Har sovit hela natten och vaknade pigg (som vanligt). Hela dagen har varit mycket friskare. Nästan inget snortorkande, inte varm i pannan, ingen slemspya och bara lite hosta när jag sov. Det har skett ett mirakel inatt!! Jag har iofs inte ätit så mycket men lite korv, majs, plättar, gröt och gröt med sylt i litet fack bredvid. Sov innan lunch idag. Efter lunch åkte vi på shopping. Äppeljuice och färgpennor i en affär och röd body och strumpor med halkprickar i annan affär. Sen mat i storaffären.

Hemma, efter mellis, slappade jag och satt i sängen med N&N och lyssnade på mys-CD:n. Mamma tordde att jag sov! Sen läste mamma och jag sagor i hennes säng och efter det ritade vi med nya färgpennorna. nu har jag så många pennor att mamma fick leta upp en ny "mugg" att ha dem i. Såg lite på min film Kipper. Busade som alltid med alla matlagarna i köket på kvällen. När pyjamasen var på så ville jag ha minn goa medicin, men jag behövde ingen ikväll sa mamma. Blev ledsen och jag fick stå ut med att endast få AD-droppar.

Var fantastiskt nöjd med min välling och att få dyka ner till N&N vid åttatiden... GODNATT!

... jag har sovit dåligt inatt
... jag nyser ännu mera och näsan rinner massor
... ingen mat e god (jo, avocado, majs, risifrutti och pepparkakor!)
... jag slemspydde idag igen
... har inget tålamod


Kul saker som hänt idag är:
* sagt tatt (tack) till mormor i telefon för att hon skickade mig kramkort
* lyssnat på farmor i telefon och pekat på lampan som hon frågade efter
* fått krya på dig-kommentar här på bloggen av Aja
* sett massor av bussar när mamma och jag gick till ICA och apoteket
* dansat med hela familjen efter maten ikväll

Sov inne hos mamma och pappa, vaknade vid sju-tiden och gick upp och tände i taket, mammas nattlampa och pappas nattlampa. Godmorgon, mamma! Hon var inte nöjd med en av spottarna riktad i ansiktet. "Släck lampan, Edvin!". Upp kom hon! Åt någon sked yoghurt och två skivor ost sen kräktes jag. Nu är det hostslemsspya. Ville inte ha något att äta. Så det blev klädbyte och sen lekte jag. Satt med mamma och läste tidningen i soffan. Dusch och klädbyte igen. Dags för lunch. Mamma mixade fisksoppa till lite mer tjock konsistens och jag klättrade upp i min stol. Visade mamma att jag kunde själv och hon nickade och sa "Försiktigt". Just när hon tittade bort tappade jag balansen bakåt!! Trillade med stolen över mig. Mamma kom rusandes. Jag blev egentligen mest rädd för jag hade inte ont någonstans. Ville inte ha fiskgrejen. Fick pasta istället. Mamma öppnade majs, jag åt nog halva burken. Ananas till efterrätt men jag bara började gråta vid andra tuggan. Jag var jättetrött men skulle inte sova. Bara grät. Jag ville va hos mamma. Hon vaggade mig en stund och jag somnade. Sov sen i tre timmar!

Skrämde Lovisa när hon satt och läste i köket. Mamma gjorde pannkakor. Jag fick i plättmodell med banan och turkisk yoghurt - det var mumsigt! Sen tittade jag och mamma på Wilbur. Hannes kom och gillade också den. Jag tog mammas vattenflaska men det fick jag inte. Fick en egen, med kork.... fast den var ju tom!?? Jag ville ha vatten i så jag stack till toan... (kommer ni ihåg jag gjorde det en annan gång?? Det kom mamma ihåg. Hon kom rusandes för hon trodde jag skulle dyka i toastolen). Jag fick gå ut och hon låste. Hm, vaddå? Vi har ju en toa till. Stack iväg till lilla toan och hann upp på pallen men når ju inte till att sätta på vattnet. Mamma kom än en gång springandes. Jag tror hon tyckte jag var smart som tagit andra toan så hon hjälpte mig att fylla på lite vatten. Coolt! Satt i soffan sen ... och drack ur flaskan ... det gick jättebra. Det var både kul och spännande. Jag e stor kille nu!

Tog en sväng till biblioteket med syrran och mamma. Sen var det gröt, åt en sked. Ville inte ha nåt ... jo, lite äppeljuice. La memory. Mamma och jag hade övat innan ... på att plocka ut "bil, äpple, blomma .." och det gick OK. Men pappa gjorde på ett annat sätt. Så då la jag bilderna i påsen istället.

Var trött så jag gick och hämtade mamma, tog henne i handen när hon sa ordet pyjamas. Sen fick jag välling av pappa och jag och mamma la oss ihop inne hos henne. Svårt att somna. Vaknade sen flera gånger ... hur ska det bli i natt. Det e mycket snor trots att pappa försöker rensa med droppar.
Kolla vilken cool tröja med bilar som jag fick av en två f d jobbarkompisar till mamma. Han heter som jag fast tvärt om ...


TACK så jättemycket!!
Jag hade feber igår så idag blir det inge dagis. Istället blir det en heldag med Pappa. Mamma ska jobba hela dagen. Klarar hon en hel dag borta från mig?

Pappa och jag softa hela dagen. Han hotade med att vi skulle gå en promenad, men det blev det inget av. Jag har inte riktigt min vanliga matlust, men skalad varmkorv med saffranspasta gick ner. Mammas jordgubbskräm var också gott. Sen sov jag gott i 2 timmar.

Pappa prövade en ny lek. Han hade en massa bilder som jag skulle para ihop. Det tyckte jag var sådär kul. Det var mycket roligare att plocka bilderna ur och i påsen.

Sen kom mamma hem. Det kändes lite konstigt att springa och möta henne, det brukar ju vara pappa som kommer hem. Jag fick äta ett eget ägg på kvällen. Jag tycker nog att vitan är godast. Det passar bra för då kan jag och mamma dela ägg, för hon gillar gulan bäst.

Jag hade svårt att somna. Kan ha varit det dumma snoret som gör det svårt att andas när man har napp. Och det har ju jag när jag sover. Jag fick lite spray i näsan och sedan så somnade jag lättare. Eller så var det att jag fick ligga bredvid mamma.

Jag får nog vara hemma imorgon också. Vi hörs då, gonatt!
Imorse slog jag nog rekord ... jag sov till kvart i tio!!! Pigg och gla med min mobil i handen gick vi till skötbordet. Mamma tog tempen på mig och den stannade på 37,6 - e de feber??! Åt lite yoghurt med corn flakes, ingen smörgås men massor av äppeljuice. Sen borstade jag och mamma tänderna. Jag fick ny tandborste. Mamma hittade en ny tand igen, den e i ovankäken en lika dan som jag har en bit in på andra sidan. Skulle behövt några stortänder till idag för mamma gav mig slutet på en morot när hon lagade lunch. Den var kul. Först visste jag inte vad jag skulle göra med den men sen såg jag att mamma tog en tugga så att det knakade av en bit hon hade. Jag testade glatt men det var inte lätt! Till lunch åt jag massor, mamma hade gjort goa morotssåsen och pasta. Inte nog med det, hon hade tagit saffrans creme fraiche i den också! Efter lunch städade jag lite. Tog min trasa (som det står Edvins på) och torkade i köket, borden inne i rummet och sen begav jag mig till toaletten. Då passade mamma på att byta blöja och sen försökte jag med min vanliga vila men idag jag låg mest och snackade.

Mellis blev en skiva ost och lite mjölk .. resten av mjölken spillde jag ut. När vi torkat upp allt hjälpte jag mamma ta bort mina julgardiner. Sen läste jag böcker i mysiga kuddhörnan.

Mamma hittade min favvobok som jag fick av mormor när jag fyllde ett år ... på tal om det ... idag fyller jag exakt ett och ett halvt år!! Jag fick ett kram-kort av mormor med posten!

Jag och mamma kikade lite på Wilbur-filmen. Den var superbra, det är en massa söta djur på en bondgård. De t o m sjöng, då diggade jag i soffan! Låg och slappade till mys-CD:n i min säng en stund ... tror faktiskt att jag slumrade till också. När jag vaknade var pappa hemma. Han hämtade mig i sängen och vi gick ut och skrämde mamma: "Buuu!!"

Kvällsmaten var gröt men jag strejkade, mamma gjorde omelett och jag åt kanske halva efter att jag druckit två doser av äppeljuice. Sen var det bus och mys i soffan innan jag la mig. Pappa tog tempen på mig, nu var den 38,4! Sen tog han på mig skelettpyjamasen, rensade näsan på mig och jag drack goa vällingen. Hade svårt att somna, låg länge och småmös och snackade med Nalle.
Vaknade inatt och var varm och täppt i näsan. Pappa gav mig nässpray och sen fick jag febermedicin. Somnade gott inne hos mamma och pappa. Började dagen med att duscha ... ja, efter lite bus. Åt halv portion gröt och drack nog fyra flaskportioner äppeljuice. Åt av mammas och pappas frukostägg, med kaviar - gott! Var trött till lunch så jag drack nån flaska sen vilade jag. Man behöver mycket dricka och vila när man e förkyld.

När jag vaknade igen provade pappa med lunchen en gång till. Åt istället lite äpple, pepparkakor, mjölk och äppeljuice. Hjälpte till i tvättstugan. Det låg en tvätthög på golvet så jag placerade ut de stickade kläderna i kulör 60 ... tur att mamma hittade dem annars hade nog inte ens jag kunnat ha pappas tröja. Sen slappade jag i sängen med min nya stjärnljsslinga tänd och mysmusik på. Mamma sorterade lite i min garderob. Hon hittade en rolig låda med massor av mat (lekmat alltså) som jag kan ha i mitt kök. Jag och pppa satt och mös i soffan, vi kollade sport. Eter att ha hämtat lite kex satt jag med mamma i soffan och kollade på en av mina nya filmer. Den e jättebra! Fick omelett till kvällsmat, äntligen lite gott med mat. Sista timmen lek och bus. Med pyjamas på kom jag in i rummet och vinkade till mamma. Hon trodde det var godnatt och att vällingen stod serverad. Lurad. Hon fick en stor puss och sen gjorde vi vällingen ihop. Jag sprang före mamma in och satte mig i stolen. Drack inte hela flaskan utan kramade mamma godnatt och sen var det nappen och Nalle som gällde. Hoppas jag e mindre varm och rinnig i näsan imorgon för vi skulle till öppna förskolan!
Vanlig förmiddag med frukost, bus i leksakerna och jag
gjorde sånt jag egentligen inte får .. som att rymma in på toaletten utan mamma, klättra upp i min stol själv, leka med DVD:n. Spelade och dansade till husmusiken ... hihi, alltså gillar jag house music!??  Till lunch blev det makaroner, köttfärs som jag inte åt, en korvbit och morötter. Efterrätten var bäst; jordgubbskräm!!  Det var sommar igen för några minuter. Jag kommer ihåg när jag åt alla jordgubbar i somras och att mamma kokte kräm för att vi skulle kunna komma ihåg känslan lite då och då fram till nästa jordgubbssäsong. Jag längtar dit. För till sommaren kan jag va med i raderna och plocka jordgubbarna själv.

Efter lunch var jag rosaröd på vita T-shirten och jättetrött. Jag vilade länge med Nalle, så länge att pappa var hemma när jag vaknade. Mellis och sen åkte vi på shopping. Det var mest matshopping. Fast det var en kul avdelning med massor av DVD-filmer. Pappa och mamma valde och grävde bland filmerna och jag plockade ner dem som jag tyckte såg bra ut i shoppingkassen. Jag valde bl a Ninjaturtles och Lucky Luke men mamma upptäckte mig. Så istället fick jag Babar, Kipper och Wilburs stora äventyr. Jag längtar tills jag får titta på dem för Nasse börjar bli lite tjatig nu. Efter mataffären skulle jag prova skor! Hjälp, jag var trött och hungrig!! OK, mamma mutade mig med napp. Fyra par skor provade vi och det blev ett par. Sen ville pappa titta på skor så jag och mamma gick runt. Eller jag stack och mamma försökte hinna efter mig. Efter några varv hittade vi en stor grävmaskin och byggare Bob. Jag fick sitta i den och det var lite filmaktigt där inne. Riktigt kul. Plötsligt dök Isak från sången upp med sin mamma och pappa. Han håller på att skolas in på förskola också. Sen kom pappa och vi gick till bilen.

Grötdags men det var inte mycket jag ville ha. Jag hade en bajj på gång så det var bättre att springa runt och hjälpa mamma med tvätten. Jag gav henne den blöta tvätten och hon hängde in i torkskåpet. Pyjamas på. Satt vid köksbordet och ritade ett tag men jag satt mest trött med napp och tittade på när mamma och pappa lagade mat. Så mamma gjorde välling och vi satte på mysCD:n och jag drack gott  ur flaskan. Tog en paus och kollade så att björnen, kaninen och fågeln var på flaskan - jodå. Gav mamma godnattkram och puss. Lite gott att krypa ner till Nalle i nybäddad säng - Godnatt!
Upp i vanlig ordning men ville inte ha frukost-åt lite gröt och osten på mackan men inte mycket mer. Var ganska gnällig och hittade på bus. Vi skulle till öppna förskolan men först var det bajjbyte. Overall på och ut i bilen. Det snöade massor så därför tog vi inte vagnen. Det var mycket barn där. Jag lekte med en stor grej där man stoppar i en boll som snurrar runt och kommer ut i ett av fyra utfarter. Den var jättekul när jag fattade hur den funkade. Det var go musik också i den. Där satt jag i lugn och ro och lekte med den, mamma satt på stol i närheten och läste när en dum pojke kommer fram och knuffar mig. Varken jag eller mamma hann att reagera förrän han knuffar till mig så hårt att jag trillar baklänges och slår huvudet i golvet!!! Dumma unge! Mamma kom genast och tog mig, jag grät. Jag blir så rädd och chockad, varför gör barn så!?? Sen lekte jag vidare och mamma satt beredd att rycka in om han kom i närheten. Vi gick in och lekte i andra rummet på slutet. Sen var det dags att sjunga. Jag satt fint hos mamma och vi sjöng. Sen sprang alla barnen till kläderna och jag också. Vi åkte hem.

Det var inget kul eller gott med lunch, jag bara gnällskrek. Mamma blev kraftigt irriterad och jag fick gnälla. Det blev mjölk till luch och sen la jag mig att vila. Somnade inom fem minuter. Sov i drygt 2 timmar! Mellis blev lunch: falukorv och makaroner. Sen hittade jag på bus och gnällde. Mamma ringde till pappa och sa att han fick komma hem! Jag blev genast snäll och satt fint i soffan hos mamma och åt mina kex.

Städning, jag hjälpte till så gott jag kunde; la i en tvätt, sopade med med min borste, försökte ta mammas trasa, bar runt på tvättkorgen och hjälpte pappa med dammsugaren. Efter gröten tittade vi på Nasse på DVD. Han e kul! Som vanligt strax före halv åtta e jag helt slut så då blev det pyjamas och sen välling
Frukost, bus, dusch, fruktstund - åt ett helt äpple. Packa väska. Jag hade med min nya gröna ryggsäck med blöjor, extrakläder och Nalle!! Jag och mamma åkte till farmor. Det var länge sen jag träffade henne men hon skrattade och tossade som alltid. Jag gick på upptäcktsfärd och hittade många nya roliga saker som jag inte såg när jag var där sist för då kunde jag ju inte gå. T ex hade hon en jättegossig björn i en kartong. Honom får jag gossa med när jag är där. Sen hittade jag roliga lampor att tända och släcka och jag ställde om kanalerna på farfars radio. I köket hade farmor tagit fram en liten perfekt stol åt mig. Jag fick rotmos och korv och kött till lunch. Gott, och jag åt själv. Rätt som det var kom pappa och farfar!! Kul. Jag följde efter farfar och upptäckte att det fanns ett badrum också ... med tvättmaskin!! Sen satt vi alla och åt. Då åt jag korv och massor av osh. Till efterrätt fick jag glass och hallon. Jag ritade medan glassen skulle inte va så hård och kall. Jag ritade med kuliga pennor med en spets i var ända. Korkarna var lite svåra. Farfar och jag gjorde give me five och sen åkte han och pappa till jobb. Jag och farmor och Nallarna gick och la oss och vilade. Jag somnade i ett nafs.

Vaknade och hörde farmor i köket. Mamma var inte där så jag lekte med farmor. Jag fick banan som jag satt i lillstolen och åt. Det var kul att ställa sig upp och försöka träffa rätt med bumpan igen när jag satte mig ner. Sen lekte jag med såna roliga dockor som e fler och fler inuti varann. Ryska tror jag.
 
Fick en macka till mellis och drack fint ur silvermuggen. Men då körde magen igång. Farmor fick byta två bajjblöjor och i andra bytet kom mamma. Sen tossade vi lite till innan vi åkte hem. Jag var trött! Pappa var hemma redan och medan de lagade mat satt jag och lyssnade på min CD i sängen. Gröt-time, men jag var både trött och mätt så det blev mest kladd. Pyjamas på. Drack lite äppeljuice .. och vatten och strax därpå röd saft ... och bubbelvatten. Man får fin hy om man dricker mycket!!

Idag ville jag sova innan läggtid så redan tio över sju fick jag min välling. Det var i girafflaskan och inte björnflaskan. Lika gott ändå. Jag somnade snabbt .. åhh, va gott!
Vaknade klockan fem, halv sex och kvart över sju ... på riktigt. Blöjbyte och kläder på. Idag var jag farbror Blå; jeans, blå farfarströja med motorcykel på och t  o  m blå strumpor! Drack en stor dos äppeljuice. Åkte bil till förskolan. Det var ganska tomt där. Sofia kom med oss. Mamma tog av mig alla jobbiga kläder. Sen fattade jag vad som var på gång så jag klamrade mig fast vid mamma och kröp upp i knäet på henne. Jag ville inte att mamma skulle gå. Hon försökte busa med mig men jag gick inte på det helt. Sofia tog mig och mamma sa hejdå och kastade pussar ... då började jag gråta. Sofia tröstade mig och vi gick in där Jörgen läste saga. Sen var det frukost. Lekte som vanligt lite här och där. Bl a ritade jag med tuschpennor! Det var coolt. Jag fick rätt mycket färg på fingrarna också. Till lunch var det kålpudding, potatis, lingon, sås och ärtor. Jag åt mest kålpudding, det var gott. Mitt när jag satt där och drack såg jag att en tjej vid bordet pekade mot dörren ... hm, vad hände? Där stod mamma! Hon kom in och satt hos mig och jag åt det sista. Sen tvättade vi händerna och tog på alla kläder. Det var dags att önska trevlig helg och säga hejdå. Vinkade till alla och så gick vi tlll bilen.

Hemma drack jag lite vatten och sen vilade jag. När jag skulle äta mellis kom både Hannes och Lovisa hem. Jag åt mos och givetvis en fluff. Sen busade jag: öppnade dörrar dit jag inte ska vara, tog papper och torkade näsan för att sen kasta i sopen (och pilla lite extra bland soporna), stod på min keyboard, tog en penna vid spisen, tog mammas jobbmapp på bordet, hämtade handkräm i fönstret på toaletten mm. Jag, mamma och Lovisa gick till biblioteket och jag hann bläddra i två böcker medan Lovisa beställde sin bok. ICA var inget kul. Hem. Gröt i ny Spiderman-skål. Jag åt helt själv. Sen fick jag macka som också gick ner. Bubbelvatten och en macka till - gott! 

När pappa dök upp var jag lite dramaqueen och sprang runt och gnällde för det var synd om mig. Jag fick inte göra det eller det ... Efter att alla ätit la mamma sig på sängen och jag sprang dit och hoppade runt i sängen. Vi tog av mig till bara en body. Det e så mysigt att härja runt i täckena. Pappa kom med välling. På skötbordet läste jag "Vi Föräldrar". Efter flaskan somnade jag ganska lätt.
 
Mamma tände aplampan imorse och jag satte mig upp och var ... pang.... vaken. Ny dag! Blöjbyte och smörja. Idag blev det röda byxor och turkosmönstrad body. Sen var det bara på med alla ytterkläder. Idag åkte vi inte vagn utan vi tog bilen. Det snöade massor. Det var inte många barn där när vi kom till förskolan. Jörgen kom efter oss. Vi snackade lite om all spysjuka vi haft. Sen skulle mamma gå och det ville inte jag. Kravlade upp i hennes knä igen. När Jörgen tog mig så kände jag att tårarna var på väg, underläppen började darra. Då vinkade mamma hejdå och gick! Jag satte mig vid frukosten. Det var mannagrynsgröt idag. Mums! Jag åt massor och macka också! Så lekte jag som vanligt ... med bilarna, den roliga grejen med alla kulor och rattar, På samlingen var jag trött och gnuggade ögat. Jag satt i Linnéas knä.
Marisol fyllde 4 år idag och hon bjöd på glass. När hon blåste ut ljusen i tårtan önskade hon alla på jorden skulle vara vänner. Det var fint. Ute var det ju mycket snö så pulkorna åkte fram. Linnéa drog mig. Go tös! Till lunch fick vi fiskbullar och det tyckte jag inte om!! Sen var det dags att vila och jag somnade gott. Vaknade igen efter en ... halvtimme? Då vandrade jag upp, tände lampan och började leka med en liten bil. Efter en stund upptäckte Jörgen mig och jag fick gå ut och leka i andra rummet. När vi bytt blöja och ett gäng gått ut stod jag själv och funderade i kapprummet. Jag hörde knappt att dörren öppnades men jag hörde mammas röst. När jag såg henne blev jag så förvånad att hon plötsligt var där. När hon satte sig på huk kunde jag inte hålla mig längre utan jag blev jätteglad sprang till henne. Va gott att mamma var här. Pratade med Jörgen som visade mamma min pärm. Han vill att vi ska ta med bilder på mamma, pappa, syskon, farmor, farfar, mormor och kompisar. Det blir läxa för mamma.

Hemma åt vi tidig mellis för jag var ganska hungrig. Sötpotatis - mums! Och fluff!! Sen tossade jag runt. Var skalig som momo skulle säga: tuggade på persiennsnöresplaständarna, lekte med DVDn on-off-on-off.., öppnade frysen, skulle lägga in kvitton i mammas plånbok (som hon först sorterat bort för att kasta), tog en penna på bordet och skulle rita med, hämtade cerat i mammas låda och målade mina läppar, satte mig i DVD-lådan efter att jag plockat ut alla filmerna ... Ja, eftermiddagen går fort när man har kul. När pappa kom hem hjälpte jag honom med att packa upp det han hade handlat. Äppeljuice!! "Dricka"! Jag kan säga det nu, riktigt bra.

Busade med pappa på mattan och när jag skulle klättra över honom landade jag konstigt och tuggade mig i läppen. Mamma säger att jag kanske får fläskläpp till imorgon - usch, det lät inte gott!

Somnade snabbt med N&N.
Idag kom mamma hem efter shoppingrundan med massor av saker till mig. Det hon egentligen skulle köpa var en hjälm. Jag måste ha en sån när jag e på förskolan och vi ska åka pulka eller tefat.
Här e listan:
* silvergrå hjälm - läskig att prova
* limegröna strumpor med halkisar och fladdermöss på
* ljusblå jeans
* svart T-shirt
* knallgrön ryggsäck
* röda hängselbyxor som jag ska ha i snön ... fast till nästa vinter för de var stooora!
* lekhus! Det e ett coolt hus med massor av saker t ex: stoppa i siffror/bokstäver, tåg som låter och spelar, kulram, nyckel att öppna lucka med, klocka, telefon som låter på de olika siffrorna...sååå kul e det!

De e allt en shoppingglad och snäll mamma jag har!
Jag vill bara säga att korv e mat för en unge!! Jag åt två och en halv smala korvar idag. Efter varje korv åt jag lite ketchup med sked.
Mums!!

Vaknade strax före nio och det hade snöat inatt!! Grötfrukost och dusch. Härjade med syskonen som var hemma från skolan idag. Sen gick jag och mamma ut i trädgården.


Först bar jag en snöboll

 ... sen åkte jag pulka och trillade av två gånger i snön!!


.. så drog jag pulkan men mamma ville inte åka?!?


Kolla vad som kom sen!! En jättetraktor som körde undan snön. Jag satt på första parkett i pulkan och kollade. Wow, tänk att få köra en sån stor en!
Fast inte ser jag sjuk ut ....


... jag var lika pigg som vanligt men magen var sjuk!
OBS! Ser ni nya tanden 2 som kommer nere längre in ... nu har jag två grovtänder!
Vaknade vid åtta. Inte frukostsugen, pappa provade alla sorter på mig men ... nej. Lekte på förmiddagen som vanligt. Fick laxpaté, potatis och dillsås till lunch. Farmor ringde till efterrätten som var ananas. Mums! Jag hann äta en hel burk själv, alltså en liten! Klädbyte till nya gröna manchesterbyxorna som var både snygga och gossiga. Dags att vila med Nalle. Jag somnade på studs.

Vaknade ca en timme senare. Busade vidare på eftermiddagen i samma stil. Ritade lite. Spelade på min keyboard. Kollade på Nasse-DVDn. Mamma hade varit på stan och jag fick två tröjor, båda var jättefina. Fast den ena, skogshuggarjacka som pappa kallade den, var för liten! Alltså, jag e stor kille nu för det blir att byta till storlek 98!! Hjälpte mamma med matkassen. Bar in creme fraiche-burkar och satte på köksbänken, packade upp salladshuvud och jag hittade en go grötpaket till mig.

Sen när mamma låg på sängen och läste viktiga papper sprang jag in och tossade lite med henne. Jag ville ha hennes vattenflaska. Eftersom den inte hade nån kork och mamma inte riktigt litade på mig och vatten så drack hon upp allt. Sen fick jag flaskan! Var hittar jag nytt vatten att fylla i?? Aha, jag fick en idé ... toalettstolen!! Men mamma hörde vart jag var på väg och stoppade mig just som jag skvalpade runt som bäst! Låg och slappade i sängen en stund med gossiga skivan på. Jag gillar att ligga där och inte sova men varva ner och snacka med nallarna.

Gröten till kvällsmat var god och jag åt själv ganska mycket. När mamma och pappa lagade mat busade jag med dem,
t ex slängde upp frysdörren. Pappa blir roligt arg för att dörren kan gå i sönder och mamma blir roligt irriterad för att jag låter den stå öppen. En annan sak jag gör när de ska laga mat och är upptagna e att jag gnäller massor och står på dem och klänger. Jag har nämligen kommit på att det är mycket kul som händer där upp i grytorna och skärbrädan som jag missar nere på min höjd. Så när jag blir oliiidligt gnällig brukar nån av dem ta upp mig så att jag får kolla vad som e på G. Hihi, finurligt eller hur?

Det var mysigt att få och lägga sig idag för jag var megatrött. Somnade nästan direkt. Imorgon kanske jag och mamma ska hälsa på hos förskolan så jag kommer in i rutinerna  lättare.
Det har varit mycket spring i natt så jag har haft svårt att sova. Jag e nog skyldig till allt. Hannes och Lovisa har fått min kräk- och bajjsjuka! Jag vaknade i alla fall halv nio. Mamma och jag gick upp och fixade gröt. Pappa kom också upp, han var inte heller helt 100. På förmiddagen lekte jag lite här och där som vanligt. Fast det var en bräda uppsatt så att jag inte kunde springa ner till rummen i hallen. Det var nog bra för sjukisarna att jag inte var där och störde. Mamma ringde Malvas mamma och hon fick reda på något BRA: Malva ska inte flytta till Stockholm!! Jag blev jätteglad att vi kan ses ofta här i stan och leka. Ska ringa henne till veckan ...

Det var inte lika gott idag med macaroni & cheese men det gick ner lite grann. Efter lite blåbärssoppa och mycket show tog jag och mamma på oss varmt och gick ut. Vi plockade bort julslingorna på altanen. Det var kallt som busen om händerna, ja, framför allt när jag inte ville ha mina vantar på. Sen tog vi en promenad men eftersom jag kastade av mina vantar hela tiden och inte godkände att låna mammas heller så gick vi hem. Pappa la mig i sängen och jag somnade snabbt.

När jag vaknade vid tre var jag lite grinig. Det blev ju inte bättre för att mamma skulle iväg på hockey. Tjurade vidare vid maten. Sen busade jag med pappa. Det var när han skulle ta på mig mina goa luddinneskor som jag kinkade. När han sen satte ner mig på golvet pekade jag och protesterade ... satt de för hårt undrade pappa. Nej, utan det var några av mina färgpennor som jag hade gömt där i. Det var ju inget skönt att promenera runt med. Så vi tog ur pennorna och jag satte mig vid bordet och ritade lite. Lekte och la pussel. Jag kan hela klockpusslet nu. Lovisa kom ur sitt bo framåt kvällen. Plötsligt tog det i dörren och mamma kom hem!! Va kul och jag blev så mammig. Stod på hennes fötter i köket och höll henne i kjolen när hon lagade mat. Sen var det inte mycket kvar av denna dagen .. pyjamas på - Spiderman - och välling. Mysigt att gosa ner mig med N&N. Hoppas nu inte det blir mer kräk och bajj här inatt!
Idag har jag varit pigg, full av spring och bus hela dagen. Matmässigt har jag varit lite krånglig. En kort resumé av dagen:

Klädbyten: pyjamas till grå jogging till röda plysch till randiga långkalsonger+täckbyxor till pyjamasbyxor till byxprovning som stannade på grårutiga mysbrallor (som jag nu sover i!).

Mat: Välling, banan, äpple, macaroni&cheese (GOTT!!), blåbärssoppa, yoghurt-banan-cornflakes (lite), korvsnutt, majskex, banan, gröt, välling

Bus: Tvätta händerna i toan, måla på bordet, kasta upp frysdörren och låta den stå öppen, lura mamma att ugnen e varm så när hon gick dit gick jag till frysen som hon försökt att blockera, klä ut mig i mössor och komma släpandes på 3-pack hushållspapper, mannekänga byxor med pose.

Shopping: Röda plyschbyxor, grårutiga mysbyxor, gröna manchesterbyxor, jeans, svartvita vans.

Bajj: 0

Kräk: 0
Inatt klockan två kräkte jag. Jag blev rädd och signalerade på mamma och pappa. Fy, va äckligt. Stora pådraget blev det: jag in i duschen, mamma rensade sängen och stoppade sängkläder, kudde och två nallar i tvättmaskinen. Tur att the Nalle klarade sig! Jag fick ny pyjamas och napp och fick gott krypa ner i min säng igen. Mmmm, va skönt. En napp i munnen och gossade med en napp i ansiktet. Somnade nästan ... kräk igen! Ny signal och rengöringspatrullen kom. Det räckte med mindre rengöring av mig men denna gången hade Nalle fått lite kräk på benen. Han fick bada i handfatet och sen fönade mamma honom! Ny pyjamas, rent i sängen. Satt i pappas knä och gungade mig till sömns ......nästan ... kräk! Behövde bara byta pyjamaströja  och sen satt jag i pappas knä igen. Det dröjde inte länge förrän jag somnade på riktigt och fick sova inne hos mamma och pappa.

Vaknade kvart i nio och var hur pigg som helst. Frukost var inget gott. Gröt - nej, macka - nej, välling - ja, och två flaskor äppeljuice. När jag drack andra flaskan lät det konstigt från byxan och jag tyckte det kändes annorlunda ... Mamma förstod att det var blöjbyte på gång. Ganska geggig bajj. Hon tog på mig snygg body med ambulanser på och rödaktiga jeans. Sen kunde jag busa. Vilade lite innan lunch. Åt lite fluff men det var inte lika gott som vanligt. Drack röd saft. Busade och skvätte med muggarna. Sen gick jag och vilade precis som på förskolan. Mamma satte på mys-CD:n och jag somnade gott.

Vaknade vid halv tre och vi kan nu konstatera att jag kan göra blötfisar! E det nåt typiskt för killar? I så fall e jag med bland de stora grabbarna. Vad nästa blöjbyte kallas ska vi inte diskutera tror jag. Men det var smet upp i armhålorna!! Duschen nästa! Va mysigt det e att duscha!! Nya kläder. Mamma kallade hem pappa för  hon tyckte det var jobbigt med all bajj, blöjpåsar, tvätt och rengöring. Jag e ju ganska klåfingrig också och det var mycket tvätta händerna!

Kokt ris och morotsmos, kex och fluff till mellis. Åt sådär. Sen var det bus med pappa och med Hannes. Inga mer konstiga blöj-eller klädbyten ... jo, till skelettpyjamasen. Drack min välling (knappt halva) och stack sen ut i rummet och sa godnatt igen till alla. Håll tummarna att jag är som vanligt imorgon!
Har sovit risigt inatt. Är täppt i näsan igen. Typiskt att när jag sov som bäst var det tid att gå upp. Men jag e ju en pigg och gla' kille så jag sprang iväg in på mitt rum och kollade leksakerna. Idag klädd i lila plyschbyxor grönmönstrad body med lila inslag och svart fleece. Mamma trodde att vi skulle hinna före tåget idag men nej. Vi fick snällt kolla tåget. Kul tycker jag! På förskolan var Jörgen redan där. Mamma tog av mig overallen och sen berättade hon att jag skulle va själv på förskolan och att hon kom och hämtade mig efter lunch. Då ville jag gosa lite mer. Klängde mig fast vid mamma. Jörgen sa det var dags för frukost så han tog mig och vi vinkade hejdå till mamma. Lite konstigt men jag ville ju ha frukost så OK. Jag åt fil och havrefras och macka. Sen lekte jag fast jag var lite trött. Därför tålde jag inte när Filip inte lät mig åka rutschkana utan jag började gråta. Då pratade Sofia med Filip och jag fick också åka. Sen var det lunch: falukorv och mos! Jag ville ha ma varje gång Sofia frågade ... 6½ falukorv fick jag i mig!!! . ... och mos! Efter maten brukar vi ju vila men jag fick inte gå in där. Blev ledsen och grät. Sofia försökte förklara men jag fattade aldrig  .... så kom mamma. Då kröp jag upp till henne och grät. Tant Aja var också  med och busade med mig. Hon tog Olivers skor och busade med för hon trodde de var mina, knasigt! Till slut kom hon med min korg och där lyste goa nappen! Sen blev allt lite lättare. Mamma klädde på mig och Aja tossade och jag tog Nalle och smet ut i hallen och lekte tittut och vinkade hejdå. När jag skulle lämna N&N i korgen till Sofia skojade jag, just när jag skulle lägga Nalle tog jag honom igen och sprang iväg. Hihi!

Mamma, Aja och jag tog en promenad i solen. Jag somnade nånstans uppe på berget och vaknade först 2 timmar senare på altanen. Mellis blev juice och fluff. Hannes kom hem så jag var inne på hans rum och grejade med TVn. Nästa var Lovisa som kom hem och nya bus med henne. När Hannes sen skulle äta blev jag lite nyfiken och när jag såg alla krulliga spagettisar så ville jag smaka. Fick en sträng .. mmm, gott. Tiggde mer ... tog en näve krull. De e roliga att äta. Mitt i allt detta kom pappa hem. Jag och Lovisa körde lite skrämma monster i köket. Jag visade mina läckra snurrmoves. Lovisa försökte härma mig men hon kunde inte.

Åt äppelmos med hela kroppen och pappa klädde av mig allt utom blöjorna. Det e så gott att springa runt i bara blöjan. Jag tossade rejält; speglade mig i kylskåpet, dansade och for omkring. Till slut stod jag bara och gapskrattade. Lyckades öppna ena slejfen som man låser blöjan med och till slut gled en av när jag sprang. Efter en nakenfisrunda fångade jag upp blöjan och swischade runt den ovanför huvudet. Lovisa var rädd att jag skulle sätta den på huvudet som en mössa! Men hallå, de e ju kiss i den!! Så det var läge för nattsmörja och pyjamas. Kort därpå var vällingen klar. Ikväll drack jag själv i stolen och mamma låg i kuddhögen.
Väckte mamma strax före halv åtta. Svarta kläder idag. Lite äppeljuice och på med overallen. Vi hann se tåget, inga lastbilar idag. Framme på förskolan tog mamma av mig overallen och jag satte mig i skohyllan och väntade på mamma. Men hon skulle inte stanna idag?! Jag kröp upp i hennes famn och gosade in mig. Just det, hon berättade ju på vägen dit att pappa e på jobb och att mamma också skulle på jobb idag. Jag skulle alltså va på förskolan själv idag. Jörgen kom och sa att det var dags för frukost. Vi letade upp min stol. Mamma gick nog för jag märkte inget, jag åt fil, musli och macka. Sen lekte jag, tältet e kul! Fruktstund. Ute testade jag cyklarna igen. Lunch var kokosfisk och potatis. Gott. Jag ville äta själv, för det gör ju de andra barnen vid mitt bord. Sen var det vila och jag somnade gott. När Jörgen tittade in lite senare gick jag runt och tände lampan. Det gick ju inte för bl a Oliver sov ju fortfarande. Strax efter att jag vaknat kom pappa och hämtade mig. Gissa vem som hoppade fram vid busskuren!?? Jo, mamma!

Det blev go fluff och rostad macka til mellis idag igen, och det e så mumsigt. Sen var det bus en stund. Jag blev lite trött och protesterade inte när mamma satte på mysiga musiken och jag låg och mös och snurrade med N&N i sängen. Somnade t o m en dryg halvtimme! Kvällsmat, pappa kom hem och gav mig den. Sen lekte vi monster. Det e så mysigt-läskigt när pappa skrämmer mig, och jättekul!! Så stack han iväg och gömde sig. Jag såg honom inte nånstans. Då gick jag och hämtade mamma. För säkerhets skull tog jag henne i handen. Baäääärrh!! Där var han bakom dörren. Jag och mamma skrämde honom också. Nästa gång tog det lång tid att hitta honom, till slut pekade mamma på ett ben ... haha, det var pappas ben. Så jag smög fram och drog honom i jeansen. Baääärh!! Sen var han borta igen. Mamma i handen, in i sovrummet ... nääe? Då tipsade mamma mig att kolla på golvet på ena sidan sängen... aha, där låg han, fast på andra sidan. Det var bara att smyga runt .... va!? Han var borta .... Baääärh!! kom det från sängen. Han hade klättrat upp där. Då kom mamma med spöket Laban till hjälp.
Jag tog på honom på handen och skrämde pappa .. buu!

Man blir törstig av monsterleken så det blev två flaskor äppeljuice.

När mamma och pappa åt såg jag några fina rosa bågar på mammas tallrik. Smaka! Mmm, gott! Nu äter man "reeeker också, såna maneeeter" ...

Välling och inte mycket protest ... ZZzzz! Man blir trött av dagis och att jaga pappamonster!
Idag när vi var ute började jag sopa gården. Sen fick jag syn på några konstiga cyklar eller något. Jag testade en men kunde inte få fart på den så jag gick framåt med den. Det var kul ute och inte såg jag mamma nånstans.

Till lunch fick vi pyttipanna och det var OK. Sen var det tid att sova och jag tog N&N och la mig med Sofia hos mig och somnade. Efter en timme yrade jag mig till dörren, handtaget sitter lite högt så jag har svårt att öppna. Jörgen hörde mig. När jag kom ut i rummet fick jag morna mig hos Jörgen men jag ville ner. Frågade efter mamma men hon kom inte förrän en kvart senare. Jag var fortfarande lite nyvaken. Vi klädde på oss, vinkade hejdå till Jörgen och gick ut. Sen vinkade jag och gjorde slängpuss till Olivers mamma, vinkade till Isaks mamma och till en flicka och två fröknar på Kojan.

Hemma åt vi fluff, rostad macka och det var mums!! Sen busade jag sprang runt och lät som ett monster. Mamma pratade med momo och hon undrade vad jag gjorde. Hann säga två ord till momo också. Lekte ... med spisen, bondgård, skrattande sköldpaddan, tittade på TV, lekte jaga monster och skrämmas, chillade i sängen med napp och bok, la in en tvätt ... ja, jag hann mycket innan pappa kom hem. Han och jag lekte monster på mattan i köket. Han är bästa monstret för jag blir både rädd och skrattar massor när han skräms.

Dags för välling och sängen.
Imorse vaknade jag vid sju. Fick komma in och morna mig hos mamma och pappa. Jag somnade nästan igen men mamma började ta fart mot duschen så då spatserade jag också iväg. På med kläder och lite äppeljuice. Mamma tyckte jag kunde äta hela frukosten på förskolan. Vi rusade iväg vid åtta och jag hann se bilkön vid järnvägen ... ja, tåget kom ju. Idag var det två lastbilar men massor av vanliga bilar. Vilken kul skolväg jag har egentligen!!

På förskolan hittade jag själv till dörren men tvekade att gå in för det städades i entrén. När jag fått av mig alla ytterkläder väntade jag på mamma innan jag ville gå in. Jörgen kom med frukosten och hälsade glatt. Jag satt hos Jörgen till frukost och mamma mitt över. Otur att det var havregrynsgröt! Jag gillar verkligen inte det, inte ens med lingonsylt på. Det blev macka istället; en mjuk med mjukost och en hård med messmör. Gott men jag åt ju på mitt sätt: först osten, sen vilade, lite mjölk och sen macka igen. Jörgen vet nu att jag pausar och dricker i mitten och sen fortsätter. Sen tvättade jag mina händer, munnen och Jörgens ansikte! Lekte själv utan mamma i stora rummet. Det var med boll, lastbilar och i roliga tältet. Hitade goskudde och vilade lite på den. Sen lekte jag lite med Oliver. När jag sen var i tältet kom mamma och sa att hon skulle gå iväg och läsa lite och kommer sen. Ok, hejdå ... men ska jag va kvar?!? Hejdå då ... så lekte jag lite med Jörgen. Var med på fruktstund och sen var det tid att gå ut.
Gick upp vid halv nio. Hade massor av spring i benen. Efter gröt och rostat bröd lekte jag i pyjamas. Det var upp och ner i soffan hos mamma och hos pappa. Körde tre mössor och sprang runt med. Mamma tycker jag e jättesöt i alla. Framåt elva var jag lite sliten och hämtade Nalle och nappen. Mamma hörde att jag smet in på deras rum. Upp i sängen och gosade ner mig på mammas arm. Lekte lite med pappas mobil som jag tog med mig när vi släckte lampan på hans bord. Somnade snabbt ochjag tror mamma också somnade. Klockan ett vaknade vi och då blev det snabbt lunch. Kyckling, potatis och brun sås ... men jag såg bara minimajs! Åt tre sådana, drack mjölk och smakade tvågafflar kyckling och potatis. Sen var det dusch och på med lila badrocken. Sprang runt och störde pappa när han skulle dammsuga mitt rum. Plötsligt ... ooops! ... så kissade jag på golvet!! Jag hade ju ingen blöja på!! Jag blev snabbt påklädd i mina favvojeans, body med svarta ärmar och T-shirt med grrävskopor utanpå.  Jag hann med att äta mellis innan vi for till shopping. Jag köpte tre ... minst! Ett par mockasiner, regnbyxor, modern version av Helly hansen, hood där man kan ta av hooden, snygg grön kofta ... det var nog allt. Jag var ganska jobbig i alla affärer. ropade på mamma och vinkade och ropade ... hela affärerna hörde mig.

Hemma hann jag med gröt och lite bus innan det var dags för välling och sova. Jag såg flaskan och fick inte den ... för varmt. Jag var så ledsen och arg .... Sen satt jag i min kuddhörna och drack. Det blev samma slut ikväll ... jag kastade napp och tjöt. Idag somnade pappa mig i deras säng.

Imorgon e det dagis igen!

Igår var det mest städning. Jag hjälpte till så gott jag kunde.  Jag e bäst på att tvätta. Jag vet att man ska sortera tvätt i olika lådor, att man ska lägga en av lådornas tvätt i maskinen, vet var tvättmedelsfacket är, kan stänga lucka 1 och 2, vet knappen man trycker igång på. Sen kan jag sortera den blöta tvätten, antingen kastar jag ut det lite varstans eller så ger jag fint ett plagg till mamma som hänger in i torken. Jag e ganska duktig på att ta ut ren disk också. Jag t o m la dl-måttet i nästan rätt låda.

Go lunch med lax, potatis, ärtor, morötter och SAFFRANS creme fraiche. E det någon som har missat denna goda sås?? Jag dippar morötterna i den, goggar ihop fisk, potatis och sås. Mums! Efter lunch sov jag gott i nästan två timmar.

Lekte massor när jag ätit mellis. Det var pussel, boll, lekte i mössorna, jaga pappa och skrämmas - hade kul helt enkelt. Efter kvällsmat hann jag se Disneydags. Det var Nalle Puh. När det var tid att sova kastade jag Nalle och napp innan mamma eller pappa hunnit ur rummet. Till slut frågade mamma om jag ville sov hos henne. Jag gav henne min napp och Nalle och började klättra på madrasskyddet för att komma upp till henne. Vi gosade ner oss i hennes säng och jag somnade ganska med det bums!
Jag var ju och träffade mina bästisar på eftermiddagen. Vi åkte till min killbästis Noel och där var söta och goa Malva också. Jag fick jättegoda amerikanska pannkakor, minipepparkakor, banan och så delade jag och Noel vatten. Jag fick egen men den ville Noel också ha så då fick han min och så drack jag av hans ... ja, ni fattar?!? Efter att vi ätit lekte vi lite på Noels rum. Han har den coola polisbilen från ÖB som pratar. Jag tryckte på den flera gånger. Till slut hade den kört bort så jag hittade inte den. Han hade kul böcker också. De har en liten trappa upp till nästa våning som jag fixade lätt, har ju övat i Skåne. Ner gick också bra, mammorna berömde min teknik,  ... till sista trappsteget då trillade jag. Aj!! Vi kollade på film, det var Bamse. Noel kan göra som Bamse när han visar hur stark han är. Jag och Noel satt och snackade i soffan och Noels mamma tog foton. Sen låg jag och spralla på madrassen och mös. Efter storbajj och lite bus med Noels pappa var det tid att åka hem. Hoppas vi ska ses snart igen!

På kvällen somnade jag snabbt! 
Vaknade halv sju och fick ligga hos mamma och pappa och morgonmysa. Vi orkade oss upp vid sju. Jag åt gröt och mamma duschade. Sen var det racerfart till dagis. Tåget kom givetvis men det var bra för i kön stod en lastbil, en buss + en massa bilar.
 
Idag låg det en jättefin inbjudan på min plats bland kläderna. Det var en av tjejerna som skulle ha kalas!! Kul, får se om jag kan gå dit. Frukosten idag var varm choklad, mackor och ägg!! Chokladdrickan var god. Ganska meddetsamma efter frukost gick vi till lekhallen. Det är en stooor sal med massor av roliga saker och ännu mer saker i ett förråd intill. Jag sprang till stora mattan, kröp genom en stor tygtunnel innan jag fick syn på jättestora rutschkanan. Den ville jag prova. Lyckades klättra upp för stegen och mamma hjälpte mig sätta mig på rätt håll innan jag swischade ner (jag höll mamma i handen). Vi avslutade med kulig miniröris då vi gick till musik och hoppade och gjorde high five. Efter det gick vi tillbaka till oss. Jag var jättenöjd. Där hade vi samling men det ville inte jag så jag satt hos Jörgen en bit bort. Plötsligt kom andra avdelningen in och hämtade oss i långdans, synd inte Hannes var med. Sen dansade vi in till sista avdelningen och hämtade dem ... men stopp hallådär ... där fanns ju roligare leksaker än hos oss!! Här stannar jag .. nähä ... jo, jag vill ...gråååt!! Var tvungen att gå in i lekhallen igen där alla var. Alla tittade på mig där jag låg på magen och storgrät. Mamma tog upp mig och vi dansade men jag surade ända till  "... å så gör Grin-Olle var han går ..." då började alla att "gråta". Sen gjorde vi roliga raketen. Plötsligt knackade det på dörren och in kom Tomten. Han skulle hem och raka av sig skägget men först fick vi påsar. Jag fick bågar och russin. Bågarna försvann snabbt. Tillbaka till oss igen. Fixa till lunch. Idag satt Jörgen hos mig och jag åt lite potaits och ärtor. Mamma var iväg nånstans ... och åt?? Efter maten gick jag, Nalle, nappen och Jörgen och vilade. Somnade utan nappkast.

En och halv timme senare kom jag ut i köket och och mamma var stolt över mig. Vi tog på oss kläderna, tackade för idag och önskade trevlig helg. Det var så gott väder. Hemma hämtade mamma matstolen och vi åkte till Noel.
Imorse ville jag inte gå upp. Mamma försökte väcka mig men jag gossa ner mig och sov vidare. Så hörde jag  .... duscha Edvin ... Ping! Vaken och kvickt ur sängen och pinnade iväg i mörkret till duschen. Det e så gott att duscha. Jag lägger mig på knä och bara myser med vattnet strilandes över ryggen. Så var det påklädning och gröt. Mamma stressade runt för att bli klar oh pappa hjälpte mig med alla varma kläder. Sen kom vi ut i  ... snön!! Det snöade!! Vi stressade till dagis. Framme skulle alla sätta sig att äta frukost. Jag fick min plats intill ljusknappen men idag tände jag och släckte bara en gång. Jag åte en bit knäckebröd med osh på och mjölk. Jörgen hade gjort go gröt men jag märkte att det var havregrynsgröt och plockade ut vad jag fått i munnen och la på tallriken tillbaka. Sen var det lek och bus. Jag körde barnvagn, lekte med bilar, testade lite lego och sen ritade jag. Jag satt med tjejerna vid bordet och fick rita med några tjocka kritor. Så var det sån där samling igen. Jag gick dit men ville inte sitta. Mamma försökte sätta mig men då blev jag sur. Fick en äppleklyfta och sprang runt och åt den. Mamma försökte att vi skulle sitta igen men jag stack. Då satte en tjej sig i mammas knä!! Det går väl inte?!? När mamma kom ut i köket efter mig hade jag bestämt jag skulle gå in men då snubblade jag över mammas fot och så grät jag igen. Så jag var inte med.

Sen var det dags att gå ut. Jag var sist klar med alla kläder och de dumma vantarna. Det var pulkadag idag. Jag satt på en och mamma släpade runt mig. Sen ville en tjej att mamma skulle dra henne samtidigt, stackars mamma! Jag kastade vantar titt som tätt (så mamma fick stanna och villa sig för att trä på mig vantaran). Till slut ordnade Olivers pappa och Jörgen så att vi blev ett långt pulkatåg som de drog. Kul, jag satt nånstans i mitten. Efter en massa varv var de så trötta att vi fick göra annat. Jag gick runt lite. Jörgen kom med bollen till mig. Fast innan jag hann sparka kom Alexander och skulle ta den. En stund sparkade vi ihop sen stack han med bollen. Då lekte mamma och jag jaga-leken och jag skrattade lite. Vantarna hade vi gett upp. Trillade och blev snösandig om händerna -usch, kallt och grusigt. Ledsen. Då hittade mamma en tjej som jag kunde vinka till som höll på att duka bord i granndagiset. Det var kul en stund. När jag sen stod och väntade på att komma in var en kille jättedum tyckte jag. Han knuffade mig hårt så att jag satte mig på rumpan. Jag blev jätterädd och ledsen. Tur att vi äntligen fick komma in sen!

Lunch. Det var soppa med köttfärs i. Jag hade svårt att få i mig något för det halkade av skeden just innan jag fick skeden till munnen. Mamma fick i mig någon sked. Till efterrätt fick vi hjärtanplättar. Det var gott! Jag åt fem stycken!! Så var det dags för vila. Mamma och jag la oss i hörnan och jag körde repris på gårdagen. Protesterade, kastade napp, satt upp, kröp iväg, grät, kastade napp ... till slut gav jag med mig och somnade gott. En och en halv timme senare vaknade jag och tog mig till dörren. Där stod mamma när jag öppnade. Vi hämtade reserv-Nalle och nappen och sen gosade jag länge i mammas knä. La lite Laban-pussel och lekte med spisen innan det var mellis. Åt lite macka och en halv knäckemacka med ost - både mjuk och i skiva. Efter det skulle vi hem. Tid för alla kläderna igen. Hade sällskap med Oliver hem en bit. Hemma åt mamma och jag fick lite hallonkräm tillsammans med Lovisa. Farmor ringde. På med kläder igen och iväg till en kul affär med kläder. Jag skulle prova vantar men ville inte så jag knöt handen. Sen busade jag runt medan mamma kollade sortimentet. Jag hittade både lagret och tända-släcka knappen. Tanterna tyckte jag var världens sötaste charmknutte. Efter matshopping for vi hem och då var pappa hemma. Jag busade härjade medan det lagades mat. Trots jag ätit jättegrötportionen åt jag långpasta med de andra när det var kvällsmat. Ovanpå det välling och sen ... ZZzzzzzz!!!
Så var första dagen på förskolan avklarad och det var väl inget märkvärdigt. Så här var min dag:

För en gångs skull fick pappa väcka mig. Sen åt vi båda gröt och klädde på oss. Min outfit för dagen var den här.


Det var kallt ute så vi klädde på oss rejält. Mamma hängde på mig min skolväska och sedan gick jag och pappa. Mamma stod och vinkade i dörren, hon var nog lite avundsjuk på oss. Så här såg jag ut innan jag gav mig iväg!


Jag var glad hela vägen, men när vi skulle in till min avdelning så blev jag lite tveksam. Hade jag fått bestämma så hade jag vänt i dörren. Inne i hallen så kom min dagisfröken Jörgen och hälsade, hmm borde kanske heta dagisherre. Äh, jag kallar honom bara för Jörgen.

Vi tittade runt lite och sedan var det frukost. Hade vi vetat det så kunde vi ha sovit lite längre. Jag var rätt mätt så jag åt i stort sett ingenting.

Lekte lite med oliver som också var ny. Sen hade de något som de kallade för samling och det tyckte jag var så där. Pappa tyckte jag skulle vara med, men jag tyckte det fanns bättre saker att göra.

Sen var vi ute ett tag. Det var kallt, men jag sparkade fotboll och undersökte vad som fanns på gården. Det var riktigt kul.

Lunchen var en höjdare M&M (Majs och Makaroner) och köttbullar. Jag åt riktigt rejält.

Nu fick jag ny energi och började känna mig lite som hemma, men då skulle vi vila. Det ville inte jag, fast jag var nog rätt trött. Pappa låg bredvid mig och efter en del nappkastande, diskussioner och lite gråt så somnade jag gott.

Pappa sov nog också, men när jag vaknade var han inte kvar. Precis när jag tänkte ropa på honom så öppnade han dörren.

Sen var det lek och mellis. Sen var det dags att gå hem. Ja just det Jörgen tog kort på mig så att jag skall få en egen plats vid samlingen och ett kort vid min gröna handduk.

Jag ville inte gå hem så jag smet två gånger.

Mamma kom nästan hem samtidigt som mig och då fick vi berätta om allt som hänt. Fast hon kunde ju egentligen läsa allt på bloggen. Mamma tyckte jag lärt mig mycket på första dagen för jag var riktigt uppe i varv och visade en hel del tricks. Vi testade stereon och jag och syrran dansade lite. Brorsan fick en mössa som han tyckte var för liten, så den la jag beslag på.



Gissa om jag somnade gott sen, även om det var lite svårt att somna. Det var ju mycket intryck som skulle sorteras. Imorgon är det mamma som ska skolas in.
Nu får vi se vilken som var vänste roch vilken som var höger.

Nu får vi se, var det den röda som var vänster?
Jag vakna halvåtta och pappa bar in mig i deras säng för att jag skulle morna mig. Det kunde han tokglömma! Jag var redan vaken och hade ett annat mål i sikte. Jag knatade iväg i mörkret med pappa hack i häl. Genom hallen, förbi vardagsrummet och in i köket. Målet var kylskåpet och väl där sa jag med tydlig stämma osh. Pappa vet att det betyder ost.

Innan det blev frukost fick jag kläder på mig. Pappa tyckte det var lite kallt så jag fick min sköna gråa kofta på mig också.

Förmiddagen blev som en soft söndag, där mamma och pappa åt frukost framför morgon-TV. Jag knyckte lite ägg av mamma och det var gott, ma (betyder jag vill ha mer).

Sen skulle vi ut på promenad. Fast mamma skulle fixa håret först och jag var mest ivägen. Då kom pappa och rövade bort mig till sängkammaren. Där blev det megabus. Först brottades vi i sängen. När jag lyckades smita ifrån honom förvandlades han till ett monster som jagade mig. Jag tyckte det var hysteriskt kul, men samtidigt lite läskigt. Pappa gömde sig på olika ställen och jag hittade honom varje gång. Sen jagade jag honom arrghh, han blev jätterädd.

Till slut kom vi iväg på promenad. Vid sjön lämnade pappa oss och åkte skridsko runt sjön. Jag och mamma tittade ett tag och sedan gick vi hem.

Mat och sedan var det sovdags.

Jag vaknade nog lite för tidigt, för jag ville bara sitta i mammas knä. Efter mellis så fick jag leka med pappas ficklampa. Det var kul. Sen upptäckte jag ett nytt favoritprogram - Kenny Starfighter. Jag tyckte det var jättespännande. Innan kvällsmaten satt jag jättelänge och mös i mammas knä. Jag satte händerna bakom nacken och bara njöt. Efter maten hjälpte jag pappa att koppla ihop stereon. Tur att jag var med annars hade han aldrig fått ihop det!

Vid kvällsvällingen berättade mamma om dagis. Hon vill nog väldigt gärna vara med, men imorgon är det pappa och jag som börjar inskolningen. Jag hoppas att Jörgen är snäll och att det finns många bra kompisar där.
Idag  e jag lite generös med pussar! ÄNTLIGEN!! säger mamma. Det började med pussar hejdå när pappa skulle till jobb. Fast jag lurade honom lite. Sen vid lunch när jag körde mössleken så sprang jag en sväng kom tillbaka och pussade mamma. En omgång var blöta puss-puss-puss-puss! Sen körde jag "Lurad!" också. Då vände jag och stack precis när jag skulle pussa.... hihi! Den som väntar på nåt gott ...
Igår hittade jag på ny lek: Go i mössan! Ja, det e precis vad jag e ... jag fick tag på mammas mössa och tog den på mig. Lovisa fick syn på mig och tyckte jag var söt. Så jag sprang omkring med mössan och tog på och av. Ibland hamnade den ner över hela ansiktet så att jag inte såg nåt (sprang faktiskt in i soffan en gång!). Mamma tyckte jag såg så go ut och att jag hade kul så hon letade fram gamla mössor som ingen använder. Va kul!! Jag mannekängade mössa efter mössa.  Denna leken lekte jag idag också - ja e sååå go i mössan!!

          
Mammas svarta ...           ...denna e fräck grå och gul...

                                                
denna  har pappa själv gjort den har tre roliga tofsbollar som slänger runt ... fast de syns inte här .. det gör inte jag heller  


..en e bara svart med en tofs ...   
                                                              

... sista e mösnstrad med en liten boll uppe på



Nog e jag GO I MÖSSAN!!
Upp vid tjugo i åtta. Jag måste ju successivt vänja mig vid tidiga mornar eftersom det e förskolan på onsdag!! Då ska jag va stor kille och gå på förskola - dididittidi! Första dagen ska pappa va med och sen ska mamma va med i ca en vecka. Man måste vänja sig att va där...ja, alla rutiner, var toa e och sånt tror jag väl. Idag ska vi se om vi kan hitta en förskoleväska till mig. Jag måste ju ha med en Nalle men inte THE Nalle. sen ska jag nog ha med extrastrumpor och kläder ifall jag kladdar ner mig eller nåt. Så kanske Jörgen, han e min lärare, vill skicka med nåt hem som ska ligga i väskan. Ja, det kan va mycket. Jag vet inte om jag måste ha en sån viktig kalender också som stora har?!?? Jag har i alla fall en stor kalender att hänga på väggen. Mamma och jag har tittat i den idag. Januari e zebror och maj e elefanter sen kom vi inte längre.

Idag var det sån jättebajj att mamma efteråt tog vitpepparkorn, hon trodde det var maginfluensa jag hade. Jag ville hjälpa till att dra bort blöjan och mamma fick panik. Hon ville nog inte jag skulle bli bajjig på fingrarna. Det blev jag, och på benet, och på smörjinflaskan och ... Isch! sa vi båda. Det var klädbyte totalt och många handtvättar. Det e väl vid såna tillfällen man behöver extrakläder på dagis. Tror att mamma tycker att jag kan bajja på förskolan så slipper jag hemma!! Sen kunde jag busa igen.
Har varit vaken flera gånger i natt och på tidig morgon men sov sen till halv nio. Ropade på pappa då men det var mamma som kom. Jag var ganska nöjd i sängen och låg och snackade och sjöng. Hittade en napp i sängen, så hade jag en i munnen och sen hittade mamma en på golvet - tre nappar! Trixade lite med dem: gömde dem i lejonet där man ska ha handen, la sen en napp mellan sängen och väggen och till slut gömde jag alla under mig och visade mamma tom hand "ingenting här".

Blöjbyte, morgontvätt, jag hjälpte mamma smörja in mig, kläder på och frukost. Sen lekte jag och mamma läste tidningen. Ibland gick jag fram till henne och goade eller klättrade upp till henne och la en pusselbit. Så tyckte jag det var tid att väcka pappa. Jag sprang iväg till sovrummet, öppnade dörren, tände lampan och under hela förloppet ropade jag "pappa, pappa, pappa,,,,". När pappa var vaken var det Hannes tur: öppnade dörren, tände lampan och satte på TVn.

Mamma byggde ihop mitt kök som jag fick av mormor i julklapp. Det var roliga kastruller och slevar som jag kunde leka med under tiden. Sen pysslade jag med köket och mamma åkte till stan.
GRATTIS Ella, till din lillebror!!


Det ska bli jättekul med en killbebis i gänget. När får vi träffa honom??!? E han lika söt som du??
Sov ända till tjugo i nio och då hade jag spring i benen. Mamma hann knappt fatt mig så vi kunde byta blöja. Lång frukost med mycket Kivik-must. Sen skulle mamma gå runt med dammsugaren och jag höll mig i bakgrunden. Jag hjälpte till med att lägga tillbaka mattan och få rätt på kuddarna i soffan. Jag busade med Lovisa när mamma duschade och sen kom Linnéa så vi spelade lite fotboll.

God lunch: paprikakyckling, pasta och minimajs. Efter lunch var det dags för N&N. Men det tog tid innan jag somnade. Mamma fick gå många rundor och ta upp nappen och Nalle. När jag vaknade hörde jag samtidigt att det kom någon .. mycket riktigt det var Maria och Anders. Jag blygade mig massor och stod fastvuxen vid mammas ben ute i köket. Fast sen sprang jag runt och snackade. Anders kom in i rummet och spelade lite fotboll med mig. Jag var målvakt i soffan. Jag och Anders åt omelette. De tyckte jag var duktig som åt upp allt. Anders var också duktig och åt upp. Sen fick jag must och pepparkakor. Plötsligt kom pappa och Hannes hem. Kul ... det blev fler pepparkakor. När Maria och Anders åkt tog pappa på mig fina röda vinteroverallen och vi gick till ICA. Jag snackade över hela affären: mamma, mamma, pappa, pappa, pappa, pappa, mamma, mamma ...

När vi kom hem lagade mamma och pappa mat och vi barn lekte "gömme" eller nåt. Lovisa räknade till tio och höll för mina ögon och Hannes gömde sig. Sen gick jag och Lovisa och letade upp honom ... plötsligt hittade jag honom eller så hoppade han fram och skrämde mig. Kul var det i alla fall!!

Middag var ris och kyckling. Jag fick egen mugg med bubbelvatten. Jag drack fint och försiktigt som mamma sa åt mig. Sen kom jag på att jag kunde lägga risen i vattnet ... kul! Sista klunken blev kvällsdusch ...fick klä av i stolen och sen jagade mamma mig till skötbordet. Pyjamas, välling och mycket snack med Nalle.

Hej allihop! Nu e det 2009 och då fyller jag 2 år ... ja, om sju månader alltså. Igår var det massor av folk här och firade med oss. Jag hade superkul och sprang runt och tossade. Andreas och jag var på mitt rum och lekte massor. Sen när det var dags att äta satt jag med vid bordet. Lovisa hade vikt jättefina servetter och det var guld och ljus på bordet. De andra åt fisk men jag åt pasta. Sen skålade vi, jag med min äppelmust. Jag hann leka lite till innan jag fick på mig pyjamasen och det var dags för välling och sängen. Jag somnade genast!