Jag var tillbaka på förskolan igen! det är kul där. Jag kan namnen på flera stycken av barnen för mamma och jag brukar titta på mitt skolfoto och öva. Idag var det Jörgen som mötte mig. Han e snäll. Jag var lite gosig och ville stanna hos mamma men när Jörgen lyfte över mig så var det OK att säga hejdå till mamma. Jag körde Bobby car när vi var ute och sen var det lunch. Jag åt fisk och potatismos - gott. Det var lite svårt att komma till ro och sova på vilan så jag var lite trött på eftermiddagen. Det var pappa som kom och hämtade mig. när vi kommit hem kom mamma också hem.

Efter mellis vilade jag en stund i min säng. På kvällen när jag skulle sova var jag varm, feber! Somnade i alla fall. På natten var jag ännu varmare och mamma gav mig medicin sen somnade jag igen.

Frukost: macka med ost ... fast jag äter bara osten.
I söndags var jag och pappa på match, Hannes spelade. Jag hann också spela lite. Jag börjar bli rätt bra nu både på passningar och inkast. Undrar när de börjar träna 07:orna?!?


Ja, jag ska köpa fotbollsskor!!


Inkast!!!


Hallå, domaren ... de e min boll!!
Ja, det var häromdagen när jag mötte pappa vid bilen och ville hoppa in och testa köra lite. Så jag sat vid ratten som en stor kille. Kolla här:
Jag har fått gummistövlar!! De är ljusblå med små packman på. De e så fina och så bra. Jag kan själv ta dem på mig. Man måste hålla i sig i något för det är lite vingligt att stå på ett ben och samtidigt försöka få i den andra foten i rätt stövel. Ibland blir det fel fot och så. Och ibland lyckas jag inte alls, då blir jag lite irriterad, nästan som Speedway i Nasse. Ahrrr!!

Häromdagen sprang jag i pyjamas till mina stövlar, tog på dem, valde mössa och tog på flecetröjan. sen klättrade jag upp och satte mig i min vagn. Fast vi skulle inte gå till förskolan den dagen och jag hade ju inte ätit frukost heller!

Här är en bild då ni ser hur snygg jag är om dagarna.
taktoo - traktor
bnaan - banan
taksi - taxi
bupp - boll
upp - upp
bapp - napp
Ajja - Aja
vaam - varm
ojoj - oj, oj
akta - akta
katt - katt

Jag är hemma igen och tur är det för här e taktooo som gräver upp hela kvarteret!! I tisdags när jag gick till förskolan började de borta vid bussgatan och idag har jag kunnat sitta i min stol och kolla från köksfönstret när taktoo gräver.

Imorse vid frukost ringde jag momo. Det e så kul att hålla i luren och börja prata när jag hör henne svara. Jag berättade en massa om taktoo, katt, buss och mamma. Sen pratade mamma med Ellas mamma och de gjorde upp att de kommer hit nästa torsdag så ska vi gå till öppna förskolan ihop. Det ska bli kul för det var längesen ... både sen jag träffade Ella och sen jag var på öppna förskolan.

Till lunch fick jag kött, ris, potatis, sås och ärtor. Jag åt och det var mumsigt. Efter några tuggor kom jag på att det var kul att lägga ner ärtorna i mjölken och dricka. Mamma tyckte inte det var lika kul när jag hällde mjölken på golvet. Klädbyte och dags att vila. Gott att lyssna på musik och gosa med Nalle.

Efter vilan snackade jag lite med grannen och sen åkte jag och mamma på shopping. Mamma köpte nån blå burk som innehöll något speciellt. När vi kom hem testade vi innehållet. Mamma doppade en öglepinne i innehållet och sen blåste hon i öglan ... vilka fina svävande buppar det kom!! Jag försökte fånga dem men de gcik sönder och blev en våt droppe.

Vi röjde lite i trädgården och sen kom pappa hem. Jag sprang och mötte honom och ville upp i knäet, stänga dörren ... sen rattade jag bilen själv!! Tro inte att jag ville gå in sen. Jag hjälpte mamma lite med att bära avklippta gamla grenar och sen lockade pappa in mig, vi skulle kolla Nasse.

Efter gröten var jag jättetrött och jag nästan somnade hos mamma. Pyjamas, välling mysmusik och jag sov i ett nafs!

Jag har blivit kär säger mamma. Det var en tjej bland de 32 som var med i Spanien som var sötare och snällare än de andra. Hon heter Amanda och är jättesöt. Hon tittar fint på mig och ler. Sen brukar hon vinka när hon går förbi mig. Jag blir alldeles generad och vet inte till mig vart jag ska titta eller vad jag ska göra. Vi brukar skicka slängpusssar till varandra också.

På flyget hem satt hon bakom mig. Både hon, Karin och Louise skojade med mig och tyckte att jag var söt. Det var sååå goa med mig ... men Amanda e bäst!!

Pappa var pinsam och skulle sätta mig hos dem! Hur pinsamt var inte det!??! Jag började gråta för jag vågade inte sitta där själv. Undrar när jag får träffa henne igen?? En gång när jag var liten, liten bebis var hon här och hon höll mig!! Det är kanske därför vi har nån slags connection  ...

<3    AMANDA    <3
 
Tog det lite lugnt på balkongen och drack spansk festis. Bueno!

 
Satt lite coolt vid poolen i min nya solhatt och röd av jordgubbar runt munnen.

                                                       
Drack ur flaskan precis som Hannes gjorde, sen en liten rap precis som Hannes gjorde. Och jag har också häng på mina byxor ... precis som Hannes har!!

 
En stund med napp, Nalle och nalle (dvs Hannes mobil)

 
Jag fick testa stora fotbollsplanen i halvlek. Kickade lite med Hannes.

 
Läste saga ... vem säger Muuuu!

 
På med röda näsan OCH bapp på flygplatsen.
 
Alla utom jag och pappa var i denna byggarbetsplats. Varför det? Vi hade ju mycket trevligare på vår lekplats. Vi åkte rutschkana, gungade, sprang ut och in i ett "hus", åt lunch, drack festis, lånade bup av en pojke och kollade hundarna mm ... Två timmar hann vi med att leka.

Sen vandrade vi i solen. Jag somnade och vaknade lagom när pappa kom med goa jordgubbar. Var med pappa, Karin och Hannes på McDonalds när brudarna och mamma var i affärer. Jag åt nuggets och det var riktigtr gott. När mamma återvände sprang jag omkring och plaskade i vattenpölar och höll på att springa omkull alla shoppingglada människor på gatan. Då bajsade en duva mamma i håret!! :-) Mamma blev inte glad och var tvungen att "tvätta håret" i drickvattnet!

På tåget hem satt jag i mammas knä och snackade, kollade ut, letade taktoo, försökte få in foten i tanten mittemots väskhandtag och ropade på pappa och ... 

Jag kan nog tänka mig en tur till Barcelona igen!
 
Första eftermiddagen gick jag, Hannes och mamma till stranden. Den var jättestor och man såg havet lite längre ner. Mamma höll i mig när vågorna kom. Det var stora vågor. Vattnet var kallt. Jag ville bada fötterna mera. när vi väntade på nästa våg var mamma inte helt beredd ... swoosch! Mamma blev jätteblöt om byxorna trots att de var uppvikta. Mig lyfte hon som tur var upp!

På torsdagen var pappa med oss och lekte på stranden. Vi hade köpt en liten Barca-bupp som vi lekte med. Därför glömde jag bort vattnet. Egentligen var det meningen att jag skulle sova men det var alldeles för kul med sol, strand och bupp!

På lördagen badade jag i poolen. Det var kallt!! Men jag var ju tvungen att kliva i eftersom jag övertalat pappa att följa med.


Fast det var roligare att leka i duschen vid poolen. Där höll jag och pappa till och plötsligt var det tid att äta lunch!

Så mysigaste badet var nog i badkaret! Jag hade i massor av skum och sen hoppade jag runt som en liten groda i vattnet.
Jag har åkt bil, buss, flyg och buss för att komma till Spanien! Först sov jag på mammas mage i första bussen, sen var jag vaken på flygplatsen. Det pep när  mamma bar mig genom säkerhetskontrollen. Det var för att jag tog i den dära larmbågen. Sen tog en dum farbror min goa äppeljuice. Satt och skrek efter pappa så att alla undrade vad jag var för busunge. På flyget somnade jag nästan med det samma och sov i en dryg timme. Åt och läste och kollade Nasse! Ja, han var med i en uppfällbar miniTV. När vi skulle landa satt jag fast i pappas bälte och vi kollade ner på alla bilar, hus och annat som var supermini små. Sen var jag med och kollade trafiken när vi åkte buss igen. Jag såg massor av bilar och t o m någon enstaka taktooo.

En dag åkte vi tåg också. Jag som alltid kollar tågen och tycker de ser så roliga ut. Det gick snabbt. Varje gång vi stannade pep det högt i dörrarna när de skulle stängas. Framme i Barcelona åkte jag t o m metro!! Det var tåg i tunnlar under jorden. Lite bökigt att gå och ta sig upp och ner i trappor med min vagn. Mamma bar mig och pappa och Lovisa tog min vagn.

Hem åkte vi lika: buss-flygplan-buss och ingen bil hem för mamma gick med mig. Än en gång sov jag på planet och det var bus och lite gå i gången och läsa och stå och kolla brudarna också. När vi kom av planet fick jag och Nalle gå själv. Det var kul korridor den tog aldrig slut ..
Tja, alla killar nu kan ni bli avis ... jag ska till Spanien på träningsläger med ca 30 brudar!!! De ni! Vi åker tidigt imorgon och ska va där till på måndag så det blir inget bloggande på ett tag. Ha det gott här hemma i vårvärmen och leta vårtecken så hörs vi på tisdag!!


Hasta luego!
Så många taktoo jag har sett i Skåne!! Det e paradis för mig! Jag gillar verkligen taktoo. Innan vi skulle åka hem igår satte pappa mig i min matstol framför fönstret ut mot fältet och där långt borta var det två taktoo som plöjde!! Wow!! En gul och en röd. Ibland åkte de på olika håll och ibland åt samma! Jag längtar till i sommar då ska jag sitta där och kolla!

När jag sen kommit i säng hemma alltså åtta timmar senare och pappa kom och sa godnatt var "taktoo" allt jag kunde säga ...

Jag har haft taktoo-tröja på förskolan idag och jag har visat och berättat för Jörgen och grabbarna!
Innan vi skulle åka hem från Skåne arbetade vi i trädgården. Det var mysigt, det finns blommor och en rullebör som jag kan köraskräp, bup eller annat i. Jag hjälpte först mamma i rabatten. Tog min spade och grävde lite. Vi hittade en rolig krabat. En röd med svarta prickar och snabba ben. Det var jättesvårt att ta i den! sen hjälpte jag pappa att gräva och då hittade vi en mask! den var lite slajmig men pappa sa att det var bra att träna på att hålla i såna tills vi ska fiska med farmor i sommar. hon gillar nämligen inte maskarna! 


PÅ söndagkvällen var det party! Alvin, Malvaoch deras mamma & pappa kom. Kul! Vi lekte lite med mitt garage och sen visade jag Nasse. De gillade också honom!

Vi åt en massa mumsig mat och kollade sen lite till på Nasse. Jag blev ganska trött så jag tog med mamma upp och vi tog på mig pyjamas och hämtade Nalle. Var med ett litet tag till sen sa jag godnatt! Jag gillar Alvin, han e cool lite äldre än jag och snäll. Hoppas vi kan leka i sommar och han kan lära mig bus fårn Marocko! De har varit där i den jättestora sandlådan!!
I lördags åkte vi på konstrunda. Det var in och ut i massa konstiga hus, "skjul" och prång. Överallt hängde det tavlor eller annat konst(igt). Tror absolut att mina tavlor också kan räknas till konst!!? Jag blev kompis med en riktig konstnär från Sydamerika. Han gillade att jag heter Jorge, han heter Juan! Han och mamma pratade spanska så att jag inte förstod. På ett ställe hade jag inte vagnen med och jag skulle hålla pappa i handen, jovisst. Jag ville springa!! Det var en massa keramikskålar perfekt i min höjd. Mamma blev nervös och pappa föreslog att vi väntade utanför. Då la jag upp ett vårskrik. Det ekade kanon där inne. Och flera tanter undrade vad som hände. Jag har också varit på Österlens mittpunkt! Den fins i Smisthorpe och är en röd jättekula. I en affär hittade mamma riktiga kycklingar, de var sååå söta och sa "pip piip" - Glad Påsk!
Jag har börjat mitt vårskrik. Det låter jättemycket. Vet inte om jag fick inspiration av jättegrisens nöffskrik. Han kanske också har ett vårnöff som han kör med. Jag släpper ut mitt skrik vid olika tillfällen t ex när jag är glad, när det är kul, när mamma tar upp mig och jag inte vill med, i rum där det ekar gott, när jag hittar på bus .... eller bara för att låta!

Det låter nog ganska mycket för mamma rycker bort sitt ansikte när jag sätter igång. Igår på MAX tittade några på mig när jag vårskrek och idag när vi var i skoaffären och mamma lyfte bort mig från tjejskorna tittade också folk på mig.
 
Vi åkte till Ia och Dkk  ... och nya Bebis Hanna. Hon fick en nalle av mig. Fast det var lite trist att ge bort nalle. Bebisen sov hela tiden och de vuxna satt och pratade. Jag passade på att gräva lite i rabatterna. Dkk sa att det var OK. Jag var helt svart av jord efter en stund. Men jag fortsatte att gräva med spaden och lägga fint i hinken eller i stora vattenkannan. Innan vi skulle åka vidare fick jag smaka muffinskaka som var lika svart som mina fingrar .. nästan. De va chokelamuffins. Ma!
På Skärtorsdagen åkte jag och mamma för att hämta pappa. Han kom gående med fina blommor och rygggsäck. Hihi, va kul att pappa kom. Åkte till en stor park(?) med massa små påskkärringar. De var nog på väg mot Blåkulla!


Det var barn, vagnar, mammor och pappor överallt. Där dök också Selma och Clara upp, mina halvkusiner. Vi gick och tittade på alla djur som fanns där. En jättegris nöffade till jättehögt. Vi gick in i djurens hus och där inne fanns söta små lamm. De var så gulliga, ulliga och lå och sov hos sin mamma. Längre in fanns en ny kossa, en kalv som också var söt. Utanför kollade jag och pappa länge på tupparna och hönsen. De har så fina fjädrar tycker jag. Mamma pratade med en häxa hon kände och innan vi skulle åka kom Kvast-Hilda ut klättrandes från ett hus. Då åkte vi till momo och åt lunch!

Jag har inte glömt bort er utan bara haft lite påsklov (enl Skåne) och datorkrångel (den har segat sig och stått och tuggat på samma sida utan att jag kunnat göra något).

Här kommer lite blandade tankar, händelser, info, bus .... mm!



Vaknade redan tjugo över sex. Försökte somna om men gick ut till momo vid sjutiden. Lekte tills det att mamma satte på mig kläder och vi skulle åka och shoppa:
1 Mamma shoppade nån lekis till mig (har inte fått den än), det var en bra affär i alla fall
2 Momo shoppade kläder
3 Alla shoppade lunch. Jag fick nudlar och kyckling. Jättekul med långa nudlar som hängde och slängde ur munnen. Så bra för jag hade en spegel jag kunde se mig i på väggen.
4 Mamma köpte två tröjor
5 Momo köper en låda blommor till balkonglådor - jag sover
6 Hemma - jag sover - mamma åker och handlar mat

När jag vaknade var jag ute och lekte med min nya rullebör som jag har fått av momo. Den e jättekul att köra med. Mamma ville jag skulle köra min bajspåse till soptunnorna men det ville inte jag.

Somnade lite snabbare ikväll trots att det var spännande ishockey på TV:n ... Färjestad vann.
På morgonen duschade jag och mamma. Sen sprang jag runt i min lila mysrock. Pappa kom hem och hjälpte oss att ta på mig kläder och packa sista i bilen. Jag var med ute i strumporna och skulle hjälpa också. Till slut tog jag på jacka och skor och gick ut. När allt var klart satte pappa mig i bilen och mamma satt vid ratten. Vi vinkade hejdå till pappa och begav oss till momo. Det är en lång resa. Jag somnade efter en och en halv timme. Vaknade lagom just när vi skulle stanna och äta. Jag hade inte tid att äta för det var så mycket att titta på. Efter lunchen sprang jag omkring lite i gräset och mamma fick jaga mig.

I bilen igen räknade mamma in när jag skulle titta ut genom fönstret och det kom en lastbil: eeen - tvååå - och ... Nu!! Det var en jättekul lek. Vi stannade snabbt i  mammas favoritoutlet men hon var besviken för det blev inte mycket handlat. Strax efter fem var vi hos momo. Hon kom ut till bilen och mötte oss och jag blev jätteglad att se henne. Hon tossar så med mig. Jag gick med in och kollade runt i alla rummen och busade med momo medan mamma packade in allt från bilen.

Jag hann både rita på små pappour, leka på altanen, hämta nallar och klappa hunden innan det var dags att sova. Jag kom inte till ro och mamma fick ligga hos mig i mer än en timme.
Vaknade vid halvåtta och sprang genast in i rummet till hörnan där Roddicks säng stod igår ... ingen hund! Aha, vi satte ju den i hallen! Sprang ut i hallen ... nej, ingen vovve där heller. Då blev jag nästan ledsen. Mamma förstod mig och berättade att Roddick var hemma hos farmor ju. Trist, då ville jag se Nasse. Efter frukost var det allmänt kaos: städning, bädda rent, tvätta och lägga kläder i högar, packa .... Jag var inte med så mycket utan lekte mest.

På eftermiddagen när jag sovit kom Aja och Lasse. De hade med ett jättestort påskbrev till mig från #7 och #14 (alltså Jacob och Calle). Jag blev nyfiken och slet upp pappret. Det var två jättefina innebandyklubbor i perfekt längd till mig ... och en boll!!! Tack, tack! Jag blev givetvis superglad och sprang runt med mina presenter. Det var lite svårt att hålla båda klubborna och bollen samtidigt. Sen fick jag lite specialträning av Lasse. Vi tränade slagskott. Det var inte så lätt. Till mellis åt jag och Aja knäckebröd. Det knastrade så gott när Aja åt. Jag förstod snart att hon gjorde knasterljud ... hm, hur då? Jag testade och lyckades på första försöket att knastra extra, jag med!

Pappa och jag var ute och lekte sen. Testade klubborna och bup ute. Kul!

 
I lördags åkte jag med pappa till farmor och farfar. Roddick var glad när jag kom och hoppade sådär lite läskigt. Pappa åkte igen. Jag, farmor och farfar gick till en lekplats. Roddick var också med och farfar tog hand om honom och farmor tog hand om mig. Jag åkte rutschkana så klart. När jag började tröttna gick jag och farmor hem och Roddick åkte med farfar till jobb. Jag gosade med björnen som jag har hos farmor. Sen låg jag på golvet och ritade. Farmor fixade lunch det blev korv, makaroner och pannkakor. Plötsligt när jag satt på kökssoffan och kollade ut genom fönstret så ser jag mamma. Hon ser mig i fönstret och jag vinkar glatt. Kort efter att mamma kom så kom pappa också. Vi satt alla tre i soffan och de åt lunch. Då kom Roddick och farfar. Jag gick ner och skulle leka med Roddick. Han hoppade och var nästan ända upp i ansiktet. Jag tog hanns pipråtta och kastade åt honom. Han hämtade den och jag försökte ta loss den ur hans gap för att kasta igen. Det är en rolig lek, fast lite läskig.

Jag åkte med mamma hem och pappa åkte sin bil. Det var storstädning av garaget hemma. Jag kröp ner i sängen och sov en bra stund. När jag vaknade igen då kom Roddick hem till oss!! Farmor och farfar skulle på kalas. Roddick hade sin säng i ena hörnet av vardagsrummet och jag tyckte det var mysigt att ligga i den också. Sen sprang jag skrikande efter Roddick och han verkade lite rädd. När han satt stilla klappade jag honom på huvudet. Jag ville va hos honom hela tiden. Pappa flyttade hans säng till hallen och jag var där och busade också. Jag till och med stod i hans vattenskål - med strumpor på. Jag fick titta på Nasse för att lämna hunden i fred.

När vi skulle gå till affären fick jag hålla kopplet i väntan på att alla skulle bli klara. Roddick sprang iväg med mig och och jag hängde på- Det var jättekul. när vi kom hem från affären kom farmor och farfar och hämtade hem vovven - synd!
bupp - boll
biii - bil
stu'mpa - strumpa
'ita - rita
pappuor - papper; 1 till att torka sig på; 2 till att rita på
bapp - napp
d'cka - dricka
taktoo - traktor
Nii-na - Carina
Iia - Sofia, Maria
På eftermiddag gick jag och mamma ut på altanen. Det var fint väder. Efter en stund ville jag gå ut på gatan. Mamma är inte så pigg på att va där. Men jag såg min kompis; granntanten. Så jag sprang till henne och visade en kotte som jag hade hittat. Sen snackade vi och jag fick plinga på dörrknappen fast det lät inget för den var frånkopplad, typiskt! Plaskade lite i vattenpölen. Sen lekte vi i trädgården igen. Plötsligt ropar mamma och det var en katt hos grannen!! Vi gick på kattjakt. Den satt fint och lurade på något. ... hopp, så skulle den ta en fågel!! Vi följde efter katten på andra sidan häcken. Till slut höll mamma upp mig. Det var en fin katt och stor. Jag ville springa fram till den fast då blev han rädd och sprang. Vi sprang efter och då hade han klättrat upp i ett träd!! Det såg vingligt ut och han hade inte så lätt att komma ner.
Jag var ute länge idag. Pappa kom hem och avlöste mamma. Vi tog oss en runda runt kvarteret innan det var dags för gröt och Nasse. Mamma och jag hade fredagsmys med var sin skål med kex (mamma hade nötter) och var sin vattenflaska. Nasse tog slut och vi kollade hockey istället. Det var FBK som spelade. När kexen var slut gick vi och satte på mig pyjamas och sen fick jag välling av pappa. Somnade inte, så mamma satte på mysCdn.

Idag på förmiddagen har jag och mamma varit på öppna förskolan. Jag lekte med bollarna och monstret som äter dem, åkte rutschkana och sen fick vi gå in i stora rummet och springa. Det e så kul att springa i stora tomma rum! Extrakul är att det ekar, så jag lät jättemycket. Givetvis hade jag en boll med mig som jag kastade och sprang och hämtade. Pappa blir stolt över mig. Jag ville inte va med på sången utan åkte rutschkana. När det var min tur att ta i påsen hittade jag ett får så alla sjöng Bä, bä vita lamm. Sen tog vi min påskhöna och gick hem.

När jag åt lunch blev mamma arg på mig ... jag hällde ut mjölken på bordet ... och efter det kastade jag potatis på golvet!!! Tur att jag ätit klart för mamma tvättade händerna på mig sen fick jag gå till Nalle! Ganska gott för jag var bra trött efter allt spring idag.
Torsdag och sol!! PÅ förmiddagen gick mamma och jag till en jättekul lekpark. Jag började med att gunga. Det kittlar massor i magen! Sen såg jag rutschkanan, och den var stooor!! Jag klättrade upp för de stora stegen och höll mig fint i handtagen när jag vände mig rätt. Mamma höll lite berett handen bakom mig när jag åkte. Det gick inte så fort som det skulle kunna för jag hade mina plaskbyxor på mig. Men jag klev upp en runda till, och en till, och en till ... Sen testade jag gungelefanten, där kan man bara sitta en. Den var också kul. Efter det var det gunghästarna?! ... tror det var hästar. Då satt mamma i ena ändan och jag i andra. Tjo, vad vi gungade. Till slut var det bara motorcykeln kvar. Mamma provade att sitta bakpå men det gick inget bra. Avslutade med gungan. Mysigt för solen värmde i ansiktet. Jag tog av mig mössan så att håret fladdrade också. Det är vår!!

Lunch=mums:makaroner och kötfärsssås!

Efter jag vilat lekte jag. När pappa kom hem packade vi in presenter till Lovisa och Hannes. jag fick tag på en bläckpenna och ritade mig på benen. Sen lekte jag trumpet i pappersrullarna. Det blev många paket. Jag slog in en fin teckning som jag gjort till Lovisa.

Middag blev lax, potatis och kall sås. Gott, jag gillar fisk! Jag fick bubbelvatten till maten. Sen satte vi oss allihop på mattan i rummet och pappa kom med paket. Jag fick också ett!! Det var en fin svartvit fotbollströja och shorts till men han hade köpt stl 130 så det var mer långbyxor till mig!! Jag blev jättefin. Alla utom mamma har lika set. Fast hon e inte så ledsen för det, hon är ju inte så mycket på fotbollsplan som vi andra!

Jag kom inte i säng förrän halv nio och jag ville ha mitt påskägg från förra påsken i sängen. Jag somnade ganska snabbt. 
Imorse var det jättemysigt väder när vi skulle gå till förskolan. Mamma såg en katt så hon körde ut mig och vagnen medan hon tog på sig skorna. Inget tåg på vägen dit men vi såg två bussar. Jörgen kom och snackade i hallen idag. Nu har vi bytt så att vi kan åka till momo redan på måndag. När mamma skulle gå blev jag lite ledsen men jag följde med Jörgen. Idag har jag sprungit efter Ni-na. Jag e precis bakom Ni-na och säger "Ni-na, Ni-na ... " hela tiden. Det e bra att hon heter samma som mamma! Det var ris och köttgryta till lunch och jag åt bra. När jag hade tvättat händerna började jag ropa efter mamma och där var hon fast i andra dörren. Jag var jätteglad och sprang in och visade henne när jag åkte rutschkana. Sen gick vi hem. Vi var ute en stund på altanen och lekte innan jag la mig att vila.

En stund till på altanen när jag vaknade. Det var sol och varmt. Nästan lite svettigt i min tjocka jacka. Sen lekte jag inne tills pappa kom då skulle vi grilla korv. Gott. Jag åt nog en och en halv och tappade en och en halv på marken. Fast jag kröp ner och åt upp ena halvan!! Jag hade på mig min nya vårmössa som är röd med figurer på.



Efter att ha plaskat i vattenpölarna på framsidan åkte vi och shoppa mat trots att det var sent. Jag var lite trött på slutet ... Först klockan 20.30 kom jag i säng, i en nybäddad säng med ny sorts blöja som vi hoppas håller tätt!
Förskolan igår var kul. Jag och en tjej har spottat. ja, inte på varandra utan vi samlar spott i munnen och sen kollar vi när det rinner ner på golvet. Ibland är det alldeles skummigt men när det landar på golvet flyter det ut till en liten pöl. Till lunch var det fisk och det åt jag faktiskt idag. Jag sov på vilan och sen kom pappa och hämtade mig. Vi lekte på baksidan när mamma kom hem.

På eftermiddagen låg jag på magen och gjorde min spottlek. Gick och hämtade pappur så jag kunde torka upp. Mamma undrade vad jag höll på med! Sen ritade jag lite innan jag kastade alla pennorna i golvet. När jag hoppade ner från stolen upptäckte jag att en pennspets gått av. Den röda. Den såg god ut så jag stoppade den i munnen. Mamma försökte hindra mig men jag stack iväg. Senare när vi skulle byta till pyjamas och jag hade haft min bapp ett tag upptäckte mamma att nappen var röd, min tunga röd, jag var röd runt munnen ... Då borstade hon tänderna och tungan på mig ... undrar om hon kommer till att upptäcka att jag gjort spottleken i soffan ... med mitt röda spott!!