På onsdagen skulle jag och pappa åka til stan och se på bio, på Alvin och gänget 3. Mamma skulle träffa Mize och Måns. När vi kom till bion upptäcker vi att det är fel film!!! De visade Lejonkungen som jag redan har sett och man var tvungen att ha på glasögon!! Trist. vi gick alla till Mize som kom med ett bra förslag: Vi kunde hyra en film och se den hemma hos henne i hennes egen bio!! Ja!!! Pappa och jag hyrde film och det blev Rio! Vi köpte med fika också.

Alla in i bilen även Måns och hans vagn! Sen åkte vi till Mize, hälsade på katten och sen intog jag och pappa biosoffan. Vi tyckte filmen var jättebra och mamma kom med kanelbulle och mjölk - mums! MAmma, Mize och Måns satt i köket och pratade. Efter filmen gick jag ut och lekte lite med Måns. sen kollade jag in Måns julklapppar. Han hade fått en så cool Francesco-bil som man kunde trycka på så den lät som den startade och spelade radio. Wow!!

Sen sa vi hejdå för Mize och Måns ska åka till en lång strand i två månader. Vi ses igen till påsk!
Jag gick upp halv nio och mamma kom ner och åt frukost med mig. Mamma fixade och jag lekte med mina bilar. Sen åkte mamma till stan och jag spelade spel med pappa. Vi spelade det spelet som man ska vara stor kille för att spela .. jag är ju lite större kille nu. Och jag vann!! Jag ringde mamma för att berätta men hon hörde inte telefonen.

När mamma kom hem hade hon köpt En Blixten-bil med badskum i!! Så nu får den och Sheriffen leka ihop!

Sen blev det fika och kanelbulle.

När jag skulle sova frågade jag mamma:
- Var bodde du innan, när du var större och jag inte fanns? Bodde du i Mys-Skåne eller i Karlstad?
Mamma berättade att hon bodde först i Höganäs där mormor bbbor fast i ett vitt hus tillsammans med mormor och morfar. Mamma har visat mig det huset en gång. Sen bodde hon i Karlstad i lägenhet i gula huset och med katten Cusco.

På förmiddagen åkte vi till Mize i affären men Måns var itne där och jag som hade julklapp till honom!! Mamma och Pappa planerade nyårsmenyn. Min meny planerade jag:


Förrätt: Gurka
Huvudrätt: Prinskorv och potatis
Efterrätt: Glass


Jag hjälpte mamma att duka fint med guld och jag satte i ljusen. Jag hittade kuliga blåspipor i byrån som man måste ha på nyår. De höjde stämningen tyckte jag.


Sen tog vi på oss finkläder. Jag hade mina coola rödrutiga byxor. Jag lekte och längtade efter att se raketer. JAg kollade i förnstret men såg innan. Klockan tolv sa mamma att vi skulle kika. "Hur långt e de kvar?" Blev frågan resten av kvällen.

Jag orkade inte vara vaken till klockan var tolv ...


... jag somnade i soffan. Mamma väckte mig när det var dags. Först kollade vi t genom fönstrena där uppe och vi såg massor av fina raketer i alla färger. Sen klädde vi på oss och gick ut och kikade. Därefter la mamma och jag oss och jag somnade gott.

Nu är det 2012 och i år fyller jag 5 år!!



Måndag: Pappa var hemma och vi lekte och spelade racingspelet jag fick i julklapp. Mamma var på REA. Hon hade hittat fina byxor till mig på REA:n.

Tisdag: Mamma och jag degade med mina nya PlayDough. Det blev bl a ett spöke. Sen åkte vi för att kolla leksaksaffär. Jag skulle köpa Japan. Men i den affären hade de bara andra bilar. De ville jag ju också ha. Fast mamma tyckte vi skulle kolla andra affärer först så att jag fick Japan, för det var ju egentligen den som jag ville ha.
Onsdag: Först var det mys hemma med Bolibompa, frukost och ägg, leka lite, lunch, spela spel och sen lekte jag lite hemma hos Viggo. Ville skulle få veckopeng. Vad är det? Det vill jag också ha!! Mamma sa att då måste man vara duktig kille hela veckan t ex hjälpa till att ta bort leksaker, hänga upp kläder, ta på sig på morgonen och sånt. Om man gjort allt bra får  man veckopeng och om man har krånglat så får man mindre med veckopeng. Hmmm ....

Torsdag: Mamma och jag pantade flaskor och då fick jag 52 kr!! La ner dem i min Blixtenplånbok för vi skulle åka och köpa bilar. I affären träffade vi Aja. Jag hade en lista på vilka jag skulle köpa:
1 Japan
2 Blå agenten
3 Eloranga skrotbilen 
4 Annan skrotbil
När vi kom dit där alla bilarna låg så valde jag den blå och en eloranga. Jag ville egentligen ha fler men mamma sa att jag inte hade pengar till det. Så jag köpte två stycken. Sen var det dags för Småland och IKEA. Jag hade tur för det blev ledigt precis när vi kom! Träffade Viggo och Ville i Småland! När pappa kom hem frågade jag pappa hur mycket veckopenagar jag skulle få. 20 kronor varje helg! Wow, kan jag köpa ny bil då??

Fredag: Mamma och jag packade för på eftermiddagen skulle vi åka till Mys-Skåne. Vi hann göra lite Farfar-mannen också. Mamma letade på nätet och hittade där hur han ser ut. Han heter egentligen Fazad-mannen. Han blev jättefin!! Mamma gjorde en som ska vara med i minimello men hon blev inte klar. Vi kom iväg vid 17.30. Jag sov mesta delen av resan. Var av och gjorde naturkiss en gång. Det var kallt om snoppen!! Mitt i natten var vi framme! Kul att komma till Mys-Skåne och alla mina leksaker där. Fast det var lite kallt så jag fick varm O'Boy.
Juldagen: Frukost och nakenfis.
  Fick god Tomtegröt och sen lekte jag med rampen och Finn McMissile.

Till lunch var det fisk och sen var det dags att packa väskorna och åka hem till Karlstad. Men det var så halt att vi kom inte ut från uppfarten ens!! Farmor och Farfar fick gå framför bilen och kasta ut sand!! Och då kom vi framåt.

- Hur långt e de kvar?? Jag somnade för det tyckte alla var bäst tidsfördriv för mig. Vaknade i Molkolm då vi stannade och kissade. Jag passade på att äta en korv.

Väl hemma i Karlstad rusade jag in och kikade runt hörnet mot min väggkalender ... TomteNissen hade varit där!! Det stod en stor fin elorange motoped där!! När jag fått av kläderna testade jag den. Den går att köra med på riktigt!! Till våren ska jag köra!!

Det var en väntans dag ...
- På förmiddagen busade jag med Roddick och Hannes ute i snön. Ja, det var faktiskt lite snö. Det va bra för då kan Tomten ta sig fram snabbare tror jag.

- Sen var det dags att förbereda för jullunch. Lovisa hjälpte farmor i köket och jag var hungrig ... sååå jag gömde mig under köksbordet och när Lovisa inte såg såjag  tjuvade tre ägg och mumsade under bordet. Plötsligt hör jag att Lovisa tycker att det är lite ägg till oss alla och att Farmor räknar och mamma kommer också och undrar. Då var det dags att hoppa fram. Jag hade inte hunnit tugga ur munnen så jag var ju avslöjad direkt!! Det blev nytt äggkok. Kommer inte Tomten snart?

  ... jag vill öppna julklappar ...

- Klockan tre tittade alla på TV, Kalle Anka och hans vänner. Det var kul, lite andra filmer än på Bolibompa. Men jag kände igen t ex Tjuren Ferdinand från en loppisbok och Lady och Lufsen har jag också som bok. Kommer inte Tomten snart??



- Det började bli natten ute. Och jag undrade om inte Tomten skulle komma. Heemma i Karlstad brukade ju Tomtenissarna komma när det började bli natten ... vid fyratiden. Och DÅ!!! Lovisa, tror jag det var som såg någon nere vid sjön ... Han hade vitt skägg ... Men vart tog han vägen? Skulle han till grannen först undrade mamma. Det var jättespännande!!


- Jultomten kom till fel dörr! Så visade vi honom till andra dörren och då gick han fel igen ... för vid den dörren stod granen. Till slut kom han in! Jultomten var ju Farfar!!? Han pratade likadant!! Men sen förklarade mamma att alla i Dalarna pratar ju som farfar!! Det var en snäll Tomten som hade massor med julklappar till mig!! I första paketet var det en cool sovsäck med Blixten på!!


Jag fick ett jätteroligt spel med Blixten-banor, två olika race. Jag plockade fram onstkutionsboken och la på bordet men jag såg inte var jag la den ... ooops! "Det luktar rök!" hör jag mamma säga samtidigt som hon rusar mot bordet och hinner släcka lilla elden i min onstuktionsbok!!

- Sen fick jag en supercool Älg av Karl-Åke.


Den var nästan lika stor som mig och han heter Hälge.

Hela kvällen lekte jag med mina fina klappar t ex en cool ramp fr Bilar 2 t ex där Finn och Professorn Z och testade sovsäcken.

Det var en GOD JUL!!



Vi skulle vara hos farmor o farfar i Dalarna på julafton. Därför hade pappa tagit hem en större bil och den packades full med väskor, julklappar och oss själva. Jag satt på rad tre ensam och trångt. När mamma fick se det så tyckte hon det såg läskigt ut. Vi började köra men då hade vi glömt kanonkulan som mamma skulle mala senap med så vi vände hemåt. Då protesterade mamma lite till om hur läskigt trångt jag satt och så åkte vi till pappas jobb och bytte till vanliga bilen!! Och tänk,det var nog liiiite mera plats i den!! Så var vi på väg igen. Jag började nästan genast fråga hur långt det var kvar. Underligt, för jag fick så konstiga svar så jag var tvungen att fråga igen och igen och igen ....
Svaren var t ex:
*  2 timmar och då räknade jag till två: ett, två - e vi framme nu??
*  Lite mer än en Blixten-film
*  Som om vi spelar Eric Saade- skivan två gånger, fast den hade vi glömt hemma och vi vände inte för att hämta den!!
*  När klockan visar 19.47

I alla fall var vi framme ca 2 timmar senare än vad vi trodde vi skulle.


Jag hann leka med Roddick och äta mat. Sen bäddade mamma i kojan till mig och vi gick och la oss.

IMORGON ÄR DET JULAFTON!!! Jiipppiiieee!!!

På lördagen var vi och köpte gran och jag var så glad och uppspelt. Sen skulle den stå och vila i garaget sa pappa. Så den vilade ända till torsdag då vi tog in den i rummet. Det blev en överraskning hur den skulle se ut för den var inbunden i ett nät.


Sen skulle mamma och jag klä den. Det blev sent så jag hade t o m hunnit ta på pyjamas. Det var lite kamp mellan mig och mamma i valet av kulor. Mamma var bestämd på rött och svart och guld och jag ville hänga i allt som var fint. Pappas röst hördes ibland från köket: Edvin, det är mamma som bestämmer hur granen ska se ut. Han lät lite rädd i rösten och han var inte med oss i rummet. Tror att det är mamma som är enväldig när det gäller granen.

 

        Men jag försökte att hänga på mina favoriter i smyg.

På Luciafirandet var Elake-Isak med och kollade på Emma. Jag har inte sett Isak på dagis sen han började stora skolan och jag tänkte passa på att ställa honom en fråga. Så i lekrummet sa jag till honom:
- Du, Isak ... varför var du så dum mot mig när du gick här??
Isak svarade aldrig mig ... så jag undrar fortfarande. Jag kallar honom fortfarande Elake-Isak. Så när vi alla lekte i kuddrummet och mamma kom in och kollade så sa jag:
- Titta mamma, Elake-Isak är här!
Mamma tittade konstigt på mig ... får jag inte säga Elake-Isak??

Här åker han på däng av småkillarna som har blivit stora!

Jag visste först inte om jag skulle vara pepparkaksgubbe eller Tomte. Sen tyckte mamma att jag skulle vara julgran!??? Men jag valde att vara Tomte. Så en dag när vi var på Rusta hittade mamma en tomtedräkt till mig. Allt var bra utom bältet så jag fick låna ett bälte av pappa. Alla kläderna låg framme och vi la oss tidigt.

Stackars mamma, hon hade tandvärk hela natten och vi skulle gå upp tidigt!!! Klockan 6.15 kom pappa med välling och sen var det Tomtedräkt på. Vi var lite oense om vilka strumpor en riktig Tomte har så jag hade på mig en av varje. Mamma tyckte jag skulle fråga Micke om vilken som var bäst. Det var natten ute när vi åkte och det var kallt. Jag kom perfekt och mamma kramade mig och tog plats i lekhallen. Sen tågade vi ut.

   Jag höll Adrian i handen, han var pepparkaksgubbe.

  Carolin var Lucia. Sen sjöng vi Mössens julafton och så var det dags för ...

   "Tända ljus-sången" Då skulle jag gå fram och tända det andra ljuset. Det gick jättebra!!
Jag letade efter mamma och pappa om de såg mig men jag hittade inte dem. Sen sjöng vi mer och snart var det dags att tåga ut igen.

Alla mammor och pappor kom in för fika med oss. Mamma och Pappa tyckte att jag varit jätteduktig!!

   Sen lekte jag och de fikade dvs åt massor av pepparkakor.

En dag fick jag en rostad macka med smör på. Men när jag tittade på mackan var smöret borta!!?

-          Mamma, var e smöret?
-          Smöret smälter bort när mackan är varm.
-          Hm….

 

Nästa dag blev det lite kiss i byxorna på morgonen när jag hade bråttom att kissa.

-          Blev det blött på tröjan också? undrade mamma.
-          Nej, det kanske har smält bort, svarade jag snabbt.

 

 

  • Popular med Eric Saade så klart!!
  • Put you hearts in the air också
  • Sen har jag en egen version på Eric Amarillos låt: Vill du leka med mig då, vill du leka med mig då .. lalalalala
  • Veronica Maggio har gjort många bra låtar i år. Jag brukar använda mig av denna när mamma eller pappa tjatar på mig att komma: Jag kommer, jag kommer, jag är nästan klar …
  • Sen har jag lärt mig engelska utropet: Oh my God, oh my God!
  • Och på årets sista vecka började jag nynna på: Kärlekens tunga
  • En ny version av åten till Timmy Lamm på TV: "Snoppen, ååå Snoppen ... jag e en liten snopp som vill testa allt!"

På dagis har vi sjungit:

  • Sånger om Barbapappa-figurerna
  • Midnatt råner tyst det är i huset …
  • Räven raskar över isen och Skratt-Olles visa …