Idag när jag vaknade var mamma hemma. Fast jag ville att pappa skulle komma. När mamma ville att vi skulle mysa i hennes säng lät det bra. Hon berättade om Skåne och sa att hon hade köpt 'keet till mig. Det hängde t ex två jättefina Byggare Bob-tröjor och två såååå fina shorts på garderobsdörren. Prova!! JAg sprang och visade pappa och speglade mig. Vilken stor kille jag är! Vi skulle inte till dagis idag för att det var stängt där idag. Så mysigt att vara hema med mamma idag.

I hallen gick jag förbi en hög med saker ... också till mig! En Bamse-film - vill se den meddetsamma. Man då tog mamma fram ett 'keet med sex stycken små sååå fina bilar!! Wow! Dessa har jag lekt med hela dagen och flyttat med mig var jag än varit; frukostbordet, vägmattan, köket, sängen, till rummet igen ... Jag fick också fina trädgårdsredskap som vi varit ute och provat. Jag hjälpte mamma att plantera lökar. Sen cyklade jag, pratade med grannen och hon lovade att ta hem sin polisbil en dag!! Wow!!

Lunch korvskivor, mos och minimajs. Lekte med mina bilar men var egentligen ganska trött. så jag bar in alla bilarna i sängen och  mamma satte på nya Pippi-CD:n. Fast jag somnade inte på länge; Törstig, mamma! Kissnödig, mamma! Läsa bok, mamma! Lyssna Bamse, mamma! Jag e vaken, mamma! ... men sen somnade jag.

Åt ägg, pips och glass till mellis. Sen tog jag på min nya keps och vi åkte till affären. På parkeringen var pappa. Dags att köpa skor till mig :-( Det gillar inte jag! Har fyra par med mig hem. Som vi ska prova hemma ... får se om jag vill det!

Hemma igen såg jag på min Bamse-film, åt gröt och sen var det dags för saga och välling.

En lugn söndagsmorgon bryts av n telefonsignal. Pappa tror att det är farmor/farfar eftersom numret är snarlikt. Men det är Adrians mamma som ringer och undrar om jag vill komma över och leka. Det vill jag gärna!

Vi gör oss iordning och tar cykeln hem till Adrian. Där är det full fart på gång. Adrian hämtar mig i dörren och sedan leker vi på hans rum. Först ritar vi lite, sen är det bilarna som ska undersökas, sen bygger vi tågbana, sen testar vi trolldeg och sen är det tåg och bilar igen.

Tiden går fort och sen är det dags att åka hem. Fast det vill inte jag. När vi komme rhem blir det en snabb lunch där jag mest äter minimajs, men det mesta av ugnspannkakan går också ner.

Det blir nog fler tillfällen då jag och Adrian ska leka.

Jag hittade mina Bamsebadbyxor i torkskåpet och ville åka och bada. Men det skulle vi inte idag. Jag ville trots det ha på mig mina badbyxor och klädde snabbt om. Pappa fråga flera gånger om jag behövde gå på pottan, men det behövde jag inte. Men plötsligt behövde jag och det blev en egen pool på köksgolvet. Sen gjorde vi som på badhuset, duschade innan vi klädde på oss.
Idag blev det sovmorgon. Jag var sliten efter fredagens aktiviteter och tyckte att pappa också skulle få sova. Mamma ringde strax före 9 och blev mycket förvånad när hon fick höra att jag sov. Fast jag vaknade när pappa pratade med mamma så jag fick säga godmorgon till henne.

Sen ville jag ligga och dra mig lite så det blev en sen frukost. Gröt O´boy och leverpastejmacka med smörgåsgurka on the side ... mums. Nu är snart leverpastejburken slut.

Ute regnar det så vi får se om vi kommer ut något idag.
Pappa och Lovisa hämtade mig på dagis. De frågade om jag ville åka med till badhuset och det ville jag. Vi åkte hem och packade och åt mellis. Mitt i mellisen kom Linnea hon skulle också med. Jag blev så uppspelt att jag körde en massa patytricks för tjejerna. Linnea tyckte att jag var söt.

På badhuset var det dusch och sedan på med mina snygga bamsebadbyxor. Vi började i barnbassängen och där hade de trappor ner i vattnet och jag bottnade precis när trappan var slut. Vi plaskade och pappa lärde mig att sparka i vattnet. Det blev lite för mycket och jag tog en rejäl klunk av vattnet, en kallsup kallade pappa det för. Då ville jag åka hem, men Lovisa hittade en båt som jag kunde åka på och då blev det kul igen.

Jag ville pröva stora bassängen, fast där var det mycket kallare. Jag hittade en simdyna som jag kastade i och sedan hoppade jag själv i. I den bassängen bottnade jag inte så det var tur att pappa snabbt lyfte upp mig. Jag blev naturligtvis rädd, men pappa tröstade och sedan simmade vi några längder i stora bassängen. Sen ville jag pröva rutschkanan, men där satte pappa stopp. Vi avslutade i babybassängen och den gillade jag bäst. Där fanns t o m en fontän i mitten.

Jag ville inte åka hem, men det ville de andra. Efter dusch och tvätt prövade vi bastun och det gillade jag. Jag ville inte klä på mig och när jag väl fått på mig byxa och tröja så smet jag in i damernas omklädningsrum. Tur att Lovisa och Linnea var där annars hade pappa fått problem.

Pappa trodde att jag skulle somna i bilen hem, men det gjorde jag bara en ynka kort stund.

När jag skulle gå och lägga mig bad pappa att jag skulle hämta en ny blöja. Det gjorde jag gärna, men varför stanna där. Jag kan ju byta själv.  Pappa undrade varför jag spolade och jag sa ju som det var att jag lagt den gamla blöjan där. Det var nog tur att den inte åkte ner i avloppet för då hade nog pappa fått ringa till Linneas pappa som är rörmokare.

Sov gott!
Sov som en stock och vaknade utsövd strax efter 7.

Kände att jag var kissnödig och gjorde det på pottan.

Sedan fick min ovana att kasta saker oanade följder. På skötbordet tittade jag på kortet med katterna och kastade sedan iväg det ... rakt ner i pottan. Och den hade pappa inte hunnit att tömma så det var bara att kasta kortet. Nu får jag skriva till mormor och be henne skicka ett nytt kort.

När vi kom till förskolan var det inga bilar där, så pappa trodde nästan att det var stängt, men det var det inte. Jörgen var där, men det var två avdelningar som var ihopslagna så nu var vi hälften så många barn med dubbel så stor yta. Det ska bli riktigt skoj!

Nu har jag inte tid längre för Nu ska jag leka med Adrian.
Idag var vi lediga så jag tyckte att det var lika bra att utnyttja dagen. Jag vaknade därför 6. Pappa var inte lika alert, men jag ville titta på barnprogram så han fick vila lite till. Ute var det grått och lite regnigt, så ingen var sugen på att gå ut.

På lunchen var det en av mina favoriter, sötpotatismos och köttbullar. Jag åt upp första portionen och ville ha mer. När jag fick det började jag trixa. Äta med händerna, ta med mat under bordet, kasta saker, kort sagt vara en jobbig kille. Till slut fick pappa nog. In på skötbordet och sanering av ansikte och händer.

Sen lekte jag med mina bilar och gosedjur på mitt rum. Då var det dags för en supermanbaj. Pappa var inte snabb nog så jag tog av blöjan själv. Pappa tyckte det var ett bra initiativ, men när jag även ville torka mig själ tyckte han det fick vara nog. Det slutade med att jag fick rejäl tvätt i duschen.

Sen var det en rejäl sovning.

På kvällen åt de andra fisk, men jag hittade en ny leverpastejburk i kylen, så jag ville hellre ha macka. Och så en "stor liten bit" av leverpastejen. Det gälle att festa loss när mamma inte är hemma.

Mamma ringde för att säga gonatt, jag hade nästan somnat i pappas säng. Jag prata lite och a gonatt, sen lämna jag luren till pappa. Fick lite ny energi, så jag fick lämna pappas säng och somna direkt i min egen säng.

I morn är den en dag på förskolan igen innan det blir grabbhelg.
Imorse åkte vi för att träffa de andra barnen: NOel, Ella, Malva, Love, Hector och deras mammor. Vi gick och tittade på alla djuren.
Detta såg vi:
* En liten, liten lammbebis som drack ur vällingflaska!
* Bockarna Bruse men inget troll
* Grisen som vill ha alla nappar
* Lilla grisen som stod och åt
* Fåren som låg och tuggade
... sen stack jag och Noel i förväg till ...
* Hästarna som hoppade i hagen
I ett hus fanns:
* kaniner
* marsvin
* råttor ... "Jag vill ha en sån, mamma!"
* fiskar
Några hönor var på rymmen så jag och Noel jagade dem hem till sitt hus!



Så var det dags att mata fåglarna



När alla djuren var på plats och hade fått mat så gick vi för att fika. Jag åt en glass - 88:an.


Love, Ella, Hector, MammaFrida och Malva

Sen sprang vi runt och lekte. Det fanns en rolig fisk man matade med olika saker och den sa "namnam" eller "bläää". Sen hittade jag och Noel roliga kikare. Jag såg en katt och Noel såg en fågel.


Visst e vi fina i håret!? Vi är nyklippta båda två.
Igår mårse när mamma och var på väg till dagis så sa mamma:
-Idag kommer Aja och hämtar dig efter skolan.
-Aja-mamma, undrade jag.
-Ja, Calle och Jacobs mamma, Aja
-Kommer Lasse också?
-Tror inte det


När vi kom till skolan berättade vi för Micke att Aja skulle komma. Jag visade i min pärm bild på Aja så att de skulle veta vem Aja är. Efter att vi ätit frukost, lekt med Adrian, lekt ute, ätit lunch, sovit lite, ätit mellis och sen när vi lekte ute så kom Aja och hämtade mig. Hon pratade med Carina och sen åkte vi vagn. Aja tyckte vi skulle gå in i affaren och köpa glass. Jag fick välja Spöket Laban-glass. Det var jag som höll hela stora lådan hela vägen hem. När vi var hemma DÅ åt jag glass - GOTT! Tack, Aja.

Jag visade Aja min nya matta som mamma köpt. vi körde bil, parkerade bilar och var på banken. Aja tycker att jag måste köpa en brandbil för det fanns ingen sån på brandstationen. Sen kom Lovisa och strax efter kom mamma hem.
Åkte med mamma till skolan. Adrian var tillbaka! Kul!! Vi var i skogen på förmiddagen och det är alltid kul. Fast idag trillade jag och hamnade med handen på en dum pinne. Det blev t o m  ett sår i handen!! Lunch var pasta och köttfärssås. Sen sov jag också. Efter mellis var vi ute och lekte. Pappa kom och hämtade och vi åkte cykel hem. När mamma kom hem gjorde hon fattiga riddare till mig - mums!!

Vi var alla ute i det fina vädret efter lunch. Mamma rättade, pappa sov och Lovisa åt mat (Hannes var på utflykt med sina kompisar). Jag klippte gräset, hämtade kuddar åt mamma, pappa och Lovisa, sjöng till Ooa hela natten, strosa omkring, kolla grannens lilla grävmaskin och hade det mysigt. Men det var ganska soligt ...


Då hittade mamma ett par solglasögon till mig! blev jag cool. eller??!


Kände mig ännu mera somrig och tog av stövlar och en av strumpan. Sen sprang jag barfota i gräset. Åt macka och 'Boy i solen. Tog på mammas ena trädgårdshanske och krattade lite i rabatten. Mamma kom ut och visade att jag skulle akta hennes blommor. Sen lekte jag "laga mat", dvs grävde upp jord, la det på annan spade, bar bort det på nästa sten och där låg det i ugnen. Dags att gå in tyckte mamma och pappa. Jag vile springa lite först. det slutade med att mamma sa pepparkakor och jag var först inne i köket. Gott!!

Får jag fler pepparkakor, pappa?
Ja, hur många vill du ha?
Mmm, tre tack??
Varsågod!
Tack, pappa!
Igår hade vi gäster här. Jag förberedde mig genom att sova. Klädde mig snyggt lagom precis innan de kom. Först kom mina killar:Jesper och Andreas. Sen kom Aja och Lasse. JAg var ute och hjälpte till med grillen först men sen lekte jag med mina killar. Vi gömde oss och räknade och letade. Sen var det mat. JAg satt på min krabbkuddestol. Det blev 3 korvar och mycket ketchup-pruttar. Efter det satt vi och hade mys vid TV:n med pips, bagar och mjölk. Till efterrätt åt jag glasspinne. Jag var uppe länge men vid 22.30 var jag trött och ville ligga mammas säng med Nalle-nappen och läsa bok. Mamma läste "Det var det fräckaste!" om mullvaden som får bajs på huvudet. MArie ville också va med och höra den. Sen kom Josefin och lånade boken för hon tycker också den e bra. När det var dags att läsa Vad finns i blöjan-boken kom Aja också och låg i sängen. Vi avslutade med spindel-boken. Sen la jag mig i min säng och lyssnade på Bamse och läste Bamse i rymden.
Vaknade sent efter en blöt natt. Drack ganska mycket igår kväll ...

Tittade på Nicke Fiken på TV och åt sen Tomtegröt till frukost. Lekte med mina bilar och parkerade dem på småborden. Sen var det dags för bandymatch med pappa och Hannes. Den slutade i dramatik och tragik!!!
Jag skulle kolla vid brunnen och stack ner klubban och ... plums så åkte den ner i vattnet ner i brunnen!!! Neeejj!!! Min fina klubba som jag fått av kusin Filip!! Jag grätt jättemycket och rusande in till mamma och hoppades på att hon skulle ha ett bra förslag på hur vi skulle få fram den igen. Men allt hon kunde göra var att trösta mig och och krama mig. Det kändes bättre men ändå tomt ... jag har ingen fin hockeyklubba mer!!
När jag sovit i onsdags åkte jag, mamma och Lovisa på shopping. Jag var lite sur för jag fick inte titta så länge jag ville på alla leksakerna. Däremot så hittade vi fina nya gummistövlar till mig: svarta med gröna gubbar på. På godisavdelningen hittade jag först pepparkakor och sen mina favoritkex som finns i stooor burk.

Jag gillar ju musik och sjunga och dansa. Just nu sjunger jag oftast på:

1  Ooa hela natten
2  ManBoy
3  Bär, bä vita lamm gick på restaurang, gissa vad han gjorde kissa under borde' ...
4  E du vaken Lars
5  Dansa min docka