Sov ganska länge .. till 8.00. Morgon-TV med 2 st morgonvälling. Lekte med Blixten och Blixten. Kollade lite på film på lilla TV:n. Väckte pappa. Sa till pappa att han e gammal. Varför de att han har gammalt skägg! Vi tog på oss för att gå ut i fina vädret. Mamma hade köpt nya fina gröna snöbyxor till mig, likadana som Adrian har!

 Kom nu, mamma så går vi till gungorna!

Mamma och jag låg i kompisgungan och tittade på blå himlen och solen. Då började vi fantisera om vad vi ska göra i sommar: ligga i varma sanden, bada, värma oss i solen och äta kanelbullar och 'Boy, ligga under parasollen och läsa saga,bada igen och hoppa i vågorna, åka hemåt, köpa glass, stanna på loppis där jag köper Rulle fr Byggare Bob och mamma köper en vas. Sen kom pappa till gungorna och satte fart på mig i gungan. Mamma hoppade av.

Efter en stund tyckte jag att vi skulle gå hem och äta korv. Grillen var perfekt när vi kom tillbaka.
 Min korv var så där, men brödet var gott.

 
Jag klättrade lite i snöberget som traktorn har gjort.

 Nu har jag nått toppen, dags att gå in!

På kvällen hade jag brottningsmatch med pappa. Sen lekte pappa och jag gömme. Mamma fick hjälpa mig att leta. Hon e bäst på att hitta pappa!!



Häromdagen när mamma hämtade mig på dagis kollade vi på TV.
- Vi tittar på coola bananer, sa jag. Mamma såg frågande ut ... sen kände hon nog igen Trazan Apansson och Banarne. I bilen hem sjöng jag ... " hoppar och stojar ... coola bananer, coola bananer ..."

Senare på kvällen när mamma lagade mat letade hon upp Trazan på spotify och jag sjöng med på högsta volym. Hon ringde Aja så hon fick höra min sång. Aja kände också till coola bananer. Mamma däremot var inte överens med min låttitel. Så hon letade upp Trazan på youtube ... där hittade hon en film med text på sången. Så både Aja och jag fick lära oss att det heter "... Polarn Banarne, Polarn Banarne ... ". Fast efter att jag hört låten gång 32 så sjöng jag fortfarande coola bananer ... Vad sjunger du, Aja??

Mamma lämnade mig och jag stack in och lekte med de andra genast. Alla från dagis var där. Först lekte vi lite och när alla kommit fikade vi. Vi fick bullar, kakor och saft. Sen lekte vi lite till, Adrian öppnade presenter. Aline ville genast lägga dinosrieägget i vatten men det fick hon inte. Ramonebilen vr cool för den kunde köra framåt om man först drog den bakåt! Så åt vi tårta, fast inte jag. Därefter var det dags för disco. Det var jättekul. Vi sjöng jättehögt allihop och dansade. Sen lekte vi en lek som Adrians mamma visade. Till slut var det fiskdamm!! Jag fick en godispåse!! Gabriel fick en strumpa :-) Fast sen fick han också en godispåse! I påsen fanns en jätterolig tuta också. En som rullade ut sig och tutade. Jag blev kissnödig och gick på toa. När jag var klar hade mamma kommit. Jag tutade och sa hejdå till Adrian och tack till hans mamma. Jag hade jätteroligt på kalaset!!



Jag har blivit bjuden till Adrian på femårskalas! I söndags fick jag inbjudan och i veckan var mamma och jag och spana presenter. Vj kollade lite på MAXI om det fanns något. Mamma sa att det var bra att veta vad som fanns där innan man kollade i en leksaksaffär. Jag hittade pysselbok, Chuggingtonsagobok och ett pussel.

Idag åkte vi till leksaksaffär. Jag höll mamma i handen och gick själv. När jag hittade någon bra avdelning stack jag före mamma och kollade. Vi hittade Blixten McQueen-bilar till halva priset. Jag valde en Ramone som var gul. Sen hittade jag massa andra fina saker: Blixten-klistermärken, Blixten-pysselbok, Blixten-pennor ... I kassen hittade mamma en cool grej ... det var ett tort dinosarieägg som man ska ha i vatten och så kommer det ut en dinosarie efter några dagar!! Den va cool! Sen packade jag själv in ena paketen.

När det var dags att gå skulle mamma slå in en chuggingtonbok ocså men den ville JAG ha!! Jag blev ledsen och grät! sen var det dags att klä sig fin: cool rock n roll-tröja o Bamsejeans, Store Chris-jacka och en ny sjal som mamma köpt idag! Ka-chiing!


Hejdå! Nu ska jag på kalas ...
 Adrian och jag på skolavslutningen i somras


Adrian e min bästa vän! Han går på dagis med mig. Vi leker massor hela dagarna. Vi gillar att leka med Blixten-bilar, i kuddrummet eller ute. Han e jättesnäll! Han fyllde fem år förra veckan. Han har en syster som gick på mitt dagis innan men nu e hon stor tjej och har börjat skolan. Nästa månad ska han få en bebis hemma hos sig.

Innan jul berättade jag för mamma att jag tänkte flytta hem till Adrian. Mamma tyckte inte det var så kul. Men jag sa att jag skull flytta hem tillbaka till henne igen sen.

En gång berättade jag för mamma att jag och Adrian hade planerat att ta bussen, nummer 8, ner till stan. Vi skulle hoppa på bussen vid busshållsplatsen vi två och sen åka. Inte det heller tyckte mamma var en bra idé.

Jag och Adrian har lekt fyra gånger! Två¨gånger hos Adrian och två gånger hos mig. Det e jättekul att leka med honom!
Häromdagen vaknade jag pigg som vanligt redan klockan tio i sju.
- Pappa, nu går vi upp, de e morron nu!
- Vd ska du uppe å göra? undrade pappa
- Det vet du väl??? Dricka morronvälling och se morron-TV?! Kom nu, Galen-nos!!

<3
Vaknade och mamma tyckte att jag var lite varm. Pappa fick långt om länge ta tempen på mig. Tycker det e lite läskigt sen  då pappa gav mig feberpiller i rumpan! Fast tempen e egentligen ingen fara. Jag räknar till tio så piper den klart! 37.5 hade jag så jag o mamma var hemma. Mysigt att leka med mamma. På eftermiddagen var vi på mammas skola. Det var inga barn kvar så jag hade korridorerna för mig själv att springa i. Sen har jag lärt mig hur kopieringsapparaten fungerar. Jag målade en teckning till Dag som hade mycket mer feber och var sjuk. Sen sat jag själv i mörkret i fickarummet och drack vatten av en riktig temugg när det kom en tjej som berättade att Tomten hade pussat henne på kinden!!!

Idag har jag varit på dagis igen. Kul, fast Jörgen var inte där. Pappa kom och hämtade mig och innan mamma kom hem somnade jag på soffan! På kvällen la mamma och jag pussel, jag pratade med någon som ringde och skulle sälja något. Jag berättade att vi la pussel och att det var Blixten McQueen. Det var svårt att somna sen. Mamma läste blixten-tidning, pappa läste saga och berättade saga, jag lyssnade på saga och sen smet jag ut tull mamma i soffan. Jag berättade att jag inte släckt mina lampor i ögat. Mamma sa hon hade släckt sina men hon har inga, det e bara små barn som har det. Inte storbarn som hon e. Sen låg hon och klappade mig i håret och på kinden, mysigt:
-Ååå, lilla goa handen! sa jag och mös ... men inte somnade jag för det!
Mamma har varit i Göteborg i helgen. Hon berättade förra veckan att hon skulle åka så jag visste att jag skulle bli lämnad. Ja, jag har haft lite ångest sista tiden att mamma och pappa ska lämna mig ensam. Så nu visste jag att hon skulle åka på fredag och att jag skulle va hemma med pappa och Lovisa och Hannes. Sen skulle jag prata i telefon med mamma, hon skulle se om hon hittade en bil, några fina kläder och en kräm som inte svider att köpa till mig. Sen skulle jag möta henne vid tåget på söndagen. Och just så blev det! Det var fredagsmys utan mamma och jag ringde och sa godnatt till henne. Kollade lite om hon hittat Harald-bilen men det hade hon inte.

På lördagen tyckte jag att det var morgon redan klockan sex. Pappa tyckte det var tidigt så vi somnade igen. då hade mamma busat med oss och glömt att stänga av sin väckarklocka!! Så klockan 7.. fick vi gå upp istället!! Pappa var inte glad på mamma!! Pratade med mamma vid 10-tiden men hon hade inte hittat någon bil än ...

På söndagen var det dags att hämta först Hannes vid fotbollmatch, sen Lovisa och sen ... MAMMA!! Jag och pappa stod och väntade på tåget - det var inte Brewster eller Wilson!! Bland alla människor som kom ur tåget såg jag till sist mamma längre bort och jag satte av mot henne. hon fick en kram och jag sneglade ner i hennes kasse för att kolla om det fanns någon present till mig.

När vi kom hem öppnade vi presenter: världens coolaste tröja som jag såg i affär och ville köpa när pappa handlade kläder i Ystad. En supercool jacka som skulle kunna vara Store Chris jacka! Sen ett paket med blixten på skateboard och Jerka fr Rorri. En kräm som vi provade och den sved inte!! Ovanpå allt så hade snällaste Elisabet skickat med en paket till mig med mamma ... Tre pussel i en låda: Blixten McQueen på 20 bitar, Bärgarn på 30 bitar och Fröken Sally på femtio bitar!!! (Mamma säger femti, men det heter femtio!!) Frk Sally e lite svår men de andra går lätt, mamma eller pappa hjälper mig (jag vill att de ska va med när jag pusslar). Ringde och skulle tacka Elisabet men fick prata med hennes svarare och det gick bra, jag tackade fint!

Tack, mamma och Tack, Elisabet!