Idag vaknade jag klockan halv sju och skulle kissa. Hann sova lite till innan ... Sotaren skulle komma!! Klädde mig fint i svarta byxor och röd tröja och hann precis ner till pappa och vänta i några minuter innan han kom!! JAg har sett sotaren i Rasmus Nalle-boken. Fast jag fick inte hjälpa till som Rasmus får :-( I alla fall tittade sotaren först i Bockarna Bruse-spisen. Sen skulle han klättra upp på stegen som jag och pappa monterade igår. Hoppas skruvarna håller! Han var högt uppe på taket och kollade i skorstenen- Jag hejjade på hela tiden. Till slut fick jag hålla i en av hans verktyg och pappa tog ett kort. Snart ska ni få se ...

Förra söndagen var vi hos mormor och åt frukost, åkte och handla, la fina blommor och tände ljus hos morfar och åt lunch hos mormor. Efter det åkte jag och mamma till Väla. Vi hade inte hunnit med mer än två affärer innan Pappa, Lovisa och Hannes dök upp!! Va kul, det var ju jättelängesen jag såg dem!
Gick i affärer och sen köpte vi glass.  Jag busade mest och sprang runt. Tjejen i kassan tyckte jag var rolig och tjejen i glassen gav mig en extrasked när jag ville ha.

Vi bodde på ett bra hotell där de hade Rorri på TV! Jag fick en jättegossig Nalle i min säng! Sen gick vi till restaurang och åt. Jag åt nachochips och kyckling och ketchup. Tillbaka på hotellet skulle det tittas på VM-final i fotboll. Jag tittade på min TV, där var Kipper. Mamma gick iväg med en kompis för hon ville inte se fotboll.

Må: Åkte vi båt till Danmark.

Efter en massa affärer sov jag en sväng och vaknade lagom till vi skulle åka båt. Åt en god röd pölse. Sen gick vi till restaurang, jag tyckte det tog lång tid innan jag fick min mat så jag ropade på han som kom med tallrikar till alla andra:
- Hallå!? När kommer min mat?
Mamma och jag gick in och jag frågade tjejen som jobbade där efter sugrör.


Efter maten gick jag med pappa till en lekplats. Innan vi skulle åka iväg i bilen var det glasstid: alla ville ha kulglass men jag ville ha min nya favorit: Piggelin. Sen åkte till huset i Skåne. När vi kommit fram åkte jag, Pappa, Lovisa och Hannes och badade i sjön. Jag var ganska trött när vi var klara så pappa ringde och beställde välling av mamma. De e service!

Ti: Stranden. Lite mulet och blåsigt men jag badade .. eller nästan. Handlade mat. Jag tyckte om mamma i affären. ville kramas och gosa och det var bara hon som fick köra vagnen. Somnade på vägen hem. När jag vaknade fick jag grillad korv - gott! Showade lite med min gossedjursförvaring på huvudet!



On: Stranden, den där man går över bron! Trollet var där!. Jag badade hela dagen; först med pappa, sen med Hannes, sen med Lovisa, sen med mamma ... lite mat och sen var det pappas tur igen osv. Vi byggde fint sandslott. På vägen hem somnade jag men sen stannade bilen och vi var inte hemma i Skåne!? Vi skulle gratulera Farbror Anders som fyllde år. Vi sjöng och hurrade. Det bjöds på tårta men jag tycker inte om tårta! Busade; gav Fungio godis, kastade boccia såatt de nya fönsterna nästan strök med, satt sen fint och läste bok, gick på upptäcktsfärd i huset. Sen åkte vi hem och jag somnade igen i bilen.

To: Gubben som fixar duschen kom igen och denna gången fungerar den!! Det blev ingen stranden idag utan vi var hemma och lekte.

Fre: På stranden igen. Jag var Lilla Bocken Bruse och Trollet var vid bron som vanligt. Det var sååå kul att bada idag för det var så höga vågor! Jag hoppade och spanade vågor. Sen var det dags att åka hem och fixa till fest men då passade jag på att sova. När jag vaknade var det massor av människor som var i mitt rum!! Det var gästerna. Vi åt grillat och jag satt bredvid Emelie, hon var snäll. Efter maten läste hon Pippi för mig. Sen ville jag se på Rorri och Emelie kom också in och tittade. Farmor ringde och jag svarade och berättade för henne vad jag gjorde och att jag hade badat i de stora vågorna. Innan jag skulle lägga mig åt alla vi barnen glass. Sen var det dags att ta på pyjamas och gå och lägga mig. När vi kom in i badrummet och skulle ta pyjamasen så satt det en STOR grön grähoppa i taket!! Mamma tyckte vi skulle ta på mig i sovrummet i stället. Sen kom alla upp och kollade på grönisen. Till slut fångade Fredrik den i min fiskhåv!! Va skönt! Jag var lite orolig att den skulle komma in till mig i sängen när jag låg och sov. Men Nalle var ju där!

Lö: Inget strandväder så vi kunde sova länge och kolla film - mysigt. Efter brunch åkte vi till stor affär fast jag var lite trött och besvärlig då. Ville ha saker som jag inte fick. Fick sen en fin boll men ville ha Pipp-skor, och en JÄTTESTOR Rorri-bil och ... På vägen hem somnade jag. På kvällen var det nachos och sen kollade jag Pipp och Mamma Mu.


Ligger mysigt i mammas knä (kolla in mina fina ballsonger!).

Sö: Loppis!!

Jag hittade massor av bra saker. Små bilar, en båt, en motorcykel, ett tennisrack och ett spel som heter Lustigkurre. Några sagoböcker kom med hem också .. och ett fint minglas med ankor på.


Jag gillar loppis!! Sen åkte vi till stranden och gick över bron. Men det var blåsigt ... lekte i sanden. Byggde bro med mamma och hittade Bockar och Troll så att vi kunde göra hela sagan! Efter lite korvbulle-pasta- sallad spelade vi boll. Men jag blev lite sur ibland för jag fick inte bollen. När jag sen fick den tog jag den och la mig på den.



Vi hade picknick på gården. Vi grillade korv. Medan pappa passade korvarna gick mamma och jag och mötte farmor som också ville va med. Roddick fick vänta i bilen.


Jag hann med att äta en stund sen sprang jag och lekte med mina kompisar: åkte rutschkana med Adrian, Line och Abdy, rullade nerför gräset, fick bulle av Filip, jagade varann och stod allihop borta vid förrådet ...

Sen fick vi glass som Carina delade ut, de vuxna fick jordgubbstårta. Plötsligt kom Micke och sa att alla skulle ta plats borta vid en "scen". Snart hördes trumman och in tågade alla som ska sluta. De skulle spela teater.


Först var det De tre Bockarna Bruse. Abdy var ett jättefint troll med blått hår!! Sen var det Törnrosa. Jag ville va sessa! Efter det skulle vi alla fram och sjunga Sommarvisan som vi övat på.


Men då blygade jag mig och kröp ihop hos mamma och nästan grät!! Mamma blev förvånad och ville följa med mig fram men nej, jag ville inte alls fram.

Efter "hejdå" till alla som ska börja stora skolan och presentutdelning till lärarna så lekte jag lite till, sen var det dags att åka hem. Det var en mysig avslutning!


Efter en lång dag i skolan brukar jag relaxa i soffan med nån bra film. Här har jag lånat mammas halsband. Riktigt snyggt e det och jag får lov att låna det!


Som polisman måste jag ibland göra husransakan så jag övar hemma på mitt rum. Mamma upptäckte vad jag höll på med efter att det hade varit misstänkt tyst för länge. Jag ville INTE plocka upp! Näääe, orkar inte!


När det ev skulle regna en dag på väg till dagis plockade mamma fram min Byggare Bob regnjacka som jag hade glömt bort. Passade på att ta på mina snygga gummistövlar också.



Förbereder semestern genom att tvätta min Spanien-tröja och min röda Byggare Bob-tröja. Bäst att sitta och passa så att det snurrar som det ska. Mamma sa att de skulle dröja ett tag innan de var färdigtvättade så jag gav väl upp till slut och gick och lekte.

En fredag i juni innan skolan slutade var vi på fest. Då var vi nere på stan på picknick och alla kompisarna kom; de stora killarna som e mina kompisar! Vi brottades, kickade fjädervippa och åt pipps. Det var sååå kul! Sen åkte vi alla hem till Aja och jag fick leka med alla bilarna i en jättekorg. WOW, det var många bilar att parkera. När vi skulle åka hem ville jag inte med. Jag var jätteledsen och skrek: Jag vill sova hos Aja!!

På söndagen kom hela gänget till oss för vi skulle grilla. Det var jättekul ...


... vi brottades



... jag spelade fotboll med de stora killarna


... och åt korv, en grillad och två kalla! 

 

Imorse var jag blönär jag vaknade. Det fick bli ett bad! Sen valde jag kläder och tog på mig. ill frukost var det ostmacka och gröt, pappagröt med mos och kanel. Sen tittade jag lite på TV, lekte med mina bilar och hjälpte mamma med att packa mina saker. Imorgon åker vi till mormor, sen på kalas hos Anna, Selma och Clara, sen mormor igen och på söndag kommer Pappa!! Lovisa!! Hannes!! Jag har packat lilla TV:n och valt filmer och två böcker. Sen har vi packat enr Spanien-tröjan till fotbollsmatchen på söndag, min klänning och andra fina och mysiga kläder.

Efter lucnch var det så varmt att mamma tyckte vi kunde inte göra annat än att åka till stranden. Jag hade med min traktor men den lekte jag inte mycket med för jag ville - BADA!! När jag sprang runt där i vatten kanten så var det någon som knackade mig på axeln ... det var Herman!! Vi lekte, badade och jag sprang och terroriserade alla som gick förbi; sa hej, skvätte vatten, sprang efter dem eller framför fötterna stärtade ut i vattnet. Idag var vi 4 st på Sagostund med mamma.

På vägen hem somnade jag som vanligt. Direkt när jag vaknade sa jag:
- Nu e det fredagsmys!
- Vad vill du ha att äta?
undrade mamma.
- Köttbullar!
Sen ska man titta på film också, jag valde Kipper.
- Ta fram maten nu då!
Tyvärr fanns det inga köttbullar trots att mamma letade igenom hela frysen. Så det blev 2 leverpastejmackor, ättiksgurka och vanlig gurka och mjölk. Gott det också.

sen var det mys i sängen när mamma kämpade med att byta lakan. Rasmus Nalle var kvällens saga. Mamma somnade nästan så jag fick läsa den andra Rasmus själv.

Kallade på mamma hon hade glömt att lägga på mig täcket sådär mysigt som bara hon kan!

I onsdags och igår hade jag samma blöja ... ja, alltså jag har blöjan på men kissar på toaletten! JAg säger till mamma eller springer själv till pottan. Igår kväll satt jag t o m på stora pottan och bajjade. Mamma hjälpte mig att hålla upp tröjan. Det blev en Supermanbajj, givetvis!!
Igår var mamma och jag på stranden. Va mysigt, mamma! Det var jättekul för jag träffade en kompis. En tjej som heter Herman och har långt hår och Byggare Bob byxor. Hermans pappa har också långt hår.

Jag och Herman lekte, sprang i vattnet, kastade oss i sanden och skrattade. Jag gjorde som Herman gjorde. När mamma och jag mös och läste saga kom Herman och ville vara med också. Hon gillade min Kalle Anka bok.

På vägen hem i bilen somnade jag och när jag vaknade tittade jag lite på TV, lekte med traktorn, var ute i trädgården med mamma och sen var det dags att sova. Fast det var svårt att somna. Jag kallade på mamma flera gånger.
Efter att vi hade handlat presenter till på lördag och mat så åkte vi hem till trädgården istället för till stranden. Vi la ut en picknick-filt och bytte om till picknickkläder. Kolla in mitt coola linne, med en haj!!


Vi åt vår strandmatsäck. Jag åt pannkakor, pastasallad och 'Boy. Sen var jag kissnödig. Jag tog av mig byxor och blöja och kissade på gräset. Ropade på mamma som trodde jag skulle springa till pottan. Det var lite "mitt på gräset" som jag kissade. vi märkte ut stället med hål 2 från min nya golfbag så att vi inte skulle springa i kisset och bli blöta om fötterna!

Sen var det dags att mysa.


Jag tog på mina solglasögon och hämtade min nya favoritbok från söndagens loppis. Sen läste mamma om loken för mig. Jag kunde inte sova.


Satt i mammas mysstol och läste boken själv en stund men sängen e bäst att vila i.

På kvällen rockade jag loss igen till reprisen av ManBoy. Den e sååå bra och jag kan flera av dansstegen nu.
Vaknade vid 5, låg sen hos mamma och försökte sova vidare. Vi lyssnade på en duva som ropade. Fast jag tyckte det lät som en uggla. Sen somnade vi några timmar. Dags att göra sig klar för stranden. Det var då det började:

Utbrott 1: när mamma satte foten före mig på sista trappsteget! JAG ska ju va först ner!! Blev sååå sur så att jag gick upp och lekte för att lugna mig.
Utbrott 2: När mamma sa det var dags för frukost och sätter min lilla TV för långt ifrån mig vid frukostbordet. Det blev ingen frukost ... då i alla fall.
Utbrott 3: Vi skulle borsta tänderna och jag fick inte själv klämma ut tandkrämen utan mamma gjode det. Jag kan ju sjääälv!!! Då fick jag jag inte borsta tänderna eftersom vi skulle åka och jag bara surade.

Mamma bar mig ut i bilen och jag grät. Sen gick hon in och hämtade badkassen. Då hör jag henne ropa: Ajjj!!
- Vad hände, mamma??
frågade jag från bilen för jag kunde inte se henne men jag hörde henne ...
Hon hade trillat svarade hon och sen dröjde det länge innan hon kom till bilen. Hon haltade och hade hålpå knäet och det kom blod!! Stackars mamma!!
- Jag vill borsta tänderna!! sa jag i allt detta....


Det e ju ett måste att ladda telefonen. Min ska ju också laddas så mammas och pappas får snällt vänta ... Jag kommer på såna smarta saker hela tiden!
Jag har tjatat på mamma att skriva men det har varit betyg, packa, resa, bo hos mormor, packa igen, gäster ... men nu ska vi sammanfatta!! Så häng med!!