Jag fick ju biljetter till Bilar 2 när jag fyllde år. Och på fredagen hade filmen premiär fast då gick vi inte. Mamma kollade upp och hittade rätt version där de pratade svenska och man inte skulle ha glasögon på.



Mamma och jag gick och såg den i Ystad. Spännande. Mamma köpte pop corn till oss "Dest ska man ha på bio", sa hon. Sen var jag tvungen att göra "sista kissen" så att jag inte behövde gå på toa mitt i filmen. Så fick vi gå in. Vi satt bra och jag såg jättebra. Först började reklam och sen ... kom Toy Story!! Et specialavsnitt! Kul!

Till slut var det dags ... Blixten McQueen i Cars 2!! Coolt. Den var bra och rolig och lite läskig på ett ställe. Då satt jag i mammas knä. Jag sa att pappa ska följa med nästa gång ifall jag blir rädd igen e det bra om han e med!

                                                                              
Filmen var bra .. jag ger den fem Pistongcuppokaler!! Det var roligt när Bärgaren åt gröna glassen och drack upp allt vattnet.

I början av sommaren hittade mamma en skiva med sommarlåtar men jag gillade bara tre av dem ... och en var bäst:
O'boy vikket vakkårrt väedårr, siolen skinårr idauu ... Den gick på hög volym gång på gång när jag och mamma var ute och körde. Jag spelar trumpet i saxofonsolot i mitten av låten, mamma har lärt mig!

På den skivan fanns också Barnen-låten och Ta av dig skorna.

I födelsedagspresent från farmor o farfar fick jag Eric Saades nya skiva!! Och den e så bra!! Vi lyssnade alltid på den. Jag har hittat Hannes låt, mammas låt och min låt e ju Put your hearts ...ja, och Popular när jag spräcker rutan.

I lördags var jag på konsert ... med Eric Saade!! JAg skulle byta till Eric Saade-kläder redan på morgonen men det behövdes inte. Det blev en lång dag. Först på kvällen efter BarnTV var slut och jag ätit kvällsmat så var det dags att göra sig iordning istället för att ta på pyjamasen. Jag hade Eric svarta byxor, lila tröja (det hade han när han sjöng för prinsessan i somras), röda skor, motopedjacka och solglasögon och hattkepsen. I bilen upp spelade vi Eric Saades skiva på högsta volym. Jag sjöng och diggade men hann precis klart med Put your hearts .. innan jag somnade. Klockan var ju halv tio! När vi var framme väckte mamma mig och efter jag vaknat gick vi in. JAg fattade inte egentligen vad sóm skulle hända. Men jag förstod att jag skulle bli tvungen att sitta på pappas axlar om jag skulle se något!

Plötsligt är han där och börjar med Hannes låt ...

 Sen var det Put your heart ...

 Han t o m ManBoy ...

 
... och den låten som mamma har börjat tycka om!

Efter sista låten så hade mamma berättat att alla skulle ropa Eric så att han kom in igen. Och det gjorde han!! Och sjöng Popular!! Sen var det slut på riktigt och jag stack in på diskot. Där dansade vi Waka-Waka och sen var det dags att åka hem. Gissa om jag somnade snabbt!!
Ikväll när jag ahde lekt med mina kompisar var det mycket leksaker på golvet och pappa tyckte att jag skulle städa upp allt. Det var ju jobbigt. Efter ett pussel och två spel var jag tvungen att ha lite utsträckning. Det kändes bra! Jag töjde i ryggen och sträckte benen och lite med armarna ... mmm, det kändes mycket bättre! Sen gick det snabbt att städa klart.

Dags för Blixten-Yatzy!!


En dag som Superhjälte i bubbelplast!


En inkräktare på väg in i vårt hus, mamma!! Och den skyldige lämnade äckliga kletspår efter sig!!


Pappa sågade ner stora grenar från päronträdet och jag hjälpte till att ta bort grenarna från gräset.


Lite sommarbär från trädgården


Frida, Malva och Hector brukar vi träffa i Karlstad ... men nu bor de i Stockholm ... och mamma och jag lekte med dem en eftermiddag när vi var hos mormor!! Kul att se dem!

 

 

- Mamma, jag måste fråga dig en sak .... har kor horn?

- Finns Erik Saade på riktigt?

- vilken fin tjej! Hon har blomma i håret! Hon ser ut som en prinsessa!

- "Ale luser sörrer!" de e ju den på radion nu!!

- Jag vet att du blir irriterad på mig ibland, mamma. Jag e en retsticka ... och en bussticka ibland!!

- "Spräcker nosen ..." (andra versen på Popular med Eric Saade)

-