Var lite extra gnällig både till frukost, dusch och då och då för jag visste att vi skulle åka från mysiga huset .Var ute och strosade i trädgården i mina gummistövlar. Tog mamma i handen och tog henne på tur. Passade på att fråga "E de?". Fick t ex reda på var hallonen växer i fall Nasse kommer på besök.

Hämtade bröd till mormor i stan. Jag fick gå fint och hålla mamma i handen. Sen åkte bilen hela vägen till mormor. Jag sov en sväng men vaknade just som vi svängde mot mormors gata. Jag blev jätteglad när jag såg mormo, alldeles till mig av skratt och t o m sprall i benen. vi gick in och jag kände igen mig. Åt mellis och sen bar det av till affären. Mormor behövde mat. Mamma hittade en fin bupp till mig. Och det var ju bra för jag kan ju inte träna fotboll annars när jag e hos mormor. Jag började öva redan i affären från min vagn. En tant tyckte nog jag skulle gå till lekparken istället. Men när Kerstin kom så busade hon med mig. vi kastade bupp och skrattade.

Jag upptäckte att det var svårt att säga momo nu när jag kan säga famo. Så nu mixade jag de båda så mormor är mamo!

Hemma igen sparkade jag och mamma bupp ute på stora gräset. Mamma tyckte att jag fuskar! Bara för att jag tar upp bollen och springer när mamma kommer för nära!? Sen blev det gröt och det e ju alltid gott.
gröt Pyjamasdags men det var svårt att sova. Mamma gav upp efter en stund. Jag låg inte kvar när hon gick utan började med att stå i dörren och sen töjde jag på gränsen till det att jag var framför TV.n. Slutade med många bli-jagad-tillbaka-till-sängen. till slut gav mamma upp och jag somnade på hennes mage som nänr jag var några månader gammal!


Så här långt hade pionerna, mammas favoriter, kommit när vi skulle åka från huset.
... måndag

Mamma och jag gick till grannen för att lämna en lapp. Pratade och kollade alla bilar. Han har 30 st mopeder och motorcyklar!!! Vi blev bjudna på grillkväll. Så vi gick hem och plockade fram korv, mamma gjorde tomatsallad och sen spelade vi boll i trädgården.

Grillpartyt var kul. Jag satt i min vagn och hade värsta span ut till vägen där alla bilar, traktorer, mopeder och motorcyklar kom. Det kom en vespa och hälsade på grannen och när vi hade ätit kom en moped och hälsade på. Jag åt tre och en halv korv ... det var prinskorvar förstås, lite bröd och mycket ketchup.

Var ganska trött när det var dags för välling. Mamma hade fönstret öppet och det var nån fin sång utanför. Mamma sa att det var koltrasten som sjöng, en fågel alltså. Min morfar gillade också koltrasten!
... måndag ...

Idag lärde jag mig att när man äter kanelbulle e det godast att dricka mjölk till!! Kom ihåg det!!


Mamma och jag satt på trappan och mös och mumsade ... och då ringde pappa! Då fick han ju va med lite grann men han ville nog suttit med oss på trappan.
Måndag ...
Mamma och jag åkte till coola affären där det fanns traktor (truck) och massa annat kul. Vi köpte vattenkanna stor och vattenkanna liten. Jag tog genast hand om den lilla och började blåsa i den, precis som Nasse gör!

Var en snabb tur in på ICA och jag fick köra fräcka bilvagnen. Jag både tutade och styrde! Blev lite sur när vi skule gå ut för jag fick ingen kula i automaten i entren!! Men vi såg en fin moped så jag glömde bort att sura.

Hemma ville jag genast ha vat vilken mamma trodde var katt och tittade om det fanns en katt i trädgården ... men, ååååhhhrrr!! Vat i vattenkannan så klart. Då fattade hon och jag fick vatten och kunde vattna fint på blommorna.


Mamma, vat!!!


Så, bomma!!


Meeer!!

Jag bar fram pallen så jag kunde va med ochhjälpa mamma laga lunch. Kollade pastan, kryddade lite och kollade. Det blev mums ialla fall!!
Söndagen ...
På fm var det lek i trädgården och vi åkte till en utflykt som inte funkade men mamma tog fina kort på äppelträden ... kolla!


Efter lunch sov jag som vanligt mamma väckte mig för att farmor och farfar kom. Vi skulle ju åka till pizzerian. Där hade jag spring i benen och ville inte sitta i stol. När maten kom blev jag mutad med pizzasallad - gott, pizzakanter - ganska gott, äppelmust - GOOOTT!!, kex - alltid gott och sagobok - kul. Men trots alla försök så var springet kvar i benen ...  Tur att mammas pizza var slut så vi kunde gå ut.

Sen var det hejdå till alla ... pappa skulle åka iväg!? Han åkte med vovven,farmor, farfar och Hannes, jag och mamma fick åka själv!! Det var lite konstigt. Hemma fanns goa jordgubbar som farmor lämnat. Mums! Först tog jag en och när mamma sa nej, sprang jag iväg och kastade mig upp i soffan och stoppade snabbt jordgubben i munnen innan mamma hann ikapp mig. Mamma menade bara att jag inte skulle gå omkring och äta utan sitta vid bordet. Så sen mumsade jag i mig.

Pratade med Aja i telefon, det var länge sen!! Jaaa, jag vill leka när vi kommer hem!! Jag brukar kalla på Aja eller rabbla upp alla namn jag känner och då e alltid Aja med. Sen tittade jag på Nasse och mös i pappas säng.

Vid läggdags tog jag alldeles själv på mig pyjamasbyxorna!! Jag e en stor kille nu. När jag druckit vällingen ringde vi pappa och sa godnatt. Mysigt att prata med honom, så jag snackade mycket.
Idag var det loppis på fm som stod på schemat. Pappa hittade en bricka till mig som jag kan ha när jag målar. De e bra för det har vi på förskolan. Sen åkte vi på sparrisjakt. När vi hittade stället var det shopping och mamma fotograferade i fältet. Hon var lite besviken att hon inte fick plocka själv.

När vi kom hem frågade mamma mig om jag visste var hennes tursten var, den som ligger på trappan. Den var nämligen borta. Jag tog mig snabbt uppför trappan, in gen om dörren och sprang in till min gåbil. I sätet på den finns ett fack, öppnade det och tog fram stenen!! Så glad hon blev och vad både hon och pappa liknade fågelholkar!?!? Det e väl klart att jag har koll!!
Sov en bra stund och när jag vaknade var farmor, farfar, Roddick, Bitte och Carl-Gunnar där nere. Hunden blev glad att se mig. Men jag gillade inte helt när han hoppade. Stod gärna nära mamma då. Jag fick lax, potatis och romsås och det var mumsigt. Senare var det efterrätt och jag fick ananas. Jag hoppade ner till Roddick och lekte. Kollade hans matskålar och ville gärna provsmaka hans små kulor till mat.

Avslutade kvällen iträdgården med fotboll. Jag e grym på inkast, har bra koll på att sparka och kan nu lyfta bollen i skott också.

mys


Efter lite lek, frukost och styling var vi redo att åka på tur. Vi började på ett coolt ställe. Där fanns massor av takto (fast mamma kallade dem för truckar). Innan man gick in fanns fler takto (enl mamma motorgräsklippare) men jag vågade inte provsitta. Vid kundvagnarna fanns en minitraktor typ trampebil. Sen fick man gratis korv med bröd och fyrkantsdricka med sugrör. När vi stod sist i kön såg mamma Anna, tomas, Alvin och Malva. De fixade snabbt en korv til mig också. Plötsligt ropade en farbror att man skulle gå ut för det fanns hundar som skulle visa sig. Jösses, med hundar!! Det var stora, små, långhåriga och korthåriga, rak päls och lurvig päls ... men allihop var snabba när det gällde. För dem gällde det att hoppa över hinder och springa genom sån tunnel vi har på förskolan.

Sen åkte vi till simrishamn och köpte en stor fin bupp. Hem och åt pasta och köttbullar, de va gott! Därefter var det dags för nästa utflykt. Det var ett kul ställe med massor av muö utanför. Jag och Hannes stannade och tittade på alla muuö. Åkte till Kivik och köpte fisk och matshopping. Vilken dum affär! De hade massor av banong i taket men jag fick ingen!! Så ledsen jag blev. Jag såg att mamma lätt skulle klippt ner en åt mig om hon hade haft en sax.

Hem och provade nya bupp i trädgården. Arbetade lite också, Bus och lek inne innan det var dags för välling och sängen.  Regnade och var sol om vartannat när jag drack välling. Mamma visade mig något fint på himlen, det var en massa färgstreck. Jättefina som jag ska måla nästa gång jag ritar. Kolla så fint det blev på foto:
Sov inte läge trots att jag la mig sent igår! Var ivrig att få komma upp och leka med mina saker. Det är ju så kul att ha andra leksaker här än hemma. Förvånad, mitt i leken, och utan frukost i magen sätter mama och pappa mig i vagnen och jag får med mig några goa kex och go äppelmust. Klockan e bara 8.45! Vart ska vi?? Det var mammaryck av motion. Här skulle det promeneras innan frukost. Det var mysigt för solen sken och det fläktade gott, i det lilla hår jag har kvar, när vagnen susade i snabb takt med motionärerna. Vi träffade tre hundar. På minivägen mittöver vårt hus ville jag också prova gå och springa så de släppte lös mig! Va kul!! Vi sprang och jag fick köra vagnen men det var svårt. Till slut tyckte mamma att det gick för sakta så hon sprang (!!) i förväg. Hon hann med backen två gånger innan jag och pappa kom ikapp. Sen var det gott med frukost.

Det blev en tur till mysiga ICA  innan lunch och jag satt nöjd i vagnen.

Korv till lunch, mums och med ketchup. Ananas till efterrätt. Dags att vila. Och när jag vaknade igen härjade mamma och pappa i rabatterna.
 Mamma syns knappt i lukdjungeln!!
Det var så att Hannes fick komma och hämta ner mig. Mellis och sen bar det av på ny shopping. Jag shoppade med pappa bland stora maskiner och hinkar och skruvar och ... Mamma köpte nog egentligen de roliga sakerna men jag gillade att åka runt med pappa. När vi kom hem upptäckte jag allt kul mamma hade köpt; helcoola brallor, två gula T-shirts (som hon hoppas ska matcha ett par shorts hemma) och strumpor (varav det ena paret var med traktor (!!) på), färgkritor, såpbubblor ,täl-tunnel-tält och två vattenpistoler (va e de?!?).

Gröt och sen åkte vi till en fin pizzeria där vi inte fick plats. Den e tydligen rikskänd och med kostiga saker på pizzan ... t ex fikonmarmelad-blä!! Jag lekte i alla fall i all grus och sprang och fånade mig. Allt var jättekul ända tills vi skulle springa till bilen och jag snubblade på en stor sten ... Aj!!! Jag fick t o m skrapmärken på knäna. Vi ska i alla fall dit på söndag med farmor och farfar innan alla åker hem - utom jag och mamma för vi stannar!

Hem igen och så gott det var med välling. Mamma försökte göra skuggfigurer men de blev inte riktigt bra. Somnade gott i min säng, eller Malvas säng e de egentligen!
Idag på förskolan gick jag in själv utan att protestera nåt alls. Jag lekte med en dockvagn och mamma pratade med Ia.Sen gick mamma och jag snackade med nye Micke. Efter frukosta och lite lek skulle vi på miniutflykt. Jag fick åka dubbelvagn med Oliver. Vi skulle till lekplatsen där mamma och jag också varit några gånger. Det var jättekul att busa runt där. Jag höll på att få en gunga i huvudet men hann precis undan. Sen var det lunch. Det var korvbullar och mos ... knasigt men gott. Jag åt länge som vanligt, var sist kvar vid bordet när mamma kom! vi tvättade händerna och sen gick vi hem. vi såg flera bussar, tre traktorer (varav två grävskopor) och massa bilar och cyklar. Vi stannade länge och kollade grävskopan som var nästan hemma hos oss.

Sen  sov jag gott.
Imorse skjutsade mamma mig till förskolan. Kul och jag sa hejdå utan att protestera. Vi har ritat, varit ute och lekt och ätit fisk, vilat och hann gå ut igen när jag plötsligt såg mamma komma i andra änden av gården. "Mamma!" ropade jag och reste mig och sprang och mötte henne. Jag kastade mig runt halsen på henne när jag kom fram. Så vinkade vi hejdå till Ia och Ni-na. Sen åkte vi mammas röda bil.

Idag skulle jag ju klippa mig. Jag kände igen mig när jag kom in genom dörren. Kom mest ihåg att jag åt kex så jag ville ha det genast. Satt även denna gången i mammas knä och håret blev kortare och kortare. Plötsligt får mamma syn på farmor och Roddick i parken utanför fönstret! Jag började ropa på "famo, famo!". Men det hörde ju inte hon. Så efter att jag studsat och ropat så att klippning var svårt så öppnade frisörskan till slut fönstret och ropade på famo. Jag vinkade och ropade och sen var jag lugn.

Nå, blev jag snygg?!
Igår var jag och mamma på hennes jobb. Först var det viktigt samtal men då var det en snäll tant som skickade med mig en stooor bupp in på rummet. Jag lekte med den och till slut kastade jag den till mamma. Hon hade svårt att prata och kasta och fånga bupp samtidigt. Bra de, för då tog samtalet slut och vi kunde gå. Jag lämnade fint tillbaka buppen så nu vet jag var den finns till nästa gång!

Så gick vi i roliga trappan och så skulle mamma prata igen. Då satt jag fint och läste bok. Det finns en bupp i den också. så gick vi och pratade med roliga Anders. Där inne fanns godis!! Jag vet vad godis är. Det är något jag inte får smaka som alltid är i fina färger och lagom små bitar. Det luktar gott också. En stor skål på bordet som jag lätt kunde nå om jag ställde mig på rätt plats. tyvärr såg mamma min plan innan jag verkställde den. Skålen hamnade uppe på bokhyllan. Hm!! Istället så fanns det en tärning modell stoor som jag kunde använda som en bupp.

På tredje stället fanns en stoor basketboll men lite tillplattad p g a för lite luft. Den hade jag kul med ett bra tag tills jag hittade en nyckel som satt i ett skåp. Den fick mamma också plocka bort och lägga högre upp en Edvinhöjd (vilket är 89 cm när jag mätte med måttband och mammas hjälp, tror Tant Reidun har mätt mig längre). Sen ritade jag lite. Det fanns massor av pappur på bordet. Fast vissa verkade vara viktiga så de fick jag inte ta.

På väg hem hittade vi en tant att prata med i ett lite förråd. Och gissa vad jag hittade!?! Jo, en hel låda med gula, mjuka, små buppar! Utanför satt några brudar som hela tiden sa: "Åhhh, så sööööt!, Titta så sööööt!!" (det var om mig de snackade alltså). Jag passade på när mamma snackade att kasta bupp med brudarna. Kul, jag lyckades få igång tre buppar samtidigt!

Sen åkte vi äntligen hem till pasta och köttfärssås och massor av ananas ... och till Nalle och nappen. Fast jag hade svårt att somna, det var mycket kast med nallar och täcken. till slut tog det två minuter när jag fick ligga hos mamma och hon sjöng och gosade i mitt hår.







* bupp betyder boll

Solen skiner och traktorn går bra. Mössan har jag själv valt och tagit på.

Idag har jag bl a ...
   ... gråtit när pappa putsade gräset - den maskinen lät läskigt!
   ... sett flygplan i himmelen
   ... ätit go mat: falukorv, potatisgratäng och minimajs
   ... lekt att jag plockat bort gula blommor från gräsmattan som pappa gjorde
   ... lekt med en ballong som snabbt blev orange småbitar!??
   ... försökt ta på mig pappas gummistövlar med hjälp av skohorn
   ... pratat med momo
   ... läst i mina två traktor-böcker
   
   Noel                              Ella                       och jag!
Igår var mina kompisar och deras mammor och pappor här. Lille Love var också med, han dade faktiskt blirvit stor sne sist! Först var jag lite chockad och blyg när hallen blev invaderad av människor men sen var det bara kul Vi lekte på altanen, på gräset, med traktor, gungade hästar, med bollar ... och läste våra böcker. Mamma hade nämligen köpt likadana böcker till Noel och Ella som jag fick förra veckan. Den braiga med bild på traktor, flygplan och helikopter. Det var lite jobbigt till slut när t ex ella tog mina två innebandybollar. Då ville jag ha dem. Sen gungade Ella hästen och då ville jag gunga så jag knuffade på Ella så jag kunde sitta. Tur att det var dags att äte. Jag satt i min stol och åt korv, minimajs, ketchup, bröd och ananas. Noel åt fyra korvar!! Jag hade bara tid att äta en. Vi hoppade ner och fortsatte leka. Jag och Noel jagade varann och skrattade. Ella lagade mat i mitt kök.  


Ella kör med min "traktor" ... det gillar jag inte riktigt ...


Jag och Noel slappar med våra böcker och nappar

Det var en supermysig träff. Jag vill leka snart igen, då med Malva och Elis också!



Idag har jag varit med mamma och Farbror Anders och köpt blommor. Det var kul för jag kunde springa i växthusen och de var många! Jag kunde nå de flesta blommorna så jag visade Anders "bomma" ... "bomma". Sen var det kul att ibland jagade jag anders och sa "buu" eller så jagade han mig. Utanför ett av växthusen var det en traktor som körde. Mamma sa att det hette gräsklippare men jag kallar det traktor. Sen hittade jag en rolig slang i ett annat växthus. Det var lite vatten kvar i slangen. Kul, då kunde jag vattna mig på fötterna. Ute i en öppen lada stod en riktig traktor och när vi var där och kikade då såg Anders en katt!! När jag sprang dit hann den gömma sig
och va "borta"! När Anders istället såg något som hette räv tyckte mamma det var tid att gå in i sista växthuset för att betala. Under tiden de stod i kassan hittade jag en vattenkanna. jag vet tack vare Nasse hur man använder en sån så jag vattnade blommorna. Farbrorn i kassan tyckte jag kunde komma och jobba hos honom ibland.
Idag var det sista dagen som Jörgen var på förskolan på ett bra tag. Han ska va pappaledig. Då kommer en annan kille som ska jobba med oss barn, han heter Micke. Ska öva på att säga det.

Det var som vanligt på förskolan idag ... förutom att vi fick god gröt idag; mannagrynsgröt! Hade mina vårskor på idag. Tyggympaskor, gummistövlarna fick stanna hemma sa mamma. Efter biff stroganoff till lunch kom mamma och hämtade mig. Jag tvättade händerna och kramade Jörgen och sen åkte vi hem i mammas bil. Jörgen kommer på festen i juni. Då kanske Sofia och bebisen också kommer!! Det ska bli kul att få träffa Sofia. Jag saknar henne och brukar stå och titta på henne på gruppfotot som sitter på kylskåpet.

Jag kan mer ord nu ...

ova = prova
gass = glass
dill = krokodil
famo = farmor
acka = jacka
                        ............ har jag berättat om ...

                                                                            'nong = ballong
                                                                            'nan = banan
oj, oj = oj, oj

Jag övar på helikopter, flygplan, tåg och lok genom att ständigt fråga e' de'?

Igår svarade jag själv i telefonen! Det ringde och jag hittade ena telefonen och pappa den andra. Jag lyckades trycka på rätt "svara"-knapp och började prata. Det var Lovisa och hon pratade med mig tillbaka. Kul! Detta måste jag prova fler gånger ... så alla ni där ute ... Riiiiiing!
Vaknade pigg som en piggelin klockan halv sju. Det var just den halvtimmen mamma och pappa ville sova. Idag var det förskola. Mamma lämnade mig och det var OK. De stora banrnen skulle på utflykt idag och jag och de andra småttingarna skulle va kvar med Jörgen. Vi var ute och sparka boll på andra gården. Det var lite annorlunda och spännande. En av de stora pojkarna kom i hög fart och sprang omkull mig, men jag reste mig och borstade av mig. Jag tyckte det var en solklar frispark.

Till lunch var det fisk med kokos, det hade mamma gillat. Jag åt så att till och med mamma hade varit stolt. Efter vilan stod jag och tvättade händerna och då kom pappa. Vi tog vagnen och gick och handlade. Hemma åt vi en korv och sedan var det jobbdags. Vi lagade Hannes framhjul och provstartade gräsklipparen. Jag ville titta på grannens katt, men fick nöja mig med att hälsa på grannfrun.

Plötsligt kom det lite regnstänk och vi gick in. Efter allt jobb behövde både pappa och jag vila lite. När vi vilade som bäst kom mamma hem från jobb. Jag berättade om min dag och sen serverdes det gröt. Pappa åkte iväg för ett lagfoto, jag tycker nog att jag borde ha fått vara med, men jag fick vara hemma med mamma. Det bästa när mamma har jobbat är att hon vill gosa extra mycket. Vällingen smakade extra bra idag.
Idag var det dags att åka till 4H-gården. vi träffade Ella och hennes mamma där. Jag hörde djuren kalla långt innan vi var framme. Vi parkerade vagnen och jag fick gå själv. Jag rusade till "Muuö" men det var hästar. De var jättefina. Sen såg jag en fin röd katt. Klappade honom lite. Sprang eftr honom in i hörummet där han gömde sig högt upp. Sen gick vi till kaninerna. Man fick gå in i deras rum och klappa dem. Sååå mjuka!! Jag var inget rädd utan bara gick fram och klappade.


Ut igen och då var det massor av hönor och tuppar som vi tittade på. Jag fick höra tuppen ... och ja, mamma härmar den bra. Det gör jag också förresten! En höna hade tappat en fjäder som jag hittade. Jag letade upp henne och la tillbaka fjädern på henne.


Lunch blev grillad korv. Jag drack äppeljuice och åt ketchup ... ja, tvä små kex gled också ner.  Efter lunch letade vi upp alla "Bäää". De var rätt trista för de åt lunch då. Stod där och tuggade. Jag hittade deras vattenskålar. Plötsligt såg jag en traktor som var mycket roligare!!

När vi kom tillbaka ner igen hittade Ellas mamma en stooor häst som man fick komma och klappa. Så len den var! Se kollade jag grisen och hittade några kompisar som gick med mig i en smal rolig gång vid cykelställen.


Vi åkte hem när ponnyridningen började. Det gjorde inget för jag ville inte prova. 

Vilken kul utflykt!
Ja, det är ett allvarligt samtal som mamma hade idag med Jörgen och det var mig de utvecklade. JAg var hemma och åt frukost med pappa.

Det var en stolt mamma som kom hem! 
Jag är en snäll, mysig och omtyckt pojke. Vid upprop när jag inte är där säger alltid de andra barnen mitt namn alltså är jag inte anonym/bortglömd. Jag leker och är sällan ledsen. Jag har börjat ta ut svängarna lite mera, ramför allt inomhus; t ex åker jag på rutschkanan på olika håll. Ute är jag mera intill de vuxna men gillar att leka med boll, paddla på cykel eller leka i sandlådan. När det är vila sover jag bra ... tills jag vaknar och går runt och leker inne bland alla som sover. Jag äter inte mycket till frukost, bara dett gottisgaste dvs pålägget. Äter oftast bättre till lunch men glömmer besticken. På samlingar gillar jag påsen och att få dra en sak som vi ska sjunga om. Jag är snäll och lugn och har inga tecken på humör (som mamma berättat för Jörgen om).


Ja, alltså är man underbar!!
Idag har jag varit på fotboll på fm. En dålig match. Det var så jag fick ta mig ur vagnen och kicka lite själv. Mamma var med och dribblade lite hon med. "Vårt lag" förlorade med 0-8!! Sen åkte vi till stan. Mamma köpte tre och kände tre. Pappa kände också tre ... och jag då? Nä, jag kände ingen men köpte ett par fräcka rutiga shorts. De var visserligen ganska blå men mamma sa att de var OK ändå. Sen gick vi till restaurang (jag hade redan ätit:b'nan, kex, risifrutti och äppeljuice). Det var en tom restaurang. Jag började läsa min bok med luckor till vilket djur som säger vad. När jag satt där kom servitanten och frågade om jag ville rita. Klart jag ville. Jag fick ett glas med kritor och en fin bild att rita och fylla i. Kul ställe! Inte nog med det utan det fanns TVapparater som hängde i hörnorna som visade bilar som körde snabbt. Jag fick lite smakprov av mamma och pappas mat: kyckling, hamburgare, baguette, gurka och pommes med ketchup - en fullvärdig måltid! Blev lite busig sen och stod upp i stolen. Till slut fick jag komma ner på golvet och då började jag utforska stället. Utökade med en liten bit i taget. Servitanten snackade om en Nalle och vips så kommer Harry!! En sååå fiiin och gossig Nalle (han skulle kunna va släkt med  Nalle), mörkbrun och med en cool T-shirt på. Han heter Harry. Tänk va smart han var då, han har skrivit Harrys på sin T-shirt så att alla vet att det är hans tröja!! Det ska jag säga till mamma att hon ska skriva i mina kläder också: Edvins. Då kan ju ingen säga att det är deras när jag tappar bort nån tröja på förskolan t ex. ..... I alla fall så fick Harry följa med mig på mina upptäcktsfärder. Sen åkte han i  vagnen med mig till bilen. Där var han gosig och jag somnade gott med honom i handen på vägen hem.

Nu ligger han sidan om mig i min säng och Nalle på andra sidan. Jag ska ta foto på honom imorgon.
I förmiddags har jag och mamma varit på IKEA. det är kul att glida runt där, det finns så mycket att titta på. vi träffade kändisar också, jag kände en. Det var Catrin från sången. Jag blev lite blyg men jag kände igen henne. Hon ska också skaffa en Roddick, fast större sort. Kanske de kommer förbi i sommar när de hämtat den för den bor i Skåne. Efter hela rundan på IKEA så ville jag ha korv och dricka. Det köpte mamma och när jag nästan ätit upp allt gjorde hon en miss ... hon gick och fyllde på en glasstrut. "Gass!" sa jag glatt och struntade i korven som var kvar. Mamma blev förvånad att jag kunde ett nytt ord men det är väl viktigt att kunna säga gass nu i sommartider!! Jag åt massor, hela rånet fick jag för mig själv och sen avslutade jag med korven. Gott!!
Det började med att jag duschade. Alla djuren fick också tvätta sig ... elefanten, zebran, flodhästen .... Sen var det frukost för mig och sen för mamma. Så gjorde vi oss klara för att åka till Öppna förskolan. När vi kom ut så regnade det - mycket! Det hade redan blivit pölar med vatten. tur jag hade mina stövlar på så jag kunde springa i vattnet! Det var inge förskola för oss idag men mamma skrev upp mig och Ella på listan att vi nog skulle med på måndag till 4H. Sen åkte vi hem och fick leka hemma istället. Ny vattenlek: Måla med vatten! Ja och så färger. Det var kull och lagom kladdigt. Jag tyckte det var roligast att doppa penslrna i vattnet och blöta ner pappret. På slutet kom jag på att jag kunde köra ner naglarna i färgerna. Så när vi packade ihop var jag ganska kladdig, kolla näsan!!


Här är en teckning som jag och mamma gjorde. Det blev coolt tryck efter vattenburken.

,,, kolla längst upp till höger!

Efter allt målande fick jag t o m byta kläder för min bruna tröja var alldeles gul på ärmen.

Jag vispar och Lovisa gräddar ...


.... jag äter och elefanten vilar ...

Mums, va gott de e!!


Lovisa!! Vill du ha lite mer annkaka? Jag har här i fickan!!

Spelar bupp klädd i gummistövlar och mammas gamla florida T-shirt


Leker med b'nong i Jacobs gamla hood (ja, jag har gummistövlarna på!!)


Skolpojke på väg till förskolan ... stövlarna e på ...
Förskolan var kul idag också. När vi var ute lekte jag och en kompis tittut i grinden. Carina letade efter oss men vi håller oss runt henne, så nära att hon inte märker oss. Lunch var falukorv och mos. Jag åt nästan tre skivor. När jag var på väg att tvätta mig, med mosskågg på hakan, kom mamma. Det var dags att gå hem. Det var vila när vi var hemma. Fast jag härjade och kastade både napp och Nalle flera gånger. Till slut, med mysmusik på, så somnade jag.

JAg gjorde pannkakor till mellis. Lovisa gjorde smeten och jag fick vara med och röra. Jag visade henne äggen och att det fanns fler kvar så hon inte glömde att det skulle va tre stycken i smeten. Sen vispade jag ... Det blev jättegoda pannkakor! JAg åt nog tre stycken med sylt och turkisk yoghurt på. GOTT!

När pappa kom hem tränade vi lite fotboll i köket. Mamma försvann till pärlorna, hon tycker att jag gnäller mycket. Det gör jag, för allting. Egentligen är jag inte arg eller sur utan måste bara markera att jag inte gillar det. Jag kör brutalt skådespel och kastar mig ner på golvet och gråter så tårarna sprutar.

Efter gröten kollade jag på Nasse och när de andra skulle äta var jag med. Det var kul att gegga med ris! Mycket kom iknäet. Sen drack jag lite äppeljuice men kunde inte låta bli att hälla ut det sista på golvet. Det blev blött på bordet också, så att jag kunde plaska med handen. Mamma gillade inte detta utan jag fick gå i in sängen och läsa bok under tiden de åt färdigt.

Sen blev det magfisar och skratt och pyjamas på. Kollade ett kapitel Nasse när mamma gjorde vällingen. Drack flaskan i ett huj .. ja, efter att jag testat om den var "vam". Man häller en eller två droppar på innerarmen  .. jag brukar få det på pyjamasärmen ... Idag var den lagom.

Godnatt!!
Det har varit antingen eller på eftermiddagen.

Hjälpa: 
* Jag har hjälpt mamma att bära in min tvättkorg. Innan mamma hann till mitt rum hade jag börjat packa in kläderna i mina hyllor så som jag har sett mamma göra. Hon blev glad och tyckte jag var duktig!
* Jag öppnade tvättmedelslådan och tryckte igång tvättmaskinen.
* Jag plockade ihop, efter mycket gråt och protest, alla pennor som jag ritat med.
* Jag sopade lite i köket.
* Jag hjälpte pappa med dammsugaren.

Gnälla:
* Jag kastade kritor på golvet, kastade dem igen och kastade mot mamma.
* Jag fick vatten istället för äppeljuice att dricka.
* Jag fick inte hålla i mjölkpaketet.
* Jag fick inte ta mammas glas med mammadricka (=PepsiMax).
* Jag fick inte sätta i pappas DVD ovanpå Nasse-filmen. Det var kanske lite dumt för luckan fastnade och gick inte att öppna eller stänga.
* Jag fick bara gå på mammas fötter en stund men jag ville mer och hon hade inte tid för hon hällde ägg i kokande vatten som skulle passas.
* Jag fick inte köra över Nalle med gåvagnen för mamma tyckte jag var elak mot Nalle då. Nalle ska jag va snäll mot säger mamma.
* Jag fick inte min napp snabbt nog när jag skulle vila i sängen.
* Mamma ville läsa annan bok när jag drog mycket i Molly-bokens lösa delar ...

Det var gossigt att krypa ner i sängen i ren pyjamas med Nalle under armen i en stor kram.

Jag lovar dig Nalle att jag ska vara snäll mot dig ... alltid <3
Idag har jag varit på förskolan igen. Jag blev mer eller mindre snorfri igår. När mamma följde mig in så sjöng Jörgen med barnen. Mamma och jag va med och dansade lite. Så skulle mamma gå ... då såg jag tåget! Jag blev ivrig och pekade och en av de andra killarna sprang fram till fösntret och ropade. Då gjorde jag också det och mamma fick gå och jobba. Det gick snabbt idag ... poof så var det lunch och sen skulle vi sova och så kom pappa och vi skulle gå hem.
Det fanns ingen traktor på bilmässan, men vi såg en gul längs vägen. Det var däremot motorcyklar och både gamla och nya bilar där. Till och med båtar! Kom hem från mässan med en fin lila ballong. Jag kan säga ballong fast det låter lite "banong". Det var långpasta och gryta till lunch. Jag stoppade de långa snörena i bubbelvattnet och fiskade upp dem igen. Såg väldigt nöjd ut och kollade mamma och pappas miner. Sen fick jag trötthetsryck och efter blöjbyte var det skönt att sova. Det blev långsov - drygt 2 timmar.

Lekte med min ballong och drack min smoothie med sugrör! Det var kul att dricka så. Sen lekte jag med min ballong, blåste såpbubblor, akta  mig för grillen - den va varm. När jag försökte kasta upp ballongen i syrenbersån så att den skulle fastna tog den plötsligt slut!! Den (ballongen, alltså!) blev två slappa lila plastbitar som jag och mamma fick gå och slänga i sopen! Konstigt, men jag har sett att det hände med Speedways ballong i Nasse också.

På kvällen kickade jag och Hannes lite fotboll, Jag övade på mina inkast. Sen ville jag se Nasse och mysa med Nalle.

Pyjamas och välling satt bra sen fram emot tio i åtta.
... jag har hunnit spela fotboll - e jag grym på det, eller?!? Dra några skott med innebandyklubban. Men bollarna e så dumma för de bara lägger sig under sofforna!! Jag måste ligga där och försöka peta fram dem med klubban. Sen var det rostat bröd, ost, äppeljuice och ägg till frukost. Läste lite bok. när pappa kom upp duschade jag en så kallad "dubbeldusch" dvs jag börjar min dusch med mamma och sen byter pappa av henne och jag avslutar med pappa. På så vis får jag duscha längst! Nu har jag snygga kläder på och har åkt iväg på bilmässa med pappa. Hoppas där finns traktor också!!


Jag har valt mössa och stövlar själv! Blev riktigt trendigt tycker jag!!
Det är extramysigt med fredagsmys när man e sjuk. Jag kurade ihop mig i soffan och mamma kom med en skål med ost och kex och en flaska rödvin ... nej, nej! Jag fick så klart en med vatten!!

Så tittade jag på Nasse och bara mös. Mamma låg på golvet och försökte fånga mig i en snygg pose men hon gav upp. Jag hade inte tid att titta in i kameran. Då tog hon foto på Nasse istället, han blev faktiskt riktigt fin.


Det är avsnittet med burken, för det är den han har över nosen!
I fredags orkade alla feja och härja ute. För mig var det en enda lång utelek.


Jag hjälpte pappa att köra rullebör. Under tiden han krattade ihop vad som skulle i så hann jag med lite balettövningar. .


Mamma tvättade bilen och det blev en jätterolig vattenpöl att springa i. Det plaskade gott! Det slutade med att jag satt i den!

      
Jag körde Bobbycar på gatan i väntan på att det skulle bli min tur i biltvätten.
Jag har varit droppig i näsan sen innan Spanien, sen kom jag hem och var på förskolan en dag. På natten var jag varm, näsan var täppt och jag hostade - alltså fick jag stanna hemma från förskolan på onsdagen. Det var nog tur det för jag var så slö. Jag, nappen och Nalle satt och hängde tillsammans i soffan, i Fat Boy, i sängen och i andra soffan. Det var mest dricka som gick ner. Fram emot fredagen var mamma också förkyld och jag är fortfarande "Elvan" med ständiga snorelvan under näsan. Mamma är orlig för att vi har fått svininfluensan som det så fult heter. Det är nån stor influensa som kommer från Mexiko. Men där har ju inte vi varit, säger pappa. Nä, men det finns flera smittade i Barcelonatrakten, och där har vi varit!, säger mamma. Pappa e också snorig och Lovisa kom hem igår från läger och hon e också snorig ...
Det e svårt att komma i kapp med allt jag vill berätta men jag får nog bara börja från nu! Det kommer nog fram vad som har hänt ...