Mamma, vilken toppendag det blev idag! Först var vi på stranden och sen hittade vi nya Blixten-tidningen i affären och där emellan fick jag en kaka med choklad och russin av tanten i bageriet och en prinskorv i ICA-butiken ... och snart kommer Pappa, Lovisa och Hannes!!

En dag i somras skulle mamma och jag köpa kakor på ett nytt ställe. Gissa vad vi hittar där!! Jättefina kakburkar ... en med Ramone på och en med guido och Luigi på!!! Jag valde Ramone-burken och köpte den för mina egna pengar.


Sen köpte jag en kanelbulle och la den i burken!!

Sen en dag när det regnade bakade mamma och jag kokor. Jag valde själv: chokladsnittar! Vi hade i pannkakssocker och degen var jättegod, det tyckte t o m mamma!



Sen pensalde jag kaklängderna med ägg och så skulle det vara pärlsocker på .. .det hade vi inte! Då uppfann mamma att vi kunde kanske ha indianglasstreck
på dvs strössel. Ja, va fint.

 Mina fina kakor i Ramone-burken!


Medan kakorna var i ugnen gjorde mer deg som vi tryckte ut hundar och apor och Blixten-hjul.

... På vägen hem från loppisarna hade jag ont i magen! Jag var riktigt bajsnödig men det var ingen panik så ... Mamma undrade om vi skulle leta toa eller stoppa vid vägen. Nej, jag ville hem till vår toa. Väl hemma kom det ingen bajs. Hm, det var konstigt! Då tipsade mamma mig om jag åt lite leverpastejmacka kanske magen ville bajsa sen. Och tänk, mamma hade rätt!! Efter några tuggor på mackan och lite mjölk så kom bajset!!

Tack för tipset, Mamma!!
Idag var det loppisdag:
#ett ... på den stod jag klistrad vid leksaksbordet. Mamma gick runt och shoppade vid de andra borden och hittade lite smått och gott. Jag blev kompis med pojken och hans mamma som sålde vid leksakerna så jag fick ett bra pris på en radiostyrd brandbil av modell äldre ... med sladd!! Nu ska vi bara byta batterier och köra!

# två ... Mamma undrade om jag orkade en loppis till!?? Dum fråga! Vägen dit var lite klurig och vi hittade en jättefin bro som jag måste visa pappa sen i sommar. Denna loppisen var mycket bättre. Vi började i bokhuset och jag hittade genast en Blixten-bok!! Sen satt ajg och läste bok och passade lådan som vi fick fylla hur mycket vi ville. Mamma hittade fler bra böcker och en massa VDO-filmer.

Sen begav vi oss ut med lådan för att stoppa i fler grejer. Jag hittade en kyrka som jag ville ha men mamma tyckte den luktade illa. Vi fick lite bråttom för det dundrade in en massa traktorer som skulle köra bort alla saker som ingen hade köpt. Jag parkerade mig och kollade in alla traktorerna och passade lådan. Då fick mamma för sig att vi skulle hitta en byrå til lmina kläder (jag har så många kläder att min gamla byrå inte räcker till!). Och vi hittade en jättefin. Stoppa traktorerna!!!
- Hur mycket vill du betala för den? undrade gubben som sålde.
- Den ska va till mina kläder, sa jag och fiskade upp en guldpeng ur fickan.
- Det räcker alldeles utmärkt! sa gubben. Byrån var min!

Han hjälpte mamma att få in min byrå i bilen och tänk den passade på millimetern!!

# tre ... blev bara ett snabbstopp för jag började få ont imagen ...
Idag har jag och mamma gjort saft. Vi började på förmiddagen med att plocka blommor. Jag kollade coola bilarna ocb blåste såpbubblor och mamma hoppade efter blommor som satt alltför högt upp i träden. Men vi hittade bara tio ... och behövde trettio.

 
Efter lunch och ICA-besök packade vi och gick till lekplatsen.  Först fikade vi: kanelbulle och O'boy. Mamma låg o solade och jag gungade. Sen gick vi på upptäcktsfärd i "skogen" och där fanns fler blommor!! Samtidigt som mamma kämpade ihop de sista 20 så lekte jag monster och jagade henne.

Hemma sköljde mamma bort alla små svarta djuren. Sen var det dags för min hjälp. Jag mätte upp socker, pannkakssocker var det. För att vara riktigt säker så smakade jag. Det var så gott så jag slickade med tungan på sockerberget ... oops, så fick jag inte göra!! Sen skar mamma citroner som jag började stoppa i bland blommorna. Är citron gott?? JAg smakade på en ... urrrk!! Bläää! Fy! Jag spottade ut ... I HINKEN!! Mamma blev rasande!! Så kunde jag inte göra. Sen skrattade mamma och sa att så kan ju indianerna i Sydamerika göra så ... vi gör väl indiandricka!! Det lät bra, indiandricka! Fast det e nog bara vi som ska dricka denna omgången av saft. Aja får dricka första omgången!

Vi avslutade dagen då jag gjorde indiandricka med att läsa om indianflickan Pocahontas.
... det var i början av juni. Vi åkte till pappas favoritstrand och det var inte mycket folk. Sanden var vit och jättegossig. Jag hade nya badbyxor. Vattnet var kallt men mysigt. Det kom fina båtar ute på havet. Och coola flygplan på himmelen. McQueen-skorna körde race i sanden. Kanelbullarna var med till fikat. Det var supermysigt!!





Pappa har länge velat åka till något som heter Sträntemölla eller nåt. Jag vet bara att det är många kor som bor där man parkerar.

Vi klev in i skogen och jag hade mycket spring i benen. För mycket tyckte mamma och pappa för jag stannade inte vid de farliga stupen som jag inte såg men som de såg!


Längre in i skogen fanns ett fint vattenfall!!


Snacka om spring i benen och bus i blicken!!!




Som jag sa så bor det massor av kors där runtomkring. Jag fick bevis på det när jag kom farande mot bilen ... splash! Jag trampade rakt i en kobajs med mina nya Buzz Lajjtjörr-skor!!! Pappa blev inte glad!! HAn ville kasta skorna för han tyckte de luktade för illa för att ha med in i bilen hem!! Tur mamma kom och räddade upp det hela med lite våtservetter!!

29 maj fyllde mormor år.

Mamma hade åkt ner i förväg och fixat. Så när jag och pappa kom ner dagen före var hela vardagssrummet massor av kaffekoppar och fina dukar. Jag hittade i alla fall min TV-fåtölj så jag hann med lite barnprogram innan jag tog välling och somnade.

På söndagen gratulerade jag mormor med en present som var fina vita handdukar med blå blommor som skulle matcha hennes köksgardin! Hon fick en blå diskborste också. Sen fick hon en present till så hon kan läsa mormors Blixten McQueen hela året. Mamma gjorde mackor i massor ... små och med mycket gojs på. Jag föredrog röd pölse!

På eftermiddagen kom gästerna. Först kom Kerstin och några fler. Jag och Kerstin tog en tur till lekplatsen och sen läste hon Bamse-tidning för mig. Det kom ännu mera folk ... inte många jag kände. En tant hade dragspel med!! Sånt som låter så mycket och inte fint!


Jag var i alla fall tvungen att va med och trycka lite på knapparna!

Innan alla gästerna åkt hem åkte pappa med bilen hem. Han kommer tillbaka på torsdag - till Mys-Skåne!

Mormor var glad och fick många blommor och inga roliga leksaker alls!
Man kan också bada hemma och med skum. Det har blivit lite av en favoritsyssla på kvällen inna jag ska gå och lägga mig ... eller jag kan tycka det e mysigt att bada när som helst på dagen!


Men det ska va mycket skum!!

En lördag i maj åkte vi på utflykt för Hannes skulle iväg och spela fotboll uppe i Värmland. Jag, mamma och pappa åkte till något som heter Sillegården.

 Här e jag med en fin staty.

 
Jag hittade en jättefin tavla med bilar jag ville ha. Tyvärr var den inte till slau. MAmma tog bilder och tror nog hon ska försöka göra en lika dan nån gång!

 På väg ner till sjön ...


Så nu vill jag gå iväg och fika!! Kolla in min snygga rygga jag fått av Elisabet!!


Efter fikan åkte vi till fotbollplanen. Där var Mannen, Myten, Legenden i full action. Tyvärr räckte det inte till för seger!