Vaknade tidigt. Pappa och jag gick upp och tittade på Bolibompa. Åt frukost. Sen dök mamma upp och jag åt lite frukost till. Gick till lekplatsen. Där var roliga gungor, hästar och rutschkaneställing med t o m brandstång. Lunch var inget kul idag så jag gick och vilade. Det blev en lång vila. Åt omelette till mellis och smoothie. Sen åkte vi till Kivik för att kolla årets äppletavla. Det var en massa hästar som sprang - 3500 äpplen! Kolla här!


Handlade på ICA och mamma köpte glass till mig!! Gott! Körde bil, körde bil och körde bil på kvällen. Hade knappt tid att äta kvällsmat.

Mysig sagostund med mamma och Krameluren-boken och välling givetvis!
Glömde ju att jag åt glass tårta igår. Vi skulle leta om det fanns någon glass till mig och mamma hittar något som heter glasstårta. Glass kan jag ju säga och tårta också. Gott var det och med chokela' i! Det var farmor och farfar som hade lagt den i frysen. Jag ringde farmor och sa ... "...heeej, tack ... glass tårta" ... Hon tyckte att jag var en redig pojk som ringde och tackade.
Igår strejkade datorn hela dagen.

Började dagen med en promenad efter frukost. Fast innan det hjälpte jag mamma att pumpa min vagn. För övrigt kör jag min bil från morgon till kväll ... va jag har saknat den!!



Var ute i trädgården och busa också. Hittade min traktor i förrådet .. och bollar! Korv och bröd till lunch och sen var jag tvungen att vila mig. När jag vaknade var mamma och shoppade. Hon hade en fin kasse med hem till mig .. med katten Findus på. I den fanns en traktor-bok!!! och ett par mysbyxor ... Tack, mamma! Boken är jättebra!

Åkte till en skojig affär. Den var superbra att springa i. Det var en lampaffär. Hittade en jäääättestooor grön nalle i en stol. Sen sprang jag runt och lekte i de olika gångarna. Mamma och pappa var helt svettiga. Tanten i affären lekte med mig och tyckte att jag kunde stanna kvar och leka mer.

På kvällen läste vi traktorbok igen och hade fredagsmys med kex och ost och äppelboos. Det var många ljus tända som jag gick och blåste på.

Här har jag på min favoritkeps. Den e stor och gosig ... å visst e jag fin i den??!


Ny mössa som jag valde själv. Tjugo minuter på Bo Ohlsson och jag shoppade 4 saker!!


Den här gamla mössan e så mjuk och jag bryr mig inte att den har små bruna öron!!1
Vaknade redan halvsju och skulle väcka momo. Fick vänta till lite efter sju innan vi kunde leka. Kollade på Bolibompa, lekte med bilar, läste sagor. När mamma vaknade åt vi frukost: rostad macka med ost, fil och ägg!!

Shoppingrunda, busa med Kerstin. Hem och tiggde tjock pepparkaka före lunch. Go lunch: lax, potatis dillsås och majjjjjs och .... glass  - Mumsfillibabba!! Dags att vila, behövdes. Det var bara pappa hemma när jag vaknade. Mamma och momo var på loppis!

Fika med kanelbulle, brun kaka och mjölk. Sen var det dags att packa bilen igen. Sa hejdå till momo och så åkte vi till huset i Skåne. Där var ju min biiil! Jag satte mig genast och sparkade mig runt runt i huset. Ända till det var dags att äta gröt. Då parkerade mamma bilen nånstans som jag inte vet .. då fick jag leka med annat.

Mamma och pappa åt kyckling och ... pips! Vill jag också ha! Mamma, kom! Fick en liten skål och mös med den i soffan. Man blir törstig av pips så jag gick ut i kylen och hämtade mjölk .... ojojoj!! Det skvalpade mjölk överallt!! Mamma kan! Mamma kan!

Dags att sova. Då kom vi upp på mitt rum och där var ju ännu fler leksaker som jag inte lekt med på länge, va jag ska ha mycket att göra imorgon!

Godnatt!!
Farmor kom på morgonen och vi hade förskola hemma. Vi lekte, var ute, jag sprang i det våta gräset, bytte kläder, åt lunch och sen kom mamma. Då hjälpte jag henne att pcka bilen och kollade in "åttorna" som finns både fram och bak. Sen var det dags att krama alla hejdå för jag och mamma skulle ju åka bil till momo!

Sov en timme men sen var jag med och diggade och sjöng till musiken. Kollade alla lastbilar som passerade. Var av i Ale och bytte blöja, tog en ballong och åkte en kurvig rutschkana. Var lite tröttgosig i Freeport så nappen och Nalle var med i affärerna. McDonald's, tog en ny ballong och åt kyckling och smala potatis med ketchup. fick en docka och en bil som låg i påsar.

Bil igen. Tanka och bytte blöja. Sen var det mysigt att slumra en timme. Bra det för då orkade jag busa med momo. Vi kom fram kl 21 och jag gick direkt till lekskåpet medan mamma packade in. Momo och jag sparkade bupp i hallen och sen ville jag ha välling och sova. Mamma och jag låg och läste saga. Hämtade annan bok, julklappskatalogen från leksaksaffären 08, mamma tyckte den var sådär spännande!

När det var dags för nattbytet på blöjan hörde jag pappas röst ...
Idag har jag varit långsemester på förskolan. Pappa lämnade och aen har jag hunnit leka, äta lunch, hoppa över vilan, leka igen, bajsa och köra cykel och då såg jag mammas röda bil komma. Jag sprang fram till grinden och ropade på mamma. Jag visade vår dubbelcykel med vagn och mamma satt där framme men kunde inte heller cykla med tramporna. När vi skulle gå hem hittade jag en vattenpöl som jag hoppade i. Gissa om jag blev blöt!!

Hemma var jag så trött så jag hämtade Nalle och nappen. Protesterade inte när mamma undrade om jag ville slappa i sängen och lyssna på musik. Sov t o m en timme.

Pasta och pappas köttbullar ... och glass!!

Kollade på Bolibompa och sen ville jag gå och lägga mig. Mamma gjorde välling och jag tog plats i stolen och väntade. Sen läste vi saga - två stycken. Dags att sova fast med musik! När vi kom till Hajarna ville jag höra den igen ... och igen  ... och igen ... Eftersom jag var vaken ringde mamma pappa och jag fick prata och säga godnatt. Han är på en båt och jag träffar honom imorgonkväll.

Imorgon, ja ... då kommer farmor på förmiddagen när mamma jobbar. Sen efter lunch packar vi bilen och åker ner till momo i Skåne .. nästan i Malmuööe. Så vi hörs från södern nästa gång!

Idag har varit kul på förskolan. Vi har varit ute nästan hela dagen. Det kanske beror på att en av barnen har svinkoppor och det smittar massor! Det e mycket svin nu .. både influensa och koppor! Korvstroganoff till lunch och inte mycket sova. Sen uuuut! Mamma kom och hämtade mig och jag blev jätteglad och sparkade mig fram till henne på cykeln. Berättade att Niii-na hade vinkat bortifrån gatan (ja, alltså när hon tog bussen hem). Jag sprang till grinden, då kom Oliver och sa hejdå. Han e för go. Jag gick fram och försökte krama honom hejdå. Jag t o m böjde mig fran och tog tag i honom så jag kunde pussa honom hejdå. Sen vinkade vi och jag kastade pussar till honom.

Ute vid mammas bil letade jag upp åtta på hennes skylt både fram och bak, kollade de andra bilarna också men de hade ingen åtta.

Nu ska vi kolla noga efter kliande små prickar som växer till sig till variga sår ... bläää! Hoppas jag slipper detta. Bra att vi ska till Skåne tror jag.

Idag satte jag på mig mina slitna skor och fick köra några sista varv med Bobby car på gatan. Åhh, de e så kul!! Men hjälp vad skorna blir fula. Synd på mina favorit sommarsandaler!



Jag hann sparka bupp med Däddiz också. Sen kom fab'on mitt emot ut så jag kallade på honom "Kom fab'on! sparka bupp!" . Både han och pappa var med ett litet tag. Till lunch åt jag och Däddiz tomtegröt som pappa gjort - mums!!
Imorse hann jag precis se Nick Nyfiken. Till frukost åt jag fil med fint hjärta av kanel. Jag tar själv kanel med en liten sked och se så fint det blev!
Titta, vilken cool lastbil med vagn som jag fick av Aja idag!! Inte nog med att den e stoooor, cooool och roooolig utan den har två racerbilar inuti vagnen ... och det e "åtta" på bilarna!! Jag känner igen en åtta och kan säga "åtta" numera!!

Vaknade i bra tid, runt halvåtta. Efter blöjbyte sprang jag till Bolibompa. Det är så mysigt att sitta i soffan och det är tyst och lugnt i huset och jag har TV.n för mig själv. Det var Nicke Nyfiken och jag fick skratta och fnissa åt Nicke. Sen hämtade jag nappen och Nalle och hoppade upp till mamma och pappa och gosade på kudden en stund ... "Akta, mamma!". Frukost; jag åt av mammas ägg med kaviar på. Gott!! Åt dessutom macka med prickig korv som jag själv fixade, "kan!". Sen var det lek, Tv, mys. Grabbdusch med pappa. Sprang sen runt och var nakenfis och kastade mig i Fatboy.


Borstade tändrna samtidigt som jag tog en liten ridtur på Dalahästen.

Lila kläder och dags för handboll i Forshaga. Lovisa spelade och var jätteduktig! I pausen var jag och pappa ute på en fin lekplats och lekte. Lovisas lag vann matchen med 27-13!! Bra, syrran!

Till lunch var det pyttipanna och korv. Dags att sova och det gjorde jag rejält. När jag vaknade packade mamma upp en massa loppisfynd ... och allt var till mig. Massor av kläder, fint regnställ i lysneongult som jag 'ova och det var fint på. Jag t o m sprang in på toa och speglade mig.  En fin brandbil med vagn!! En bok om tre katter. WOW!
... måndag var bra. Kul att leka med Oliver igen. Var ute och lekte så jag blev blöt om skorna. Mamma hämtade mig. Mamma fick veta att jag inte sover på vilan längre. Ja, ialla fall inte alltid. Vill ju sitta med de stora barnen och lyssna på saga istället!

... tisdag var en lika kul dag. Lekte ute och det är ju vått i gräset så än en dag hamnade både strumpor, byxor och skor i torken. Pappa tog med fel strumpor hem. Mamma kom hem och vi hann leka lite innan jag skulle lägga mig.

Det var lite utklädning .. det e så kul med alla mössor. Idag tog jag på mig hårband, gamla strumpor som låter och blev sååå fiiin!!! Eller hur???

... onsdag kom vi upp sent allihop. Oliver stod och väntade på mig i hallen. Vi stack in och lekte innan mamma hann krama mig hejdå. Idag var vi till skogen en liten runda. Det var myggor där och jag tror att en bet mig mitt uppe i huvudet. När mamma kom satt jag på madrassen och lyssnade på saga. Vi åkte hem och jag tyckte det var mysigt med vila hemma. När jag och mamma satt och läste bok kom Aja och hälsade på. Hon busade med mig och drog runt mig när jag låg i Fatboyen. Sen satte jag mig i vagnen och Aja körde bil och vi tävlade bort till ICA. Aja vann! Vi skulle hämta 'ket. Vinkade hejdå och vi gick hem. Det var ett roligt 'ket med bok, CD, sångbok och bokstävskort.  Pappa kom hem tidigare och mamma åkte på möte. Hjälpte pappa med vällingen; tog fram en kastrull och satte den på spisen. Lyssnade på nya sago-CD:n. Den handlar om ett tåg och säger "tuuut-tut" ofta. Hann säga godnatt till mamma för jag hade inte somnat.

... torsdag och mamma och jag körde vagn till förskolan. Såg många bussar och cyklar på vägen. Idag var traktorn på gården där vi brukar leka!! Jag sprang till fönstret och kollade innan mamma hann blinka. På uteleken var vi till en lekplats och jag åkte rutschkana och gungade. Fick nästan en gunga på mig men hann undan. Sen var det dags att gå hem. Somnade snabbt. När jag vaknade åt jag filmjölk. Gick och hämtade pallen och skulle lägga i müsli själv. "Kan!". Sen sparkade jag och mamma bupp. Det var mysigt väder och jag ville inte gå in. Jag ville åka vagn till Mamma Mu. Det blev pappa som fick gå med mig dit. Fast först var vi och gungade. Åt kvällsmat allihop tillsammans. Gott med välling och sen lyssnade jag en 3-4 gånger på tågetsagan ... tuuut-tut!!

... fredag lämnade mamma mig. Oliver var inte där idag. Jag har busat på egen hand. Åt inte nåt mycket till lunch men drack mycket mjölk - gott! Vi var ute och lekte på framsidan för på vår sida har det sått nytt gräs. Vi ska få nya fina leksaker där. Det är kul på framsidan för det är så mycket barn där. Träffade på Olle. När mamma kom körde jag runt med en vagn. Kul, jag hade inte tid att följa med hem. Jag tog ett extravarv innan mamma lyfte upp mig och vi gick till Stugan och hämtade mina saker. Jag ville ha macka när vi kom hem. Mamma gjorde god mat och sen ville jag ha nappen och Nalle och lyssna på tåget. Somnade nästan sittandes, för jag var trött!!
Hade fredagsmys med ost och kex i soffan. Fick smaka lite pizza men jag föredrar kex! Sen blev det välling för min del och Däddiz och Lovisa gick på Junis, undras när jag får följa med dit!?? Somnade gott.

Nu får jag inte köra mer Bobby car för mamma och pappa. Jag har inte mer skor kvar! Sista rundan körde jag nästan med tårna ute.
 

I fredags efter förskolan gick jag och mamma hem. Jag vill åka vagn. Så efter att vi druckit lite satte jag mig i vagnen och mamma körde. Jag fick visa vägen! Jag hittade till gungorna själv. Gungade inte utan knuffade fart på gungan, lekte i sanden och sen ville jag åka vidare. Då gick vi förbi en grävskopa först och sen hälsade vi på Mamma Mu. De var massor av kor och Mamma Mu där. Så visade jag vägen hemåt. Då träffade vi på Clara som går på min förskola. Lekte med henne och hennes bror som är lika gammal som jag. vi ritade på gatan med stora kritor, hade springtävling "Klara, färdiga, spring!!". Det var jättekul!! Jag vann över mamma! Sen ploppade vi stenar i brunnen. När deras pappa kom hem hämtade han en stor motorcykel som man kunde sitta på och då åkte den iväg!! Först körde Olle och sen fick jag 'ova!! Klara satt bakpå och hjälpte mig att styra. Det var såååå kul!! Nästa gång jag provade körde jag själv. Man gasade med ena foten. Det var så kul!!

På kvällen åt jag pips, majs, ost, 'mat och köttfärs. Sen var det dags att sova.

Vaknade tidigt på lördagen. Efter några nya sovförsök gick mamma och jag upp strax före sju. Tittade på tecknat och åt frukost fram och tillbaka. Jag sitter ju i Stokkestolen utan bygel nu så jag kan sticka från matbordet när jag vill. Jag hörde t ex Kattmelodin och stakc in och kollade på katt. När pappa också vaknat åkte vi till IKEA. Det var OK att glida runt där för det slutar alltid med korv, bröd, äppeldricka och glass!! Efter vila var det bus i trädgården och sen go lax till kvällsmat.

Söndag blev också en tidig dag. Efter att jag lyssnat på musik och läst bok så gick jag och pappa upp och kollade tecknat. Efter frukost (filmjölk och min hemmagjorda müsli). Var med pappa och kollade på Däddiz som spelade fotboll. Han var duktig i mål. Jag spelade lite bupp med pappa bredvid. Lunch - gott, jag var hungrig!!

Mamma var i affären och pappa såg på fotboll ... jag skulle spela innebandy. Plötsligt blir det hög klubba! Jag hade träffat pappa i huvudet ... oops och ajjjjjj!! Han blev arg och jag fick utvisning, jag fick sitta på kudden i mitt rum och pappa gick ut i rummet. Jag grät och ville inte sitta där så jag smög ut till pappa. Nähä, jag skulle visst sitta ett tag till. Så jag satt fint på kudden tills pappa kom och pratade med mig. Jag får inte göra så med klubban nåt mer.

När mamma kom hem beklagade jag mig lite men hon sa samma sak som pappa; man får inte slå någon med klubban. Så var det dags för pyjamas, välling och Molly-bok. Sen musik och traktorbok i sängen ... men nej, det gick inte att sova ... Bajjjsss!!!

Sen kunde jag sova - Godnatt!!

IDag e det egentligen skogsdag men skogen är översvämmad så vi gick till lekpark istället. Jag åkte rutschkana och gungade. Det var kul! Sen var det lunch och så kom mamma. Idag smet jag ut i lekhallen medan mamma låste dörren. Hemma slappade vi lite på mattan och jag berättade om min dag. Dags att vila men jag kunde inte somna, fick till slut komma in till mamma och sova.

Mellis: kokt ägg, kaviar och macka. Var ute en sväng och spelade bupp med mamma. Men när bullen fastnade under grannens bil gick vi in på baksidan. Jag blåste såpbubblor och mamma klippte kanter. Sen plockade vi svarta vinbär och gick in och kokte sylt. Vi såg det på Bolibompa häromdagen.

Jag fick skölja och rensa bären. sen mätte vi upp, det blev 7 dl. Jag la i de sista bären ett och ett... Under tiden sylten kokade kollade jag på Bolibompa.

Till kvällsmat åt jag korv och sötpotatismos - mums, det var länge sen! Mamma serverade mig saft .. men vi gjorde ju sylt ... det blev tydligen både ock! Gott, mer saft, mamma!

Idag var det pappa som lämnade mig på förskolan. Oliver var där så jag for iväg in till honom. vi lekte och stojade som vanligt. Fiskbullar till lunch, det gillar jag. Efter vilan när vi var ute och lekte kom en boll farandes och landade mitt i ansiktet på mig!! Aj ... men jag bet ihop och tog det som en stor kille. Sen kom pappa och hämtade mig ... i mammas bil!? Vi åkte hem och hann leka och plocka fram mat innan mamma kom. Sen lagade pappa middag och jag och mamma gjorde müsli. Jag mätte upp gryn och hällde på plåt. Sen kryddade jag. Var ju tvungen att smaka också. Mmmm, gott men lite torrt. Så var det dags att sätta in i ugnen. då fortsatte jag att leka med dl-måttet och vatten. Liiite väl plaskigt tyckte mamma så det blev lite bolibompa innan middagen. Färsbiffar, bulgur och gass!! Gott! Sen läste jag och pappa sagor. Pyjamas och välling med mamma. Efter vällingen läste vi spanska krokodilboken. Det var länge sen, jag blev nästan rädd igen när krokodilen visar tänderna på sista sidan!
Vaknade tidigt och fick kolla på Bolibompa i lugn och ro. Åt en riktigt stor portion fil, öppelmos, kanel och flingor. Sen var det dags att göra sig redo för lek med kompisarna. Först kom Noel och hans mamma. Han var supercool i skinnjacka och sån gubbakeps som jag hade förut ... undras om den e för liten, mamma?? Vi lekte med mina saker och det var såååå kul!! Jag var alldeles till mig så kul det var. Ibland när Noel lekte med något gick jag och sträckte fram handen och sa kom. För jag ville leka med honom med något annat, typ spela bupp eller nåt.

Ibland ville han ha något som jag också ville ha och då var jag tvungen att säga att det var min, men då sa han också så. Då sa hans mamma till honom att det var min. Och min mamma sa till mig att Noel kunde få låna och jag skulle leka med något annat. Hm, det är lite krångligt med min och min.

Så kom Ella också. Hon var superfräck i CheapMonday-tights, fin klänning och keps! Fast jag tror att hon var lite yrvaken för hon ville inte va med och leka utan ville mest gosa med sin mamma. Till lunch var det pasta, korv, minimajs, tomat och gurka, dvs MUMS!! Gissa vad vi fick till efterrätt!? Just det som barn gillar mest ... GASS!!

Efter lunch gick vi till lekplatsen med gungorna. På vägen dit var jag inom och hjälpte en fabbo att klippa gräs. Sen gungade vi.

Jag och Noel gungade i kompisgungan. De e mysigt att ligga ner och titta på molnen och solen och mysa! Ella ville inte sova och hon började piggna till i gungan. På vägen hem kom jag lite efter för jag pratade med Däddiz kompis. Jag kanske får va med i deras band för de behöver en gitarrist till och jag har ju köpt en gitarr på loppisen!!

Hemma gick vi in och fikade. Äppelmust, banan och kex. Sen hann vi leka lite till fast vi var ganska trötta ... När alla hade åkt hem var det gott att ta Nalle och nappen och sova några timmar.

Sparkade bupp med pappa, kollade på bolibompa och läste böcker med mamma på kvällen innan det var dags att sova natten. Vilken mysig och kul helg jag har haft!!

Vaknade klockan åtta och kollade lite på bolibompa innan jag åt frukost. Idag blev det smoothie och lite macka, iaf osten. Sen var det på med regnställ och nya gummistövlarna. Vi skulle med på mammas motionsrunda. Fast idag bantade hon ner den p g a 1) loppis kl 9.30 och 2) det regnade. Jag hade det mysigt i vagnen. När vi kom till loppisen såg jag att vi var sena! Det kom en kille i min ålder som körde en fräck trampebil!! Som han hade köpt där!! Vi rusade till leksaksbordet, jag hoppade av vagnen och hittade genast en cool bil, mamma höll i några sagoböcker, ett dataspel och en dvd. Tja ... 40 kr sa killen som ville ha pengarna. Efter ett varv till runt bordet hittade mamma en kul sak som hon demonstrerade för mig. Hålla på magen och dra på metalltrådar ... musik!! Det var en gitarr för 5kr! Pappa gick till ICA och växlade pengar och jag och mamma kolla in stoooora traktorn ... med vagn!! Den va så stooor och så fiiin!!

Hemma igen blev det frukost nummer två. Jag åt kokt ägg och kaviar, de e mums! Sen lekte jag med nya bilen, läste nya böckerna - en e jättebra med massor av bilar: taxi, buss, traktor, lastbil ... Så var det god lunch fisk, potatis och sås. Jag var ganska trött och kladdade massor på slutet. En klunk mjölk och sen i säng - gott med vila!

Pigg och glad, lite lek, hjälpte mamma göra pannkakor special med havregryn och filmjölk - GOTT!! Åt alla utom en halv! Sen var det lek, pussel, köra bil, sparka bupp med pappa, äta glass, dricka mjölk. Mys! Mamma fick en dricka men saknade sugrör så jag gick och hämtade för jag hörde hon sa att hon inte hade något. Smart och snäll kille jag e!! Sen hjälpte jag pappa eller gjorde som han gjorde dvs tejpade ... mattan (gjorde inte pappa), hällde små kabelbitar i håret (gjorde inte pappa), drog runt måttbandet i ett snöre (gjorde inte heller pappa). När jag tröttnade på att va handyman sprang jag på "klara, färdiga spring ... " till soffan och kastade mig.

När vi gick till affären och handlade hade vi sån tur att tåget kom - jiiipppiiiiie!! Mamma och pappa va inte lika entusiastiska som jag. Väl hemma på vår gata igen såg vi grannen spela bupp med en pojke i min ålder ... Det var Theo som är tre dagar yngre än jag!! Jag hoppade ur vagnen och imponerade med mina skott. Kul kille, vi sprang runt och tossade. Hoppas vi kan leka en annan dag när han hälsar på sin farmor!!

Filmjölk till kvällsmat. Bolibompa, läsa bok, mysa i puffen, bok igen "mamma kan", sen "pappa kan" mysigt att läsa bok! Pyjamas och go välling. Svårt att somna. Tog av mig pyjamasen och ville ha annan böjs. Så det blev ny blöja och ny jamas ... kunde sen somna gossigt. Imorgon kommer kompisarna - vi ska gunga!

Det e på tiden nu som mamma beställer foton på mig. Gissa vad hon hittade på fotosidan!! Man kan få en fin fotobok GRATIS om jag skriver lite här. Så de gör vi. Jag har bestämt att vi ska göra en fin bok om bilderna från i somras när jag är på stranden. På sidan http://www.fujidirekt.se/fotobok/vadar.asp hittade jag en cool layout då fotona såg ut som pusselbitar. Framsidan e ganska viktig där måste jag välja ett snyggt foto och en bra titel ... Pimboken kanske?  Jag borde nog göra en sån bok att ge bort i julklapp också! Man blir sugen att göra många bok när man kollar här ... http://www.fujifilm-fotobok.se/exempel-fotobok/ . Kanske du som läser också ska ta och 'ova?!!
Nu ska vi ladda ner ett program och börja välja bilder - man får ha nästan hur många som helst i boken. Hoppas bara mamma klarar av tekniken, fast det står att det ska vara enkelt. När vi e klara måste jag vänta nästan två veckor innan boken kommer hem till mig. Men den som väntar på något gott ...



Idag bar det av till förskolan i regn. Jag drog upp min fleecetröja för att inte bli våt i håret. Som vanligt lämnade jag mamma i hallen och sprang in och lekte med Oliver. Frukost och sen var det snart dags för utelek. Alla regnkläder och stövlar på. Jag hittade en stoooor vattenpöl och kom eftersom jag längtar så efter att pimma så passade jag på att dyka i! Det dröjde inte länge förrän Oliver var med. Vi hade jättekul!! Jag låg på magen och plaskade. Micke tog kort på oss. Sen fick vi hänga alla mina kläder i torkskåpet. Lunchen var inget god eller jag hade inte tid att äta. JAg gjorde min nya grej ... bubbla i mjölkglaset. Oliver gjorde likadant och så skrattade vi. Då fick vi inte sitta ihop mera. Oliver fick sitta vid annat bord och jag fick sitta bredvid läraren. Sov och sen var det dags att gå ut igen. Vi skulle äta mellis ute. Mamma vara sen så jag hann få en macka med ost - Gott!! Så blir det när man inte äter lunchen. Mamma kom och vi begav oss hemåt. Fast jag hann få en bit av kakan som vi bakat. Mums! Sista tuggan fick mamma. Hon trodde det var sandkaka för det knastrade så men jag var ju sandig på händerna sen jag åkt rutschkana!!

Hemma åt jag omelett, ritade, tittade på Bolibompa, åt fredagsmyskex, la pussel och sen kom pappa hem. Jag och mamma lekte med Rudolfmössan på huvudet. Efter gröten fick jag gass ... idag var den rosa och god.

Mamma och jag läste sagor och pappa tittade på bupp på TV. Vi läste polissagan, julsagan och en ny om en tjej som heter Ingrid och som badar.

Jag var jättetrött efter mitt pimmande idag så jag somnade redan till låt 12 idag!
Imorse fick jag ett myggbett när jag satt och läste min polisbok och väntade på att vi skulle gå till förskolan. Pappa undrade vad som hänt eftersom ena ögat nästan svullnade igen. Dumma myggor. Sen när Nii-na och Micke såg mig började de oroa mamma om att det smittar harpest via myggorna och två stycken barn i vårt område har smittats. Jag lyssnade inte utan gick och lekte med Oliver. På förmiddagen var det ett barn som kräktes över halva köksgolvet ... oops! Det var en kul dag idag också. Fast jag blötte ner min tröja så att jag fick byta kläder. Mamma kom och hämtade mig efter lunch när jag satt och lyssnade på sagan. Vi sa hejdå och när mamma stängde krångliga grinden stack jag iväg till lekplatsen runt hörnet. Jag klättrade upp i rutschkanan - skräll! Ropade "Nannå!" till mamma och till några som kom och gick med stavar. De vinkade glatt åt mig. Sen hann jag åta några åk, gunga och gunga häst med mamma och åka igen. Jag testade mamma med att vilja åka rutschkanan på magen med huvudet först men då sa hon "Nej!!", det är bara de stooora killarna som får göra så sa hon. Men jag e ju en stor kille!?!?

Vilade och sen åt jag mellis. Lekte lite på mitt rum, i köket ... När Lovisa kom hem provade vi handskar och fjäderhalsdukar?? Hon ska nog klä ut sig eller nåt. Sen sprang och va med "Däddiz" när han kom hem. Aja kom!! Kul. Jag blev jätteglad. Vi spelade bupp men hon stod fel i målet så jag fick säga till henne. Jag gjorde massor av mål och fick målkrama mamma. Tror att det gick så bra för att jag hade mina nya stövlar på mig. De e blåa med spindlar på och ludd inuti! Efter matchen åt jag gass, mums!

Kollade på TV, åt pasta och korv till kvällsmat. Sen åt jag potatis och fisk och massor av creme fraiche med pepparrot och äpplesmak. Det slank ner en och annan böna också.

Strax därpå var det dags för välling. Låg länge och läste, tror jag somnade till melodi nummer 20 .. "Ojojojojojoj .ojoj"


... till nästa sommar ...


Jag vill PIMMA!!!

Har börjat bli lite kinkig med kläder ... vill gärna välja själv. Har nu i två dagar sagt "annan byxa" när mamma kommer med mina jeans. Idag blev det finaröda jeans till slut.

När mamma hämtade mig i måndags på förskolan höll hon på att gå igen. Jag var så tossigt klädd!! Det var Jörgen som tagit på mig konstiga kläder! Lila förkorta och för tajta joggingbyxor, ingen T-shirt utan min sweatshirtkofta och utanpå det min rutiga jacka också den för liten och kort i ärmarna. Men jag var ju så söt ändå där jag satt i bilen som man sparkar sig fram med.

Det blev storstädning av garderoben när vi kom hem. Mamma tog t o m fram och jag fick prova vinterkläderna. Det blir en stor kasse till Love. Förresten kompisarna kommer på söndag!! Vi ska leka, kanske gå till lekplatsen med gungorna och äta lunch. Kul!!


En dag i Skåne när jag får bestämma kläder!

Nu tror jag att vi har fått koll på datorn igen. Hm, vad ska jag börja berätta om ...

Jag är på förskolan varje dag och det är sååå kul. Jag springer in själv och glömmer mamma eller pappa i dörren. Oliver, min lekisbästis är alltid där redan och brukar sitta i hallen och vänta på mig. Idag satt han inne vid bordet och jag stack dit och lekte. Vi var på utflykt till lekparken idag och jag åkte rutschkanan massor. Det e så kul! Sen var det potatismos och korv till lunch så jag storåt. Jag hann med att sitta en liten stund med min Nalle och lyssna på när Jörgen läste saga. Sen kom mamma! Jag sprang genast till henne och vi tog på mina nya vita skor och åkte bilen hem.

Åt en nektarin och pratade med momo i telefon innan jag gick och vilade.

På eftermiddagen lekte jag med Däddiz (Hannes) innan han gick till buppträningen. Mamma satte ut min stol på gräset och klippte mig lite. Sen kom Lovisa hem och vi sparkade bupp i trädgården. Det blev många måååål och målkramar. När jag gjort mål ropar jag "mååål", sträcker upp armana i luften och kastar mig på marken och sen e det målkram.

Det blev några rundor med Bobby Car. Vi träffade filip från förskolan, han verkar bo nära oss! Plötsligt tyckte mamma jag skulle parkera bilen ... oj, det var hål i skorna i till strumpan. Tror att Bobby caren kommer att abli parkerad hos Jacob och Calle i veckan!!

Till kvällsmat blev det pasta och jag fick gass till efterrätt! Mamma var ute och letade upp en bil som e full av glass och fick en låda med sig hem. Så bra.

Sen stod mamma i mål vid kylskåpen och jag sköt måååål!! Pappa försökte va med och ta buppen men då visade jag att hans plats var vid spisen och laga mat!

Jag var bra trött ikväll. Stack iväg in i mitt rum och valde kvällsbok med mamma. Sen kom pappa med välling och de va gott. Svårt att somna ... bajj på gång. Pappa byta! Mamma log lite och var blöta papper-chef. SEN kunde jag somna.