Idag har jag ...

... gått med mina nya tofflor. Det e lite vingligt. Men de e kul.
... duschade och tvättade ankorna och fiskarna
... haft på en fin grön tröja med roliga gummimärken som e kul att pilla på. Snygg var den också!
... hittat bocciaklot och smet in och gömde nätet de låg i. Mamma letade som en galning både inne och ute. Det slutade med att jag la kloten i min rullebör istället. När vi sen gick in och mamma skulle kasta något i soporna hittade hon nätet. Bra gömställe, eller hur?!
... varit med mamma i affären och jag körde bilen, alltså shoppingbilen. Tut-tut! Alla kunderna fick akta sig.
... ätit min nya favoriträtt till lunch: Nachos, köttfärs med smält ost, majs och sallad - Mums!!
... sov itgott med Nalle och napp
... träffat mammas moppekompisar och vilka booom motorcyklar de hade. Jag blev lite rädd när de dundrade igång. Mamma skulle sätta mig på farbror Mats cykel men då började min läpp darra. Såg farligt ut. Det dundrade massor när de körde iväg!

... ätit smoothie till mellis, som jag sen fortsatte på trappan med kex och mjölk

... spelat fotboll
... vattnat blommor
... sett att grinden till trappan stod fel så jag klev upp utan mamma hann se. Det går bra på egen hand också! Du kan lita på mig, mamma!
... sett lite på Bolibompa
... ätit gröt
... lyssnat på musik. Men när inte Aja-aja boof kom så ville jag stänga musikskåpet så jag stod där och slog i dörrarna så att skivan hoppade. Mamma kom och blev arrjj! Stängde av musiken, låste skåpen, tog ur nycklarna och lyfte ut mig i köket. Då sprang jag in igen. Eftr kom mamma och lyfte ut mig. Tredje gången skulle jag skippat att gå dit och banka i skåpet igen ... då kom SuperNanny och lyfte upp mig i sängen. Där fick jag ligga trots alla sorters protester. När mamma kom upp sen förklarade hon varför hon var arg och varför jag inte får göra så. ska väl ta och komma ihåg det. Det var inge kul att va i sängen i alla de minuterna och va ledsen. Sen blev det välling och gos.
... haft svårt att somna. Mamma kom och spelade nalle, sjöng och gosde ryggen flera gånger innan jag äntligen somnade. Det e så ljust!
Det är också ett ord som jag kan säga numera. Inte undra på eftersom jag hör det ofta. Min mamma är en loppisfreak. Idag var hon iväg en halvtimme och vilka fynd hon kom hem med!! Till sig själv tyger i knallturkos/lila och en vit gardin, kastanjetter, nån röd gumma gjord av kalebass, slevar, 5 glas och ...till MIG .. kolla här!!

Lastbilar, racerbil och ... TRAAAKTOOOR!!!

Sen fick jag något annat kul ... nästan lika bra som mina gummistövlar ...
 Kolla så fina!! Lila trätofflor, som man säger här i Skåne.


Jag kan nästan själv ta på dem (ibland fastnar lilltån utanför). De e lite svåra att gå i men kuliga för de klapprar nästan som en häst när jag går. Än så länge skrittar jag bara, tänk när jag kan galoppera fram i dem!

På kvällen lyssnade jag och mamma på musik och jag sjöng och dansade. Min favoritsång är Aja-aja Booff. Sen ville jag ta kort på min bapp, så jag hämtade och gav mamma kameran och jag poserade.

Godnatt!!


Jag har legat och slappat i gräset ...


En dag när mammas kusin kom på besök hjälpte jag till att göra wienerbröd, 350 grader var lite för varmt. Vi fick äta glass istället, det gillar jag bättre!


En liten bit bort finns en sjö. En sen eftermiddag provade jag den. Helt OK, men jag badade inte hela mig. Där fanns en kul brygga att klättra på också.


Nästa dag åkte vi till pappas favoritstrand, Sandhammaren. Den var jättemysig. Jag hade en egen plats där jag grävde i sanden. Sanden var varm och gosig och alldeles vit. Jag trivdes och gick omkring och grävde och sjöng och snackade hela tiden.


Vattnet var lite kallt men kul, det kom vågor hela tiden som jag kunde springa i.


Sov min middagslur under parasollen i skuggan, mysigt!


Ny dag, ny strand: Baskemölla. Här satt jag vid vattenkanten mest hela tiden och samlade stenar i min vattenkanna. Mysigt!


Mamma har fyllt år. GRATTIS MAMMA!!! Jag och pappa hade fixat två snygga muggar hon kan dricka te ur. En att ha hemma och en till jobb. Att de var fina e självklart; det var bilder på snygg-Edvin på dem! Fin tårta hade hon gjort också. Jag kan säga tårta, men jag tycker inte det e så gott!


Korvgrillning på kvällen och vi inviger nya utemöblerna. Jag äter på min nya fisktallrik som jag och mamma köpt på loppis. De är jättefina med fiskar och har tre fack att lägga maten i, sen är formen som en fisk också!


Ibland kan jag kladda när jag äter!! Här är det mina nya favoritkex (mamma säger knäckebröd) med mjukost. Mjukosten sitter mest i mitt ansikte!!


Här hjälper jag pappa med vattenkannan. Vi var och gjorde fint på pappas mormor och morfars grav. Mamma och pappa planterade nya blommor och jag vattnade.


En vecka går snabbt!!

... med pappa! Han har varit ledig för att va med mig så då har jag ju inte tid att hänga vid datorn! Idag åkte pappa tåget hem till sitt jobb. Jag och mamma vinkade av honom. Det känns konstigt i huset ... det e inte pappa som klipper gräset, det e inte pappa som som kommer i trappan, det e inte pappa som kommer med bilen ...
Pappa!!

Tur att mamma e kvar! Vi ska nog ha mysigt och jag kan ju prata med pappa på telefonen.

Vi var och dansade kring midsommarstången i Tjörnedala. Det var massor av folk när vi kom. Jag sov i bilen men vaknade till "små grodorna". typiskt att jag missade dansa till den! När vi lagt ut filten kom Malva och Alvin. Vi åt bulle och jag fick festis av Anna. Sen sprang jag runt och stollade mig.

I danspausen, just när det skulle va godisregn, började det regna på riktigt också. Jag satt i vagnen och tittade fram ur regnskyddet, Malva och hennes pappa kröp under ett bilsläp och lekte koja och de andra satt under filten och skulade.
Det var ett sommarregn sa Anna och hon hade rätt. Snart sken solen igen och det var mer dans.
Då busade jag och Alvin ...


.... och jag och Malva


Innan vi skulle åka köpte pappa och jag glass. Det var meningen att vi skulle dela men jag åt nog det mesta själv. Mamma fick smaka en tugga och Malva fick smaka en tugga.
                                                        
Glass e gott!!!
Idag sov jag länge 7.40. Jag gick upp och kollade på TV. Gick in och tände lampan hos mamma och pappa så de skulle vakna. Ville inte äta frukost. Till slut såg jag äggen. då satte jag mig i min stol. Fick spruta själv med kaviartuben. Jag dippade ägget och mumsade. La i en tvätt med mamma. Vred upp snurren på 95 grader men det ville inte mamma ha. Lunch, gillade inte pastasåsen så jag åt bara pasta. Hällde ut mjölken idag igen.

Tog på mig kläder och satte mig i bilen. Dags för utflykt: leksaksaffär. Wow, med saker det fanns. En jättetraktor - den vill jag ha!! Köpte kort till dem. I nästa affär hittade pappa fiskespön. Vidare till Kalle- tidningen och hem till grabbarna. Jag hade inte ens tid att äta gass. Jag spelade bandybupp  ed killarna. Sen gick vi upp på Andreas rum. Där hade han bussh, taktor och flygplan, coolt, här vill jag leka!!  När vi skulle åka hem kom killarnas pappa med två stora kassar med saker i. Det var nån bilbana, bilar, dinosarier och massor av kulsaker. Allt detta fick jag med hem!!! Fast jag får nog vänta något år med att leka med detta.

På vägen hem stannade vi snabbt hos Aja. När bilen rullade igen somnade jag. Vaknade senare och matstrejkade vidare. ville se Bolibompa men det var inte idag. Åt kex och ost som lördagsgodis. Var ganska nöjd med att sova sen.
Idag var det styling av alla för det var skolavlutning. Hannes slutar sexan och Lovisa slutar 8an. Jag går kvar på förskolan på måndag också. Farmor kom och vi gick till Hannes skola. Alla var finklädda och gillade inte att det regnade. Jag satt inpackad i regnhydda. Det var kul för jag kunde kolla ut och jag kunde sticka ut huvudet också om jag ville.

Vi var i kyrkan och jag åt kex och utökade mitt område med en människa att flirta med hela tiden. Till slut var jag så springig i benen, då hade jag sjungit, flirtat, suttit i knä, ätit banan, klistrat krav-symbolen på mamma, klappat hädnerna, sjungit ... så pappa och jag gick ut. Det regnade. Det var bra för då fanns det vattenpölar. jag upptäöckte dem och glömde att jag inte hade gummistövlarna på. Inte en byxa, sko eller strumpa var torr. Mamma, Lovisa och farmor .. ja, och jag gick hem. Det blev lunch och sen var det gott att vila.

På eftermiddagen åt jag mellis. Jag ville ha macka så jag tog fram brödpåsen. Gick sen till kylskåpet och konstaterade att jag inte nådde till smöret. Med hjälp av mamma fixade vi det. Hämtade pallen och fick hjälpa till att bre smör på mackan. Nu kan jag snart va ensam hemma. Lekte och tittade på Kipper på film. När pappa kom hem busade jag med honom och sen var det ganska snart tid att sova.
...torsdag ...

Skönt att vara hemma idag. Kunde sova så länge jag ville ... så jag vaknade tio i sju. Mys på förmiddagen. Lekte med garaget, körde vagn, gick med ankan och annat kul. Innnan lunch gick mamma och jag på traktorjakt. Hittade en taktor och en pappbi. Jag blev jätteglad. Men det var ingen som satt i och körde. Då ville mamma gå och kolla in den nya lekplatsen istället. Den var tom på barn så jag kunde gunga hur mycket jag ville. Mamma ville gunga kompisgunga så till slut fick jag ge med mig. Vi låg mysigt, gungade, letade efter solen och tittade på molnen. I ett hus mitt emot satt en farbror upp massor av banong. På vägen hem hade traktorn och lastbilen börjat jobba igen. Vi kollade lite innan vi gick hem och åt lunch. Sen vilade jag.

Efter mellis ringde farmor Aja och vi åkte på shopping. Det var en kul affär. Jag hittade en hel jättekorg med bupp, små fotbollar som jag började sortera ut på golvet. Några låg under korgen så jag kröp och tog dem. Sen hittade jag min favoritbok om traktorer och ville läsa den. Fick inte det för mamma ... varför då? Det fanns ju flera högar av samma bok?!? Då passade jag på att springa runt och var i skyltfönstret. Bar runt på hjärtekuddar. aja lärde mig att rullar bupp ner för en backe i affären. Jag lekte rutschkana. Plötsligt kom pappa!! Mamma hade ringt på förstärkning!!

Jag åkte med pappa hem och Aja och mamma kunde shoppa i lugn och ro. Kvällsmat. Sen komma mamma hem och pappa och Lovisa gick till fotboll.

Gott med välling, somnade på studs.
Förskolan en dag till?!? Va e detta? Det regnade när vi var ute på förmiddagen. Min mössa blev så våt att jag fick ha den i torkskåpet. Hamburgare och mos till lunch - gott! Sen kom mamma! Idag var det rätt. Vi åkte vagnen hem och det var gott att vila i min egen säng.

Åt korv till mellis med Hannes. Lek och bus tills pappa kom hem. Gröt och såg sen på Bolibompa. Jag gillar det programmet jättemycket. nicke Nyfiken brukar va med, det är en söt apa.

Kväll med välling och läste traktorboken innan läggdags.
... tisdag ...

Förskolan. Förmiddagen var OK men efter lunch började jag vänta på mamma. Hon kom inte och då ville inte jag sova. Mamma! Varför kom inte mamma? Första dagen e jag ju länge och andra dagen till lunch?? Efter vilan kom mamma. Jag blev som alltid glad! Vi åkte bil hem och åt en snabb smoothie sen packade vi bilen och åkte ... jag somnade! Vaknade långt senare i vagnen ... i en lekpark ... Malva och Ella var där ... och Isak från förskolan!!? Jag lekte inte så mycket utan sprang och jagade kraaa, var sur, sprang in nästan i elstängsel och tittade på muuu - var ganska nyvakentjurig. Det var kul att gå runt och titta på djuren.



                   
Jag gillade storgrisen             .....       och smågetterna


Jag och tjejerna åt gass också, det var gott. Det är Malva, Ella och jag.

Sen fortsatte jag att vara besvärlig inte ens sparka bupp var kul. Ella och Malva var i alla fall glada och söta och försökte få med mig i buppspelet.

Sen kramades vi hejdå och åkte till pappas jobb. Det var kul. Det finns många abiiil där och farfar  är där. På hans kontor hade han en fin burk med lock ... med tjixs i!! Gott! Jag fick ta två stycken .. eeh, tåå .. Sen la jag på locket och mumsade. 

Hem och åt kvällsgröt, såg på Nasse och sen var det gott med välling och Nalle&baapp! 
Idag sov jag länge, synd det inte var så i helgen tyckte pappa. Snygg i svarta jeans, svart tröja med turkos T-shirt utanpå åkte jag med mamma till förskolan. Idag ville jag inte släppa greppet om mamma. Fast det var OK när Nii-na tog mig och vi gick in i köket. Sen var det fullt ös hela dagen. Jag lekte med Adrian och åt korv till lunch. Sov inte värst mycket. Idag var jag så länge kvar så att jag t o m åt mellis där. Sen när jag var ute och testade en trehjuling kom pappa! Vi åkte hemåt i vagnen men var inom ICA köpte mat till sommarfesten. När vi kom hem var mamma också hemma. Det packade picknick, filt och bapp.

På förskolan var det fullt med folk på gården, grillarna var varma och kompisarna var där. Jag gled av vagnen och stack iväg. Ibland landade jag på filten och tog en tugga korv eller en handfull majskorn. Jörgen var där. Sofia och hennes nya bebis var där. Det var kul att se Ia igen. Hittade en av tjejernas keps, en fin rosa med glitter på. Jag var tvungen att prova den ...

... och kände mig riktigt cool. Eller vad tycker du?

Till slut gick alla in i lekhallen och det var show. Först var det dans. De var jätteduktiga. Efter det dansade Marisol balett alldeles ensam i fin rosa klänning.



Sen var det min tur! Alla vi barn skulle fram på scenen och sjunga. Jag kunde inte texten men jag stod fint och gungade lite. Fröknarna hjälpte oss med texten.

Ser ni mig?? Här kommer en bild til ...


... nästa år ska jag stå längst fram!!
 
Mamma såg jättenöjd ut och vinkade till mig. Vi fick massor av applåder och inte nog med det, vi fick gass också.

Det var en trött Edvin som åkte vagnen hem. La mig redan kvart över sju och protesterade inte.
Söndag ...

Gick upp tidigt med mamma. Efter alla frukostar gick mamma och pappa iväg med mig i vagnen. Vi skulle rösta, det var EU-val. Mamma lekte tittut bakom en tygställning. Vi skrämde pappa - buuu! - bakom hans tygställning och sen fick jag hjälpa honom hitta rätt tant att lämna lappen till. På vägen hem gick jag själv. Kul, det var en brutal nedförsbacke och jag hörde att mamma höll andan ibland. Jag hittade lekplats i två delar. Först gungade jag och sen i andra delen lekte jag på rutschkanan och gungbilen.

Lunchen blev min favorit: potatis, dillsås och fisk - mums!! Pappa fick hjälpa mig att skrapa det sista. Ville inte sova. Höll på att protestera länge. Till slut somnade jag, efter protest, med pappa i hans säng.

På eftermiddagen var pappa och jag och kollade in lekplatserna i grannskapet. Nummer ett hade bara gungor - som var upptagna. Nummer två hade saker som var för större barn så trean var bäst. Sen gick vi till fotboll. Jag var ett tag på stora plan. Rätt som det var dök mamma upp och vi åkte bilen hem. Det var grötdags. Mamma hade köpt en fin grodkudde till barnstolen utan magpinne. Satt fint på den och åt min gröt. spillde lite på grodan - ooops! 

Det var mysigt att kolla på Nasse sen. Pyjamas, välling, läsning, bajs och sen kunde jag sova! 
Åt korv till mellis på fotbollsplan. Pappa mutade mig med gass så att jag ska vilja gå med på fotboll, på sätt får pappa en täckmantel. Sen sparkade jag bol med Hannes på stora A-planen. Sköt bl a en svårtagen staff! När vi kom hem var Aja och Lasse där. Det blev mycket bus. Lasse hissade mig så att det kittlade i magen. Vi var ute och härjade i trädgården, sparkade bupp och körde bobbycar. Sen var det gröt. Aja hjälpte mig för gröten var varm. Så var det bus igen. Nästa matpaus var hamburgare. Aja kollade om jag kunde alla kroppsdelar och det kan jag ju. så kollade hon alla namn och jag pekade på pappa, Carina, Lasse och sen när hon frågade "Var e farmor?" så pekade jag på henne! Aja ... famo! Alla skrattade jättemycket och det gjorde jag också fast jag fattade inte varför!

Visade min nya morgonrock och farmo Aja gillade den. Det var dags för pyjamas och Aja var med och busade inne på skötbordet, till slut kom Lasse också. De blåste fisprutt på foten på mig! Lurade mamma när det var dags för välling. Jag sprang in och la mig i FatBoy och läste bok. Så hon fick bära in mig till vällingen. "Vam" tyckte jag och testade den på armen. Sen sjöng vi "ajajaja ´booff" och läste bok innan jag fick läsa själv med Nalle i sängen.
Hela förmiddagen har jag och pappa städat. Jag började i pyjamas sen duschade jag och mamma så sen städade jag i endast blöjan. När mamma stylat upp mig var jag snygg i grå shorts och fin grön Diesel-tröja som jag fått av Calle och Jacob. Hela familjen (utom Lovisa som är på ett berg .. Liseberg??!) gick till affären och bytte minnya jacka som var för stor. sen var vi i en myskobutik. Mamma och Hannes gick omkring med var sin påse och skopa. det luktade sött och gott men jag kunde inte nå upp och se vad som fanns i alla luckor som de öppnade. När vi kom ut fick jag hålla en stor plastburk osm jag trummade på och det fanns ett kul klistermärke att riva av.

Lunch: makaroner, majs och laxsås. till en början åt jag bra men sen upptäckte jag att makaronerna var geggigt gosiga att krama i handen. till slut var det så kladdigt att jag kastade allt på golvet. Arrrr!! Arrrrrr! hördes det från mamma och pappa. "arj?" undrade jag.

Dags att sova!!
På morgonen kom ella och hennes mamma hit. Vi satte oss barn i var sin vagn och mammorna knuffade oss till öppna förskolan. Det var sista dagen där. Det var massor av barn. Jag och Ella lekte mest på mattan. Så pysslade jag och mamma också. Jag kom ihåg att man skulle ha på sig en pysslerock så att man inte kalddade ner sig. Bra, tyckte mamma. Mamma smetade klister på ett papper och jag öste på sand. Det var kul fast jag blev lite sandklistrig. När vi satt på fiskar och snäckor tvättade vi händerna och det var dags att sjunga. Denna gången satt jag fint på mattan hela sångstunden. Mamma var stolt över mig. Fast det kliade i fingrarna att få välja sak i påsen ... MEN jag väntade som en stor pojke på min tur (som var tredje sist av ca 12 barn!!). Jag valde en katt. vi sjöng sången om katten som fått ungar. när alla sjungit om sin sak så la jag fint tillbaka saken i påsen. så var det dags att gå hem. Jag sprang ut och tog Ellas sko. Var var Ella?? Sprang och letade och till slut kom hon från toaletterna. Då gav jag henne skon och mamma tyckte jag var en prins i Askungen?!?! Va mammor e töntiga!!

Hemma igen satt vi i våra vagnar och åt kex sen skulle Ella åka till IKEA och köpa madrass för hon ska få ny säng, som hennes pappa har gjort!! ella e lite busig, hon klättrar(!!) ur sin spjälsäng!! Vilken tjej!! Vinkade hejdå och gick in och åt lunch.

Efter jag vilat kom Lovisa och Nea. vi åt mellis allihop. sen flirtade jag med tjejerna. Hoppade i FatBoy, läste om grävmaskiner, låg och gosade på FatBoy, klädde ut mig och showade ... kolla här:

Ja, det är mina nya kalsonger som jag har som mössa!

På kvällen åkte jag, pappa och Lovisa på shopping och sen var det kvällsmat, mannekäng (mamma hade varit på rea ...), välling, pyjamas och sova i rask takt. Jag ville sova i min nya gosiga morgonrock som mamma hade köpt åt mig.  Jag var som ett stort mjukt gosedjur!!
På förmiddagen slappade jag och mamma. Fixade lite i arbetsrummet och jag kröp ända upp på bänkskivan!! Åt pasta och köttbullar  till lunch. Sov en stund. Mellis och sen dök farmor upp med Roddick!! Vi gick på promenad. Jag får hålla Roddick i kopplet och vimsar runt benen på mig. Han är kul!



Sen åt vi mat allihop. Jag åt först rätt OK men sen ville jag ha mer uppmärksamhet så jag började mina vårskrik. Alla höll till slut för öronen!

Somnade gott på kvällen.
En vanlig trevlig dag på förskolan på förmiddagen. Idag var det fler barn där. Mamma kom och hämtade mig och jag hade mos i hela ansiktet. När jag tvättat mig vinkade vi hejdå och gick till mammas bil. Det var matshopping. Ganska OK fast jag kastade nappen så mamma fick motion. Det fanns en jätterolig bupp i affären fast mamma sa att det kallas vattenmelon. Jag tyckte det var en bupp.

Hemma igen blev det vila. sov ganska länge och när jag vaknade var både Lovisa och Hannes hemma. Jag var lite yrvaken och ville inte sitta hos Lovisa utan bara "mammade" mig. Mellis och sen var jag som vanligt "Lek&Bus" igen.

Var uten en kort sväng på em men det regnade. Hade iofs på mig regnbyxor och stövlar - favoritklädsel. När det kommer en bil så har jag blivit försiktig, så här låter det: "a bil" (en bil) "'kta, 'kta" (akta, akta) och så går jag åt sidan för att inte bli påkörd. Mamma tycker att jag är jätteduktig. Och det är jag väl :-)

Kvällsmys med traktorboken, välling och pappa.
På morgonen kom Aja och gick med till förskolan. Det var många traktor i gatan. Va kul att va tillbaka hos alla igen. Fast det var inte många barn där för några var sjuka. Till lunch var det fiskpinnar och det gillade jag. ska berätta det för mamma. sov en stund och sen stod mamma där. Tid att åka hem .. nähä, vi skulle och köpa skor. Först hämtade vi Aja. Mamma gav mig några roliga små kulor att äta men urrk, va äckliga. Så stoppade hon in dem igen och gav mig stora vattenflaskan för att jag skulle dricka ner dem. Då råkade jag bita på en kula!! Fy, va starka de var!! Det var vitpepparkorn som skulle va för att inte bli smittad av magsjuka som gick på förskolan.

I skoaffären blev det storbus; jag tog en korg och plockade ner de skor jag tyckte såg fina ut, jag sprang i gångarna och ropade på mamma, jag jagade en gubbe och kastade mössan på honom och sa "buöö", så snurrade jag på en stol, sprang och tog nya skor, sorterade korgar , slog tjejen som sålde skor på benen. ... ja, mamma var helt chockad och undrade var jag kom från.

Vi åkte hem och pappa tog hand om mig för mamma skulle till sitt jobb. När hon kom hem for pappa iväg. Jag och mamma mös och jag var ganska vanlig Edvin. När jag drack vällingen läste mamma Max potta och den var kul!

Här är en bild när jag trixar med napparna hemma hos maa-mo
Började med att äta frukost och läsa morgontidingen, som jag sett att pappa gör. Det var en bra tidning idag. På baksidan fanns tre helikoptrar och sen hittade jag ett krosord med ett flygplan. Bupp finns det alltid på sportsidorna. Igår var det en gris på utsidan. Den var så fin så att jag rev ut den.

Traktorn e givetvis med redan vid frukosten!

Det var jättevarmt så mamma och jag gick ut iträdgården och mamma byggde upp tält i skuggan.

Det var ett vanligt tält, en tunnel och ett indiantält. Tunneln var roligast.


Fast sen var vanliga tältet mysigt för mamma la filt där och vi hämtade mina gosedjur. Där låg jag sen och mös och drack vatten.

Efter pasta till lunch var det vila men det tog tid att somna.

På eftermiddagen var jag hos Aja och hennes killar. Det var buskul!! vi spelade bupp, kröp i tunnel, åkte tåg och sen gick vi in till grannen också. Där fanns en pool!! jag stod på en lite trappa och skvalpade. Killen som bodde där hoppade studsmatta. När mamma kom för att hämta mig ville jag inte gå hem. Fast det blir ju som mamma vill ... jag kanske kan åka dit och leka igen en annan dag!
På förmiddagen slappade vi. Sen blev det lunch och efter det skulle jag vila. Men jag ville inte sova. Jag härjade, kastade saker, täcken, nappar och pratade, skrattade, skrek... Till slut gick pappa och la sig med mig i deras säng. Jag ville inte sova ändå. Kände liksom att något var på gång. Det var så att Lovisa skulle konfirmeras nåt man gör under ca en timme i kyrkan.

Titta så fin Lovisa var. Hon gjorde rörelser till en sång alla sjöng!

 
Mamma och pappa skulle gå dit och tyckte jag kunde slippa och istället sova så jag blev pigg till festen efteråt. Så till slut sov jag och de hann till kyrkan i tid. Lasse var hos mig och läste DN.

Efter en och en halv timme vaknade jag och hörde att mamma var tillbaka. Då blev jag finklädd och vi åkte till Lovisas mamma där festen var. Där var farmor, farfar, Hannes, Aja, Lasse, Jacob och många fler. Det var kul att springa runt i trädgården för det fanns en damm att kasta stenar i. Inne hittade jag en glasfyrkant med massa "blurrpblurrp", alltså fiskar. Tog mig en runda med farmor när hon ätit och vet ni vad vi hittade!?? Katt!! En fin en som jag klappade. Den var snäll och låg kvar.

Sen fick jag två nya kompisar som gick runt med mig. Ella, Edvin och Elias!

En gång, tvärs över gatan, pratade jag och Aja både med katt och med en kille som hade fått en ny cykel.

Var ganska trött och varm när vi kom hem men jag busade lite i trädgården innan jag skulle sova.
På morgonen åkte pappa ett ärende och jag och mamma upptäckte snart att han hade glömt telefonen. Det ringde i hallen så jag gick och svarade i pappas telefon. Mamma tog den i från mig och fick prata med Thomas som undrade över pappas val av sekreterare. När pappa kom tillbaka åkte mamma och handlade. Jag och pappa skrotade runt och mös här  hemma. Efter vilan och blöjbyte rmde jag utan blöja. Det var så varmt och mysigt ute och perfekt att vara blöjfri. plötsligt kissade jag på gräset ... oops! Pottan ropade pappa ocha vi tävlade dit. Jag satte mig fint på pottan och mamma och pappa tyckte jag var duktig. Tyvärr var dropparna slut. Nästa gång var det lite värre för jag blev bajjig!! hur gör man då utan blöja?!? Man bajar väl som vanligt. Pappa fick syn på det lilla tornet jag gjort. Det blev rusning till pottan igen men jag var klar så pappa tyckte att jag skulle duscha. Mamma mumlade något om att hon aldrig skulle skaffa hund och gick för att städa bort mitt bajjtorn.

På kvällen när jag sov var min kompis från förskolan försvunnen! Dramatik! Tur jag inte var vaken. Pappa cyklade iväg för att hjälpa till att leta men då sa hennes mamma och pappa att de hittat henne - hemma!! Hon hade gömt sig. Lilla tossan, men va bra!

fredag ...
Sparkade boll på morgonen när mamma planterade i trädgården. Hjälpte henne lite med jorden, att flytta den och att dra av blommorna från deras krukor. Fast mamma tyckte jag drog för hårt så jag fick gå och hämta vattenkannan hos mamo.
Sen plockade mamma fina blommor och vi åkte till morfar med dem. Jag satte en fin ros alldeles själv sen kände jag på vattnet. Hoppas rosen blir fin för morfar gillade sina blommor i trädgården har mamma berättat.


Passade på att stå och kika från min favoritstol medan mamma gjorde lunch. Det är perfekt utsikt över vägen, stoppet och korsningen. Det kommer bussar, bilar i massor och en och annan traktor.


Pusskalas med mormor innan vi skulle åka. Det var ju hennes födelsedag så nån extrapuss fick jag ge henne. I bilen vid halvtvå och jag sov tio i två. Shoppingstopp. I första affären såg jag två barn med fem (!!) ballonger. Jag ville också ha: "banong, banonog, BANONG!!! tjatade jag. Kom efter en sisådär sju affärer till McDonald's där de hade banong. Jag åt nuggets och smala potatis. Det tog tid att få i sig allt och allt skulle ner för det var gott. Det dröjde så pass så jag var blöt i både blöja och kläder. Mamma fick ta av mig alla kläderna och jag fick åka vagnen i blöja till bilen där jag fick nya kläder. Men två banonger hade jag med mig!

Sen var det napp, Nalle och musik som gällde. I Åmål pausade vi. Jag åt jordgubbar och sprang i gräset. Mamma jagade mig och vi tossade. När vi åkt en fem minuter där ifrån upptäckte mamma att hon inte hade sin mobil med. Så vi fick vända tillbaka och leta. Den låg i gräset där vi bytt blöjan. vilken tur. Sen sov jag hela vägen till parkeringsplatsen hamma. Vi promenerade bort och mötte pappa. Kul att se pappa. vi gicke kollerunda i trädgården. Jag körde lite traktor och lyckades få mina två första myggbett.

Jag hann med lite bus inne också innan det var dags för pyjamas, välling och Nalle med mysmusik.


Nån gång i augusti 2007


Kan det vara i november 2007?


I Helsingborg .. .april 2008?


Skåne, september 2008


På lekplatsen mars 2009


I bilen förra veckan ...


På vilken bild tycker Du att jag e go i mössan?
torsdag ...

Idag åt jag jordgubbar till efterrätt, så gott det är!! Längtar till jag kan plocka och äta i sommar. Åkte med mamma till Väla. Jag somnade på parkeringen så jag sov i vagnen under första shoppingdelen. Vaknade lagom till att mamma skulle köpa chokladmjukglass. Jag fick vara med och dela. Sen körde vi till bebis Hanna. Hon e liten. Har jag varit så liten nån gång?? Mamma säger att det har jag. ... kolla här:

Edvin, tre dagar gammal!!

Jag busade med D'kk och hjälpte honom i köket. Åt ost och tog sen hela skinkhögen, mamma hjälpte mig att få en skiva. Sen stack jag och plockade ut alla skötlappar ur förpackningen. När bebis Hanna skulle äta klappade jag fint på henne men sen spydde hon så jag tyckte vi skulle åka. Få se om hon slutat med sånt när hon hälsar på i sommar.

Hemma igen var det samma kamp med mamma för att jag skulle sova. Idag låg mamma och sjöng och klappade mig i håret. Jag bestämde om hon skulle sjunga "katt" eller "ajajaaja booff".
När jag vaknade tog jag Nalle med mig och gick upp själv och letade efter mamo. Jag hittade henne i köket, tid att leka! Efter frukost åkte vi för att köpa blommor till mamo. till lunch åt jag fisk, potatis och gass till efterrätt. Gott!  Sov och åt mellis sen var det dags för shopping. Nu var det mamma som skulle handla kläder. Jag och mamo satt och läste bok och kollade alla tanter som provade kläder. Plötsligt skrek mamma där inne bakom skynket. Var det en hemsk kjol?? Nej, det var en stor svart spindel som kröp mot mammas väska. En spindel ... den kunde ju ... spinn bara spinn ... följa med hem, eller hur mamma?  ...

I nästa affär provade jag en fin cykel. Sån vill jag ha!!


Jag skickade MMS till pappa och sa att jag vill ha en sån. Han svarade att jag ska få en sån!!! .... när jag skippar min baapp!! Pappa, det var inte snällt! Vilket ulitmatum! Men jag ska fundera på det.

Vi kom hem sent så det blev tomtegröt, pyjamas och välling. Men sen kunde jag inte sova. Det är inte lätt att stå emot frestelsen att rymma från sängen när den inte har "staket" runt sig som hemma. Så jag smet. Först stod jag i dörren ... sen smög jag fram till vardagsrumsdörren ... nästa steg var till fåtöljen ...och till sist fram till mamma i soffan. Hela tiden kollade jag mammas reaktion. Skulle hon jaga mig tillbaka till sängen? Hon var ganska trött på mig när klockan var nästan tio på kvällen. Jag var också trött så jag klättrade upp till mamma i soffan och somnade ganska snabbt hos henne.