När mamma och jag kom hem från föskolan gick vi ut och lekte i snön. Jag satte mig på min bob och mamma fösökte sätta mig på en snöhög så att jag kunde åka nerför. Det gick inte så bra, jag fastnade. Sen tog vi stora snöklumpar och kastade. Jag gjorde en klump till fotboll och kicka, sparka och nicka ... mååååål!!! Gjorde en fint som mamma blev impad av också.


Så gla blev jag när granntanten kom hem och jag fick snacka lite med henne!

Sen kom kissekatten och lekte med mamma och mig! Den va jättegossig och purrade massor. Sen sprang den runt och busade med oss. Den till och med hoppade upp på mammas bil!!


Bajja, baja!!

Till slut gick vi in och drack varm 'boy och jag tittade på Babar ... tills jag somnade i soffan!!
Nu är jag matvärd på förskolan!! Då ska jag duka och det e jag bäst på!! Det gör jag varje dag hemma också. Sen ska jag gå med till köket och hämta maten ... idag tog jag nästan i en av de varma faten! Seeen ska jag berätta vad det är till mat också! Kul, jag vill alltid va matvärd!
Igår lyckades jag låna Lovisas gosseskor som jag har varit nyfiken på i flera dagar. Det var när vi sprang runt och jagade varandra och jag tröttade ut Lovisa så att hon la sig i puffen. Då slog jag till och plockade av henne skorna, sen var det bara att sticka i fötterna och provgå. Det var inte lätt! De gick ju mig till knäna!!
Idag bajjade jag och kallade som vanligt på mamma så jag kunde sitta pottan. Det var en jättestooor bajj konstaterade mamma och jag ... en Supermanbajj tyckte jag att det var!

Är det nån mer som kan göra en Supermanbajj??
Imorse trodde mamma och pappa att jag skulle sova länge men nej, nej ... var vaken strax efter sju. Telefonen hade redan väckt pappa. När mamma tog upp mig kunde vi lyssna på pappa i radion! Kul!! Sen kom han och pratade utan radio med mig!

Var på förskolan. God mat och jag hann vila lite innan mamma kom och hämtade mig. Hemma vilade jag i min säng och lyssnade på en ny skiva som mamma hittade i hyllan. Sov länge för jag var nog ganska trött efter kalaset.

Mamma och jag lekte med min bondgård, hämtade tvätt och då klädde jag ut mig till spöket Laban.

26 januari fyller farfar år och jag fyller 2 1/2 år!! Jag var på förskolan som vanligt på dagen och pappa hämtade mig. Sen var det stressigt; alla skulle kläs, jag skulle ha fluff, mina saker skulle packas och mamma gjorde blomfat till farfar. Jag skulle också stajlas och vilka coola byxor mamma hade köpt!! Kolla in:


Lång bilresa till Grythyttan. Jag passade på at somna .. typ genast. Sov hela resan. Väl där kunde jag gå själv. Det var fint där och mycket folk. Jag sprang till mamma och klängde fast som en liten apunge. När det var dags att sitta till bords gick jag med pappa. Jag skulle sitta på en kortsida. Kände mig lite ensam och satt långt från mamma så ögonen tårades, fick sitta i mammas knä istället. När maten kom ville jag smaka av mamma, det var pannkaka! Mums!! JAg fick en egen med fläsk på som var gott men bär och gröna blad som tog bort. Sen ville jag ha mjölk. Mamma och jag tog min lejonmugg och gick och letade efter köket.


Efter pannkakan fick jag ett stort fat med spagetti och massor med prinskorvar ... och pruttketchup!! Jag blev kissnöudig så mamma och jag gick på toa ... fiint, sa jag. för det var mysigt och fint på toa! Sen blev jag lite modigare. Jag gick själv och hämtade mjölk och passade på att visa magen för de som satt i rummet som jag passerade. Sen såg jag på Fåret Shaun, var med stora barnen på toa, busa med Filip, gick runt och visade min film. Plötsligt kom det in en massa boom-pang .. nästan. Det var farfars efterrätt och alla vi sjöng och hurrade. Fiint! sen fick alla glass, Edvin me glass? Jag fick ingen pinnglass! Tittade på mina filmer, var ju ganska mätt och så drack jag mer mjölk.

Så var det dags att öppna 'ket. Jag sprang genast och hjälpte farfar att öppna. Eedin kan!

Han fick en traktor att köra i gräset med. Tror jag vill vara med och köra där i sommar. Sen var det dags att byta rum. Jag smakade chokladtryffel och drack välling. Sen såg jag, Hannes och Nalle på Rori-racerbil. Det var sent när vi skulle åka hem. Jag var trött och envis, skulle inte ha jacka på! Somnade genast i bilen hem. Snabbblöjbyte och på med pyjamas ... åhhh, min goa säng!
Tack, Farfar för ett roligt kalas!!
Idag sov jag in i det sista innan jag skulle till förskolan. Väl där har jag lekt, varit ute och ätit massor till lunch; tre bitar blodpudding och två potatisbullar!! Sov inte men har kissat pottan på förskolan!! Sen lekte jag med flexxitrekbanan massor. När mamma kom kunde hon knappt få mig där ifrån. Ute i korridoren la jag mig på golvet och gick inte därifrån. Hon sa hejdå och gick och stängde dörren men jag följde intemed. När hon kom tillbaka in igen låg jag kvar - busigt va?

Hemma åt jag kex, lekte med tågbanan och sen tog mamma fram en fin present från en på mammas jobb. Det var en Bamse-CD och bok.


Jag tog napp och Nalle och satte mig på mitt rum och lyssnade.

Det var den jag lyssnade på en gång till med mamma innan jag skulle sova och sen igen i sängen. Fast då ville jag inte sova. Grät och ropade på mamma. "Har ont i halsen". Vi borstade tänderna och sen somnade jag med mamma i hennes säng.
Vaknade tidigt och skulle tvunget se TV. Pappa fick gå upp för mamma var snuvig (det visade sig sen att hon snuvade av de fina blommornas pollen!). Väckte mamma senare och då var hon bättre. Vi åt frukost två. Ägg!! Sen byggde vi tågbana. Jag var lite sur för att pappa int ehjälpte mig hela tiden. När sen pappa skulle sortera i sin garderob ville jag spela hockeyspelet. Efter det tyckte pappa att vi skulle gå ut.

Vi åkte bob, ställde upp gamla julgranen så att den står fint i snön. Jag om julgran! Vi har fixat två störtloppsbackar på gatan nu. Till lunch hade mamma gjort sån go dillsås till mos och torsk. Gott och mjölk. Det var ganska gott att slumra in till en saga sen. Sov lääänge, mamma var tvungen att väcka mig. Åt tossig mellis tyckte mamma: kuddar och flakes bara i skål, 'naan och mjölk bredvid. Fick en sån go plundra-granen-chokladkotte också. det var inte mer än rätt för jag hade ju plundrat fint granen där ute i snön!

På kvällen när vi skulle äta middag hade vi det vanliga bråket. JAg vill ha mörkt när vi äter och släcker alla lampor. Jag menar allla! Mamma och pappa tänder och protesterar. Jag säger tyst och släcker igen. Sen håller vi på så tills jag åker in på mitt rum. När de tror att jag har förstått att mystänt gäller får jag komma tillbaka till köket. Fast jag går med smygande stil bort och släcker snarast .. ja, så fortsätter vi så! Åt i alla fall massor av den goa gula såsen ... Creme fraiche med tomat och saffran . muuumms!!

Somnade gott i min nya Barba-pyjamas!
Efter mys med frukost, TV så var det dags för grabbdusch!


Mamma hämtade Bamse-handduken som pappa knöt sånt coolt om midjan. Mamma tycker att vi måste hitta en sarong till mig! Det vore bra till Sandhammaren i sommar!


Sen tog vi en tur på bobben. Det var mysig sol och vi hittade en störtbobbacke! Jag vägrade ha vantar hela tiden (det var rätt kallt på slutet!)


Hade superkul: stod upp på bobben och slängdemig sin och gled med längs ena sidan. Mamma drog efter andan och tycket jag kunde ta jobb på cirkus!

God korvgryta till lunch och sen sov jag gott. Hade mys med mamma och pappa på kvällen.
När jag vilade ringde det på dörren och jag ropade på mamma: Eedin vaken!!

Det var Malva som kom! Och hennes mamma och lillebror Bebis-Hector!! Va kul!! Jag blev så glad så jag for genast in och hämtade mina nya böcker. Sen stajlade jag lite med min stora lastbil. Malva lekte lite i mitt kök. Jag hämtade papper så vi kunde rita. Så satt vi vid bordet och ritade med mina fina pennor jag fått av Lovisa i julklapp. Då plötsligt kommer Ella och hennes mamma och Bebis-Love!! Wow, vilket fredagsmyyys!! Jag dukade fram tallrikar och glas till tjejerna. Delade ut servietter. Sen fick vi korv. Jag ville ha 'naan precis som Bebis-Hector. Till efterrätt hämtade jag glass i frysen. Mamma tog av pappret och jag gick och delade ut till mina brudar.

Jag har ju svårt att sitta stilla så jag sprang in och öppnade TV:n. Mamma satte på en film. Efter maten satt jag och tjejerna och kollade TV; jag med napp och Nalle, Ella med napp och Malva med tumme och Älgen. Hur mysigt som helst. In emellan åt vi pinnar, många.

Det var trist när de skulle gå hem! Hoppas vi kan leka såhär snart igen! Och att Noel e frisk från sin ögoninflammation då...
... Rorri-garaget var färdigbyggt!! Jag hade inte tid att säga hej till mamma eller äta frukost. Jag lekte hela dagen med det. ville gärna att Rorri-bilen var min, det är den ju hemma!??

Åt inte så mycket till lunch, det var pastagratäng. Sov inte heller.

Mamma kom och hämtade och jag ville inte gå från garaget trots att hon sa att mina kompisar skulle komma. Till slut parkerade jag bil ochhelikopter och så åkte vi hem. Jag kissade pottan och sen slappade jag med lite sagor i sängen.
... hoppade vi också frukost på skolan. När vi kom till förskolan så hängde mina saker i korridoren tillsammans med de stora barnens. Va?! E jag så stor? Mamma släppte in mig och det kändes lite konstigt att inte klä av sig och snacka med lärarna under tiden. Vi har fått lekhörna där alla kläderna hängde. Micke har shoppat massor av fina leksaker till oss, bl a en stooor grävskopa. I köket står en låda med ett Rorri-garage!! Det ska Micke montera i em. När mamma hämtade mig hade jag flyttat in mina saker igen. Jag var inte riktigt så stor än-nu!

Mamma och jag åkte och hämtade Aja. Hon tossade och kastade snö på mammas bilruta. Baja-baja, ska va försiktig med snö! Så åkte vi och shoppade. Det var kul. När jag inte såg Aja kallade jag på henne. Vi smakade ost och salami - gott!! Sen släppte vi av Aja och vi åkte hem. Jag hjälpte mamma att packa upp kassarna.

Behövde bajja och det var löst men jag skulle ha det i pottan. Det blev bajj lite här och var när jag hoppade up och ner för att kolla vad som hade blivit. Det slutade med att jag fick duscha! Sen var det gott att sova. Jag vaknade av att farmor och farfar var här!! Jag sprang ut i hallen till dem. Sen sprang jag och hämtade mina nya böcker. Farfar och jag läste fotbollsboken, Super-Kalle och Occhio. När de skulle gå åt jag god kanelbulle som Aja gjort - mums!
ringde Aja och tackade: "Heeej, Aja! Tack!"

Pappa kom inte hem idag för han var och jobbade i Stockholm. Jag och mamma mös i soffan på kvällen och sen låg jag i min säng och lyssnade på Draken, Tåget och Ville Viking.
... kl 6 var jag hur piggelin som helst. Åt frukost hemma och åkte sen med mamma till förskolan. Vi var ute länge på förmiddagen. Åt bra med lunch, i alla fall ris. Sov när vi kom hem. Tittade på Fåret Shaun och drack smoothie med hela ansiktet!

... var som vanligt. Vi har börjat lära oss veckodagarna på samlingen. Jag rablar på bra men kan inte riktigt ordningen. På eftermiddagen firade vi att Abdy har fyllt år. Jag åt spöket Laban-glass.

Testade mammas musikmaskin, fast det kom inget ljud.


Ska lära mig sätta igång den till nästa gång!

Var ganska snuvig och hostig på natten. Sov hos mamma och pappa.


Förskolan. Micke berättade för pappa att jag inte pratar vid matbordet. Jag vill inte säga någonting utan bara grymtar. det är bara så. På förmiddagen var vi ute och lekte. Mina kläder blev så blöta så alla kläderna fick gå in i torkskåpet. Till lunch var det spagetthi och köttfärssås. Sen fick vi glass för Abdy fyller år! Jag valde en Spöket Laban-glass. Spelade ett roligt spel, kissade pottan med Adrian och Karolin. Sen var det mellis då fick vi varma smörgåsar. När mamma kom lekte jag i lekrummet som vi har ändrat om i. Jag hittade mina varma strumpor. vi åkte mammas bil hem och jag hjälpte mamma att bära in posten. "Nannå, vi e hemma!" men ingen svarade.

Tittade på Fåret Shaun, drack O'boy och åt kex. Mys!

På kvällen hjälpte jag pappa att städa tvättmaskinen, trillade jag av pappas stol och fick näsblod, läste mamma och jag Super-Kalle, sprang jag runt, runt, drack jag välling och läste saga md mamma och sen somnade vi i mammas säng.
Igår fick jag sms från mamma med en bild på loket som skulle köra hennes tåg till Karlstad. Nästan ett Tomas-tåg! Pappa åkte och hämta på stationen och jag var hemma i pyjamas. Mamma hade köpt två roliga böcker till mig som vi läste när jag drack välling. En handlar om Super-Kalle och en om fotboll.
Inatt vaknade jag och ville byta blöja. När pappa skulle lägga mig igen sa jag "hungrig". Pappa fixade välling mitt i natten och det smakade bra. Man måste testa roomservicen lite då och då.

Om det var p g a den nattliga matlagningen som gjorde att pappa var riktigt trött på morgonen vet jag inte. Hur som helst läste vi "Ocki" (Pinoccio) och mina småböcker 1-7 i pappas säng. Jag ville sen bygga torn med mitt trämemory och använde påsen som mössa. Det var nog inte bara pappa som såg trött ut!

Morgontrött med

Efter frukost frågade pappa om jag ville åka skidor. Gissa om jag ville! Jag skulle åka mycket och snabbt. innan vi hann ut ringde mamma. Då var jag så exalterad så hon fick inte en syl i vädret. Jag pratade och pratade "Åka skidor!".

Äntligen kom vi ut. Daddiz fick följa med som assistent. pappa gav sig iväg på sina skidor och gjorde ett spår på tomten. När han kom tillbaka fick jag på mig skidorna. Sedan bar det iväg. Det gick riktigt bra för att vara första gången. Jag tycker det gick riktigt fort.

Min skidstilMin skidstil

Ska jag åka mer måste jag nog ha nya vantar för de jag har fungerar inge bra. Några vurpor blev det och efter ett varv tröttnade jag. Då tog vi en tur med boben. Jag gick själv halva vägen, sedan fick pappa dra mig. Roligast var när han sprang fort, men det orkade han inte så länge. Pappa måste nog börja träna!

Mat ville jag inte ha, men när jag fick sitta i pappas knä så smakade det inte så dumt ändå. Nu ska jag försöka att sova eftermiddag, vi får se hur det går.
Lördag morgon blev som en vanlig vardagsmorgon, med skillnad att jag åt frukost hemma. Vi gav oss iväg tidigt för att Daddiz skulle spela innebandy. Jag följde med för att heja på honom. Jag tränade på att ropa "Heja Daddiz".

När de värmde upp hjälpte jag till med att kasta tillbaka bollarna som de sköt över sargen. Matchen var riktigt spännande och tack vare mitt hejande vann de med 4-3. Fast jag tyckte att bilspelet som fanns utanför var roligare än matchen.

På väg hem skulle vi hämta mammas väska hos Ajja. På vägen mötte vi Lasse och Jakob, de skulle också på Innebandy "Heja Jakob!". Någon väska fick vi inte för den åkte med i bilen till innebandymatchen.

Hemma åt vi potatisbullar till lunch, jag åt en del. Sedan ville jag inte sova. Edvin är vaken ropade jag och till slut fattade pappa att det inte var någon idé utan jag fick vara uppe. Sen var jag så trött att jag somnade senare på eftermiddagen och pappa fick väcka mig så att jag han vara vaken några timmar innan jag skulle lägga mig igen.

Mamma ringde några gånger för att lyssna hur vi hade det. Jag lyssnade, men var inte speciellt pratsugen. Mamma verkade ha det bra på sin resa.
Idag åkte både mamma och pappa med till förskolan. Det var för att mamma skulle åka tåg på eftermiddage, som pappa var med och skjutsad. På förmiddagen skakade vi gran och jag fick en påse med russin och en clementin. Inget av det är väl direkt på min topplista.

Pappa hämtade och hemma väntade Hannes. Lovisa spelar hanbollscup med Värmlandslaget och mamma åker tåg. Så nu blir det en grabbhelg. Vi började med att pappa tog en bild som han skulle skicka till mamma för att visa att vi hade det bra och att han inte glömt att hämta mig. Sedan sov vi middag för att orka med fredagsmyset. Jag åt lite dips och mös i soffan med Hannes.
... i måndags ropade jag på pappa klockan 5 "kissa pottan!". Sen sov jag gott till halv åtta. När jag var färdigklädd gick jag och pappa till förskolan. Det var kallt!! -24 grader!! Vi lekte mest inne men det är kul! Jag kissade på pottan på förskolan två gånger. Lunchen var god ris och kebabgryta. Jag sov inte men var med inne på vilan och lyssnade på saga. Efter mellis gick vi ut en stund. Det var inte lika kallt som i morse. Mamma hittade oss där ute. Sen åkte vi bilen hem och jag byggde tågbana. Det är så kul med tågbana. Jag lekte med det på förskolan också. När pappa kom hem la vi memory i köket.

... i tisdags lämnade mamma på morgonen och sen åkte hon till de stora barnen och jobbade. vi gjorde en kul lek i lekhallen, en tunnel. Alla barnen stod på rad och höll händerna på axlarna på barnet framför. Sen kröp ett barn mellan benen på alla barnen. Det var jättekul! Det var fisk till lunch. Jag sov inte! På eftermiddagen kom pappa och hämtade mig. Vi åkte hem och hann leka lite innan mamma kom hem. Jag hjälpte henne att packa in alla saker hon köpt. Sen valde jag plats åt blommorna hon köpt. en skulle stå i fönstret bland de andra krukorna. Den andra ställde vi på glasbordet ... fast jag har ändrat nu! Den står i andra ändan av fönstret så att det e en fiiin blomma i varje ända! Behöver jag säga att jag kissat och bajjat pottan idag?!

... i onsdags körde pappa mig och det var en kort dag. Jag lekte med Oliver som vanligt. Vi ritade och min teckning sitter upp på dörren till lekrummet!! Efter lunch kom mamma och hämtade. Vi åkte mammas bil hem och sen tog vi vagnen till ICA. Jag gick hemmavid tills vi kom till bussgatan då åkte jag vagnen. I affären hittade jag kex som jag ville ha. Åkte hem och åt kex, drack O'boy och läste "Ocky"-boken (handlar om en pojke som e en träpojke och har stor näsa, hans pappa heter Gepetti och polisen tar honom, sen möter de en stoooor haj och hamnar i hajens mage!!). Sov en stund. Sen var det bus på kvällen med Däddiz och Lovisa.

... idag gick jag och mamma till skolan. Vi fick vänta på tåget!! Mamma säger att hon ska åka tåg i morgon, "Eedin me" men hon säger att jag ska ha grabbhelg med pappa och Däddiz! Busade idag så Micke sa "bajja, bajja". ville inte äta poppa till lunch. Mamma hämtade mig. Jag åt omelette med ost och gurka. Sen läste vi "Ocky" och sov inne i mammas säng. Åt pannkaka med banan och yoghurt, mjölk i Nicke-glaset och sen körde vi lite tåg. Jag ville se TV men det var inget bra så jag tittade på Fåret Shaun-filmen jag fick i julklapp. Snart kommer pappa och vi ska äta fisk.

Imorgon e det julgransskakning på Förskolan ... jag tror Tomten också kommer!!
Inga vantar, pappa!


E ni me?

OK, går vi hemåt?

Fiiin blomma!

* I torsdags kissade jag på pottan två gånger på förskolan ...

* Igår kissade jag på pottan flera gånger, bajsade på riktigt på potan tre gånger på raken!! WOW! Jag visade alla: Lovisa kom titta bajjen!

* Idag kissade jag pottan två gånger på förmiddagen, efter jag sovit tog vi på bara traktorkallingar och jag var på väg att kissa pottan men hann inte, sen fick jag superfina svarta kallinga med lite ben och en drake som märke på ... jag ska allt hinna nästa gång!
Imorse var det samma historia .. jag ville ha med Rorri och pappa sa nej. Idag var Oliver där!! Va kul att se honom igen. Vi lekte massor. Inte ville jag sova idag heller. På eftermiddagen lekte jag och Oliver med en stor lastbil med flak. Vi buttade den mellan oss och plötsligt .. pang ... så fick jag den på min läpp, in i munnen!! Ajjj!!! Jag blev jätteledsen och det blödde och gjorde ont!! Tomas kollade så att alla tänder var kvr och det var dom sen var det bra. Ville bara ha lite mjölk till mellis. Sen gick vi till lekhallen, det är så kul där!! Plötsligt såg jag att mamma kom utanför fönstret. Jag sprang fram till fönstret och jag undrar om hon såg min svullna läpp. Sen kom mamma bort till lekhallen och jag sprang till henne. Då såg hon min fläskläpp!! Jag sträckte fram läppen så mamma kunde blåsa på den.

Hemma ville jag ha mappen och Nalle. Låg i sängen och hann nog lyssna på en sång sen somnade jag.

På kvällen lekte jag och mamma med tågbanan och sen ville jag göra välling. När jag legat i sängen en stund kallade jag på mamma och ville äta. Satt med vid bordet och åt lite fisksopa oc mycket ost. Sen var det fredagsmyyys ... Kolla här:

Jag matade pappa med pips ...


... och bubbelvatten från min lejonmugg ...


... tog pop corn från Lovisa. Ser ni min fläskläpp?

Kollade Let's Dance och lärde hur man höll händerna när man dansar .. övade lite med mamma i soffan. Låg gossigt sen i soffan hos mamma och såg hur de dansade. Det var riktigt fredagsmyyys ända till klockan var över tio då Däddiz bar in mig i min säng. Somnade gott!
Det var till att gå upp tidigt. På med långkallingar och dubbla tröjor. När t o m overallen var på ville jag ha med Rorri-bilen och store Chris till förskolan. Mamma sa att de andra barnen skulle leka med dem då ... "nääe, miina!". Just därför tyckte mamma att de skulle stanna hemma. Nääe!! protesterade jag. Det blev som mamma sa. Så jag grät i bilen till förskolan. Det var Jörgen som var där. Jag berättade om Rorri och sen var allt OK.

Till lunch var det ris och kebabgryta och det var OK. På vilan ville jag inte sova så jag fick vara uppe och leka. Jag byggde bilbana, den blev jättestor. Oliver var tyvärr inte där idag. Hoppas han kommer imprgon!

När mamma kom och hämtade blev jag jätteglad! Det blev stor kram! Micke var där Ni-na och Jörgen hemma.

På kvällen var det bråkigt för jag inte sovit och jag var trött. Slog mamma i huvudet när jag inte fick som jag ville. Ojoj, hon blev arg och sa att man inte får slå någon!! Sen fick jag gå in i sängen. Jag var trött så när mamma kom och frågade om jag ville sova så blev jag nöjd. Kramade mamma när vi bytte blöja och sa "de gick bra!", ifall det gjorde ont när jag slog hene. Sen tog hon på mig min nya Barbapappa-pyjamas. Fiiin, Eedin!! Jag speglade mig och mamma visade hur jag skulle stå så jag kunde se alla fina figurer som är på rumpan på byxorna.
I onsdags var vi på IKEA och jag fick gå själv - i hela affären! Kul, för jag hittar så mycket saker som inga andra ser. Först sprang jag lite i förväg men kollade hela tiden att mamma och pappa var med. Sen provade jag en säng, gott att vila en stund. Borta på barnavdelning var det ju som en stor lekhall. det fanns stolar och bord i min höjd, leksaker och gossedjur överallt. Pappa kallade på mig för jag skulle välja en potta. Det var ju därför vi var där! Jag ville ha en ljusblå, japp!!
Snygg va?! Provsitter den hemma.

PÅ tygavdelningen hittade jag en tågbana!! Sen var det kört att få mig därifrån. Mamma räknade till tre och lyfte upp mig. Skrek vildare än någonsin och jag tror att mammas öra märkte min skrikkraft!!

Flirtade med en tjej som också fick gå själv för sin mamma. JAg visade hanne min potta och jag såg hon blev lite charmad av mig. Sorterade lite konsoller i rätt färger och la med några i vagnen.

Ny kul grej borta vid tavlorna ... fast om man kollade ut genom fönstret; där stod en traktor!! Ännu ett skrikmoment att få Eedin därifrån!

Till slut var vi i kassan och jag fick scanna in min potta. Sen gick pappa och jag ut till en av alla kuliga lektavlor som det finns på IKEA. Där hittade mamma oss sen när hon kom balanserandes med fullastad vagn.
Idag sov jag till halv nio. Bajsade på pottan (enl mitt sätt att göra det på) och sen gjorde mamma go mannagrynsgröt till mig-gott! blev mätt i magen och drack mjölk ur mitt nya Nicke fiken -glas.


Såg på Nils Holgersson på förmiddagen. Mamma tog t o m en Nils till, jag hade fått två Nils-filmer!! Jag var tvungen att ringa farmor och berätta hur bra filmerna är! "Heej, tittar Nils, tittar Nils ... " Farmor hörde inte först att det var jag. Sen fick mamma prata för jag skulle titta Nils ...

Till lunch skulle jag äta pasta. Mamma undrade vilken sås jag ville ha. "Prutta" sa jag. Mamma fattade nada så jag sprang till kylen och tog ut prutta .. ja, ketchup alltså. Det sjunger man ju .. "ketchup ska prutta de tycker ja ... " Jag åt på min nya ko-tallrik: köttbullar, pasta och prutta! Var lite myssugen sen så jag sprang till sängen. Låg en stund och lyssnade på Ville Viking, var på väg att sova men var tvungen att kalla på mamma: "Bajjat, mamma!" Hon trodde att det var ett trix av mig för att slippa sova och det var det ju delvis ... emn bajj var det! Sen la vi oss i mammas säng. Vi sjöng Mors lille Olle, jag kan den och mamma sjunger fel! Sen låg jag och funderade men sov inte.
Mamma, åka till Malmö?
- Nej, det är långt.
Åka bil till Malmö!?
- Nej, det är långt.
Åka vagn till Malmö!?
- Nej, det går inte! Vad ska du göra i Malmö?
Dricka mjökk!
-Det kan du göra här hemma.
Ja, i köket!!


Då gav mamma upp! Jag slapp sova. Istället byggde jag tågbana med Däddiz. När han berättade hur jag skulle eller inte skulle göra svarade jag Ååkeeäjj! Jag säger det ofta numera, har hört det på mina Rorri och Byggare Bob-filmer.

Kollade en gång till på Nils sen började jag bli "inte-sovit-kinkig" och drog i telefonluren när mamma pratade. Fick prata med Anners och det var kul så di protesterade jag ju när mamma tog luren tillbaka. Sen kastade saker en bit tågräls fick jag på örat så att jag grät. Det var mycket trots sen. Mamma såg en ljusning när hon fick hjälp av pappa när han kom hem. Jag tog med pappa att kissa på pottan men passade på att springa utan blöja och tvärprotestera när de försökte få på mig blöja och byxor. Till slut var jag kissnööudig på riktigt så jag sprang till pottan och kissade. Berättade sen att jag kissat pottan, Duktig kille!! Sen fick mamma på mig fina kallingar med traktorer på som jag skulle ha på och sen säga till om jag behövde kissa igen. Jag hann inte det utan det var mat och det blev kortvarigt för mig. Jag la morötterna på mammas tallrik, kastade skedn i golvet, ville inte äta, skrek när jag fick majs, skulle ta själv, dvs jag hällde hela burken på min tallrik och när mamma tog lite av mina majs! JAg bröt ihop totalt och grät och skrek och kastade saker ... det var genväg till sängen!
Sov ganska länge, vaknade när dörren slog igen. Jag trodde det var Däddiz men det var pappa som gick till jobb. Mamma kom och hämtade mig och vi låg och gosade i hennes säng. Jag åt kuddar till frukost med mjölk. Fast jag ville bara ha mjölk ... så jag åt kuddarna men "tappade" dem i min ficka i haklappen!! Sen drack jag mjölken med sked!

Jag och mamma byggde tågbanan och det gick sådär för mattan gjorde lite extra kullar i banan. Sen kom Lovisa och Däddiz - kul!!

Mamma och jag gick ut en sväng i det fina men kalla vädret. Det var mysigt jag blåste såpbubblorna som jag fick igår.

Det var svårt att blåsa med vantar och alla kläder ...


... mamma kan och Eevin jagar bubblor.

Sen kastade jag snö.

Jag tog klumpar och kastade. Grannfabbon kom och snackade och kastade med mig. Efter en halvtimme ville mamma gå in för hon sa att -18 grader var för kallt för mina kinder. Jag ville va ute mer!!

Mamma försökte att jag skulle sova men jag ville inte utan tände lampan och ropade: "Eedin vaken!".  Istället tittade vi på nya filmen jag fick av farmor och farfar i julklapp: Nils Holgersson. Den var bra! De var i Skåne först för jag kände igen fåglarna som brukar komma flygandes i massor!

På kvällen åt vi pasta till mat fast jag busade mest. Det var skönt att sova tidigt ... tyckte nog resten av familjen också!
I söndags packade vi för att åka hem till Kashsta trots att jag sa: "Jag vill stanna här!". Trodde att mamma skulle hålla med mig i alla fall ... Det var jättefint väder: kallt, sol och takdropp ...



... så vi tog en promenad och lekstund på lekplatsen innan  vi satte oss i bilen. Jag somnade nästan direkt. Vi stannade på Max och jag lekte i roliga lekhörnan. Jag var upp och klättrade och kunde knacka och vinka till mamma genom fönsterna. Kuuul! Så åkte vi vidare och då satt jag och lekte med min Rorri-bil, Store Chris och med "dra-i-spaken-djuret-säger-så"-leksaken. sov en stund också. blev lite trött i rumpan och kinkig så vi stannade på ett nytt Max!! Jiiihooo, fick leka i samma-lika lekhörna igen! Mamma hade köpt barnhamburgarepaket till mig men allt som var kul var presenten!! Ett Nicke Nyfiken-glas!! Jag drack mjölk ur det och efter några klunkar la jag i några pommes där också. Avslutade med en god

Sista timmarna hem sov jag. När mamma bar in mig var det sååå kallt och massor av snö. Det var kul att komma in till mina saker. Jag hade fått ket också med posten ... från mina kusiner i Skåne!! Det var en jättefin pyjamas med Barbapappa på! Det står Barbapappa på rumpan också, fiiin och jag längtar till jag kan sova i den. I andra 'ketet var det bubblor!! Mamma sa att vi ska leka ute med dem imorgon. Jag orkade leka lite med mina leksaker innan det var dags för andra vällingflaskan och min goa säng!!
Innan lunch badade jag - lääänge!! Jag pimmade och dök med huvudet under vattnet så mamma såg orolig ut. Till slut fiskade mamma upp mig och då var jag alldeles vitskrynklig om fötterna. Åt lite potatisbullar till lunch. Sen läste jag och Nalle "Måål!!". Sov gott i några timmar.

På eftermiddagen har jag ätit kex, druckit mjölk, ätit pepparkakor, lite soppa, kört bil och ...


... tittat på Rorri.

Nu springer jag runt, jag e mätt i maagen ... kan det va en bajj på gång?!

Jeep, de va det! Bajjade pottan!! (på mitt sätt; bajjar blöjan, går upp till pottan och mamma tömmer ut bajjen i pottan och sen sitter jag på pottan ... alltså Eedin bajjat pottan!!).

Gonatt! Imorgon åker vi till Karlstad, Eedin me'!
Vaknade tjugo i sex och kallade på pappa jag var blöt ... Satt på pottan och fick ny pyjamas. Mamma sa att det var busväder!? Ska man busa då? Nej, det betyder att det är hemskt väder dvs det snöade och blåste och var kallt så vi skulle inte busa utan gick och la oss igen. Kastade nappen vid halvtio. Försökte sträcka ut handen genom spjälorna i sängen och ta den men nådde inte riktigt. Läste "Mååål!", en bra bok om grisen Viktor som spelar fotbol och gör Mååål!! Sen ville jag sitta pottan för jag var kiss-nöuidig!! Lyckades kissa lite senare efter mycket spring utan blöja.

till frukost oblev det O'boy-varm, frostflakes-bara, leverpastejmacka och ägg. Sen tittade jag på Nicke Nyfiken och fortsatte mumsa på frostlakes, lite som pips och mys!

Det är fortfarande litebusväder för det blåser lite och det snöar lite och kallt e det säkert.
Sov rekordlänge .. till halv elva!!


Åt ägg och kaviar till frukost

Sen har det varit en slappedag: kört bil, lekt med Nicke N, sett Bullerbybarnen, sparkat boll med pappa, läst Nalle Puh, ätit pepparkakor och jordgubbar till lunch, sovit och ätit go soppa till middag. Tossat mig, haft viljeutbrott och nästan krossat mammas arm i ett skåp som jag skastade igen dörren på.

Var upp
* började förskolan och det är jättekul!
* januari var jag mycket sjuk: snorit, feber, spysjuka ...
* åkte mycket pulka, i backe också - kul!!
* min bästis: Oliver!!
* Farmor och farfar fick Roddick, vi e kompisar numera.
* var på 1 1/2 års kontroll och jag var Perfekt sa doktorn!
* var hos riktig klipptant för första gången
* har fått en ny kompis: Baby-Hanna
* åkte utomlands, till Spanien med Lovisas fotbollstjejer
* såg en regnbåge
* sommaravslutning med sång och korvgrillning och lek
* började snacka massor fr o m sommaren
* pimmade massor hela sommaren i Skåne
* fyllde 2 år och hade mitt första kalas med kompisar, pannkakor och fiskdamm
* kissat på pottan för första gången
* kört sönder flera par skor med Bobbycar
* mamma jobbar så jag är mer tid på förskolan - kul
* Edvin kan!
* mitt första slagsmål på förskolan ... med min bästis!
* använder nästan bara nappen när jag ska sova
* fått svininfluensaspruta, gjorde inte ont "gick bra!"
* var pepparkaksgubbe i Lucia-tåget på förskolan
* Tomten kom! Fick traktor - många och en Rorri-bil!
PÅ förmiddagen var vi på promenad. Vi fick börja med att pumpa vagnen. Jag hjälpte pappa:


Sen gick jag ändå själv mesta delen av promenaden. Jag hoppade, kastade snö, samlade pinnar och körde vagn och det var mysigt. Vi såg ett flygplan!



Jag sov faktiskt efter maten en stund. Det har jag inte gjort på hela lovet tror jag... Det var bra för jag skulle ju vara upp länge med mamma och pappa. Mamma dukade fint och jag hjälpte till att sätta dit fler ljusstakar. Både jag och mamma gillar ljus. Fiint. Mamma och pappa fixade med mat i köket. Till förrätt åt jag kexfiskar ...


... till huvudrätt smörgåsgurka, snyggt upplagt med rullmackor (som jag inte ville ha) ...


... och philadelphiaost med fingrarna direkt ur burken


Jag drack bara mjölk!!!


Till efterrätt fick jag en glasspinne och den var stooor! Och hade choklad på sig som jag inte gillade. Pappa fick äta chokladen och sen åt mamma och Nicke Nyfiken ganska mycket innan jag tog slutet.

När klockan var 22.30 orkade jag inte längre utan sa till mamma att jag ville ha bälling. Jag hjälpte henne att ta fram kastrull och hälla i vatten. Sen gick vi upp och när vi låg på mamma och pappas säng och mös hördes en massa "pang-boom!" utifrån. Mamma tog med mig till fönstret och jag fick se massor med "pang-boom!" innan jag skulle lägga mig. Mamma berättade att det skulle va massor av "pang-boom!" om nån timme när jag sov. Det är bara en gång om året då det e så här. Sen sjöng mamma för mig men jag ville inte höra "Cum baya" utan "pang-boom!" så mamma ändrade texten! Den blev jättebra. Jag somnade snabbt för jag var trött efter ett helt år 2009 bakom mig.