Idag var vi hemma för det skulle bli molnigt. Det blev det också. När vi åkte på vår utflykt till chokladfabriken regnade det massor. Myisigt att åka bil då. Vi sjöng "hajarna" på högsta volym. Det var mycket kö i chokladbutiken. Jag nådde precis upp att pilla i skålarna så Lovisa gick ut i bilen med mig. Sen åkte vi hem. De trodde jag skulle sova men jag var sugen på gass. Så jag kastade nappen och sprang in i köket "Gaaasss!!!". Pappa tittade på mamma och mamma tittade på pappa!?! Jag förstod aldrig deras hemliga tecken men det betydde nog "ja" för  glassen kom fram. Tack! Sen kunde jag sova!

På eftermiddagen lekte vi ute lite. Jag dummade mig och kastade in de stora bupparna i rabatterna. Till slut tröttnade de andra på att hämta dem så vi lekte annat. Kollade lite på Bolibompa, körde lastbil. Nya tricket är att när Lovisa och jag säger "klara, färdiga, gå!" så springer jag supersnabbt med lastbilen mellan Lovisas ben. Jag kan nästan springa rakt men jag böjer lite på huvudet. Det e en jättekul bro!

Hela familjen åt pasta och köttfärssås till middag. Gott! Ville bajsa på pottan sen så jag och pappa gick in. Kom inget. Senare ville jag till pottan igen men då var det upptaget på 'oa så jag bajsade i blöjan. Snart så kanske jag kan pricka in på pottan!

Hade svårt att somna. Kan va för jag hörde hur en traktor körde på fältet utanför. ville ju jag va med på. Så till slut fick jag ligga gott hos mamma i stora sängen. Då somnade jag mysigt.

Perfekt sand att gräva i. Fin, mjuk och vit. Mamma gjorde tårta åt mig och jag rev dem.


Massor av plats att springa och tossa på. Gott med varm sand på hela kroppen!


När man pimmar måste man ju ha en pim pim - stol! Min har fina båtar ... en, tå, te
I tisdags skulle vi på utflykt sa pappa. Vi skulle åka till Malmö sa han ... till Malmuuö härmade jag genast. Alla skrattade och jag tyckte det var kul att säga. Malmuuö var sådär kul. Det var mycket shopping. Jag satt i vagnen mest men fick rasta mig lite i väntan på att tjejerna skulle bli klara i en affär. Jag sprang och brorsan jagade mig. Rymde in i en affär och ville inte gå ut därifrån. Hannes fick ringa pappa och be om förstärkning! Sen satt vi och vilade på torget. Mamma kom och hade köpt såna goa pips med majssmak. Det behövdes då. Bilresa til Bitte och Carl-Gunnar. Där hittade jag en bupp och var mer ute än inne. Var törstig mellan bupplekarna så jag for in och bad om muuu. Ibland kastade jag buppen över  häcken så att Hannes fick springa och hämta den. Fast där ute var farligt med bilar "akta" så att då sa Hannes att  jag skulle sitta fint på gräset. Det gjorde jag. När vi skulle springa och leka med buppen sa Hannes alltid "klara, färdiga, gå!". Jag kan också säga så ... nästan och sen springer jag.


På slutet var jag riktigt trött så vi packade ihop oss, tackade och for hemåt. Somnade gott i bilen nästan med det samma.
Det var fint väder när vi vaknade så vi packade matlådan och åkte till stranden. Det var roliga trappor ner, först gick jag sen fick mamma bära mig. vi hittade en mysig plats och jag ville pimma direkt. Pappa fick klä på mig min pimdräkt i farten. Jag hade mysigt och gick omkring i sanden, kollade folk, kastade lite stenar i vattnet, sparade några i min vattenkanna, pimmade i vattenkanten och var med ute när alla badade. Det var kallt i vattnet. Jag ville inte vara i hela jag.

Sen åt jag lite lunch och var redo för nya upptäckter när resten av familjen ville hem. Det var en massa blomflugor där. Visst satt det en och annan fluga på mig men han kunde ju få åka med när jag sprang omkring. Så efter en dryg timme gick vi mot bilen. Jag såg glasskylten och påminde pappa om att köpa gass. Mums!

Jag och syster och bror hade glasspaus när pappa hämtade bilen. Sen bar det av hemåt. då passade jag på att sova middag i min säng.

Fina födelsedagskort från Selma och Clara och en rolig insekt som jag kan styra själv. Roligast när den snurrar runt, för då snurrar jag också! Tack, tjejerna!


Här e vi nästan alla barnen. Malva hon hoppar i sin fina dräkt från Marocko.


Jag och Clara vid bordet. Jag trycker in pannkakorna som Lovisa gjort i massor.


Alla barnen i väntan på fiskedamm!! Jag har min gräsklippare som jag fick av mamma.


Jag får börja fiska. Först e det bottennapp med en tom toarulle .. men sen fick jag en gossig flodhäst.


Här e alla mina fina presenter: pussel,flodhästen, en bok med djur som hoppar fram, spelkrokodil, moppekort, skattkista från Marocko, traktor med vagn, insekten som snurrar (inte med på bild är min håv, stooora lastbilen, napparna, mina shorts, gossezebran och gräsklipparen.
Idag blev jag två år! När jag varit vaken en stund och låg och gosade i mamma och pappas säng så klev mamma upp och vände ryggen mot mig och fixade lite ... sen har hon tända ljus i handen och en hög med paketer och både pappa och mamma sjunger!! Jag fyller ju år idag!! Två år!! Hurra!! Hurra! Hurraaaa!!!

Ljusen blåste jag ut i ett andetag. Två år klockan 8.10 den 26e juli 2009.

Efter en grabbdusch med pappa var jag klädd i min goa lila badrock och gick ner. Där hittade jag ett paket till .. från mormor!

Det var en traktor med vagn som man kan lasta majs på!

Resten av mina presenter, gäster och kalas får ni se och läsa om imorgon!
Vädret har varit bra för att leka i trädgården. Jag har t ex sparkat bupp, ätit hajjon, kört traktor eller lastbil. Alla de andra har bakat men jag har mest smakat på deras kakor. Jag och pappa har tvättat cyklar och jag tvättade min nya traktor. Det var jättekul och det var tur att jag hade mina stövlar på mig.


I tisdags kom farmor, farfar och Roddick förbi. Jag fick en stoooor lastbil i för tidig födelsedagspresent. Vi åt mat ute i trädgården och jag var snäll och go mot hunden och matade honom med hajjon ... fast han gillade inte dem.

Här ger farmor mig hajjon och jag vill ha!

Vi tog fikat där inne och tittade på Allsången på TV. Vi sjöng med och jag tossade mig men missade slutet för jag var trött och gick upp och la mig. Det blev två varv med godnattpussutdelning.

I onsdags var vi på stranden och pimmade. Mysigt. Vi sparkade bupp ... så klart, åt vår pciknick och lekte i sanden. Jag hann t o m att sova en stund invirad i sarongen. Sen åkte vi till Ystad och handlade. Jag åt korv och massor av kex. På vägen hem sjöng vi i bilen så att det nog ekade genom rutorna. Hajarna e bäst. På kvällen satt vi alla på rad i soffan och tittade på TV.

I torsdags fixade vi en massa hemma och på kvällen kom Lillilann från mammas jobb och hennes Stefan. Jag busade med dem och visade att jag e duktig på fotboll. Stefan busade och vi lekte tittut och jagade varann runt tvätttorkaren. Sen var det dags för mig att sova. Jag hörde genom sömnen att de satt ute och käkade och snackade länge!!

Fredag blev det utflykt. Först var vi på ett stort shoppingcenter. Såg inte mycket av mamma. Först åt jag wok och sen hittade vi mamma som stack upp huvudet från ett provrum. Till några kompisar till pappa. Wow, vilket kul ställe!! Det var bättre än förskolan, lekpark och stranden ... tillsammans!! Där fanns allt!! Massor av bollar, rutschkana, dockvagnar, traktor, pool, studsmatta, lekrum, TV .... ALLT!!






God mat fick vi också: potatis och kyckling och mjölk. Jag hade inte tid att sova!! De andra stängde in sig och åt och pratade men jag var ute i snålblåsten och lekte. Retades med att putta upp dörrarna så att det blåste in där de satt. Efter halva Nemofilmen, varm mjölk, goss och sång från mamma så somnade jag runt klockan tio. När vi åkte hem var det svrt ute, jag sov i bilen. Efter välling somnade jag gott i min egen säng.

Lördag var vi på loppis. Alla utom jag och Hannes fastnade vid böckerna. Jag var bland leksakerna och rotade i alla kartonger. Sen såg jag en fin traktor, alltså en riktig som stod parkerad längre bort. Fiiin! Vi åkte till pappas släktingar och hälsade på. Jag fick ta leksaker i en byrålåda och sen åt vi bullar och saft. Mamma tyckte att jag blev ganska busig på slutet och tyckte att det var dags att åka. Jag somnade och sov vidare när pappa bar upp mig i min säng hemma.

... var mina kusiner här. Vi fikade i trädgården och sen gick jag och tog Filip i handen och ville att han skulle sparka bupp med mig. Hannes kom också med. De har en hund som liknar Roddick men är en annan färg.
Här en bild på mig oss alla:


Kolla in min traktor!! Jag leker att den e gräsklippare ibland. Pappa klippte gräset och jag gick efter med min traktor och klippte ...
Sov till åtta och när jag kastade nappen som tecken på att jag var vaken var det PAPPA!!! som kom och tog upp mig. Inte nog med det för när vi kom ner och jag skulle springa till soffan för att se Bolibompa då låg Hannes och Lovisa där!! Va kul!! Nu blir det bus. Åt frukost och kollade TV. Körde min stora bil. Det regnade till och från ute så idag kunde vi inte pimma. Pappa, mamma och jag åkte och köpte handdukar att ha på stranden. Jag glömde min solhatt i vagnen så vi fick åka dit senare och leta upp den. Tur att den fanns kvar!! Köpte mat och nya kex till mig. På vägen hem stannade mamma på en loppis som hon hade läst om. Det var bara barnsaker där och gissa vad hon köpte!!?? En TRAKTOR!!!! Pappa visade mig den och jag kunde inte prata om något annat. När vi kom hem ville jag leka med traktorn trots att jag var både hungrig och trött. Det var svårt att somna men jag lyckades till slut bli övertalad av Nalle.  
Vad har jag gjort egentligen??
* Var och pimmade i tisdags. Jag hoppa och pimmade och skvätte vatten så att en annan mamma blev impad. Hennes son gillade inte att nudda sand, vatten, gräs eller nånting med kroppen!??
* Hälsa på hos Anna i kiosken. Åt en gass, en 88:an. Mums. Majken, en liten tjej i min ålder, och hennes mamma matade änderna och jag fick också bröd att kasta till alla fåglarna. Kul!!
* Shoppingtur i öööösregn!! Det skvätte om fötterna och vagnen när mamma sprang till bilen.
* Tomas kom med en cykel. Den e ganska smutsig men kan nog bli fin. Efter ösregnen kan man börja ana att den e turkos.
* Har ätit torsk med dillsås - Mums!!
* Gillar att prata i telefon nuförtiden. Nästan varje kväll har jag snackat länge med pappa. Sen har jag pratat med mormor, farmor och Aja.
* I torsdags upptäckte jag att vi hajjån i trädgården. de e ju såna som Nasse gillar! Jag sticker ut och plockar själv. Så när mamma e av med mig står jag oftast och mumsar hajjån.

* Idag har vi pimmat igen. Jag hjälpte mamma bära alla sakerna och hade min fina gröna ryggsäck på ryggen. Vi träffade några hemifrån!! Jag lekte med dem medan mamma sprang till bilen och hämtade min bapp. Hemma igen gick mamma och jag  och kollade posten. Det var en påse till mig!!

Gissa om jag blev glad och förvånad när Nalle hoppade ur påsen!!! Jag har väl anat att han var iväg på något för det har varit HarryNalle och Katten som har gosat godnatt med mig om kvällarna. Nalle har varit på hotell och haft semester hela veckan!!

Ikväll kommer Pappa, Hannes och Lovisa!! Jipppiiieeeee!!!
Då var det stora tvättaredagen. Jag hjälpte mamma att sortera, lägga in i maskinen och öppna facket till tvättmedel, plocka upp plagg till mamma att hänga upp och att sortera den torra tvätten. Vi var ute i trädgården och där hade kommit hallon under tiden vi var borta. Efter att jag sovit på eftrmiddagen åkte vi till ICA för mamma skulle posta paket. Vi passade på att handla lite också.
Hemma igen var det Bolibompa och sen var den dagen slut ...
Söndag ...
... vaknade först halv nio. Efter lite morgonprogram och bus intog jag frukostmatsalen. Äppeljuice, lite ägg, knäckebröd och mjölk sen ville jag springa. Mamma packade frukost med sig och vi gick tillbaka till rummet och åt. JAg tappade min napp från balkongen. Det var en snäll farbror som skulle in i sin bil som tog upp den till mig. Tack!

Efter dusch så packade vi ihop oss och körde på lite uppdrag. Matvägrade lunchen också förutom äppeljuice. Hälsade på hos Elisabeth&familj. Där fanns kul bilar och jag åt lite bulle. Sen bar det av hem till mormor och vi packade om bilarna och sen satt jag med mamma och pappa sa hejdå!??! Och mormor sa hejdå!?? Vad blir de nu då?? Jo, mormor var kvar hemma, pappa åkte och jobba och jag och mamma åkte ner i Skåne till vårt andra hem. Konstigt! Jag frågade massor efter pappa.

Vi stannade och handlade mat på stora ICA och sen var vi hemma. gott! Jag hjälpte mamma att bära in alla sakerna. Sen plockade vi och fixade. Mamma fortsatte när jag hade gått och lagt mig.
Lördag ...
... packade väska och bil och lämnade mormor redan klockan halv elva. Parkerade på hotellet vi skulle bo på och snabbade oss sen ner till båtarna. Det var kul att åka båt, fast mamma snackade något om "buss".

Jag åt pölse och drack citronevand med sugrör. När vi kom i land tyckte mamma att jag skulle ha en dansk is, dvs gaaasss. Fast jag gillade inte den, det var sylt och grädde innan man kom till glassen - vassego, pappa! I Helsingör var det så skumpiga gatstenar så jag slumrade in. Vaknade först på torget när mamma och pappa vilade. Tillbaka till båten och "hem" till hotellet. Vilket fint rum! Med balkong som jag kunde leka på och springa ut och in och busa i gardinen. Vi gick och köpte pizza. Jag sprang mest och knasade mig så att gatans uteserveringar fick underhållning av den lille Jorge Loco.

När vi senare tog en kvällspromenad somnade jag igen. Mamma och pappa hade tur igen och fick sitta på uteservering och kolla in folk. Vaknade av att det var mycket folk runt omkring och då kinkade jag mig och ville hem. Pyjamas, välling och ner i min hotellsäng. Godnatt!
Fredag ...
... jag vaknade redan kl  5.00!! Det var inte populärt, men jag var jättepigg och började hoppa i sängen. Till slut gick pappa upp med mig och lyckades hitta en dansk Bolibompa redan vid den tiden. Mamma avlöste vid 8-tiden och pappa fick sova ett tag till. När han vaknade igen gick vi ut och spelade bupp. vi hittade en stor bra rutschkana på granngården. Vet inte om det var planerat men sen åkte vi till en outlet och jag somnade genasst vi kom in där. Nej, förresten jag hann se det regnställ som mamma hittade åt mig. Tror att mamma och pappa uppskattade att få handla resten i lugn och ro.

Lunch hos mormor fast jag var mest på språng. Det var äkta skånsk äggakaga och det var gott. Jag sprang förbi mamma ibland och fick smaka det eller några majskorn eller en korvbit. Sen åkte vi till stan och jag satt fint i vagnen först eller jag låg chillade. Plötsligt ville jag gå själv och då blev det cirkus längs hela Kullagatan!

Till stor inomhusshopping och mamma provade massajskor och under tiden testade jag och pappa alla bollar som fanns där. I kassan flirtade jag med tjejen som tog betalt. Sen var det gaaasss!! Mamma hade valt bästa sorten; chokladmjukglass - MUMS!!

IKEA - det tog aldrig slut med affärer!! Här började jag med att äta korv och mycket äppeldricka därtill. Under hela rundan höll jag rätt på bl a diskborstar, hade en potta på huvudet och samlade småsaker i min pall ... Det var inte konstigt att jag somnade i bilen hem, eller? Det smakade gott med välling och pyjamas hemma hos mormor och jag somnade genast!
Torsdag ....
.... på förmiddagen lämnade jag och mamma  mormor på sjukhuset. vi passade på att gå med Tant  Eva-Eva och köpa glass. Jag fick en jättegod som heter Lill-Per. När den var uppäten skulle jag av vagnen och sen sprang jag först med mamma i hälarna runt Kärnan. Tror att mamma blev trött för hon satte mig i vagnen och vi gick tillbaka. När vi hittade mormor hade hon ett stort plåster på kinden men det gjorde inte ont sa hon.

Vi stannade i en affär och mamma köpte potta ... och vad mer??

När det var dags att sova busade jag. Jag smög mig ut i hallen och stod fint där tills mamma upptäckte mig. Ibland hann jag smyga hela vägen ut i köket. Jag ville gärna undersöka hålet efter mitt huvud i väggen. Jag t o m la mig ner som jag låg då jag trillade. Konstigt! Jag vägrade att  sova utan att mamma sjöng ajaaja booff. Efter mys och sång somnade jag. När det var dags att byta mitt i natten blöjan hörde jag pappas röst!?!! Jodå, han hade kommit. Mysigt att ligga sardinburk med mamma och pappa i natt, tänkte jag.

Har ni sett vilken fin traktortröja jag har fått!??
Onsdag ...
... vi åkte på shoppingtur med mormor. Hon lovade mig gass!! Men först skulle hon köpa skor, två par!! Jag satt i vagnen och sprallade och ropade Gaaasss!! Gasss! Gaaasss!!  När skorna var köpta styrde vi vagnen till glasskiosken. Mormor och jag delade på en stooor mjukglass och mamma for iväg i affärer. Gott att slippa shoppa och istället äta gaass!
Mamma återvände med ett par snygga lila joggingbyxor, bra till hösten tror jag.

När mormor var och köpte strykjärn fick jag en bupp, eller två. Den va fin grön och blå. Hemma i köket spelade jag och mormor bupp. Mormor satt i mål och jag kastade. Hon var duktig målis. Det var dags för välling så mamma stod vid spisen och vispade ... då kom en räddning runt hörnet och jag sprang för att hämta bollen ... sen minns jag inget mer förrän jag låg ner och hade slagit huvudet i väggen. Ajjj!! Buuuu!! Mamma kom rusande och såg helt förskräckt ut. Efter en stunds klappande och tröstande var det bra. Men ... det blev hål efter mitt huvud i väggen!!! Oj, va hårt huvud jag måste ha. Inte konstigt att det gjorde så ont!

Vällingen var god och jag somnade gott när mamma låg och sjöng Aja, aja booff på beställning.
Tisdag ...
... på förmiddagen åkte vi och plockade jordgubbar. Kan man göra det?! Trodde alltid att de kom i den lilla papplådan. Det var paradiset!! Det var jordgubbar överallt. Jag låg i raderna och hela jag var röd .. mest om munnen... ja, och fingrarna .. och byxorna ...

Det var inte mycket ägg o korv jag orkade få ner till lunch. Var på snabbesök hos Tant Elsa. Wow, vilken lägenhet!! Högt upp och med jättebra fönster så man kan se bilar i massor.

Jag och mamma åkte till Kerstin. De hade katt!! Många och en liiiten söting.


När de vuxna åt passade jag på att spana in konstiga stora plåtmössor i hallen samtidigt som jag bajsade. När vi bytt blöja kom André hem, en av plåtmössägarna. Han tog på sig en hjälm ,som mamma sa att det heter. Usch, nej då blev jag rädd. Va läskig han såg ut. Jag ska aldrig ha moped!! För då måste jag ha en sån läskig sak på mig! Sen åt jag massor av  jordgubbar och glass.

Vi packade in oss i bilen och åkte  till stranden, skulle vi  pimma? Det var ingen pimvänlig strand för det fanns massor av stenar. Jag for omkring och mamma sprang efter och fångade tillbaka mig. Åt chokladkaka, mer jordgubbar och drack vatten. Sen blev jag farlig och började kasta sten - stooora stenar!!

Jag var ganska trött och grinig och somnade i bilen tillbaka till mormor. Jag sov gott vidare när mamma burit in mig i sängen. Därför hade jag svårt att somna på kvällen, pappa ringde och sa han var på väg hit!! Då kunde jag ju inte somna! Var vaken när pappa kom klockan halv tolv!! Åhh, va kul att se pappa! Jag sprang fram och kramade honom och han fick en puss. Sen låg vi och busade och mös och då var det gott att somna - hos min pappa!
måndag ...
.... städade, packade, duschade innan det var dags att åka till momo!! Två timmar i bilen då sov jag, sjöng grodorna, akta dig och hajarna. Det var också massor av traktor och muuu att titta på.

Hos mormor hade jag inte tid att äta utan jag och mormor lekte, kollade alla bilar, taxi och bussar från fönstret, lekte i trädgården. Efter att vi handlat var det gott med välling och sängen.
... ja, dvs på Österlen. Va mysigt att komma him! Jag körde lastbil, traktor med vagn och var ute i trädgården och kollade. Det var svårt att somna. Jag låg och pillade på alla djuren som mankan stoppa i säng som är på mitt spjälskydd. Det blev snurrande till nästan tio.

Är hos mormor nu och har inte tid att skriva .. men jag återkommer!!

Idag har jag skärpt mig lite och inte retats så mycket med mamma.

Varje dag efter frukost och liten stund Bolibompa vill jag dansa och lyssna på musik. Det gjorde vi idag också. Varannan är musik och den andra är saga på min CD. När det var saga satte jag mig i röda fåtöljen för att lyssna men hängde lite väl mycket över armstödet. Plötsligt var jag världens gymnast ... akrobat ... Flying Edvin och gjorde en volt i pik och landade perfekt på golvet. Ingen smärta, ingen gråt men lite rädd blev jag helst när jag såg mammas oroliga ansikte. Efter några kramar från mamma (var hon lugn igen) och jag återgick till dansgolvet.

Dagens utflykt blev ingen loppis, mamma tyckte det var för mycket bilar på parkeringen - Tack! Så vi åkte till ICA i Kivik och köpte jordgubbar. Jag fiskade upp dem direkt och började mumsa. Jag var röd långt upp på näsan.

Hem - Lunch - Vila

Efter mellis med fler jordgubbar var det inte mycket att göra för det ösregnade ute. Det blev Kipper och Nasse på film. Farmor ringde och vi pratade länge. Sen åt jag kex på min stora bil. Boom, så låg jag i golvet på rygg med bilen över mig. Jag slog mig inte utan blev lite förvånad och rädd. Kanske e min kropp gjord för att trilla rätt!? Jag kanske ska bli stuntman?? Eller akrobat??

Dags för välling. När mamma gick ner sjöng jag glatt isängen och olåg och snackade men plötsligt kände jag att jag blev bajjig. Usch, det vill inte jag ha i blöjan när jag ska sova. Gny!! Gnäll!! Hannå, mamma!!! Jodå, hon hörde mig och hon såg förvånade ut när det inte var en massa Nalle och kuddar kastade överbord. Bajs!! ropade jag. 

Så nybajjad, go blöja, napp och Nalle kan jag sova gott! 
Det är nog precis att mamma orkar skriva ... för hon är TRÖTT på mig!! Jag som e en sån go påg!!? Ja, det var förra veckan. Det testas gränser här hemma ... fåse om jag ska avslöja mina vapen en dag.

I förmiddags var vi inne i "stan" och köpte bröd till mormor. När vi parkerade stod det en taxi på andra sidan!! En taxi ... "e en bil med en tax i".  På vägen hem stannade vi i en loppislada och där träffade vi taxen .-)

Efter lunch och en bantad vila på en timme åkte vi på loppis. Det var 30 grader varmt och massor av folk. Mamma hittade lite fynd och en säng till mig. Jag har ju säng!? Detta är en sån som jag kan växa i och dra ut efterhand som jag blir längre. Det var ett pyssel att få in allt i bilen + min vagn, strandparasoll och annat krafs som har sin plats i bilen. Det var snälla fotbollskillar som hjälpte mamma. Den ene vinkade t o m till mig när de var klara.

På kvällen var jag och testade mamma in på skinnet. Till slut ringde hon och beklaga sig för pappa. Jag fick också prata med pappa.

Jag berättade bl a om stora motorcykeln som kom förbi ...


att vi inte pimmat idag ...


visade honom flygplanet som just passerade ...

          ... och att vi köpt bröd till mormor.

Jag fick lägga mig i sängen innan det var dags för att sova. Jag hade varit busig och numera lägger mamma mig i sängen. Det är inget kul. Jag måste väl skärpa mig!
När vi var på väg ner imorse hörde vi något som lät som en traktor men som aldrig kom fram ... jo, det var en traktor med vag som sopade gatan. Vi hann gå ner och ut till grinden och stod där och såg den sopa. Den var blå och fin. Vilken bra början på dagen.

Innan stranden idag var mamma och jag på marknad. Det fanns massor av traktor där, alltså leksaker. Sen fanns det ballonger! En var jättefin det var en helikopter. Det var varmt och inget att shoppa. Så efter en korv åkte vi till stranden. Redan innan vi svängde ner på vägen dit började jag längta till att pimma.

Jag pimmadei lilla ån (fick reda på det idag att det är en å .. och i åa e ä ö!!), hoppade i ån, lekte i sanden, sparkade bupp, hoppade i en sandgrop, hoppade i ån, oppa, oppa ... det e nya grejen idag!


Hannå!! Hittade en mysig grop att hoppa i!


Till lunch fick jag pasta och majs!! Till det åt jag en prickigkorvskiva och drack jordgubbs-Festis. Kanelbulle till efterrätt. Dax att oppa mera! Tog en promenad på stranden. Räknade båtar: ehh, ååå, eee ... Sen tyckte mamma vi skulle vila, OK då! Baaappp! Låg mysigt under parasollen och kunde spana på havet. Det var sövande och pooff så sov jag.

Efter vilan, en halv kanelbulle och lite dricka lekte jag en stund till innan det var dags att åka hem. Vi stannade på en ICA och jag hittade en sån liten kul vagn med flagga som jag kunde köra själv. Hej, vad det gick!

Hemma igen fick jag en glasspinne. Satt på trappan och åt. Plötsligt trillade halva glassen ner under trappan! Senare när mamma lagade middag smet jag under trappan och tänkte äta upp den  .. men mamma kom på mig. Så åt jag fisk, räker och dillsås till middag. Sen var det diverse testa gränser med mamma. Hon e hård och man ska inte retas med henne ... men jag måste ju testa. Hon blir arrrgh och jag blir arrrgh ... jag kan slå på mamma då eller slå på TV:n och sånt dumt.

Vi läste saga, gosade och drack  välling i sängen och sen somnade jag ganska meddetsamma.
Vilken gosig strand vi var på idag. Först lekte jag i den vita, mjuka sanden. Mamma visade mig hur man gör sandkakor. Mmmm, sa jag när jag hörde ordet kaka. Sen utökade jag mit revir och hittade en liten "bäck". Det var vatten som rann ut i havet. Det vattnet var flera grader isigare än havet men så mycket roligare att springa i.

Jag tossade och sprang runt, klev upp i sanden, runt och kastade mig i vattnet. Tror mamma blev yr i huvudet av att försöka hålla koll på mig!

Lite sen lunch på filten och sen gick vi på upptäcktsfärd längs stranden. Jag kollade olika pinnar och mamma försökte lära mig vad som var stor pinne och liten pinne. Vi gick låååångt!

Tillbaka igen till "vårt bo" så lekte jag i strandkanten. Då kom en tant och tyckte jag skulle gå längre ut och plaska. Hon bar mig och mina fötter hängde lagom i plasknivå. De var ju kul .... mamma, jag vill plaska mer!!! Så sen var jag i vattnet konstant både i min lilla bäck och i havet! Vila, sova, fika, leka med hinken var det inte frågan om. 

Gissa om jag somnade på studs i bilen med reservnallen Harry i famnen!?
I förmiddags när vi gjorde oss klara för stranden och vi var där uppe beslutade jag mig för att kasta blöjan. Så jag tog av den och sprang in med till mamma. Hon påpekade att jag skulle säga till om jag behövde kissa eller bajsa. Så gick jag in (nej, sprang ... jag springer oftast numera) på mitt rum och satte mig på mitt gröna lurviga stolsskydd och läste bok. Mamma fixade med tvätten. Så rusade jag in till henne och sa något om pappour... "Har du kissat?" undrade mamma och gick in på rummet med papper i högsta hugg. Nejdå. Så tillbaka. Nästa gång jag kom rusande till mamma satt hon på toa. Komma sa jag och började förklara ungefär som Piff och Puff på julafton ... och mamma fattade inget. När hon var klar tog jag henne i handen: "komma".  Inne på mitt rum visade jag glatt henne min bajshög! Mamma såg inte lika glad ut. Utan sprang efter papper och försökte hålla mig undan. Efter diverse rengöring av golvet hittade hon kisset på mattan också... oops! Sen åkte jag ner i duschen ... (yipppiiie!!). Jag kanske ska vänta lite till med att kasta blöjan så att jag hinner lära mig att springa till pottan innan jag gör mina "behov" som det så fint heter. Fast jag tror att jag önskar mig en potta, för det verkar vara ganska kul att göra det utan blöja ... kan jag få en potta, mamma och pappa???!!
Vi åkte till vår vanliga strand men jag fick inte pimma där. Det visade sig att havet blommade! Jag såg inga blommor utan bara lite gegg som låg ovanpå vattnet. Så det var till att packa sig iväg igen. Svettigt värre. Mamma hittade ett ställe med swimmigpooler i olika storlekar. Det verkade ju kul. Den lilla plaskpoolen ville jag inte va i så jag stack iväg till stora poolen där det var massor av barn som hopade från högt upp. Mamma hann ikapp mig när jag nästan var vid kanten. Så testade vi en annan pool. Där fick mamma gå med och hålla mig. Hon studsade mig i vattnet och det var kulhemskt. Men nej, jag ville upp. gungade lite. När vi sen skulle springa till vår filt trillade jag. Aj!!! Det kom blooood från ett skrubbsår på knäet. Lagom till att mamma hade tröstat mig och jag skulle passera en  stenplatta till snubblar jag igen!! Aaaajjj!!! Så kom det bloood från andra knät! Lite lugn och ro med prickigkovmacka, ägg och smoothie som vi drack ur var sitt sugrör från en glasslåda. Mamma hittar på kul mat! Efter lunchen tyckte mamma att det var lika bra att åka hem. vi passerade glasskiosken och jag fick en fin rosa rund glassgubbe med gröna ögon och kinder. Gott!!

På vägen hem sjöng vi mina favoritsånger:
1 Hajarna
2 Ompa, ompa ... tänk om jag hade en liten, liten apa ...
3 Små grodorna
4 Har du sett min lilla katt .... mjauu, mjauu, kssssskssssk

Somnade snabbt i sängen. Sen blev det korv med bröd på trappan, mums!

På Bolibompa såg jag en vuxenbarnserie. Jag hade inte tid att äta gröten. Det handlade om en söt dinosarie som skuttade bland människor. Den var jättebra!! Sen blev det gröt!
Ja, inte datakursen som mamma gör där hon pimmar men nej ... Som ankorna och fiskarna ... jag vill pimma!!

Vi har varit vid vat idag. Först lekte jag i sanden och grävde. Sen föreslog mamma att vi skulle gå bort till vat där andra barn lekte. Vilket bra förslag. Jag var helnöjd och grävde och smashade iväg sand både hit och dit. Mest hit, hela håret, på näsan och ryggen var full av sand. Mamma blev lite nervös att andra skulle få på sig. Hon påstår att andra inte gillar det. Jag bekantade mig med några killar. Men när den ene tog min hink och gick iväg med då hämtade jag mamma! Sen åt vi lunch; min favoritstrandlunch är pastasallad. Återvände till vat och då ville jag pimma. Mamma fattade vad jag menade och visade mig. Jag satte mig på knä i vat och sen plaskade jag massor med händerna - pimma!!

Sen sorterade jag stenar och pinnar. Mamma hittade en liten kul röd krabat som fick krypa på min hand, arm.

Han hette nyckelpiga. Så gick jag in bland strandblommorna och ... då kissade jag där!! Mamma berömde mig att jag gått iväg till en liten avskild plats och kissat. Jaha, e det så man ska göra?!? Det var inte meningen, jag visste ju inte att jag skulle kissa just då!

Det blev ganska mulet så det var OK att åka hem. Jag längtade efter Nalle i sängen. Tur att jag har Harry Nalle i bilen och en bapp så jag kunde gosa hela vägen hem. Somnade med det samma.