Sov riktigt länge och åt sen frukost. Kul att hela familjen var samlad igen. Vi satt allihop kring det lilla matsalsbordet. Jag satt vid kortändan och höll hov. Ute vart det mörkt och regnigt. Som gjort för en kurardag. Pappa gjorde en stor arbetsinsats och hängde upp 2 tavlor. Han var riktigt nöjd efteråt. Sen gjorde han  något riktigt bra. Han bytte batterier i min tågleksak. Oj vad det blev mycket ljud i den. Jag körde runt tåget och tröck på alla ljudknapparna, det var riktigt kuligt.

Sen visade jag brorsan och syrran min xylofon och de gillade den verkligen. Hannes komponerade snabbt ihop ett beat som han satte på repeat. Efter ett tag tappade mamma och pappa tålamodet och bad honom göra något tystare. Jag tyckte det var en bra låt. Jag ska träna ett tag så ska jag spela den låten för mamma och pappa.

Pappa och Hannes åkte till affären för att hämta hem lite mat. När de kom tillbaka sa de att det hade snöat på vägen. Kommer tomten snart? Inte läge att gå ut i trädgården och leka i alla fall.

På eftermiddagen började vi tröttna på att sitta inne och att träna på "Var är alla barnen" leken. Nu sträcker jag i alla fall upp en hand när de ropar var är alla barnen. För säkerthets skull räcker jag även upp handen när de säger "Var är alla vuxna?"

Till slut så blev det en utflykt till Ystad där vi köpte en DVD och en massa filmer i fall det skulle bli fler regniga dagar. Pappa köpte en yxa så nu kan han hugga ved så vi kan elda i kaminen.

ybrvbhvh vbd chhhhhhhhhhhheg hgdggggggggggggggggggggggg +0fc7 rrrdswwwwwwwwwwwwwwwwwwwwwww wwwwwwwwwwwW TTTTTTIUytreww we QQQQQAQ.

Detta skrev jag själv, och det låter ungefär som när jag pratar. Ni förstår mer när jag har mitt vuxenfilter på.

Jag avslutade vår slödag med att somna riktigt gott efter min vällingslurk. Imorgon hoppas vi på bättre väder!
Vaknade kl 3.00 och var ledsen så jag fick sova hos mamma efter att vi bytt min blöja. Vi sov sen till 7.00. Mamma ville sova längre så jag härjade runt och drog i lådor, plockade ut alla pappersnäsdukar och gav till mamma, körde med lastbilen, spelade Nalle ... så till slut kom mamma ur sängen. Frukost, det var riktigt gott med mannagrynsgröt och macka. Sen lekte jag i mina leklådor. Spelade på min träxylofon med köttklubban fast ibland tar jag i så att jag får klubban i huvudet! Då visar jag mamma var jag har ont och så blåser hon och tröstar. Vid tiotiden gnuggade jag ögonen men mamma missuppfattade mig, jag ville inte sova. Däremot upptäckte jag ett Krraa-par som satt och pickade på varandra på grannes skorsten. Det var jättehäftigt, så nära och så bra jag kunde se dem. Jag ska försöka ta foto på dem imorgon. Istället för att sova så badade jag. Mamma satte up en grön groda med nät på magen som fångar in alla vattenleksaker jag har. Jag har en likadan i Karlstad. Jag hade så kul i badet. Det var så att jag fick "russinfötter"! Därefter var jag trött så jag somnade på fel håll i sängen med Nalle som huvudkudde.

När jag vaknade igen kände mamma inte igen mig för jag grät konstant i  .. ja, en timme. Jag ville inte äte, dricka, leka .. nä, ingenting. Jo, kanske sitta hos mamma. När jag slutat gråta och glömt hur ledsen jag var åt jag och mamma banan. Jag gav henne bananpussar och vi busade. Mamma tyckte vi skulle gå ut i det fina vädret så på med regnbyxor, luvtröja mössa och skor. Vi tog en extrarunda innan jag kände igen mig vid lekparken. Jag gungade lite. Mamma satte mig så jag hade utsikt över fältet där en röd fin traktor körde rundor. Sen provade jag spiralhästen och två rutschåk. På vägen hem var jag missnöjd och grät. Väl hemma och avklädd tog mamma upp mig och jag fick ligga gott och sova på mammas axel. Sen åt jag fluff och macka. 

Jag och mamma satt i soffan och tittade på Funniest home video när plötsligt Hannes kom .... och Lovisa ... och Pappa! Va konstigt att de var här helt plötlsigt. Men kul! Vi busade massor när vi åt middag. Tyvärr var det tid för mig att gå och lägga mig sen. Trist ,fast jag har cool Spiderman-pyjamas!
Idag vaknade jag tidigt - för tidigt, tyckte mamma. Jag kröp runt och var i nedersta lådan och plockade med mina strumpor. Efter frukost ringde mamma till Reidun och frågade vad mina prickar kunde vara. Jag har haft "tredagarsfeber" sa Reidun. Då får man prickar efteråt. Ha, så bra! Idag e jag piggare och åt riktig frukost, OK till lunch och bra till mellis och kvällis. Jag somnade snabbt och sover gott i min säng, undrar om mamma kommer att sakna mig!?

Tyvärr tror jag att mamma e sjuk nu!! Vi var i Simrishamn idag och shoppa på apoteket. Mamma var seg så jag var snäll. Vet ni, det finns ett skyltfönster med massor av Nallar!! Det är stooora, små, vanliga och med tröja på. Där stannade vi och tittade ett tag. Sen räknade jag bilar. Jag tycker det e sååå kul med bilar nu. Mamma blir lite trött på mig för jag pekar och säger "dää" så fort jag ser en bil- parkerad eller körande. Parkeringsplatser e därför riktigt kul.

Imorgon kommer Pappa, Hannes och Lovisa!! Va kul det ska bli. Hoppas på att mamma e frisk då!
Igår när mamma bytte blöja upptäckte hon massor av röda prickar på mina ben - massor. Fast bara på benen. Vad e nu detta? Efter frukost packade vi alla sakerna i bilen. Vi åkte ut till morfar med en blomma. Vi tände ljus och sen åkte vi tillbaka hem. Det var lite trist att åka från mormor. Jag kramade och pussade hejdå och vinkade från bilen. Sen tog det inte många minuter förrän jag sov. När jag vaknade en timme senare sjöng vi och jag åt majskex. Det tog exakt två timmar trots att mamma körde en ny väg. Väl framme satt jag i bilen och sjöng vidare under tiden mamma packade in alla sakerna. Va kul det var att vara tillbaka! Jag kröp runt och kollade in alla mina leksaker. Sen åt vi lunch och satte på värmen. Det var lite kallt så jag hade min indianjacka på mig. Fast när vi hade varit och handlat mat och kom tillbaka var det helt OK varmt.

På kvällen när jag lagt mig sov jag gott ett tag och sen vaknade jag och var ledsen. Mamma försökte trösta mig och till slut fick vi lägga oss i mammas säng och somna. Där fick jag ligga hela natten. Det e så mysigt att ligga nära, ibland var jag tvungen att sträcka ut min hand och hålla henne på kinden så  jag visste att hon var där.
Det var en orolig natt. Vet inte om jag var orolig för att missa ställa om tiden. Jag vaknade massor och var ledsen. En av gråtgångerna fick jag näsdroppar ,det gillar jag inte! Nästa gråtgång bytte mamma blöja på mig ... och sen kräktes jag - två gånger! Usch, va ledsen jag var. Mormor fick byta lakan och jag och mamma tvättade av oss på toa. Sen somnade jag ganska gott ... ett tag. Jag vet inte hur många gånger jag sen har varit vaken, ledsen och letat sovställning. Mamma var i alla fall bra trött imorse när jag pigg och glad kasade ner från sängen. Jag bankade på dörren så att jag kunde komma ut till mormor och leka. Hon var också pigg och vaken. Vi lekte med nallarna, jag kollade på den "fine lille gossen" på lilla fotot  (=jag!!), körde bilar, tittade på Tomten, packade in Nalle i ett paket... Sen åt jag och mormor frukost. Men jag ville mest ha dricka. Efter lite mer lek så duschade jag. Sen la mamma mig att sova. Microsömn, 5 minuter! Ny lekstund med mormor. Mamma åkte till affären och kom tillbaka. Då satt jag och mormor på golvet i köket och hade ut allt i duklådan, massor av vispar och tratt och mått - kul! Jag fick babyburkmat till lunch och åt faktiskt en halv burk till förrätt och en halv till efterrätt.

Efter att mamma hade ätit åkte vi till Väla för vi skulle lämna tillbaka en superlång pyjamas. Istället hittade jag en fräck body med pingviner på. Den köpte vi. Jag titta och smajlade åt alla tanter i affären och var på mitt bästa humör. Sen letade vi upp Elisabeth och Victor, de provade skor. Mamma och jag testade bollar ... tror det var handbollar ..en gul, en orange och en ljusblå. Bra studs i dem!! I kassan när vi väntade åt jag majskex och plötsligt satte jag i halsen, det fastnade! Elisabeth såg det kastade skokartongerna nästan på en gubbe. Mamma hann plocka bort yttersta kexbiten när jag fick loss den innersta. Lite läskigt var det så jag var tvungen att krama mamma lite. Mamma köpte en cool vattenflaska åt oss. Jag fick dricka själv. Det var inte lätt fast att det var lite som en vuxennappflaska! Sen gick vi och fikade. Jag fick päronMER och glass av mamma men jag var inte intresserad mer än av sugröret. Efter ett snabbt blöjbyte åkte vi hem, jag somnade i bilen.

Hemma hos mormor åt jag gröt, lekte med mina bilar, med mitt nya tåg (från loppis), mormor lärde mig hur alla tävlingar på Bingolotto gick till. Jag applåderade. Sen kryssade mamma och mormor i siffror och hade inte tid med mig så jag gick in i sovrummet till min leklåda. Mormor hade fått en Bingolott av mig men det var svårt för henne att hinna med kryss på två lotter därför hjälpte mamma till. Fast mamma kunde inte riktigt vilka håll raderna skulle va på.

Välling och pyjamas och näsdroppar (jag låg helt still och sa inget, duktig kille!) - sova! Men det e inte helt bra. Jag vaknar för jämnan och hittar inte rätt ställning. Inget e bekvämt. Jag körmed  "rumpan i vädret"-stilen.

Imorse hann jag inte leka med mormors hund som ligger under stora skåpet ...


... förrän det kom en stor riktig hund! Ronja var jättesnäll och gick runt min stol innan hon fick hundgodis av mormor. Ronja kunde själv öppna förpackningen och ta ut godiset! Sen fick jag klappa henne både på svansen och på nosen. När jag hade tagit kläder på mig satt jag i stolen igen och Ronja låg och vilade undertill.
 
Jag var tvungen att gå ifrån fina Ronja för vi skulle gå ut på stora marknaden. Det var mycket folk ute som var och gick där och mycket att titta på. Jag visade mamma flera hundar som också var där. Jag är duktig på att peka och visa numera. Sen mötte vi upp med mormor och vi fortsatte kolla efter fina grejer. Till slut hittade mamma kompisar från Ottavalo. Eller  .. ja, det var indianer från Ecuador och där har mamma varit. Så de pratade spanska och det hela slutade med att jag fick en ny fin jacka. Kolla här:


När vi kom hem lekte jag på altanen och kände mig frisk igen. Sen var det lunch med falukorv, potatis, palsternacka och morot och glass. Jag ville ut och leka igen i min nya jacka. Så mamma och jag satt på altanen och lekte med mormors altanhundar. Vi hörde den fina musiken från några andra Indianer som spelade och dansade borta på marknaden. Vi hade tittat och lyssnat på dem när vi var på väg hem förut. En hade t o m massa fjädrar på ryggen!

Efter liten sovstund med mamma var jag eftrmiddagskinkig men mormor lockade mig ner från mammas knä till golvet och vi byggde torn med chipsburkarna. Vi hade jättekul och jag kröp fram och kramade mormor för jämnan. Sen var vi så trötta så då vilade vi vid köksbordet med kex, äpple och vatten. Efter lite bläddrande i modekataloger var jag ganska gnuggig i ögonen så då intog jag knäliggande sovställning en stund.

 
Lite trött och hängig med feber kravlade jag mig upp i mormors fåtölj och lutade mig tillbaka.


Här mamma, jag måste torka näsan innan jag fortsätter titta på Idol!

Vaknade 6.30 men somnade om. Pratade med mormor massor. Till frukost var det gott med yoghurt och äppelmos. Lekte och sov en kort förmiddagslur. Lunch var inget gott. Åt mina minimajs men sen blev det inte mycket er. Åkte till Gula Boden, mormor och jag väntade i bilen. Det var många lastbilara att kolla på och vi lyssnade på musik. Mamma hade köpt en SAAB till mig! Nu blir pappa stolt. Det e en 9-5:a, svart med dörrar som går att öppna. Jag fick en leopard, ett lejon, en racerbil och en Nalle-bok också. Bra att ha lite leksaker hos mormor. Sen shoppade mormor mat. Jag var lite hängig, snorig och varm. När vi kom hem somnade jag en stund. När det var dags för mellis tyckte mamma att jag var varm. Jag var inte sugen på något att äta. Mamma gjorde glass till mig - det var gott! Sen ville jag bara sitta i mammas knä och gosa och slumra. När vi bytte blöja tog mamma tempen på mig ... 39,1!! Det var varmt. Mamma åkte till Apoteket och köpte medicin till mig. Jag fick en sked av något som jag åt snällt. Sen satt jag och sov hos mamma. Åt lite bananskivor, två skivor kall falukorv och mycket äppeljuice till kvällsmat. Sen sov jag i mammas knä. Klockan åtta tog vi tempen igen 39.9!! Det blev pyjamas, välling och i säng. Det e svalt och skönt i sängen men det var svårt att sova. Jag vaknade och upptäckte att mamma var borta då var tog jag Nalle och kröp ut efter henne. Så höll vi på några gånger innan jag sov riktigt.

Vid 23-tiden vaknade jag igen och var jättehet. Fick dricka av mamma och satt i hennes knä ett tag. Såg lite kul reklam med bra musik att digga lite till. Sen la vi oss igen. Mamma tog av mig pyjamasen så det kändes lite svalare.
Sov oroligt hela natten. Vaknade, tappade nappen, krockade med mamma i sängen, snorade, hostade - ja, jag e förkyld igen. Tåler jag inte klimatet i Skåne? Ganska pigg i alla fall. Frukost var ganska OK med gröt men inte min vanliga aptit och bordshyfs tyckte mamma. Sen lekte jag och mormor på altanen. Kul med alla klädnypor och chipsrullburkar. När vi kom in kröp jag runt och var i vägen för mamma som skulle bli klar. Kom iväg till affären. Där träffade vi Tant Elsa ... två gånger. Och Kerstin, hon packade upp (h)julen sa hon. Det finns olika (h)jul alltså och det verkar som om jag gillar julen med tomtar bättre än hjulen (har jag blivit filosof?!). De tyckte i alla fall att jag blivit stor ... ja, och söt e jag ju alltid! Sen kinkade jag och ville inte sitta still i vagnen. Hem och mamma började göra lunch. Jag fick förrätt: minimajs -mums! Men då började tvådagarsbajjen ge sig till känna. Det var mycket arbete med den, först för mig .. .och sen för mamma!! In på skötbordet och mamma fattade inte hur illa det var. Hon drog av mig jeansen och i farten fick hon hela sin tröja full i bajj .. och mina strumpor. Det var bajj upp på ryggen, ner för benen och hjälp! Jag var lite snäll och låg stilla när mamma arbetade snabbt och målmedvetet med mormor som assistent hållandes soppåsen. Ojoj, det blev till att duscha mitt i lunchen. Man blir trött av att bli ren så sen var det inte kul med pasta och definitivt inte med köttfärssås - det blev mycket på golvet. Inte ens äppeljuicen drack jag. Det blev de två n:en ...  Napp och Nalle. Somnade ganska snabbt. Fast vaknade för tidigt och var kinkig. E ju faktiskt lite sjuk ... snorar mycket.

Åkte på utflykt med mormor och Tant Elsa. Jag skulle köpa pyjamas. Det var inte heller så kul. Nappen var inte god så den la jag i en låda med kalsonger. Mamma upptäckte att den var borta efter en stund och letade på golvet. När hon frågade mig var nappen var pekade jag på klädställen. Nej, sa hon och frågade igen. Jag pekade på klädställen igen och då fattade hon och hittade nappen! Bra, mamma!! Mellis i bilen och ett stopp till. Det var massor av Tomtar i den affären! Jag fick ett långt kvitto och stod med Tant Elsa när mamma skulle sticka in och byta något som var trasigt. Då visade jag Elsa en kille som åt en god glass. Pekade på glassen flera gånger, den såg god ut. Sov i bilen hem.

Det blev omelett och banan till kvällsmat. Sen var det lek och bus. Jag var i en otorlig trim; snackade och batterade, läste reklam, klättrade i fåtöljen och flyttade på mattan. Det gjorde att jag var rejält trött sen. Somnade nästan bums.
Jag och mamma kom iväg strax efter nio - bra jobbat! Det e mysigt att åka bil. Jag satt och lyssnade på min favorit-CD med nappen i munnen och kollade allt som flög förbi utanför fönstret. En halvtimme senare sov jag. Mysigt. När jag vaknade igen var vi nästan i Uddevalla. Så mamma körde in på Laxbutiken. Vi bytte blöja och sen fixa mamma så att jag fick varm flygande Jacob. Ut kom en fin skål med min burkmat dekorerad med persilja - wow, va lyxigt! Mamma åt laxsallad och jag fick smaka bröd. Så var vi mätta och "on the road again". Det var massor av lastbilar vi körde förbi. Jag e superimpad av lastbilar nu så jag pekade och visade mamma alla vi körde förbi.

Nästa stopp var i Freeport - det innebär shopping. Mamma var snabb. Första affären: snabb koll, massor kläder över styret på vagnen och jag fick kex. I provrummen var vi ensamma och jag kollade in den snygge killen som skrattade så fint i spegeln ;-) Där blev det två köpta, nu behöver vi bara köpa en till ... eller hur, Aja? Visst e det så?!? Nästa affär där köpte mamma ... 11!! Det var hårmojs: köp tre betala för två. Tjejen i kassan gillade mig så jag satte på charmen lite extra, då fick jag det långa kvittot - kul! Sen var vi och drog i kläder åt mig, en ganska fräck jacka från Mexx. Nej, jag kinkade och kexen började ta slut. Så in i sista affären, det gick i racerfart och jag fick hela kexburken - med lock på! "Åhhrr", som mamma säger ... jag kan ju inte öppna! Det blev yoghurt på en bänk utomhus och sen McDonald's. Egentligen skulle vi bara byta blöja och mamma skulle ha uppiggningskaffe men så såg ju mamma bokerbjudandet. Ett Happy meal, kaffe, kanelbulle och Mamma Mu-bok! Jag fick bröd och i Meal-påsen hittade jag en strip(s?). Påsen var kul, i den la jag alla äppelbitarna vi fick (om jag inte la dem på golvet). Jag ville inte ha kyckling och inte kanelbulle så mamma fick mycket mat. Däremot så fick jag mjölk i en riktig mugg med lock och sugrör. Så coolt! Det var kul att dricka så. Sen såg jag att mamma tog av locket och satte på det igen ... hm, det ville jag också ... typ tio gånger i följd med skratt efter varje gång jag lyckades. När mamma kastade allt skräp, utom min doggy bag med äppleskivor och en brödbit, så tog hon en fin lila ballong till mig. Den hade vi med oss in på skötbordet. Så kul; mamma bumpade huvudet i den och jag skrattade så jag inte kunde ligga stilla. Vilket liv vi höll där inne!

Slutmålet för resan var mormor. Jag sov till Ängelholm och vi var framme kvart över fem. Jag blev jätteglad när jag såg mormor. Mamma packade in allt från bilen och jag lekte med mormor. Hon har en hel låda med nallar i olika storlekar till mig. Det var mycket bus och gott att få krypa runt efter en hel dags stillasittande. Det var svårt att somna, ovant och mycket sprall i kroppen.
När mamma och jag hade ätit frukost gick vi på besök hos en dagmamma. En på mammas jobb har rekommenderat henne. Det var tre stora killar där och två tjejer i min ålder. Det verkade helt OK att var där. Jag hittade ett helt rum med leksaker. Det var lite som hemma. Vi får se sa mamma. Hon verkar inte vilja lämna bort mig alls. Hon kan ju va min dagmamma!!

Sen var det racerfart till sången. De hade inte börjat. Det var många där idag. Jag var lite trött så jag lutade mig lite gott mot mammas knä. Jag var med på det tre första sångerna sen ville jag ut och leka. Jag var ute i omgångar. Det var lite kul att vara med och spela ägg/frukt. Så då stod jag ut att vara med en låt. Sen gick jag ut igen och då stannade jag och mamma i lekrummet. Det dröjde inte länge förrän alla de andra kom också. Sen lekte jag och mamma satt och snackade. Jag tog mig bort till henne efter en stund för att se om hon hade något gott med till mig. Banan är ju gott. Efter halva bananen gjorde jag en smitning och mamma såg inte vart jag tog vägen!! Hon kollade under bordet (too late), kollade runt bland leksakerna, frågade efter mig, kollade i köket ... hihi, jag hade snabbt tagit mig tvärs under bordet och bort mot en av tjejerna som satt och käkade. Eftersom jag satt på huk på golvet bakom barnstolen hade mamma inte sett mig.

Hemma blev det fiskpaté, grönsaker, pastaband och fruktpuré till lunch. Efter det var jag så trött att jag somnade ganska snabbt. Jag fick inte sova färdigt utan mamma kom och väckte mig. Inget kul alls. Jag ville inte ens säga hej till syrran utan att gråta. Varför fick jag inte sova klart?? Nu skulle vi besöka dagis!! Vi kom in där det satt ca 8 barn som åt mellis - och jag fick inget!! Så var det en tant som visade oss runt. Det såg inte så kul ut. Jag ville inte gå ner och leka. Så kom vi in på ett nytt ställe, där var det också barn. En ny tjej visade oss runt. Det var finare där. Vi satt på golvet i ett rum och hon tog fram lite lådor med bilar. Sen visade hon oss vidare. Det tog ganska lång tid. Efter allt detta åkte vi till pappas jobb. Jag och pappa gick och köpte mellis och mamma åkte till sitt jobb jättesnabbt. Sen lekte jag uppe utanför pappas kontor. Där e så kula att krypa, långa sträckor och massor av kontor att kolla in i och charma tanter som sitter där. Farfar var inte där men jag såg hans foto. Men när vi gick ner för trappan för att gå hem så kom farfar! Vi gjorde high five och lekte i lekhörnan. Fast jag ville inte visa att jag kan gå!

Hem och lekte lite. Pappa kom och gick, han skulle ut med fotbollsgubbar. Så jag fick mamma för mig själv och vi gosade och busade. Jag blåste prutt på hennes mage och vi skrattade massor. Det var gott att gå och sova vid 20-tiden.

Imorgon ska jag och mamma åka till mormor!!
Morgonbestyr. Ville ha äpple till frukost så jag "Öhh":ade och pekade mot vasken där de brukar ligga i skål. Mamma och jag gick ut i äppelförrådet och sen fick jag äpple. Fast jag åt yoghurt, müsli och macka också. Lekte min nya klätterlek i soffan då jag klättrar ner via armstödet. Jag kan det bra och det e inte så högt men idag klantade jag mig och dunsade i golvet! Mamma blev rädd för det lät nog värre än vad det var. Jag satt och mös i mammas knä ett tag sen var det bra igen. Ringde mormor, vi ska snart åka ner till henne. Hon längtar och har bakat kakor idag. Hon berättade att nu har jag 4st !! chipsrullburkar att leka med. Ska bli sååå kul att komma ner till henne. Jag ska läsa i alla böckerna vi köpte och lämnade där. Jag hann inte med sist att läsa i dem. Sen sov jag en stund. När jag vaknade var det tid för lunch. Mamma hade fixat sötpotatis, kalops, en halv pannbiff, gröna bönor och ananas/banan till efterrätt. Behöver jag säga att det var gott?!?? Jag äter sötpotatis själv med sked om mamma laddar den. Kalopsen gav mamma mig och panbiff och bönor tar jag med fingrarna. Det går väldigt bra att äta numera.

Vi skulle till Öppna förskolan idag!! Så efter blöjbyte begav vi oss. Det var lagom med barn. Jag lekte först med en fin röd boll. Gunnar kom och ville va med. Jag kastade iväg den och sen tävlade vi till den. Det var alltid jag som kom först. Gunnar blev distraherad av något annat på vägen. Melker var också där. Han e cool! Han visade sina tänder där nere när vi åt. Det var något partytrick hans pappa hade lärt honom. Alla skrattade ... jag också. Fröken Carina visade mig alla bilar i sagorummet. Och ett stort parkeringshus som hade massa ljudknappar. Efter mellis lekte jag, Villhelm, Melker och Gunnar i kök- och tvättleksaksrummet. Kul!! Sen städade jag och mamma i sagorummet. Jag la bilarna i lådorna. Mamma blev imponerad när jag la de stora i ena lådan och de små i den andra. Vaddå?!? Det kunde väl vilken bebis som helst se att de skulle i olika lådor. Jag fick i alla fall beröm av mamma att jag var duktig på att städa.

Nästa öppna förskola hade jag och Aja på Netto! Vi busade: jag fick känna på en stooor orange pumpa, Aja testade lite hemska masker (men jag skrattade till slut åt henne fast hon såg lite läskig ut!), jag provade mössa, mamma körde toss med vagnen så att vi skrämde Aja och hon hoppade ... ja., och så höll vi på till kassan.

Hemma lekte jag på mitt rum och hjälpte mamma med tvätten. När pappa kom hem låg han och jag och härjade på golvet .. ja, och så gick jag ganska mycket. Lyckades dra ut nedersta lådan med alla burkar som pappa har glömt att låsa och ajj!! jag tappade en burk på foten. Men med lite gos från pappa gick det över snabbt. Jag åt gröt och sen åt jag långa pasta och drack bubbelvatten med mamma och pappa. Sen var det dags för välling!
     







Min lövhög                            tittut!!


     
Mössa av ...                        mössa på  ...                          mössa av!
Vackert väder. Förmiddag som en vanlig söndagförmiddag. Frukost och morgon-TV. Idag var det mycket bra för mamma. Hon gillar verkligen hon som sjöng, Zelmani tror jag hon hette. Sen blev det en morgonlur och lunch med pappa. Efter det gav sig mamma iväg på shopping utan mig. Jag och pappa var ute i trädgården och flyttade löv. Jag hann med att köra lite bil också. Jag har inte riktigt fått till det med sparkandet, men det kommer snart. Än så länge får mamma och pappa knuffa mig framåt. Vi avslutade med en liten promenad på gatan och där hälsade jag på grannfun.

Det är lite kallare nu så jag måste ha mössa tycker pappa och mamma, men det tycker inte jag. Så jag tar av den och de sätter på den och jag tar av den. Jag tror att Ni förstår hur det är när vi är ute.

Sen åt vi smarrigt jordgubbsfluff och prickigkorvmacka. Efter mellisen hade jag massor av energi och pappa också så han och jag busade rejält.

Idag var det en segerdag. Syrran vann båda sina handbollsmatcher och brorsan sin innebandymatch. Det var kanske därför vi åt en gemensam middag. De åt någon sorts soppa som pappa gjort och jag fick en buffé av rån, majskex och majsbågar. Det var trevligt och jag fick igång dem mot slutet med lite glada tillrop. Till slut satt alla utom pappa och skrek. Han är lite tråkig ibland.

Eftersom pappa och jag arbetat i trädgården tog vi en kvällsdusch. I duschen satt en ny sak som mamma köpt. En groda som hade en kasse med en massa djur. Det var elefant, flodhäst, giraff och zebra. Det var jättekul att leka med dem och jag duschade dem också. 

Sen var jag riktigt trött och vällingen sög sista musten ur mig. Efter ett kort snack med nalle så somna jag så gott. Imorgon ska jag försöka få in lite bilder på mig.  
Lördag morgon och hela familjen var uppe nästan samtidigt. Sen försvann de en efter en. Först åkte Lovisa på handbollscup. Sen åkte Hannes till en kompis. Jag stack också iväg efter min förmiddagslur. Jag tog med min stylist (mamma) och min chaufför (pappa).

Vi tog en tur på stan. Men jag handlade inget. Hemma så dök Hannes upp med en prasslig påse. Det verkade vara något gott i den för han åt hela tiden ur den. Jag var nyfiken och försökte se vad det var för något, men jag fick inte smaka. Istället fick jag ett äpple och det är ju gott. Jag är inte snål så jag gav de andra smakbitar. Till sist fick jag Hannes påse, men då var den tom. Hur kul va de på en skala?

Syrran kom hem och de hade fått stryk i båda matcherna, men imorgon tänker de vinna. Jag ska kanske spela handboll när jag blir lite större. Jag är jättebra på att göra studspass. Bara jag lär mig gå lite bättre ska jag börja träna!

Igår fredag var det frukost, lek, sova - en vanlig förmiddag. Lunch: majskorn, sötpotatismos, lite penne och grönsaksgratäng. Jag åt all mos själv. Höll duktigt i skeden och var stolt när jag fick allt i mig. Både jag och mamma applåderade. Vi åkte till Aja och hade en vagnfällarkurs med henne. Sen gick vi på skogspromenad. På vägen till skogen visade Aja värsta fina lekplatsen fast jag ska få leka där en annan dag. I skogen såg vi en jättesöt katt men han ville inte leka med oss. Så vi gick vidare. Jag busade och kastade av mig mössan för jämnan.

Mellis blev French Toast med smoothie. Lovisa kom hem och höll mig sällskap. Jag gick långa sträckor i köket mellan mamma och Lovisa. Nu e jag nog uppe i tvåsiffriga antal steg. Sen lekte jag med Lovisa och mamma skulle göra sig fin för hon skulle gå ut och träffa jobbkompisar. Pappa kom hem och jag visade honom också att jag kan gå själv (fast det vet han ju redan). Jag gick från sovrummet, över tröskel och nästan hela hallen ner!! Det e så kul!! Sen gick jag ganska långt i köket också, även där över en tröskel.

Vanliga morgonsysslor. Tog mig en timmes vila med Nalle och mamma. Mamma låg och sjöng och jag hypnotiserade mig med plastringen som man drar upp Nalle med. Jag brukar alltid gosa med den när jag ska sova. Om man stryker den över näsan, ögonen och pannan är det så där gosigt så att man somnar. Fast mitt i allt blev jag så sugen på att sjunga med mamma så att jag spottade ut nappen och sjöng med mamma. Så började vi om från början igen ... ligga mysigt, nappen i munnen, Nalle spelar, jag gosar med plastmojängen och mamma sjunger - jag somnar!

Lunch:korvstroganoff, bulgur och ananas. Uamejjen, va gott det e me korv!! Fast jag åt själv så det blev klädbyte sen. Jag blev supersnygg i min "Te quiero un huevo"-tröja från Spanien. Jag skulle med mamma till hennes jobb. När vi kom fram var det många stora killar och tjejer där. Så träffade vi Maria. Jag kom inte riktigt ihåg henne så jag blygade mig. Hon ville gosa med mig för hon tyckte jag var sååå söt. Hennes killar har blivit stora sa hon, 11 och 19 år tror jag de är. Det var massor av tanter som ville säga hej och som tyckte jag blivit stor och så sa de också att jag var söt. Klart jag är; stor och söt ..ja, och snäll och gla och fin och ... Sen kom pappa och hämtade mig. Jag skulle va hos Tant Aja medan mamma och pappa var på jobb. Kuligt! Jag fick mellis där. Aja gjorde go yoghurt med banan i och macka med ost. Sen kom Calle hem. Kul, då kan vi leka, tänkte jag. Men poof så va han borta. Så kom han hem igen?! Eller var det Jacob?? Jo, det var det ju, för Calle kom från källaren. Kul att jag fick va med båda stora killarna...ja, och med Aja. Vi lekte med ödlorna. De har två ödlor i ett glashus när man kommer upp för trappan. Superbra lek: gå upp för trappan, vinka till ödlorna, gå ner och sen gå upp för trappan, vinka till ödlorna och ner. Synd vi inte har varken trappa eller ödlor hemma här! När vi skulle gå ut och ta en tur med vagnen blev det kostigt för jag satt jätterakt upp. ville inte jag sitta. Aja kunde inte hitta fälla-ner-knappen. Så vi stannade och kröp rundor i trädgården (ja, det var alltså jag som kröp). Sen kom pappa och jag skulle åka hem. Fast jag tror jag får komma dit fler gånger för jag skötte mig; kastade inte mat på golvet, bajjade inte, inget gnäll - så de så!
Bild:Bearded Dragon - close-up.jpg
Såna här två vinkade jag till

På kvällen gick jag massor av steg. Jag gick från mamma till Lovisa. Ja, det var minst tio steg! Det e så kul. Så från Lovisa gick jag sen tillbaka till mamma. Sen skrattar jag och tjoar. Då gör de andra det också, vi har så kul. Låg sen hos Hannes och goade runt på madrassen när han tittade på TV. Ja, sen var det dags:pyjamas, välling och godnatt!
Upp och duschade medan pappa var hemma. Sen åt jag och mamma yoghurt till frukost. Härjade runt som vanligt på morgonen. Tröttade ut mig så att vid tiotiden var jag lite trött. Hannes kom hem och mätte sitt rum, vilken konstig läxa. Jag somnade och mamma låg bredvid. Lunch, idag var det grönsaksgratäng ... sådär. Svår att äta själv. Fick jordgubbskräm till efterrätt. Blev snart sugen på ett äpple som låg på vasken. "Unnh, unnh" ... jodå, mamma fattade att jag ville ha. Kröp runt med mitt stora äpple och gnagde och mumsade.

På med regnbyxor och utekläder så gick vi ut på altanen och mamma plockade undan sommarsaker. Jag lekte med min lånade Bobbycar. Sen låg mamma på knä i en rabatt och lukade. Det ville jag också göra. Så jag hjälpte henne att rycka upp ... ja, va det nu var hon ryckte upp? Jag ryckte lite på måfå. Plötsligt sa hon "nej" så kanske jag valde fel!?! då tog vi en ny rabatt. Där lånade jag minikrattan, plockade bort namnlappar som satt i blommorna och kröp upp runt i jorden inne i rabatterna. Sen hjälpte jag mamma att lägga allt luk i hinken. Jag visste inte vad som skulle läggas där och sen missade jag lite. Det slutade med att det mamma la i hinken, det la jag tillbaka i rabatterna. Då tyckte mamma att det var dags att gå in och äta mellis. Det blev mumsig räkostomelett!! Jag blev crazy och skakade på huvudet hela tiden samtidigt som jag gapade efter mer. Mums!

Lovisa och hennes kompis Linnéa kom hem. Jag blygade mig massor när Linnéa ville komma fram och säga hej till mig. Eftersom jag satt i min ätstol var jag tvungen att  titta bort och räkna djuren i tapeten. Lekte med mamma på mitt rum. Stack in på Lovisas rum så hon kom och lekte lite med mig på mitt rum. Jag visade att jag kan stoppa i rätt träfigur på rätt plats.

Kvällsmat. Lek och läsa böcker. Välling. Sova!!
Var tidigt på sången. Ingen var där. Mamma trodde att det var inställt men så kom Catrin. Sen kom de andra barnen. Jag härjade runt och lekte redan. På gunghäst för två, rutschkana, med nallar, lastbil ...  Och skulle vi gå in och sjunga!? Jag ville inte sitta still, ville inte klappa händerna eller nånting. Fast jag blev lite nyfiken vid varje ny sång så jag lugnade mig ett litet tag. Jag var på väg ut till lekrummet när det var dags att spela på ägg, banan och andra frukter. Då ville jag ju va med. Det var kul! Jag tjoade och spelade både ägg och äpple. Sen var jag duktig och la mina "instrument" i korgen. Jag var så ordentlig så jag tog Alvas också och la tillbaka. Hennes pappa blev impad av att jag var så duktig på att städa. När det var sista två låtarna kvar då stack jag. Först lekte jag tittut med skynket men sen struntade jag i de andra där inne och stack till leksakerna. Det e sååå kul!! Jag lekte så jag var knallröd om kinderna och svett i håret. Sen gick jag och Ester in i sångrummet och där åt jag mitt kex.

På vägen hem träffade vi Camilla. Mamma och hon snackade så att jag somnade. Det blev sen lunch, men god; pasta och falukorv!

Lekte hemma och plötsligt kom Lovisa. Då busade vi lite. Sen var jag lite gnällig så då åkte jag och mamma till loppis. Hon hittade en hel hög böcker till mig och två påsar med blandade bilar och saker. Sen köpte vi bananer på Netto.

Hemma igen kom pappa hem och tog hand om mig så mamma kunde vila och snyta sig.
Jag vaknade sent så det var studs med mig i vagnen och i rallyfart till Öppna förskolan. Det skulle bara va småbarn i min ålder där sa mamma men nix pix. Det var mycket ungar och stora framför allt. Carina, som fröken där heter, kom och hälsade och undrade om vi skulle till fotografen. Vaddå?? Jag och mamma fatta nada. Jo, det satt en fotograf och väntade på barn att fotografera. Eftersom det var en massa återbud så kunde vi gå in om vi ville. Ja, varför inte, jag e ju van at possera framför kameran. Jag fick låna en boll av fotografen men jag satt ändå helt allvarlig och bara stirrade på honom. Han försökte kittla mig under fötterna och och göra roliga ljud men jag skrattade inte. Han blixtrade till med sin kamera och paraplyn var ovanför. Jag blev nog fin på bilderna ändå, varför måste jag skratta? Sen ville jag ut till alla leksaker och de andra barnen. Hittade en boll med en massa piggar på, den va lite kul. Sen gick jag in i ett rum där ingen var. Jag hittade dockor som jag gav till mamma. En efterhängsen tjej följde efter mig. Hon var nog i sexmånaders åldern och jag ville inte ge dockorna till henne. Sen lekte jag i leksaksköket. Öppnade kylen och tog ut pajer och "lekåt" på dem. Då var det plötsligt tid att städa och sitta på mattan och sjunga. Jag ville leka mer så jag kröp in i rummet igen. Vi måste komma tidigare nästa gång. Nästa måndag e det normalt igen utan fotograf och med bara småbarn.

Hemma åt jag pizza och mjölk. Lekte på mitt rum. Mamma satt i stolen och läste i nån bok. Jag tyckte den såg tråkig ut så hon fick låna några av mig. Jag ville sitta i hennes knä så vi kunde läsa ihop. När pappa kom hem fixade vi i köket. Han hade maskin och satte småsaker på lådorna .. åhnej! Det e alla gånger såna spärrar så att jag inte ska kunna öppna lådorna. Jag har ju inte ätit något i godislådan (näst längst ner lådan), jag lovar!
Sov till över åtta i min nya fina pyjamas med krokodil på. Åt yoghurt, müsli och macka till frukost. Lekte, läste tidningen, kolla lite på TV, busade med lådorna i köket... Jag får ju bara leka i nedersta lådan men nu börjar jag dra ut och rota i de flesta lådorna. Var på toa i mina lådor där, hittade Lovisas hårband som jag tog på mig och kröp iväg - snygg som bara den var jag! Tyvärr var batteriet slut i kameran annars skulle ni fått se.

Lunch var pasta och kassler och go sås. Mamma tyckte jag skulle vila efter maten så kanske vi ska gå till öppna förskolan sen. Va kul, det va länge sen vi var där!
I förmiddags hjälpte jag pappa att städa. Jag körde med dammvippan, den e jag bra på. När här var fint gick vi till stora skolan och kollade på syrran som spelade handboll. Hon ägde! Jag vet inte hur många mål hon gjorde men det var många. Jag klappade händerna och gjorde high five med mamma. Tyvärr gjorde andra laget ännu massa fler mål...

Potatisbullar och kassler till lunch. Det var gott och jag åt helt själv. Det kom en del på golvet i och för sig men jag e ju bara 14 månader gammal!

Sov en timme på eftermiddagen och åt yoghurt och müsli till mellis. Åkte med pappa och fixade grejer på IKEA som han glömde sist. Det var ingen kul runda jag var trött och ville va hemma hos mina leksaker. Sen hämtade vi Hannes på fotboll och åkte hem. Äntligen!

Jag fick min gröt och sen åt resten av familjen soppa som Lovisa gjort. Jag fick sitta med vid bordet och äta och titta på TV. Macka och morot fick jag. När jag tapppade tålamodet i stolen fick jag komma ner på golvet. Hannes var på toa så jag passade på att testa soppan i hans tallrik. Hm, vilken stor sked. Fast det var lättare att ladda en sån stor sked med soppa. Lite svårt däremot att få allt till munnen. Oj, spillde lite. Testar igen ... då kom Hannes och tog hand om sin soppa.

Då var det tid att lägga sig. Jag sa godnatt till alla genom att ge dem min speciella slängkyss! Lite chockade blev dem, det var bara mamma som sett den innan. Godnatt!!
På morgonen tog vi det lugnt. Efter frukost gjorde jag en bajj. Pappa tog upp mig för att gå till toa. Han beklagade sig över att det luktade och ja, det höll jag också med om. Usch, va illa! Jag höll för näsan och då skrattade alla. Då showade jag en gång till och höll för näsan och fnissade.

Efter lunch åkte vi på byxshopping med Hannes. Det var sådär kul, jag tappade tålamodet i tredje affären. Det blev lite kuligare när jag fick lite snacks. Jag köpte röda joggingbyxor och en vintermössa. Bara vänta tills ni får se mig i den mössan! Så cool!!

Sen skulle pappa köpa spik så Hannes gick till spelbutiken och jag och mamma gick på premiär ... McDonald's. Mitt mellis blev Plain hamburgare, äppeljuice och äppelskivor. Det roligaste var att sortera bröd- och hamburgerbitar mellan de två kartonglocken mamma hade satt framför mig. Jag fick bok också, det får man som present nu i Happy meal. Jag åt inte mycket för det var så mycket folk att titta på det hände saker hela tiden. När vi gick fixade mamma en fin röd ballong till mig. Den klämde vi in i bilen så att jag kunde hålla den bak i min bilstol.

På kvällen hade syrran kommit hem. Vi gjorde pizza till middag. Det var fotboll på TV så jag hade på mig min Sweden-tröja. Premiär två: Jag hann bara smaka en liten bit pizza innan jag skulle lägga mig. Men det verkar vara något jag gillar. Jag får nog det till lunch istället.

På fredag kväll var vi till Ajas och åt middag. Lovisa var inte med hon var och hälsa på hos Gud. Först var jag blyg som jag brukar men sen gick det bra. Jag testade trappan, den var lite läskigare än i Skåne. Mamma var med upp. Vi hälsade på ödlorna fast jag såg knappt dem för de låg så still och sov. Jag fcik sitta i en hängstol på bordet. Den va go, man kunde sitta och spralla med benen så att hela stolen gungade. Jag fick smaka potatisgratäng och den va mumsig. Jag testade nachochips, de e vuxet att äta (jag tyckte det var lite hårt att tugga så jag kastade rätt mycket på golvet). Calle kom med en resväska full av leksaker. WOW! Jag visste inte hur jag skulle nå dem och vilken jag skulle börja att pilla på. tror mamma att jag ska äta gröt! Hallå!?? Till slut lyckades hon i alla fall trixa in gröten från andra sidan och jag kunde leka med alla sakerna samtidigt.

Efter maten kröp jag upp där uppe och Calle följde efter och hjälpte mig. Han e himla snäll! Vi var uppe flera gånger. Så spelade jag boll med Jacob som målvakt. Jag kastade svåra bollar så att han fick slänga sig. Det var sååå kul!! Jag visade Aja att jag kan gå. Så jag gick några steg från mamma till henne. Sen hittade jag fruktskålen. Jag testade en vindruva men gillade inte den så jag la den tillbaka.Så fick jag inte göra sa mamma ... samtidigt som jag tog ett bett av ett äpple och la tillbaka det och greppade efter nästa äpple att smaka. Jag fick snällt äta upp äpple nr 1. De andra kom med tallrikar och jag fick smaka av mamma. Glass ... visst var det OK, Tandtanten??!!

Kl 22.30 fick jag pyjamas på mig och drack min välling i soffan. Jag låg utsträckt mellan mamma och pappa och med Nalles hjälp somnade jag gott. Jag vaknade när papppa skulle mekka på mig koftan och bära mig ut i bilen. Hela vägen hem var jag vaken men det dröjde inte många speldrag på Nalle förrän jag sov gott i min säng.         
I fredags var jag hos tandtanten. Hon och mamma kände varann så jag passade på att krypa runt och kolla sladdar och instrument medan de pratade. Tandtanten visade mamma vad jag bör och inte bör äta. Jag ska akta mig för russin, läsk, kex, godis ... men chokkela va OK ... eller bättre sorts godis. Jag försökte krypa upp i stolen men den va brant som en rutschkana. Sen fick mamma och jag sitta i den. Jag såg mig själv i en spegel ovanför stolen. Tandtanten ville titta och räkna mina tänder. Jag tog bort hennes händer, gillade inte visa. Sen var det klart och jag fick en tandborste! 
Frukost blev macka och juice. Jag har nobbat gröten flera dagar nu, äter kanske tre skedar sen vänder jag bort huvudet. Kollade TV och lekte. Den nya reklamen med isbjörnen som kommer upp och busar i snön e så fin. Fast jag blir ledsen och gråter. Jag var tvungen att krypa upp i mammas famn och bli tröstad.

Bus 1: Mamma blev av med mig och kom och kollade i köket, då lekte jag fint i nedersta lådan som jag får lov att rota i. Duktig kille, tänkte hon och återgick till morgontidningen. En stud senare hörde mamma mig smyga och fnissa lite när jag tittade fram bakom soffan. "Va har du där, Edvin?" undrade hon ... jag visade henne:Chokkela!! Jag har hittat godislådan! Så jag tog med ett helt choklad in och satt och pillade på. Ooops, jag skulle ju till tandläkaren! Tänk om mamma berättar att jag börjat med choklad redan!?

Bus 2: En kort stund senare kröp jag runt och kollade efter något kul. Då hittade jag en kasse med något i ... hm, blått garn och så långt att jag kunde ha nystat runt halsen som en halsduk! Kolla, mamma så fin jag blev!! Mamma skrattade åt mig och jag poserade när hon tog fram kameran.


Vi tog det ganska lugnt imorse. Jag byggde torn med nya klossarna, som egentligen e ett pussel. Mamma började packa väska med lunch, extrakläder och sånt. Vid 11.00 gav vi oss iväg. Första stoppet var lekparken vid biblioteket. Jag testade nånsorts gunghäst. Den va ganska kul. Så blev det gungan. Jag höll i mig fint och mamma knuffade på. Sen kom Carl och hans pappa (fick reda på denna fakta så småningom). Hans pappa knuffade på jättehögt. Jag tyckte det såg läskigt ut men var tvungen att titta. Efter gungan kröp jag till klätterborgen. Där på en platå var det lite grus och en kvarglömd sandkakeform. Den lekte jag med. Då ville Carl också va där. Hans pappa hittade en minikratta som Carl lekte med. Kul! Sen kom Nicolas och kollade. Jag gjorde mitt hejljud men det förstår ju inte han. När Carl gick fick jag leka med krattan. Fast jag och mamma gick strax efter. Vi gick in på bibblans toa. Där sanerade mamma mig; tog av de grusiga skorna och byxorna, tvättade händerna och snorade av näsan! Vi åkte hiss upp. Coolt för det var ett fönster i hissen och man kunde se våningen vi började på försvinna. Va mycket böcker det fanns där uppe!! Jag visste inte man skulle va tyst där så jag lät lite och snackade. Vi fick hjälp av vår granne som jobbade på barnavdelningen. Hon hjälpte mamma att välja lite bra böcker som jag fick låna! En om bobo, en om Max, en om bilar, en om elefanter ... de va nog alla,tror jag.

Lunch med pappa och farfar! Jag sov i bilen i väntan på gubbarna. Det var kul att se farfar, det var länge sen. Jag satt i fin stol och fick burkmat. Fast sen fick jag smaka mammas pasta och då ville jag hellre ha sånt. Till efterrätt åt jag banan -höll själv och åt. Tror farfar var lite imponerad.

Mamma och jag fortsatte vår eftermiddag med att hämta Aja och vi åkte på shopping. Jag fick dricka festis själv med sugrör. Det e jättekul .. ja, och gott! Vi köpte mycket till mig: minimajs, äppelmos, tandborste och tandkräm, 2 par sockor, lekmatta i mjuk ludd med en bil på, jonglerbollar och chips .. ja, alltså burken e till mig chipsen får nån annan äta. På hemvägen somnade jag så mamma och Aja fick gå in i nästa affär i skift.

Hemma igen blev det omelett och sen promenad med mamma och pappa. Vi sjöng "spela på läppenaffär"-sången. De e kul att spela på läppen! Så blev det gröt när vi kom hem och sen skulle de andra äta. Jag fick lite mos på en tallrik. Jag fick testa äta själv, eller?? De andra märkte inte till en början att jag gick lös på mosen utan gaffel ... mamma sa att jag åt Indian style. Fast när jag smetade in hela bordet och halva min stol med den mjuka gossiga mosen så var det Edvintvättning.

Efter maten övade alla utom jag på att leka med mina jonglerbollar. Då var jag så trött att jag blev ledsen. Blöjbyte, pyjamas och välling med pappa.
Efter ett långt mellis med många rätter .. ostkaka (knepigt, det var klumpar i och en var så hård och gick inte att att tugga sönder eller svälja .. mandel sa mamma), blåbärssylt, banan, yoghurt, macka och mjölk .... gick mamma och jag till brevlådan och postade brev till mormor för hon har namnsdag imorgon. Sen gick vi till biblioteket. Mammas böcker fanns inte där så vi måste åka till stora biblioteket i stan .. imorgon, kanske?!? Tanten sa att det fanns böcker som jag kunde titta i med tjocka sidor, bra de!

Vi tittade in på loppisen borta i centrum. Inga sagoböcker till mig men en av tanterna tyckte jag skulle uppmuntras där jag satt i vagnen. Jag fick låna en knallgul elefant .. hm, låna ... inte ville jag lämna den. 5 kronor var den värd!

Hema bytte jag till kofta och sen åkte vi och mötte pappa på IKEA. Det var mycket att titta på och jag ville krypa! Jag kände att min mage behövde röra på sig. Så det blev till att va kinkig i två timmar. Jag grät och gnällde och ... Mamma och pappa kände inte igen mig alls. Mamma fick till slut panik så vi gick och bytte blöja men den va inge blöt. Så stod vi i låång kö till korven - gnäll. Mamma högg tag i ett kexpaket och gav mig. Mmmm, gott ... söta ...små bokstäver. Sen blev det korv och bröd och äppeldricka. Gott, men det tog lång tid att äta, det var mycket eller många att titta på. Mamma och jag åkte hem och pappa köpte nån mer grej. Hemma kröp jag runt och stannade upp och kämpade med bajjen. Sen blev det blöjbyte, pyjamas på och en halv portion gröt. Så gott. Så var jag ju piggelin igen och härjade ända till klockan 21.00. Då var det välling och jag tror jag somnade så fort jag greppade Nalle!
Det mest dramatiska som hänt idag var när jag drack min morgonjuice. Då hoppade nappen i nappflaskan av och all juice rann ut på mig. Jag blev lite rädd och grät men jag fick ny juice av mamma. Sen lekte jag och kröp runt med tidningen. Det var jättesöta hundar i ett inslag på nyheterna, det såg jag två gånger. Det blev duschdag idag. Jag hade mjukost i håret och appeljuice över halva mig ... ja, och snor i ansiktet, e det nån som vill ha en puss?!?  Iklädd rena kläder försökte mamma lägga mig. Jag var ganska trött men hade sprall i benen så jag snurrade runt och skulle upp.

God lunch: majs, falukorv och pasta. Jag åt det i just den ordningen också. Till efterrätten ringde farmor. Hon ville komma och säga hej men vågade inte när hon hörde jag var snorig. Så efter lunch gick jag och Nalle och sov middag istället.
Idag var det sång igen. Vi kom ganska tidigt så jag hann att stå och blyga bort mig. Sen gick vi in i sångrummet. Då var det lite jobbigt ... jag satte mig bakom mamma, kröp fram lite, låg på mage, tog av mig strumpan... Jag gjorde inga rörelser som jag kunde igår. Jag klappade inte händerna. För varje sång blev jag lite modigare och kröp lite längre in i mitten. Där i mitten springer många, av alla dem som kan gå, runt och busar.Ttill slut hade mamma svårt att få tag i mig. Sen skulle vi spela. Jag valde ett päron denna gången men gav bort det och kröp bort till korgen och tog ett rött ägg istället men jag spelade inte utan gav det till mamma. I all röra då alla skulle lägga tillbaka sitt spelinstrument då kröp jag ut i lekrummet. Mamma var svett av allt jag hittade på. När vi blåste med skynket satt jag inte i mitten där man skulle sitta. Sen kröp någon fram och tog en CD-skiva. Hannah, tror jag, kröp fram och satte igång CD-spelaren och Esther skulle ta Catrins gitarr!! Jag begav mig ut mot lekrummet igen... just då var det faktiskt slut! Efter en banan som jag höll i skalet och åt själv av så lekte jag: gungade häst, åkte runt på nån slags minikarusell för två, hittade haklappar som jag satte på mig - flera stycken samtidigt! Sen körde jag bordet med fikat, då kom Ella i vägen och hon blev lite rädd. Jag tror mamma var tröttast när vi gick hem. Vi fick se tåget för det började plinga precis när vi skulle gå över.

Efter lunch sov jag Jag e ju lite snorig och hade inte sovit på förmiddagen så det blev en tvåtimmars! Jag fick musig omelett till mellis och äpple och päron från Skåne. Sen var det lek. Vi lyssnade på Bangzulu på mitt rum. Pappa kom hem en stund för han skulle tillbaka till jobb sen. Då städade vi lite. Pappa satte upp en klädhängare till mina kläder!! Snyggt, en alldeles egen!

På kvällen tittade jag och mamma på Bollibompa, det var jättesöta tecknade djur! Så var det gröt och pyjamas. Jag var såå trött så jag låg och gosade med huvudet där jag kom åt. Efter vällingen somnade jag snabbt, själv i min säng.

Efter frukost lekte jag massor. Jag glömde helt bort att kolla vad mamma åt till frukost. Jag leker mycket mera nuförtiden. Hittar saker att greja med. Höll på länge med garaget idag. Sen hittade jag nån slags väska som jag la ner min rosa struts i. Jag och mamma läste mina böcker. Jag valde bilboken och kröp över till mamma. Hon gjorde olika billjud till varje bild! Jag kan bara brumma lite som jag gör när jag kör med bilarna. Näsan rann ganska mycket på förmiddagen. Jag ville inte sova heller.

Lunch var fiskpaté, potatis och majskorn. De där kornen var kul att äta. Det var t o m så att jag fortsatte äta mammas majs efter min eftrrätt. Sen var det gott att sova! Två timmar senare var det som om min förkylning var slut. Fast mamma däremot började snörvla! Hon måste äta mer majs tror jag. Efter mellis med macka och äpple från Skåne så hjälpte jag mamma när hon städade bland tröjor. Jag hade massor av hennes sorterade tröjor på golvet som jag lekte med. Jag hade tröjor runt halsen, över huvudet, kastade omkring med dem och la dem i olika hörnor. Sen lekte jag på mitt rum ... länge.

När jag åt min gröt var jag lite vild och tittade bort när mamma kom med skeden. Till slut började mamma sjunga olika visor så att jag skulle öppna munnen. Sen gick hon över på "I affären"-sången. Den e så kul. Jag var med i refrängen och klappade händerna, spelade på läppen och skakade på huvudet. Sen övade vi låten inför imorgon "Var e alla barnen?" och nu vet jag att jag ska sträcka upp händerna i luften när man sjunger så. Hoppas jag kommer ihåg det imorgon på sången.

Vi hann med lite Bollibompa innan pappa kom hem. Jag satt med i pyjamas och åt pasta med mamma och pappa. Pappa var med när jag drack vällingen. Han kollade med mig vad alla saker och djur säger ... flodhästen är fortfarande svår. Vad säger flodhästen??!

 
Detta e jag i Skåne när jag provsmakat på äpplena ... innan jag klippte mig.

 
Här e jag hemma i lektagen ... med kort hår.

    
Ren och snygg       E jag go i mössan, eller?


Gosigt med välling i nya myshörnan!
Godnatt alla mina fans!
Sov länge idag. Hostade och snörvlade en del vid halvåtta men somnade om och vi gick upp vid 9.30. Gott med macka med ost. Jag äter först osten och sen mackan. Blir lite kletig av smöret men då torkar jag mig i håret. Jag har börjat kasta av mig haklappen också när jag tycker jag e färdig. Det e inte bra att jag sliter av mig haklappen så säger mamma. Kardborrbandet sliter upp märken på mig bak i nacken. Häromdagen prövade mamma den gamla stela gröna grodhaklappen med ficka. Ha! Den e ju lätt som en plätt, den trillar ju av utan jag behöver ta i. Eftersom vi inte var färdiga med ätandet tog hon på mig en hel jacka bakochfram som var nån slags haklappsskjorta!! Den var knepig att få av ...

Lekte och kröp runt från mamma till pappa när de läste tidningen. Batterade på madrassen. De e så gosigt att bara ligga och spralla och snurra runt, ställa sig upp och kasta sig över mamma. Mamma gick in och försökte somna med mig i hennes säng men det gick inte. Noels mamma ringde och ställde in vår träff idag. Trist, fast kanske bra för jag e ju faktiskt lite snorig och hostig. Dumt att smitta de andra.

Lunch: torsk, pressad potatis och persiljesås, rabarberkräm med mjölk - Gott!

Promenad till skoaffären. Mysigt att sitta i vagnen och kolla i solen. Det var en massa kra-kraa ute och flög. I affären skulle jag prova skor i olika storlekar. Pappa hade nåt konstigt instrument som han satte runt foten på mig och jag höll inte stilla. Mamma plockade mig ur vagnen och jag provade skor och skulle stå, no way! Fick hjälp med att hitta rätt storlek av en tant som jobbade där. Sen råkade pappa sätta ner mig på golvet och vilken fart jag fick. Där fanns jättemysiga gångar att krypa i. Pappa hann knappt ifatt mig. Mamma försökte locka mig med nappen men den kan jag väl ha sen! Till slut tog mamma med mig till utgången och där stod Kalle Anka! Jag fick köra hans bil - så coolt! Jag kände mig jättestor. Mamma snackade om något Legoland ... va e de?

På hemvägen somnade jag inte. I  min säng somnade jag inte, i mammas säng somnade jag inte ... Så det blev smoothie och macka. Grisade lite på tröjan så den åkte i tvätten. Aja och Jacob kom. Jag blygade mig och batterade på madrassen - långt från dem. Sen ville jag sova.

När jag vaknade igen städade mamma och pappa. Jag fick mig en kryptur ut i garaget. Jag var så snabb så pappa missade att jag var där. Sen städade mamma och jag på mitt rum. Böckerna åkte upp en hylla så att jag inte ska riva sönder dem. På mina nedersta hyllor har jag nu leksakslådan, rullspegeln och CD-skivor. Jag pysslade med spiralerna med alla träklossarna. Varje gång jag fick över en kloss applåderade jag mig. Mamma flyttade runt och fixade till en myshörna med kuddar åt mig!! Så efter jag duschat åt jag min välling gosigt tillbakalutad i min nya goshörna.

Det var svårt att somna, jag var lite täppt i näsan och hostig. Mamma låg och klappade på mig och sjöng länge medan jag snurrade efter rätt sovställning. Vi har fyra nya verser till "Lille katt" numera.
Lördagen gick snabbt. Lovisa och Hannes for på förmiddagen på marknad och jag fick inte följa med. Fast jag ska ju på marknad i Höganäs i slutet på månaden och till mormor. Jag tog en förmiddagslur - en lång en. Mamma och pappa satt och väntade på att jag skulle vakna och äta lunch så vi kunde komma iväg och titta på tapeter. Klockan blev 14.30 innan vi var i affären! Jag fick åka en minikundvagn. Det var inget kul att sitta i den. Det var roligare när jag fick krypa runt på bordet bland alla katalogerna. Sen var vi till affären. Pappa körde vagnen men han e inte lika busig som Aja när han kör!

När vi kom hem lekte jag på altanen. Jag använde poolen (som e tom nu) som lekplats. Sen började det att regna så vi gick in. Trist att sommaren och alla goa dagar i poolen e slut. Fast det kan bli kul om det blir snö tror mamma.

Ja, sen var det lite leka kvar innan det var tid att sova.
Det hände inte mycket igår. Vi gick inte ut på förmiddagen för det regnade. Efter lunch regnade det också. Jag åt farmors goa pannkakor till mellis igen ... med mosad banan på. Sen gick vi till lekplats som ligger i en uppförsbacke och e uppdelad på två!?? Första minilekplatsen har rutschkana, nån klätterborg, gunghästvariant. Jag provade hästen och den var OK, rutschkanan var sådär för jag fick ju inte åka själv och inte hela vägen. Sen gick vi till gungavdelningen. När jag satt där och gungade kom en söt hund och sa hej till mig.

Hemma igen bytte jag byxor och sen träffade vi pappa i blomsteraffären. Hela vagnen jag satt i var full av blommor.... och jag fick inte känna på dem. Sen var det matshopping. Mamma och jag åkte från pappa så att jag skulle få min gröt i tid - gott!

På kvällen skulle de andra äta något speciellt som jag inte fick va vaken till så jag kröp i säng vid åtta och jag kände lite hur det luktade trots jag var snorig.

Detta gjorde jag inte idag:

sov till nio
rev sönder tidningen
slängde smörgås på golvet
sov på förmiddagen
gillade fiskpinnen till lunch
legat still på skötbordet
haft strumporna på
var vaken när farmor var här
tryckt på knapparna på tvättmaskinen (men jag stängde luckan)
ätit gröt på kvällen
ringt och tackat farmor för de goda pannkakorna
somnade själv i sängen på kvällen

Nu har jag kommit in i gamla sovtider; klockan var 9.00 när jag ville upp idag. Valde kläder själv; svart body med döskalle. Frukosten skötte jag bra. Lekte, läste NWT och pussade mamma.

När jag skulle sova förmiddag tröttnade jag på Nalle och knuffade upp honom på kudden - mammas näsa e gosigare! Testade stadiga grepp med både högra och vänster hand. Somnade i alla fall inte.

Lunch - en kladdig sådan. Mamma blev "Åhhrr!". on som just städat, nu var det köttbullar, pasta och ostsåsklet överallt.

Åkte ner på stan. Parkerade hos farmor och hon kom ut och tossa med mig. Sen träffade vi Aja på stan och hon e ju stortossan nummer 1!! När mamma skulle gå och byta mina byxor gick Aja ut och körde vagn med mig så när mamma återvände sov jag. Vaknade med mamma på Gallerian därefter körde vi till en kändis till; Faster Lottis. Hon har en helt egen affär med bara skor!! Sååå kul!! Tänk, att få va där och sortera ... Ska fråga om jag får PRAO:a där när jag blir större.

Hemma satt Lovisa och väntade på mina pussar. Så jag delade med mig och jag fick använda henne som klätterställning. Åt mellis. Var så uppspelt så jag fick inte i mig smoothien ens. Den flödade i tjocka lager ner över döskallen som blev alldeles rosa. Suck, tänkte mamma men hon tog det bra.

Sen kom pappa hem och vi åt grön gröt ... eller det var soppa? Jag fick till slut vanlig gröt för det var godare. Mjölken testade jag dricka själv och hela jag blev blöt. Det blev en kvällsdusch.