Nu e massor av väskor packade. Jag har med säng, skuggtält, simring, leksaker, nalle och gossedjur, massor kläder, mat, välling och gröt ... och solbrillor!! Vi ska till Spanien imorgon. Jag ska åka flygmaskin. Det e nån stor jättefågel sa mamma nu vid vällingen. Sen ska jag lära mig att säga "ålla" som alla säger i Spanien när de hälsar.

Jaaa, alla ni .. nu vet jag inte om jag kan skriva på ett tag men jag ska göra allt jag kan för att ni ska få lägesrapport nån gång. Vi kommer hem den 4 juli så sen e jag tillbaka och skriver ... nån dag för sen ska jag till mormor!!

Kram och ha en kul midsommar... jag missar nån groddans säger mamma ... vi får ta den nästa år!


Vamos a la playa ..da dada da!
Idag var mamma med de stora grabbarna hela dagen.  Fast när jag tänker efter så pratade hon om sommarlov i fredags. Jag undrar vad hon egentligen håller på med?

Pappa och jag gick iväg till fotbollsplan efter frukost. Det var slutspel i cupen. Det var grått ute, men vi tog vagnen och gick. När vi kom fram började det mullra, pappa sa att det var åska. Undrar vad det är? Vi satt ett tag i ett rum med alla fotbollstjejerna och där lukta det inte hallon. Pappa sa att det var liniment och han tyckte det lukta gott. När de gick iväg för att spela match började det regna rejält. Så vi stannade under ett tak. Eftersom jag inte fick se matchen tyckte jag att det var lika bra att sova. När jag vaknade hade det slutat regna och matchen var nästan slut. Det var visst spännande på slutet, men syrran förlorade med 4-3.

Lunch, bajj och sedan tillbaka till planen för att se finalen. Där träffade jag en kompis från sången. Fast han sa inte så mycket. Sen blev det prisutdelning och jag fick träffa syrran. Hon blev jätteglad att se mig. Vi hämtade hennes packning och åkte hem. Eftersom hon sa att hon var glad att se mig ville jag hänga med henne på hennes rum. Men efter ett tag tyckte hon att jag var lite jobbig eftersom jag var på hennes saker.

Sen blev jag trött igen och somnade. När jag vaknade var mamma där. Det var ett bra sätt att vakna på. Sen tror jag att de packade för att vi ska resa bort till något som heter semester. Vi får se om det är kul där! 
Syrran spelar Mästarcupen och pappa är där hela dagarna. Idag på fm var mamma och jag och tittade. Jag brukar ju kunna va turmaskot ... men inte. Vi gick när det var 0-6, då hade jag somnat.

Måste ju också berätta att jag har fått ny vagn idag!! Bra, för då kan jag åka vagn i Spanien. Den e orange, rätt cool färg. Kul att åka i var den också. Jag  fick åka framåt!! Så jag ser allting först. Trist för mamma som inte får se sin söte son så mycket som innan. Det är nyttigt att börja klippa banden ... hihi!


Har varit hos Aja idag. Hon e för kul. Vet ni vad hon gjorde?! Jo, hon plockade ut massor av grytor och lock och två slevar ur skåpen och sen hade vi trumkonsert!! Först var jag lite skeptisk men sen satte jag igång med trumsolon!! Jag hörde talas om lådor i garaget men mamma hann inte titta på dem idag. Aja var i alla fall inne där och plockade ut en rolig sköldpadda som går själv!! Undrar vad mer det finns i lådorna ...


Nu är vi på väg till fotboll igen. Måste bara äta gröt och ta på varmare kläder.
Idag upptäckte mamma en ny tand i min mun. Det e i ovankäken, sidan om blivande framtänderna. Verkar vara en bjässetand!! Det var idag när vi bytt blöja och jag var lite gnällig som mamma tyckte jag skulle borsta tänderna (och det gillar jag ju) då såg hon att en tand e på gång. När hon kände så var det definitivt något spetsigt som stack ut. Hm, bra med mer att tugga med. Jag äter ju mer hård mat, eller inte mosad mat, nu. T ex ikväll när mamma och Aja hade kex, ost och päron på sina tallrikar. Då visade jag Aja att jag kunde ställa mig vid soffan och efter lite balans så kunde jag grabba efter ett av Ajas kex på hennes tallrik!  Jag var på övertid ... skulle just gå och lägga mig när hon kom. Jag blir ju alltid så glad och uppspelt när Aja kommer så jag protesterade massor i sängen. Till slut tog mamma upp mig och jag fick sitta och tossa med Aja.

Annars har dagen varit som vanligt tror jag .... pappa har varit på syrrans fotbollscup ... jag och mamma har lekt hemma, varit i affären och jag ville inte somna så jag grät och kastade napp och solhatt omkring mig. Mamma köpte Sweden-dräkt till mig så när jag satt hos pappa och kollade matchen Sverige-Spanien så gick jag och mamma och bytte kläder på mig. Sen kom jag ut som Swedenmaskot och det blev 1-1 fortare än kvickt. Tyvärr tog jag på pyjamas och skulle sova innan matchen var slut alla .... gånger därför det slutade 1-2 till Spanien! Nu blir jag mobbad i min Sweden-dräkt i Spanien!!

Inte bästa bilden ... ska fixa bättre med min Sweden-dräkt!

Vi har inte fixat komma in och skriva... det strular massor och mamma kämpar med adresser och nya lösenord.

Sen sist ...
* Förkylningen e bättre jag hostar en del på natten och blir rejält täppt - kan inte andas och ha nappen i munnen samtidigt. Läskig känsla! Då gråter jag och pappa sprutar in nån äklicg koksalt och jag gråter och mamma vaggar mig. Sen e allt mysigt och mamma fortsätter vagga, sjunga lite och klappa mig i håret. Så gott jag somnar!

* Farmor och farfar var här igår. Det är kul då, jag e i sån trim då. Kryper runt och visar upp mig. Visade farfar att jag kan stå själv vid soffan och hålla med en hand i bordet. Mamma kom hem och hade hittat solhatt till mig. Ganska mysig... lite som en egen hydda.
 
Cool hatt, va??

Farmor gav mig välling och det var så mysigt, hon gillade vår lilla myshörna och godnattmusik. Jag somnade hos henne. Gossigt!

* Idag har jag stått både vid bordet och vid träburken. Det e lite svårare att hålla sig fast vid träburken för den e så låg.


På em håll jag mig i bäää-pallen och då gled den lite framåt, jag fick flytta fötterna och den gled ... räknas det att jag gick själv då?? Mamma höll inte i mig.

* Vi har varit med Aja på shopping idag. Hon e stollig ..hon dyker upp på alla möjlga ställen mellan kläderna i affärerna och hojtar. Jag kan nästan säga ajjajja... Vi handlade mest "bra att ha"-saker till Spanien på apoteket.

* Kom i säng sent och somnade bums. Imorgon börjar sommarlovet ... jag vet inte vad det är?!
Jag har inte blivit dålig på att skriva utan det är dumma nya bloggadressen de har tvingat oss till som strular. Mamma kan inte logga in oss. Just nu har vi en så där fyra olika lösenord och det är en chansning på vilket som släpper in oss!??

Jag snorar vidare ,,, lät som let's dance "..och nästa bebis som snorar vidare e......Edvin!". Jag har sovit skönt hela natten, ingen missnöjdhet eller napptapp som jag inte klarade själv. Vaknade 8.20. Gott! Har sen härjat runt som vanligt; på matten, jagat burkarna som rullar, plockat ut CD-skivor, "läst" NWT på mitt sätt ... ja, osså mitt nya: ställa mig upp för jämnan mot soffan - antingen mamma e där eller inte. Det e kul för då når jag sakerna på bordet. Fick tag i NWT där, TV-kontrollen, penna och en bok om bebisar. Mamma sa "tack, tack" och sköt  in allt till mitten. Hm, måste se till att töja ut mina gummibandsarmar som farmor säger att jag har.


Det blåser massor ute idag. Min pool har flyttat sig - fast utan vatten. Badbollen och simringen far sin egen väg och en vas har trillat och gått sönder. När vi gick på eftermiddagspromenad så flög det nästan in grus i ögonen .. ja, kanske för min del var det sömngrus. Jag var ganska trött då men trilskades med mamma att sitta upp ändå.
Ja, ni som läst tidigare vet att 11:an var pappas namn på mig när jag var förkyld - and I'm back! Jag e så snorig och hostig men pigg och glad som vanligt ändå. Näsan rinner och mamma torkar ... det e inget kul. Jag har ev en tand på G också för jag vill tugga på allt. Till lunch stal jag skeden från mamma och tuggade och tuggade och ...plötsligt var skeden för långt in ..så jag spydde upp efterrätten. Nu har jag fått några bitringar av mamma, de e goa och kalla för hon har haft dem i kylen. Så här i huset har det inte hänt mycket idag.
Vi hörs!
 
Här e jag på släktträff i Fryksås. Det var så fin utsikt över Orsasjön, men det missade fotografen!

 
Vi var ca 90 st, två tjejer var yngre än jag. Det var kanonväder hela dagen.

 
Idag vaknade jag upp hos farmor & farfar. .. med fler myggbett ... mamma fick det till 31 ... i ansiktet! Började tro att det var vattenkoppor men det var fel sorts märke. Jag e förkyld och rinnig i ögat också ... men pigg och glad.

                          
Efter frukost stod jag vid trappan.


Det e ganska jobbigt att stå. Svårt att balansera ... och mitt i allt blev jag bajjig - oops!

 
De stora lägger i bryggan. Farfar säger jag får va med när jag fyller 13 år!

 
Kolla jag står ... no hands!!

 
Premiärbad!! Första gången i riktig sjö. Kuligt!! Jag sprallade jättemycket. Tur att farmor höll mig.

 
Innan vi åkte hem satte farfar upp gunga till mig. Det var mysigt för det blåste i håret och kittlade i magen. Jag t o m släppte taget så att mamma blev rädd.
 ... och jag har varit bortrest!
Idag har jag varit med på mammas jobb hela dagen. Först var vi och köpte 15 liter glass på OBS sen for vi i ilfart så att inte glassen skulle smälta. Jag träffade massor av gamla bekanta som kom och pratade med mig. Vissa tanter sa att jag var så söt då blev jag lite generad och var tvungen att titta bort ett slag. Det tyckte de var jättesött och att jag skulle kunna använda det på brudaran!??!? Fattar nada. Jag fick spagetti till lunch och pratade lite med Hugos mamma. Sen var det promenad med Anders som sprang in bland träden för jämnan och satte rosa lappar på stammarna. Jag tröttnade på slutet och somnade. När jag vaknade var jag omgiven av "De stora killarna" och mamma och farbror Anders skopade upp glass. Wow, där var de allihop. Och de var framme och snackade med lilla mig!! Coolt! Mamma satte mig på gräset och sen kom de ännu större killarna ... och tjejerna. Hela filten var full av tjejer plötsligt. Och alla ville gulla med mig. Jag fick prova solglasögon, låna deras mobil och t o m plocka med ett armband. Det var kul! När jag satt i vagnen igen för vi skulle gå då kom några av "De riktigt stora killarna" och gullade med mig. En var jättekul han petade mig på näsan och sa pilleboop och det lät så kul och vi skrattade allihop. Jag kände att jag e en i gänget! De gillade mina solbrillor oxå.

På kvällen var jag, mamma och tant Aja och kollade när syrran som spelade DM-fotboll. De vann! På hemvägen började jag bli riktigt trött, inte konstigt har ju busat med Aja massor på kvällen. Hade lite ork kvar på skötbordet att tossa med henne.

Jag upptäckte att allt såg annorlunda ut om jag låg med huvudet ner för mammas knä. Det var superkul! Tv:n stod i taket såg det ut som och nästa gång testade stod böckerna uppochner i bokhyllan. Det var så kul att jag prövade det i eftermiddags också.

Mer som varit uppochner idag är väl mina sovtider ... det blir ingen sova ... var sååå trött efter lunch att jag nästan somnade sittandes i vagnen bakom mina solglasögon. När mamma fällde mig i vagnen protesterade jag inte utan somnade i givakt. Så gott! Vaknade bakom en gardin i vagnen ... ja, pappa har slarvat bort myggnätet!

Bad i pool var i upprätt läge. Det e grymt kallt fast det glömmer jag bort snabbt eftersom det är så mysigt och kul att plaska och jaga fiskarna.

        



 
Mellis var uppochner tyckte nog mamma. Jag sköt ut stolen, hade fötterna på bordet, skakade på huvudet, grät och kastade flaskan i golvet. Mamma trodde nog jag kommit i trotsåldern och jag såg att hon började ge upp. Fast hon känner ju mig; jag gråter ju inte för skojs skull. Hon är bra, för hon listade ut att det var magen som dummade sig. Jag fick ligga flygplan på hennes arm som jag gjorde när jag var bebis. Sen var jag OK för att äta klart mackan och bananfluffet.

Nu ligger jag i sängen och sover uppochner ... ja, med fötterna på kudden alltså!

image53
Jag kollade in farfars mobil - den e ju coolare än min!
Måndagar då är pappa hemma på förmiddagen. Fast jag sov på slutet och vakna när mamma ringde på dörren. Det var ännu en varm och solig dag så jag prövade min nya pool. Det var skojigt, men lite kallt i vattnet.

På kvällen kom farmor och farfar. De gav mig gröt och sedan lekte farfar med mig på gräset. Han försökte lära mig lite bustrix och jag testade några av dem. Sedan åt de också mat och jag var med och satt med mina leksaker på altanen. Plötsligt tyckte de att jag skulle lägga mig. Det tyckte jag var konstigt, kalaset var ju inte slut än. Så jag trilskades lite. Jag låtsades sova och sen skrek jag så att de fick komma in och titta till mig. Det gjorde jag några gånger, men sen var det inge kul längre så då tyckte jag det var lika bra att sova.
Ja, idag har det jobbats ... alltså mamma och pappa har fixat. En av dem var ju tvungen att se till mig. Jag är nog minst lika hårt arbete för jag är än här och än där. Det har varit grymt varmt. Jag hade bara blöjan och en T-shirt på mig i eftermiddags. Så har pappa pumpat upp min pool!! Jag var med och det såg spännande ut. Det fanns en boll och badring som hörde till också. När vattnet var i så ville jag också i , men attan va kallt vattnet var! Det var kallare än i stora badkaret utanför hotellet i Helsingör! Så jag skulle vänta på att solen skulle värma upp vattnet. Mamma och pappa åt lunch i bersån och jag satt på en filt framför och hade egen picknick: majsbågar och äppeljuice. Sen åt jag mitt mellis i bersån. Jag har fått lov att hålla skeden själv idag. Jag jublar och skrattar och mamma applåderar och säger jag är duktig när jag hittar munnen med skeden ... vad det ska bli uppståndelse den dagen jag klarar att ha mat på skeden också!

Jag har hittat ett nytt rum i huset hemma! Mamma var där och sorterade och pappa bar lådor därifrån. Jag kom precis fram till tröskeln och hann kolla på massor av saker som finns där. Sen bar pappa mig till lekmattan och han bar iväg med en kartong. Lagom som han kom för nästa låda så hade jag hunnit dit igen men jag åkte snabbt till mattan igen. Hoppas de glömmer dörren öppen en dag så ska jag krypa dit.

Trots att jag somna sent så vakna jag tidigare än vad mamma och pappa hoppats på. Tacka för det när vi skulle överraska pappa med en massa presenter. Han blev glad för alla och jag fick leka med snörena och pappret, Innan frukost gick vi på en promenad. Strålande väder idag.. 

Sen åkte pappa och jag på fotboll. Jag sov nästan hela halvleken, men sen var jag med och det var spännande. Det var nog spännande för pappa också för han glömde mitt insektsnät på idrottsplatsen.

Sedan följde pappa och jag med och hjälpte mamma välja bikinis. Jag undrar vad jag ska ha för badbyxor i sommar. Någon som har några bra tips?

Efter gröten sov jag i mammas och pappas säng. När jag vaknade passade jag på att ta det jag spanat in på pappas nattduksbord under några dagar. Det gick inte så bra! Jag ramla i golvet och skrämde mamma rejält. Vi fick trösta varandra och sedan hjälpte jag pappa att gräva i en rabatt.

Det är så varmt, 29 grader var det på bilens termometer. Så i natt ska jag få sova med öppet fönster. Pappa ordnar med myggnät så att jag slipper myggor på rummet i natt.


Nästa födelsedag blir mammas, sen är det min tur!