I förmiddags var det packning och städning. Alvins mamma och pappa städade och packade bussen. Mamma packade flyttlådor och jag sov med Lovisa bredvid mig. Just när jag skulle äta lunch sa Alvin-familjen hejdå och tuffade iväg i den gröna bussen. Får se om de har hunnit hem tills vi anländer till Östra Vemmerlöv. Mamma fick ett bryt när jag åt köttbullar. Hon lämnade bordet. Lovisa bistod mig men gav också upp, då tog Hannes över. Det var köttbullar och potatis överallt: i håret, på tröjan, på byxorna, på bordet, på stolen, under stolen ... så det blev stortvätt av mig och klädbyte.

Lek och promenad och spring i gräset. Sen var det dags att sova en lur. Telefonen ringde och väckte mig två gånger. Mellis med en supergod fluff: banan och mango. Mums! Jag och mamma åkte iväg och träffade pappa på Solareturen. Där provade vi stolar och kollade bord. Det blev 7 stolar och ett bord. Jag sneglade in i ett häftigt rum som ska öppna på måndag ... där var massor av leksaker. Typiskt att vi inte e hemma på måndag!! Mamma och jag fortsatte shoppingturen och kom hem med massor av moppar, tvättmedel och annat städgrejs som behövs i Skåne.

Mannagrynsgröten ville jag inte äta ... magen var full ... lekte lite och sen blev det bajj ... SEN åt jag gröten och struntade i att den var kall. Pyjamas och lite mer lek. Pappa och Hannes kom hem från fotbollen. Jag och Hannes rullade lite boll. Jag spelade målvakt och "täckte" målet  genom att sitta på knä och sträcka upp armarna. Det slutade 1-0 till Hannes. Efter att ha kollat lite på Simpsons med Hannes så var jag trött och ville ha min välling, somnade genast!
Imorse när jag vaknade och hade fått på mig kläder kom Malva och hennes mamma ut från Lovisas rum! Det var dem jag hörde igår kväll. Kul! Sen kom Alvin och hans pappa också. Kul igen. Så vi åt frukost allihop och sen var jag med lite och lekte med dem. Fast jag kan ju inte gå så jag hinner inte med så snabbt. Alvin har hjälpt mig och hållt mig i handen när vi ska gå. Han t o m bar mig en gång. Wow, vilken stark kille han e!

På fm var vi och köpte gummistövlar till Alvin, det regnar ju här som vanligt. De var jättefina och jag ville också ha men det  var inte lönt att köpa förrän jag börjar gå sa mamma. Tittade snabbt i klädaffären men sen började jag åla mig runt och stå upp i vagnen så vi lämnade mamma Anna där och gick in i djuraffären och kollade. Först var det en massa fiskar, inte så stora. Sen hittade vi ett rum med spindlar, ormar och ödlor. Till slut såg jag små gröna fåglar med röda näbb. På väg ut ur affären hade Malva hittat en jättestor pool med massor av levande fiskar i. Hm, mamma körde vagnen lite väl snabbt  förbi tyckte jag!

När vi kom hem hade jag fått post! Ett vykort från farmor o farfar med en Mmmm på!! Sen blev det lunch och ett sovförsök ... men det blev kort, bara 40 min!? Så var det dags för mellis. Vi småttingar fick jordgubbsfluff, jag e ju van vid att det e gott men Malva och Alvin gillade också det. De fick t o m dricka med sugrör. Jag fattar ju inte hur de gör det. Så därför övade jag med ett sugrör sen. Fast jag doppade det i mammas kaffe och sen viftade jag lite så att Anna fick kafferegn i hår och ansikte. Hi!

När det började ösregna gick Alvinfamiljen till lekplatsen för att inviga hans nya stövlar. Vi stannade kvar och lekte hemma. Vi lyssnade på Peps och jag diggade. Jag fick spotta ut nappen för att kunna sjunga med. Då plötsligt dök farmor upp. När det var tid för gröt var jag så trött att jag inte orkade äta. Vi gick och la oss men varje gång jag somnat vaknade jag igen. Så med hjälp av pappa och lite lek var jag upp till 20.00 innan det var dags för pyjamas, välling och godnatt. 
Imorse åkte pappa och Lovisa långt iväg till fotboll igen. Igår vann de, hur skulle det gå idag? Jag och mamma stod på trappan och vinkade. Sen blv det det vanliga: läsa lite böcker, stå vid bordet när mamma åt frukost, sjunga med i favoritreklamen (bebisen med osttuben eller postens bollar som hoppar omkring), borsta tänderna, sova en stund, leka, äta lunch, lyssna på nya CD-skivor, sova lite till ... sen kom pappa och Lovisa hem igen .. .efter fem timmar! Lovisa var matchhjältinna ... två mål!! Vilken syrra, hoppas hon kan lära mig lite sånt tills jag blir stor. Sorterade lite tvätt och kröp ut i garaget. Chockade pappa när jag blåste pruttljud på mammas arm. Det är så kul. Jag blåser, skrattar, blåser, skrattar ... mamma och pappa skrattade också.

Satt med och åt spagetti till middag fast att jag ätit omelett innan. Tror att jag får spagetti till lunch imorgon ... med köttbullar! En snabb dusch för att rensa håret på all mos, gröt, ost och annat jag kletat där. Fick vällingen av Lovisa och somnade ganska direkt.

Vaknade vid 22.00 av att det var barn som lekte och stojade ... hm, har vi fått besök?? De stojade på skånska ... vem kan det va? Får se imorgon tänkte jag och körde näsan i kudden.
Idag har jag:
* Bajjat och kräkt
* Varit på loppis och köpt böcker jag ska ha i Skåne.
* Köpt "tre" på Lindex ... bl a lila superfina gosbyxor.
* Ätit go mat bl a mango - gott.
* Hjälpt mamma och pappa i trädgården. Jag och mamma lukade ... och jag fick köra rullebör med pappa - så coolt! Mamma tog foton så att kameran laddade ur!
* Gungat hängmatta - bara jag.
* Läst Spanien-boken Señor Coc.
* Somnat som en duktig unge efter den goa vällingen.

Hihi, det e jag under handduken! Jag tog handduken runt halsen och kröp in i rummet. Där mekkade jag till den så den kom över huvuvdet på mig och sen kröp jag in i köket till mamma. Där kom jag runt stolen i högsta fart - och inget såg jag! Mamma började skratta när hon såg sin crazy-son. Jag tog glatt av mig handduken och skrattade jag med. Sen tossade jag mig och höll på att krypa runt i blindo. Jag hamnade än i elementet än i bordsbenen. Så kul det var!!

Jag busade med Aja i telefonen också idag. När hon inte ville följa med oss på utflykt så tryckte jag på nån knapp på telefonen så att mamma och Aja inte kunde prata längre. Hos oss ringde det och hos Aja var det helt dött. Hihi, mamma fick ringa upp igen för att säga hejdå.

Frukosten gick bra, åt goe gröten med äppelmos. Mackan var inget god så den geggade jag och lekte mest med. När mamma skulle äta ville jag däremot va med. Hon försökte lura mig och gav mig min macka igen. Trodde hon, det var ju godare mat på hennes tallrik.

Lunchen var en kamp. Mamma var riktigt arg. Jag spottade ut allt jag fick i munnen. T o m när jag åt själv så grisade jag. Mamma fick ett bryt och tog bort all mat. Jag grät. Vi provade igen men jag spottade ut allt som jag fick chans till. Då värmde mamma sin mat och åt. Jag grät. Mamma värmde rester av den burk jag åt igår. Jag skärpte mig och åt nog fyra skedar sen rann maten ut ur munnen igen. Jag fick lite kokta morötter istället och det var kul så de åt jag. Sen var det ananas till efterrätt, det e också gott.

Mellis var gott. Jag fick dricka bananfluff ur en mugg - ja, pipmugg. Det var både gott och vuxet.

Kvällsmaten blev cirkus. Först gröt som jag bara spottade ut. Mamma lämnade bordet och pappa tog över - samma sak, gröten rann ur munnen på mig. Då fick jag rester från igår: vuxenpasta och vuxenköttfärssås. Det gick lite bra. Fast jag var "mmmammmmammma"-gnällig och det var inte snyggt efter mig ... varken i knä, på golvet eller i stolen. Jag åkte direkt in i duschen efter det.

Vällingen som e så god, då. Hur tror ni det gick?? Riktigt, jag tuggade på nappen istället för att dricka eller skvimpade med flaskan så det kom mjölkdroppar överallt. Lite drygt hälften fick jag i mig.
Idag var det lite bakvänt. Efter frukost försvann mamma och jag och pappa var kvar hemma. Men inte så länge , för vi åkte in till pappas jobb. Där var det inte så jättekul. Visst det fanns en del tanter som jag kunde charma, men det var dåligt med leksaker. Som tur var stannade vi inte där så länge utan åkte hem till Hannes och Lovisa.

Mat och sova är alltid skönt och jag saknade inte mamma ett dugg. Sen blev det en lite roligare utflykt. Vi åkte hem till tant Aja. Och där var det två konstiga saker:

1) Deras kök var borta, fast de var glada ändå.
2) Det fanns en Aja till där. Hon var lika, men ändå inte. Jag kan inte riktigt förklara det.

Hur som helst fick jag ha dem för mig själv ett tag medan pappa var borta. När han kom tillbaka var han sig lik, men ändå inte. Det tog ett tag för mig att förstå vad det var, men sen märkte jag att det inte fanns så mycket hår att dra i.

När vi kom hem så var Hannes leksugen. Jag tyckte lite synd om honom så vi lekte ett tag. Vi får leka inne för ute regnar det mest hela tiden. Är sommaren slut nu eller? Fast det regnat så har kusin Filip kunnat spelat tennis och vunnit igen. Nu blir det kanske ännu roligare att träffa farmor och farfar för ska kanske skaffa en vovve.

Imorgon ska jag hålla tummarna för Filip,, heja, heja, ...
Var en snabb runda på stan. Jag köpte tre saker. Det säger mamma och Aja att man måste när man e på shopping. Sen kände jag, ... eller rättare sagt mamma kände, tre. Det är också viktigt. Hemma blev det snabb lunch, jag åt fiskburgare och ananas! Efter en kattatvätt skulle jag till doktorn på ettårskontroll. Doktorn e en tant som e snäll. Jag låg fint stilla och hon tyckte jag var ett fint och trevligt barn. Hon fick god kontakt med mig. Mina tillväxtkurvor är perfekta och jag verkade vara nöjd och trygg. Sen gav hon mig en spruta samtidigt som Tant Reidun gav mig en i andra låret. Usch, det gjorde lite ont så jag var tvungen att gråta lite. Sen fick jag va på golvet och krypa så då glömde jag bort allt läskigt. Jag väger 11kg och är 80,5 cm lång.

På kvällen när pappa kom hem var han och jag i trädgården. Då såg pappa en kanin på rymmen. Han gick in efter en morot. Precis som i alla sagoböcker så gillar kaninen som tur är morot och pappa lyckas fånga den i en bur. Sen fick han gå och leta efter ägaren.

På kvällen var jag mammig. Jag klamrade mig fast vid mamma och om hon satte ner mig grät jag hejdlöst. Fast det var OK att pappa gav mig vällingen.

Vi kom lite sent till kalaset idag för vi varit hos pappa på hans jobb. Jag kröp runt och åt lunch i farten. Jag tog en runda utanför hans kontor och in till mamma och åt en sked Flygande Jacob - passande namn. Till slut var jag så trött att jag somnade på mammas arm. Jag sov hela vägen hem och sen i bilen medan mamma slog in nallar, tog fram mina kläder och fixade mellis att ta med.

När vi kom till Ella var alla där. Ella, givetvis, hon var jättefin i lång klänning och roliga vita byxor som stack fram när hon gick!! Ja, Ella går sedan nån månad tillbaka. Noel gick också omkring, jättesnabbt och  han höll knappt sin mamma i handen. Elis stod vid spisen. Malva satt i alla fall mest - precis som jag. Hon var förresten jättesöt med tofs i håret. Go e hon också, fast lite för go med Elis var hon idag. Hon pussade honom!! Men hon lånade min napp, fast hon visste inte hur man gör med den!

    
Ella                              Malva pussar Elis ...

Jag fick sååå fina presenter: Strumpor (kombinerat klädesplagg och leksak enl mig), en maracas - coolt ljud (nu kan jag spela ägg, maracas och bjällra!), en tittut-kanin (från Skåne) och en häst (som kan bli kompis med Mmmm).

Sen åt vi goa bullar som Malvas mamma gjort , mumsiga rullar med räkor som Elis pappa gjort och goe fruktsallad som Ellas mamma gjort. Blåbärspaj fick jag bara smaka lite av, det var nog vuxenmat. Allt var så gott och jag satt bredvid Ella, i hennes nya stol. Jag åt massor och mamma var stolt över mig för jag var lugn och fin och kastade inte nappflaskan i golvet eller geggade på bordet som jag gör hemma. Man kan väl föra sig på kalas, mamma!

   
Elis                        Malva                     Noel

Det var ett kul kalas, jag fick nästan klappa finaste långhåriga katten också. På vägen hem somnade jag i bilen och när jag vaknade var jag mammig hela kvällen. Det hjälpte inte ens att pappa kom hem.

      
På väg in i duschen           Nyduschad  

    
Gunghäst från vinden        Vem kör mig?
Idag har det inte hänt nåt ... det har regnat, varit sol, regnat och sol. Jag har fått inbjudan till Ellas kalas imorgon. Va kul att gå på kalas! Vad har man på sig? Finkläder eller "spilla tårta- och lekkläder"? Jag har blivit  arg några gånger idag. När jag inte får som jag vill, alltså. Hm, inget kul när mamma tar det jag inte får ha eller när hon lyfter mig från där jag inte får vara. Jag GRÅTER och slår bakut. Och jag gråter högt och länge numera med mycket tårar och är svår att övertala till att sluta. Ett knep är fortfarande när jag får slå på "kristallerna" i lampan (de är i plast men de e kul).

Jag har ätit pappas köttbullar till lunch. Som mellis testade jag nyhet 1: tonfisk på tub - helt OK. Till kvällsmat kom nyhet nummer 2: grahamsgröt - det var gott och så fick jag vuxenäppelmos och kanel på - det var mums. Sen åt mamma konstiga röda djur med klor. Jag testade också och det var gott. Jag och pappa låg och läste saga. Tror att pappa läste Kisse Misse Murr minst åtta gånger.
Jag vaknar grymt tidigt tycker mamma och pappa, 7.00-7.20 e väl normalt för bebisar ettåringar, eller? Ja, först var det gröt och lek. När mamma och pappa också fått frukost åkte vi till IKEA fast först var vi in om Ajas. Vet ni!!?? Där fick jag två jättefina paket. En fin bok med fina bilar i som t ex ambulans, bärgningsbil. I andra paketen var det lego!! En cirkuståg med en vagn med en elefant på flaket och en clown med paraply!! Lego - då e man väl stor kille om man har lego!! Yes!! Och sen blev det så stirrigt för vi skulle åka, paketerna skulle med och nej, vi skulle byta blöja och just då tar Sverige OS-medalj i cykling ... sen åkte vi. Utan presenterna - dem glömde vi!! Typiskt.

På IKEA sov jag först och sen skulle jag äta lunch. Pappa kom tillbaka från kön och sa att barnburkarna var slut. Då sa mamma ... "sudda, sudda, sudda bort din sura min ...". Nej, det sa hon inte. Hon föreslog att jag skulle få barnportion av köttbullar. Barnportion - då e man ju också stor kille om man klarar av en barnportion, eller hur?! Pappa sken upp och gick tillbaka och köade. När han återvände hade han med goaste pastan med köttfärssås och äppeljuice! Mums, vad gubben Kamprad kan! Jag var lite jobbig sen för när mamma eller pappa provlåg sängar ville ju jag det också. Sen ville inte jag sitta i vagnen igen.

På kvällen var det sovstund - en lång. Därefter var det kökstjänst: gröt till mig, brödbak, rabarberpaj och matlagning. När jag blev för mammig och klängig så gick mamma med mig till lekmattan. Själv la hon sig bredvid. Inte lekte jag då utan jag använde henne som klätterställning över och ner och tillbaka. Till middagen då jag fick prova pappas nybakta bröd, fiskgratäng och bubbelvatten och sen var det läggdags. Lovisa gav mig flaskan. Godnatt!
Idag har jag mest gosat med alla ... först med pappa som plockade upp mig, bytte blöja och åt frukost. Sen kom mamma hem efter sin promenad och gjorde magövningar på min lekmatta, då kröp jag bort och va gosig med henne.
Helt plötsligt kom farmor och farfar! Jag kröp dem till mötes och farfar plockade upp mig. Sen hämtade jag sköldis för att visa upp. När Lovisa hade ätit frukost och matat mig med macka mös jag med henne.

Pappa var på upptäcktsfärd på vinden och hämtade en gunghäst till mig. Först var jag lite skeptisk och hade för säkerhets skull en fot i golvet. Sen kom jag igång och gungade. Efter en sovpaus och go lunch (lax och potatis) lekte jag och läste nya favoboken; den man kan plocka bort bilder från. Det är djurets barn som tas bort och sen ska jag lista ut var de ska in. Ibland e jag klockren och mamma e impad ... fast det e kanske tur från min sida att jag gissar rätt?

Diggade loss lite till Peps "Oh boy" och "Sicket elände" , det e skönt gung i dem. Shopping .... och jag fick banan!! Hem och åt mellis sen var det sovpaus igen. Mamma låg på soffan och läste när jag vaknade så jag ställde mig bredvid och hade pusskalas med henne. Kvällsmaten var gröt och vinbär, vi körde ett vinbär en sked gröt men vinbären tog först slut. Då ville jag inte ha mer gröt. Mamma tyckte vi skulle stycka ananasen och den var god! Sen läste jag och mamma böcker och såg på sommarkrysset. Ingen bra musik tyckte jag.

Välling och nalle ... och gos med mamma och sen pappa i sängen innan jag träffade John Blund.
* Ja, inte e det frukostgröten eller GI-mackan med ost som jag fick av mamma för att jag inte skulle äta upp hennes frukost. Det e visserligen gott men det är lite mer franskt över mitt nya fynd ...
* Inte e det mammas korvstroganoff och potatis som pappa serverade. Jag var inte nöjd med den alls, den gick ju inte att äta själv. Inget kul när pappa ska mata mig och jag inte kan plocka själv.
* Inte heller e det pappas dubbelmackor som jag åt när vi var och kollade VM i Skattkärr. Nej, jag pratar om mat man hittar själv och provar ut på egen hand!
* När mamma och jag var på altanen så vidgade jag mina vyer utanför mattan. Borta i gräsklipparhörnan (där jag egentligen inte får lov att vara) hittade jag en rolig burk. Mamma kom och hämtade mig tillbaka till mattan. Hm, det e ju typiskt då som det e kul att krypa tillbaka till det förbjudna. Sagt och gjort, väl där i hörnan hittar jag något fint gult på trätrallen. Nyfiken som bebisar, förlåt ... ettåringar, är så tog jag ju upp denna fina lilla runda sak och kollade lite på den innan jag stoppade den i munnen. Just då fick mamma syn på mig och eftersom jag alltid ser skyldig ut och tittar lite extra åt mammas håll när jag gör bus så anande hon oråd. Jag som en sann fransos smakade ju på hur sniglar smakar. Mamma höll på att spy när hon upptäckte vad jag hade i munnen. Fattar inte det, den var fin gul och lite blötslajmig på tungan fast kanske lite farligt hård i skalet!

* Det bar iväg in i köket och mamma lagade annan gourmetmat åt mig ... jag åt allt alldeles själv!! Kyckling e ju lätt att stoppa i munnen. Pastaspiralerna gick också bra. Likaså sockerärterna. Tomatsåsen var lite kladdig men när jag tyckte det blev för geggigt i händerna torkade jag av dem på håret i nacken. Det var så kul att äta själv. Efterrättsnektarinen gled ner själv, jag sörplade i mig skivorna mamma hade gjort åt mig. GOTT! Kanske till och med godare än sniglar!!
Idag fyller två av mina kompisar år ... oops, jag har bara kommit ihåg att gratta Ella. Mamma har ändrat min 1 års kontroll hos doktorn på tisdag så att jag kan va med på kalaset. Därför fick Ella en idolbild på mig och ett Grattis-sms (sorry Noel). Sen var det lek. Mamma och jag hade lite krig över lunchen. Jag ville äta själv så jag proppade in vitkål och kycklingbitar i hela munnen tills jag hade så mycket i munnen att jag inte klarade av att svälja. Mamma tog bort tallriken så att jag skulle hinna svälja. Då blev jag ledsen ... och grät och grät med munnen full av mat. Vilken fight! Sen tog jag det lite lugnare men jag proppar ändå ... Till efterrät proppade jag vinbär. Vissa rullade iväg så mamma fick plocka vinbär under bordet sen.

Efter shopping med tossiga Aja (när jag tagit av mig strumporna sätter hondem på öronen ... i affären! De e tossigt men kul!) sov jag, mamma låg bredvid och läste. Precis när jag vaknat och mornat mig lite kom Lovisa hem och Joanna och Farmor kom med in och ville hälsa på mig. Jag visade att jag kan gå (om någon håller mig i händerna). Sen demonstrerade jag min sköldpadda och farmor skrattade mer än sköldis. Jag måste nog köpa henne en sån i julklapp!
Idag har jag och mamma varit på vernissage. Det var Anders som visade sina andra tavlor. Mamma gillade flera stycken men jag tycker nog att min e finast!! Jag och mamma brukar säga godnatt till alla djuren på tavlan.

När vi skulle åka hem plockade vi röda vinbär i Anders trädgård. Jag hade smakat på vägen dit och det var såå gott. Vi fick med oss i en påse hem. Jag kunde plocka själv och äta. På em när jag sovit och åt mat fick jag bären till efterrätt. Mamma la massor i en skål och jag proppade munnen full. De tog snabbt slut och jag nästan slickade skålen. När mamma berättade för farmor sa farmor att hon skulle plocka med sig till mig. Hon kommer imorgon. Då ska jag visa min sköldpadda. Jag visar den för alla. Så trycker de på sköldis fot och den skrattar ... då skrattar jag också. Den e så mjuk och gossig .. och glad - precis som jag!
Idag har jag träffat min flickvän! Jag var inte alls beredd, hade nappen i munnen, var sömnig och mamma hade t o m satt på mig en tossig mössa ... med öron!! Guuud, så pinsamt! Malva (ja, min flickvän) var jättesöt!! Hon har fått sju (!) tänder och var så pigg och söt. Håret hade blivit ljust. Hon ville klappa mig och till slut satt hon nästan i min vagn. Då hade mamma som tur var tagit av mig mössan och nappen. Sen såg Malva en buss och ville kolla på den istället för på mig. Vi kanske ska träffas nästa vecka!
Idag har jag och mamma städat. Jag har antingen hjälpt till, hållt mig undan eller varit i vägen. När mamma dammade hjälpte jag till att hålla reda på var sprejflaskan var. Mamma ställde undan den och jag hittade den igen åt henne. Sen dansade vi till Peps Persson. Jag kluckade med tungan också, det lät så på hans musik som om någon gör så. Före lunch sov jag för jag gick upp redan 8.00 idag. Lunchen var supergod: couscous, kyckling, sötpotatis och blomkål. Jag åt själv på slutet det var bra mat till det, vi använde sötpotatisen som klister.
Efter lunch blev det kul, mamma skulle putsa fönster! Allt var borta i fönsterkarmen och det var perfekt för mig att stå där och va med. När första fönstret var klart så kände jag lite på det ... ja, typ om det var rent. Då blev mamma lite irri och började putsa där igen. Till slut var vi ute på altanen och putsade. Dgav jag upp och lekte med tvättklämman. Det e en kul sak!
Ny sovstund och sen var pappa hemma. Efter kvällsmat åkte jag och mamma på matshopping. Kul för det ösregnade och mamma balanserade mig med paraply under hakan när jag skulle från bil til kundvagn. Det var kul i affären också. Så mycket folk att se på och le åt. En tjej klappade jag i håret när hon vägde frukt. Sen ställde mamma mig nära frukten, först tog jag ett äpple men det skulle vi inte ha. Sen fick jag tag i en torr och skrynklig passionsfrukt, skulle vi inte heller ha. Mamma körde bort och tog en banan i barnkorgen. Mums, va kul det e att handla. Jag flirtade med tanterna i mjölkavdelningen och tuggade banan.
Hemma undrade både mamma och pappa vilken energi en banan ger för jag kröp runt och jagade pappa, körde med bilar, klättrade upp i soffan, kröp under bordet, stod upp, satte mig på lekmattan alldeles utan leksaker ... Inte blev jag trött förrän långt efter klockan nio på kvällen. Det var sova direkt som gällde ikväll.
#1 Taxibilsbody med ben varade under frukosten sen var den full av gröt. Jag vill äta själv numera och det går ganska bra. Mamma laddar skeden men jag har en tendens att vända uppochner på den innan jag når munnen. Mamma säger att det e svårt eftersom gröten e så lös p g a mjölken.

#2 Grå coola långshorts från Turkiet kräkte jag på.

#3 Grå mysbyxor kröp jag runt i när pappa kom hem efter första fotbollsmatchen. Han tyckte det luktade kräk om mig ... och ja, jag hade kräkt lite till bredvid lekmattan och sen kröp jag nog i det - oops!

#4 Blå joggingbyxor höll över lunchen som var potatis, kyckling ingefärafilsås och persika efter. När jag lekte på altanen var det ju kul att krypa ut där det just ösregnat så jag blev "lite fuktig" om knäna. När mamma skulle byta blöja på mig blev hon förskräckt. Jag var blåluddig om knäna, i knävecken och i blöjkanten.

#5 Röda plyschisar de e mysiga och har så gott snöre som jag precis når att tugga på om jag böjer lite på mig. Aja kom och vi var på altanen igen. När mamma och Aja var lite upptagna passade jag på att krypa ut i gräset ... ojoj, där var det blött! Sen tömde jag ut vattnet ur Bobbycar-släpet ... det mesta kom på mig. Det blev blöta krypmärken efter mig när jag tog mig fram över altanträtrallen.

#6 Röda mysbyxor höll resten av dagen trots mellis med fluff och macka (som jag åt själv). Sen hjälpte jag mamma laga korvstroganoff och smakade falukorv (Va gott!), paprika (svårtuggat) och majsbågar allt i en ström. När mamma och pappa skulle äta satt jag med och åt majsbågar. Jag fick smaka bubbelvatten av pappa och va gott det e med bubblorna. Byxorna klarade sig för jag drack fint ... fast på slutet var det mer kul än gott och det mesta av varje klunk vällde ut ur munnen på mig och ner på tröjan. Den var ganska blöt när det var dags att gå och duscha.
På förmiddagen var mamma hemma med mig. Pappa var på fotbollscup. Vi sov länge och sen var det lek. En stund var vi på altanen, jag lekte på mattan och ute ösregnade det. Det var kul. Till slut kunde jag inte låta bli utan jag kröp ut i regnet. Då kom mamma och fiskade upp mig. Jag var så trött att jag sov en god stund. Mysigt, för mamma låg bredvid och läste bok. Sen lagade mamma brunsås till köttbullarna och pappa kom hem och gav mig mat. Chipotlelignonen som mamma tyckte jag skule prova var bläää. Mamma åkte på stan med Aja. Jag och pappa var hemma och lekte.

Jag har börjat visa mamma och pappa hur man gör med tuberna som finns på skötbordet. Jag vet att man ska smörja in magen med dem. Borstade tänderna idag. Det e så gott. Borsten river gott och tandkrämen e god! Mamma e noga för nu har jag ju riktigt många tänder: mina två risgryn där nere och sen en sidoframtand som e långt kommen, en framtand som har kommit igenom och en sidoframtand som syns lite.

Mamma kom hem med pyjamas till mig. Två stycken snygga med stjärnor på för 60kr. Hon e bra på att hitta fina grejer på rean. Och mjuka var de också. De ska tvättas sen ska jag provsova i dem. Inatt har jag på min gamla monkeypyjamas. Den va lite tajt, mamma kollar vad som vi ska plocka bort från garderoben. Hon vet ju att pappa säger att för varje plagg man tar bort får man köpa ett nytt :-D
Var och kollade på Sun Cup i strålande sol. Lovisas lag spelade sådär, andra laget gjorde mål och jag applåderade lite då och då. På vägen hem somnade jag, sen sov jag till kvart över två utan lunch. Det var gott med pasta och pappas köttfärssås när jag vaknade. Mamma byggde högt torn av mina klossar fast vi saknar en blå ... var e den?? Lekte med fiskarna och gröna ankan i bersån och sen var det dax för mellis. Det blev bananfluff - gott! Jag åt givetvis macka också, med räkost på. Pappa ringde mitt i allt och mamma glömde bort mg ett tag ... banfluffet stod nära så jag serverade mig själv. Skeden stod i. Jag började med att ösa upp fluff på macktallriken som jag vänt uppochner. Sen smetade jag in bordet i fluff, slickade händerna ibland och gned automatiskt in lite i ansiktet ... ja, och i håret. Till slut var det kladdigt överallt så jag försökte torka med haklappen. såg mamma mig!! Det blev tvätt i vasken och av med byxorna.

När pappa kom hem la jag och mamma oss i hängmattan och läste saga. Sen blev jag lite dåsig men var lite misstänksam mot hängmattan, jag fastnade med tårna i öglorna. Pappa kom med napp och Nalle till mig ... sen dröjde det inte lnte förrän både jag och mamma slumrade. Gott!
Efter god lunch:laxpaté, nypotatis, filsås med dill och blomkål med persika till efterrätt var´jag nöjd. Jag såg mamma packa ner mina majsbågar när hon gjorde lunch. Jag kröp genast dit och låg på knä, sträckte upp handen och sa  "eöö,ee ...". då fick jag sitta med vid bordet och äta bågar. Varje gång jag får en (eller nästan varje) så säger jag "ta´".  Sen var det dags att städa tyckte mamma. Vi sorterade gamla räkningar och andra papper som mamma slängde i en kasse. Jag hjälpte henne och la upp papperna i hallen och på golvet i mitt rum. Sen plockade hon ihop dem igen. Jag hjälpte till genom att ge mamma papperna så att hon kunde kasta dem. Jag e ganska duktig på att städa!

Till mellis provade jag keso- det var väl OK men hade inte tid med den för jag åt macka med hela kroppen! När mamma åt sitt mellis stod jag bredvid och tiggde. Jag fick smaka och det var gott. Hon trodde nog inte jag skulle gilla oliver men det var helt OK, smakade bra med osten. Sen tog jag hennes glas och drack hennes bubbelvatten. Jag blev kraftigt ledsen och arg när det var slut. Mamma försökte förklara att hon gjorde mer bubblor i pysmaskinen men jag lyssnade inte ... inte förrän jag hörde pyset. Sen fick jag eget glas och drack jag nöjd och glad. Mamma tog fram en mugg i plast så fick jag mer i den. Efter några klunkar var jag så glad att jag råkade stoja med muggen och vips så blev mamma bubbelvattnad. Oops!



Var ute på altanen och lekte ett tag innan pappa kom hem och vi gick på fotbollsträning. Sen kom Hannes och Lovisa, det var länge sen jag såg dem. Lovisa gick med mig, höll bara med en hand. Lite darrigt men det gick fint. Sen visade jag Hannes mitt nya garage och Lovisa testade min skrattande sköldpadda.

Har några tråkiga bett på halsen som började klia på kvällen. Vaknade t o m några gånger och var ledsen efter jag somnat.