Igår var det mycket bilåkning ...
* Först åkte jag och mamma och köpte en matta som ser ut som gräs. I kassan trillade en massa visitkort i golvet. Mamma plockade upp och jag visade var hon hade glömt några. Strax efter alla var på plats skulle jag bara ... då trillade alla korten ner igen! Jag förekom mamma med ett "Ahhhr!".
* Bilresa till IKEA där vi mötte pappa. Det blev race för pappa var stressad. Träffade Sara Barnvakt hon som sjöng så fint med mig en gång. Hon busade med mig i kassan sen också och jag fnissade. När pappa åkt med alla paketen gick jag och mamma in igen. Vi skulle äta lunch men det fixade inte mamma ensam med mig ... vem skulle hålla mig i kön när mamma skulle balansera brickan?? Så då åt vi korv och glass utanför. Det var supermumsigt. Och vilken stor glass!!
På vägen hem somnade jag i bilen. Mamma bar in mig och jag fortsatte sova i sängen - i givakt.
* På kvällen skulle mamma bort men hon blev lite försenad så jag och pappa var tvungna att köra henne. Det var kul för då fick jag träffa Aja en kort stund i bilen.
* När vi kom hem igen var det grabbkväll; jag och pappa satt i soffan och mös, la pussel och kollade på TV.
* Sen var det Godnatt!

Lek i vardagsrummet igen, tappade hela den spelande bondgården på tårna - Aaajjj!! Mamma fick trösta länge. Som tur är sitter alla tårna kvar. Tog på oss kläder och gick till BVC. På vägen dit vinkade jag till alla bilarna. Det e jättekul men det är inte många som ser mig. På BVC var det Tant Röd som var där. Hon tyckte jag hade blivit stor. Hon t o m letade efter min mapp bland 2006:orna! Jag vägde 13 kg och var 84,5 cm lång. Alldeles perfekt enligt kurvan. Sen skrev hon ut någon kräm men då ville jag gå så jag gick till dörren och öppnade själv. På vägen hem såg vi kraa, en bil vinkade och det kom en sån stor lastbil att jag blev lite rädd. Lunch var burkmat men himla gott: risotto med svamp. Jag var jättetrött så efter mamma hade ätit sin lunch gick vi och la mig i hennes säng. Det var inte många verser på "Lille katt" som vi hann med.

Efter baj och mellis åkte vi på matshopping och sen var jag hos pappa på hans jobb. När jag sagt hej till alla tanter och farbröder lekte jag och pappa i lekhörnan, den e jättekul! Hemma fick jag gröt och sen lekte jag. Mamma kom hem med en massa byxor jag skulle prova: tre var bra och två var för stora. Jag hämtade lejonet till mamma. Det e min nya favoritlek när mamma har lejonet på handen och han gör miner och tar bollen jag ger honom osv. Eller när mamma har spöket Laban och säger "Buuu!". Jag vill leka det hela tiden. Det blev lite lådbilsrace på köksgolvet. Mamma kom med en tom bananlåda så jag och Hannes hade var sin bil. På slutet knuffade jag Hannes i hans bil.

Mamma gav mig välling och jag busade med henne genom att säga att hon fick dricka, när hon inte ville satte jag nappen på hennes kind och jag skrattade massor. Då kunde inte mamma heller låta bli att skratta. Sen var det Godnatt!

Fick ligga hos mamma på morgonkvisten. Så gott jag snusade vidare, med Nalle mysigt hos mig, ända till klockan tjugo i nio! Det var en snickare och joxade i tomma rummet. Jag satt som paralyserade och åt min gröt. Hade fullt upp med att kolla vad han gjorde. Lekte på mitt rum sen. Ringde till mormor och jag pratade med henne själv. Mamma körde ut mig från toa en stund för jag busade, kommer inte ihåg om det var när jag släckte lampan hela tiden och då fungerade inte hennes hårblås eller om det var när jag envisades med att öppna toalocket och undersöka där i. I alla fall stängde mamma dörren en stund och jag stod utanför ... men nu e jag så stor OCH smart så jag kan öppna dörren själv!!

Inte sugen på lunch idag. Mamma gjorde currykyckling till mig men jag spottade ut den. Så värmde hon köttbulle till mig och den kastade jag på golvet. Juice drack jag och yoghurten åt jag. Var nog lite sömnig ... fick ligga i min säng och slappa för mig själv. Mamma satte på nya godnattviseskivan, den var ganska mysig sådär när man slappar. Kunde inte somna. Som tur var såg mamma att jag behövde sova så jag fick ligga inne hos henne och då somnade jag bums.

När jag vaknade hade Hannes kommit hem. Så jag lekte lite med honom. Åt mellis men jag var inte sugen på macka. Drack min smoothie ... och sa "ahhh" efter varje klunk. Lovisa kom hem just som mamma och jag skulle ta på oss och åka på soppingtur. Det var kul runda. På Kapp-ahl träffade jag Melker från sången! Han hade hela kundvagen full av nya kläder. Sen provade vi vantar i flera affärer. Tre par kom vi hem med och fyra par strumpor.

Gröt. Fick pasta sen när alla skulle äta middag. Jag var inte på ätarhumör så jag kastade allt på golvet. Drack sånt kuligt vatten med bubblor i. Kinkade lite så mamma gjorde välling och tog på mig krokodilpyjamasen. Det gick snabbt att gosa till sig i sovställning.
Lek på rummet. Hannes kom en sväng så jag var på hans rum lite också. Tog på alla jobbiga kläderna: overall, vantar, skor och mössa och allt ska vara innanför det andra och spännas åt och ... Men sen e det mysigt när jag kommer ut i snön. Jag och mamma busade i bersån. Mamma "städade" i snön så att det fök snö jättekul. Sen promenerade vi gatan upp och gatan ner och om igen. Det e sååå kul att gå ... ja, när mamma håller mig i ena handen. Med mycket frisk luft i lungorna och med röda kinder åt jag mellis. Det var french toast, mjölk, smoothie och omelette. Gott!

Jag kände för att slappa lite i sängen efter all maten. Så jag la mig hos alla nallarna med tre nappar och goade runt. Blev lite busnödig och kastade nappar och nallar överbord. Mamma låg på lekmattan och fångade upp allt och kastade tillbaka det. Det slutade med en kittlig busningsmatch. Jag fnissade massor och var så kittlig överallt.

När pappa kom hem åkte vi på shopping. Det var en outlet och de hade massa olika saker där. Jag fastnade i en låda med massor av utklädningsmössor. Så jag provade. Jag var fin i en ryskaktig pälsmössa. Några tanter längre bort såg mig och skrattade. Så hittade jag handskar som jag försökte sätta på händerna men det e svårt. Det slutade med att jag fick en mössa som heter "Idiotmössa". Hur kul e det att va klädd i den tror ni?!? Mer som jag la ner i kundkorgen var en minifotboll. Men när mamma sa ja till den och jag började lägga alla bollar från stora lagret i mammas kundkorg fick hon panik och kallade på pappa. Sen for vi till skoaffär och jag provade glatt. Jag gillar skor, tror jag. Jag brukar hjälpa mamma med att ta fram hennes skor och ge henne skohornet. Jag fick ett par svarta kängor med ludd i.

Shoppingrundan slutade i mataffären men även där kan mamma hitta kläder!! Så jag kom hem med ett par svarta jeans (såå coola, jag ska prova dem och posera imorgon!), ett par blå slappisbyxor, ett bälte, en tjocktröja (fast den tog hon fel storlek på ... måste vi dit igen!!). Oops, Aja det var fyra saker!! Jag somnade i bilen hem, det var övertid. Men jag var pigg och glad på skötbordet när pyjamasen skulle på.

Jag e en go unge säger mamma och pappa.
Vet jag väl!! ;-)
Jag har sovit hela natten med Nalle tryggt hos mig. Låg och mornade mig hos mamma en stund sen blev jag så nyfiken på vad målaren gjorde. Jag och mamma smög lite på honom ... han dammsög. Pappa ville att han skulle fortsätta med köket också. Go grötfrukost. Det var mycket mobilsamtal hela tiden. Så jag satt med luren mot örat och åt upp all gröt! Efter det åt jag några ostbitar från mackorna sen var det bra. Lekte lite och borstade tänderna. Klädde mig snyggt för det var ju sång idag. Svarta byxor och svart T-shirt med gubbar på. Så gick vi till sången. Mamma hade med alla smaskiga muffins som pappa bakade åt oss igår kväll. Det var gossigt väder och jag satt och vinkade till alla bilarna från vagnen. Det e kul för folk blir glada och några tar sig tid att vinka tillbaka.

På sången var det mycket barn och mammor och pappor. Det var sista gången!! Visste du det, mamma? Vi var tillbaka i stora salen och det gillade jag. Jag var med och sjöng och studsade .. men jag räckte inte upp händerna till "Var e alla barnen?". Jag hade såå kul! Och när tältduken swischade över huvudet på mig for jag runt och skrattade och det fladdrade mysigt i håret. Sen fikade vi. Jag fick smaka pepparkaksmuffins som Esters mamma gjort - mums! Jag ville inte äta upp min banan efter det utan ville ha maa muffins.  Sen sa jag hejdå till Catrin och lovade komma på öppna förskolan och hälsa på.

På vägen hem var jag trött. Mamma la en muffins i Camillas brevlåda och vi vinkade till henne i fönstret. Vi var in på ICA och köpte mjölk. Sen la mamma ner mig i vagnen och jag protestskrek lite men så gott det var .... ZZzzzz!

Detta hade jag på mig ikväll när jag var ute i snön:
Mössa H&M
Overall Team Sportia i Simrishamn
Vantar Höganäs marknad
Skor Skopunkten

När pappa kom hem gick vi alla ut i snön. Jag var klädd i min nya overall - röd som en Tomte! Det gick bra att gå i snön fast det fastnade lite klumpar under skorna. Sen lekte jag och mamma i snön, hon rullade snöbollar och jag satte handen i dem. Det var roligast att leka pingvin och jag tog mig hela gatan ner på det viset. Det kan nog va lika kul med snölekar på vintern som badlekar på sommaren.


Hur får man upp det här? Mycket tejp!


Kolla!! Nalle har både täcke och fin spetskudde i sin reselåda!! Och där låg nappflaskan också!


TACK, snälla ni som postat Nalle!!


Jag var tvungen att gosa med det samma!!

Inatt (än så länge) har jag sovit utan mardrömmar och oro ... jag tror det e Tack var Nalle!!
På eftermiddagen åkte vi till mammas jobb. Jag somnade i bilen innan vi passerade Shell. Det blev inte mer än en halvtimme som jag sov. Därför var jag lite blyg och allvarlig när jag träffade de första tanterna. Nappen vägrade jag släppa från mig. På nästa våning kom söta Charlotte, henne kände jag igen. Hon släppte in oss så vi kunde ta av oss ytterkläderna. Där inne satt Anders (tavelkonstnären) och vinkade. Jag blygade mig lite och stod kvar i hallen bland alla skorna. Till slut kom mamma och hämtade mig. Vi gick bort i ett fint rum bl a med guldkudde, buddhagubben och det fanns t o m en fotboll där!! Där mjuknade jag upp lite och Karin fick läsa i min bok och likaså Charlotte. Så hälsade vi på i mammas arbetsrum. Där busade jag med Elin och kröp under bordet. Sen var vi i kafferummet med LilliAnn och jag åt två bananer! LilliAnn tycker att jag liknar Enirokillen ... men hon menar att han e söt. Jag busade och kröp iväg så fort mamma vände bort blicken. Sen hejade jag på nån kille och gjorde slängkyss till Tord, vinkade hejdå till Krister och stack iväg igen.

På vägen hem somnade jag i bilen. Mamma hade hunnit med biblioteket när jag vaknade på Ica-parkeringen.
Vi skulle hämta Nalle!!
I förmiddags var jag mest med mamma på mitt rum. Det var en målare i vardagsrummet som verkade ha jättekul med väggarna. Mamma sa att jag inte fick va med. Efter brottningsmatch i sängen, för att jag inte vill sova, som slutade 1-0 till mig blev det lunch. Gott som vanligt. Mamma hämtade posten och gissa vad som fanns i brevlådan!?



En lapp så att vi kan hämta Nalle!!
Nu går det snabbt! Syrran har redan spelat in en skiva!! Jag måste öva massor på sing star så jag också kan bli popstjärna. Jag, mamma och Hannes har varit hemma i eftermiddag. Jag har lekt, lagt in saker på Hannes rum, krupit på pappersgolvet som jag egentligen inte får lov, ätit pepparkaka och mjölk precis som Hannes, kollat innebandy på TV. Det var några mamma kände till vilka som spelade. Henke och Hallbäck var dem vi skulle heja mest på: Go Henke, go! Fast mamma kan inte så mycket om sport så hon fick ringa och fråga Calle och Jacob om varför de fortsatte spela efter att det var slut??! Det slutade med att Helsingborg vann. Tur det. Jag vilade ett tag i min säng och läst Koko Koala-boken. Sen kom Lovisa hem med sin skiva! Vi åt pizza och lyssnade på den. Riktigt bra, fast med lite fniss här och där. Man kan säga att vi hade releaseparty! 

Sen var det en ny lek på Hannes rum. Lovisa hade en matta med rutor och så hoppade hon runt på den. Samtidigt som hon tittade på TV och musiken spelade. Jag ville också ... men då hoppade hon fel när jag kom och störde. Jag fick va med lite sen. Fast jag skulle inte ligga på ryggen sa hon.

Vällingen satt bra efter en sån här tuff dag. Men det blev tyvärr massa mardrömmar ... jag grät och ropade på mamma i sömnen. Lite läskigt faktiskt.
Idag när mamma och jag var ute och promenerade i solskenet komm en fin polisbil. Jag känner igen polisbilarna från min bilbok. Fast mamma säger att den låter"tut-tut-tut" det gjorde den inte. Jag vinkade till den. När vi gick över övergångsstället såg jag att det satt två poliser i bilen och vinkade tillbaka till MIG!! Va snäll polisen e! Jag skulle kanske ta och bli polis när jag blir stor!??


Sen såg vi kraa och mindre pippisar. Jag kämpade med att sitta upp ända till vi kom nästan hem då gick jag med på att ligga ner under protestgråt. Mamma gick gossigt i skumpiga kanter så att jag somnade.
... se på mig! ... Jag e en sing star nu! Bror och syster satt på rummet och sjöng och jag tyckte det lät fint så jag ville va med. Kröp in och kikade. Jag fick inte ha nån mikrofon men jag kan ju lalla med ändå.



Sen blev det en sån bra låt så då satt jag i Lovisas knä och kollade så att hon sjöng rätt. Man kan ju se på TV:n vad de ska sjunga.
Pigg och klev upp runt halv åtta. Jag och pappa åt frukost och duschade innan mamma kom upp. Sen pysslade vi lite. Jag blev trött och skulle sova. Mamma låg och sjöng för mig och till slut somnade jag. Lunch med Lovisa. Jag åt lax, potatis, morötter och saffranscreme fraiche. Det var så mumsigt med den såsen. Jag åt den med handen och var sött gul till och med på näsan! Mamma och jag lekte på mitt rum och lyssnade på radion. Jag bytte till P3. Jag kan själv trycka på knappen som ändrar. Sjöng lite "sing star" med Hannes.



Jag gungade häst medan det lagades mat. Sen la jag pussel. Jag hittar alla bitarna men har svårt att få dem att ligga på plats. Likaså i min bok med lösa djur så vet jag vilken som ska vara hos vilken djurmamma.

Så var det välling och sova. Vill inte somna själv så mamma somnade mig i hennes säng.
Jag har förstått att ni är en hel del som läser om vad jag hittar på om dagarna. Jag är lite nyfiken vilka ni är ... kan ni inte skriva en kommentar så jag vet?!? Ja, Aja dig känner jag ju till. De e jättekul att du skriver till mig!! Jag leker gärna nån dag ... imorgon, eller? På måndag ska jag försöka ta med mamma till öppna förskolan så då kan jag nog inte.
TACK, snälla Bitte och Karl-Gunnar!! Tänk, att Nalle gömde sig under täcket hos er! Hoppas han spelade fint för er så att ni sov så gott som jag brukar göra. Nu vet jag att han e på väg i paket till mig. Hoppas jag kan hämta honom på måndag! Det ska bli sååå gott att få hem honom!!

Igår satt jag i bil med farmor och mamma nästan hela dagen. Jag hann busa med mormor innan vi åkte. Vi stannade och käkade buffé i Kungsbacka. Det blev pasta, kyckling, minimajs, majskorn, morötter, persikor och päron till detta drack jag bubbelvatten och äppeljuice - mums. Vi var hemma vid 17.30 och då hade babba också kommit från jobb.  I vardagsrummet var det konstigt: tomt och papper på golvet. I mitten stod en massa hinkar och andra pryttlar. Det var kul att tjoa och skrika för det lät så annorlunda. 

Åt gröt med babba och sen kollade jag alla mina lekisar på mitt rum. Jag sa hej till Hannes. Han har fått räls som babba kallar det. Undrar om jag ska ha sån?! Det verkar va trist för det gör ont. 

Efter vällingen ville jag inte sova så jag fick sitta i knäet hos mamma eller babba och se på Idol. Vissa sjöng riktigt mysigt. Till slut fick jag somna in med babba på hans säng.  

Hjälp mig att hitta Nalle!! Idag försvann min goe Nalle, jag kommer inte ihåg var. Vi kom till Malmö och gick in till Bitte och Karl-Gunnar då var Nalle med. Sen busade jag där och åt go mat. Mamma åkte buss och shoppade i stan. Jag lekte med Karl-Gunnar för jag gillar honom. Jag t o m reste mig och gick till honom. Vi lekte med Nalle men jag minns inte var!?? Sen kom mamma och vi packade ihop allt ... utom Nalle ... Vi åkte i mörker och regn till Mormor. Där lekte jag, åt gröt, sorterade pennor och det var när jag fått vällingen som mamma upptäckte att Nalle var borta. Hon letade i alla kassar i bilen och vi har pratat med Bitte men ingen Nalle... Jag somnade i alla fall och fick låna en kanin av mormor att hålla i.



Här e Nalle. Han e den goaste och mjukaste Nallen. Mamma tycker den luktar illa men det tycker inte jag. Han spelar mysigt för mig när jag ska sova eller vaknar på natten. Den vita plastmojängen man drar upp med så musiken spelar e jättegossig att stryka på näsan och kinden när man ska sova. 

Ikväll badade jag så att jag e ren och fin när jag ska till Bitte och Karl-Gunnar och sen till mormor. När mamma tog av mig kläderna på golvet och inte på skötbordet fattade jag att det skulle bli bad. Jag blir så ivrig och trampar snabbt av mig byxorna och kan knappt stå stilla tills blöjan e av. Sen skyndar jag mig till badkaret och står på tå för att nästan komma i. Mamma spolade i rätt temperatur på vattnet och jag fick komma i. Alla mina leksaker var där. Jag tömde grodan på fiskar och ankor. Mamma har köpt några roliga ringar som egentligen ska sitta på badkarets botten så man inte halkar men de var inget bra så jag leker med dem. Jag var lite kaxig och stod själv i badkaret. Mamma bleknade lite och tyckte att jag skulle va lite försiktig. Som om hon vet ... tredje stå själv-försöket halkade jag. Jag föll bakåt och låg raklång i vattnet. Mamma kom snabbt och reste upp mig. Nu var hon ännu blekare. Jag sa inget för jag slog inte mig utan var mest förvånad/rädd att jag hamnade i vattnet. Sen lekte jag med ringarna. Mamma tvättade håret på mig och jag plaskade. Så hörde jag farmor komma, då blev jag jätteivrig.


Mamma började tappa ur vattnet. Jag ville ge alla ringarna till farmor men det blev så kul och jag var för ivrig så jag halkade igen. Denna gången slog jag i hakan i badkarskanten. Aj!! Mamma tog upp mig meddetsamma och jag grät. Det kom bloood (som i Hajvisan) ur munnen på mig. Och jag grät. Mamma höll mig och försökte torka munnen med kallt vatten på trasa. Och jag grät. Till slut lugnade jag mig och bara satt hos mamma. Farmor tossade sig och räckte ut tungan. Hon var så kulig att jag fnissade lite åt henne. Vet inte om jag skulle visa min tunga för henne!?

På skötbordet var allt som vanligt igen. Förutom att mamma också räckte ut tungan åt mig. Så jag visade väl min lite också. Sen kollade mamma så att alla mina åtta tänder var kvar och att jag inte hade piercat tungan. Vi smörjde in magen, tog på pyjamas och gick ner och mös i soffan. Det gjorde inget ont med napp eller när mamma tog mig på hakan. Inte heller när jag drack vällingen eller snoosade med Nalle .. .så jag somnade. Men jag drömmer mycket nuförtiden. Jag t o m pratade i sömnen!
Det blev en lång fika när vi kom hem. Jag fick fluff och macka. Sen fick jag skorpa. Mamma och farmor testade godsaker från chokladfabriken. Jag fick prova saffransskorpa - gott! När jag började kasta mina osttomma mackbitar i golvet tyckte mamma jag var dum. Hon trodde att det hjälpte om jag åt pepparkaka. Helt OK medicin mot dumma ungar tycker jag. Så för att hon ska tro på det så var jag snäll resten av dagen!

Vi åkte på utflykt idag redan på förmiddagen. Mamma packade nödproviant till mig: nyponsoppa, banan och kex. Första delen av utflykten gick till Simrishamn. Jag fick åka vagn och ha vantar på. Det gick att vinka till alla bilar som kom förbi ändå! Vi var i en affär där farmor mannekängade. Röd eller svart tröja. Jag satt i vagnen och skojade med mamma. Sen kom det in en tant som ville busa med mig. Hon gillade min mössa så jag kastade både den och vantar i golvet så hon fick ta upp dem. Sen gick vi till apoteket och köpte kräm till mammas händer. Jag fick en liten klick på min röda kind. Det var dags för lunch och vi hamnade på ett mysigt ställe där man fick plocka maten själv. Mamma plockade lite av varje till mig:
morötter - isch, smakade vitlök
pastaskruvar - mums, fick nog i 4 omgångar
nürnbergerkorv - gott, bara försvann
äpplebitar - OK
bröd - gott
ostbitar - OK
broccolipaj - vill inte ha .. åt istället ännu fler pastaskruvar
vindruvor - nej, tack
Tack, farmor! Det var jättemumsig lunch med andra ord. Sen gick vi och handlade present till Karl-Gunnar.

Del två av utflykten var först till Vik. Då sov jag. Mamma sa att hon lagt en tepåse med meddelande från oss eftersom Anna, Alvin och Malva inte var hemma. Sen plockade mamma bokstöd till mig. Hon valde bland stenarna på stranden.

Del tre av utflykten sov jag mig också igenom då var vi på en chokladfabrik!! Mamma sa att hon ville ha PRAO där ... kanske jag kan få det när jag blir stor!? Tror jag ska ta med pappa dit nästa gång han är med här.

Idag åkte pappa tidigt när det var jättemörkt. Jag sov till tio i åtta. Sen var det frukost, gröt och macka - gott! Osten e godast på mackan! Det var grått och blåsigt ute så det var inga planer på utflykt. Jag och farmor lekte med mina leksaker. Jag blev trött så jag sov förmiddag vid elvatiden. När jag kom ner igen blev det lunch: kycklinggryta och pasta. Jag åt själv, först med händerna (och medmin vita tröja) sen fångade jag kycklinbitar med gaffeln och stoppade i munnen. Det går riktigt bra nu! Sen åt farmor och mamma. Jag fick smaka skorpa av farmor som hon hade till kaffet-efter-maten.

Mamma har sytt ett fint överdrag till min mysmadrass. Det e rött med racerbilar och traktorer på. Hon satt och sydde sista stygnen för hand. Det blev perfekt läge för mig att sitta på madrassen samtidigt som hon sydde. Så sorterade jag mina haklappar. Pappa, jag kan öppna ena skåpet! Det gick snabbt till mellis. Jag fick bananfluff, det var längesen, och macka. Mamma hade ramat in foton och ett var en bild på kossorna vi fotade i somras. De var jättefina i en svart ram. Vi gick upp på mitt rum och satte den tavlan på nya hyllan som pappa satte upp igår. Sen la mamma madrassen på plats och gosade till alla kuddarna. Det blev fint! Jag kom ihåg att jag kastat bollen under mammas säng imorse och öhhade för att mamma skulle ta fram den. Hon tog en gardinstång för att nå. Hm ... Sen rullade bollen in bakom min lilla stol då stack jag ut och hämtade gardinstången! Men mamma tyckte att jag var för liten för att handskas med den.

Vid halv sex åkte vi till ICA och handlade. Sen for vi till grannbyn på loppis. Det är den loppisen som har tre våningar och mamma var tvungen att bära mig. På tredje våningen fick farmor ta mig. Hon tyckte att jag skulle gå så det gjorde vi. Jag hittade leksaksavdelningen och det är ju alltid kul. Allt vi köpte där var en gul bil. Men mamma hittade juldukar, väskor, lampor och ramar. Innan vi skulle gå köpte hon en massa roliga bollar som ligger i en slags väska av plaststrängar ... boccia heter det sa mamma. Vi ska spela det på stranden i sommar. Men jag vill hälla ut bollarna nu!

Gröt och pyjamasbyte och välling. Jag var svår att få i välling ikväll. Men att somna gick snabbt!
Efter frukost vinkade vi hejdå till farfar. Han körde lastbil!! Så coolt.

Vi åkte på utflykt efter lunch idag.
1)   till blomsteraffär och kyrkogård - då sov jag.
2)   till Kåseberga vid havet ... mmm, det luktade gott - Hav!! Vi var inne i en fiskaffär med restaurang ovanpå. Mamma och pappa åt lax och farmor stekt sill. Jag drack äppelmust från Kivik. Det fanns roliga och fina fiskar i en tavelram i vatten som simmade runt. Så fint! En sån tavla vill jag ha i julklapp!
3)   till Sandhammaren. Pappa höll mig i handen och jag gick själv hela vägen ner till havet!! Det var lite jobbigt ibland när det var sanddyner (ja, små såna). På storstranden bar pappa mig och vi gick ända ut till havskanten. Jag ville bada men det fick jag inte. Farmor badade inte heller utan hon filmade och fotograferade. Sen gick jag med mamma tillbaka till bilen. Det e jättekul att gå nu. Och snabbt går det.
4)  till konditori - mamma och farmor kom ut men en hel kasse med godsaker.

Hem! Mellis: omelette, nyponsoppa och havreskorpa. Det var så kul att äta skorpa för det knastrade så gott. Jag ville ha "maa". Sen lekte jag och farmor och mamma och pappa fixade hyllor till mitt rum. Fina, en röd och en grön. Jag bajsade så farmor transporterade upp mig till mamma för blöjbyte. Det slutade med att jag fick bada. Farmor filmade. Nybadad i pyjamas satt jag i sängen och kollade hu hyllorna kom på väggen. Snyggt, pappa!

Lite mer lek och gröt och lite mer lek och välling - godnatt!
Slutet av resan var dryg, jag sov till Landskrona och sen satt jag och filosoferade i mörkret. Det var bra musik så jag diggade och nynnande med ibland. I Tommelilla var vi in i ICA och handlade mat. Sen var det inte långt. I Vemmerlöv var farmor och farfar också!? Konstigt vi träffade dem på McDonald's också. Vi packade in och jag kollade alla mina leksaker. Kul att va här igen!! Jag hade inte tid att äta gröt utan visade farmor mitt rum istället. Och tapeten,  den e så fin med alla figurerna ... och .. och .. Jag var alldeles till mig!!

Sen åt vi go mat vid nya bordet. Jag testade brunkål och det var mums. Jag åt med händerna för att det skulle gå fort nog. Efter maten gjorde pappa välling och vi gick upp och jag drack den. Sen la vi oss i sängen, jag och Nalle. Fast jag for upp och ner och kollade de roliga djuren som hänger på spjälskyddet och kollade om pappa var kvar och ner och gosade med Nalle och så hörde jag mamma och   ... Till slut gick nog de ner så jag fick ro och slumrade in. Jag sover i min fleecetröja för värmen var inte riktigt på topp än.  
Vi sitter i bilen och rullar söderut. Det blev lite sent som vanligt så farmor och farfar fick rejält försprång men nu e vi före dem! Jag sov första två timmarna och sen var det dags för lunch. Efter blöjbyte åkte vi igen. Jag ville inte sitta ensam så mamma kom bak till mig när vi tankade. Sen har vi sjungit, lekt med alla leksakerna i lila bilkassen, ätit kex, gsoat och läst Rasmus Nalle. Nu e jag lite gnällig så vi stannar nog och äter mellis snart.

Aja! Har du inte läst att jag faktiskt köpte fyra!? Men jackan var nerpackad och Musse-tröjan var våt ... Har jackan med ner till Skåne så det blir nog snart foto på den.
Man kan inte säga så säger mamma. Men det är tommast i vardagsrummet nu! Det har blivit tommare för varje timme idag. Pappa har kört iväg möbler, flyttat till hallen och soffan ska flyttas till köket. Varför håller vi på så? Jo, det ska kommea en gubbe och slipa golvet på måndag. Så vi ska åka til Skåne. Mamma tror det e bäst om jag håller mig undan. Fast jag tror det skulle va kull att krypa i allt slipdamm som mamma säger det blir. Kanske göra dammänglar ... eller dammråttor. Sen ska det komma en annan gubbe och sätta färg på väggarna. Det blir nästan som på TV: familj åker hemifrån, de river och målar, familj kommer hem och skriker "OH, my God" med handen för munnen ... det är väl det som vi ska göra. Fast vi kommer ju inte på TV ... eller??!!


Jag har:
 * hjälpt pappa samla ihop gardinringar han tappade
 * hittat min gula garagegubbe när vi flyttade soffan
 * klättrat upp på stegpallen
 * öppnat och stängt dörrana till skåpet pappa tog isär
 * upptäckt att granen i min sagobok går att plocka ut
 * sett på Madagaskar med mamma
 * duschat med Madagaskardjur
 * ätit min goa välling
 * poserat i min coola pyjamas ... kolla här:


Här e mina ekologiska jeans från Lindex och min comicbody från KappAhl. Byxorna e såna bra man kan spänna in i midjan. Tur mamma upptäckte det i sista sekund för hon tänkte lämna tillbaka dem för att de var för stora!
Jag har sovit i en så fin pyjamas i natt! Den e svart med självlysande mönster! cool! På fm har jag provat mina nya kläder som mamma köpte igår: ekologiska jeans, 70-tals inspirerad brun täckjacka, seriebody och en Musse T-shirt. Borde va lite proffsig och lägga in bild på allt! Det får bli efter min sovstund.

Det blev majs och lite stroganoff till lunch ... mest majs. Lite ananas till efterrätt.

Än så länge har jag mest lekt med garaget, pusslet och kollat i mitt fotoalbum. Det e så kul att titta på mig som liten och skallig! Sen hittade jag nappfotot och blev så sugen. Jag fick en grön napp av pappa och det blir ju genast gott att snacka med Nalle. Just ja, jag hjälpte mamma och pappa att flytta ett tungt skåp också. Då måste man ju vila!
1   MAJSKORN!!!
2   Ost utan macka
3   Gröt - helst fabrikstillverkad och med äppelmos på
4   Pannkakor (farmors)
5   Omelette med räkost (sån som That's the way aha aha-bebisen äter)



Stekt potatis e också OK, gärna med korv till!
Mina favoritleksaker just nu:
(1  Nalle räknas väl inte??)
1  Garaget med gubbarna som ska sitta rätt så dörrarna öppnas
2  Pussel med knopparna
3  Gåvagnen som jag använder att sitta i och bli skjutsad i
4  Guldbandybollen
5  Djuren som sjunger (se bild)



   
___   ***   ___

6  McDonald's ballongen - fast den kastade mamma igår, luften stannade inte kvar
Jag var lite orolig i sömnen i natt så mamma och pappa plockade in mig i deras säng. Där sov jag gott, sparkade lite på mamma på morgonkvisten. Jag var färdigsoven redan klockan halv sju och satte mig upp. Eftersom ingen var vaken tog jag Nalle och skulle ta mig ur sängen ... men det var ju så mörkt. Booom! Så låg jag och Nalle på golvet!! Jag blev så rädd och golvet var rätt hårt (om jag ändå landat Nalle!). Mamma och pappa for upp. Satt länge i mammas knä. Hon frågade mig om jag hade ont någonstans men det hade jag inte. Sen låg vi allihop och mös i sängen till klockan sju. Frukost. Lek och bus. Redan vid nio började jag gäspa och ville ha napp och Nalle. Så det slutade med att jag och mamma sov en timme. Farmor ringde och väckte oss. Hon skulle komma till lunch. Det var länge sen jag träffade henne. Mamma och jag gick ut en sväng på altanen. Det var gott väder. Jag körde lite Bobbycar. Sen gick vi till gatan på framsidan och mamma tyckte jag skulle gå där. Det gick superbra, även med skor på! Det var lite läskigt för det fanns en vattenpöl stor som en sjö som jag var var tvungen att gå över. Andra gången trillade jag. Asfalten var hård och kall och jag blev vattnig om byxorna. Usch, då var jag ledsen ... och hungrig och ville gå in.

Lunch blev majs -mums! Dillsås-potatis-fisk - mums! Mamma la på två majskorn på varje portion av dillmoset så jag inte bara skulle äta majs. Farmor kom lagom med efterrätten: pannkakor!! Vilken lyxmåltid. På pankisarna hade jag mosad banan och röda vinbär!! Sååå gott!! Vi sjöng "Klappa kaka" och jag lärde mig hur man skulle göra. Sen visade jag farmor att jag går. Vi skrattade med sköldpaddan och då skrattar ju farmor mest. Farmor och jag tog en promenad så att mamma skulle packa ur skåpen (?). Jag vaknade två timmar senare på altanen gossigt ingosad i min indianjacka, vantar och gosLabanfilten.

Mellis: nyponsoppa, lite korv och macka. Visade farmor att jag äter fint och kastar maten på golvet när jag inte vill ha mer. Fick stränga blicken av både farmor och mamma! Hannnes kom hem och åt med oss, sen läste han franska för oss. Så fint det lät!

När farmor åkt hem lekte jag på mitt rum. Jag har kommit på hur jag ställer om kanalerna på stereon. Ibland brusar det bara och då låter jag det va och kryper iväg till rummet. Kvar lämnar jag mamma som får lyssna på bruset. Sen kom pappa hem. Jag blev jätteglad och vinkade glatt hej! Det dröjde inte länge förrän Lovisa kom hem. Ny vinkning och jag tror jag t o m gick henne till mötes i hallen. Kram fick jag i alla fall.

Kvällen avslutades med lek och vanliga vällingen men ingen godnattkram från mamma ... hon var och pärlade!
Duschade och lekte med djuren i grodan på väggen. Snygga kläder på. Frukost. Hann leka lite och nästan bli trött innan det var tid för utflykt. Aja kom och åkte med. Vi skulle till Sunne. Jag passade på att sova hela bilresan och vaknade lagom när vi kom fram. Vi skulle hem till Ajas föräldrar. Jag var lite Blyger till en början med Doris men sen kom jag ner på golvet och upptäckte att det var bra krypställen. Det var ett roligt trappsteg mellan köket och matplatsen. Jag kände mig som hemma och åt lasagne med god aptit. Jag var styv på att äta, sa Doris. Fast jag fick nån konstig dricka, den smakade inte som den brukar. De vuxna tyckte det var sååå gott. Jag bytte fläder mot mjölk - då var jag nog styv på att dricka också. :-) Jag åt ost och kex också. Mamma hade med nån ny frukt men den gillade jag inte - sharon. Det var ju ett fint namn. Sen ville jag ner och kolla runt. Jag hälsade på Lena, fast jag var lite rädd .. ja, eller försiktig. Lena e en sköldpadda. Mamma klappade skalet men jag vågade inte gå så nära. Så följde jag och Aja mamma till fotdoktorn. Under tiden lekte jag med plasthinkar och påsklämmor som jag hittade i ett skåp. Mamma kom tillbaka efter en stund och hade hårda plastsaker i skorna. Hoppas jag får hjälpa henne med skohornet som vanligt ändå. Mitt i allt kom Pappa Pelle. Han hade varit hos en tjur som vägde 400kg och hängde i taket!? När Pelle åt barnmat till lunch(det sa Doris och Aja) kröp jag och jag lämnade saker till honom. Så var det tid att packa ihop oss och åka. I bilen hem sov jag igen.

Hemma åt jag lite mellis och sen lekte jag. Lovisa kom hem och jag visade henne att jag kan gå numera. Jag tar mig fler och fler turer. Hon retade mig lite för att jag håller händerna lite fjortisaktigt och putar med magen. Ha, de e inte så lätt när man e liten!! Jag fick höra att fjortisarna på hennes skola använder bebiskräm istället för läppstift - Idominbrudar!!

Åt ett  stort lass gröt och härjade i kökslådorna. Det var haklappar och grytunderlägg över hela golvet. Sen lekte jag med guldbollen! Det e en fin boll med hål i som jag fått av Jacob när jag var tre dagar gammal. Den kom mamma ihåg idag! Den e superkul för den både rullar och studsar bra. Den studsade t o m in bakom lilla bordet i köket. Jag var tvungen att flytta bordet en bra bit för att komma åt bollen. Då hade jag turen och hitta en gammal kasslerbit som jag kunde mumsa på ... när åt vi egentligen kassler senast??

Tjugo i åtta var jag slut och visade mamma och pappa att det var sömngrus i ögonen. Pyjamas, välling och två protestrop sen sov jag.
* Stressade till sången, där stod Melker och visste inte vart han skulle. Det var ingen sång!!
* Åkte till Öppna Förskolan istället. Mycket barn. Esther var där. Jag lekte lite men tittade mest på alla andra. Gjorde julklapp till mormor ... det var svårt!
* Fick mina fotograffoton, de var såå fina Jag e en söt pojke!
* Lunchen var egentligen god men jag kastade mat på golvet och mamma blev arg och fick sopa flera gånger.
* Lekte på mitt rum.
* Trött, somnade inne i mammas säng.
* Vaknade och visade Hannes att jag kan gå!
* Farmor ringde men jag pratade aldrig med henne, jag gick runt.
* Handla med mamma. Kollade julsaker.
* Gick runt i köket och kom på att jag når många fler lådor nu. Så jag kastade ut alla mina haklappar och hittade mammas telådor. De hade roligt plast runt sig som jag kunde pilla bort. Just då var det dags för gröt ...
* Gröt e gott!
* Tittade på en gris på TV.
* Läste lite bok med mamma.
* Pappa kom hem och jag gick och mötte honom!
* Snackade i min mobil samtidigt som jag gick runt bordet.
* Försökte få skriva på datorn när pappa skulle titta på något där ... men där var ju bilder på mig!!
* Lekte med pappa på mitt rum.
* Välling med pappa och godnattkram till mamma.
Kallade att jag var vaken strax före åtta. Mamma kom och tog upp mig. Åt frukost och sen klädbyte. Lekte och kollade på TV. Mormor ringde. Hon hade exploderat brödrosten!! Jag pratade med henne länge. Sen tyckte mamma att jag skulle vila. Jag snackade med alla nallarna i sängen och slängde ut alla på golvet inklusive nappen. Då brukar mamma höra dunsarna igolvet och komma och plocka upp den. Hon hittade inte nappen så hon frågade var den var. "Däh" sa jag och pekade på madrassen. Hon letade runt i sängen men hittade ingen napp. "Var e nappen?" frågade hon igen. Hon fick samma svar och pek: "Däh" och jag pekade igen på madrassen. Tredje gången fattade hon äntligen och blev väldigt förvånad över att nappen låg däh ... Var?? Jo, under sängen fast där jag pekat!! E man smart, eller?!? Det blev inget sova utan det blev lunch. Och vilken god lunch sen!! Fisk, potatis och dillsås. Jag gjorde dillstuvade potatis själv: jag flyttade över alla potatisbitar till såsen och geggade runt allt med handen. Det var så gott!! Jag åt själv med sked som jag laddade själv! Jag åt med händerna och mamma matade mig ibland. Allt försvann ner i magen och jag var alldeles dillig hela jag. Till efterrätt fick jag massor av perfekt mogen ananas - MUMS!!

Efter lunch tyckte mamma att det var dags för "upp och stå" så jag reste mig och gick och gick och gick ... resten av eftermiddagen!! Genom hela köket, från lekmattan till mamma i soffan, från lekmattan till mitt rum, från mitt rum till toaletten ... På kvällen t o m när mamma stod och gjorde välling i köket kom jag gåendes dit utan att mamma sa "upp och stå"!! Det e så kul och jag blir så glad. Mamma blir superstolt och klappar händerna och säger att jag e en duktig kille! Hm ... vet jag väl! Jag trillar inget alls, ibland tappar jag lite balans eller en gång halkade jag på en bild som låg på golvet.

Så var det go gröt och sen inte långt till pyjamas. På skötbordet har jag en tvätthandskefisk med tre leksaksfiskar inuti. Nu har jag lyckats två gånger med att ta fram den blå fisken när mamma sagt det. E det skicklighet, eller? Välling och mycket gnöl i sängen innan jag hittade rätt sovställning. Får se om jag ska visa dem på sången imorgon att jag kan gå och att jag vet när jag ska sträcka upp händerna till ... "Var e alla barnen?" ... Jag sover på saken tror jag.
Jag och pappa gick upp vid åtta. Frukost och bus. Det e kul att va hemma hos mina saker. Satte mig i Brio-vagnen men tog mig inte framåt: eh, öh, ehh!  Efter lite stånkande kom mamma och drog mig.
 
Åt lunch med pappa, sen åkte han på fotbollsträning. Då stack Hannes till ICA och köpte saker till tårta. Det va ju Fars Dag. Han vispade grädde och mosade banan - jag fick smaka på bananen. Sen kletade han på banan och grädde på de olika våningarna. Mamma mosade hallon till en våning. Jag åt upp resterna. Ovanpå satte Hannnes godishallon. Mamma tyckte jag skulle sätta ett ... men det stoppade jag i munnen! Sen görmde vi tårtan under en ICA-kasse på altanen. Hihi!

Gick en promenad med pappa och mamma. Det var kallt så jag var inklädd i mössa, huva och vantar. Gungade lite på lekparken. Gick till ICA och köpte mat. Lovisa kom hem ... Hannes kom hem ... Nu var det tid att hämta tårtan. Jag satt med pappa och uppehöll honom i soffan medan mamma och Hannes fixade i köket. Sen lurade Lovisa att det var mat. Då kom pappa och såg allt: ljus, presenter, tårta ... Alla jublade. Jag tjoade och klappade händer. Min present till pappa låg i en yohurtburk, den blev bra sen att prata i. Jag uppfann en ny lek: jag pratade i burken och skickade vidare till mamma som pratade i burken och skickade  vidare .... så gick den runt flera varv.

Så var det min läggtid. Lovisa gav mig vällingen. Somnade inte genast utan mamma fick komma in och klappa på mig och dra upp Nalle flera gånger.
Vaknade pigg och glad och väckte mamma. Lekte med Aja medan mamma duschade. Åt frukost. Jag fick extraskiva ost av Elisabet - mums! Sen fick jag krypa på golvet och leka med leksakerna medan de andra åt klart. Hittade en lugn hörna och gjorde en bajj. Mamma trodde inte jag var klar så jag kröp runt som en stinkbomb. Victor var snäll och lekte med mig ändå. Sen hade jag snygga kläder på mig och jag spelade piano med Elisabet. Jag kan nog bli en ny Bethoven!
                  
Kolla in min stil ...      ...  e jag cool, eller??                  Tack för mig!

Så tackade vi för oss och satte oss i bilen och åkte till Ulla. Fast när vi kom till Ulla så var det jättemycket kö! Jag fattar inte vad Ulla e? Varför e hon så poppis. Då stannade vi istället i Kungsbacka. På parkeringen hittade mamma en leksaksbil, likadan som Alvin och Malva bor i på resa .... fast deras e grön. Vi åt på en restaurang. Jag åt burk och majs. sen fick jag smaka av mamma men mina majs va bäst. Det blev en liten shoppingrunda men det blev dåligt med kassar. Klockan sju ungefär var vi hemma i Karlstad. Det var mysigt att komma hem till pappa, Lovisa och Hannes. Jag fick gröt och macka men va inte så sugen på mat. Jag ville snacka och busa med leksakerna istället. Vällingen en stund senare var god. Sängen var skön och Nalle var också hemma!


Här e jag i Rudolf med röda mulen-gosmössan!


Visst e den fin?! Jag brukar ge den till mamma eller den som jag leker med så får de ha den på huvudet och jag skrattar jättemycket.

Vaknade och kollade mina fåglar på grannens skorsten. De e så söta och sitter och pickar på varann. Sen flög den ene iväg och kom tillbaka med frukost! Vi åt också frukost. Det blev lite av varje. Mamma tömde kylen för idag började vår långa resa hemåt. Sen packade mamma; kassar, tvätt, kläder och bilen. Jag och Aja lekte. En timme efter vad mamma trodde satt vi alla i bilen och vinkade hejdå till mysiga huset. Jag somnade efter 20 min.

I Helsingborg gick vi in på mammas gamla jobbskola. Jag fick äta i personalrummet. Nån tant mamma kände som jobba där kom fram och ville säga hej och titta på mig men jag stortjöt. Hon fick stå bakom en pärm och prata med mamma sen. Maria och Dick var där. Dick kände jag igen sen vi läste "Mååål" och plockade päron. Mamma bytte blöja på mig i en soffa och jag fick en tidning som underlägg!

Så var det dags att åka utomlands. På båten fick jag smaka av mammas pölse. Det var så gott att hon fick gå och köpa en till! När vi kom iland regnade det och mamma och Aja byggde in mig och vagnen i regnkojan. Jag ville inte va där inne utan tittade ut hela tiden. Mamma gick in i en affär och kom ut med en hemlig kasse. Det var saker till en adventskalender sa hon. Sen var vi i en stökig affär och mamma hittade jättefina kläder till mig: tre T-shirts, en pyjamas och två fleece!!  På båten hem blev jag kompis med en stor kille som var 18 år. Han ville smaka min burkyoghurt. Mamma erbjöd honom en sked men han vågade inte prova. Han var busig med mig och hjälpte mig att gapa, klappade på mig och gjorde roliga miner.

Sen släppte mamma av Aja hos Elisabet och jag och mamma åkte till mormor! Jag kände igen mig redan i trappen och när mormor tittade ut genom dörren skrattade jag massor. Sen lekte jag och mormor med bilarna, med nallarna, kollade fotona... Hon visade mig en fin katt mamma haft: Cusco Lussekatten. Han hade en strut på huvudet. Mamma sa att jag också ska ha en sån strut snart!?!? Så sa vi hejdå till mormor och åkte till Elisabet.

Det blev middag vid fint dukat bord. Jag fick egen barnstol, servett och fin tallrik. Jag åt macka, ca 10 kex, lite morot och drack vatten. Fast jag betedde mig också sa mamma ... jag kastade mat på golvet. Jag gör så när jag inte vill äta upp den. Pinsamt tyckte mamma och ville ta fram dammsugaren. Sen tog Elisabet fram en massa roliga leksaker. Roligast var en jättefin studsboll. Jeff lekte med mig och studsade den och jag kröp efter den. Det var efter min sovtid som mamma gav mig välling och jag fick ligga i en uppfällbar säng. Nalle var givetvis också med men jag ville inte sova. Jag stod upp och ropade på mamma. Hon kom och sa åt mig att sova flera gånger. Till slut kom Elisabet och jag la mig fint. Sen satt hon och klappade min hand och jag somnade! På natten bar mamma upp mig på vårt rum och efter blöjbyte var jag vaken och snackade. Mamma var trött. Jag fick sova hos mamma och det är alltid mysigast.

Sorry, jag glömde säga att jag skulle nog inte hinna få in nåt på bloggen på ett par dagar ... men här kommer en resumé.

Det blåser massor ute. Det låter som om träden ska falla på huset och förnsterna ska blåsa bort! Sov till halvåtta sen gick jag och mamma ner och väckte Aja. Mamma värmde Tomtegröt till mig och jag åt en stor portion - mums! Vid frukost två, när mamma och Aja åt, fick jag smaka ägg - gott. Jag fick också en macka men utan ost! Jag fick sitta och tigga ost från mammas macka. Sen lekte jag i köket och hade lugn och ro till en bajj. Då blev det byte och bad!! Jag stänkte vatten på Aja. Hon skrattade och jag skrattade. Ren och go och kläder på. Sen kröp jag runt och visade Aja mitt rum medan mamma duschade. När alla var klara att åka till Kivik var jag trött. Det dröjde inte långt i bilen förrän jag sov. Mamma fick köra omvägar för att jag skulle sova lite längre. När jag vaknade var vi i Simrishamn. Först besökte vi en Second Hand-affär. Mamma blev trött i armen av mina kilon så hon hittade en lekhörna där jag kunde sitta och pyssla med sakerna. Vilken smart affär. Vi kollade också i Nallefönstret, brudarana shoppade och provade tröjor medan jag åt kex. Så mathandlade vi och sen åkte vi hem. Jag fick pastarester från igår men jag grisade mer idag. Jag tog allt och kramade och mosade maten i handen och försökte sen stoppa in så mycket som möjligt i munnen. Sen torkade jag av mig på byxorna, på stolen och i håret ... mamma var smått irriterad. Jag fick i alla fall smaka deras lunch bl a avocado, räkor och mögeldressing. Så gott de va!

På em lekte jag och Aja "knuffa omkull mig"-leken medan mamma väntade på telefonen som ringde på fel tid. Allt blev mörkt och vi hann inte åka till Alvin & Malva. Trist att inte få leka och dessutom får jag vänta på min present .. Tomas har fixat något till mig som jag ska få!! E jag nyfiken eller??! Kan det va en bil som inte gick genom besiktningen??!

Istället vilade jag med Nalle i sängen medan mamma packade. Sen gick vi ner. Jag gick massor själv på kvällen: till mamma (OBS! över tröskel x 2), från fåtölj till fåtölj ... dettta gåinga kanske ska bli en vana? Jag kan hålla med om att jag ser ganska löjlig ut i min pingvin-gå-på-knä-gång. Jag var megatrött redan kl 1900 så mamma gjorde välling och jag somnade genast.
Imorse var det lite stressigt för Anna och Malva skulle komma. Mamma trodde att de skulle va här redan kl 930 så vi fick bråttom med alla morgonbestyr. De kom först kl 11!! Det var kul. Malva klappade fint på mig och ville leka. Hon är så duktig på att gå men så fyller hon också två år i dagarna. Jag envisas med att inte gå. Det nya e nu att jag går på knäna (mamma säger att det betyder något annat, att man har för mycket att göra .. konstigt) Jag är ganska snabb där jag kasar mig fram, fast det e lite jobbigt med balansen. Jag gick några steg på riktigt till mamma idag. Och på toa från handfatet till toastolen. Alltig något! Så åt vi lunch. Mamma hade gjort någon slags laxpannkaka/gratäng. Den var god fast det godaste var ju minimajsen. Malva och jag fick två var. Jag åt upp mina snabbt men Malva hade sina kvar på tallriken. Jag tyckte jag kunde äta dem också men det tyckte inte Malva. Mamma Anna hjälpte mig att smuggla över till mig när Malva gått från bordet men nej, hon kom och tog mina ... hennes majs tillbaka. Sen drack jag nyponsoppa i glas till efterrätt. Det gick så där. Andra glaset var jag inte beredd när soppan kom så snabbt ... hela jag, från hakan till tårna, var nyponsoppig! Klädbyte!!

Sen var både jag och Malva trötta så tog jag min napp, vi ville ha samma leksaker och vi satt hos våra mammor och var ledsna ... Då tyckte Malva att de skulle åka "hemåt" som hon uttryckte det. De skulle hämta Alvin på lekskolan. Men vi kanske hälsar på i Vik imorgon.

Det luktar megakonstigt ute idag. Ja, nästan inne också. Man kan tro att det e en gigantisk Edvinbajj som ligger och stinker över hela byn. Mamma tror de har gödslat på fälten igår. Hjälp, va de luktar!!

Så kom besök nummer två: Elisabeth!! Hon gick husesyn och vi satt i soffan och pratade. Jag mös i mammas knä med nappen i munnen. Ett tag tyckte jag mamma pratade för mycket så jag var tvungen att ta mitt finger för munnen på mamma. Men tror ni det hjälpte?!? Nej, nej!

När Elisabeth åkte gick mamma upp med mig i sängen. Jag tror att jag sov innan mamma hann ner för trappen. Jag sov över mellis och vaknade klockan 1700. Då fick jag kokta morötter, macka och äpple. Det var gott alltihop. Jag åt upp som en duktig pojk och räckte mamma det tomma fatet. Sen var det dags att ge sig ut i mörkret. Vi åkte till ICA. Mamma hittade vantar och mössa och andra fånigheter i en fyndlåda. Sååå bra att ha tyckte mamma och skulle prova såna eländiga grejer att sätta på händerna. Jag gillar varken med tumme eller utan eller med alla fingrarna. USCH!!

Så väntade vi i mörka bilen vid tåget med "Vi sitter i samma båt" på hög volym. Då plötsligt kom tåget och Aja!! Vi åkte hela svartmörka vägen hem och gjorde Aja hemmastadd. Jag fick världens fräckaste huvudbonad ... det e en Rudolf med röda mulen-gose"mössa"! Jag ska ta foto imorgon får ni se!! Sen fick jag en sååå fin tomte; mjuk och smal och slängig i kroppen. Jag och Aja härjade runt så mamma nästan snubblade över oss. Jag jagade Aja och hon gömde sig. Som jag skrattade när hon hoppade fram. Fast en gång hittade jag inte henne, då blev jag rädd och kröp till mamma i köket. Till kvällsmat åt jag grön pasta med orange sås. Sååå GOTT!! Jag ville ha ma*  tre gånger!! Jag fick t o m lite vin över sista pastan. Aja råkade spilla ut sitt glas. Oops! Till efterrätt åt jag pepparkaka och mjölk. Vilken fest! Jag fick sitta med i soffan och kolla på halva bönderna. Undras vilken av dem som släppt all grisbajs på vårt fält!?

* ma betyder mer
Idag har jag hunnit med att:

* Äta frukost, fast inte så mycket.
* Leka med mina saker och snacka och fixa.
* Borsta tänderna ... lääänge!
* Prata med mormor i telefonen. Jag hörde att det var hon och pratade tillbaka.
* Äta lunch, fast inte så mycket.
* Göra mamma arg för att jag kastade lunchen på golvet ... f'låt, mamma!
* Äta upp resterna av pannkakorna från igår. Så gott det är!! Farmor, när kommer du och gör pannkakor med mig??
* Bajja
* Sova i två timmar.
* Hjälpa mamma med att inreda min byrå. Den fick blått Nalle Puh-papper och mina kläder ovanpå.
* Kolla mamma när hon ramade in mig (alltså foto på mig) i fina ramar.
* Åka och handla med mamma. Först stoppade vi alla tomma flaskor i en rolig maskin. Jag hjälpte mamma och räckte henne flaskorna.
* Äta kex i bilen hem. Det fungerar om jag säger "ma" så kommer det ett nytt kex.
* Härja i köket innan gröten. Jag pratade högt så att pappa hörde mig när han ringde.
* Äta ett äpple i soffan och titta på barnprogram.
* Busa med mamma i soffan; kasta mig på henne och mamma fångade mig. Sen kittlade mamma mig massor. 
* Dricka välling 
* Höra halva Nallesången ... zzzZZZZZ!!

      
  It must have been löv ....                          ... but it's over now!
Frukost vid nio, lite sent men jag var vaken halvsex först och det tyckte mamma var för tidigt. Efter en rejäl bajj blev det bad - kuligt. Jag plaskar runt glatt med alla mina ankor och fiskar. Sen har jag upptäckt kranen också. Fast mamma ser lite nervös ut när jag drar spaken hela vägen åt vänster ... det blir kanske lite varmt då?! Efter att vi klätt på oss la vi in en tvätt. Jag tryckte på startknappen långt innan mamma var beredd. Jag kan knapparna nu! Jag vilade en stund i sängen med Nalle men jag ville inte sova. Mamma fixade och plockade. Sen åt vi lunch. Jag plockade med mina små majskorn så att korven och potatismoset blev kall. Till efterrätt fick jag min nya favorit: nyponsoppa. Mamma måste köpa ny sån imorgon.

Efter lunch gick vi ut i trädgården. Mamma krattade löv i små högar. Det såg kul ut så jag kravlade bort och sprätte ut löven igen. Mamma hämtade ut min rullebör som vi la löven i. Jag fixade inte köra den så mamma bar bort den till komposten. Det var jättefint väder och jag tog tag i en spade och lekte med. Då kom en katt springandes i vår trädgård!! En stor svart fin en! Jag skulle följa efter den men jag hann inte. Jag var ganska trött så jag visade mamma att jag frös om händerna så vi gick in. Jag la mig med nappen och Nallen i min säng. Det var gossigt och jag somnade fast att det tog sin lilla tid.

När jag vaknade nästan två timmar senare hade vi ordlektion. Det går till så att jag pekar på saker och säger ungefär
"e de" och mamma säger ordet. Jag har en jättebra tapet med massor av bilder. Så jag vet nog apa, krokodil och ballong nu.


Till mellis fick jag banana pancake med god turkisk yoghurt blandad med hallonsylt. Så gott!! Jag mumsade med både gaffel och häderna. Spelade xylofon och kämpade med push-up knapparna. Kan fortfarande inte få kläm på de två man skruvar på.

Så lekte vi i rummet; vi kastade boll, läste böcker och mamma kittlade mig massor och jag skrattade. Till slut räckte det med att mamma pekade på mig med ett finger så skrattade jag. Så var klockan tid för välling, pyjamas och sängen. Det var gott men jag hade svårt att somna. Jag låg där och klappade Nalle, bytte napp och mös.


Vaknade 7.00 men lekte och klättrade på mamma och pappa i sängen till 8.30. Frukost - gott! Lekte med Lovisa och Hannes medan mamma och pappa fixade de sista hänga upp, skruva och häfta fast-uppgifterna. Snackade lite med Nalle i sängen men jag ville inte riktigt sova. Åt lunch: lax och potatis. Jag ville äta själv och jag kladdade massor. Sen åt de andra och jag fick va med och smaka. Efter lunch packade pappa bilen och sen stod jag och mamma och vinkade av Lovisa, Hannes och Pappa. Vi ses igen på lördag! När vi vinkat och vinkat gick jag och mamma hem till oss. Det dröjde inte länge förrän mamma hittade Hannnes mobil och strax efter pappas verktygslåda. Så efter en halvtimmes färd kom de tillbaka!! Så var det tid att pussas och vinka igen. Undras om de kommer en gång till!??!

Sen sov jag en lång stund, de var så skönt! Till mellis åt jag fläskpannkaka, smoothie och macka. Det var gott med mat. Jag är arg på min push-up lekis för jag kan inte få upp två av dem. Det e de två man ska vrida runt. Mamma visar och visar men jag kan inte. Ååhhrr! Så tittade vi på Disney-channel och jag läste bok. Jag frågar mamma hela tiden "e de?" och hon pekar och talar om. Nu kan jag visa hunden, kossan, flygplan och bil. Det e en kul bok.

Gröt, jag ville äta själv så jag plumsade ner min sked i gröten och åt ... mmmm. Det blev lite kladdigt men det e så kul att äta själv. Efter maten kollade jag TV och lekte med DVD-filmerna. Lite senare än vanligt, 20.30, gick jag och mamma upp och bytte blöja, tog på pyjamas och drack välling. Det tog lite tid sen innan jag somnade.
Efter frukost badade jag.  Så var det utflykt men jag somnade. Jag vaknade i bilen och pappa bredvid. Var var resten av familjen? Jag missade en loppis!! De kom tillbaka med glas, bringare, spel, böcker till mig och ramar. Det var kallt som busen ute så det var skönt att sitta i bilen.

Det blev sen lunch; pappa gjorde fläskpannkaka. Hm, vet inte vad jag tyckte egentligen. Vi hann med lite lek innan vi klädde oss varmt och åkte till Sträntemölla som e ett naturreservat som ligger i närheten av där vi bor. I bilen dit satte jag själv på mig min mössa.


Det var inte lätt att ta sig fram med vagn. Jag fick t o m testa att gå och sen ville jag inte sitta i vagnen. Det var fint i skogen med alla löv.


Det var brant och svårt att gå med vagn. Vi såg ner mot några vattenfall. De andra sprang ner och kikade. Vi får nog komma på en bättre lösning till i sommar och då går i alla fall jag själv.


Äntligen var det tid för dagens höjdpunkt!! Vi skulle till Cafe Annolunda där man får äta hur mycket kakor man vill. Det var gott med bulle och kaka. Det kom en liten kille fram för jämnan och skulle klappa mig på ryggen. Jag kunde ju inte säga något åt honom så jag tittade bara fint på honom. En massa kakor senare var vi på hemväg. Mamma tog en runda genom Kivik för att se om Österlen lös ... men det var inte förrän vi kom hem i vår by som det var fint med marschaller läns gatan. Mysigt!

Hemma busade jag och Lovisa. Jag och mamma kom gåendes och Lovisa hoppade fram och skrämdes. Buuu! Jag blev jätterädd men det var kul. Sen åt jag A-mat: avocado och ananas. Mums! Jag fick testa pepparkakor också. Det var gott, ska vi äta många såna innan jul? OK!

Somnade gott idag också!

De bor på grannens skorsten och e sååå fina. Varje morgon kollar jag på dem.
Hej Tomten!

Jag har förstått att jag måste skicka önskelista till dig med saker som jag vill ha i julklapp. Stämmer det? Jag har hittat några saker jag skulle vilja ha. Så för att du ska hinna köpa rätt saker till mig så får du lista nu ... men jag kanske skickar en lista till sen ...
1  en polisbil från ÖB, den har knappar på taket och trycker man på dem pratar bilen och tutar
2  en gosekatt från ÖB som e sååå mjuk
3  en egen kråka som säger Kraa
4  pyjamaser med fina bilder på
5  tavlor med Edvin på

Hejdå tomten, vi ses på julafton för jag e en SNÄLL kille!

Kram från Edvin


.. som jag har köpt och själv valt på Lindex. Den kommer bli jättesnygg till mina lila mysbyxor! Daaa!
Ni som undrar över mitt annorlunda inlägg här så beror det på att jag har gått fjortisskola med Lovisa idag. Jag har lärt mig att:
* man ska säga "Daaaa" ofta
* man ska puta med munnen när man tar fjortiskort (och man tar kortet själv ... det kommer jag aldrig att få för mamma!)
* i sin blogg ska man visa sina nya kläder man köpt
Fredagen är över för länge sen för min del men min Spökskrivare är fortfarande vaken ....

Jag var uppe tidigt och åt frukost idag. Tur var det för det kom en kille och kollade vår värmeblåsare. Efter frukost väckte jag Hannes genom att gå bort och klappa honom mitt i ansiktet. Vilken chock för honom ...hihi ... tid att gå upp!! Så blev det frukost två, ståendes på tå vid mammas sida fick jag smaka smoothie och macka.

Efter frukost åkte vi till Kivik. Jag somnade strax innan vi var framme. När jag vaknade var det bara jag och Hannes i bilen de andra var och köpte färg. Nästa affär var porslin-gå-sönder-affär så jag fick inte krypa på golvet. Sen var det sportkläder. Lovisa provade fina mössor på mig - jag var lika söt i vilken som! Sista affären var mat. Jag åkte kundvagn och tyckte inte det var så kul. Jo, när Hannes provade fula skräckmasker och jag skrämde honom. Sen slog jag huvudet i styret på vagnen och jag blev ledsen på riktigt.

När vi kom hem åt jag fluff och macka och sen fick jag smaka go mat från mammas tallrik: potatis med orange fiskägg och creme fraiche - mums! Mätt och full av energi kröp jag runt, lekte med roliga tåget som tuffar och tutar, läste i en av mina böcker, skrev dator med pappa, lekte med Lovisas mobil (bytte nästan ringsingal), pratade med farmor i telefon (eller jag lyssnade mest), lekte med pop-up lekisen där jag nu kan få upp tre av fem saker ... Sen var det tid för välling och det var gott. Inte protesterade jag heller när pappa la mig i sängen hos Nalle.

No tricks, I'm a treat!