Idag var det sång igen!! Va stora alla var ... ja, det tyckte de ju att jag också var. Många av dem gick. Vi trängde in oss i ett nytt rum och satte oss i en ring. Mamma satt bakom mig. Så började Catrin sjunga och spela gitarr. Det var många barn som kunde rörelserna, men det kunde inte jag och mamma. Sen sjöng vi "vilka som e här"-visan. Det känns kul när man hör "... och har ni sett att Edvin e här ...". I en sång skulle vi klappa händer, det kan jag ju men inte ville jag det. Mamma försökte hjälpa mig men jag protesterade med att sätta händerna på ryggen och inte klappa! Så var vi uppe och shejka. Då gosade jag in mig på mammmas axel istället. Sen skulle vi ta var sitt "instrument" ... jag fick en bannan som lät som mitt gröna ägg. När jag såg att Livia bredvid hade ägg ville jag inte ha bananen mera så jag gav den till mamma ... då fick jag en citron (!) istället. Sen var det kul-konstigt-mysigt. ´Vi barn skulle sitta längre in i ringen och föräldrarna skulle hålla i ett skynke som de luftade upp och ner med. Det blåste mysigt. Jag höll ett stadigt tag på .. oj, det var inte mammas ben. Sen var det fika. Jag tog mammas händer och gick ut först. Jag satte mig och kollade på alla, lyssnade och såg vad de lekte med. Där satt jag länge. Sen kom mamma och visade mig ett kul bord med massa olika saker att leka med. Vi åt kanelbulle och majskex.

På hemvägen gick vi in och hälsade på Camilla. Hon tyckte också att jag blivit stor. Hon har två stora killar och jag smet in på ett av deras rum och kollade deras leksaker. Jag fick leka med lego, dinosaurier, kul jonglerbollar och bilar. När vi gick hem hade vi just passerat järnvägen när det började plinga och bommarna gick ner ... kommer pappa i lila tåget?!? Precis där vi skulle svänga in till oss kom det en Bambi!! Han såg oss och stack ut mot skogen igen.

Sov en lång lur, åt banana pancake och sen åkte vi till Tant Aja. Hon e för kul!! Hon gjorde vågen, sånt som de gör på hockeymatch, när jag kom. Lasse kom och busade med mig och stack fingret i magen på mig, så kom killarna och Calle lekte tittut bakom mammas rygg. Aja fick päron och tog en tugga och sen tappade hon päronet i handen ... det såg jättekul ut. Hon tappade det varje gång hon tog en tugga. Jag ville inte visa att jag kan Give me five eller att jag kan gå. Blygade mig lite. Fast då började Lasse busa med mig och hjälp, va jag skrattade. Han e min busidol just nu! Så åkte vi och handlade. Aja körde vagnen ... ja, körde och körde ... hon sprang och sen gled hon på sina skor och vi sladdade i gångarna! Hon e kul att handla med. Jag fick hennes kvitto också.

Hemma blev det gröt, sortera in mina kläder i skåpen (det gjorde mamma och jag lekte), pappa kom hem så vi körde fotbusarleken, så lyssnade jag på Idol och kröp upp i soffan och pussade mamma ..sen var det tid för pyjamas och välling. Godnatt!
Det var väldig trafik i vår trädgård igår eftermiddag. Pappa och jag var ute och lekte med bollen. Då passerade grannfrun och hon tyckte jag var en smällkaramell. Vad kan hon ha menat med det? Eller sa hon snäll kille? Plötsligt dök syrran upp och jag blev förvånad och lite blyg, men det gick snabbt över. Sedan gick vi in och då kom farmor in genom altandörren. Vi hade jättemycket att prata om. Innan hon gick fick hon päron och äpplen från Skåne.

Sen fick vi inga fler besök innan mamma kom hem. Hon hade fått en massa g, men jag vet inte var hon lagt dem. Däremot hade hon med sig en hel del nyköpta kläder till mig. Pappa och jag hade hunnit göra mycket nytta och en hel del bus också. En ny kul lek vi kom på var att pappa buffa mig i magen med foten och jag skrattade så jag kikna. När det blev för mycket så kröp jag iväg, men sen kröp jag tillbaka igen. Om pappa inte kittlade mig tog jag tag i foten så han förstod vad jag ville.

Efter mycket jobb och bus, var det skönt att krypa ner i sängen med Nalle. Imorgon är det dags för sång igen.
Så var jag hemma igen, vi kom inatt kl 1.15. Jag vaknade och hann kolla lite på mina leksaker. Jag längtade till morgonen så jag kunde plocka med alla mina saker.

Imorse sov jag (och låg och mös med mamma) till kl 8. Allt e kul att återse ... mitt skötbord och där finns Svante Student, min lekmatta, mina massa leksaker, mitt fotoalbum! ... det var t o m kul att sova förmiddag i min säng ... djurmobilen (jag når det röda djuret om jag sträcker på mig), alla Nallar, giraffsnuttefilten ... så jag hade inte tid att sova! Mamma och jag la oss i hennes säng istället. Där somnade jag genast och sov i två timmar.

Efter lunch duschade jag. Dete kul, jag får själv hålla i duschen. Jag dricker duschvattnet fast att mamma säger att jag inte ska. Ren och snygg pratade jag i min mobil, läste böcker och kollade vad som fanns på borden. Sen skulle mamma fixa sig på toa och jag hittade en flaska med något vitt i. Jag kollade lite och korken trillade av. Luktade gott! Tvåhandsfattning om flaskan och slurp ... men fy, det var inte gott. Då såg mamma vad jag höll på med. Så vi tvättade munnen på mig och det löddrade. Så fick jag leka ute i hallen. Sen gick vi ut i trädgården och jag kröp i det mjuka gräset. Jag testade stå också men tog inga steg. Vi snackade lite med grannen och hon tyckte jag hade blivit stor, dadada-didi!! Sen kom pappa hem och mamma åkte iväg.
Detta har hänt idag ...
* Frukost med pappa, mamma packade.
* Jag fick min nya loppisbil till att spela! Det spelar och låter när jag sätter fast gubben som kör eller djuren som åker - coolt!
* Ny frisyr! Jag och pappa läste fotbollsbok och mamma sprang runt mig med sax och kam. Det kom hårtussar på golvet lite varstans. 3 cm kortare hår!!
* Sovbrottning med mamma - jag somnade inte!
* Loppis ... igen! Pappa köpte en betjänt. Ja, det hette så, nåt man ska hänga kläder på. Pappa bar runt på mig och mamma for runt och kollade överallt. Det blev inga nya lekisar till mig idag. 
* Lunch - gott! Fast mamma blev lite "Åhrrr" när jag kastade alla äppel- och päronbitar på golvet (under bokhyllan t o m!).
*Sovtajm ... fast först kollade jag vad som pågick i mitt rum. Det har kommit upp en lång bild längs ena väggen. Det verkade lite bökigt att få på plats. den ser fin ut, har inte kollat på nära håll än men det e en massa djur på den.
* Mellis - gott!
* Lekte, läste och kröp och gömde böcker under köksmattan. För att distrahera så ingen skulle upptäcka gömstället mooncrawlade jag mig därifrån. Pappa kallar mig Edvin Jackson. Skulle vilja se om han den riktiga Jackson kan mooncrawla.

Nu ska vi ta ner päron att ha med hem, sista blöjbytet och sen sätta oss i bilen. Hörs imorgon hemifrån.

Hejdå, myshuset!!
Jag vakna tidigt för jag ville leka med pappa. Men varken pappa eller mamma ville vara med utan låg kvar i sängen. Till slut blev det frukost. Fast mamma kom inte ner hon målade guld på en pelare. Efter morgonbestyren var det dags för utflykt. Fast vad som egentligen hände vet jag inte så mycket om, för jag somnade i bilen. När jag vaknade så var jag ensam. Mamma och pappa stod utanför bilen och köpte två stora lådor med äpplen. Snacka om en gigantisk fruktstund. Jag fick smaka i bilen och det var jättegoda äpplen.

Efter några loppisstopp och till sist ett blomstopp var vi hemma igen och åt en smaskig pastalunch.

Sen bar det iväg igen och jag somna igen. Jag vet inte vad det är med att åka bil, men det är i alla fall sövande. När jag vaknade hade bilen stannat vid en kyrka. Sen fick jag vara med och plantera ljung på pappas mormors grav. Det blev jättefint.

Hemma så sorterade jag lite i äppellådorna . Och jag var tvungen att pröva om de var lika goda som jag kom ihåg. För att vara riktigt säker provsmakade jag tre äpplen. De var goda alla tre. Då kom pappa och så var det slut på provsmakningen. Fast jag fick behålla ett av äpplena och det gnagde jag på tills det var dags för välling.

Imorgon ska vi åka hem och det kommer att kännas lite underligt, men på tisdag säger mamma att det ska bli sång. Och det ska bli kul!
När vi var på väg till Simrishamn idag kom pappa på att det var någons födelsedag idag. ...ja, inte jämnt. Jag fyller ju 14 månader idag!! Så jag fick en fin röd overall på stan. Den ska jag ha när jag sitter och pysslar i snön i vinter. Det gäller att jag växer lite till för den är ganska lång i benen.

När vi kom hem visade jag pappa att jag kan stå själv. Mamma kom in i köket och satte sig på huk och ville att jag skulle komma till henne. OK, tänkte jag ... OCH GICK TILL HENNE!!! Det var ca 3-4 steg sen kastade jag mig om halsen på mamma. Både hon och pappa blev helt chokade men jublade och klappade händer. Jag tyckte också det var ganska kul så jag ställde mig upp på lagom avstånd igen och tog några steg innan jag föll mamma om halsen. Detta e ju riktigt kul!!
Vi firade min framSTEG på kvällen med fredagsmys. Pappa ställde fram skålar och jag tog för givet att det var till mig. Så jag tog mig en ölkorv. Gott! Sen ville jag testa lite i nästa skål också men då tog mamma fram mina majskex. Så mös vi lite i soffan. Det var Timo Räisänen, syrrans favorit, på TV. Jag var lite crazy och nästan headbangade. Sen dök jag i andra skålen och tog mig ett chips. Lite nonchigt tuggade jag i mig det. Inte så jättegott .. men det var ju lite coolt.

Vällingtajm! Pappa ska lägga mig idag så jag pussade mamma godnatt mellan spjälorna i trappräcket.
Imorse skulle vi hinna mycket innan vi åkte för att hämta pappa. Mamma var lite stressad på slutet, helst när jag för att jag envisades med att dra ut allt ur nedersta byrålådan för jämnan.

Vi var tidiga på stationen så vi satt i bilen och lyssnade på "vi sitter i samma båt". Sen gick vi ut och satt i solen på en bänk och väntade.

 
Där ska pappa komma  

Plötsligt började det plinga och några pinnar åkte ner och stoppade bilarna. Sen kommer en stor, jättemegastor bil? Nej, tåg sa mamma.


Stora fina lila tåget

Det var nästan bara pappa som steg ur. Hm, det var länge sen. Jag tror jag tittar bort. Kanske ska kolla lite .. var det verkligen pappa. Nej, jag får nog gömma mig på mammas axel. Sen skickar mamma över mig till pappa och det var ju OK.

 Min goe pappa!

Vi åkte till ICA och handlade och pappa och jag busade och körde race med vagnen.

Hem och åt lunch. Sen var vi i trädgården och kastade päron, kröp runt, lekte med kottar, testade solstolarna och lite till. vid 14-tiden var det dags att sova .. jag hade ju glömt att sova förmiddag.

Omelett och smoothie till mellis.
KO-lla vilken KO-ol KO-mmentar jag fick på mina KO-ssor!!

" Vet du... Jag älskar ockå kossor. jag tycker de är så coola/ko-la/ och verkar må så gott när de bara står där och tuggar. När du kommer hem till Sverige kan du och jag äta på mina(våra)kotallrikar. Sen har jag(vi-du och jag)koservetter och lite annat smått och gott i koväg.ko-m snart hem ko-mpis. "

Jag kan ta med min mjölk-KO!

Jag KO-mmer snart!
Kram Edvin

En bonusbild till Dig!


En ko med två huvuden??
... det går att skriva framochbaklänges likadant!



Vi har sett äppletavlan!! De höll på att bygga den idag. Mamma förklarade att alla färger var olika äpple! Coolt!



Sen stod vi i solen och mumsade på ett Aroma - ett äpple från Kivik. Vilken go dag! 
Efter lunch åkte vi till Kivik. På vägen dit  var mamma beredd med kameran och vi hade tur. Kossorna var vid parkeringen när vi kom. Mamma stannade och tog foton. Sen fick jag komma ut och titta på riktiga Muuu på nära håll. De e ju stora! Fast de ser så snälla ut så jag ville klappa dem. Jag stod och hoppade så glad och ivrig jag var. Sen kom det fler kossor fram och ville se vad vi var för några. En av dem tyckte vi var tråkiga så den vände rumpan mot oss och bajjade!! Den borde haft blöja!

 
Visst e de en fin Muu!!

När vi körde hem så var alla kossorna borta!! Jag fattar inte vart de tar vägen?? Jobbar de i Bregottfabriken? Så de har bara sitt skift till 14.00? Tur att vi fick se dem i alla fall. Hoppas vi kan visa pappa dem imorgon!! Här kommer en bild till:


Det kliade under hakan ....

Det var nog den bästa dagen i  mitt liv!!
Idag började vi med att tvätta. Mamma plockade fram all tvätt och jag hjälpte till att lägga in. Sen e de jag som stänger luckan. Jag tycker de e jättespännande att sitta och titta när alla kläderna snurrar runt. Sen e de så många knappar och små gröna lampor som lyser. Jag vet en knapp som jag brukar trycka på, när jag trycker på den stannar tvätten upp. Mamma blir lite irriterad när jag gör så för det kan ju sluta med att tvätten aldrig blir klar!



I nästa tvätt la vi in fågelkudden mamma köpte på loppis. Det såg roligt ut när fågeln snurrade runt och flög förbi i maskinen.

 kuddpippin
Idag var det att gå upp tidigt och äta frukost för att det skulle komma gubbar och borra bort oljetanken i källaren. De kom för sent! De började borra när jag och Nalle skulle sova. Dumma gubbar! Nu fick jag och mamma åka bil och jag somnade fem minuter innan vi var hemma igen. När gubbarna åkt lekte vi i trädgården. Jag har lärt mig att kasta päronen bort från gräsmattan. Sen åt jag på ett päron. Det blev förrätt. Till lunch fick jag sötpotatismos och det e så gott! Jag kommer ihåg att det var en av de första moserna jag fick som bebis.

Lekte däruppe och somnade långt om länge. När jag vaknade, efter bara en timme, hade mamma satt igång storverk i köket. Inget kul tyckte jag. Hon hade inte tid med mig. Så jag kröp missnöjd omkring och drog henne i handduken som hon hade i byxlinningen. Jag lugnade mig lite när jag fick mellis och sen när jag kollade på barnkanalen på TV. Det handlade om stora katter typ lejon. Efter det dammade jag lite.

 
Damma, damma!

När mamma var klar i kötket lekte vi på mitt rum. Jag satt på en av mina stolar och lekte med klossarna på bordet. Jag kastade klossarna i golvet och skrattade massor. Mamma hade fullt sjå att plocka upp dem igen. Sen ägnade jag mig åt att plocka ut strumpor och annat ur nedersta byrålådan - min nya favoritsyssla.

Efter gröten gick vi till återvinningen och sen till lekpaltsen!! Kul, det blev gunga och krypa runt. Jag kröp bort till rutschkanan och gjorde några åk. Sen lekte jag att jag på stranden och lät sanden rinna mellan fingrarna.
 
     

                         

Lite kvällslek och bus med mamma. Sen kröp jag själv bort till trappan och ville sova när mamma sa göra välling.

Snart kommer pappa! Pappa kommer snart!

 Förresten här får du räkna hur många tänder jag har, pappa:
Idag har jag badat ... i badkaret, alltså. De e så mysigt. Go korvgryta och pasta till lunch. Efter det tog vi en tur till stan. Jag busade lite i affären. Mamma stod och tittade efter rätt storlek på en pyjamas till mig. Då passade jag på att kolla det som var närmst mig ... tejprullar. Jag hann kasta ner tre stycken innan mamma såg det och fick flytta vagnen så att jag inte skulle nå. I kassan när mamma packat allt och skulle få tillbaka pengar då fick jag tag i grapefruktspåsen och mamma fick dyka på golvet och jaga grapefrukt.

På hemvägen kollade jag och mamma var vi ska möta pappa på fredag. Det finns en liten station där han ska stiga av. Spännande att möta vid tåg. Sen hittade vi konditori, frisör, bakomat, blomsteraffär och en annan affär med hushållsmaskiner  .. .typ. 

Hemma igen så gick vi ut i trädgården. Jag lekte tittut med mamma bakom tvätten. Sen försökte jag stå och det gick bra flera sekunder. Nån gång satte jag mig i mackorna när jag tappade balansen!

Ville inte sova eftermiddag utan sorterade bland mina strumpor och  pyjamasar. Jag drog ut allt på golvet. Kollade strumporna också så att det var samma sort i varje par. Drog ut de flesta av mammas halsdukar också. När mamma såg spektaklet skakade hon på huvudet och sen kallade hon dit mig. Jag hjälpte fint till att lägga tillbaka allt. Jag visste ju var allt skuller vara!

Spelade lite boll, åt gröt och kollade min plånbok. Lekte ny sorts tittut; jag håller mig i bordskanten och går ner på huk så mamma inte kan se mig. Sen dyker jag upp igen - Tittut!
 
Jag vill inte sova!!
Idag har det varit grått och regnat hela dagen! Vi har bara slappat. Hämtade posten och det var ett paket till mig från pappa! Han hade köpt en fin kofta i grått med små lappar på armbågarna. Den var lite stor fast det var min storlek men den e väldigt snygg. Gosig att ha i detta höstväder!

Åt go fisk och potatis till lunch med ananas till efterrätt - Mums! Läste reklam, städade lite med mina grytlappar, lyckades få upp två av fem i pop-up- Disney-lekisen. Sen gick vi upp och lekte på mitt rum. Jag körde bil, byggde med klossar och retades med mamma när hon låg och läste i min goshörna.

Mellis var gott! Mamma gjorde banana pancake!! Det är något hon har ätit när hon reste i Thailand. Jag vill också åka till Thailand för det var gott. Mamma hade stoppat i kokos också, helt OK för mig.

Sov, spelade boll och sen kollade jag på TV. Och så var det läggdags!
Måste ju berätta om min söndag.
* Dick klättrade upp på stege och plockade ner massor av päron. Jag satt på spanska trappan med mamma och tuggade på ett päron så gott jag kunde. Spanska trappan e högt nog för mig.
* Åkte på utflykt för att visa omgivningarna. Började på en loppis som inte öppnat. Vi gick runt och spanade, som proffsen, om det fanns något att dyka in på när startskottet gick. Jag och Maria väntade bland tavlorna och Dick och mamma stod och höll i massor av sagoböcker till mig. Bl a en av mammas favoriter som liten fick hon tag i: Plupp! Sen sprang hon iväg och köpte en fågelkudde (såg helt ny ut), lite glas och en burk. Jag satt på Dicks axlar och spanade över försäljningen. Sen var vagnen överfull av saker så jag hade turen att få krypa istället. Körde min crazy-stil då jag vimsar med huvudet åt alla håll samtidigt som jag kryper i högsta hastighet.
* När vi kollade Simrishamn och ett promenadstråk (där man inte kunde få med vagnen) så passade jag på att sova.
* Hemma igen blev det bananfluff .. ja, smoothie menar jag ju. Så lagade mamma och Maria mat medan vi grabbar spelade fotboll. Det var jättekul. Dick var nere på golvet och passade åt mig. Han e tränare för stora grabbar i fotboll både på jobb och på fritiden. Hm, kanske han kan ta mig i laget snart!?
* Eftr maten läste jag Kronblom med Dick i soffan. Han förklarade vilka alla i "boken" var.                    
* När våra gäster åkte hem gick mamma och jag och la oss. Jag ville inte vakna mer än för att dricka vällingen och få på pyjamas. Sen tog jag Nalle och sov vidare.

 Dick i päronträdet

... somnade 17.50. Ville inte vakna. Mamma kom med välling vid 20.30. Somnade igen!  Jag får berätta om dagens äventyr imorgon.

Godnatt!

  Bus på gång: upp i stolen, över armstödet, ner på golvet, upp i stolen, över armstödet, ner på ...

  Jag äter med stil!

  I solen på trappen.

  Stackars groda!
... på morgonen förökte jag nypa henne på TV i näsan
... ville inte sova fm och mamma fick inte städa där hon planerat
... tog en promenad efter lunch, fint väder. Somnade gott i vagnen
... sov inte länge ute i vagnen
... lekte lite på trappen med mamma i solen
... härjade och försökte hjälpa mamma få klart innan gästerna kom
... picknick i trädgården. Mamma tog foto på något i gräset och kröp ivrigt dit för att se vad det var. Mamma tog bort min hand mitt i ett krypsteg. Där under hade jag mosat ner en lite groda. Den stackaren låg helt tilltufsad och kippade efter luft!! Ojoj! Men den tog sig vidare i det höga gräset.
... trött, så jag fick sova. Vaknade, då var det mörkt och jag hörde mamma och två okända röster var på väg upp i trappan. Jag satt på golvet vid sängen och kramade Nalle. De verkade ganska snälla och pratade fint till mig. Men jag ville ändå sitta i mammas knä för säkerhets skull
... pyjamas på och bekanta mig. Ville ha välling och sova. Mamma och jag gick upp för att natta mig men jag ville inte att mamma skulle gå. Efter tre försök ;i stora sängen, i min säng och i storsängen igen så fick jag följa med ner.
... jag fick sitta med vid bordet och Dick var en kul kille. Sen kröp jag runt och kollade av både Maria och Dick., jag tog Marias skor och tyckte att Dick skulle ha dem
... kl 23.00 tyckte mamma att jag borde sova. Hon la mig i soffan och jag somnade men när hon skulle smita vaknade jag.
... mitt i sömnen vaknade jag av att mamma plockade upp mig och det började bäddas i soffan. Lite störigt så jag började gråta
... sen sov jag och mamma i soffan, lite spännande.
Vaknade när det fortfarande var mörkt och ville sova hos mamma. Klockan 6.50 var jag pigg och började härja med mamma. Frukost var go gröt och macka med ost - gott som alltid. Mamma åt omelett och jag fick smaka lite. Lekte, var och hämtade tidningen och bajjade sen lagom till att få ren blöja och ta min förmiddagslur. När jag vaknade hade mamma städat. Lunch - åt själv idag också. Testade mammas lunch, men fy, den får vänta. Ärtsoppa kallade hon det. Sen tog vi på mig nya skorna och och regnbyxorna. Det var alltså tid för trädgårdsbesök. Jag satt och filosoferade vid vattenpumpen och mamma hängde tvätt. Det är massor av päron i gräset och mamma kastade in dem i rabatten. Jag skulle hjälpa till och fick tag i ett alldeles geggigt ett. Mamma skyndade sig att kasta i förväg så att jag slapp hitta fler ... det kan vara getingar i dem säger mamma. Sen lyssnade vi på ZZ Top och tvättade loppisfynd som fick stå på gräset och vädra. Jag kröp in och lekte istället. Fick en bananfluff och macka innan jag kröp till nalle och sov.

När jag vaknade var det dags för shopping. Vi åkte till en butik som sålde frukt och grönsaker. Vi  köpte äpple som såg goda ut.  Sen skulle mamma hitta till vår lilla ICA men det fanns ingen avtagsväg så vi hamnade inne i Simrishamn och fick handla på Coop. Det gillar jag. Mamma handlar så många roliga saker jag kan leka med. Idag var det bakpulver, glittriga choklad och ett recepthäfte. Jag fick smaka korv också. Det var ingen som ville ha korvbitarna som tjejen bjöd på, så jag offrade mig. Men mamma fick ta av skalet. Lite förrätt innan gröten.

Hemma skulle mamma läsa saga för mig och isbjörn i soffan. Fast jag läste hellre själv, i recepthäftet som vi tog i affären. Precis när vi skulle vispa välling ringde pappa. Han var och köpte tjocktröja till mig. En grå med lappar på. Kan nog bli fint. Fast det ska bli sol och varmt på onsdag!! Om en vecka kommer pappa. Jag tittar på honom på foto varje dag, på toa. Jag tror att jag ska känna igen honom fast att han inte har svart ram runt sig när vi möter honom vid fina lila tågen.

Sov gott, pappa!
Vilket väder! Vi fick en extradusch när vi gick och hämtade tidningen. Det var några kra-kraa ute i alla fall. Innan jag skulle sova fm badade jag. Ny lek idag var att kasta shampoflaskorna så att det splasha. Det var gossigt att sova nybadad. Kyckling, potatis och minimajs till lunch. De där majsen var kul och goda, de åt jag först. Jag åt allting själv, mamma tyckte jag fixade det bra. Till efterrätt fick jag mango och sen fortsatte jag äta potatis och kyckling.

Jag dammade i köket åt mamma. Jag har ju den färgglada dammvippan i min lekback så jag hjälpte mamma lite. Hon stod och putsade en massa bestick. Jag hann sortera mina haklappar i skåpet också. Ny dusch .. .ja, alltså när vi hämtade posten.

Vid tvåtiden tyckte mamma att det slutat regna så vi åkte till "stan". När vi parkerade började det stänka men jag satt mysigt i vagnen med jeanstäcket över mig. Det var en del att titta på, bl a en jättestor Fungio-hund och massor av kra-kraa. Vi hittade ingen tröja till mig i alla fall. Jag får ha mina hoods eller så får mamma sticka en tjocktröja :-) I bilen på vägen hem åt jag majskex, nästan hemma somnade jag med kexet i munnen. Jag var sååå trött. Fast det räckte med microsömn på nån minut så var jag igång igen. Vi åt smoothie och det e så GOTT!! Sen sov jag och mamma en timme. Vi sov över gröten och det var nästan tid för välling när vi vaknade! Allt blev förskjutet och jag kunder klättra upp och ner i fåtöljen massor av gånger innan det var tid för sängen.
 På stranden i Baskemölla

 Kollar vad som finns i sanden

 Det var massor stora fåglar som flög i himlen

  En svan och hans kompisar var också där
   
 Tre sandmåsar

 De e kul på stranden fast jag inte får bada
Vaknade jättetidigt, mamma trodde att jag skulle somna om ifall jag fick ligga i hennes säng. Det ville jag egentligen men jag var blöt i pyjamasen. Så det blev blöjbyte och sen var jag ju pigg.Studsade runt i sängen och hade mamma som klättersällning ett tag. Sen kröp jag in på toa och rullade av allt toapapper. Jag har sett att mamma tar papper och sen slänger hon det i toastolen så det gjorde jag också. Mamma kom just då ... inte blev hon glad. Det var kanske lite väl mycket papper.

Så var det frukost. Först åt jag bra men sen vet jag inte vad som for i mig. Jag kladdade med gröten, skulle inte ha, grät och spottade ut. Mamma blev jättearg. Hon gillar inte när jag kladdar med maten. Det var mycket gråt och jag försökte gnälla mig till tröst hos mamma men hon går inte på mitt gnäll. Måste hitta en annan taktik.

Pratade mycket i min mobil, har många roliga låtar ... eller ringsignaler som jag lyssnar på. Var trött ganska tidigt och sov en och en halv timme. Idag fick jag korv och rotmos till lunch. De e gott! jag åt korven själv och mamma gav mig mos. Sen packade vi väska och jag fick på mig regnbyxor, scarves, nya skorna och hood. Vi skulle på utflykt. Mamma packade banan och dricka också så vi skulle nog va borta länge. Sittfilt åkte ner, kamera och sandleksaker. Vi åkte till havet!! Jag kände igen det från i somras. Det var stora vita fåglar i vattnet - svanar sa mamma det hette. Vi såg en häger också men de roligaste e de stora fåglarana som flyger runt i himlen och kraa-kraa:ar. Jag kröp, undersökte, pillade med stenar och tång. En sten tyckte jag var fin så den la jag i huvan. Sen ville jag ut i vattnet men mamma var alltid snabbare. Grävde lite och kastade sand med mina sandformar. Åt banan och hade mysigt. På hemvägen skulle mamma stanna och ta foto på en massa Muuu som hon såg precis intill en bra parkering när vi åkte till havet. Tror ni det fanns en enda Muu där då vi var på väg hem??! Vart tog alla Muu vägen?? Var det samlig i Bregott-fabriken?

Hemma fick jag nytt mellis... ja, efter bajjbyte ... frensch toast hette det. Gott, jag fick äppelmos på. Sen sov jag och mamma en dryg timme. Mamma sa att hon inte mådde så bra, hoppas inte hon blir förkyld, för vem ska leka med mig då? Efter pasta och risgrynsgröt såg jag Bollibompa det är riktigt bra. Jag satt tyst och fint medan mamma städade undan i köket. Sen kom hon och tittade med mig. Det var då jag  inte kunde låta bli att bråka ... jag har börjat att dra mamma i håret och hon blir så arg. Det är jättekul, så jag drar igen. Hon försöker se riktigt arg ut och jag skrattar så jag nästan trillar omkull. Vi blev ovänner och mamma gick därifrån. Sen lekte jag tända och släcka lampa ett tag innan jag smög bort och slet mamma i håret igen. Trist att hon inte gillar det. Sen var det läggdags. Ska försöka va snäll mot mammas hår imorgon.
Hämta tidningen och vinkade till bilar som kom förbi längs vägen (brevlådan och tidningslådan e alltså en bit bort). Idag vinkade ingen tillbaka, det gjorde en tant igår. Hemma vid trappen och rosorna tog vi ett foto på mig och en fin rosa ros och skickade till Tant Aja som fyller år idag - GRATTIS! Sen var det en vanlig förmiddag: lek, tigga frukost av mamma, spela lite boll tills den la sig bakom soffan, sortera haklappar, krypa upp där uppe, sova en stund, leka, lunch. Tiggde mig till lite av mammas lunch också.  Sen åkte vi på shopping, bensin, byta felköp och coop. Vi la in flaskor i en stor maskin som slurpade iväg flaskan. En kom tillbaka för att jag hade pillat bort lappen med streckkoden. Köpte en jättekul borste som jag lekte med hela affären runt.

På hemvägen köpte vi skor till mig. Mamma säger att det e för kallt att krypa barfota numera och det kan jag nog hålla med om. Men jag vill inte ha såna stora klumpar när jag ska krypa. Egentligen ska jag ju gå men jag fegar än så länge. Det blev i alla fall ett par blå i tjocktjockt fleeceaktigt tyg med gummisula och kardborrband. Gissa vilket djur de dekorerat dem med!?? Just, en Muu!! Rätt OK tycker jag. Hemma provgick vi dem minst tre varv. Jag klarade t o m krypa upp för trappan i dem! Imorgon ska vi ut och testa dem. Mamma tycker vi ska på picknickutflykt imorgon ... sjö, hav eller skog? Vi får se.
Idag sov vi länge, jag och mamma. Tidigt, när det fortfarande var mörkt, stod jag i sängen och kunde inte sova. Då fick jag ligga hos mamma. Jag började i lodrätt poistion men eftersom det är så stor plats kunde jag snurra mig runt så när jag vaknade låg mamma ute på sin kant med mina fötter i midjan och jag låg vågrätt i sängen, på mage med huvudet under täcket och nalle som halsduk. Gomorron!

När jag satt själv och åt mina mackor till frukost hör jag plötsligt från TV:n jättebra musik ... jag börjar studsa i stolen och klappa händerna. Mamma tyckte det var såå kul och undrade om jag ärvt hennes Tomas Di Leva-gen. Denna Di Leva sjöng fint, jag blev glad. Efter frukost badade jag. De e så kul och mysigt. Jag brukar bli arg när jag ska upp även om tårna är som russin och jag hackar tänder. Idag gick det bra för mamma lockade mig med en annan rolig hygiensyssla; borsta tänderna! 

Efter lunch sov jag en sväng. Just som mamma smög upp för trappan för att sätta sig och pärla så satte jag mig upp i sängen. Det blev lek på mitt rum istället. Vi låg i min myshörna och mamma gungade mig i luften och jag fick studsa på hennes mage. Jag skrattade massor och ville busa mer.

Mellis blev omelett och smoothie och sen gick vi till återvinningen, brevlådan och till .... lekplatsen!! D är fick jag gunga. Först tyckte jag det verkade läskigt och trist men sen kom jag ihåg att jag gillade det hos farmor och farfar i somras. Det är ju jättekul!! Jag provade två gungor (det var samma sort men den vänstra var nog bäst), en typ gunghäst, rutschkana och sen kröp jag på gräset och jagade mamma.

Ja, det var väl det som jag hann med idag. 


Min nya idol ... och mammas. Kolla på hans skojiga hemsida http://www.dileva.nu/ där kan man bl a lyssna på den braiga låten jag diggade till imorse. Mamma säger att hon har en skiva med honom som vi kan lyssna på här hemma.
Imorse när jag batterade i sängen hos mamma råkade jag skalla henne! Rakt på näsan. Hm, det gjorde nog ont ... på henne i alla fall. Eftersom jag vaknade jättetidigt var både jag och mamma sömniga vid 10-tiden så då tog vi en förmiddagslur. Vi vaknade lagom till lunch. Köttbullar, potatis och gröna sockerärtor. Jag började med sockerärtorna. Fast de e lite jobbiga att tugga så jag gjorde som Muu; idisslade ... ett bra tag. Mamma tröttnade på att försöka få i mig resten av maten så hon sköt fram tallriken till mig och så fick jag äta själv. Jag tyckte det gick bra. Fast det var mycket krafs på golvet, i stolen, i håret, på byxorna ... ja, och det hade blivit ett lass i byxorna också. Mamma sanerade mig och bytte både blöja och byxor.

Jag och mamma var lika klädda ... lila byxor och mamma hade grön flis och jag hade gröna strumpor. Vi gick så snygga på promenad bort till hippiebageriet och till blomsterträdgården. Nybakt bröd, kanelsnäcka från igår och blommor både inomhus och till trappen. Det var fint på vägen hem för hela min vagn var full av gladajolus eller vad de heter. Lagom hemma blev jag lite sömnig så vi tog en extrarunda så jag kunde sova i vagnen ute.

Vilken tajming! Vaknade lagom till mamma skulle sätta tänderna i macka och kanelbulle. Så där halkade jag in på fika. När mamma förberedde mitt mellis råkade jag se att grinden var öppen till trappan upp. Hm, jag kan själv gå upp ju. Plötsligt började mamma ana att jag gjorde bus för jag var så tyst ... då var jag redan uppe och kröp i hallen. Fatta inte riktigt varför mamma var så blek och allvarlig när hon kom upp till mig!? Sen hade vi picknick i trädgården med smoothie, macka med riktig ost och juice. Mysigt men det blev attans kallt. Jag hackade tänder t o m.  

På kvällen hittade jag på en ny lek. Jag gick runt bordet och varje gång jag passerade mamma i soffan fick hon en puss. Mamma gillade också den leken.
Tur att jag vaknade så tidigt idag, 6.30, så vi hann bli klara till första loppisen. Vi begav oss mot Hammenhög och mamma hade med matsäck åt mig. Jag somnade lagom till vi skulle parkera. Fast vaknade lagom till det att mamma placerade mig i vagnen. Uuamejen, så trött jag var. Ganska skönt att hänga på mammas arm när vi vandrade upp på loppisens våning 2 och 3. Mamma lyckades i alla fall balansera mig, fiska upp pengar ur fickan och bära kasse med saker. Där slutade jag med: en första kyssen staty och en griffel-kulram-klocka-tavla. Därefter åkte vi till nästa loppis i Sankt Olof. Dit hittar mamma .. trodde hon. Till slut var hon så stressad så hon var tvungen att ringa pappa för att få direktiv (hon var på rätt spår, faktiskt). Pappa och Lovisa förresten, var och spelade DM i fotboll och hade just vunnit semifinalen på straffar. Bra syrran!

Framme på Loppis 2 sov jag och lyckades sova vidare en stund i vagnen också. Sen skulle jag va med och kolla ... vaknade faktiskt lagom till leksaksborden. Eftrsom vi var sena och de ville stänga så var priset: ta en kasse och fyll den för en tia!! Det nappade mamma på. Så i denna lilla plastkass fick hon ner ett Fia-spel (så farfar nu kan du komma och spela ... jag tar röd eller blå för där finns bara 3 figurer), en stor lastbil, ett stort tåg (båda leksaker), en fin grön tallrik med djur på, två ljusstakar, fem glasskålar (små), ca 5 glas av olika färg och storlek, en hålslagare, ett tvålfat ... och jag har nog glömt något. Sen stegade vi iväg till möblerna .. .det var egentligen en byrå till mitt rum vi skulle ha! Det stod en jättebra alldeles först i möbelraden. 20 kr sa försäljaren ... fast hittade vi fler vi ville ha så fick vi dem till samma pris!! Jag fattade inte hur denna loppisen fungerade!? Och mamma undrade om de körde "fyll en bil med möbler för 20kr". Så blev det nästan ... 2 byråer, en soffa, en hylla och i ena byrålådan låg en spegel!! Ja....sen gick vi till bokavd och fyllde mammas arm med 20 böcker till mig.

Så ikväll har jag kört tåg, räknat på kulramen och läst böcker. Längtar till nästa loppis!!               

Lovisa blev tvåa bäst i Värmland ! Grattis, syrran!!  De borde vunnit för de ägde matchen som pappa sa. Jag måste nog börja träna mer med min boll så jag också kan bli DM-uttagen.      

  Vårt hus från gatan.
 
 Spanska trappan ut mot trädgården.
   Jag på bus vid vattenpumpen.

 Trädgården mot åkrarna.

 Mitt fina rum som ska bli finare med lite tapetbård, lampa och tavlor som ska upp. Men kolla in mitt fina möblemang som mamma hittade i HBG. Jag e lite rädd att sitta på stolarna. Jag når ju inte ner med fötterna.

Ja, det finns en del stammisar, t ex flugorna. Några av dem tröttar ut sig själv och trillar ner och dör. Andra skrämmer jag och mamma med att försöka klappa dem till döds. De e ganska irriterande för de sitter ibland på mina goa mackor eller fruktbitar.

Sen e det gott om spindlar i olika storlekar. De åker upp och ner på sin tråd ... Imse, vimse spindel Wow, spinn, bara spinn ... Det e ju min favoritolåt så de e ju också OK.

I gräset finns det gott om små söta minigrodor. Igår när mamma visade mig en så tog jag upp den. Jag var nog lite hårdhänt mot den lille stackaren. Mamma fick livräddda den och sätta den utom räckhåll för mig. Hon var nog också rädd att jag skulle stoppa den i munnen!

Till slut har vi stora Herr Padda! Han e ganska cool. Han ser nästan ut som en dinosaurie. En kväll var han på trappan på framsidan. Igår låg han och tryckte under en kasse med luk mamma hade ställt vid rabatten. Sen låg han där resten av dagen. Fast idag har jag inte sett honom. Men jag har bild på honom om ni vill se!??

... var jag på "hänga mamma i kjolen"-humör. Det var vi inte överens om. Det var en tunn kjol och dum att hänga i tyckte mamma. Hon fick ett bryt när hon skalade morötter och t o m stänkte vatten på mig i hennes försök att uppfostra mig. Jag bara skrattade och tyckte det en blev roligare lek. Till slut ringde hon pappa och sa att hon skulle sätta mig på nästa buss till Karlstad. Han skrattade också. Hm, vi kanske måste ta mamma på allvar, pappa!? Skärpning!!

På em var det sol och varmt så vi lekte i trädgården. Jag ville också testa sitta i strandstolen och det gick bra med mammas uppsikt ända tills ... jag halkade och trillade och fick armstödet i halsen. Ojoj, det kunde gått illa. Jag fick ut en plastback med badleksaker att sortera istället. Sen flyttade vi längre ner i trädgården för mamma var rädd att vi skulle bli knockade av päronfall. På nya stället hittade jag kottar. Nu är det 70-tal, leka med kottar! Det gick bra tills jag började smaka på dem och mamma såg risken att den skulle fastna i halsen. Då gick vi på bärjakt. Nu är det nog så att jag ätit de sista björnbären och ett enda hallon som lyste rött till mig. Tur mamma har köpt frysta som vi kan knapra på och göra fluff ... eller smoothie på. Jag vill vara cool nu och kalla det smoothie. Har förstått att det är mer inne. Helst också när jag kan dricka med sugrör!! Även om det är godare att dyka ner med hela huvudet i muggen och sörpla i sig. (ja, ni vet hur jag ser ut efter en sån djupdykning!?)
* Jag kan härma hur mamma låter när hon är arg - "Ahhrrr!"
* Idag stod jag länge, länge. När jag tappade balansen gick jag ner på huk och sen upp igen. Mamma lockade på mig men jag vågade inte lyfta fötterna.
* Visa näsan, foten som de gör i sången vi sjunger i bilen.
* Klappa i händerna när det kommer en fluga. Så gjorde mamma en gång och flugan trillade i marken!
* Måla läpparna som mamma gör - fast jag bara låtsas!
Va e de? Mamma säger att jag har humor. Eller en räv bakom varje öra kan jag också ha. När vi var däruppe och fixa idag kröp jag bort mot eluttagen som jag har petat i förut. Mamma har då förut kommit ilandes och sagt NEJ! Idag blev det samma sak. Jag tycker det e jättekul när mamma gör så. Jag bara skrattar och kryper tillbaka till uttagen. Sen lurade jag henne en stund senare med att jag inte skulle gå dit igen. Så plötsligt när hon höll på att fixa sin pärlhörna så kröp jag bortåt .. mamma gav mig stränga blicken och var på hugget. Jag stannade och skrattade. Så kröp jag ett kryp (steg?) och stannade igen för att kolla om mamma var med. Sen låtsades jag att jag skulle till att krypa och mamma var på G. Lurad!! Tänkte jag och skrattade. Mamma såg uppgiven ut och jag anade ett leende bakom stränga blicken. Som straff tejpade mamma för eluttaget. Jag lät henne hållas men lekte med tejprullen. När hon var klar och såg nöjd ut kröp jag fram dit och drog loss tejpen. Gissa vad!? Hela påsen följde med!! Hihi! Då blev mamma sur och ställde en resväska framför. På eftermiddagen köpte hon små plastplattor som hon har stuckit i hålen. Så var den leken slut.
När jag och mamma var och handlade började det plinga i järnvägsövergången och alla billar stannade. Jag och mamma stod på parkeringen och väntade. Plötsligt kom ett lila fint tåg susande förbi. Tänk, när ska jag få åka tåg? Det verkar vara kul!

På kvällen hände inget speciellt. Vi tittade på Top model. På slutet ville jag vara uppe i mammas knä och kramas och gosa istället. Så det blev välling och sängen sen. Jag är stor kille nu och dricker min flaska själv. Jag sitter mot en kudde och håller flaskan själv. Mamma sitter gott bredvid och klappar mig i håret.

Lite spännande och farligt ...
Imorse vaknade jag vanlig tid och mamma anade bajj i brallan när hon såg fläckar på både lakan och pyjamas. Jag har sovit gott trots rejäl fyllning i blöjan. Så det var till att ta en dusch redan kl 6.50. Inte mig emot, de e mysigt att duscha. Nytt schampo och ny duschkräm hade vi också. Sen var det mammas tur. Då stod jag och lekte tittut på andra sidan duschdraperiet. Till slut badade Nalle!! Då blev jag lite ledsen och ännu värre blev det när mamma fönade honom torr. Sen har han legat i fönstret och torkat.

Nu e det bara jag och mamma, ingen mormor. Hon är hemma hos sig. Fast vi har pratat i telefon idag. Vi väntar i och för sig besök idag, det kommer en snickare som ska fixa med fönster i sovrummet.

Efter lunch testade vi nya regnbyxorna. De är jättebra och fräcka också, hängselbyxor. Under min dryga timme i trädgården lyckades jag bl a: klättra upp i mammas stol så att den tippade över och föll ihop - över mig! Knuffa ner en snigel bakom trappan, rensa bort spindelnät, köra bil på mammas tvätt, äta björnbär, stå i flera sekunder, kolla fåglarna som kom förbiflygandes och kraxade i himmelen, ha picknick med kex och dricka, läsa mammas bok (så att hon fick läsa Biltema-katalogen!), kolla gamla vattenpumpen ... och hela tiden sken solen och det blåste gott i mitt långa hår. Regnbyxorna var toppen, tur att mamma köpte två par!
... ja, enligt Tant Röds diagnos via telefon imorse. Jag har fått höstblåsor!! Ett virus då man kan få blåsor på händer, fötter och i munnen. Jag har två stora på handen. Senare på förmiddagen snubblade jag i krypningen. Jag grät och mamma tog upp mig. Hon höll på att få en chock när hon såg det rann blod ur munnen på mig. På nåt vis har jag slagit i rejält för mellan mina två wannabe-tänder i ovankäken är nu ett blåsvart sår.

Efter lunch åkte jag och mamma hemåt men först på stor loppis. Jag sov mig genom del ett och vaknade lagom när mamma hittat fint bord och pinnastolar till mig. Sen åkte vi till Ikea och där åt jag korv med bröd!! Stor kille nu! Sen var vi på rätt väg och jag somnade efter en kvart och vaknade nånstans vid Tommelilla. Just som mamma parkerade hemma så bajjade jag, bra tajming. Kul att va hemma hos mina leksaker igen. Jag klättrade upp i röda fåtöljen och pussade isbjörnen som satt på "muren". Sen kröp jag bort och pussade mamma i soffan. Mannagröten funkade inte ikväll utan mamma fick göra smoothie med frysta bär. Det var gott för ev blåsor och bitsår i munnen.


Imorgon ska jag krypa i gräset med mina nya regnbyxor, nu gör det inget om det ens är dagg i gräset!
Idag regnar det här så jag kan inte ut och krypa i gräset. Vi har packat  för idag ska vi skjutsa hem mormor. Innan min tupplur så badade jag och som jag plaskade!! nu ska jag äta lunch, undras vad det blir. Sen startar bilfärden norrut. Imorgon e jag hemma igen och DÅ ska jag bli bättre på att skriva!

Vi syns!
Jag har flyttat och blivit deltidsskånepåg. Vi har köpt hus i Skåne. Mamma säger det är viktigt för mig att lära mig språket. Så det räcker inte med mamma, lite farmor och lite mormor för att kunna skånska flytandes?

Vi har bott här i ca två veckor. Första veckan var pappa med. Han körde alla saker i stora vita bilen som man kunde åka hiss i bak. Det var mycket fix och don den veckan. Pappa har sett till så vi har fått det lagom mysigt tills det att vi ska bo här ensamma. Jag ska få en fin zootapet/bård på mitt rum. Massa fina djur. Mamma och pappa har fått en sååå solgul tapet i sovrummet.

Bra saker med huset:
* Trappan upp e cool. Jag fixar den lätt uppför. Översta trappsteget har ett litet hål upptäckte jag häromdagen. Så nu måste jag stanna och sätta fingret där varje gång. Nerför får jag inte gå för mamma, fast jag kan.
* Spanska trappan ut i trädgården. Den e lite farlig för man kan tappa nappen i en glipa och då kan man bara få upp nappen med en stekpincett. Pappa fixade det i alla fall. Fast jag undrar om pincetten håller för att fiska upp mig om jag trillar ner!?
* Björnbär. Jag säger bara - Mums!
* Mitt rum har två ingångar och jag kan krypa runt, runt och mamma kan jaga mig och helt plötsligt byter vi håll så att jag jagar mamma. Kul!
* Min säng ... som egentligen e Malvas.
* Nära till mina kompisar Malva och Alvin.
* Nära till havet och stranden.
* Jag har ett eget köksskåp där jag har hand om mina haklappar, kökshanddukar och vispskålar. Jag sorterar där ofta och lägger rätt.
* Närmre till mormor. Hon är här just nu och leker hos mig. Idag har vi varit och ätit bullar och kakor på Café Annorlunda.

Fast det finns dåliga saker också ... pappa är inte här! Inte Lovisa och Hannes heller. Det är långt till farmor och farfar, till Aja, till mina kompisar och jag missar sången som börjar på tisdag.

Jag går inte än men vänta bara ...

Jag har gjort massor av andra framsteg och bus som jag kan berätta om men det kommer sen.