image52
Detta är en bild från häromdagen då syrran vattnat håret på mig!
Det var för varmt att leka i trädgården idag tyckte mamma ... eller så blev hon trött och varm av att jaga mig när jag ... kröp ut i gräset och började stoppa strån i munnen ...eller när jag var på väg till grillen för att kolla hjulen ... eller när jag var bort till de nyplanterade blomkrukorna och ryckte loss de fina rosa blommorna. Då i alla fall beslutade mamma att vi skulle åka och shoppa. Jag var ganska trött och det e ju mysigt att åka bil. Först var vi på Barnens Hus och köpte matskålar, haklapp och mugg som var bra att ha till Spanien. Sen var vi på poolavdelningen. Den poolen som mamma hade spanat in med palm som skulle skugga mig hade inte kommit. Nåt hade blivit fel med något beställningsnummer så de hade 72 st fiskespön istället ... och det behöver ju inte vi! Det blev en pool, en större så att kompisar kan få plats! Hm, jag kanske ska bjuda intill poolparty!!

Sen åkte vi till Bergvik. Jag åkte min vagn där och var bra trött men inte ville jag ligga ner. Mamma tänkte att om jag fick mat så kanske ... Vi var på OBS och köpte go burk. Satt på en bänk och åt den och en banan - Gott! Sen var man ju piggelin igen! Härjade och kastade saker som jag tog i nätet när mamma inte såg. Köpte födelsedagspresent till pappa, då ville jag sova och mamma ville att jag skulle det. Fast tanten i affären var så kul att jag var tvungen att sitta upp och tugga på min sandal. Efter den affären var mamma uppgiven då var det vaggning av vagn tills jag somnade. Precis när jag stängde kom en hungrig nyföding ... ja, det lät som om hon inte var mer än  två-tre dagar gammal. Då gick mamma så att jag slapp höra bebisen. Tror inte jag sov länge förrän någon dum skrikunge väckte mig. Hörde på honom att han var tjurig. Så då fick jag leka tittut med mamma när hon var bakom skynket och provade badkläder. När vi var på väg till kassan kom en tjej som jobbade i affären med min Helsingörstiger .. oops, hade jag kastat iväg den?!?

Ja, sen orkade inte mamma mer utan vi åkte hem. Synd, för jag gillar verkligen att shoppa!!
Jag har en hemlis. Om ni lovar att inte berätta för någon ska ni få läsa om den. Lovar ni??!!
Jo, jag har en nappgömma!! Om jag kastar min napp mellan spjälorna i min säng så hamnar den mellan sängen och väggen, den trillar inte i golvet alltså. Den dära mjuka kanten med bilar på som går runt på insidan sängen skyddar så att ingen ser min nappgömma!! Bra va? Innan idag hade jag tre stycken nappar där på rad. På tal om nappar så har jag fått nya, tre stycken: en turkos, en knallgrön och en mörkare turkosblå - snygga.
Jag hostade så att jag blev pigg redan kl 6.00 idag. Fick ligga hos mamma och pappa och somnade en halvtimme till. Efter gröten var jag med mamma på hennes morgonpromenad och va grejer det hände!!
* Först såg vi en grävskopa som var i full gång att jobba. Den snurrade runt med den långa snabeln och hämtade jord. Kul grej. Liknar en gul plåtelefant!
* När vi kom nästan fram vid lilla skogsvägen vid godisfabriken så står Bambi mitt i i vägen!! Så fiin!! Jag ville klappa och titta men då hörde Bambi när några barn spelade boll. Bambi blev rädd och sprang in i skogen, synd. Men nu vet jag ju var Bambi bor!
* Sen stannade mamma vid någon konstig stor stålställning, det såg ut som om någon hade hängt tvätt ... stora tre saker. Hon satte mig i en hängstol och började gunga mig fram och tillbaka. Jag satt själv och mamma var framför så att varje gång jag gungade framåt mot henne kunde hon pussa mig. I början fattade jag inte mycket vad som hände för då kom tåget samtidigt. Det var så många vagnar och jag var tvungen att titta och kepsen kom i vägen. Gunga var kul!! Det lovade mamma att vi ska göra fler gånger ... fast inte när det var så stekhet sol!
* På sista biten av promenaden kom ett tåg till!! Det var kortare men körde .. sviiisch ... mycket snabbare!
Jaa, jag är efter i mitt bloggande. Mamma ockuperade datorn igår och satte betyg på de stora killarna. Snart ska hon inte åka till dem längre, det är sommarlov om ...10 dagar! Det verkar vara något mysigt med sommarlov. I höst ska hon inte heller ha några stora killar utan bara vara hos mig ... jag är ju nästan en stor kille i höst.

Igår ringde vi och grattade mormor hon fyllde år. Hon blir alltid glad när jag ringer. Jag säger inte så mycket utan jag är mest glad och impad av att jag kan höra mormor hela vägen, 6 timmar med bil, i den lilla svarta luren.

På em kom farmor med en konstig meckapär som mamma och hon skulle testa. De stod i tvättstugan och jag passade på att krypa in i duschhörnan. Jag brukar inte få vara där men de glömde bort mig lite. Det var inte så blött jag blev bara lite våt. Sen åkte mamma och pappa och handlade och jag slapp följa med. Istället var jag hemma med farmor. Vi gick på promenad och syrran va med. Fast inte somnade jag. När mamma o pappa kom hem var jag i full gång med att krypa runt i köket. Men när de började prata om pyjamas och välling då kände jag att jag ville sova.
Sov till 8. Mamma tog på mig goa sommarkläder: gröna byxor och en vit body med hundar i grönt, turkos och brunt. Strumpor vet hon nu att det inte är någon idé att ta på mig. Efter frukost kröp jag i ilfart ut i hallen till symaskinsbordet gång på gång. Det e så kul att klappa på gallret som är fotpedalen. Mamma lyfte in mig tillbaka och lockade med leksaker men jag for iväg igen. Ville inte sova förmiddag utan låg och lyssnade på musik. God lunch som mamma gjort med kyckling och sötpotatis. Sov. När jag vaknade var Lovisa hemma och sen kom tant Aja. Vi kröp alla tre omkring på golvet. Jag var först och de jagade mig. Kul! Så var det mellis. Jag åt själv mackorna. Det blev ganska kladdigt på bordet, konstigt att mamma stod ut! Hjälpte mamma att leta födelsedagskort till mormor. Jag tyckte en "miauu" för det gillar mormor. Sen sorterade mamma bort alla mina för små kläder. Jag lekte med alla mina ministrumpor jag hade när jag var liten bebis. vi lyssnade på musik ochjag diggade och nynnade med lite grann. När jag åt gröt kletade jag gröten i håret och periskopuré på örat. Mamma försökte tvätta bort det värsta och jag fick världens raggarfrisyr efter vattenkamningen. Fick ny napp i vällingflaskan ikväll, vilken skillnad. "Svoop" sa det så var vällin genslut utan ansträngning och inget stopp i nappen. Gott!
Mamma och jag tog en promenad i solen efter min gröt. Vilket fint väder. Jag satt och njöt och kollade på alla träd, bilar, löv, solen och allt annat spännande som susade förbi. Hemma igen så lekte jag ett slag. Sorterade bland CD-skivorna ... igen. Sov en sväng. Sen var det lunch. Mumsigt med kyckling&ris och ananas/jordgubbsmix och äppeljuice. Gott som alltid. Efter lunch flyttade mamma ut mattor på gräset så där gossigt i skuggan av syrénbersån. Sen kom alla mina leksaker ut. När hon var inne efter nästa sak passade jag på att krypa bort och ta vattenflaskan att leka med. Fast denna flaska hade ingen kork på. När jag tog den och kröp iväg och mamma skulle försöka stoppa mig blev det ett mindre badkar på mattan. Mamma blev ganska trött på mig eftersom jag var också blöt. Vi var tvungna att gå in och byta kläder. Sen var det mysigt jag lekte och mamma solade, läste tidningen och rättade prov. När jag blev lite trött och kinkig bar mamma ut mitt gamla täcke med elefanter på (från vagnen då jag var bebis), spelnalle, kudde och napp. Så försökte hon få mig till att somna ... men trött var var jag inte (sov en eftermiddagslur inne i stora sängen sen).
image51


Mellis; mumsig bananfluff (turkisk yoghurt och banan som mamma körde i mixern - GOTT!!) och macka. Jag fick själv plocka macka från tallriken. Jag blev så glad och stolt och kände mig stor ... så jag kunde inte välja. Jag bara satt där och log. Efter maten kom dagens tredje bajj. Kunde inte varna mamma utan hon körde fingrarna rakt i det som läckt ut i byxan. Det var ganska messy! Jag fick t o m bada mig i handfatet . Så var det dags för dagens tredje klädbyte. Sen gick vi ut i solen igen. Då busade jag och tog mammas penna och solglasögon. Och trots att jag inte fick, och mamma låg som Anderna mellan mig och pennan/glasögonen, så skulle jag dit och ta dem. Jag kravlade mig upp i bergen. Jag reste mig själv och stod upp. Men jag kom inte över. Blev ganska gnällig och just då kom pappa. Va med honom en halvtimme så mamma fick lugn och ro. Sen kollade vi på Byggare Bob på Bollibompa. Men jag var sååå trött av all sol idag så vid 19-tiden fick mamma ta på mig pyjamas. Sen hängde jag på hennes arm när hon gjorde goa vällingen. Jag slurkade i mig flaskan, sa godnatt till lejonet uppe i lampan .... glömde säga godnatt till spargrisen ... sen somnade jag innan nalle hade spelat klart på första draget!
Idag har jag varit på 10 månaders kontroll. Först fick jag två klossar och tant Reidun hade två klossar. Hon slog sina mot varandra. Men det gjorde inte jag. Ingen rolig lek tyckte jag. Sen skulle jag titta på mamma (jag satt i pappas knä) och tant Reidun stod bakom pappa. Plötsligt plingade det bakom pappa och jag kollade ju ...givetvis. Sen plingade det på andra sidan. Bara för att jag kollade på rätt håll så hör jag bra!?! Därefter var det vägning .. jag har spräckt 10 kilosgränsen!! Lång e jag åsså ... 76 cm. Sen var det inte kul. Pappa höll mig och Reidun hade några konstiga saker som prasslade .. sen stack det till i låret. Som jag grät!! Tårarna rann. Dumma tant ... fast hon bad om ursäkt. Mamma och pappa tossade med en fotboll. När t o m mamma nickade bollen kunde jag inte låta bli att skratta. Mamma och fotboll!!

På kvällen kom farmor och farfar just när jag åt gröten. Först kände jag inte säkert igen dem men efter nån sekund såg jag ju att det var farmor och farfar. Då blev jag så glad och ivrig med gröten. Jag viftade och nästan stod upp i stolen. Så fort jag kom ner på golvet ville jag visa att jag kan krypa. Farmor fnissade men jag kröp fram och tillbaka och skrattade. Det var superkul! När farmor och farfar vinkat hejdå var jag ganska trött och klockan var mycket. Det dröjde inte länge efter vällingen inann jag sov. Ett napptapp id midnatt ... men jag hittade nappen själv och hann somna om innan pappa hade kommit fram till sängen. Sånt borde de kolla på 10 månaders kontrollen ... hitta fram nappen vid napptapp e ju viktigt!

image50
image49

Detta fick mamma idag. Det är en fin parfym i paketet som heter Princess. Den luktar gott. Tycker att min mamma är en liten prinsessa .. jag e ju en prins, det säger mormor i alla fall.

Jag vaknade och var glad som vanligt. Gosade med mamma och pappa i sängen. Försökte pussa lite extra på mamma. Det var fint väder så jag och mamma tog en morgonpromenad. På vägen hemåt såg jag en sån stor gul fin grävskopa. Jag passade på att kasta spelgåsen och mamma märkte inget förrän efter en stund. Alltså var vi tvungna att gå tillbaka och gå förbi grävskopan igen - två gånger. Synd ingen gubbe satt i och styrde den.

Vi har varit mycket i trädgården idag. Först köpte vi massor rosa och lila blommor. När vi kom hem gjorde mamma fint i rabatterna och pappa klippte gräset med en sax runt träd och sånt. Vi låg och vilade i skuggan, han och jag, ett slag. Då fick mamma syn på oss och ville vara med. Jag kröp bort till henne och kravlade mig upp i stående ställning. Lite spaghettiben men det går bra. Det e mysigt att va barfota i gräset!!

När vi åt mellis fixade Lovisa mig i håret. Det blev så coolt, en tuppkam. Jag blev helt crazy och vi busade massor.

Efter en dusch med pappa och en flaska välling med mamma somnade jag i famnen på mamma. Jag protesterade inte ett pip när hon la ner mig i sängen. Gud, va gott att sova.
Jag kunde inte skriva igår eftersom jag köpte mammas första morsdagspresent ... min första me för den delen. Va det blev får Ni se senare... Efter det handla vi mat, Jag va me hela tiden, men när vi gick igenom kassan tyckte jag att de kunde klara sig själva så då somna jag.

Mamma kom hem från sin stadsvandring hon varit på med Tant Lillilann. Mamma hade hittat byxor till mig som var ovanliga ... jag kommer att vara som ett gosedjur! De är lite leopard tror jag. Jag ska mannekänga när mamma har tvättat bort Myrorna.

Sen hände inte så mycket utan det var en bra vanlig dag. Sakna brorsan lite, men han har det säkert bra på sin handbollscup. På kvällen härja jag mig trött i sängen och somna som Pippi med huvudet åt fel håll. Sen sov jag gott hela natten.
image48
7.50    Vaknade
8.00    Klädd i grönrandig tröja o gröna byxor
8.15    Frukost
8.35    Mys med mamma i soffan, kollade ekonominyheterna & bytte kanal
8.45    Körde bil
9.10    Bajj
9.13    Lekte
10.30  Jagade mamma in i duschen ... blev blöt på både byxa och tröja!
10.45  Hjälpte mamma med kläder, busade i sängen
11.10  Satt i vagnen med brillor på och lunch packad
11.40  Lunch hemma hos Camilla
12.10  Somnade i mammas famn, sov i soffan
14.20  Hem
15.10  Mellis
15.30  Började insomningen
15.50  Sov
16.40  Vaken igen
17.00  Lekte på mattan med alla leksaker, Aja var här
17.15  Gröt, Aja matade mig (vi busade och snackade massor)
19.20  Hjälpte mamma att laga mat
19.40  Satt och kollade TV med mamma, hon klappade mig mysigt i håret
19.55  Tog kontrollen och började zappa
20.00  Lovisa och pappa kom hem
20.05  Badade med pappa
20.20  Välling
20.35  Sov gott!
image47
Igår var inte jag mammas favorit hela dagen. Jag började min dag med att vända grötskålen uppochner och gnida ut gröten över bordet. Sen åt jag - fint ... eller?... lite spill och gegg måste ju ingå. Så härjade jag som vanligt över golvet och som ni har förstått så e jag snabbare nu. Jag e här och jag e där. Det var dags för förmiddagslur tyckte mamma, men det tyckte inte jag. Vi gick på tur i vagnen. Jag skulle sitta upp och kolla. Till slut la mamma mig ner. Då startade jag en ny lek. Jag bara gjorde ett litet ryck för att sätta mig upp och mamma pekade på mig så låg jag fint. Men snabbt skulle jag upp igen och mamma var snabb med pekfingret. Jag skrattade jättemycket och ingen sova blev det. Hemma fick jag leka igen fast jag måste erkänna att jag var lite trött. Jag gnällde lite och efter en stund tappade mamma tålamodet och vi gick för att sova i stora sängen. Men jag bökade runt i täckena åt alla håll. Jag måste erkänna att ögonen gick i kors men jag sov inte. Då stoppade mamma ner mig i min säng och jag protesterade högt. Det var nog tur att pappa kom just då och att mamma fick åka till de stora killarna och vila. Jag åt lunch och pappa och jag tog sen en promenad men jag sov bara en kort stund sen var det bus igen. När mamma kom hem ville jag gosa med henne men hon var hungrig och fattade inte att jag ville upp. Jag e lite mer mammagosig nuförtiden, men det har inte hon fattat! Mamma åt lunch och syrran gav mig mellis. Jag ryckte lite i skeden ibland. Bajjbyte och jag tog allt som låg i närheten. Mamma sa nej och försökte se sträng ut men jag tog än den ena tuben och drog i soppåsen och snurrade runt. Shoppingtur och inte somnade jag i bilen. Åka kundvagn e kul och igår kom jag på att jag kunde dra upp foten ur sitt fack. Jag kunde ligga ner åt sidorna, fast det var lite läskigt för jag trillade nästan ur min sittplats. Sen är den kedjan som man sätter i nästa kundvagn kul. Jag når den perfekt att stoppa i munnen och det får jag inte för mamma. Jag fick nappen i munnen men den kastade jag ... flera gånger. Sen fick jag en plastrulle att leka med. Den var kul ett tag sen kastade jag den i golvet - mamma fick motion! I bilen hem var jag sååå trött! När mamma satte gosetigern från Helsingör i armarna på mig så somnade jag direkt! Fem minuter hemifrån. Jag vaknade hemma i bilen och mamma satt i baksätet och rättade de stora killarnas prov. Nytt bråk med blöjbyte och jag slogs om tuber och drog av skyddet på nya våtservettspaketet. Tur för mamma att pappa kom hem så att hon fick ta en paus och åka till tant Aja och pärla.

Idag har mamma sett det - och dokumenterat det! Vaddå? Jo, jag kryper!! På rätt sätt, på knäna, men ibland halkar jag ner och då ålar jag mig. Jag är ganska snabb om jag själv får säga det. Mamma jagar mig och hinner inte ikapp mig. Det e roligt, hon är precis bakom och fötterna stampar men jag vinner alltid. Konstigt egentligen för hon har ju långa ben och kan springa. Ska testa krypa i kortbyxor imorgon då får jag nog bättre grepp.


Vad har jag mer gjort idag? Jo, jag står upp när jag får en chans. Jag brukar ta tag i mammas urringning på tröjan. Hon har påpekat att jag inte får göra det om vi e på stan. Favoritståplatsen e vid runda trälådan. Då står jag på knä och håller i handtaget mitt på, sen ställer jag mig upp på tå fast ofta glider jag iväg. Någon gång idag gick det riktigt bra, då hade jag nog tagit av mig strumporna


Jag och mamma har varit på promenad i eftermiddag. Jag hade min nya skejtarmössa på mig och mina coola solbrillor. Det är otroligt skönt med solbrillor, då slipper man den dumma solen som sticker en i ögonen. Sen e det bra för jag kan sova räv bakom mina solglasögon (en bra poplåt, hihi) utan att mamma ser mina ögon. Jag slumrade i alla fall en stund och när jag vaknade stod jag parkerad under trädet med de cerise blommorna. Alldeles ensam ... eller nej ... där såg jag mamma bland rhododendronbuskar och gullvivor leka tittut ... eller vad gjorde hon?


image46

På kvällen lekte jag med Linnéa, jag jagade henne - hon var snabb! Sen satt jag i hennes knä och drog i både halsband och hennes långa hår. Jag härjade ganska mycket. Vid niotiden kröp jag till sängs och somnade ganska snabbt ... dvs efter en halvtimme. När jag lite senare hostade kände jag att pappa kommit hem! Han var inne och klappade på mig ... mmm, va gott att ha honom hemma. Imorgon ska han få se mina framsteg.

image45
Jag längtar tills jag kan ha alla coola kläderna!! Puma-dressen och Goal-byxorna kan jag ha redan!
Vilken dag! Jag och mamma sov gott till över 8.00. sen var det lek och frukost. Mamma behövde inte åka till jobb så därför kom inte farfar. Suck! Och jag som längtat så att få busa med honom. Tänkte kanske han har några tips om hur jag ska göra när jag ska ställa mig upp. Jag är nämligen lite sugen på det ... att stå upp. Det är dags att nå högre höjder. E lite trött på de undre raderna i CD-hyllan. På lunchen kom roliga Aja. Hon hade massor av superfina, coola och mjuka Turkiet-kläder till mig. Gubben utan tänder som sålde de fina fotbollsbyxorna skulle jag vilja träffa. När mamma och Aja satt och käkade och pratade passade jag på att ta tag i nedersta handtaget på en av kökslådorna. Och just när jag skulle skjuta mig upp på ena benet började Aja och mamma kolla på mig. Hm, då blev det lite pinigt ,ifall jag inte skulle klara av att ställa mig upp ... så jag satte mig ner igen. Jag får testa igen sen.

Ikväll kom inte pappa hem till jag skulle gå och lägga mig. Det känns konstigt, ingen pappa som kommer hem och tar hand om kvällsbajjen ... ändå väntade jag länge med den. Och ingen pappa som nattar mig och klappar mig gott på ryggen när jag ska sova. Fast mamma gjorde sina mysiga "håret-pannan-kinden"-klappar och jag kunde somna gott. Och pappa får jag vänta på ett dygn till.... Mamma har berättat att han är i Köln, en stad i Tyskland.
Puss och Godnatt Pappa! ... eller som de säger i Köln: tjyss!
Det var avslutning på sången igår kväll. Vi traskade dit och typiskt nog fick vi stanna och vänta på tåget. Därför kom vi lite i sista minuten. Det var massor med barn och föräldrar där. Vi satt ganska långt bak. Jag fick stå i mammas knä för att kunna se när gubben spelade piano. Det var fint med all musik. Det var så att jag inte la märke till söta Emelie som ville säga hej till mig! Sen sjöng olika grupper. Vår låt var "Vi sitter i samma båt" och tur e så slapp vi att gå fram. När alla skulle gå ut och ha picknick gick vi hem. Men på utvägen var det ett stort nallelotteri. Det ville jag ju testa. Så pappa stod i kö med mig. Mamma letade upp Linas pappa och köpte solglasögon åt mig. När det var min tur hörde jag att mamma tipsade om att hon trodde nallarna var fast i de yttre snörena. Så jag tog tag i ... två(!!) snören. Det gick ju inte. Därför valde pappa ett av dem och gissa! Det blev förstapriset!! En sååå söt nalle med rosett om halsen och en guldstjärna på magen där det satt fast ett choklad och en slickepinne. Jag ville krama nallen genast. Pappa fick godiset för att han hjälpt mig. Nalle sov hos mig i sängen på natten. Vet inte vad han ska heta ... kan inte ni som läser hjälpa mig hitta på ett namn. Ni ska få se en bild på honom så kanske ni kommer på något lättare!

image44
Vad ska Nalle heta???
Jag har testat jättebadkaret i Danmark där man har utsikt till Sverige. Det var en vågmaskin där också! Så coolt .. ja, det var kallt ockå. Men vad kul!! Jag ska bada massor i Spanien säger mamma. Sen satt vi och plockade med snäckor i den supermjuka sanden. Det var också jättemysigt. Det enda dumma var att man blev blöt långt upp på jeansen när vågorna kom - de var olika stora och snabba ju! Sen fastnade det massor av sand på byxorna och det la sig i små högar i uppviken ... gissa om det var sand på golvet när jag tog av mig.

image41
Det var fest i lördagskväll. Jag hade mina snygga lila jeans, vit elefanttröja och min fina Thailandväst. Wow, vilken middag eller i alla fall dukning; vita linnedukar, silverfat massor av glas och jag hade min gröna plasttallrik från IKEA med mig. Sen kröp jag runt och hälsade på alla. Jag gillade att hålla koll på personalen, jag var dem i hälarna kan man säga.

Jag somnade efter mycket körande med vagnen fram och tillbaka. Mamma hade sarongen med som jag kunde gossa med. Så när jag skulle glida in på casinot var jag inte vaken. Tur var väl det för hör och häpna: jag fick inte komma in!! Hade inte åldern inne! Tur att jag sov annars hade jag satt igång en sirengråt (sån som jag körde nån timme varje kväll när jag var liten). Mamma och pappa fick gå och hämta sina körkort som legitimation. Mamma hade tur, hon vann och vann. Inte som James Bond alltså ... men hon hade pengar med sig hem när hon slutade. Jag skulle gilla snurra kulan på rouletten eller plocka kort på Black Jack-borden ... next time!
Mamma och jag begav oss tidigt på shoppingtur i Helsingör. Jag blev trött och somnade. När jag vaknade marscherade det förbi en massa korta vita kjolar. Det var massor av piger, som man säger i Danmark, som gick parad och spelade. Trummorna var häftiga fast det var lite brutalt uppvkaknande. Mamma hade träffat sina kompisar och äntligen var man inte ensam kille. Farbror Per och jag lekte när tanterna skulle gå i affärer. Jättebra lösning: jag hade kul, Per slapp gå i affärer och mamma återvände med leksaker till mig! Jag fick majsbågar av Per. Han tycker de är äckliga men jag gillar dem. Han trodde jag kastade dem för jag åt upp dem så snabbt. Efter alla affärer var vi trötta och hungriga. Då hamnade vi på uteservering på torget. Mamma fixade mat åt mig och tant Eva-Eva shoppade friterad fisk och pommes till mamma. Vi hade jättemysigt. Jag visade keps, solhatt och randiga mössan för EvaEva ... hon gillar mössor. Tror att kepsen vann ... eller solhatten.

image40
Denna gubben satt och surade utanför hotellet. Holger Danske heter han.
Vi åkte värsta stora båten till Helsingör. Den svalde massor av bilar, motorcyklar, ja, t o m lastbilar. Det var ett hemskt oväsen när vi gick av bilen, skulle nästan behövt mina hörselkåpor. Resan gick snabbt, vi hann knappt upp förrän vi skulle ner till bilen igen. Sen körde pappa lite vilse. Jag såg skylten Marienlyst men vi hamnade ute på piren där alla stod och fiskade (det vill jag testa när jag blir stor). Väl framme så var vi lastade till max. Jag hade mitt uppblåsbara skötbordsunderlägg över mig i vagnen. Det var kanske därför jag blev lite bajjig. Incheckade och klara beställer mamma ner hissen ... men oj, inte ens halva vagnen gick in i den. Panik! Ut tillbaka. Ny hiss. Där fick jag plats och pappa matade in väska efter väska. Mamma var lite nervös eftersom dörren stängdes lite närsom, även när pappa hade armen inne med ny väska. Puh! Trycker på knappen till nummer 435. Pling!

                

Hamnade på våningen under. Tryckte igen. Pling! Inget händer. Pappa svettas och tar av sig jacka och tjocktröja. Jag känner att min bajj var ganska rejäl ... dvs det luktar!! Inga dörrar öppnas nu minsann. Mamma ringer på larmknappen. Inget svar. Jag kollar lugnt på vad som händer. Mamma ringer igen ... ganska länge trycker hon på knappen. Inget svar. Pappa tröstar oss med "Vi har i alla fall Edvins mat att äta!". Mamma trycker och trycker och det ringer och det ringer. Till slut svarar någon dansk kille som säger han ska komma upp. Tack! Sen öppnar han hissen och hjälper till att bära upp vagnen för vi satt fast lite under den våningen vi skulle till. Äntligen!

Rummet hade utsikt över Sverige och efter blöjbyte och gröt fick jag stå med pappa i fönstret och titta om jag kunde se hem till mormor. Sen gick vi på kvällspromenad. Jag somnade. Hemma på rummet la mamma mig i min goa säng, kolla vad fint nallelakan det var!

           
Åkte in till the Big City på em och vandrade lite på stan. Gott väder. Åt mitt mellis i solen nere i Norra Hamnen och solen gassade. Så här ska livet alltid vara: glad mamma och pappa som matar mig i solen, en med macka och en med yoghurt. Det var i och för sig några mobiler som störde, Retade mig lite på att jag inte hade min med. Då skulle de minsann fått höra på mina coola ringsignaler.




Pappa skulle försöka söva mig med kullerstensbump medan mamma gick in i en affär. Då hittade pappa en klippstuga som heter "Tims Haircut". När vi sammanstrålade med mamma igen så beslutade vi att hela familjen skulle klippa sig om det fanns tid. Och snacka om tur! En fredagskväll fanns tid till oss alla tre! Jag blev först klippt medan de tvättade håret på pappa. Jag fick sitta kvar i vagnen och Tim kammade mig lite mysigt vid ena örat och sen vips fram med saxen och ... svisch! så var den tussen borta. Sen tog han några klipp i luggen. Nu har jag en mer rak kepslugg. Slutligen svischade han bort det långa håret som växte över det andra örat.
        
Sen fick jag sitta i och kika ut i skyltfönstret och leka med min vattenflaska medan mamma och pappa blev klippta. Ibland kinkade jag men då kom Tim och busade med mig. Så ut kom vi, Familjen Snagg, och var många pengar fattigare, Men går man till proffessional hair stylist så kostar det.
image32
 Här sitter jag med dubbelnapp och giraff och min nya kudde.


Bilresan ner i nya stolen var lite dryg. Jag fick en slags kudde att ha runt nacken så att inte huvudet ska fara omkring när jag sover. Mamma satte den tvärs om; under hakan istället för runt nacken. Det var OK när jag sov men annars var den i vägen för då kunde jag inte kolla ut genom fönstret som jag ville. Jag var lite gnällig på resan ner. Vi stannade på en McDonald's och jag käkade min flaska. Gott! Sen hade mamma köpt vad hon trodde skulle bli hennes favvomilkshake: Piña colada. Fast hon gillade inte den, för lite cocos för hennes smak. Jag fick smaka och jag tyckte den var helt OK!


Efter stoppet satt pappa bak, mamma körde rally mot Höganäs och jag sov. Vi kom ner till mormor strax efter 23-tiden. Jag kände igen mormor, men blygade mig lite. Snart så tossade vi och jag härjade på golvet. Jag fick en jättekulig present av mormor. En slags spelmaskin, som en enarmad bandit men man kan inte vinna pengar. Istället är det en pil som far runt och hamnar på olika djurbilder och så får man höra det djurlätet. Man kan också få olika frågor eller sånger på den. Så kul! Det var inte länge jag hann leka med den för pappa tyckte jag skulle gå och lägga mig. Kanske rätt, klockan var över midnatt! Det var jättegossigt att böka runt och slänga sig i mormors nymanglade lakan. Sen låg pappa hos mig och han somnade förs (Det brukar han göra)!


Nästa dag hann jag både äta frukost och lunch hos mormor och hon matade mig. Vi lekte ute på hennes altan medan mamma planterade blommor. Mormor hade sparat chipsburkar till mig. Ni vet Pringle. De var kul leksaker för de rullade så lätt. Sen fick jag plocka med mormors tvättklämmor, och min mormor har många tvättklämmor!! Mamma la några i Pringle-burken och det blev värsta roliga ljudet.

image31

Till alla mina läsare: jag vet inte om jag kommer åt en dator i Skåne så jag får väl rapportera massor från min resa på söndag! Jag ska utomlands också; till Helsingör!!
Hej så länge, va snälla där hemma!
Nu har jag varit klar nästan hela dagen för att resa till mormor i Skåne. Igår packade jag och mamma mina kläder. Maten är framplockad, leksakerna packade mamma nyss och blöjor och sånt står klart i hallen. nu väntar jag bara på att mamma och pappa ska bli klara!! De säger att de inte kunnat packa sina kläder för att jag har legat och sovit i deras sängar. Hmm, fjantigt att skylla på mig som är så liten. De slöar ju!

Idag har jag annars kört bil så att mamma har sagt "Nejj!!" massor till mig. Jag kollade ju bara ljuslyktorna på bordet och de stod ju så långt bort så då var jag ju tvungen att dra i duken. E det nåt att säga "Neeejj!" till?? Har sorterat pappersåtervinningen så att allt var där. La ut det på golvet och kollade.

image30
* Lekte lite med mina klossar.
* Kollade in vilka kläder som jag ska ha med till Skåne.
* Jag har fått låna en såå fin pyjamas av "tjocka Hugo" :-) Hans mamma sa att han var för tjock för pyjamasen så jag fick låna den. Konstigt han e ju en smal kille ... fast jag har inte sett honom på länge.
* Övade på min DJ-karriär, kollade bland CD-skivorna, Lämpligt att sprida ut dem på golvet!
* Syrran kom hem och gosade med mig.
* Brorsan kom hem, han byggde en jättemur av mina klossar och jag fick riva den!
* Mamma och jag åkte till Willys, jag fick åka kundvagn - kul! Det e så gosigt att sitta och spralla med benen, jag testade att hoppa också!
* Hämtade brorsan och skjutsade honom till handboll. Jag fick majsbågar och dricka i bilen för jag var ganska hungrig.
* Gröt - sååå trött! Har inte fått sova på fyra timmar.
* Jag och mamma tog oss en lur - jag tog en längre!
* Pappa kom hem!
* Åt flaska - nästan hela.
* Härjade i sängen i mer än 30 min. Sen var jag jättetrött och när mamma klappade mig i pannan och jag fick gosa in mig i hennes sarong ... då slocknade jag!
Nu har farmor varit här och vi har busat. Hon gillar att busa med mig. Och jag med henne! Hon skrattar åt mig när jag busar. Först åt vi lunch och det var gott. Jag gjorde min senaste min: rynka näsan och dra luften in och ut. Den gillade farmor. Hon filmade mig när jag kröp. Tror jag fick med lite snack i kameran också. Sen gick vi på promenad. Jag hade min nya mössa på mig. Den va gosig .. och snygg.

image29
Tyvärr har mamma tagit bort den roliga prislappen!

Jag ville inte ligga ner i vagnen utan lurade farmor till att jag fick sitta upp och kolla. Fast till slut var jag så trött att jag gick med på att lägga mig ner. Då somnade jag!! När jag vaknade var mamma hemma igen. Till mellis fick jag mammas specialglass och macka - Gott!



Mamma säger att jag är en fantastisk bebis! Det e jag ju. Igår hade hon sett på TV att det inte e vanligt/normalt att bebisar sover 8 timmar i sträck på natten. Hm, det gjorde jag faktiskt när jag var drygt 3 månader!! Första gången var hemma hos mormor. Sen gjorde jag det hela tiden faktiskt. Jag gick och la mig med min flaska ca 19.30 och sen sov jag till ca 5.00 då jag fick en ny go flaska. Sen sov jag igen till ca 8.00 ... ja, t o m 9.00 ibland!! Visst e jag fantastisk!! Såna som jag finns inte i detta land sa tanten på TV. Så det e kanske därför jag försöker med att ta ut lite på sovkontot numera? Idag vaknade jag vid 4-tiden. Då släckte pappa mina fina hjärtan och jag somnade om.

På eftermiddagen efter min jättelånga sovning åkte jag och mamma till Mariebergsskogen. Där var Elis! Honom har jag inte sett sen i julas. Ella var också där, lika söt som alltid med en jättestor solhatt. Hoppas inte mamma får för sig att jag ska ha en sån!! Kanske jag har tur att det e en tjejgrej. Sen kom Noel också. Malva var febrig, synd! Vi spred ut oss på filtar så att vi såg lekplatsen (där finns nog inget för oss småfolk ännu..). Alla var hungriga så fram med maten. Jag fick mumsig mango med havre och mackor. Ella smällde i sig allt hennes mamma hade packat ner och sen började hon tigga av Noel. Gud, vad den tjejen äter! Var gör hon av all mat? Stor e hon ju inte. Hennes mamma berättade att hon har börjat resa på sig och att hon busar i sin säng med att ställa sig upp (hm, måste jag också testa ...). Hennes säng hade också blivit nerhissad som min har blivit. Jag sover nästan på golvet nu. Ganska mysigt men lite synd. Mamma kan ju inte böja sig så där mysigt ner över mig och säga godnatt och pussa på mig, som hon gör när hon tror att jag sover och inte märker det. I alla fall mitt i allt ätande kommer två stora pippisar gåendes ända fram till vår filt. Jag blev lite rädd men de var rätt fina. Till slut var de så modiga att den ena tog, snabbt som bara den, en mackbit som jag hade spottat ut! Sen gick de runt filten och spanade efter mer mat. Jag tyckte det blev lite obehagligt då så jag fick sitta i mammas knä. Då var de rätt så kul ... kolla här, jag har en bild på dem:

           
Sen kom Elis pappa. Han var så nyfiken på oss, om vi blivit stora och så. Han gillade min gubbakeps massor. Jag börjar också tycka den e fin nu. Typiskt då att mamma ska köpa ny mössa åt mig! För när vi sagt hejdå till polarna åkte jag och mamma till en Pricken-affär. Där fick jag krypa runt och mamma jagade mig för att prova mössor. Hon hittade en jättefin men jag vet inte om den kanske e för liten... ska töja och dra lite i den. Sen hittade hon shorts, limegröna i mysig joggingkvalité. Till slut var där en häftig pyjamas på rea som också åkte med. Den får jag inte ha förrän till hösten för den e så stor. Ska jag va så stor i höst!? Ingen idé att ha en sån nu för det e för varmt. Det var långa ben och långa ärmar.

Väl hemma blev det gröt och bajs. Mamma gav upp med att få mig ren med skötlappar istället hoppade vi i badkaret båda två. Kul! Alla mina fiskar var där. Jag hade en i var hand och en i munnen. Sen låg jag och flöt och mamma höll mig. Det var mysigt att vända ner örat i vattnet för det kluckade så gott. Så i ren pyjamas läste vi sagor .. eller rättare .. mamma läste sagor och jag härjade. Såg ett program igår om grisar .. jag gör som dem.. bökar i madrassen och i täckena. Det e så mysigt mjukt!


God natt!

Ja, då har jag och mamma varit på sista sången för i år. Jag var lite trött för jag sov bara typ 5 min. Mamma kämpade på och körde vagnen i alla gräsmattskanter så att det skulle skumpa gott .. men jag var för nyfiken på allt jag såg åkte förbi. Sen när jag äntligen somnat så kom en bebis som var ledsen och då vaknade jag. Typiskt! I alla fall var många där ... söta Emelie hon kröp eller stod hon, Och Lina hon gick själv!! Lilla tösen 1,5 månad yngre än vad jag är!! Malte busade han kröp fram till gitarren, sen fick han sitta på sin pappas axlar. Och jag tror det var Elsa som kröp fram till Catrin när hon spelade - mitt i en sång - och drog i gitarrsträngen!! Vilken busig brud! Jag hade Viggo bredvid mig och när vi sjöng "Gå på promenad uppför benet .." (som jag brukar fnissa mycket till just då när fingrarna stannar och vilar på magen) kröp han kring och skulle klappa mig i ansiktet. Jag var tvungen att kolla honom och glömde fnissa åt visan. Hans mamma var orolig han skulle slå mig för hon sa att man kan inte lita på honom. På fikat fick jag majsbågar. Linas pappa sålde solglasögon, sååå coola: blå med en snodd som satte fast dem runt huvudet. Typiskt mamma att inte ha pengar med sig. Hoppas han, pappan, kommer på avslutningen på måndag så vi kan köpa då. Man vill ju va med i gänget. Ja, jag tror att hela sånggruppens bebisar kommer att gå med blå solglasögon i Karlstad i sommar! Jag ska ha mina i Spanien. Alla säger att solen e stark där.
Jag somnar mycket senare nu för tiden. Är det de ljusa kvällarna eller är det en ny fas? Pappa tror fortfarande att jag ska sova längre på morgonen om jag somnar sent. Så är det ju inte, som Ni säkert vet. Bara för att få honom att förstå detta ,så vakna jag 5 idag. Jag satt och lekte ett tag i sängen och så vips var pappa där och tog in mig till deras säng. Där höll jag låda ett tag bara för att visa vem som bestämmer. Sen tyckte jag lite synd om mamma och pappa, så jag lät dem sova ett tag.

Idag har jag varit på konfirmation. Det var min kusin som var konfirmanden. Jag var somrigt klädd i vita jeans (nya från igår!!), en turkos body, vitrandig skjorta - mysigt tunn med vikuppärmar, min solhatt och mina skor!!  Jag behövde ingen jacka så varmt var det. Det var mycket folk där och jag kände igen flera stycken: Tant Rut - den roliga tanten med rutig tröja .. .men idag var den blommig! Snälle hockeykusinen som spelar tennis - honom har jag fått en cool hockeyklubba av ... som jag inte får leka med ännu. Den skojiga hunden som hoppar och studsar så kul ... han verkar jättemjuk men han ville inte jag skulle ta på hans fina päls. Kanske lika bra det för jag kan ju "klappa" rätt hårt säger mamma när jag klappar hennes pälsmössa. Farmor och farfar var också där. Farmor har köpt ny VDO-kamera så henne såg jag knappast ansiktet på idag.


Jag fick sitta med vid bordet och fick stilig linneservett och skojig porslinstallrik. Tog en tupplur i skuggan. Sen hade jag krypuppvisning inomhus. Jag blev fotograferad massor .. kände mig lite som Top Model Baby!



                             

När vi kom hem var mamma och pappa mer trötta än vad jag var men jag sympatisov en timme med dem. På kvällen däremot ville jag inte sova!! Det var hela registret av bus ... och lite till!! Nu börjar nog pappa och mamma bli oroliga att jag ska bli en sån kvällsterrorist. Jag ålade runt i sängen, låg framåt och bakåt, satt upp, rev ner tavlan med flodhästen & co, pillade på ljusslingan och fick av ett hjärta så jag kunde se den lilla lampan. Mamma kom in och kände hur svettig jag var. Fick nytt försök att sova endast iklädd blöja. No way! Jag körde väderkvarnmodellen och sen sitt upp. Då fick jag ligga i mamma och pappas säng med saronger som gos. Nej, jag levde rullan åt alla håll och var inte trött. Då bar mamma ut mig till pappa så jag var tvungen att se sporten med honom. Då måste jag erkänna att jag blev lite trött.



Nu sover jag i mamma och pappas säng i alla fall!

Pappa cykla iväg för fotbollsmatch med syrran och jag o mamma åkte till tant Aja. Först var jag inte så glad åt det, men sen tog farbror Calle fram en kul väska med en massa leksaker. Då blev det genast mycket roligare. Calle tyckte nog också att det var kuligt eftersom han skrattade nästan lika mycket som jag.

Det var varmt och soligt idag. Varmt och skönt och jag satt ute en hel del på eftermiddagen. Pappa och mamma grejade en del i trädgården och jag lekte med mina grejer.

image19

Sen försvann alla utom pappa på shoppingtur. Vi han med en hel del - tvätta, klippa plommonträdet, rensa maskrosor m m. Men vi hann oxå att läsa tidning och leka på filten i gräset och ta en fika.

När de andra kom hem så var det modevisning, de hade köpt massor av fina sommarkläder och jag hade också fått en hel del nytt.

Plötsligt försvann pappa och det började låta förfärligt i trädgården. Jag blev så fundersam att mamma var tvungen att ta med mig ut. Där gick pappa något som liknade en barnvagn, men som lät som en bil. En sån kanske jag oxå får köra snart.
Eftermiddagen och kvällen var späckad.

In i bilen med mamma och syster och så iväg för att handla små kulor, Precis när vi kommer hem så kommer pappa också.
 
Idag får pappa dammsuga själv , för jag är hungrig och och måste äta, Sedan in i bilen igen, den här gången med brorsan och pappa. Brorsan ska träna handboll, men var vet jag inte, för jag somnar på vägen, När jag vaknar är vi vid en fotbollsplan ... igen och brorsan är borta. Jag busar en hel del med farbror Peter och tittar inte så mycket på matchen, så jag kan inte berätta hur det gick.

Väl hemma går det undan. Nya kläder på, farmor och farfar kommer båda två (!) och jag får en portion gröt. Sedan går vi alla iväg nästan ända fram till brorsans skola. Där på en gräsplätt står det lite folk, de verkar vänta på något. Så jag väntar oxå. Plötsligt blev det uppträdanden. Först spelar några yngre pojkar och sedan några äldre kan inte säga om det var bra eller inte för jag får stora gröna muggar över öronen och hör inget. Sedan dyker det upp fyra tjejer på scenen och titta där, bakom trummorna sitter syrran. De spelar två låtar och de är bara bäst. När jag blir större ska jag också rocka fett. Gabba Gabba Hey, 1, 2, 3, 4 ...

Hemma så busar jag med farfar tills han blir trött, då får farmor ge mig välling.Jag somnar nästan i famnen på henne, men sen skärper jag till mig och håller låda ett tag till i sängen innan det är godnatt.
Efter morgondusch och frukost idag kröp jag bort till den roliga gamla burken/lådan med lock och handtag och lås på. Där var handtaget så spännande att jag blev så till mig att jag nästan ... nästan ställde mig upp!! Mamma blev så förvånad (och lite stolt?) och jag blev bannad för jag trillade ner på golvet igen. Mamma hjälpte mig genom att ta av mig strumporna men det blev inget bättre. Ska försöka snart igen tror jag.

Mamma skrev ett långt inlägg på kvällen igår och allt försvann, Internet också! På lilla datorn finns fortfarande inte Internet. Men detta är det viktigaste som hände  ...


... konstnären ringde, ja, han som har gjort min fina tavla. Det är djur som står på varann. Underst är en lila flodhäst, sen en gris, en katt och överst en tupp. Mamma frågade konstnären hur en flodhäst låter men han visste inte. Antagligen var flodisen tyst när konstnären målade av den. Men är det nån som vet hur en flodis låter så berätta för mig!!


... mamma och pappa och jag åkte på shopping. Jag hade min charmmundering på mig, dvs min gubbakeps! Redan på parkeringen tittade folk och fnissade och tyckte jag var söt. Sen i första affären var det två tanter bakom disken som nästan slogs om att få hjälpa mig .. ja, eller oss. De tyckte jag var lik pappa men att jag var charmigare! Vi hittade vad vi skulle ha och ena tanten packade in och andra tanten pratade med mig. Hon undrade om jag kunde gå. Hm, det kanske jag måste prova imorgon  ... Sen gick vi därifrån och då hörde jag hur de sa att jag var en sååå söt kille. Som om jag inte visste det redan!!


... I mataffären snackade jag massor. Jag fick en banan av affären vid frukten. Det stod att det var till barn. Tack, MAXI!


... Hemma väntade pyjamas, flaska och sängen. Det var Lovisa som gav mig flaska. Jag ville inte ha allt. Sen pussade vi spargrisen god natt. I sängen busade jag först ... satte mig upp, lekte med hjärtan, snackade och snurrade runt. Sen somnade jag nog. Mamma var inne och blixtrade hon tyckte jag låg i böneställning!


Pappa tror att om jag somnar senare så sover jag längre - fel. Jag vaknar som vanligt kl. 7. Pappa ser trött ut. Vid frukosten demonstrerar jag en ny färdighet. Jag sätter fötterna mot bordskanten och skjuter ifrån. Pappa ser så där lagom imponerad ut. Ser rent av lite irriterad ut och muttrar något om att det blir väldigt lång väg till munnen och att det inte är ett passande bordsskick - so what! Det känns skönt att att sitta så och lite benpress ger mig starka ben så jag kan springa mycket sen.

Innan jag kan börja springa, måste jag kunna gå och innan det krypa. Och nu är det nära. Hade mamma varit borta en dag till så hade jag nog fått ordning på ben och armar. Nu kan jag ta fyra kryp innan jag glider ner i ålning medels hasning stilen igen. Dessutom har jag idag lärt mig att från mage ta mig upp i sittande ställning. Mamma kommer att tro att hon varit borta längre än 2 dagar med tanke på hur mycket jag lärt mig.

På tal om mamma så var hon i samma svarta grej som mormor brukar prata ur. Fast mamma kanske är och hälsar på mormor, Det var i alla fall kul att höra mammas röst. Jag sa inget utan lyssnade bara. Jag tycker det är bättre när jag kan se, känna och lukta mamma.

Det här med att sova är mycket svårare när man kan röra sig så mycket som jag kan nu. På förmiddagen slutade det med att pappa fick lägga sig bredvid mig i hans stora säng. Det är mysigt och då somnar jag snabbt och skönt.

Lax till lunch, det var smaskens. Sen var vi ute en stund på uteplatsen. Det var så varmt så att brädorna utanför mattan var jättevarma. Pappa tyckte nog att det var bra för då höll jag mig på mattan.

När vi skulle gå ut på en promenad så mötte vi syrran på väg hem från skolan. Hon ville följa med på promenaden, så vi gick iväg alla tre. Det är mysigt när syrran kör vagnen, eller rättare sagt så är allt som syrran gör med mig mysigt. Jag somnade någonstans på vägen och vaknade upp igen på vår uteplats. Där låg pappa och syrran också. Det verkade som om de oxå hade tagit en lur. Bakom planket hörde jag att brorsan höll på med något, men vad det vet jag inte. Jag kan kanske kolal upp det och rapportera om det imorgon.

Sen blev det lite konstigt. Pappa bjöd inte på gröt utan det blev varm mat igen, fast det smakade bra det också. Efter maten tog jag en tur i min bil och plötsligt höll jag på att köra på farmor! Hon stod i hallen och såg jätteglad ut för att se mig. Hon matade mig med ett mixat päron som var jättegott, mums fillibabba. På tal om mums så gjorde pappa rabarberpaj (jag vet att det är gott för det sa farmor att det var), det var nog för att göra mamma glad när hon kommer hem. Undrar om jag får smaka?

När pajen var klar var det dags för en tur i bilen. Fast pappa slarvade lite och tog inte med några leksaker eller napp. Sånt straffar sig oftast. Så jag tog tillfället i akt och kinkade, fast bara lite. När jag nådde min kinktopp så dök mamma upp. Det är ett bra knep att plötsligt bli glad när någon som varit borta dyker upp igen. Ett bättre välkomnande kan man nog inte få.

Sen var det som vanligt igen, fast jag somnade först efter lite gymnastik i sängen. Man måste hålla sig i form.
Nä den låten sjöng vi inte på sången, men vi kunde lämna önskelåtar till nästa termin. Då kanske man skulle ta med den. Pappa var nog lite orolig att han skulle vara ensam gubbe bland alla tanterna på sången, men det var två andra gubbar också. Pappa skötte sig riktigt bra, men det kändes lite ovant och så var jag lite trött. Det var till och med så att tanten med gitarren och trumman efteråt kom fram och sa att jag inte hade varit riktigt mig lik. Tacka för det när jag fick hålla koll på pappa hela tiden.

Hemma igen kollade jag lite extra efter mamma, men hon var inte där. Kalops och hemgjort potatismos satt bra efter förmiddagens strapatser. Gissa om jag sov gott sedan. Nästan 2 timmar blev det.

Jag har fått en ny stol till bilen. Kungastolen kunde vi inte montera fram i mammas bil, så den fick vi lämna tillbaka till farbro David. Synd tycker jag för den var fett skön att sitta i. Nu har jag fått en röd, den är bra den oxå å så matchar den mammas bil bättre. Om bara pappa får till montaget så att den lutar lite mer bakåt blir det nog kanon.

På eftermiddagen åkte vi ut till det där stora köpcentret igen. Fast den här gången handlade vi inge mat. Istället var vi in i en konstig affär med en massa skor och bollar. Där tittade pappa på en vagn som man kunde ha på ryggen. Först prövade han den utan mig och sedan fick jag hoppa i. Det var så där lagom kul, fast jag sa inte så mycket. Jag borde kanske ha gjort det för pappa köpte den. Så nu måste jag kanske börja skumpa på pappas rygg istället för att åka i min goa vagn. Vi får se vad det blir av av det. Blir de inge bra så ska jag nog hitta på ett bra sätt att protestera.

När vi kom hem så dök plötsligt farfar upp. Tre generationer killar, de va lite häftigt. Farfar lekte med mig och sedan gav han mig gröt. Det gick rätt bra, men han spillde mer än vad mamma och pappa gör. Sen trodde jag att det skulle bli en skön hemmakväll, men inte. På med kläderna igen och iväg i vagnen. Pappa hade på sig några konstiga skor med dubbar under fötterna. Va skulle det vara bra för. Hur som helst så somna jag och när jag vakna så var det en massa tjejer som sprang omkring med bollar på gräset. Två av dem var inte med utan stod istället och snacka med mig, det var lite mysigt. Jag kopplade på min charm och den fungerade även på yngre tjejer.

När vi kom hem igen tyckte jag att vi gjort oss förtjänta av en grabbkväll, men pappa tyckte jag skulle sova. Ibland är han jättetråkig. Och sedan började han ha synpunkter på att jag lekte med min ljusslinga. Det hade ju mamma sagt att jag snart skulle få börja med. Till slut så släckte han den, då blev det mörkt, men jag ville inte sova ändå. Då körde han ett fultrick och hämtade sarongen som luktar mamma. Mmmm det var mysigt, nu blev jag sömnig och nynnade "Mamma kom hem ..." Gonatt och Puss Mamma!

Idag gick vi upp som vanligt fast pappa tog hand om påklädning och gröt. Mamma stressade runt ... hon skulle väl till de stora killarna. Nej, sen lämnade vi henne nere i stan och hon pussade väldigt på mig ... hon skulle till huvudstaden!! Så pappa och jag skulle på sången ... hur gick det?

Idag skulle jag ha haft kompisar här. Men ... först ringde Hugos mamma och sa att Hugo var snorig. Typiskt!! Det är alltid en massa snor som ställer till det. Men Ester och Ebbe skulle komma i alla fall. Efter att jag sovit lång förmiddag (var ju tvungen att vara utvilad till sen) gick jag och mamma till ICA. Köpte fika, jag fick hålla en fin glansig kexrulle. Till apoteket, då ringde Esters mamma och berättar att Esters storebror kräktes!! Så det blev inga kompisar. Då gick vi till mammas kompis för att hämta jobbviktigt. Där fick jag leka med en fin orange dinosariegiraff. Jag fick se bild på min blivande fru ... hon hade konstig frisyr på bilden, lite gubbaktig!? Fast hon är större nu och har nog mer hår. Jag tror hon är jättesöt!


Hemma lekte jag själv på altanen. När mamma skulle hänga tvätt satt jag i gräset och skubbade med fötterna. Det kändes mysigt. Överhuvudtaget var det mysigt idag; solen sken, det blåste i håret, gräs under fötterna och så här ska det vara snart hela tiden ... ja, det ska ju bli sommar!! Jag drack själv vatten i min nappflaska. Man ska dricka mycket när det e varmt!


Mamma måste köpa plastmatta att ha under min matplats nu snart. Idag fick jag prova att äta själv - både päron och mina smörgåstärningar. Päronet var ganska svårt att hålla, det halkade omkring ... ner i knäet, på golvet på bordet osv. Jag försökte plocka upp alla bitar jag kunde. Sista päronbiten åt jag med ny taktik, jag kramade den så att det kom päronpuré mellan fingrarna sen åt jag det. Jag var så nöjd att jag mitt i smeten började klappa händerna. Då bar mamma in mig i badrummet och jag fick ta av mig alla kläderna och tvätta mig! Sen sov jag i bara blöjan, det är mysigt. Fast jag hade ont i magen så det blev inte så mycket sova av. Det blev tre snabba blöjbyten istället. Det var inget kul ... det gjorde ont! Sen var jag klar och fint sommarklädd i gröna gosiga byxor, kamouflage T-shirt med röd kant, gröna strumpor och grön napp. Brorsan skulle ha sett mig - hans favoritfärg e grönt!


Körde bil. Busade och drog i duken. Pappa sa strängt "nej!", jag tittade på mamma och hon sa också "nej!". Fast sen såg de konstiga ut ... som om de skulle spricka ... jag är säker på att jag hörde dem skratta! Såg jag kanske lite busig ut? Jag hade ju t o m min solhatt på när jag körde runt i min bil med en blå gummifisk i munnen. Så jag försökte dra lite i CD-hyllan istället. Det var inte heller populärt. Då tog pappa med mig ut som konsult när han skulle sätta fast min bilstol i mammas bil. Efter en spya åkte jag in i badkaret. Det var kul. Bada e bäst! Ja, efter gröt!



Imorgon ska jag följa mamma till tåget innan jag tar med mig pappa på sången. Jag ska vara utan mamma i två dagar!!
Hur ska det gå ... för mamma?!?!

Idag har det inte hänt så mycket ...

  • Jag vaknade sent ... typ vid 8.00. Låg ett tag och snackade med mina gossedjur.
  • Frukost med pappa.
  • Snackade massor. Har övertygat pappa nu att jag vet var lampan är. Kan t o m säga lampa ... ja, eller mer  ... amppa dää (det betyder lampan är där och så förtydligar jag genom att titta och peka på lampan).
  • Sov en sväng.
  • Lagom till att lunchen var klar var blöjan full. Mamma fick värma maten en gång till sen.
  • Jag fick smaka melon. Det gillar jag nog inte. Var lite tveksam, men jag åt hellre mangopuré från burk.
  • Lekte ute på altanen. Mysigt för det var sol och vinden blåste i håret på mig (ja, jag tog av mig solhatten ibland).
  • Trött, sov länge.
  • Mellis med pappa med bajjavbrott. Det resulterade in en ny uppsättning kläder.
  • En tur i vagnen med pappa. Mycket att titta på. Pappa säger att jag är en "snackepåse".
  • Gröt-tajm!
  • Körde bil.
  • Kröp efter pappa ... på väg till grillen, in i köket, mot arbetsrummet ... jag är snabb nu!
  • Flaska, åt så jag blev svettig i håret.
  • Somnade gott vid 20.30.

Imorgon blir det nog kul för då kommer Hugo ... och Ester tror jag!

Då ska vi leka och fika och busa!!

Jag var lite orolig, för att vara ensam hemma utan mamma och pappa. Hade svårt att somna. Låg länge och vred mig, tuggade på nappen, sprallade och sovpratade innan jag slocknade. Sen gick nog mamma och pappa eftersom vid första napptappet kl 22.15 var det Tant Aja som kom till min räddning. Hon hade lite svårt att hitta en napp i röran bland nallar, täcke och isbjörnen. Jag var tvungen att kolla in henne och fnissade lite mot henne. Sen hostade jag lite och somnade. Hade ett napptapp till senare. Strax efter 01.00 var mamma inne och pussade på mig. Gott, nu e dom hemma!

Natti, Natti!!



541473-10
Visst e jag fin!?!? Detta e Syrrans eller Brorsans gamla som jag ska få ha när det regnar!

Nu har jag varit på tur. Först var vi och kastade skräp. Jag hade en av skräplådorna bredvid mig i bilen och där hittade jag en fin grön bubblig meckapär. Den var till att göra glasspinnar i sa mamma. Den kan man ju inte kasta!! I och för sig saknades pinninsatsen men jag vill ha den att leka med i alla fall. Väl på soptippen bajsade jag så det blev ett akutbesök hos pappas jobb. Sen åkte vi till stan. Vi letade konfirmationspresent. Jag var sååå trött men det gick inte att få mig liggandes. Jag var alldeles för nyfiken. Till slut, efter lite fight med mamma och kullerstensskump, så somnade jag. Sen åt vi mellis på en parkbänk. Det var bra utsikt för det kom bussar och stannade för jämnan. Tänk, att jag har åkt en sån stor buss med mamma! På bron var  det en massa svartklädda gubbar och tanter som kom springandes, klättrandes uppför bron på ett rep och som kanotade i älven. Multisport kallade det sa pappa.


Vi stannade på ICA och köpte godis och annat till barnvakterna. Jag ska nämligen va ensam med Tant Aja och Farbror Lasse ikväll. Mamma och pappa ska på restaurang! Utan mig!?! Det gör inget för jag vill nog bara ha min flaska, en go pyjamas och gå och lägga mig.


Väl hemma har jag ätit gröt. Sen skulle mamma och pappa städa. Jag satt i min Bumbostol och läste bok. Pappa var lite trött på att dammsuga så jag hjälpte honom i köket.

Jag har just fått höra att det finns en brud till mig på Haga!! Hennes moster har gift bort mig med henne. Hon e lite äldre än vad jag är ... hon fyllde 1 år i april. Söt tjej tror jag för hennes mamma e söt. Antagligen svarthårig e hon och heter Nellie .. .det e fint! Jag har hört att hon e duktig och gillar mat, det gör ju jag också. Den enda likeheten med mamma ... alla säger ju att jag e så lik pappa. Faktiskt e jag väldigt lik mamma också på så sätt. Hon äter kyckling med chokladsås just nu!

Tänkte jag skulle vara proffsbloggare och skriva flera gånger om dagen ... ja, typ som Magnus Uggla och dom!

  

Vaken: Klockan 6.50 som vanligt numera.

Snor: Jodå, fortfarande.

Hosta: Ja, mest när jag ligger ner.

Dreggel: Massor, mamma har t o m satt på mig en av hennes "dreggellappar"!

Bajj: Ja, avklarat en gång, "fast och bra" sa pappa.

Kört bil: Ja, så brutalt så att både pappa och mamma var förskräckta.

Sova fm: Mmm, ca 45 i mamma och pappas säng.

Lunch: Ja, och Guud, va gott det var!! Rester från igår, en god bön- och grönsaksgryta, kiwi-och päronpuré, en ½ banan och pärondryck. Ni måste förresten få se min fina tallrik som mamma och syrran köpte när vi var utomlands - i Helsingør!

AD-droppar: Ooops, det glömde mamma!

Klädsel: Lördagsfin i mina fina beige-brun-rutiga byxor från PoP, militärgrön body, ja .. och dreggellappen, beige strumpor, en rostbrun T-shirt med beige rand och till allt detta en brun napp med igelkott!



  

Imorse ringde mamma till BVC för att jag har hosta. Det var Tant Röd som var där. Undrar om vi kan lita på henne? Det var ju den dumma Tant Röd som sa att "magen skulle skrumpna" på mig om jag inte åt tillräckligt när jag var några veckor gammal. Ha! Hon kan ju se att jag åt bra och att jag har blivit en stor och duktig kille utan skrumpmage! Idag sa hon att hostan inte var farlig och att det kanske är tand som e på G eftersom jag mår som jag gör; dreglar, dassig i magen, förkyld mm. Vi får väl se om Tant Röd får rätt denna gången.

Lunchen var god idag: mammas hemgjorda gryta med couscous och jordgubbskräm till efterrätt. Coucous-grynen var kul i munnen, så kul att jag var tvungen att känna på dem inne i munnen. Efter lunch lekte jag. Det blir roligare för varje dag med klossarna. Jag börjar förstå hur det funkar. Likaså "burkarna", vilket högt torn de blir! Jag försökte sätta in en träkloss i mitten men det blev gick inte så bra då.

Idag var bajjen lös, blåsvart och långt upp på ryggen. Mamma stoppade ner mig i minipoolen dvs handfatet på toa. Där var mysigt att bada men inte så stor plats att skvätta på och mina fiskar var inte med (de fick inte heller plats). Sen luktade jag gott igen och var ren och go i ett nytt set kläder. Jag hade min "King of trouble"-body. Den e snygg men börjar bli lite tajt över magen. Sen upptäckte mamma att det coola trycket lossnar. Coolt nog så står det bara "King" på tröjan nu! Trouble is gone! Hihi!

Mamma tog mig på en promenad och jag var trött men jag ville inte sova. Jag var tvungen att kolla vad som rullade förbi utanför vagnen! Långt om länge, och med mycket envis mamma som la ner mig varje gång jag satte mig upp, så somnade jag. Sov länge på altanen. Det är mysigt att sova ute tycker jag.

När jag och mamma satt och gosade efter sovstunden så lärde hon mig "Give me five". Det är nästan så att jag kan va med de riktigt stora killarna nu på mammas skola. Fast jag måste fixa ett par byxor med mer "häng". Ska snacka med min kompis Hugo om han kommer på måndag. Han e ju 1 år och 1,5 månad så han kanske har koll på hur man fixar "häng". När pappa kom hem och tog över matningen (mamma skulle på Danspass) så visade jag honom både var lampan är och "give me five". Sen ville pappa nog sova för jag fick gå och lägga mig. Han somnade som vanligt före mig. Senare på kvällen tog vi en tur och tittade på fotboll. Det var några Lisor som pappa skulle kolla in.

Så var det sängdax. Nybäddat med mina gröna lakan med flodhästar på. Hade svårt att somna låg och pratade länge. Hostar fortfarande.
Här finns alltid Svante Student och Mmmmm ... idag hade jag mobilen med mig in också!


Mitt skötbord där alltid Svante student och Mmm är
På förmiddagen skulle jag följa med syrran och pappa på fotboll. Eftersom det regnade "byggde" pappa en liten vattentät hydda till mig runt vagnen. Där satt jag mysigt inne och kikade ut genom ett litet titthål. Det  var gröna tjejer som jagade bollen. Inte en gång fick jag låna den. Till slut somnade jag. De gröna vann i alla fall med 5-4.

Idag har jag lekt med mina fina träklossar jag fått av Farbror Jacob och Farbror Calle. Mamma visade mig hur man bygger högt. Jag kunde faktiskt lägga två klossar själv!! Sen trillade de allihop när jag kom med en tredje.

När jag skulle äta mellis tyckte mamma och pappa jag var kinkig. Och det var jag, men de fattade ju inte. Jag gnällde och skakade på huvudet och försökte säga att det inte var bra. Jag hörde hur de gissade på att jag var trött. "För Guds skull", tänkte jag, "bär in mig till Mmmm och Svante Student på skötbordet!!" När pappa tog upp mig kände han att det luktade bajj ... en tredje gång tänkte han. Men denna gången var inte som vanligt. Det gjorde så ont i rumpan!! Pappa fattade när han fick av blöjan. Jag var röd i rumpan som aporna på zoo. Där låg jag med mobilen i ena handen, Svante Student i andra handen och tårarna rann. Så från riktigt röd blev rumpan riktigt vit av Silon-salva (Tant Ajas bästa råd). Åh, det kändes så lent och gott. Sen var jag vanlig Edvin igen och vi kunde fortsätta mellis. Vad tror alla ni bloggläsare?? Är jag förkyld i magen också? Har jag fått maginfluensa? Var den asiatiska grytan dålig? Eller är det en tand på gång? Det skulle kunna vara det sista för jag har varit ganska tuggig på nappen, nappflaskan, mina fingrar/händer osv. Kan jag få några expertkommentarer?! (Ni vet att ni kan skriva kommentarer till mig, eller hur??)

Senare på eftrmiddagen städade mamma i duk- och handduksskåpen. Det var roliga högar i köket som jag kunde krypa i. Pappa var "handy man" i tvättstugan och gav skåpen ett handtag. Han sa en massa konstiga ord som jag inte har hört förut. En gång kom ett handtag farandes i golvet, Behöver man handtag på golven också? Jag vet inte. Jag passade på att krypa hela vägen ut i tvättstugan jag också. Det är en lång väg måste jag säga! Jag måste till och med ta mig över en tröskel. Väl där tog jag mig ända bort i duschen! Kul, fast jag blev blöt. Brorsan är inte så bra på att torka av efter sig. Mamma placerade mig i köket flera gånger men jag kravlade mig tillbaka till duschen. Hihi, man e ju snabb nu!!

Efter gröten tittade jag och mamma på Bollibompa. Det var en söt delfin där.

Nu är det tid för välling, har börjat dricka fullkornsvälling, det är helt OK! Suss gott!