När jag åt lunch idag gick det förbi träd utanför fönstret. Det var träd fram och pappa tillbaka! Jag åt tvårätter idag: potatis, korv och stekt ägg och pasta med ketchup och ost. Efter lunch ville jag gå ut och hjälpa pappa. Jag fick bära grenar och lägga på en vagn som satt fast bak i pappas bil. Jag t o m provade sågen. Sen var det jag som sopade bort alla småkvistar från gången.

Efter att jag hämtat vatten till mig och pappa var det dags att gräva vulkan. Det fanns en stor krater redan och i den lekte jag. Sen hoppade pappa på en spade och tog bort en stor buske så att det blev en krater till. Det var kul för jag hoppade i vulkanen, grävde och busade. Pappa verkade inte tycka det var lika kul att hoppa på spaden. Då kom mamma ut och hon tyckte vi skulle gå in. Det tyckte jag också. Jag var ganska jordig över allt.

Till fika blev det äppelmust och kexkakor. Mums!! Sen ville jag vila lite så mamma och jag läste tre sagorböcker och en Bamses lekbok. Bra böcker vi köpte på loppisen! En handlade om Halvan som var brandman och i lekboken fick jag lära mig att leka "Pappas kalsonger". När mamma inte orkade läsa fler böcker så tittade jag på Rorri istället.

Imorse var det dags att tjäna pengar så att jag kan köpa nån ny grej. Jag och mamma hade bestämt att jag skulle panta flaskor och tjäna pengar. Det var massor av flaskor och jag nådde precis upp att lägga i flaskorna. Sen kom det ut ett kvitto som jag lämnade i kassan och fick 52kr!! Jag la fint ner mina pengar i min Byggare Bob-plånboken. Sen gick vi på Loppis!!! Jag hittade snabbt leksakerna. Både jag och mamma hittade fina små bilar. I en låda under bordet hittade jag en stor fin traktor. Och vet ni vad mamma hittade sen ... ?? Blixten . den gröna fina bilen i filmen om Röda bilen. Det var den finaste saken av alla idag. Wow, va fina grejer! Det blev ett Bamse-spel också. Så var dags för att gå till alla böckerna. Jag satte mig i vagnen och bara var nöjd med blixten. Mamma köpte en massa böcker och pappa kom med en bunt Buster- och Bamsetidningar. Sen köpte mamma lite saker genom att räcka upp hande och säga ett pris. Hon tävlade liksom med någon annan. Mamma vann två gånger. En gryta med pinnar och ett skåp! Dags att gå hem och leka!!!
Igår efter dagis var det dags igen att åka till frisören!


Lång lugg och långt i nacken!

Vi skulle till den roliga vi var hos sist. Jag hade givetvis min fina nya blå keps med röda racerbilen på mig. När vi kom in var just den fräcka bilen ledig. Det är alltså en cool röd racerbil som man sitter i. Sen fick jag välja vilken film jag ville se! Jag valde Kalle Anka för den såg jag förra gången. Innan saxen kom fram fick jag på mig ett gult fint skynke med hundar på. Sen klipptes det. Det kittlar lite men jag satt sfint och stilla. Mamma gick på shoppingtur och pappa stannade hos mig. Precis när jag var klar kom mamma tillbaka. Hon frågade vart Edvin hade gått för hon kände inte igen mig :-) Jag var jättefin!! Så gick vi iväg... och glömde min keps!! Fast det upptäckte vi inte förrän vi var i en mataffär långt från klipptanten!!

På kvällen var det fredagsmys med 'boy och majsbågar. Sen kollade vi på Idol. Jag hämtade min gitarr och stod på scenen i min hajpyjamas med gitarren på magen och sjöng Manboy. Jag tror att Laila hade gett mig en guldbiljett i alla fall!

Så läste mamma tre sagor för mig och sen var det sängdags. Eller inte ... jag kom tassande och ville se mer TV. Då var det pappas tur. Vi gick och la oss och jag tror pappa somnade före mig, men jag låg kvar och höll honom sällskap.


Så här kort blev det (fast det var finare igår när jag hade gelé i luggen! Ska låna det av Hannes ...

Efter dagis skulle Aja komma och fika på mitt nya rum. Jag och mamma dukade fint med racerbiltallrikar och racerbilservetter. Så la vi fram cocosbollar och äppelmust och Pepsi. Sen satt jag och väntade på att Aja skulle komma.

Beställer Sjörövar-Fabbe som musik ...


... kollar i min nya krokodilspegel så att jag e snygg! Japp!

Sen kom Aja och jag var jätteglad. Vi åt goa cocosbollar och sen när Aja åkt så var jag sååå trött så jag var tvungen at vila i min goa säng.

 

Jag har fått omgjort på mitt rum! Det var förra söndagen som jag åkte till Aja på fm och mamma och pappa fortsatte till IKEA för att köpa ny säng till mig.

Jag hade såååå kul hos Aja!! Hon e så snäll och rolig och gör så tossiga saker, kolla här:
* Först lekte vi inne med alla bilarna - och det e MÅÅÅNGA!! Vi gick i källaren flera gånger och hämtade bilar. Sen lekte vi massor, krashade och körde race. Calle och JAcob var också med och lekte.

* När vi gick ut för att kolla när Lasse målade huset hittade vi jättekonstiga djur i rabatten!! En hade t o m tagit sig ut på gräset. Hjääälp!! Vad e de för djur? Jag tyckte det liknade krabbor ...

* Så var det dgas för lunch: det var en gubbe med grönt hår, korvkulor till ögon, mun och näsa och ketchup-pruttar litte här och där. Mums!

* Sen gick vi till lekparken. Då skulle vi gå över en bro! Vi skulle leka Bockarna Bruse och jag var först Trollet men det ville jag inte sen för jag ville inte bli blöt. Aja förstod inte vad jag menade. Hon visste inte hur Bockarna Bruse slutade så hon ringde mamma och fick reda på att Trollet skulle trilla i ån. Då förstod hon att jag inte ville va Troll!!

I lekparken var det massor av saker! Jag ville gunga sa jag och pekade på en gunga som de stora barnen brukar gunga på. Aja undrade om jag gungat på den förut och jag sa att jag hade det. Sen när jag gungade där så var det läskigt. Då berättade jag för att jag ljugit. Så gungade jag på lilla gungan istället.

* När vi kom hem hämtade vi en tågbana! Den största tågbana jag sett!! Tåget hade massor av godsvagnar. Calle hjälpte mig att bygga banan och sen körde vi: tuuuuuuut-tuuuuut!

Då kom mamma och hämtade mig. Vi plockade ihop och så åkte vi hem till mitt nya rum ...

FÖRE ...


... efter

min nya säng med Rorri Racerbil påslakan och nu står sängen i andra hörnan

FÖRE ...


... efter

Anders fina tavla, fin hylla med böcker och leksaker som jag når bra.

Ååå, så vackert! Tack, mamma óch pappa!!