Äntligen har jag bildbevis på mitt mys ...


Här inne ligger jag och kollar Rorri på lilla TV:n, givetvis e Nalle o nappen med!
Kolla mina myslampor!
Förra torsdagen var jag och mamma på muséet. Det var spännande. Jag gick först fint och höll mamma i handen. Så tittade vi i shopen och där fanns massor av fina leksaker som jag kollade försiktigt på. Sen gick vi i förväg in till teknikhörnan för vi väntade på att MAlva och hennes mamma och bebis skull komma.

Först gick vi genom en mörk gång och jag blev lite rädd för det låg en varg och sov på marken! Sen gick iv in i olika mörak rum där det fanns massor av saker och det hände saker ..

Inne i teknikrummet hann jag och mamma kolla in oss i olika speglar, flytta på magneter så att en röd tråle lyste på olika håll, lägga en kula i en bana så att den åkte snabbt igenom och kom ut nere i en tratt ... det var roligast. När Malva kom och jag tyckte att det var hennes tur skulle jag kliva ner från träklossen jag stod på då trillade jag - Ajjj!

Sen gick vi ut och fikade. Jag ville ha glass och fick en stooor glass. Fast Malvas kanelbulle såg så god ut att jag sa:
En bulle, tack, mamma!

Vilken dag!
Och på kvällen kom farmor och farfar och vi åt god mat och våfflor. Jag och farmor lekte. hon kom in p mitt rum och kollade min myshörna. Sen spelade vi Bamse-spelet.

Det var en kul dag!!
Jag och pappa brukar leka. vi gömmer oss. Först pappa. Jag räknar till 128 eller 98 och pappa gömmer sig. Så går jag och letar. Det e lite läskigt för pappa gömmer sig så bra och hoppar fram när jag inte vet. Det e mysläskigt och roligt sen! Sen e de min tur. Då gömmer jag mig på samma ställe som pappa görmt sig på och pappa räknar till 100. När pappa kommer och frågar "Var e Edvin?" så hoppar jag fram och skrämmer pappa. Mitt bästa gömställe tipsade mamma mig om igår. Kan ni hitta mig?


Nej, det är inte jag som ligger på golvet! Det är pappa ...


Här e Eedin!
Jag har, ända sen i söndags, velat åka till Skåne.

- Jag vill åka hem, mamma!
- Du e hemma!
- Nej, jag vill åka hem till Skåne!
- Vi ska åka till skåne på onskdag.

Då sticker jag och hämtar gummistövlar och fleece ...

- Kom nu, mamma!


Idag har jag hjälpt mamma att packa ... och imorgon åker vi!!
Idag hade jag med PET-flaska till skolan och av den blev det en tupp! Måste komma ihåg att ta hem den imorgon!

Sen sjunger jag på Man Boy-låten. Den e jättebra. I början trodde mamma att jag ville ha "mer Boy". Det var i och för sig bra det också!

När mamma kom hem hade hon köpt goa jordgubbar!! Jag hade, när jag gick och la mig, ätit nästan en hel låda! Gott!! Vet ni vad hon mer köpt!?! Ett mål, ett hockey/bandymål!! Pappa började montera det men har inte fått rätt på nätet.

Vaknade klockan sex. Pappa försökte med att sätta på Nemo men jag ville upp. Tidigt, morrade både mamma och pappa. Pappa gick upp med mig och vi åt frukost och sen lekte jag. När mamma kom upp åt vi ägg ... med mannonäs på. Goett!!

Pappa, jag och Lasse åkte på fotboll. Jag åt två korvar där. Vi följde med in till Lasse och jag ville stanna där. Jag kan bo där! Men då blev pappa ledsen så jag följde med hem. Låg och tittade på Rorri på min lilla TV när mamma och Aja kom hem. Jag visade Aja alla rummen som en guide gör. Sen fick jag smaka en lite bit choklad av pappa. "Tycker om sånt, tack!" Jag fick en stor bit - Gott! Sen borstade jag tänderna med nya Bamse-tandkrämen.

Städade mitt rum. Mamma flyttader runt säng, myshörna och stol på nytt ställe och så fiiint!! Myyys! Jag ropade på alla så att de skulle komma och titta på mitt mys!

På kvällen tittade vi på Körslaget. Vi ska heja fram dem till vinst. Jag somnade hos mamma i soffan.
Pappa körde till skolan idag. Träffade Adrian på parkeringen "JAg älskar Adrian!" sa jag till pappa. Då kom Adrian framspringande och frågade om vi skulle leka. Pappa och hans mamma sa att vi kunde göra det någon dag. Sen gick vi in och åt frukost.

På em fick jag näsblod. Och en liten stund senare knuffade Viggo mig så att jag trillade in i Emmas vagn. Då blev jag ledsen. Lagom efter mellis kom mamma och hämtade mig. Anners (Anders) var med. Kul! Han åkte i bilen bakom mej. När vi kom hem så visade jag honom mitt rum, 'Visas rum, Hannes rum, toaletten - här kissar man pottan och supermanbajj. Anders var impad av min guideförmåga.

Jag titta TV, sen lekte jag med Bamse-pussel och Anders var med. Låg lite gossigt i hans knä sen när mamma och han pratade.

På kvällen var jag trött men jag ville inte sova. Satt och mös i soffan och tittade TV med mamma och 'Visa. Dansade lite med mamma. Vid niotiden gav jag upp och la mig i min säng och lyssnade på Nemo.
Nu säger jag roliga och smarta saker hela tiden:

"Va händer nu då, mamma?"


"Kom Edvin, ska vi ta på dig en tröja?"
"Jag har faktiskt en tröja på mig!" (dvs pyjamaströja)

"Edvin, ät inte snön!"
"Jooo!"
"Nej, usch! Fåglarna har bajsat i snön här i trädgården"
"Nej!!"
"Jo, var tror du annars fåglarna bajsar?"
"I annan trädgård!"

Imorse hann jag göra en fin drake-teckning med mammas penna innan det var dags att åka till förskolan. Jag tog in och visade Jörgen och han tyckte den var fin. Adrian skulle int ekomma förrän efter frukost. Sen lekte vi med ... gissa!! ... bilbanan!!

Ingen god lunch idag, vuxenmat sa Carina. Kunde inte sova för det var för många andra som jag var tvungen att kolla. Var ute och lekte när mamma kom och hämtade. När vi kom hem hjälpte jag mamma att låsa bilen. Jag kan det nu om jag trycker på mammas nyckel. Sen hämtade jag såpbubblorna jag fick i julklapp. Mamma blåste bäst. När jag blåser kommer det mer bubblor ur min mun!! Plötsligt kom farbron ut och ville ta kort npå mig när jag bubblade. Kul! Han tyckte också det var lite svårt att blåsa när det var hans tur.

Lekte med min orgel och dansade. Kolla mina kort. Drack 'Boy och åt kex och kollade TV. Pappa kom hem och då la vi Bamse-pussel. Jag bestämde vilka man skulle ta. Jag tog flest! Mamma och jag dansade till min orgel. Jag ändrade låt hela tiden och mamma var tvungen att hitta på nya danser.

Åt tomtegröt, lekte lite till, låg hos mamma i soffan och läste bok, satt med pappa och läste min BR-julkatalog och sen .. Napp och Nalle och pyjamas. Somnade genast!
Åkte mammas bil med pappa till skolan idag. Adrian kom och kramade mig. Frukost och sen .. bilbanan!!! Lunch var ris och kött, jag ville inte ha kött. Vila, jag sov! Mellis och sen skulle vi gå ut. Jag hade t o m min hjälm på mig för det var så halt på gården. Just då kom mamma med vagne. När hon hälsade på mig märkte hon att jag hade bajjat. Så jag fick gå hem och köra vagnen. När vi kommit över järnvägen gick bommarna ner. Vi stannade längre bort och jag la mig i en snödriva och kollade tågt. Det var ett dubbeltåg!

Hemma kollade jag på Byggare Bob. Sen var jag dum vid mamma. Kastade instrument och sen slog jag hennei i huvudet. Hon blev arg och pratade allvar med mig, då sparkade jag och slog på henne igen! Det var dags att gå in på mitt rum ... När pappa kom hem fortsatte jag att vara dum och sparka och slå. Jag var mycket inne på min kudde på rummet.

Åt omelette, tomat och mjölk. Sen spelade jag på min orgel och dansade. La korten fint på mitt rum. Pappa tyckte jag skulle lägga dem i bokstavsordning men det kan jag inte än!!
... söndag var det hemfärd. Först lekte vi i trädgården. Det var sååå kul.


Först Edvin; då åkte jag snurrtefatet, pappas tur; då åkte pappa och jag knuffade igång honom. Sen var det lunch innan vi åkte. Jag somnade nästan gensast i bilen. Vaknade lagom till att vi skulle stanna på roliga Max i Värnamo. Jag lekte och for runt i lekhörnan - KUL! Mamma hade köpt chicken nuggets, mjölk och glass-'boy. Glass-'Boy var gott! På väg igen, jag lyssnade på musik och sjöng. Sen tittade jag lite på Rorri. Somnade igen och sov sen hela vägen hem. Hemma!! Eedin vaken! Jag ville inte gå och lägga mig eller dricka välling.


... måndag morgon sov jag länge. Pappa och jag åkte vagnen till skolan. Det var ganska kul att va tillbaka. Bilbanan är ju kul! Kul att vara ute för det var mycket snö och solen sken. Lunch och jag sov inte på vilan. Var ute och lekte när pappa kom och hämtade mig. Hem och lekte och kollade på filmen jag fick på MAX igår; Den lilla sjöjungfrun. De e jättebra. Mamma kom hem med kassar med mat. Sen åkte pappa på hästkväll och jag och mamma var hemma och hade mysigt.

... tisdag var det också gott att sova. Mamma lämnade. Jag ville hon skulle följa med in. Mycket lek; bilbanan, ute på snävallarna lekte vi häst, jag lekte uppe på rutschkanan där det finns en kikare att stå och spana i. Viggo fyllde år så vi fick glass. Mamma kom och hämtade mig. vi åkte till Aja. Hon följde med oss till affären. Jag var ganska tjurig där inne. Fick sitta i vagnen inte där barnen ska sitta utan där varorna ligger. Där satt jag bland broccoli, grapefrukt och bröd. Aja hittade hundleksaker som pep jättemycket, såna som Roddick har. Jag pep med dem och pep själv när mamma skulle lägga tillbaka dem. Så den fick följa med tills det att den blev bajjnödig och fick sätta sig i en fin papperskorg. Aja köpte goa korvbollar som jag fick äta. Mer, tack! sa jag för jämnan. Hem till aja. Busade med Calle i köket. Gick sen upp och hittade Lasse. Han fick också smaka korvbollarna. Jagade Calle och skrämdes, kul! Busade med Japop, lekte i källaren med bollar, hoppade på små golvkuddar och när mamma sa att vi skulle åka hem ville jag stanna. Hejdå, mamma! Ses sen, sa jag.

... onsdag lekte mycket med Adrian på skolan. sitter med och kollar när han leker på datorn. Sov inte och ville inte ha napp! MAmma hämtade och vi åkte hem. Mamma tyckte jag skulle sova men Eedin vaken. Då drack jag lite 'Boy och sen gick vi ut och lekte i snön.

Vi byggde ny Snögubbe, den blev fin, tycker jag.

Tittade på sjöjungfrun och körde med Rorri. Det blev race med min Draken och när de kraschade ringde jag Store Chris så han kom och lagade bilen. Hostar mycket igen, var vaken i en timme i natt och hostade.

... torsdag var det som vanligt förutom att jag sov på vilan!! Jag fick en egen hörna som var mysig och lugn. Mamma kom och hämtade mig och då hade hon varit på utvecklingssamtal om mig!! Så här är jag:
Enl TRAS är jag blå och har mycket bra i huvudet. Jag pratar och förstår mycket bra. Sexordssatser t ex är ovanligt vid min ålder men jag kan!! Jag kan många siffror och färger. Jag kan sånger men vill inte göra rörelserna. Nästan äger bilbanan och gillar att leka med Adrian numera.
När vi kom hem imponerade jag ännu mera på mamma. Hon plockade fram ett Bamsepussel och jag fixade alla pusselparen!!


... fredag då e de fredagsmyyys!! På skolan var vi i lekhallen. Jag tog av mig strumporna och la dem på pianot så att jag kunde springa och hoppa bättre. Sov en stund idag också på vilan. Efter mellis kom mamma. Jag hade fått en ny film: pippi Långstrump. Den tittade vi på. Jag gillar Pippi. Det är mysigt att sitta i soffan med mamma och gärna Nalle-mapp också ... och 'Boy!
På kvällen var det fredagsmys men jag var inte hungrig. Åt lite kex och drack mjölk. Pappa hade gjort fint spett till mig och mamma byggde en gubben men jag ville inte äta ändå!



... lördag gick jag och mamma upp tidigt. Först låg jag och läste Bamse och sjöng i min säng. Mamma åkte iväg med Aja. Pappa och jag var och såg när Lovisa spelade handboll. Först såg vi lite när Hannes spelade innebandy. Han stod i mål och gjorde inga mål. Sen såg vi handboll. Då passade jag på att bajja. När vi kom hem var jag trött och det var gott att sova. Vaknade inte förrän det var kväll! Ingen mat var god, jag smakade ite ris och åt lite ost. Dansade lite till Melodifestivalen. Jag gillade "Man Boy" bäst!

... söndag
och pappas tur att gå upp tidigt. Vi tittade på Disneydags. När Lovisa och Hannes vaknade tittade vi på Pippi. De gillar också Pippi! Lunch åt jag väl inte mycket. Ville inte sova, Eedin vaken! Lekte och stojade så att jag själv ville vila vid fyratiden. Vaknade lagom tills det var dags för ny handbollsmatch. Heja Lovisa! Gjorde en bajj där idag igen.

Så var veckan slut!! Måste säga till mamma att skriva varje dag istället för det blir så långt annars!
Jodå, jag följde med hem till slut!!
Sov ända till 9.00, min säng e sååå mysig. Sen badade jag i mina nya Bamse-badbyxor. Frukost: 'Boy, le... 'tej-macka och lite ägg. Tittade på Rorri på lilla TV:n medan mamma gjorde sig klar, pappa shoppade stege. Sen skulle vi gå ut. Mamma la fram oerallen men jag hade ingen lust att gå u då. Fick hjälp på med overallen. Ta på stövlrna själv, sa mamma. Då sprang jag runt så hon skulle ta mig .. .det gjorde inte hon. La mig och surade i hallen. Ville inte gå ut så vi stannade inne.

När pappa kom hem hjälpte jag honom bära ... ja, inte stegen. Han hade inte köpt någon, skulle kolla måtten så att sotaren når upp till taket. Pappa ville vi skulle gå ut. då ville jag inte ha overall på utan bara stövlar. Nej! Stannade inne igen. Lunch: pastahjul som Store Chris fick laga innan jag åt upp dem, lite fisk och tomat. Var trött och ville sova sen. Mmmm, gott med Nalle-mapp.

Ville inte ha mellis, mamma räknade upp:
"Vill du ha ... smoothie?
Nej!

Macka?
Nej!
Ägg?

Nej!
Gröt?

Nej!
Glass?

Ne .. JA!!

Smart mamma! Men jag gick bara nästan i fällan. Jag åt världens största glass!! Sen var det lite finsk barn-TV, bilrally och ppa och mamma hejade på Edvin, jag la lite lego och åt corn flakes, mos och mjölk, körde runt med bilen och åt en ananasbit varje varvning. Sen var det tråkig TV och då gick jag upp och mös på mamma/pappas säng, kollade Rorri-film med Nalle-mapp. Beställde upp en kvälls-'Boy innan det blev välling och pyjamas. Läste saga för mina kompisar på sängdekorationen.
Idag var vädret fint och vi åkte på utflykt. Mamma gjorde dricka som vi skulle ha med. Sen åkte vi. Första stoppet var köpa bullar. Sen var det Sandhammaren nästa!!! Såhär mysigt var det:

Sandhammaren med snö, sol och sand


Mamma och jag gjorde snö ... jag menar sandänglar!


Fika: 'Boy i Rorri-flaska och go kanelbulle - MUMS!!!


De e mysigt att pilla i sanden även på vintern!


Jag stannar här!! Hejdå, mamma! Hejdå, pappa!! Ses i sommar!?
Pappa och jag hade slappeförmiddag medan mamma var och shoppade. Kollade TV, körde bil och åt lunch. Sov lite innan mamma kom hem. Hon hade shoppat till mig! Ett par Bamse-badbyxor, Bamse-mössa, vantar till nästa vinter, Regnoverall och ... ett runt tefat. Vi gick ut och testade det. Pappa högg ved och var tvungen att provåka. Som det snurrar. Mamma var rädd, hon trodde jag skulle åka in i träden ... och det var nära en gång.


När vi skulle gå in hjälpte jag pappa att bära in ved. Ser ni min fina mössa!??



Till mellis blev det bus. Jag hittade en rolig klisterlapp och satte den bl a på min näsa...
Mamma och jag var till brevlådan och där var post till mig!! Det var från Aja. Jag satt på trappan i solen och mamma öppnade och läste brevet för mig. Hon hade skickat ett foto på mamma när hon var yngre. Calle tycker att jag och mamma e lika fast jag tycker att hon har fluffigare hår ... Sen var det en jättefin reflex som jag kan ha på mina kläder. Tack så mycket, Aja sa jag och mamma spelade in mig på telefonen och skickade till Aja, fiffigt!

På förmiddagen sken solen gossigt och vi gick ut i trädgården. WOW, va mycket snö det var!! Ända upp till staketet och det är flera fina backar. JAg ville åka skidor men de är ju inte med!

Sprang, hoppade och rullade ner för höjderna istället. Sen plockade mamma fram solstolen ...



... och jag lekte med hink och spade. Nästan som i Sanddhammaren!


På kvällen hämtade vi pappa. Jag ville helst stanna hemma men det fick jag inte alldeles ensam! Så jag åkte iväg i mina nya åsneinneskor till tåget. Va kul att pappa kom!! JAg var jätteglad. Min pappa läste saga och och sa godnatt till mig ikväll!
På förmiddagen lekte jag med Dick och Hanna. Vi kollade på Rorri, jag körde  Hannas bil, vi sparkade bupp ... och sen kom mamma. Hon packade alla våra saker i bilen och sen startade vi mot huset. Jag somnade direkt. Vaknade när vi skulle handla vid ICA. Mamma hittade kakor jag fick smaka i affären. Jag valde en fin blomma som vi köpte. Luktade på flera men de luktade inte något.

När vi kom fram  till huset fick jag vänta i bilen ganska länge och mamma skottade så att vi skulle komma in med bilen. När bilen var på plats fick hon skotta en lite gång fram till dörren. Jag satt och kollade och lekte med min bil.

Joooho, nu ska jag köra min bil varje dag!! Vi packade upp och lagade mat: pasta med morotssås, gott. Sen lekte jag och mamma fortsatte att dona.

Läste min lilla Kalle Anka fiskaresaga innan jag somnade, Mysigt att va hör igen. Och min säng e så gossig!!
På förmiddagen var vi och handlade med mormor. Kerstin var där och jag skrämde henne! Sen busade vi. Jag gick själv och ville inte sitta vagnen. Då drog Kerstin med mig till leksakerna. Jag fick välja en bil om jag sen satt fint i vagnen - OK! Jag fick en fin polisbil! Tack så mycket! Sen satte KErstin ner mig i vagnen men inte där jag brukar sitta utan bland alla varorna! Kul!!

Lunch och packning. Vi sa hejdå och åkte vidare. Jag somnade i bilen genast. Vi skulle till Bebis Hanna (som inte e en bebis längre enl mamma).

Va kul!! Hon e stor tjej nu! hon går och hon busar. Det var så att jag lärde mig hennes tirx. Hon sprang fram till fönstret och knuffade lampan in i rutan och sen skrattade hon. Såg lite kul ut men jag sa som hennes föräldrar; Baja, bajja!

Jag och mamma fick sova på hennes rum. Hon har en jättefin stooor karta över hela världen på väggen. Där låg jag och kikade länge.


Sov jättegott fast jag hostade mycket när jag skulle lägga mig. Somnade före lilla Hanna.
Var ute på promenad med mamma och Kerstin. Det var mysigt att sitta och slappa i vagnen med solen i ansiktet och höra på deras pladder.

Lunch och sen ville jag inte sova. Mamma försökte men jag ville leka med mormor. Mamma åkte till affären och vi stannade hemma och lekte. När mamma kom tillbaka hade hon fått en Bockarna Bruse bok till mig. Den ville jag läsa genast. Mamma försvann igen och kom till bak amed fler böcker och en superman som hon hittat i en låda när hon kastade mormors sopor. Vi städade bort alla gamla baciller och sen fick jag läsa och leka.

Sov sen en runda och på kvällen tittade jag på lilla TV:n inne i min säng. Mysigt! Jag låg där på magen och kollade Rorri och dinglade med benen.