Idag gick jag nästan in på förskolan som en fritidskille, dvs stack ifrån mamma i korridoren, öppnade och gick in själv men när mamma vinkade hejdå från korridoren så visade jag att mamma också skulle gå in. Sen tog jag nästan av mig kläderna själv, hängde upp på kroken och öppnade skorna. Mamma berättade att jag ska ha lov onsd, torsd o fred nästa vecka. Lite trist att inte leka med Oliver då!

På vår utelek for jag runt i gruset. Jag var dyngskitig på mina fina röda byxor. När jag sparkade boll med _jörgen fick jag en boll på mig som gjorde ont- Aaaj!!

Det var soppa till middag och jag sa tre ord vid matbordet: titta soppa där! Spillde ner mig också så att jag fick byta kläder. Det blev en snygg randig tröja med Bamse på.

När mamma och jag kom hem var pappa hemma. De åt lunch och jag körde bil ... och buss ... och taxi ... och lastbil ... och racerbil... Det är kul och så låter jag med billjud också. Så gör de stora killarna på skolan.

Vila, det blev i mammas säng!

Åt messmörsmacka - MUMS!! - och banansmoothie istället för äppelkaka med vaniljsås. Sen var det lek med bilar. Tittade på Edvins film, det är som farmor har spelat in på mig. T ex när jag går på knäna som en pingvin förra året, precis när jag lärt mig gå, Tomten på julafton och när jag badar i badkar i Skåne ... Det är så kul att se!! Roligast är när jag och mormor leker och busar på golvet i hennes kök.

Det var svårt att somna ikväll ... ligga i pappas säng. Efter en stund där med pappa kom mamma och letade knppväljaren till TV:n så då la hon också sig. Jag ville sjunga gunga-låten och foten-låten och jag tossade mig länge innan jag somnade.
Onsdag duschade skulle jag duscha med pappa på morgonen men jag fastnade framför TV:n och missade grabbduschen. Så jag gjorde mig redo genom att ta av mig pyjamas och blöja så jag kunde hänga på mamma istället. Det finns ju ingen potta i duschrummet så det blev en svätt kiss på golvet också ... Alla djuren var uppställda och blev också rena i duschen. Sen bar det av till förskolan. Det var kul som vanligt och jag körde vagn, lekte och busade. Mamma kom och hämtade och vi åkte hem och vilade. Det blev till att somna i mammas säng. Mysigt!

Sov länge och när jag vaknade var alla hemma! T o m pappa! Det var mörkt på hans jobb för halva stan var utan ström. Jag lekte med bilar, har kommit på att mattan i köket har nästan "gator" som jag kan köra på. Sen var det mys framför Kipper. Jag åt banan, sourcream-onion-riskakor, mjölk och två Aja-kakor!! Mums!

Till kvällsmat var det mycket som hände. Jag visste inte om jag skulle äta, hjälpa Hannes att måtta upp i äppelkakan eller steka ägg med Lovisa. Det blev att jag var mest på fel plats hela tiden.

Fick ont i magen och placerade mig med en bil framför TV:n ... "har du bajsat" undrade mamma. "Nää" svarade jag. Men det stämde inte. Sprang in till mamma på toa och ville gå på pottan. hon trodde jag skulle hinna sitta där och bajsa. Hon blev snabbt varse när hon såg att jag kletig långt upp på ryggen!! Duuuusch!!!

Sen var det gott  med ren pyjamas och välling. Fast jag kunde inte somna ... "pappas säng" och där somnade både jag och pappa gott!
Idag har mamma varit och utvecklat mig hos Jörgen ... fast jag var hemma med pappa!??

Hon fick reda på:
* att jag är en lättsam kille; snäll, glad och go
* att min bästa kompis är Oliver och att vi leker varje dag, hela dagarna
* att han kanske ska byta avdelning!!! Neeejj!!
* att jag gillar messmör - mycket!
* att jag oftast äter med sked, fast ibland med fingrarna
* att jag inte sover på vilan utan ligger och kollar in Karolin och fnissar
* att jag kan se finurlig ut ibland och Jörgen undrar om jag har något bus på gång
* att jag själv klättrar upp på skötbordet så fort jag bajsat ... utan att säga till någon!
* att jag inte pratar så mycket utan pekar om jag vill ha mer mat osv
* att jag gillar bollar, men helst sparkar jag bupp med en vuxen
* att jag och Oliver leker, härmas och leker

Ja, det var nog allt! Jag är en go kille alltså!
På förmiddagen åkte vi till Aja. Jag hade med mig födelsedagspresenter som hon inte hade fått. Mamma och pappa åkte ner på stan och jag och Aja åkte vagn till lekplats nummer ett. Där var ganska OK men aja kände till en annan så efter en stund testade vi den istället. På nummer två träffade vi andra barn och där var kul men de tipsade oss om lekplats nummer tre!! Den var bäst och vi hade sååå kul!! När vi kom tillbaka kom mamma och pappa också. De hade inte haft lika kul verkade det som.

Vi åkte till McDonalds för mamma tyckte vi skulle ha en bok som man fick med Happy meal. Jag gillade mjölken och sugröret bäst ... ja, och boken. Vilade!

Mamma skulle iväg och träffa Noels och Malvas mammor ... utan mig!?? Noel och Malva skulle inte heller vara med så jag och pappa hade grabbkväll. Konstig mat serverades ... jag fick ett köttben att gnaga på!!?? Det e väl hundar som äter sånt?! Eller hur, Roddick? I alla fall gillade jag inte det utan pappa fick komplettera med makaroner och köttbullar till mig.
I fredags efter förskolan åkte vi hem och jag åt mellis och lekte lite med stoooora lastbilen. Sen satte mamma mig i vagnen och vi gick till en salong. Jag skulle klippa mig!! Satt till en början fint i en stol med kudde och med gult "vovve-skynke" runt halsen. Mamma stod bredvid och showade med böcker och leksaker. Jag tröttnade ganska snart och ville ner och springa. Tjejen som klippte var snäll hon var inte riktig frisör än och inte så snabb. Sen satt mamma med mig i knäet och mutade mig med kex. Vad mamma inte insett innan vi gick var att jag var trött och näsan rann. Lägg det till att håret kliade på halsen och jag ville hellre leka i leksakslådan. När en maskin som burrade och kittlade kom fram ville jag inte va med alls längre. Kasatade leksaker, böcker och krånglade. Inte blev jag helt klar i frisyren men mamma tyckte vi skulle gå hem. Medan hon betalde passade jag på att spring i en
korridor. Jag hamnade i olika solarium. Hemåt!

Före ...

... efter!!

Hemma lekte jag och var nöjd. Fast framåt kvällen var jag trött. Redan vid sju tog jag fram vällinggrytan ... Godnatt!!
Imorse var Jörgen där. Jag hade tagit en stor bit tejp som jag hittade på gatan. Den fick Jörgen. Sen var det frukost och utelek. Jag hade mina nya röda varma hängselbyxor på. De var fina! Fast nu e dom smutsiga!! Plötsligt var Lovisa utanför och vinkade!! Hon sprang och letade kontroller?!? Kul i alla fall.

Efter lunch, saga och mamma hämtat mig var det vila hemma. När jag vaknade igen var Däddiz hemma och lyfte ur mig ur sängen. Mellis och sen skulle jag och mamma åka och shoppa. Precis när jag var klar och stod vid dörren knackade det!! Det var Aja!!! Vi sprang ut och lekte. Jag visade 8 på mammas bil, vi spelade bupp, jag kravlade över fabbons mur, sprang och välkomnade andra fabbon men till slut var det dags att åka och handla. JAg åt kex i de första affärerna osh sen var jag med och bestämde mat ... riskakor till mig. Åt banan och sen såg jag en bebis, fick roliga klisterlappar och när mamma parkerade vid äpplena hann jag peta bort en liten lapp från ett äpple också.

Hem och såg 'Bolibompa. Åt gooood mammasoppa, dvs potatis och purjolök. Sen fick jag chokladglass efter - mums!! När mamma skulle äta satte jag sugrör i hennes mjölk och drack och blåste bubblor så det bubblade över!

Gott att sova!
Igår var mamma på föräldramöte på min förskola. Hon fick reda på att vi har bordsvärdar varje vecka. Jag har inte varit än men det verkar kul. Jag gillar ju att springa fram och tillbaka när vi äter ... eller det får jag kanske inte?! Sen är en miljöansvarig och släcker lampan och samlar mjölkpaket och sånt, det verkar också kul. Vi ska ha Lucia den 11 dec och fotograferas den 2 nov. Mamma satt med Olivers pappa och de har bytt telefonnr så att vi kan kan leka nån dag! Jipppiiieee!!!

När mamma kom hem busade vi och sen var det dags för mig att sova.
Idag vaknade jag halv sju och ville inte sitta och lyssna på musik länge. Jag ville se Bolibompa och det ville Nalle också! Pappa fick ta sig upp. Efter lite bompa och frukost .. med ägg! Gick jag in och väckte mamma och låg och gosade där med "min" kudde. Sen var det dags att väcka Lovisa. Drog in min djurorgel så vi spelade i sängen.

Pappa och jag gick ut och jobbade i trädgården och sen var det dags för lunch. God lax och pasta, majs och tomat. Dags att vila ... mmm!

Hann med en smoothie innan jag klippte gräset bredvid pappa. Sen körde vi rullebör och jag sprang runt och hade mysigt. Mamma kom ut och lukade men jag höll mig hos pappa och rullebören, körde lite racerbil också. Efter så många timmar ute i höstfina vädret var det gott med varm OBoy! Mamma kan! Mer! Tittade lite på Nicke Nyfiken, katterna och Kipper. Sen busade jag: tog Hannes fjärrkontroll och sprang runt med, drack ur mammas Pepsi, gick till frysen och tog en glass "Nej!" sa mamma, klädde ut mig i ett par shorts på huvudet - Buu!

Ville gå på pottan så jag av mig byxor och blöja. Satte mig, ville ha papper, satte mig, ville ha mer papper .. osv. Mamma gav upp. Snacka om att hon blev förvånad sen när hon upptäckte att det var kiss i potta!! Jag har kissat pottan igen!! Edvin kan!

Lekte lite med den stora lastbilen innan det var dags för välling och sängen.
Ja, den har varit bra! Jag har lekt med Oliver varje dag på förskolan. I måndags bjöd han på glass för han fyllde två år!! Grattis kompis! 

En morgon när pappa skulle köra mig i vagnen till förskolan så såg han att tåget skulle komma så han sprang med vagnen över spåren ... brrrooom!!När mamma och jag åkte hem den dagen så berättade jag för henne hur pappa hade gjort.

En annan dag när mamma och jag gick hem såg vi en traktor som jobbade. Vi stannade och tittade. Den hackade hål i asfalten, tog upp skärvorna i skopan, snurrade och backade så att han kunde tömma allt i en container.

När vi var i lekhallen i veckan fick vi se film också.

I fredags var Sofia och bebis Eira och hälsade på. Kul! Sofia kommer nog snart tillbaka till oss. Jag berättade för mamma och kunde t o m säga bebisens namn! Det var pannbiff till lunch och det var jättegott.

Jag har börjat säga Japp! När mamma undrade om vi skulle gå ut svarade jag "Japp!" Var har jag lärt mig det undrade mamma?! Vet inte.

Tog på mig fina vägarbetarbyxorna, fleece, snygga nya mössan och nya loppisstövlar. Jag var superbra klädd för att hoppa i vattnet från gårdagens regn. Men det blev springtävling istället. "Klarar... färdiga. .. spring" . T o m  grann katten var med i springtävlingen! Sen gick vi till gungorna och till Mamma Mu. När vi kom hem igen ville jag prova bilen som vi hämtade hos Aja igår.


Lunch: stuvade makaroner och köttbullar med äpple till förrätt och efterrätt. Vila.

Vaknar först 5.10. Mamma kommer och drar upp Nalle och säger att vi ska sova mer. Klockan halv sju var det tid igen. Mamma lyckas igen så jag slumrar till tio i sju då vill jag läsa bok och lyssna på musik. Strax eftr halv åtta vill jag uuupp! Mamma kommer och jag greppar napp och Nalle och säger att jag vill se Bolibompa. Mamma ser vilken röra jag gjort när jag kastat ut alla gossedjuren + täcke, kudde och alla nappar. När jag är i rummet vid TV:n hör jag att mamma säger att jag ska städa upp och lägga tillbaka allt i sängen.
Mamma kan! säger jag.
Edvin kan!! svarar mamma tillbaka och går och lägger sig. Men Bolibompa då??!! Springer in till mamma och ropar på henne.
Gå och lägg tillbaka sakerna.
Nejjj!
Jooo! annars blir det ingen Bompa! säger mamma envist. Jag får väl göra det då ... Alla nappar i sängen, nallar också ... täcket ... kudden. Likabra att lägga böckerna också där. Då kommer mamma i dörren och tycker jag är en duktig kille!

Booooompa!! Hann precis med att se Nicke Apa.
Jag har lekt med min bästis .. OOOOlllliver!! Vi har så kul. Han väntar på mig när jag kommer på morgonen och sen leker vi hela dagen... ja, t o m vid matbordet. Jag har ju lärt honom bubbla dricka! Sen brukar jag krama och pussa honom hejdå innan jag går hem. .. och vinka.

En fm i veckan är vi i skogen. De e skönt nu när de dumma myggen inte e där.

När vi e ute på stora gården och leker brukar jag köra vagnen, de e jättekul

Endag var det världens vattenpöl på gården och jag var först att hoppa i den. När det var dags att gå in var vi alla jätteblöta så det blev klädbyte och alla kläderna hängde i torken när mamma kom och hämtade mig.

I onsdags var det såååå kallt på morgonen så jag hade mina nya loppisbyxor på. Carina tyckte jag var fin och att jag liknade en vägarbetare!

I fredags hade jag inte sovit på vilan, kunde inte somna så när ett annat barn skulle bajsa ville jag inte försöka sova längre. När jag och mamma kóm hem ville jag däremot lägga mig med Nalle och nappen.
... KAAAN!! ibland får jag ändra det till Mamma kan! .... Edin kan! är en ny variant! T ex idag när mammaoch jag lagade pannkakor. Då kunde jag massor.

Mamma tycker inte att jag kan skära ost, hälla upp mjölk eller sptuta ketchup. Fast jag får hjälpa till lite.

... annat nytt ord är MIIIN!

Detta gillar jag att leka just nu:

1   springa : klara - färdiga- spring!

2   Skrämmas: springa och jaga med t ex gossedjur (helst sånt man kan ha på handen) och säga "Buuuu!"

3   Krypa på golvet och va katt

4   Leka "prata i telefon": idag pratade jag t o m i en avocado! "Nannå! Jaaa, mmmm, jaaa, hahaha!" så låter detnär man pratar i telefon.

5   Spela bupp .. givetvis!