Sov till halv åtta på lördagsmorgon, blev väckt av pappas telefon. Så det var bara för pappa att lyfta upp mig, sen var det TV och mys och lite bilrad. Ja, jag ställer alla mina bilar på rad snyggt och prydligt t ex framför TV:n eller ute i köket eller i hörnet vid soffan. Åt frukost med mamma för min pappa skulle till jobb en sväng. Jag åt gröt, mammamacka och ägg. Sen svängde och lekte jag lite för mycket med mjölken så mamma tyckte att jag kunde gå in på mitt rum.

Var på lekplatsen med Pappa och Lovisa. Busade med mamma och ringde på dörren så hon fick komma och öppna flera gånger.

Åt massor av mat till lunch .. .ja, dvs toMAT. Det är min nya favorit numera. Fast pappa skulle försöka få mig till att äta en gul mat idag ... bläää!

Sova, en liten stund sen var det tid för bus igen. Skjutsade mamma till stan. Var uppe länge, fick pizza men det är inte min favorit ännu - även om det var toMAt på!
Idag var det inte kul när mamma hämtade mig. Carina och Jörgen berättade för mamma att jag hade varit i slagsmål!! Med Oliver!! Ja, jag blev arg idag när vi lekte. Vi bråkade om en legobit och vi började slåss. När mamma frågade så snackade jag om mjölk och macka. När vi pratade om det hemma sen så sa jag bara "de gick baa!"

OK, jag ska inte slåss mera!! Och vi var vänner när jag skulle gå hem, Oliver och jag vinkade fint till varann som vi alltid gör när vi säger hejdå!

JAg vinkar hejdå till skolan också när vi ska in i bilen ... "Hejdå, alla barn!"
Det härjar ju svininfluensa för fullt i världen och alla ska få spruta utom vi småttingar under tre år. Mamma är orolig för mig så igår när de sa att det är numera OK att vaccinera barn under tre år så blev hon nöjd. Imorse ringde hon BVC och telefonen sa att de höll på att vaccinera. Sååå ... det var från tandläkare till BVC. Det var massa barn när vi kom. En hade just fått sprutan och grät så att det t o m började darra i min läpp. Jag lekte och väntade med min pappa. Det blev Tant Röd som sprutade. Det gjorde inte ont .. "gick ba"! Sen fick jag äntligen gå till förskolan.
Hejdå, pappa!
Imorse skulle jag inte gå till förskolan för min pappa och jag skulle gå till tandläkaren. Mamma och jag har övat hur jag ska göra: gapa mycket och säga "aaaahhh". Då kan tändläkaren se tänderna. Igår hittade pappa ny tand i min mun ... längst in, långt bak.

Innan vi skulle gå kom farbror Bosse och räknade fönster. Jag snackade med Fabbo Bosse och sparkade bupp med honom.

Sen åkte jag vagn till tandläkaren. Hon håller till På Lovisa och Däddiz skola. Det gick snabbt. Jag gapade fint, fast inte länge. Hon hann räkna att jag har åtta !! tänder uppe och åtta!! där nere. Sen sa hon att jag ska inte ha napp så mycket, bara när jag sover. Och så ska jag borsta tänderna morgon och kväll ... och då ska mamma  eller pappa borsta mig. När jag satt där fint i stolen och lysssnade på allt hittade jag en kul knapp. När jag tryckte på den kom det vatten! Jag var tvungen att trycka flera gånger.

När vi var klara fick jag ett fint märke på "maan" , han i rolig blå-röd pyjamas. Satt och pysslade med märket när vi träffade lovisa. Jag hann knappt prata med henne.
I onsdags var vi på biblioteket efter förskolan. vi lånade en Laban-bok, en Thomas tåget-film och en Mamma Muu-film. Va kul! Jag längtade hem så vi kunde titta. Vi kollade lite på varje. Nästa kväll tittade vi på Mamma Muu en stund och sen härjade jag fritt med alla DVD-fodralen... och nu är Mamma muu borta!! Borta!!

Pappa har skrivit till snälle Farbror Krister och bett om uppskov med återlämning. sen har pappa letat under bokhyllan i omgångar: med ficklampa, med skärbräda, med badmintonracket, med dammvippan, med ståltråd ... men nej, den e borta. Mamma tror jag har ett gömställe .. och det kanske jag har ;-)
Pappa lämnade och hämtade för mamma var hemma och vilade och tränade på att äta mat.

Jag har busat som vanligt. Lekt med Oliver och Viggo. Carina kan få mig att sova nu. Jag har bytt plats och jag får inte kika när någon rör på sig så oftast somnar jag. Det är kul när vi är ute och leker. På stora gården kör jag mest vagn. På lilla gården leker jag t ex med traktor i sandlådan eller leker med Oliver. Sparkar bupp eller något.

Det är mycket nya lärare för Jörgen jobbar halva tiden och Micke e i USA. Men de nya e bra också.
På söndagen var Lovisa och mamma dåliga. Det var min sjuka de hade och kräkte. Vi grabbar ville inte vara hemma utan vi åkte och såg final i Innebandy där Jacob spelade. "Heja Japop!!". Det var mycket folk. Jag såg Aja och Lasse. Japop var duktig och gjorde mål och de vann!! Yiiihooouu!! Grattis Japop!

På fredag kväll skulle mammas stora killar spela hockey. Vi åkte dit lagom då jag brukar dricka välling, men jag har ju sovit och vilat mycket i några dagar. Innan vi hittade ingången hittade vi snöhögar! Snö, mamma!! Det var kul att titta på hockey. Ibland sa det "PAng! i staketet. Sen hejade jag på målvakten. JAg hejade mycket "Heja, heja!". Min favorit blev snabbt en kille som hade "8" på ryggen. Fint med åtta!! I pausen kunde jag springa runt och mamma pratade med stooora barn. Jag såg några av barnen brottas på golvet. Då la jag ockås mig på golvet. Nästa period var jag lite mer busig och sprang läns med stolarna som jag kunde fälla upp och ner. Sen läste jag t o m i kattboken och fick napp men det var dags att åka hem. Just när vi kommit ner för trappan hörde vi jubel. Det blev måååål!! 1-1. Då åkte vi hem. Kul var det i alla fall!
Torsdagen var jag hemma från förskolan. Mamma var hemma på förmiddagen men sen skulle både mamma och pappa på var sitt möte på em/kvällen. då kallade pappa in farfar. Pappa hade överlämning och bytte blöja det sista han gjorde. Jag och farfar lekte. Jag visade honom en massa saker. Plötsligt blev jag bajjnödig ... skötte bajjen bra. Sa sen till farfar att vi skulle byta blöja. Jag gick före in till skötbordet och visade honom var nya blöjor fanns. sen lyfte han upp mig. Han fick av mig byxorna men blöjan kunde han inte öppna som mamma och pappa gör utan han drog av den som en kalling. Han konstaterar att rumpan måste torkas rejält. Just då kommer min mamma som en räddande ängel. Där hade jag legat en stund med farfar som höll upp mina ben i luften. Mamma ryckte in och blötte papper och torkade. Hihihi, tyckte jag och mamma ... lite kuligt var det! Farfar blev lite skärrad, undrar vad farmor ska säga. Hon får träna upp honom till nästa gång!
Tack Farfar för en rolig eftermiddag!!
Tisdag kväll, hade somnat gott, vaknar vid 21.30 .. äckligt ... gråter! Mamma kommer rusande. JAg hade kräks - massor. Mamma bar in mig i duschen, det var kallt. JAg var rädd, yrvaken och det var kallt. Sen fick jag blöja, ny pyjamas och badrock på mig och fick ligga i mamma och pappas säng. Mamma började greja i min säng. Jag gosade ner mig i min kudde men ganska snart fick jag sätta mig upp och det kom mer kräk - USCH!! Ny dusch, fast i badkaret och och ny pyjamas. Hann gosa ner mig i sängen en stund igen innan spya nummer tre kom. Sen var det OK och jag sov. Senare stoppade mamma och pappa i mig medicin för jag hade feber: 38,6. Sov sen gott hela natten. Vaknade någon gång och var törstig.

Var hemma från förskolan onsdag. Sov mycket och tittade på Spöket Laban. Torsdag kände jag mig ganska kry. Drack massor av "boos" och kräkte efter några flaskor. Fast det var nog magen som tyckte att äppelmusten var för stark. Stannade hemma torsd och fred.
Fylla rullebören ..

.. tömma rullebören

... vila

... stå där, pappa!
Sparka buuupp!!

Sen var det dags att säga hejdå, huset och åka bilen hem till Karlstad!
På kvällen skulle man tända massa ljus överallt för det var "Österlen lyser" helg.


Mamma hängde rosenbuskarna fulla. Det blev fint och jag hjälpte till att blåsa ut tändstickorna. Fast sen körde jag bil - inomhus.

Klockan sex körde vi bil utomhus och åkte till Alvin och Malva. Det skulle lysa i hamnen och man kunde grilla korv. Det lyste! vi hade egen lykta med och det var flytande papbåter med ljus i vattnet, massor marschaller läns hela piren och eld på stranden. På trappan till kiosken där jag brukar gå upp för att köpa glass på sommaren var massor av lyktgubbar.


Jag hade inte tid att äta korv utan sprang runt i mörkret, höll mamma eller pappa i handen. Bortom kiosken hittade jag två stora traktorbilar som stod perfekt att titta på.

Vilken kväll!

På lördagen var vi först inne i stan men det märkte inte jag så mycket av för att jag sov i vagnen. Bra de, för de e inte så kul att gå i affärer längre. Jag vaknade precis när mamma och pappa hade fått ett bord och skulle sätta sig att äta. Fast jag var ganska lugn förutom när jag kastade lite knäckebröd på golvet.

Sen körde vi mot havet ... pimma!! Jag kände igen vägen när vi körde mot Sandhammaren. Fast det var annorlunda när vi kom ner på stranden. Sanden var lika vit och fin och det var lika kul att springa runt men ... det var inte varmt och mysigt som i somras. Jag var nere och kollade vid vattnet men fick inte pimma för pappa!
På fredagskvällen skulle man sätta ut en lyktgubbe. Mamma gjorde en i köket medan jag och pappa tittade på TV. Jag fattade inte riktigt vad den skulle va till men senare på kvällen när det var riktigt mörkt och den hade ljus i sig var den jättefin!
Vaknade tidigt och lekte uppe med mina saker. Sen följde pappa med ner och jag körde bil! Mamma stannade uppe och packade upp saker på rätt plats. Frukost och sen körde jag bil! Det går fort. De dumma mattorna är i vägen så de samlar jag ihop i en hög utanför min bana. Ibland får Nalle åka där bak och ibland tar jag med något, t ex en bapp i bagaget.

Vi var och handlde i stor affär alla fick glass när vi var klara. Sen var vi på lekplatsen och gungade och åt banan.


Ett hus från vårt ligger ett stort konstigt hus där ingen kan bo. Men utanför står en fin gammal ...


.. traktor!!!

Efter några vilodagar och efter att vi satt fina blommor och ljus hos morfar sa vi hejdå till mormor och åkte till Baby Hanna. Jag sov när vi kom fram så jag fick låna Marias och Dicks säng. När jag vaknade visste jag inte var jag var så jag tassade ner från sängen och knackade på dörren ... plötsligt så öppnade Maria! Det var många i köket som jag inte kände igen. Baby Hanna låg och sov. Jag satt i Dicks knä och åt mellis. Mamma? Jo, hon var och klipp, klipp, klipp ... Sen hjälpte jag Maria att passa Baby Hanna. Hon fick en liten bupp när jag hade en stor bupp. Sen lånade jag ut min bapp men den ville hon inte ha. Kollade lite på film också för det var jobbigt att krypa runt och leka med Hanna.

Plötsligt kom Dick hem med ... PAaaapppa!!! Var hade han hittat honom? Jo, på tågstationen. Strax efter kom Mamma med nytt hår. Jag hjälpte till att duka och sen skulle vi äta mat. Jag hann äta lite kyckling och ananas för jag sprang runt och fixade och var upp och ner på stolen hela tiden.

Det var mörkt när vi sa hejdå och åkte iväg. Jag sov hela vägen till huset men vaknade så fort vi parkerade. Nu ville jag ju leka med mina leksaker! Köra biiiil!!!
Bakifrån syns Byggare Bob

Framifrån syns Ee-din, alltså jag!
En dag åkte jag och mamma och mötte Eva-Eva för att åka båt till Danmark. Jag skulle egentligen sova men det kunde inte jag för det var så spännande att åka båt!! När vi åkte till Danmark såg jag inte så mycket av havet och alla båtar. Sen åkte jag vagn, mamma försökte med att köra i guppgator så att jag skulle somna men nej! Det var så mycket att titta på. Utanför en affär väntade först jag och mamma och sen skulle jag vänta med Eva-Eva. Jag blev nyfiken vad som fanns i den affären.


Trots att Eva-Eva hittade en fin get som vi kunde mata med äpplepips så ville jag kolla in affären. till slut fick jag komma in ich springa i affären. Det fanns massor av bilar och kul saker. Mammas korg var full och jag sprang runt och busade. I sista stora affären var jag trött och det var kläder!! Jag satt och nästan sov i vagnen när mamma plötsligt parkerade mig framför en stooor klädstation .... Mamma, Byggare Bob! Än en gång i perfekt höjd, ett superfint regnställ med Byygare himself Bob på ryggen! Den ville jag ha. På REA sa mamma, 100kr!! för både jacka och byxor och ... Byggare Bob!! Sen var jag nöjd och vilade resten av shoppingen. Piggnade till på slutet, mamma köpte fina blommor till morfar ...

och Eva-Eva och jag snackade med fiskmåsarna. Sen såg jag att det fanns glass i korvkiosken. Det ville jag ju ha!


Kolla så fin den var!
På vägen hem satt jag fint vi fönstret på båten och kunde se på alla båtarna. Eva-Eva visade mig en stooor lastbåt. Sen sa vi hejdå till Eva-Eva och vi åkte hem till mormor.
Det är mysigt hos mormor för mamma och jag har en stor soffa som blir en säng för oss själva. Där kan man hoppa...

... ligga och läsa med Nalle och Katten. Jag hade fått en bra tidning med både bupp och Byggare Bob.


... eller titta på film i lilla DVD:n som pappa så smart skickade med oss!

När vi var och handlade en dag och var på  väg mot kassan såg jag en Byggare Bob-tidning. Den satt i perfekt läshöjd för mig när jag körde min kundkorgsbil. Mormor sa att jag fick en sån! Den var fint inplastad och jag satt och tittade på den och höll fint i bilen hem.

Vi handlade en del till mormor, hon behövde nya glasögon, mat och lite annat. Jag var ganska OK och satt i kundvagn. På ett ställe hittade mamma en fiin polisbil till mig. Jag lät som en polisbil i hela affären: "tuut-tut-tuuut-tut!". Men jag tror att jag glömde den i kundvagnen för vi hittade inte den när vi kom hem. Trist för den var fin och hade en åtta på taket.

På ett annat ställe vi handlade satt jag och ropade "Gaaaasss!!!" så att mamma hörde var jag var när hon gick ett ärende. Sen åt vi glass allihop. Mormors var för stort så när mamma och jag ätit upp vårt så hjälpte jag henne. Mums!

Så har jag fikat med Bosse, det är mammas kusin som bor nästan där farmor och farfar bor i Dalarna!
För två veckor sen åkte jag och mamma en tidig morgon med bilen full än en gång mot Skåne. Det var fint väder och satt glatt och sjöng, lekte med min traktor och tittade på bilarna - lastbilarna! Vi stannade och åt på ett ställe och där var en liten tjej som också ville springa precis som jag. Vi lekte och sprang  runt inne i en del där ingen satt och åt. Sen skulle vi också äta. Tjejen satt fint och åt men jag ville inget ha utan ville bara ner. Mamma tog med min mat i en låda.

Det var tidig eftermiddag när vi kom fram till mormor. Jag ringde på dörren och mormo blev glad när hon öppnade. Jag sprang genast in och lekte. Jag vet var alla mina leksaker finns. När jag ätit lite banan och bytt blöja gick vi ut på marknaden. Det var ganska mycket folk och jag ville ner. På vägen hem fick jag en ballong. givetvis ville jag ha en haj!!


Jag pimmade med den och sjöng "..det kom bloood ... " hela vägen hem.

Jag har varit lite borta ett tag ... dvs en vecka i Skåne med trasig dator och sen har jag varit lite sjuk denna veckan. Men här kommer en tillbakablick i ord och bild!


Här har jag en påse på huvudet och gör en cool pose jag har sett i Syrrans fotokatalog.