... skrev vi första gången i bloggen! Då var jag liten kille!



Nu e jag en stooor kille!

Tidigt i morse var jagredoför att ta mig till skolan. Min fina hjälm och fastspänd på pappas cykel.

Det var en bra dag idag. Vi hade Talangtävling. Fast jag fick inte sjunga "Boom, boomboomlåter stora trumman ..." som jag hade tänkt. Nästa gång!
På dagis har vi veckans fråga och denna fråga undrade de vad vi vill jobba med när vi blir stora. Hm, tja ... jag vill köra brandbil!

Fast igår när vi såg den och chuffören undrade om jag ville komma upp och sitta så ångrade jag mig. När mamma frågade mig samma fråga på kvällen om mitt framtida jobb svarade jag:
"Jag vill jobba hos pappa"
- Vad ska du göra där? undrade mamma
"Fika"
I onsdags var det Show på stan. Mamma tog med mig dit. Först skulle vi va klädda i turkos. vi skulle hylla Team Rongdal i Körslaget.


Jag blev snygg i mina nya regnbyxor som jag eg ska växa i, mina vanliga stövlar matchade och nya hoodtröjan blev perfekt.

Väl nere på stan regnade det och var kallt. När vi närmade oss målet såg vi en stor brandbil och en brandbilsbebis. Vi väntade in dem ....


... det var ju hela kören som stod där!! Vi vinkade till alla, fast att vi bara känner tre. Sen hälsade vi på mammas stora barn från skolan. Tant Ingalill som mamma gick till när jag låg i magen var där. Jag tyckte det var kallt och ville hem. Jag såg ju bara ben!! Och Aja, jag kände tre: Anna-Stina, Jesper och Andreas.

På kvällen kom Aja och och skulle leka med mig och pappa och mamma åkte till stan. Jag testade Aja vad hon EGENTLIGEN går för ...
"Jag e törstig"
- Vill du ha mjölk?
"Den e gammal ... måste nog ha 'Boy!"
- Var finns den?
(jag pekade på hyllan och Aja tog ner den, vi blandade i muggen och jag fick ta 'Boy ... en sked och lite till men sen fick jag inte ta lite i munnen och sen tog Aja en temugg!!!? för att värma 'Boyen i!!??)

JAg sprang iväg. Lite senare kom Aja och letade efter mig. Då "grät" jag lite så att hon hörde var jag var. Jag hade lagt mig i mammas säng. Så vi hade lite kuddkrig och sen läste vi saga: Bilar och Tick Tack. Dags att borsta tänderna och lägga sig.
"Vill lyssna 'sik, Aja. Bära mig!) och det gjorde hon så att jag fick välja 'sik och bok. Sen lyssnade jag Tomaståget, draken och Ville ... Sen hade Aja nog pratat med mamma för hon spelade myys. Sov nästan när dörren gick. "Mamma?" Det var Lovisa. Så då kollade jag hur träningen varti, om aja var kvar och om mamma och pappa var hemma. Nästa gång fick Lovisa klippa bort en kliig lapp i pyjamasen. Därefter somnade jag!


Förra söndagen skulle mamma ha tnter hm och pärla. Pappabakade (te)kakor och jag hjälpte till. De blev såååå bra!! Och goda!!


Det var längesedan jag fick min spökskrivare till datorn ... Förra veckan var det grillning på altanen. Mitt nya är att jag vill gå ut på altanen och mysa. Gillar att sitta i en stol och njuta. Sen har vi invigt pappas nya grill också. Det blev gott fast jag hade inte så mycket tid att sitta still och äta.
Gick upp tidigt och lekte med mormor. Tittade på Kipper fast det blev på norska! Sen åt jag min nya favoritmat: kokt ägg med skedvis av majonäs - mums! Mormor måste köpa ny tub! Mamma packade bilen och jag blev lite orolig att jag inte skulle följa med. Till slut var allt i bilen och jag satt fastspänd också. Hejdå momo!

Det gick bra att åka idag. Jag var lite uttråkad ett tag men då tog jag Nalle nappen och somnade. Vi stannade och bytte blöja och jag åt risifrutti. Efter nästan exakt fem timmar var vi hemma hos pappa! Han hade gjort fint med påskliljor på trappan. Jag hittade mitt bandymål så jag ville ut och spela. Jag gjorde flera mål!

Sen kollade vi fotboll och jag åt kex. Efter fotbollen la jag beslag på TV:n och kollade Pippi-filmen.
Vi åkte tidigt från huset till mormor. Jag var duktig kille och satt fint i bilen och sjöng och kolla alla traktorer som var ute på åkrarna.

Mormor satt och väntade i fönstret. Jag blev jätteglad när jag såg henne. Jag och mormor kollade i fönstret när mamma packade in. Sen lekte vi och mamma lagade mat. Jag sprang och nalled av korven hon hade skurit upp så när maten var klar orkade jag inte äta.

Efter maten tittade jag på Kipper hund på lilla TV:n. Sen åkte vi på shopping. Vi var bl a och köpte blommor och där snackade jag med två hästar.

Hemma igen hos mormor planterade jag och mamma blommor. Jag hjälpte till och grävde och bar bort gammal jord. Efter några åk på rutschkanan åkte vi och lämnade blommor till morfar. Tände fina ljus och la snäckor i sanden.

På kvällen hade vi mys efter kvällsmaten. Jag låg hos mamma i soffan och åt kex och tittade på Kalle Anka! Jag gillar dansk TV!!!

Sen var det dags för välling och att säga godnatt till alla. Jag började med att ringa pappa, sen sprang jag ut och kramade mormor godnatt, så ringde jag Hannes och sa godnatt och sjöng för honom för att han fyllde år och till slut ringde jag och sa godnatt till Lovisa.
Rejäl frukost vid 10-tiden: 1,5 macka med ost och skinka, mjölk, 1/2 ananas, delade två ägg med mamma, 1/2 avocado! Gott!

Det har varit en förmiddag av snubbel, slå i här och där osv. Slutade med att jag fick en rosentagg i mitt pekfinger. Aj! Den revupp et äckligt sår. Vill inte ha plåster på ... jo, Spiderman-plåster men det har inte mamma.

Var alltså ute i trädgården och kickade fotboll ...


... mamma sa "klara, färdiga, spring!!" ...


... och jag sprang "Heja Edvin"-lopp ...

När jag blev trött och behövde vila satt jag i solstol hos mamma. Mysigt.


Det var humlor som surrade och fåglarna sjöng.

Till lunch åt jag två portioner pasta och 7 st pappas köttbullar - oh, va gåååeettt!!

Sov sen tills mamma väckte mig och vi skulle åka och hämta bröd till mormor. Jag fick en kanelbulle. Fick själv bära bullpåsen. Jag ville ha med den när vi gick och köpte mjölk också. sen i bilen fick den ligga i baksätet. Vi åkte inom och hämtade min borttappade krokodilstrumpa. Tänk, Anna hade hittat min sten också!! Min sten!! Sa hejdå till Alvin, Malva och Anna ... "ses i sommar".

Hem och busade med mamma. Vi lekte gömma oss. Mamma gömde sig så bra att jag blev rejält rädd när hon dök upp.

Hade svårt att somna trots att vi läste saga först och jag hade med Katten Mog-boken i sängen. Tror mamma var upp till mig fem gånger.

Morgon bitte ska vi åka till mormor (det betyder tidigt på morgonen!).

På väg till stranden med mina saker.


Delar pick-nick med Malva: jag fick bulle med salami av henne och hon fick 'Boy av mig!


Sitter och kastar sten, kollar havet och på fåglar som ligger och solar sig.


Lek i sandlådan på lekplatsen, fast jag är ganska blöt både i blöja och byxben!


Så pass att jag får åka hem i bara blöjan, resten av kläderna gick att vrida sen jag satt mig i havet.

En underbardag och både mamma och jag blev lite solbrända! Jag tappade min krokodilstrumpa och glömde min sten så vi måste åka tillbaka imorgon!

En liten vårbild för alla som fortfarande bor med vit trädgård!

Idag har jag lekt med MAlva. Hon och hennes mamma kom hit. Malva och jag hade bl a springtävling. Sen åt vi röd korv till lunch och GLASS!! När de skulle åka och hämta alvin på lekskolan gick mamma och jag ut i trädgården. Vi satt i solstolarna och jag ringde farmor. Sen ringde mamma mormor och jag spelade fotboll.

Åkte till affären och jag fick lägga in alla tomflaskorna. Sen rullade jag korgen och mamma la i mjölk. I kassan hittade jag fina färgglada spadar som man tydligen skulle gräva fram godis med. Jag ville ha en sån spade ... jag ville ha godis  också!! Ett mindre raseriutbrott ...

Hemma lekte jag med min bil och prata i telefon med Bob, Skopis, Bandis, Menta och de andra. Var ganska trött så jag ville gå och lägga mig redan klockan sex. Åt gröt och höll mig vaken till halv åtta.
Idag var jag och pappa ute och eldade i trädgården.


Jag fick stå på avstånd och vakta elden.

Vi åt sen lunch och sen var det dags för alla utom Edvin och mamma att packa bilen. Tröstade mamma som alltid blir lite ledsen när de ska åka. "De går bra, mamma!". De kom snabbt tillbaka ... pappa hade glömt datorn!!

Jag sov en sväng ...


... och på kvällen kollade jag lite TV, lekte och mös med mamma i soffan hinnan det var dags att sova natten. Sov i mammas säng, mysigt!
Imorse såg jag på Pippi som jag fick på hotellet. Den var jättekul! Först lästes det del ett av Pippi, sen hittade pappa olika "rum" man kunde gå in i där det hände grejer och sen hittade han nästa del av Pippi. Mamma lyckades få berättelsen på spanska också!

Till frukost var det pappas goa tomtegröt. Sen spelade jag "Geni" med Hannes och Lovisa.


Jag vann! Det var inte så svåra frågor, faktiskt!

Jag, pappa och mamma åkte på utflykt. Det regnade massor. Vi tittade på konst och jag härjade runt blad allas ben. Hittade en rolig tavla med en apa på. Mamma och jag gick ut och vi hittade flera tuppar. Vi stod hos dem under taket och kuckelikuade på pappa så att han skulle höra och se oss när han kom ut.

Vi åkte bort och hälsade på hos SuperMalva. Det var kul!! Alvin och jag lekte i Bamse-tält och jag spelade flöjt. SuperMalva var jättefin i sin muskelblåaSpidermandräkt. Deras mormor var också där.


När vi kom hem ville jag inte sova men det blev en Supermanbajj. Det var nytt spel i soffan men jag fick inte vara med. Det var med en massa lösa bokstavsbrickor. JAg blev ledsen och fick leka med mina grejer - själv!

Efter kvällsmat som var en extrasalt omelett såg jag Rori i knäet på Hannes. Sen åt vi mat igen för vi firade Lovisa och Hannes födelsedag. Jag hade mitt fina lilla glas med fisk på. Efter det var det mer än tid att sova!
Pappa, hjälpa mig!
- Edvin kan själv ..
Nej, pappa e stor och jag e liten ...


Såg på Körslaget och jag diggade loss till Rongedals. Sen snappade jag upp ett ord i nästa låt ...

Mamma, e underbar!!

Härjade rejält sen. Mamma tröttnade och tog fram vällingsflaskan. Pappa läste sagor: Kalle Anka fiskar och Krameluren, sen gosade jag ner mig i min goa säng!

Ser ni min fina tupp jag gjort på förskolan? den till höger e från skolan och den andra har mamma, Lovisa och jag gjort här i Skåne.

Nu ska vi måla och göra ägg fina till påskbordet ...
Vaknade tidigt och ville ligga hos mamma. Tog med mitt täcke och kudde och kröp ner nära mamma och låg och snooza. Sen tittade jag på Rorri på lilla TV:n i min säng.

Solen sken och mamma plockade fram dagens outfit till mig:


Mysbyxor, T-shirt och min Bamse-tröja. Jag ville ha hooden på också.
Ser ut som de stooora killarna på mammas skola: hipp-hoppar/gangster.

Satt i solen på trappan med mamma och drack 'Boy till frukost. Sen tog jag på lite mer vattentåliga kläder och sparkade boll, körde rullebör och klippte gräset.
Tja, så lång har den inte varit men jag har hunnit med mycket. Var blött i sängen så det blev en tidig grabbdusch. Sen var det mys och saga hos mamma, pappa läste för oss om Rasmus Nalle. Lekte lite på min bilmatta och  sen var det dags att gå ner och väcka Lovisa och Hannes. Om de inte vaknar när jag väcker dem fint så vaknar de när jag kör med min lastbil ;-)

Frukost: 'Boy, flakes, mjölk och mos. Sen hoppade jag på pappas mage. Det är i tre steg: 1 Står uppe på hans mage  2 Uppmärksammar alla, en i taget, om att jag står där och är högt upp  3 hoppar och sätter mig nästan i splitt (enl Lovisa, men jag vet inte vad det är). "En gång till" och igen och igen ... Nu e de Lovisas tur ... att stå på pappas mage!! tyckte jag men då skrattade alla!??

Shopping: först till nån autlet med massor av kläder. Jag sprang runt så att jag först kastade mössan och sen jackan. Gubbarna i kassan tyckt att jag kunde hjälpa dem att jobba där så jag satte mig hos dem och snackade. Berättade vad jag hette och att jag var fem år ... då sa mamma stopp för jag är ju inte ens tre ännu ... Sen sprang jag ut och in i alla klänningar som hängde där mamma och Lovisa provade. Ja, man får roa sig bäst man kan när man e liten och är på outlet!!

Sen åkte jag vagn för pappa trodde att jag skulle sova! Ha, hade jag inte tid med. Så det var några affärer till ... Till slut var det stora mataffären. då började jag bli trött och till slut var det bar mamma som fick köra vagnen, helst skulle hon hänga över mig och kramas också. I bilen hem var det min musik så jag piggnade til igen.

Mamma och jag gjorde en sån fin påsktupp jag gjorde på förskolan. Fast den e inte klar än. Men jag e duktig att stoppa papper i flaskan ... ja, ni ska få se bild imorgon!!

Potatis och kyckling till middag. Gott men jag var ju trött och busig så jag kastade först potatis och sen resten av mat och tallrik i golvet. Mamma blev arg och jag fick sitta och sura i min stol. Jag hade ju själv spänt fast mig så jag kunde ju inte stå upp och va farlig när jag surade heller :-( Till slut hade jag kommit överens med mamma om att om jag fick komma ner skulle jag städa upp maten. Det var OK, jag plockade upp allt, t o m servetten! Duktig pojke e jag ju innerst inne!

Lite mer lastbil och sen ville jag ha välling och pyjamas. Pappa läste saga men sen när jag kom i min säng ville jag inte sova.

Vi hade sagt godnatt till alla djuren och stoppat dem i sina sängar men jag drog upp dem igen och sa: "vaken". Till slut läste jag 'Kalle Anka fiskar-boken och somnade.
Jag somnade i bilen till mormor. Mamma väckte mig och undrade om jag ville med in och handla mat men det ville jag inte. Mormor och jag satt i bilen. När mamma kom tillbaka vaknade jag. Hjälpte till att bära in saker till mormor. Sen hittade jag mina leksaker och böcker och så lekte vi.

Msmma lagade mat för pappa, Hannes och Lovisa var på väg. Vi hade lekt min nya favoritlek tidigare:

Var tog pappa vägen?
- Han kör bilen.
Var tog Lovisa vägen?
- Hon åker tåg?
Var tog mamma vägen?
- Hon köper en jacka till Eedin.
Var tog Hannes vägen?
- Han är på toa.


Det blir ännu roligare när mamma svarar att mamma sitter i vagnen och Eedin kör eller att hon duschar när hon inte gör det!!

Jag ställde mig i fönstret och tittade på alla bilar som kom och då såg jag pappas bil. Mamma trodde bara att det var vilken vita bil som helst men det var pappas!! Impad!?

Längesen jag såg Lovisa! Vi åt mat och det var glass till efterrätt. Jag åt upp resten av mörka chokladchiliglassen! OOh, va goett!

Sen var det dags att åka till huset i Skåne. Jag har längtat till alla mina leksaker där!!
Det var massor av saker att kolla under frukosten; sockerskålen stod i min höjd, hittade något skåp jag kunde öppna, taxichaufförerna var spännande, kunde hämta korv själv ... nästan. Åt 6 prinskorvar, 2 glas 'Boy , en halv leverstejmacka och lite gurka. Sen vidgade jag mina vyer och hamnade i lekhörnan. Där var massor av kul!! Pappa satt utanför i baren och läste tidningen
... på hotell. Jag och mamma kom före pappa och Hannes. Tanten bakom disken var snäll. Jag fick en jättestor ballong, en dator-Pippi Långstrump och en liten bok. Tack så mycket. Det var kul när vi kom upp på rummet; jag hoppade i sängarna, kollade TV, drack vatten och mamma läste saga för mig. Sen blandade mamma välling. Den blev lite klumpig eftersom hon skakade till den i flaskan.

Pappa och Hannes kom och hade mat med. Jag smakade lite kyckling av pappa men drack mest. Det e kul att dricka ur flaskan! Tid att sova tyckte alla utom jag. Pappa och mamma gcik och hämtade väskor i bilen och kom tillbaka med en säng till mig. Jag låg ju gott hos brorsan och läste Nemo.

Testade sängen och den var mysig men jag var inte trött ... klockan var bara 2300!! Jag nådde massor av bus från sängen; mammas väska, vattenglaset, spegeldörrarna på garderoben, hårfönen t ex. Till slut tröttnade jag och slumrade in.