På förmiddagen begav vi oss ut och letade ny telefon till mormor. Första affären hae inte telefoner, andra affären hade men mamma ville leta annan och jag sprang runt så att mamma fick jaga mig. Jag klev in och la mig på en hylla som var tom men mamma hittade mig. I sista affären fick jag och mormor vänta i bilen och mamma gick in.

Hem och åt lunch. Lite pasta och mycket majs ... och glass till efterrätt! Sen sov jag gott. Utan att jag märkte det var mamma iväg på telefonjakt till Väla. När jag väl klev ur sängen var nya telefonen installerad. Den e fiiin, vinröd men jag får inte röra den. Fast jag har hittat en rolig piiiip-knapp som jag trycker på ibland.

På kvällen var det mys. Låg hos mamma i soffan och läst en liten Bamse-serie som mamma köpt idag. Lekte med en rolig lång lastbil som också mamma köpt idag ... ja, hon smet inom en loppis på vägen hem från telefonjakten. Bra gjort, mamma!

Jag ville inte se Melodifestival så att jag gick in i sängen och såg på lilla TVn: Nicke 'fiken och Kipper Hund hann jag med innan batteriet la av. Då hade mitt battri också lagt av så jag somnade snabbt när mamma kom in och sjöng Mors lille Edvin i skogen gick ... Det e mycket roligare när hon sjunger Edvin tycker jag!!
I fredags kom vi iväg. Bilen var packad och fram städad av pappa. Det hade snöat i natt igen. Vi kom iväg vid nio. Jag var trött för jag hade inte kunnat sova mer än till 6.30. Jag visste ju att jag skulle till mormor. Därför slumrade jag in efter en 10 minuters bilfärd. Vaknade i Mellerud och då lyssnade vi på  Pippi långstrump - igen, mamma!! Vi stannade i Ljungkile och  jag åt korv. Bra musik de spelade där. Jag studsade i mammas knä i takt till musiken. Ute vid tankarna var det tre traktorer som skulle tanka!! Vilken utsikt!!

Åkte vidare och jag satt och filosoferade med min mapp och Nalle. Stannade och mamma sprang maraton i en massa affärer. Hon e snabb. I ett provrum speglade jag mig. På McDonalds åt jag glass och drack mjölk ... och fick en ballong!! Sat och kikade på den stooora roliga rutschkanan utanför. Mamma tyckte att jag också skulle få prova ett åk och det gjorde jag. Den gick inte så snabbt eller så hade jag fel byxor.

Dags att köra igen. Den här turen sov jag nästan hela tiden. Vaknade strax innan vi svängde in till mormor. Ringde på och mormor kom och öppnade. Heeej, mormor!!!

Det blev genast lek och bus. Mamma åt mat och sen åkte vi till affären. Vi hade ju åkt ifrån en väska! det var den med välling och nappflaska. Så det stod överst på shoppinglistan och blöjor och 'Boy!!

N'r vi kom hem och parkerade bilen kom Kerstin!! Jag blygade mig lite, det var mörkt och inget kul att prata på trottoaren!

På kvällen såg jag Let's Dance, åt kex och drack mjölk. Nya nappflaskan var bra, den har en bild av Nicke 'fikens kompis! Sen somnade jag gott i vår säng. Låg på pappas kudde!
... så jag gick som vanligt till skolan och mamma var hemma och jobbade. Det var kul att vara på skolan för då fick jag leka med Oliver en dag till. Vi var ute på frömiddagen och det var kul. Lunchen var ingen god, det var soppa. Jag åt bara lite macka. Mamma kom mitt i sagan vi lyssnade på. Hon hade lagt en 'ket till Oliver. En fin bok berättade hon.

Så åkte vi hem och jag lekte med min buss i snön innan jag gick in. Jag var trött och ville sova. Fast jag kunde inte somna så jag fick ligga i mammas säng. Vips, så sov jag.

Farmor ringde och berättade att hon gjort hjärtepannkakor till mig. Fast jag får dem en annan dag. Åt en burk majs till mellis. Mamma börjar bli orolig för mitt ätande. Majs e gott, mamma!! Sen läste vi nya böcker som mamama köpt på bokrea. Vi packade in 'ket till bebis Hanna. Mamma säger att Bebis Hanna e stor tjej nu, att hon säkert går!! Tror inte jag på!!

Var trött på kvällen också och ville inte ha mat. Låg i soffan med mamma och läste böcker, den med katterna e kul! Somna i soffan hos min mamma.

Imorgon åker vi till mormor!!
Idag kom jag också lagom till frukosten. Vi hade fastnat vid tåget på vägen till skolan. Gissa vem som var på skolan idag!? Oliver!! Kul, han lekte tittut med mig när jag kom. Var ute och lekte på förmiddagen. Lunch var gott det var kålpudding! Åt två portioner med pudding och potatis. Lyssnade på saga när mamma kom.

Var lite trött så jag lyssnade på Vilda djuren två gånger och sen gick jag och mamma in i mammas säng och läste Fabian-boken. Somnade gott sen.

När jag vaknade och ätit macka med messmör hittade jag lego som mamma köpt till mig. Vi byggde lite och sen körde jag bil. vi ska ta med legot ner till Skåne. Mamma har packat allt vi ska ha med oss. Hela hallen e full. Fast nu vet jag inte om vädret bråkar med oss imorgon och vi kanske måste vänta med att åka till på fredag. Får se ... mormor väntar ju på oss!!
Idag valde jag kläder själv. Tigertröjan. kom lagom till frukosten. Det var inte många barn på skolan idag heller, till frukost var vi bara 4 st! saknar mina kompisar men bilbanan finns ju kvar. Det var fiskbullar till lunch. sov inget. Sen var det fika på eftermiddagen. Det var inte så mycket föräldrar som kom. Pappa kom i alla fall. När det var semla såg han ganska nöjd ut. Jag åt också semla. Åkte vagnen hem sen. Sista biten fick jag gå själv.

När mamma kom hem hade hon handlat. Såg en låda med lego?! Vem ska få den???? Åt rå falukorv innan den kommit i grytan. Från talriken åt jag lite majs och mycket senap och ketchup!!

Hade bilrace med mamma i köket. Var ganska trött sen så det blev blöjbyte, pyjamas, välling och sen sov jag nästan.
"Här kommer jag!"
"Min tur nu"
"Underbart"
"...OCK..."
"Vet du ..."



Idag var vi bara åtta stycken barn på skolan. Kallt var det också: -22 imorse när pappa och jag joggade dit. Trist för Oliver var inte där och Viggo var inte där. Jag var inget sugen på mat heller idag. Åt lite av pappas havregrynsgröt i morse. Inte något nästan till lunch och slickade av pålägget på mellismackan. Lekte lite med Melissa och när mamma kom satt jag hos Micke. Jag var trött och ville sova. Mamma och jag åkte hem och jag lyssnade på en ny saga som kommit med posten. JAg somnadenästan med det bums.

Låg länge och mös i sängen och gosade med alla mina mappar (nappar). Sen var det en envis bajj på gång. Sen var det bra!! Drack två glas 'Boy och åt äppelmos ... det är en sån dag idag. Lekte lite och hjälpte mamma med tvätten. Sen skulle jag se Nikcke 'fiken men då började det programmet pappa brukar se så då ville jag se det ... åtta och de lagar mat. Låg hos mamma i soffan. Efter vällingen låg jag kvar och ville se curling ... "oh neeej!!"ropade jag ibland för jag har hört att man ska göra så när man kollar på sport! Somnade just efter matchen, synd de förlorade!
Idag hade jag skidorna med till förskolan för vi skulle ha OS! Alla barnen på hela skolan var med. En höll facklan och sprang i täten och vi barn efter. Vi hade fina flaggor aoch viftade med. Sen var det massor av tävlingar. Jag var med i ishockey .. OCK .. curling ... OCK ... rodel ... OCK ... Bob ... OCK ... skidor. Sen hejade jag på de andra! Heja Adrian! Heja Jörgen! Alla barnen fick medaljockså!! Det var sååå kul.

När mamma kom och hämtade mig så tog vi givetvis hem medalj, flagga och mina skidor!!
I torsdags gick jag och mamma tvärs över gatan efter skolan ...  till BVC. Det var 2,5 års kontroll. Jag fattade inget eftersom det var mest att leka. Jag fick först leka med ett dockhus. Kul!! Jag la nallarna, som bodde i huset, i sängen. men en nalle trillade ner och var vaken. Sen fick jag leka med en boll och boom så satt den i dörren, mååål! En gång till. Så var det hoppuppvisning. Jag fick ett brev så att jag kan gå till biblioteket och hämta en bok, det får alla som är 2,5 år här i stan. Så läste jag saga; De tre bockarna Bruse. När jag skulle ställa mig på vågen protesterade jag. Jag gömde mig bakom en stol. Till slut hade både mamma och bollen vägt sig så då vågade jag också, fast jag fick ett Bamse-märke först! 16,5 kilo väger jag. Hur lång är jag? Nittiåtta! Det fick jag fram efter lite tvekan. Jag fick öva på mamma att dra ner den dära träspaken som landade på huvudet. Sen var det min tur .. och det blev 98!!

Innan vi skulle säga hejdå kom mamma på att jag skulle ju ha sprtuta!! Nej!! då ville inte jag det! Fast det gick bra och jag fick två Bamse-märken till!! Nu har jag Bamse, Skalman och Lille Skutt. Vi lekte lite i väntrummet innanvi gick och hämtade ket på ICA. Det var till mig. En Nemo och hajen film!
Har börjat vilja va med och välja kläder ... lite i alla fall.

1  vill ha mysbyxor alltid!
2  vill inte alltid ta på mig overallen på morgonen. Bråkigt tycker mamma och pappa som är stressade. Har åkt till skolan två gånger utan overall - ena gången utan stövlar men med mössa och andra gången med stövlar och vantar.
3   vill ha samma tröja hela tiden! Ville ha min Led Zeppelin-tröja på mig och sen sova i den för att sen ha den hela nästa dag. Fast den åkte av under protest när det var duschdags!
4   vill inte ha på pyjamas utan sova i mina kläder.

... ja, och mössa väljer jag ju själv sen länge!
Idag har det varit sååå fint väder. Vi har varit ute och lekt i flera timmar. Först spelade vi hockey. Jag har ju inte använt min hockeyklubba så mycket som jag fått av kusin Filip. Pappa var också med och gjorde måååål!! Jag grävde lite i snöhögen på gatan ...



... Sen grävde pappa en snökoja till mig inne i trädgården. Den var så mysig så att mamma försökte krypa in!
Men det var bara jag som fick plats!

Nannå!!

Efter allt detta var vi hungriga så pappa plockade fram grillen och vi åt grillad korv - mums!

Grannen kom och snackade men jag hade inte tid för munnen var full av korv. Efter maten besteg vi stora snöberget på gatan och åkte på rumpan ner.

Sen var det gott att sova en stund.

På eftermiddagen byggde mamma och jag tågbana. När vi skulle prova banan var loket borta!! Vi letade och letade och letade ... inget lok. Då målade jag med vattenfärg i stället - både på papper och på mina händer. Det blev riktigt fina bilder!! Efter måleriet behövdes en dusch.
Imorse tog jag luren och ville ringa mormor.


Hon blev jätteglad och jag sjöng Bamse-sången för henne. När jag sagt hejå och mamma pratat klart med mormor skulle jag ringa farmor. Jag hann inte slå numret för något annat hände och sen plötsligt ringer farmor!! Nånnå!!
I måndags var jag tillbaka på skolan igen, hade lite hosta men det gick bra att leka bilbana! Det var så kul att leka med bilbanan så att jag skippade vattenleken. Mina kompisar var inte där idag för de var lediga. När jag och mamma kom hem lekte vi i snön. Sen ville jag gå in och dricka 'Boy. Då var mjölken sluuut!! Vill ha 'boy, mamma! tjöt jag och lå och surade på golvet.
På natten fick jag jätteont ... i magen, försökte sitta pottan - nej. Gcik inte sova, inte ens med mamma i hennes säng. Ont i magen, hungrig? Ja, tack välling! Drack lite. Ont i öronen!! Fick medicin, hjälpte inte. Mamma hämtade mössa till mig .... mmm, det var gossigt. Sen satt jag upp med pappa och somnade.

I tisdags var jag hemma och efter att ha tagit min hostmedicin och ätit frukost så hade jag ont i öronen igen. Mamma tittade och såg att jag var smutsig i örat. Så vi rensade med roliga pinnar men det gjorde inte ont. Så sen var jag vanlig busEdvin och körde hårt med mamma. tur att pappa kom hem och löste av henne så att hon fick gå och jobba och vila sig en stund från mina påhitt. Jag vilade också, det gjorde inte ont i örat alls.

Så idag, onsdag, var jag tillbaka på skolan. Det var kul och jag lekte bilbanan som numera är min favoritplats om någon skulle ha missat det! Efter lunch och vila (jag sov inte) var vi i lekhallen. Jag sparkade bupp. Jörgen blev bombad med bollar och just då kom pappa och hämtade mig.
I söndags morse kom äntligen nässkusinerna! Det var inte kräksjukan Rasmus hade. Jag fick en jättefin bok som handlade om vad som finns i blöjan! Det blev massor av lek. Jag och Elena gick in på  mitt rum och lekte. Mamma kom in och kollade så att vi skötte oss och satte på Bamse-skivan. Sen kom Rasmus in och spelade på min trumpet! Innan de skulle åka lekte vi med bilarna i rummet.




Det var lite trist när de skulle åka, jag ville inte vinka hejdå!
I lördags skull mina nässkusiner (nästkulsin, syssling, tremänning) komma till oss. vi hade fixat, städat, plockat och lagat mat hela dagen. JAg hjälpte till att duka och hann både duscha och ta på fina kläder (eller .. ja, inte det som mamma hade plockat fram utan jag valde själv). Precis när vi trodde de ringde för att få vägbeskrivning så sa de att Rasmus just hade kräkts!! Nääe! Det går jättemycket kräksjuka både på min och mammas skola och vi e inte sugna på att ligga och spy ... Så det blev inget barnbesök!!

Vad skulle vi göra med all mat?!! Vi ringde till våra Aja och Lasse och de fick rycka ut på matkväll. Det var jättekul. Jag åt majs och drack mjölk. Sen sprang jag runt.

Det blev mycket bus med Aja. Sen tittade jag och Lasse på Musse Pigg för mamma hade köpt nya filmer. När jag skulle ta på pyjamas tycket mamma att jag skulle kissa pottan men det kom inget.


Då kom Aja och satt på pottan med mig ...


Vi kissade blomma!! Och det kom kiss!!

Sen gick jag och la mig och lyssnade på Bamse.
I fredags kväll hade mamma bokat tid hos doktorn. Min hosta gjorde att mamma var orolig för att det skulle kunna bli lunginflammation. Det gick snabbt att komma in, så snabbt att pappa inte hann med. Han kom och knackade på när vi satt i undersökningsrummet läste saga. Strax efter kom doktorn som var en hon.

Hon ställde en del frågor och sedan gjorde hon en undersökning där hon letade efter köttbullar, men hon hittade inga och det var nog bra. Sedan lyssnade hon när jag andades och det lät bra. Hon hade en ficklampa som hon tittade i mitt öra med och det gillade jag inte alls. Men när hon skulle titta i halsen så satte jag ner foten och bet bokstavligen ihop.

Hon tyckte att det verkade bra, men ville ta några prover. Så vi fick gå in i ett annat rum och där stack de mig i fingret och så det kom blooood. Så ville hon ta halsprov, men det ville inte jag. Jag vann. Jag fick ändå ett Bamse-märke!

Sen var det dags för doktorn igen och hon tittade en gång till i örat. Där fanns en skrikrodnad!? Jag jag skrikit så att örat rodnar? Det var bara en vanlig förkylning, ingen lunginflammation och ingen öroninflammation. Det var bra nyheter. Vi fick ett recept på hostmedicin och fick åka hem.

Mamma och jag åkte i egen bil. Pappa kom senare med hostmedicin till mig och pizza till Daddis och Lovisa. Medicinen var god i alla fall!
I onsdags hostade jag massor på morgonen men var pigg och gick till förskolan. När mamma kom och hämtade mig var det gott att gå hem. Hade hostat myket på förmiddagen men varit ute och lekt och ätit mycket korvstroganoff. gick hem och vilade, kändes lite varm.

Lekte som vanligt på kvällen och ville tvunget somna hos mamma i soffan.

Hostade mycket på natten, fick medicin och sov vidare. Var hemma hos mamma på torsdagen. Var rätt hängig och tittade mycket på TV. Sov ganska bra men hostade mycket när jag skulle upp imorse. Var hemma idag också men mycket piggare. Vill t ex inte sova. När mamma och jag la oss. Började jag hosta och var tvungen att hämta vatten. Sen ville jag ha Rorri och Store Chris i sängen. Sen hämtade jag mina Bamse-böcker. "Smutsig" om händerna så jag ville ha handkräm ... så höll jag på tills mamma tröttnade och la mig i min egen säng. "E vaken" var det hon hörde sen...
Igår lekte jag massor med bilbanan. Det e jag, Oliver, Viggo och Adrian som håller till vid bilbanan. Hjälpte till att duka vid lunchen. Sov inte! Var ute och lekte i snön. Gjorde en stor supermanbajj idag också så att Jörgen blev helt chockad.

Idag tog jag och mamma sovmorgon. När vi kom till skolan var alla barnen ute och lekte och Sofia var tillbaka hos oss!! Jag stod och höll mamma runt benen och ville inte släppa iväg henner hur mycket än sofia dansade och försökte få mig att leka. Som tur var kom det en traktor och grävde snö så att mamma kunde komma iväg. Sen var det full fart på Eedin.

Det blev mycket bilbana idag också, ingen sova och sen bus i snön på eftermiddagen. När mamma kom lekte jag med stora grävskopan, jag grävde som den traktorn gjorde i morse.

Mina ...

favoritlekar
just nu är:
* leka hund
* jaga "Nu kommer jag och tar dig" eller "Äter upp dig!
* bilbana på förskolan

favoritmaträtter just nu:
* fisk med dillsås eller gula saffransåsen
* macka med messmör
* korv med ketchup

favoritdricka (förutom välling!!) är:
* 'Boy!!!!
* mjölk i Nicke-glaset
* bubblevatten

favoritfilmer denna veckan:
* Fia och djuren
* Babar, världens bästa pappa
* Fåret Shaun

favoritsånger senaste tiden:
* Bamsesången
* Mors lille Olle
* Taxibil

favoritsagor på kvällen:
* Bamse i vilda västern
* Nasses Taxi
* Draken

favoritböcker att läsa:
* Super-Kalle
* Fotbbollsmatchen
* Leksakskatalogen sen i julas

favoritgodis på fredagsmys/lördagsgodis:
* pinnar: såna goa jag fick av Aja eller salta
* pips t ex nachos, Pringles ...
* ost och kex

favoritkompisar på skolan är:
* Oliver
* Viggo
* Adrian

favoritord att öva på:
* veckodagarna (kan alla men inte i rätt ordning!)
* färgerna (kan röd, rosa och blå ... resten blir lite fel!)
* räkna (kan ett, åtta,  fyra, fem sju, nio ...)
I söndags varjag och pappa ute i snö och sol och busade. Först åkte jag bob och sen var vi utanför huset och kastade snö, skrämdes och skrattade. Sen ringde jag på dörren så mamma fick komma och öppna.

Lunch var gott efter en timme i snön. Det var lax, potatismos, goa gula såsen och tomater. Jag tittade på Babar på min DVD samtidigt som jag åt. Till efterrätt fick jag ananas. Muuums!!!

Sen sov jag gott i några timmar. När jag vaknade var mamma iväg med sina kompisar så jag och pappa kunde hitta på nya bus! Vi byggde koja, jagade varann och lyssnade på Bamse.

Just när jag hade gått och lagt mig kom mamma hem. Jag hade chans och gnälla lite så att hon kom in och gosade med mig.