tog jag och pappa en promenad. Vi hade sån tur: borta vid de nybyggda husen fanns en jääättestooor gul grävskopa som fixade till en cykelväg. Vi kunde inte komma förbi den fina grävskopan så stor var den. Sån vill jag åka!

På eftermiddagen lekte jag med brorsan. Han låg på mattan hos mig och byggde med klossar och skojade med mig. Han e snäll min brorsa! Jag och mamma sov en stund på sen. Hon var trött efter att ha lyssnat på de stora killarna som snackat engelska hela fm. Sen ringde vi mormor. Jag ville prata med henne men då tryckte jag på en knapp så hon försvann. Fast vi hittade henne igen så jag fick snacka lite.

Så har jag nu lyckats ta mig ut i tvättstugan och utforskat den. Jag var med och stoppade i tvätt och nästa gång fick jag se på när brorsan tog ut tvätten och hängde i nåt skåp. Då hittade jag min lilla giraff på golvet, Fast den fick jag inte leka med för den ska tvättas ... jag kräkte på den häromdagen.

Dagens sista hushållsgöra blev att åka och handla mat. Jag är stor kille nu så jag får alltid sitta i vagnen och vifta på benen. Idag hade jag också mina nya gympaskor på. Det känns lite konstigt med skor på fötterna och sen har de så roliga snören man kan pilla på. Vi köpte dricka och fruktpuré till mig. Medan jag och mamma väntade på pappa vid kassan gick vi och kollade på två jättestora badankor. Mamma tog ner dem till vagnen och jag ville pussa på dem. Pussas ja, jag gillar att pussas ... ibland i alla fall.

Väl hemma ville jag bara ha min flaska och sova! Det e jobbigt att vara både trädgårdsmästare, hemmafru och bebis! Syrran gav mig flaska och stoppade ner mig i sängen. Hon e gosig syrran!

Igår var det fullt upp hela dagen och jag blev så trött så jag orkade inte skriva, sorry! Dagen blev lite uppochner eftersom jag vaknade redan 5.30. Då var jag pigg. Pappa bar in mig till deras säng och försökte få mig att somna men jag ville snacka. Övade lite på några toner inför sången. Tisdag är ju sångdag. Det är så kul där, jag gillar verkligen att sjunga, studsa och lyssna på instrumenten. Så jag låg där i sängen och svängde med nalle, spralla lite och gagga. Men varken mamma eller pappa ville lyssna på mig så framemot 7-tiden somnade jag.

Ester och hennes mamma kom som vanligt och hämtade oss så vi gjorde sällskap till församlingshemmet där vi sjunger. Det var många där. Ella kröp och Emelie skulle stå upp hela tiden. Jag satt hos mamma och studsade och klappade händer och jublade. Min favoritsång är "Hoppe, Hoppe Hare". Sen gillar jag när vi står i cirkel och Catrin spelar trumma och vi ska gå in i ringen och möta de andra bebisarna. Jag stojar och låter då, så kul är det. Det är också häftigt när Catrin spelar på xylofon. Det låter mysigt. På fikat var jag lite trött. Jag lekte först med Melker och två andra men de ville mest leka var för sig. Så jag satt hos mamma och Catrin sen.

När vi kom hem var jag så trött att vi fick skippa lunchen så jag fick sova. 1 timme senare vaknade jag och då var Ella och hennes mamma här. Va kul! Hon var jättefin i ny snygg jacka och coola skor från Barcelona. Jag åt lunch. Just när vi skulle gå ut på altanen och leka kom Noel också! Wow, hela gänget nästan. Så där satt vi på mattan och kolla in mina leksaker. Noel gillade mitt ägg. Ella tog Noels napp och testade den. Sen var det läskigt för Ella blev ledsen gång på gång och grät. Då tyckte jag synd om henne så jag grät också. Jag tror att hon var lite trött. Innan de åkte hem tog jag och mamma foto på Ella och Noel. Kolla in så fina kompisar jag har! 

Så hann jag sova en liten stund innan nästa besök. Det var roliga Tant Aja som kom och tossade. När hon hade gått lekte jag en stund och sen kom Farfar! Vi lekte lite. Jag gungade på hans knä och sen visade jag att jag tar mig fram ganska bra nu. Han var nog lite impad faktiskt. Fast jag visade inte att jag kan vinka, det får han se en annan dag!

Fattar ni vilken dag det var igår, full av kuligheter. Så sen var det bara dags för dagens sista bajj lagom till pappa kom hem. Efter den var det tid att bada. Så jag kröp till sängs och luktade gott.
   Här sitter jag i min kungliga rallystol.
Hej på Er alla!
Idag är det måndag och då är jag hemma på fm med pappa för mamma är hos "de stora killarna" i skolan. Jag och pappa for till hans jobb. Han jobbar i en leksaksaffär för "de större killarna". Fattar ni hur mycket bilar det finns där!? Två hus med bilar i olika färger och storlekar och sen finns det ännu flera utanför. Hur hinner de med att leka med alla? I alla fall så hann inte vi leka med bilar. Vi skulle hämta min nya stol till bilen. Farbror David hjälpte pappa att montera den. Det är en rallystol ... ja, eller nästan ... det är samma företag som gör rallystolar ockå! Wow, den är lyxig!! Tjock, mjuk och gosig ... i sammet! Mormor brukar kalla mig "lille prinsen" men i den stolen känner jag mig som en kung. Den är såå mysig att åka i.

På em var mamma hemma. Vi läste lite reklam ihop. Jag gillar PEKÅ:s papper bäst, det blir inte så geggigt när jag biter i det. Sen var det dags att sova en sväng. Det blev i två timmar! Det tar på krafterna att åla runt på golvet. Efter mellis bar det av till Netto (i gamla stolen, suck). Mamma och jag hade tävling i bilen dit. "Vem låter högst och längst" heter den. Vi måste låta på samma gång. Jag brukar vinna över mamma. Sen brukar vi ha roliga avslut och det e roligast om vi slutar låta på samma gång. Då skrattar vi jättemycket. I affären fick jag sitta i kundvagnen som de lite större killarna gör. Det var kul, jag kunde vifta med benen. Vid frukten var där några tanter att flirta med, det är kul. Jag fick hjälpa mamma att hålla det  jättestora paketet med tvättlappar.

På kvällen var jag med i köket när mamma bakade. Det gick inte så bra för henne, hon gillar inte att baka. Jag försökte ta mig förbi henne till tvättstugan flera gånger men antingen hon eller pappa fångade upp mig. Får upptäcka den delen en annan dag.

Imorgon ska vi på sång med Ester. Det är där mamma ska ha kakorna. Hoppas de andra mammorna gillar dem. På em kommer team Ella och antagligen team Noel också. Hoppas det blir sol så vi kan va ute och leka.
image2

... så att jag kan ha den när jag börjat gå.
Då behöver inte mamma gå bredvid och skämmas för att ingen kommer tycka att texten stämmer.
JAG e ju givetvis sötast!!
image3   

... rätt cool, eller hur?

... är när man sover lite längre än vanligt; till drygt 8 alltså. Äter goa gröten och är nöjd. Kör lite bil, tack vare världens snällaste kompis som har lånat mig den: HUGO!! Snackar lite i mobilen. Försöker ta några CD-skivor ur långa hyllan. Snackar lite i klossarna. Sover förmiddag extralänge fast inte ute, det regnar. Snyggar till mig, har fina mörkgröna byxorna med matchande body med snygg limegrön rand som jag fått av Selma, Clara och tant Anna.

Äter söndagslunch; mammas hemmalagade spaghetti med köttfärssås - mums var det! Röd dricka och jordgubbskräm med grädde till efterrätt. Sen pysslar jag lite med min leksaksback. Jagar nalle som vaggar runt över golvet. Mamma åker till Noels mamma och ska på klädparty - för min räkning. Mellis med räkostmacka, de e gott. Men jag kan inte få till dessa dansmoves som killen i reklamen på TV har. Kanske han är lite större än jag ... fast ändå inte ... han har ju också bara två tänder. Mamma kommer hem tre timmar senare och har spenderat några hundralappar. Hörde bl a talas om en mössa, som skejtarkillar gillar, Wow! Får man skateboard i födelsedagspresent??!

Sover en sväng. Gosar och busar med syrran. Sen är det gröt igen, på slutet blir jag lite mätt. Mamma fattar inte alltid det. Så jag har tre nivåer att visa henne: 
1) genom att låta gröten rinna ut tillbaka genom munnen. Ibland fångar mamma upp den i torkpapper, ibland hamnar den i haklappsfickan. Det senare e bäst för då kan jag stoppa ner handen och gegga i tappad mat.
2) genom att stoppa in fingrarna i munnen tillsammans med gröten och blåsa ut den med pruttljud över bordet.
3) genom att stänga munnen och titta bort, gärna samtidigt som skeden träffar kinden, örat eller pannan. Då kan jag gegga ut gröten i ansiktet. Jag brukar lägga till skaka på huvudet-rörelser samtidigt som jag gnäller lite och kastar huvudet bakåt. I det läget brukar mamma ge upp!

Kvällsbad med pappa. Det e såååå kul att bada! Jag längtar till Spanien i sommar. Då ska vi bo intill ett jättestort badkar som man inte kan se slutet på. Bara det inte e kallare än i badkaret. Jag ska ha alla mina fiskar, gröna badankan, vatttenkannan och lekisar med mig då. Ja, och pappa måste ju också va med!

Så är dagen slut och dags att sova!

Har varit på mârten en sväng. Trodde jag skulle få åka karusell men jag e för liten. Knallarna packade ihop när vi kom, men mamma hann köpa två tröjor till mig. Jag ska visa dem för er imorgon. Som vanligt somnade jag på vägen hem i sista svängen. Ibland brukar mamma sitta i bilen med mig på parkeringen så att jag ska få sova. Idag sov jag en stund i min gossiga säng. Sen busade jag och mamma. Först satt jag i hennes knä och hon "studsskakade" så att jag lekte rodeo. Sen fick jag flyga på hennes ben - högt upp i luften. Det är sååå kul!! Det är tusen gånger bättre än karusell!! Hoppas vi kan flyga imorgon igen.

Natti, natti ses i morgon!

Tänk om man typ kunde ha en blöja på näsan när man är förkyld!! Jag tycker inte om när mamma torkar bort snor! Fast jag börjar bli frisk nu, är mycket bättre idag.

På em har jag varit med mamma och tant Aja på stan. Jag tycker faktiskt det är kul att glida runt i vagnen i alla affärer. Det finns mycket att se på och att ta på. Idag valde jag ut en fin blå klänning till mamma men hon gillar inte blått. Jag höll i den ändå, den var mjuk. Vi letade vårmössa till mig men det fanns ingen. Antingen skulle man vara nyfödd eller 7-8 år. De provade en på mig men jag var nog inte så fin i den och de fnissade åt mig. Jag står nog ut i min Perumössa ett tag till. Fast ibland i affärerna blir den svettig, då kastar jag iväg den. Mamma blir inte glad då.

Jag har skrivit två gånger om allt jag gjort idag men tyvärr kommer det inte in!
Jag lekte i lugn och ro; renbadad och gott inkrämad när mamma kom rusande och lyfte upp mig och sniffade på rumpan. What?? Jodå, iväg till skötbordet ... jag hade ju bara bajjat lite!! Mamma höll nog inte med om "lite". Hon kastade min pyjamas!!! Det gjorde iofs inte så mycket, den var lite trång. Jag börjar bli stor kille! Just då kom pappa hem så det blev en dusch och hårtvätt innan läggdax. Hmmm, nu kan jag sova gossigt hela natten.
E du me imorron? Ses då!! Vink,vink - jag lärde mig vinka imåndags. Fast jag vinkar lite konstigt ... med knuten hand. Har sagt till syrrann att det e som ett hemligt tecken!! Hihi!
Tack vare mammas "Guddhabarn" som bloggar så blev jag också bloggare!

Jag heter Edvin och fyller 9 månader imorgon. Det ska bli kul att blogga för jag vet egentligen inte vad jag ger mig in på ... Just idag e jag ganska förkyld men jag e glad ändå. Förutom när mamma kommer med näsduken som hon tror e mjuk. Usch, vad jag tycker det gör ont och e bökigt! Jag har börjat bli rätt så duktig på att ta mig fram, fast jag vill inte kalla att jag kryper. Nej, det kan jag väl göra sen. Nu ålar jag mig framåt ... och so what!? ...jag tar ju mig fram. Fram till alla roliga sladdar, tills mamma kommer och bär bort mig. "Nej!" säger hon ... och vad är det? Inget ord jag fattar. Jag vet i alla fall att kossan säger "mmmm".

Det ska bli kul att sladdra lite här men nu måste jag ge mig. Det e snart tid för goa flaskan och läggdags i mysiga sängen med lejonet, giraffen, nalle, isbjörnen ... blå elefanten ...katten ...och givetvis giraffsnuttefilten!! Sen måste spelnalle också va på plats och en go napp. Tror jag vill ha en blå napp i natt!
Natti, natti!