Dagens nyhet: Gnissla tänder! Det är mysigt .. eller kul att att gnugga nedertänderna mot nya ovantanden.Mamma däremot tycker att det låter hemskt. Jag gnisslar på och till slut sätter mamma nappen i munnen på mig.

Annat kul idag är att krypa från soffan via bordet till fåtöljen och tillbakag igen. Jag hinner knappt landa i fåtöljen förrän jag studsar tillbaka till soffan. Mamma e lite orolig för hon märker att jag börjar bli snabb och, vad hon tycker, lite oförsiktig. Bordet kan glida lite ibland och då sätter jag knäet i luften. Än så länge har det gått bra.

Jag gillar tubostreklamen med bebisen, gör ni det också? Låten de spelar e så bra, jag kan sjunga med lite i " ...aha, aha...".

Nu ska jag vila lite i min säng med spelnalle.
Idag var mamma uppe före mig. Hon var duschad och påklädd när jag vaknade. Åt frukost och lekte medan mamma åt och läste tidningen. Sen var det dax att ringa farmor, hon fyller år idag. Först var det upptaget och sen svarar farfar, ja som farmors egen telefonsvarare. Farmor var och badade, hm, så fint väder hade inte vi. Under tiden vi väntade på att farmor badat klart överraskade jag mamma med att jag klättrade upp i soffan själv - utan hjälp. När hon kom från toa (dit hon trodde jag skulle följa efter) stod jag i soffhörnan och diggade till MTV. Efter lite kryp och härj fram och tillbaka i soffan kom jag på att jag kunde krypa via lilla bordet till fåtöljen. Sagt och gjort ... när jag stolt landade i fåtöljen tittade jag på mamma för att kolla hennes min ... var det bus eller OK, mamma? Jag tror mamma inte kunde hålla sig för skratt eftersom jag såg så nöjd ut. Därför skrattade vi tillsammans och jag utforskade vidare ... nu har jag ju helt annan tillgång till bokhyllan och böckerna, lilla keramikhuvudet, lampan i hörnet, tavlan mm. Där gick nog gränsen för nu började mamma hojta.

Äntligen fick vi tag på farmor, jag lallade lite i bakgrunden när mamma sjöng. Istället höll jag på med att krypa över mammas knä så att jag spydde på henne lite grann. Vi bestämde med farmor att vi skulle fira mig och henne tillsammns framöver en dag.

Därefter åkte vi till Aja. Där var stora killar, ja självklart Jacob och Calle men också Emile och Victor från Skåne och Prozac!! Prozac e en jättegullig, lurvig och stor hund. Han e sååå mjuk och t o m lurvig på svansen. Jag tyckte han va fin och vågade klappa honom, mamma däremot var lite rädd. Så boulade jag och pappa Jeff (han e boulemästare). Jag fick fil och banan till lunch och satt i en fin blå hängstol ute på altanen. Sen var det shopping. Första affären gick mamma in och jag och Aja satt i bilen och sjöng. I nästa affär vaknade jag i kundvagnen! Jag hade somnat i bilen så mamma hade bäddat ner mig i kundvagnen med Nalle och Sköldpaddan! Sen var jag med och shoppade. Jag höll shoppinglistan. Blöjor köpte vi. Mamma frågade en farbror som beställde hem barnmat med en pipmaskin  om det inte fanns någon vindruvsdryck. Den har utgått ur sortimentet!! Varför??! Den e ju så god! Utanför affären köpte mamma laxpaté till mig. Jag fick ju smaka det på min födelsedag när jag bjöd ut mamma och pappa på restaurang. Det e såå gott. Just nu e nog det och persika mina favoriter .. och inte havregrynsgröt!! Blää!!

Vaknade hos mamma. Blöjbyte, vet fortfarande inte om det e vattenkoppor jag har. Smörjde in lite extra på min böjveckseksem som mamma sagt det heter. Frukost. LEK. Jag har många nya leksaker. Både födelsedagspresenter och lånesaker från Aja. Fast in emellan e det allt kul med CD-skivorna! Mamma satte mig i sängen med alla gosedjuren så att hon fick duscha. Jag lyssnade på bra musik och stod där i sängen och nynnade när hon var klar. Sen gick hon lite fram och tillbaka mellan toa och sovrummet ... under tiden upptäckte jag det fanns en minipool i toastolen! Skvalpade runt med händerna där (nådde precis ner). Det var inte populärt när mamma dök upp! Numera e det locket på och stängd dörr.

Efter lunch åkte vi till Bergvik. Jag satt i stolen bak med min nya skrattande sköldpadda. Somnade snabbt. Mamma "bäddade" i en kundvagn men jag insåg att jag kunde inte ligga där som en tönt och sova ... det var ju shpping på gång!! Så jag var snabbt pigg och satt i kundvagnen och levde rullan. Mamma skulle prova kläder och jag höll vakt utanför skynket. Ibland lekte vi "tittut" och jag drog undan skynket. Sen var det matshopping. Jag gillar Maxis för där får barnen banan. Jag hoppade och snackade och tuggade. Vid mjölken var bananen slut och sista hyllorna var inget kul. Somnade igen i bilen. Denna gången bar mamma in mig i min säng och jag sov gott i drygt 2h.

Har ätit persika idag. Guud, va gott de e!!! Mums, det e nästan bättre än banan. Till kvällsmat fick jag äpple. Jag blir inte klok på äpple. Jag tuggar och tuggar och har till slut munnen full men ändå är det för stora bitar för att svälja. Då spottar jag ut allt mitt äppletugg. Det kunde bli lagom bitar för Semper att ha i deras äpplekompott! Mamma gjorde riktig gröt till mig - havregryn med kanel. Bläää, va rälit! Jag spottade ut på löpande band. Det e inte mycket jag inte tycker om i matväg men detta va inget gott!

Sen gick vi ut i trädgården, mamma gick i förväg och trodde jag skulle komma efter. Men jag smet åt ett annat håll. När mamma saknade mig  hittade hon mig i poolen ... jag hade trillat i! Tur att det var så lite vatten där. Lite äckliga djur låg också där. Så då fick vi gå in och byta blöja och kläder. Jag fick då på mig en så fräck dress ... leopard eller nåt. Lite Pride-festival tyckte pappa när han såg mig. Passar ju eftersom den börjar idag. Såg Allsången ståendes, studsandes och jublandes i soffan.


Sen var det dusch och välling - Godnatt!

 
Playan                               Alvin - min kompis

   
1 år                     Pyssel i solen                  Edvin serverad på bricka!
Ja, det e för varmt för att sitta och blogga ... jag ska leta upp en playa tror jag. Jag vill bada på riktigt!
Håll utkik efter mig - jag kommer tillbaka!!

Ja, vi var ju hos Tant Röd. Hon mötte oss i dörren och sa att vi inte fick komma in ... ja, genom den vanliga ingången! Vi fick gå till infektionsingång och speciellt rum - jag är förpestad!! Hon kollade mina prickar och kunde inte säga vad det var. Hon tyckte jag hade växt och att jag blivit likt mamma!! Då blev mamma glad! Sen mätte vi mig - jag är nu 80 cm. Mamma la mig på vågen och jag fick knappt plats så jag fick sitta upp - nästan 11 kg.

Eftersom jag gick upp så tidigt tog jag en rejäl sovstund. Efter den var det tid för mellis och sen ... pool!! Jag badade, plaskade och kröp ut och i hur länge som helst och det var inte kallt. Sen bakade jag och mamma.


Fattade inte vad det skulle bli ... men det blev en tårta! Jag har ju sett det i min Kalasbok med Koalan ... ska jag ha kalas idag?

Jodå, framåt kvällen fixade mamma till ett fint födelsedagsbord med ballonger och trassligt papper, ros och fina servetter. På mattan låg massor paket. Jag har ju inte så stor erfarenhet av kalas så jag tog pappas trätofflor och lekte med. Efter lite assistans från mamma och pappa hade jag öppnat alla mina paket. Wow, vilka roliga grejer!! En sköldpadda som skrattar när man tar honom på foten! En vattenkanna, trärullare med figurer i som man ska stoppa ner i rullaren, ett garage med bilar och gubbar, ett pussel, två böcker (en som bäääar), en tröja, en stor nalle som heter Lennart och en sköldpadda som inte har något namn.


Efter paketöppningen kom mamma med tårtan ,,, den brann,,, fast jag såg bara jordgubbarna. Jag fick äta alla gubbarna. Sen fick jag en bit tårta på min tallrik ...  den åt jag med fingrarna! Lite kladdigt men tårta e gott!! Så nu har jag fyllt år ... ja, vi ska inte va hemma på lördag och mamma och pappa tyckte att jag skulle ha en riktig födelsedag innan.


Idag har jag och mamma tömt poolen, skurat den och fyllt den igen med vatten. Sen badade jag tills jag hackade tänder. Jag försökte dölja tandhacket med att ha nappen i munnen men mamma avslöjade mig. Det var jättekul att bada igen. Nu e jag bra på att plaska höga och långa stänk, krypa i och ur för att hämta grejer, doppa ner huvudet och få vatten i munnen. Jag dekorerade också. Syrenen var nära så jag rev av lite blad och la i vattnet, fint tyckte jag. Mamma sa att det var nästan som näckrosor, vad är det? Det låter fint i alla fall.

I förmiddags hittade jag en ny låda jag kan dra ut och rota i. Mamma skulle ha telefonkatalogen för hon skulle ringa till BVC om mina "myggkoppor" eller "vattenbett"  ... det var då jag upptäckte lådan. Jag fick en tid hos Tant Röd (!) imorgon kl 8.15!! Hur kan dom? Ska inte bebisar få sovmorgon på sommaren? Mamma sa att jag kanske kommer i pyjamas, hihi!

I lådan hittade jag ulliga bollar med en ståltråd i, mamma hittade mig med dem just när jag skulle undersöka ståltråden. Oops! Jag tror att mamma gjorde någon snabbrensning på farliga saker för det åkte bort en massa. Min favorit-dra-ut-låda e den på toa. Nedersta lådan e lagom för mig, jag står jättefint och rotar i den. Där är hårband, kammar, hårborste, klämmor, små och stora snoddar i alla färger och tjocklekar. Jag brukar kasta ut allt på golvet med min speciella sorterarstil. Mamma brukar försöka hinna få tillbaka allt och stänga snabbt och så promenerar vi ut i hallen. En annan kul låda är mammas strumplåda. Den har jag bara fått rota i en gång. Hjälp, vad många strumpor mamma har, jag hann inte sortera ut alla på golvet. Mamma hann knappt få tillbaka alla heller. Och hon har definitivt en annan ordning där nu.

Hos mormor har jag också en låda jag får dra ut och sortera i. Hon har dukar och dammtrasor i den. Det är jättekul. Någon gång har jag faktiskt också hjälpt till att lägga tillbaka sakerna igen.

     
              Detta är mormors låda jag sorterar i.
Jag tycker dagarna börjar se likadana ut. Är det för att det är semester? Idag var mamma uppe när jag vaknade. Jag vaknade inte förrän 9.00! Förmiddagen var som vanligt dvs jag härjade runt, mest där mamma var. Jag fick t o m smaka hennes omelett. Mamma säger att jag är som en liten hund som står och tigger mat. Tigger och tigger ... jag brukar ställa mig vid hörnet av bordet och sen går jag närmre och närmre, till slut kan jag sträcka ut handen och ta på maten ... det brukar jag göra just när mamma är upptagen med att balansera gaffeln till munnen.

Efter lunch tog vi en promenadmed vagnen. Det var mysigt; jag var barfota och det blåste i håret. Jag vinkade åt alla bilar som åkte förbi - det var kul. På vägen hem somnade jag och sen sov jag på altanen. Mamma hade lagt över myggnätet så jag fastnade i det när jag försökte sätta mig upp. Mamma tror att mina "vattenkoppor" är myggbett. Hoppas det för jag vill inte ha vattenkoppor när jag ska stajla för fototgrafen på min födelsedag. Jag tror i alla fall det blir myckt foto! Mamma och jag har börjat öva att blåsa .. ja, så jag kan blåsa ut ljuset. Kan ju inte va så svårt i år när det bara är ett ljus!?

Efter mellis var jag och mamma i trädgården. Jag försökte ställa mig upp i gräset - utan något att hålla i!! Sen satt jag i bersån och plockade syrénblad. Jag hann med en kryptur ut i rabatten för att plocka mammas favoritsådda-lite-uppkomna-blommor ... sen åkte jag in hängandes under armen på mamma. Det var dags att vila, jag gnuggade ögon men ville inte erkänna att jag var trött. Vi låg och gosa med nalle, sjöng, mamma klappade mig i håret och jag klappade mamma i håret. Så var där en mygga som jag slog efter. Mamma var cool hon bara klappade händerna en gång så var den borta! Till slut läste vi "Snarrk!-sagan men då blev jag pigg och ville bläddra själv så jag kunde se på den söta Muu som e med i den. Ungefär då kom pappa hem och tog över försöken med att få mig att sova ... och han lyckades!

På kvällen härjade jag runt medan mamma lagade mat och pappa dammsög. Jag fixar att överrösta både fläkt och dammsugare. Sen var det dags att tigga mat från mammas och pappas tallrik ... men då fick jag sitta (fast jag stod) fint i soffan och äta majsbågar. Det e mysigt .. .hm, på tal om det så e det ju Allsång imorgon! Jippiieee!!
Imorse hade jag lite röda plitor i ansiktet och någon på armen. Hm, vad är det, undrade mamma. Senare på dagen tyckte hon att den på armen var vätskefylld och "Vattenkoppor" ekade i rummet. Kan det va så? Jag e som vanligt ... märker inget.

På em efter jag långsovit var Aja och pärlade med mamma. Sen kom Lasse också. Jag höll mig hos killarna. Det var bl a lite byggsnack (pappa skulle sätta upp brevlådan han fick av mamma i julklapp). Jag kröp til altandörren och lekte tittut med mamma och Aja som satt därute. Sen åt vi. Jag var iklädd min ljusblå piratpyjamas och fick välja napp ur min nappkista (en fin röd plåtkista som jag har mina nappar i). Välja napp, Ha! Det går ju inte så jag tog alla tre som låg där. Passade på att visa Lasse lite snurra-nappen-trix. Sen var det tid för välling och sängen. Mamma upptäckte en röd plita på knogen också ... vad ska detta bli? Ska jag vara vattenkoppekille när jag fyller år?
Idag e det grått och trist väder, ibland e det som om en dusch står på utanför fönstret. Jag har hjälpt mamma och pappa att städa i deras sovrum. Jag var inne i mammas garderob, drog ut kläder och gömde mig. Fick sen go lunch med pastaskruvar. Efter det blev det en mikrosovpaus.
När mamma och pappa åt lunch fick jag mina mellismackor och så fick jag testa lime ... lite mysko ... surt men gott! Sen lekte jag och pappa. Han jagade mig med tossiga kliv och så plötsligt skrek han "buu". Det var sååå kul. Jag snabbkröp ut i köket och så kom pappa efter. Det var läskigt kul när han skrämde mig. En gång blev jag kvar i köket och speglade mig i frysen. Det var alldeles tyst i rummet och pappa kom inte efter mig ... jag kröp ut för att se var han var ... "Buu!", han hade gömt sig bakom fåtöljen!! Nästa gång jag kom ut var jag smart! Jag la mig ner på magen och kikade under fåtöljen ... och då såg jag att pappa gömde sig där!! Hihi, lurad, pappa!!
Lördagar är bra dagar för då är både mamma och pappa hemma. Fast idag försvann pappa när jag sov förmiddag. Skulle visst slänga en del skräp sa mamma. När han kom hem var jag mitt i maten. Numera äter jag mycket själv. Jag äter mellismacka, morotsslantar, äppelbitar och så dricker jag ur flaskan själv. Jag har även prövat att äta med sked, men det är knepigt. Ibland är maten inte kvar på skeden när den når fram till munnen.

På eftermiddagen åkte vi och handla mat. Fast det var ingen vanlig mathandling, för vi var också inne i en affär med en massa leksaker. Mamma köpte något där, men jag förstod aldrig varför hon gjorde det.

När vi kom hem hjälpte jag pappa att klippa granbusken vid ytterdörren. Nåja pappa klippte och jag titta på. När pappa inte såg mig så passade jag på att dra upp en av blommorna, som mamma planterat i en kruka. Innan jag hann undersöka den ordentligt kom pappa och räddade blomman. Tur var nog det för i nästa sekund dök mamma upp. Hon är väldigt förtjust i sina blommor och hade nog blivit ledsen om jag förstört dem. Fast jag gillar ju också blommor på mitt sätt.

Efter det gick jag och pappa och lekte med bollen, så fick mamma vara själv med sina blommor.
* Vaknade tidigt.
* Vägde mig med pappa, jag väger 11,1 kg.
* Åt nya gröten med god aptit.
* Lekte med pop-up leksaken från Aja ... kan få kaninen och hunden att hoppa upp än så länge.
* Sorterade CD-skivor (mamma börjar tröttna på den leken som nog är en av mina bästa lekar).
* Försökte ta saker från mamma på bordet, men än når jag inte det i mitten... och där lägger mamma allt.
* Sov en lur så att mamma fick duscha.
* Gosade med mamma.
* Bytte blöja och kollade alla tuber.
* Lunch - mums! Ny favorit är "Flygande Kalle" det är skinka, tomat, ris och banan.
* När mamma åt lunch fick jag sitta med och äta äpple. Det gick ganska bra men jag hade lite bråttom att ta en bit till. Hagalen e jag, sa mamma.
* Det regnade så jag kunde inte krypa i gräset och mamma kunde inte plantera blommor ... men vi slipper vattna!
* Mamma låg på lekmattan och lekte med mig och jag knöt upp hennes skosnören.
* Mamma läste "Snark!" för mig. Det är en jättesöt ko i den sagan. Sen snarkade vi båda en lång stund.
* Batterade i sängen innan vi gick upp.
* Mellis: macka, smoothie och äppeljuice.
* Gick med gåvagnen, det gick bra fast att jag hade strumpor på mig.
* Lekte med lite av varje... samlade klossar i burk, slängde ut dem, drog upp sköldpaddan ...
* Pappa kom hem, jag blev lite mammig då! Kröp under köksbordet och ställde mig upp vid mammas knä .. det blev lite trångt för bordet var inte högt nog för mig!
* Hjälpte pappa laga välling och kollade in vad mamma gjorde (hon pratade i telefon med Malvas och Alvins mamma).
* Blöja, pyjamas och välling.
* Somnade på ett kick. Min säng e så gosig.
Igår fick jag fin hood i födelsedagspresent av farmor och farfar. Snygg grön som jag kan ha när det börjar bli kallare i aug-sept. Idag fick jag låna kul "röra knapp-det hoppar upp djur"-leksak av Calle och Jacob - nästan som födelsedagspresent. Sen var jag och mamma och Aja på BR och kollade leksaker till mig idag. Det var en hel vägg med kartonger. Jag fastnade för en fin Muu. Jag vet inte riktigt hur man skulle leka med den men den va fin! Aja verkade gilla en xolofon, sån som Catrin spelar på på sången. Det blev inget handlat, kanske inte jag får va med då?!?

När vi kom hem från stan var det mellis och mamma hade inget bröd till mig så jag fick omelett med kräftost på - mums, det vill jag ha fler gånger!

På kvällen läste pappa saga för mig "Koko Koala har födelsedag", så jag vet hur det ska va på kalas. Fast jag vet inte vem som vill komma!? Får väl skicka ut inbjudningskort eller nåt?!
Ikväll kravlade jag runt och tog saker där jag kunde, som vanligt e det roligare när mamma och pappa äter. Jag fick tag i mammas servett och satte mig under bordet och rev sönder den i småbitar. Sen la jag upp några bitar i soffan bredvid mamma. Då kom vi på leken att ge mamma en pappersbit och hon tackade mig så fint. Så jag plockade upp alla småbitar från golvet och gav mamma. Det blev många turer "under bordet-ta några pappersbitar-resa mig vid soffan-ge mamma-bege mig under bordet igen". Men det var kul och mamma tyckte stolt att: Detta är mammas påg!
                
Efter lunch skulle mamma stå vid spisen. Jag kröp bort och skulle också stå vid spisen. Då hittade mamma på en ny lek ... tror jag. Hon sa "NEJ!!" lyfte bort mig och satte mig på lekmattan och så gick hon tillbaka till spisen. Hm, kul tyckte jag så jag kröp tillbaka till spisen jag med. Än en gång sa mamma "NEJ!!" och bar mig till lekmattan. Då tyckte jag det var så kul att jag skrattande kröp till spisen. Jag stannade och skrattade och ställde mig vid spisen. Ojoj, mamma lekte nog inte med mig??!! "NEEEJJ!!" sa hon, tittade allvarligt på mig och jag hamnade på lekmattan igen. Då tyckte jag det var trist och grät men sen började leken om igen.
        

Denna lek höll jag på med långt in på em t o m när Camilla och mamma satt och pratade i rummet. Mamma kom och hämtade mig flera gånger vid spisen och jag kunde inte hejda mig av skratt och hur kul det var att bli jagad! Ikväll hörde jag pappa säga att han skulle leta upp något skydd att sätta på spisen. Hm, som om jag inte kryper dit ändå!
Imorse hälsade jag "gomorron" till alla mina gosedjur i sängen. Jag tycker de e ganska kul att sätta nappen eller nån leksak mellan tårna. Så imorse satte jag nappen där, sen kom jag på att jag kunde böja mig ner och ta den - med munnen alltså! Vaddå, e inte ni så viga?? I alla fall missade jag nappen och smakade lite på stortån istället. Inte så dum faktiskt. Bra att veta om alla nappar e borttappade!
Idag e det tisdag och det ska sjungas ikväll! Jag och mamma var på morgonpromenad och då övade vi. Jag nynnande med i vagnen och när hon sjöng "...så klappar vi tillsammans ..." så klappade jag.

Resten av dagen har jag mest gått med gåvagnen (fixar det utan mamma nu, och fort går det), tossat med Aja .. jag har "batterat"  tror jag det hette. Det är sunnitiska. Sen har jag varit i bersån och plockat blad och förbjudna blommor. Jag fick äta mellis själv ... i alla fall mackorna, ja, jag fick två stycken idag. Mamma har somnat med mig men inte vaknat med mig för då har jag legat i min säng. Vi har kokt nappar också. .. och jag har hjälpt mamma med tvätten: sorterat så allt var rätt färg, stängt luckan, suttit och tittat in på kläderna, kollat när mamma hängt och sprungit och plockat in tvätten när det började bli mycket moln.

Allt detta i väntan på Allsången!! Redan förra veckan hos mormor gillade jag det. Då diggade jag mest till Amanda, men "Jag vill vara din, Margareta" var också ösig. Jag studsade och applåderade. Tänk, att få va där!! Idag satt jag mellan mamma och pappa i soffan (de försökte äta middag). Jag fick majsbågar så att jag skulle låta deras mat va. Tänk, så fredagsmys: majsbågar mellan mamma och pappa och Allsången - kan det bli bättre? Tja, det skulle va en flaska välling eller vindruvsjuice. Kingen var nog bäst idag. Vilket drag!

Anders Lundin e bäst!!

Jag tillbringar mycket tid till att ställa mig upp och kolla vad som finns på bordet, i soffan, i mammas knä osv. Detta gör mig trött eller så var det lite trötthet från resan för jag sov i dryga två timmar på fm. När jag vaknade var Aja här och i samma veva kom Syrran och Brorsan så jag blev snabbt pigg. Sen var det lunch. Aja hade med sig jordgubbar - mums!

Jag är inne i en bajjperiod igen .. är det de nya tänderna som ställer till det?? På fm var det första gången och gång två var när mamma pratade i telefon ... då upptäcker hon att jag hade bajs på ryggen som kletade ut från blöjan!! Det blev till att klä av sig i duschen och mamma spolade av mig innan jag fick komma upp på skötbordet. Sen var det OK till ikväll när jag precis skulle somna i bästa sovställningen (ni vet på mage med rumpan upp i luften och Nalle bredvid). Mamma kom in och sniffade och det var nytt blöjbyte!! Det måste bli dundertänder av allt detta!!

På em har jag varit hos Aja och hon har plockat fram en massa saker från Calle och Jacobs tid som bebis/småbarn. Jag fick låna med mig hem en gåvagn, en båt och en bobbycar. Wow, vad jag ska leka! Jag provade gåvagnen när vi kom hem. Det gick jättebra men efter en tre steg för egen fot så märkte jag att mamma inte höll mig och då blev jag lite rädd. Ska väl träna mer!

Här e jag på morgonen när jag vaknade i min resesäng hemma hos mormor. Kolla fotot bakom mig ... det är min morfar!

Jag glömde ju berätta om mitt besök i Nallefabriken! Vi var där. Det var Nallar överallt; stora, små, vita, lila, bruna och
t o m muu, isbjörnar, älgar ... ja, massor av gossedjur!! Det var så att mamma också ville ha en Nalle. Det var bra för hon och pappa köpte massor av kassar och jag tror att någon av dem e till mig. Hm, men jag har inte fått någon än ... jo, jag fick två små muuu: en brunvit och en svartvit. Alla barn som läser detta rekommenderar jag att åka dit!



Här e några av de vi köpte ... jag var så vild att jag inte kunde vara stilla så att alla kom med på bild!
Nu har jag varit i Skåne och hälsat på mormor. Jag kände igen henne men jag var blyg och klängde fast vid mamma och gömde mig mot hennes axel. Det e min nya grej nu - att blyga mig när jag träffar de jag egentligen känner. Sen var vi kompisar och jag lekte med henne och kröp runt och vi var på altanen ... Kul att leka med mormor för hon har tid.

Det har hänt mycket annat också, här kommer lite av det viktigaste:
* Var med mormor och mamma på shopping. I Ängelholm var vi på café och åt lunch. Jag vimsade runt så mamma spillde massor. Det var så mycket människor som skulle gå förbi och jag e ju sååå nyfiken och var tvungen att kolla på alla. Jag log och gjorde mig söt mot alla också. Mamma glömde sin stora shoppingkasse där och fick springa hela gågatan tillbaka medan jag och mormor väntade på henne.
* Var hos Kerstin nr 1 och fikade. Jag fick en gräsklippare!! Nu kan jag köra efter pappa och fixa till allt han missar.
* Var hos Kerstin nr 2 och grattade henne. Träffade katter men de ville inte prata med mig eller bli gosade med. De sprang med panik i ögonen när jag närmade mig. Jag var så snackig och kröp runt och var ganska högljudd. Jag fick en jättefin liken gosehund med prickar på.
* Hämtade pappa och var på tur på Bjärehalvön. Det blev ingen strand den dagen.
* Nästa dag blev det strand!! Gud, va kul och vilken strand sen! Spaniens playa kan kasta sig i Atlanten. Jag kunde krypa själv ut i vattnet och det blev nästan inte djupt. Ibland stack jag ner hela ansiktet i böljan den blå. Jag kröp och kröp. Satt i vågskvalpet och vilade och kröp igen. Jag var inte glad när mamma och pappa tvingade mig upp. Sov gott i bilen sen.
* Åkte båt och kom till utlandet ... Helsingör igen. Det var mycket folk där!! Blev av med mamma en sväng. Jag och pappa satt på en bänk och åt banan och mamma hittade inte oss. Jag lät ju inte heller på Edvinvis, för jag hade banan i munnen, så hon hörde inte mig. På hemvägen råkade jag bajja rejält så vi var tvungna att stanna och byta blöja på en bänk längs med stranden. Mamma passade på att äta en nektarin men det var inte mycket hon fick av den. Jag ville ju smaka och så gott det var! Jag fick ta tag i mammas hand och hålla nekatrinen så att hon inte flyttade bort den förrän jag kom till något hårt i mitten. Sorry, mamma det var den det!
* Idag har vi suttit i bilen mycket. Vi stannade och sträckte på oss i en massa affärer i Freeport. I en affär provade jag coola gympaskor. En kille som arbetade i affären skulle känna om det var rätt storlek. Jag kände ju inte honom ... så jag började gråta. Skorna var för små. Pappa köpte badshorts och badbyxor till mig i stället ... mamma tror jag kan ha dem när jag fyller fyra år!! Det är väl snart?!?
* När vi kom hem var jag trött men ville inte sova. Jag var tvungen att kolla så att mamma och pappa var hos mig. Så därför fick jag vara med när de åt pizza ... jag fick smaka lite kant av mammas pizza. Pappa missförstod så av honom fick jag en lite bit med fyllning på! Visst e man stor kille när man äter pizza ... helst efter läggdagstiden en söndagskväll!!

Jag fyller faktiskt 1 år om ... tolv dagar!! Dididitidiiidi!


På flygplanet i pappas knä. Jag sov och tyckte det var helt OK att åka flygplan. Det var en snäll tant som satt bredvid också, hon sjöng och lekte med mig.


I Malaga fick jag va med och beställa från menyn. Jag har smakat ny mat i Spanien t ex patatas fritas, pan, helado, mousse de chocolate , pavo ... för att inte tala om all spansk barnmat. Jag tycker den är lite mosig, inga bitar i. Men zumo de manzana (=äppeljuice) e smaskigt! Det har jag nog druckit varje dag.


Det var inte överallt det fanns skötbord i Spanien. Här ligger jag i en port i Malaga och pappa byter på mig.


Vi killar busade med mamma och syrran en dag när de var som mest koncentrerade på shopping. Vi tog på oss röda näsor och var coola. Mamma skrattade men syrran låtsades som om hon inte kände oss. Det var kul!


På väg från Malaga till Isla Canela åkte vi förbi Gibraltar och vi såg Afrika från bilen. Det längst bort e Afrika! Efter det var vi genom Cádiz och förbi Sevilla och sen ut till kusten vid Ayamonte, 1 km från Portugal!


Första dan på playan. Jag har just badat och sitter och myser i min goa badponcho jag fått av farmor o farfar. Det var kul att krypa runt i sanden men mamma blev nervös när jag stoppade i mig nån näve med sand, en trasig snäcka och en stor snäcka ...osv.

Här jagar jag brorsan på stranden på kvällen medan pappa och syrran fixar notan på restaurangen. Mamma hade svårt att få ett foto för jag var inte still i många sekunder. Den kvällen hade mamma en dryg deciliter sand i sin säng. När vi tog av byxorna för att ta på pyjamasen rann det ut sand från fickor och byxvikningen!


Här är praian i Algarve. Det var annorlunda språk i Portugal. Det var knappt att mamma förstod vad de sa. Det var såå fint på stranden fast jag sov mest i skuggan. De andra berättade att det var lite strömt i vågorna. När jag blir större vill jag dit!


Snygg bro som går mellan Portugal och Spanien.

         
Det var fotbolls-EM när vi var i Spanien. Sverige hade ju åkt ut tidigt. Här laddar jag vid poolen inför den stora finalen: Spanien mot Tyskland. Spanien vann med 1-0!! Viva España!!


Sista dagen på stranden i Spanien. Jag kröp runt bland sand, saronger och märkte inte hur varm sanden var.


Här är vi i Sevilla. Vilken kaos när vi skulle in i stan. Vi visste inte var hotellet låg och pappa hade fel nummer dit. Mamma fick till slut ringa Aja och hon gav oss nummer och adress efter att ha kollat på internet. Så då gick allt plötsligt snabbare. Tack, Aja! Det var skönt att komma ur bilstolen och krypa runt på hotellrummet. Sen var det buss ner till city. Jag satt i mammas knä och "pratade" hela resan. Vi såg detta torn som är känt, La Giralda heter det. Sen sov jag, mamma och syrran kollade rebajas (rea).


Jag skickar vykort till mormor från Sevilla.


Sen var det gott att sova. Efter en varm och händelserik dag sover jag gottt mellan mamma och pappa på hotellet (de sov inte lika gott för jag bökade runt ganska mycket under natten, perdon!).

Efter semestern är jag ganska berest ... nu har jag varit i fyra länder; Danmark (sen tidigare), Spanien, Portugal och idag i jordgubbslandet. Vi var ju på semester i Spanien men det låg så nära Portugal så vi var där och badade och åt lunch en dag. Idag har jag varit i ett nytt land: jordgubbsslandet! Jag var helt rätt klädd i min gröna kamoflagetröja med röda kanter. Vi var inte i det landet mer än en timme men det räknas väl ändå? Kolla vad jag fick med hem som souvenir:


 Massor av goa gubbar!
 
Jag tar väl och äter en till ... denna var stor!
 
Oj, det var svårt att få plats med alla!
Jag e himma igen! Jag har massor att berätta men idag måste jag krypa runt och kolla överallt. Leka med mina lekisar. Sortera CD-skivorna (ingen har ju gjort det på ett tag!). Sova i min säng. Klättra upp i soffan ... ja... bara vara hemma! Sen ska ni få höra om: flygresa, playan, poolen, ny mat, Afrika och annat.

Hasta luego!