I helgen hann vi med en julmarknad också efter att jag hade lekt med Adrian hela dagen nästan ...

Vi åkte till den skogen där vi brukar vara och titta på djuren. Det var massor av stånd där de sålde saker men inte mycket som jag ville ha. Jag ville hålla mamma i handenhela tiden och klänga och dra lite. Det var svårt för henna att titta på saker. I ett stånd hittade vi något fint: en platta att lägga på tårtan med blixten på!! Fast jag gillar ju inte tårta!! Då sa Maria, hon som sålde och mamma kände, att man kunde lägga den på kladdkaka - och det gillar jag ju!! Så nästa kalas blir det en Blixtenkalddkaka!!

I ett annat stånd pratade mamma med en gubbe som sålde choklad. När hon inte fick stå still där bjöd han mig på choklad och jag passade på ... blääää! Det var nog vuxenchoklad!! Jag kunde inte får det bort från tungan tillräckligt snabbat och pappa skrattade åt mig!! Jag snabbade mig sen att rymma ut till stora rutschkanan som jag visste fanns där ute i mörkret. Det blev några åk innan mamma kom och sa att Tomten höll till i en litenn stuga. Så dit gick vi. Först såg jag honom genom fönstret och sen fick vi komma in till honom. Jag visste ju inte att vi skulle träffa honom så mina önskelistor hänger ju på kylskåpet hemma. Vi fick snabbt skriva en önskelista: Chuggnington, Barbapappafilm kom jag på. Sen lämnade jag den till Tomten! Han sa inte så mycket. Och jag var lite blyg ... Det var inte den roliga Tomten som brukar komma hemma. Han kanske var trött för det var många barn som ville prata med honom!

Jag satt och slickade mig på armen när mamma undrade varför jag gjorde så:
- Jag tycker om min kropp!

Kul uttryck som jag säger:
- Milda makter!
- Milda Matilda!

En dag satt jag och funderade när jag bajsade ...
- Mamma!! finns Nordpolen på riktigt??
- Ja, varför undrar du det?
- Jo, för där bor ju Tomten, eller hur?
- Ja, han bor där och har sin verkstad där.
- Men Tomten bor ju hos Farmor i Dalarna också!?!
- Ja, han bor där ibland men när han vill ha lugn och ro på sommaren, när det inte är så mycket att göra i hans leksaksfabrik då bor han i Nordpolen.
Jag ville åka dit och hälsa på men mamma ville inte följa med för där är kallt, snö och is! Så då får väl tomten hälsa på oss i stället!





Igår tände vi andra ljuset ... och vi gjorde fint och jag blev tillsnyggad i håret av Linnea. Det var massor av hår överallt. Det stacks genom pyjamasen. Men fin blev jag!! Det är kul att Linnea klipper mig!!

På eftermiddagen kom mina kompisar som jag inte kom ihåg riktigt. Det är de som är lika gamla som jag och mammorna och papporna var i en grupp när vi skulle födas!?

I alla fall .. först kom Ella. Hon är lika söt som alltid och hon har en lillebror som okså är stor nu, 3 år. Han heter Love och var kul att leka med. De kollade in mina brandbilar och granen på mitt rum. Ella verkade gilla min dator men det är ju inte så kul att den inte fungerar tyckte vi! Jag fick ett fint pussel i present med Djungelboken. Tack!!

Sen plingade det på dörren och då kom Noel. Honom kände jag ju igen!! Vi lekte ju förr i tiden. Vi sprang i väg och lekte genast. Hans lillebror Liam hängde på men då sa Noel till sin mamma att vi ville vara i fred. Han fick leka med henne.

vi hade i alla fall jättekul och spelade instrument, lekte med bilar och sprang och jagade varandra OCH åt pepparkakor och drack julmust. Jag fick går runt och bjuda på de små chokladmuffinsarna som mamma och jag köpt som heter ischoklad. Jag tog en lite då och då när gästerna fick en ;-)
Jag har en adventskalender utanför mitt rum ...


... och dit kommer en Tomtenisse varje dag och sätter kul paket till mig!! Nissen kommer alltid när det har blivit lite mörkt på em. Hittills har jag fått:
1 dec: Nya Blixten-tidningen
2 dec: Bilar2-filmen!!
3 dec: 3 fina Blixten-pennor
4 dec: en liten gul cool racerbil

Tänk, att Tomten och hans nissar vet precis vad jag gillar!! Tack Nissen, kom idag också!! JAg är hemma efter klockan två för då hämtar mamma mig på dagis !
I onsdags kväll kände jag mig lite trött och hade lite ont i magen så jag somnade ganska tidigt i soffan. Pappa bar in mig och när han gick efter en pyjamas så kräktes jag ... massor!!  Bläää!! Det var inget kul. Jag fick i alla fall bada och mamma och pappa städadade upp på mitt rum. Jag hörde att Nalle hade klarat sig - vilken tur!! - men Pingu-stackaren var ganska illa kladdig ... Likaså klarade sig alla mina leklådor under sängen. Tänk om alla bilarna hade fått kräk på sig! Vilken biltvätt det hade blivit.

Jag låg och vilade i soffan och det kom en kräk till och sen kändes det OK. T o m så bra att jag kunde låtsaskräka i hinken så pappa blev lite orolig varje gång. På väg till att lägga mig i sängen kom lite mer kräk i toaletten men det var mest vatten då. Sen sov jag hela natten och på morgonen var jag ganska bra men trött. Det blev inte mycket mat under torsdagen. Mycket mys med mamma i soffan och ris ill lunch.

Vi var tvungna att ställa in min klippning, Linnea fick inte komma hit. Jag smittar tydligen i två dagar så jag fick inte gå till dagis och jag fick inte leka  med nån kompis. Tur jag ahr mamma och pappa!

På fredagen hittade jag något roligare att titta på istället för Bollibompa:

Pingu, 40 grader - del 2. Ibland försvann han, ibland såg man bara fisken och plötsligt så hoppade Pingu fram i rutan igen.
Förra helgen var vi och köpte gran till mitt rum! Den är jättefin.


Jag fick klä den själv. Mamma letade fram små kulor och dekorationer som inte är för tunga och jag hängde i.

Till slut kom mamma på att vi kunde hänga mina Blixten-kort som jag sparat från alla tröjor mamma köpt till mig.
Så de hänger fint i röda band.

Mamma har berättat för mig att man ska tända fyra ljus innan tomten kommer. Man kan ite tända alla på en gång och inte när man vill ... Varje söndag ska man tända ett ljus. Vi har ett fat med fyra stora ljus. Första är nu tänt. Och jag ska berätta för mina kompisar på dagis vad som händer sen!! Det är så här att efter att man tänt sista ljuset så kommer Tomten snart. Det är bara måndag, tisdag, onsdag, torsdag, fredag och sen kommer han!!

Jag längtar!!!
Vad har hänt sen sist??


* Halloween: På fredagen var mamma mumie på sin skola och på lördagen kom två läskiga killar och ringde på ... det var Ville och Viggo!! Jag var med bort till dem och lekte. Sen gick deras mamma hem med mig och då stid mamma och pappa och hade klätt ut sig till läskiga. SÅ vi gick alla hem till Viggos och skrämdes. Viggo grät och Ville bjöd oss darrande på godis!! På hemvägen gick vi och skrämde Torbjörn o Kerstin. Vi fick komma in och äta kipps och jag såg på deras roliga videofilmer.


* Vi har varit i Skåne. Vi åkte först till mormor. Hon blev jätteglad för det var ju länge sen jag hälsade på henne. En dag var pappa och jag suuuperlänge på lekplatser när mamma och mormor var och handlade.

* I Mys-Skåne var allt sig likt. Ena dagen var jag ochhälsade på lille Måns. Fast han börjar bli stor. Han låg och skrattade i affären och jag passade honom lite. En kväll var vi på loppis och en mörkervandring med facklor. Kallt men mysigt och konstiga gubbar på väggen på ett stort hus.



* Farmor och farfar har varit barnvakt och det gillar jag!! Farfar kom t o m och hämtade mig på dagis, det var coolt!!

* "Killar säger coolt och tjejer säger fint!" så e det har jag sagt till mamma. Men mamma ger sig inte hon säger coolt! Så jag har gett med mig, mamma får också säga coolt!

* Jag har spelat mitt Pelle Svanslös-spel med mamma och pappa, mina kompisar, farmor och farfar och jag tycker det är jättekul!

* Jag har hjälpt till i mammas "affär" när Aja och Christina ska handla. Det är kul men mamma blir lite nervös. Det är jättemånga fina pärlor som ni kan titta på www.laperloca.se på datorn. Jag måste hjälpa henne med lite reklam ;-)

* Jag har lekt med mina kompisar Adrian, Viggo, Ville och Erik. Fast ibland vill jag vara ifred och vara på mitt rum själv. Det har jag sagt till  mamma också "Jag vill vara ired mamma!"