Vaknade som vanligt numera tidigt .. Lek och bus med mormor:

 
Ritade

Sen tyckte mormor det var så fint väder så vi gick ut på altanen och jag kunde greja lite.


Mysigt värre för solen var t o m framme!

Duschade och mamma tog på mig fina kläder. Vi skulle ju till Ia och Dkk efter lunch. Jag ville prova andra kläder så jag provade och momo tyckte jag var fin i allt!

Mamma passade på att gå till loppis och kom hem med två bra böcker till mig. En var kulig för man kunde vika ut sidan och det blev en stor ballong.

Ikväll har jag sett melodifestivalen! Jag busade lite ... vi kom hem från Ia och Dkk, då sov jag. Mamma bytte blöja och pyjamas på mig när jag sov, eller nästan sov. Så hörde jag något om välling så då vaknade jag och drack den. Mamma sa godnatt och jag låg och snackade med Nallarna. Men ... rätt som det var smög jag mig ut i köket ... Buuu! Mamma och mormor kunde inte låta bli att skratta såg jag när jag dök upp. Så jag fick va med ett tag sa mamma. Jag åt ägg med dillkaviar. Sen gick jag in och kollade på TV. Mamma la fram ett täcke som jag kunde mysa på. Jag hämtade Nallarna och två nappar. Så fick jag lördagsgodis: kex och mjölk. Sen var det mys!


Jag gillar bäst: ThorLeif och han som sjöng på spanska med fina lila tröjan och tanten som var klädd som en Kraa. Det var bäst låtar att digga till märkte jag. Mamma tyckte jag skulle gå och lägga mig innan omröstningen. Så vi gick in och sjöng igenom sovsångerfestivalen. Mamma sa godnatt och smög ut. Vad tror ni jag gjorde?! Jo, jag smög också ut och sa ... Buuu! Då ringde mamma till pappa!! Jag var tvungen att prata med honom och höra att han också tyckte att jag skulle sova. Så vi vandrade in igen. Denna gången gav jag med mig och somnade ... klockan var ju faktiskt över nio!!
Vaknar tidigt här ... igår 6.50 och idag 6.30; mamma är inte glad. Fast det det är mormor! Vi passar på att leka och mamma passar på att sova lite till. Vad har hänt under dessa två dagarna??!

* Varit på Loppan och det resulterade i en buss, en lastbil och fem böcker.
* Träffade mammas kompis som har långt hår och tecknade serier på armarna - konstig farbror men snäll för jag fick sova färdigt min eftermiddagslur i hans säng.
* Bokrea - trist för det var inga kul böcker till mig. Mamma skulle köpa en Sverigekartbok om att bila med barn. Behöver vi en sån? Vi e ju redan proffsbilare!!
* Har fått två extrakusiner: Selma och Clara. Mammma e gudmor till Selma och därför tycker Selma att jag e hennes kusin, typ. Vi hälsade på hos dem igår och jag lämnade mamma i hallen och sprang iväg och lekte med brudarna. De e såååååååå snälla och roliga att leka med. Och vilka roliga saker de har!! Kolla här: glasfyrkant med riktiga fiskar och en stor snigel (han hade t o m ätit upp en av fiskarna!), en snurrboll som är en lampa med många olika färgade minilampor och om man släckte i taket snurrade det runt färgfläckar i taket- så cool!!, en snabb dockvagn, studsibollar som mamma till slut gömde ... Jag fick en supersöt och gossig och stor elefant av tjejerna. Jag hade inte tid att äta mat utan gick till Clara och tog henne i handen och sa "tåm". Sen tittade vi på Bollibompa men jag satt inte stilla så mycket utan sprang mest runt och var glad. Selma följde mig till bilen och jag var ledsen i bilen när vi åkte. Hoppas jag får leka med dem snart igen .. med mina nya "kusiner".
* Imorse kom en gubbe som grejade i alla vaskar. Det var stopp sa mamma och därför blev det stopp för min dusch, idag också.
* Shoppingrunda i stora stan. Jag fick en fin hajpyjamas av mormor. Provade jättefina mössor också men mormor tyckte de var tossiga ... hm, de var egentligen till tanter.
* Min onyttiga dag:bananfluff till frukost, pölse med bröd och festis till lunch, risifrutti till mellis, chokladmjukglass-smakning, halv gröt och halv semla till kvällsmat och som tur är räddade den nyttiga vällingen upp hela dagens matintag.
Förmiddagens höjdpunkter:
* Flera snabba varv med lastbilen, jag t o m flyttade på mattan i köket för att komma fram snabbare.
* Bananfluff till frukost!
* Dusch!! De e så mysigt, alla ankorna och fiskarna fick också tvätta sig ordentligt.
* Hjälpa mamma med att packa
* Rester från igår; dillsåslunch

Bilen var färdigpackad och jag satt i stolen redo för avfärd. Mamma hade nya CD:n med och det är roliga sånger. En halvtimme höll jag mig vaken innan jag somnade in. Vaknade en halvtimme innan vi var framme.

Jag kände igen mig vi stannade framför momos hus. Sen när momo kom ut och mötte oss vid bilen blev jag jätteglad. Jag och momo gick in och mamma packade ur bilen. Jag tog momo i handen och vi gick in till lilla fotot på mig, kollade nallarna och bilarna och ...

Åt korv och plättar till mellis. Sen åkte vi på tur. På Stora mataffären sprang jag in själv när momo gick och hämtade vagn. Mamma och jag kollade en kiten valp. När vi sen kom lite längre in hittade jag en sån cool vagn som jag har sett andra barn åka i. Jag har aldrig fått prova och idag hade jag tur för mammas telefon ringde just då. Aha, min chans ... jag klättrade in i bildelen. Sen fick mamma köra mig och shoppa i den lilla shoppingkorgen. Det var såååå kul!! Man kunde sticka ut huvudet genom framrutan, hänga ut genom sidorutan (raggarstilen enligt mamma) och när bilen stod stilla och mamma kollade för länge på något då stack jag ut fötterna och var på väg att rymma. Det var också kul att att sitta och bara gladskrika och och jubla åt alla människor. Jag ska alltid åka sån vagn i framtida shopping!!

Hemma igen bäddade jag och mamma om soffan till säng. Go gröt i massor. Osh. Satt och tiggde go grön soppa som mamma gjort. Och så välling. Dags att sova. Lite svårt i så stor säng, jag vet inte vilken hörna jag ska sova i. Somnade långt om länge på magen med Nalle under armen och högt upp på en kudde med huvudet.
Hemma igen ritade jag. Det är mysigt.

Fast jag tror vi ska köpa bättre kritor och ta med till momo.

Så var det förlovning på gång. Jag firade med några av mina nya favoriter: havrekakorna med russin i och en flaska vatten, mamma drack te och åt choklad. Hon som förlovade sig ska bli min drottning när jag e stor ... ja, alltså Sveriges drottning menar jag. Mamma e nog min drottning :-)

Såg på Bollibompa och åt gröt coh såg Bollibompa igen. Fast jag e noga med att stänga av TVn när jag äter. Hade gosstund med mammai soffan innan vi gick upp och tog pyjamas och välling. Somnade på studs.
Mellis var en god fluff och lite macka. Gick till återvinningen (jag åkte vagn). Det var en kul väg med ishack och dynga om vart annat. Mamma tyckte inte det var lika kul. Vi såg en tackto och en buss!
    
Därefter gick vi till lekplatsen. Den var alldeles vit. Åkte tre åk rutschkana och gungade lite häst. Sen tyckte mamma att jag skulle gunga babygunga och det var jättekul ända tills jag skulle av. Kom inte loss. Mamma försökte från alla håll men fick inte ur mig ur gungan!! PAnik. Då testade hon att ta av mig skorna och dra ur mig igen, bättre tur. Hm, tänk att få sitta där och gunga tills man krympte i storlek! Imorse när jag vägde mig så har jag gått upp ... drygt 1kg!!

Gjorde mamma glad idag och sov till nästan halv åtta. Jag e en glad skit på morgonen. Genast full i bus och upptåg. Blev snyggt stajlad av min personliga stylist; bruna gosiga manchesterpös, brun body och "alla djur i djungeln-tröjan", givetvis med matchande gröna strumpor. Själv rätt nöjd med klädseln. Grötfrukost och banan. Kossan fick äta resterna:

Sen var det några varv med lastbilen. När mamma var och fixade i köket kom jag på att det var kul att snurra runt, runt, runt ... oj, va svårt det var att stå och gå sen! Prövade samma snurr när vi sen var uppe och borstade tänderna. Mamma tyckte inte jag skulle leka den leken, i alla fall inte intill badkaret. Satte mig i mammas säng med kossan och läste saga. När jag hörde att mamma duschade sprang jag in till henne och försökte ta av mig kläderna. "Uscha", men jag fick vänta till imorgon. Jag plockade i alla fall ut alla fiskarna så att de fick duscha sig.

På med tjocka kläder och åkte till stan. Köpte grovbröd till momo. Det skumpade massor i lilla vagnen när vi körde på kullersten. Jag satt och lät och t o m rösten skumpade. Hemma igen kollade vi i trädgården. Det var svårt att gå på skaren. Sen såg vi Hoppe, Hoppe Hare skutta iväg över fältet.

Till lunch var det min favoritmat: torsk, potatis, dillsås, morötter och sockerärtor - MUMS!!!

Inte ens kossan fick smaka. Det blev en rejäl tvätt för jag dillar ner mig ordentligt när jag mumsar i mig. Lekte lite till innan det var dags att vila. Jag somnade genast.
Jag vaknade redan 5.40 idag. Det var inte populärt. Manmma tyckte jag skulle sova vidare. Jag låg och sjöng, gnällde, snackade och ropade på mamma. Så fick jag komma och ligga hos mamma. fJag örsökte vara lugn och klappa mamma fint på axeln men jag hade sprall i benen. När jag var på väg att gå ner från sängen fångade mamma mig och la mig i min säng med några böcker och tände Kalle Anka-lampan. Det funkade ett tag sen var det dags att gå upp ... "Mamma!!"

Mina favvoleksaker här är gålastbilen. Jag kör runt med den i högsta fart. Idag var jag tvungen att säga 'kta! till mamma så hon inte kom i vägen. Sen har jag en go gossekossa som rullar på hjul. Det är min nya matkompis. När jag käkar står den hos mig på bordet och jag matar den. I eftermiddags fick den t o m följa med och tvätta händerna .. ja, eller nosen.

Efter mellis satt jag och mamma och pysslade vid stora bordet. Mamma gjorde halsband på sin sida och jag ritade med nya kritorna på min sida. Mysigt!

Go omelett till kvällsmat och macka och äpple och mjölk - Gott! Sen körde jag lite lastbil. Har börjat tycka de e kul med traktor och lastbil.

När mamma sa "pyjamas" sprang jag till trappan, fast vi skulle göra välling först. Vi har ju ingen vällingmaker nu när pappa inte är här. Det var gott med välling. Det är så kul för när vi sitter i stora sängen och jag dricker vällingen så lyser lampan bakom oss och det blir stora skuggor på väggen. Mamma gör skuggdjur med händen som äter en massa "gräs" (det är skuggan av mammas hår). Det är jättesött när ankan, fåret eller knölsvanen är där och "betar"!!!  :-)

Jag mös ner mig hos Nalle med nappen i munnen och mamma sa godnatt. Efter en stund kallade jag på henne ... bajs! Igen!! Tredje gången idag. Efter det blöjbytet sov jag gott!

Till imorgon ska jag fixa lite foton!
tom [tåm] - 1; när jag vill att någon ska följa med mig

Jag brukar gå bort till personen och ta honom/henne i handen/armen/kläderna för att betona vad jag vill. Fungerar än så länge bra. Jag fick upp mamma ur sängen 6.30 och hon tom med till toa och fram till skötbordet och när jag visade med ett av mina klättermoves att jag ville upp så fattade hon: "aha, bajjat??!". Bra, mamma!!

Våren e på väg! Under snön finns snödroppar som tittar fram och dessa gula fina vintergäck! Pratade med momo idag och hon har sol och ingen snö!! Jag längtar dit så jag kan sitta på hennes altan och pilla med chipsburkar och tvättklämmor!

'kta  - 1; när jag vill tvätta händerna utan hjälp, 2; när jag vill fram och någon står i vägen, 3; när jag inte vill att någon ska köra kundvagnen, 4; när jag vill leka "Var e Edvin" och gömma mig i mammas garderob, då måste ju t ex mamma 'kta sig så hon inte ser var jag gömmer mig!

För att betona vad jag vill/menar puttar jag bort personen, tar bort personens händer från t ex kundvagnen. Det fungerar och jag blir förstådd. (Fast just kundvagnen fungerar inte om jag 'ktar på den som kör!)

Mysmorgon med grötfrukost, tecknat på TV, köra gå-lastbilen, knappat på telefonen, pratat med momo ... sen var det lunch. Jag fick burkmat för 12 månaders bebis! Det var faktiskt lite gott ... kommer ihåg smaken av flygande Jacob som var en av mina favoriter i burkperioden. Banan till efterrätt. Påklädning och på biltur. Jag passade på att sova. När jag vaknade satt jag och mamma och väntade på pappa. Vi gick in och letade efter honom. Det fanns massor av bilar där. Vi hittade pappa och han pratade och pratade ... bla, bla. Mamma hittade ett lekrum med en tågbana, kul. Jag stoppade in alla vagnarna  i tunneln.

Så var det shopping, jag åkte vagnen med pappa och vinkade och tjoade efter mamma som hörde exakt var jag var. Jag fick hajattack-mockasiner, ganska fina faktiskt. Åt en pölse och bröd med ketchup innan vi åkte vidare.

Matshopping. Vi hittade jättegoda müslikex som jag fick smaka redan i affären - ma! Mamma gick och hämtade fler påsar till kommande utflykter. Hem och dags för mellis. Bananfluff och macka.

Lek och bus. Jag ville ha dicka i min lilla lekservis. Mamma hällde upp vatten och jag gick malligt in i rummet. Ganska snart kom jag tillbaka, eöhh! Eööhh! Stod på tå men nådde inte. Mamma trodde jag ville ha ma men det sa jag ju inte. Prövade igen, men nej. När mamma inte fattade vad jag ville tog jag en haklapp och gick in till soffan. gick det upp ett ljus för mamma ... hon kom eftr mig och såg hur jag städade bort vattnet som jag skvimpat över i soffan. Då fick jag goa klappen och hon sa jag var en sååå duktig kille! Det var när Aja städade efter sina blöta skor som jag lärde mig att torka upp efter mig.  Nu gör jag det ofta; hämtar en bit papper och torkar på golvet.

Idag (söndag) tog jag min städlapp och skulle torka i trappan (hade sett att mamma gjort det förut idag med både vått och torrt).

En glad städpojke (mammas bildbevis så att jag förstår, fortfarande när jag är tonåring,  att jag innerst inne gillar att städa)
Ja, det har varit packdag och resdag , göra bygdendag och mysa med pappadag sen sist ...I fredags åkte vi. Mamma drog ut på det och ville inte jag skulle sova. Jag satt och såg på Nasse och var sååå trött. När vi väl åkte så kom vi nog förbi skolan när jag somnade. Vi stannade efter några timmar på en MAX. Pappa och mamma åt riktigt och jag åt ägg, kaviarmacka och mjölk. Ägg e gott! Eftrer lite glass och blöjbyte åkte vi vidare.

Nästa stopp då var vi i Skåne fast inte framme. Det snöade och jag sprang glatt in på ICA iklädd min gnommössa. Jag åt risifrutti med pappa och mamma shoppade mat. Iväg igen. Mamma tände min läslampa och jag läste i lilla boken med luckorna. Sen ville jag sova. Var ganska kinkig ett tag och kastade nappar och Nalle(!).

När jag vaknade nästa gång var vi framme. Pappa hade t o m packat ina alla sakerna när jag sov i bilen. Jag kom i håg mig och sprang runt i rummen och kollade mia leksakslådor. Kul att va här igen!

Pyjamas på och välling sen la jag mig i lakan som mamma värmt på elementet. Det var lite kyligt men jag hade min fina kofta på och godkände t o m täcket!

... ett av mina konstverk. Fast det blev inte så bra med blixten. Ska försöka få till det bättre med kameran
Imorse var det mycket som hände så jag var tvungen att gå upp och kolla vad som var på gång. Hörde rykten om att pappa skulle va med på TV så jag svajsade runt honom i min pyjamas ifall jag också skulle synas. Det blev inte så utan när jag gått till förskolan var han med i radio. Coolt, pappa i radion ... fast jag hörde inte honom. På förskolan gick allt bra tills mamma sagt hejdå och gick mot dörren. Jag började gråta men hann inte så långt för Jörgen och jag skrev på vita tavlan. Alla ska ha hjälm med till imorgon!! stod det. Frukost var gröt och sen lekte jag med duplo. På samlingen var vi yngre barn i egen grupp. Det var mysigt. Vi sjöng och jag gillade det verkligen. Till lunch fick vi kebabgryta, ris och morot. Det var mumsigt. När jag var på väg till att tvätta händerna stod mamma i kapprummet. Kul! Jag blev jätteglad. hon följde med och tvättade händerna. På med alla kläderna och sen stack jag in och sa hejdå till alla!! Nu kommer jag ju inte vara på förskolan på två veckor för vi ska ju till Skåne och momo.

På vägen hem såg vi bussen, jag vinkade till en bil och flörtade med en tant. Hemma bajjade jag och sen var det helt OK att vila. Jag låg och snackade med Nalle en stund innan jag slumrade in. Vaknade nog lite för tidigt, hade nog inte sovit klart. Var lite tjurig och ville men ändå inte komma upp ur sängen. Mamma satte på en Astrid Lindgren-CD och jag låg kvar och lyssnade. När Hannes kom hem ville jag gå upp. Vi åt mellis ihop. Jag fick också macka, mammas första fruktfluff gillade jag inte .. och det gjorde inte Hannes heller. Sen fick jag bananfluff, de e ju bäst. Efter mellis gjorde Hannes läxan och jag ritade. Tror jag har en konstnärstalang i mig för det bara kommer konst i pennorna. Sen släpade jag upp lekhuset på bordet och fortsatte rita.

Efter mycket lek och spring blir man trött och då e det mysigt att chilla till Bompompa. Pappa kom hem och jag åt både gröt och en hel, stor macka och miniknäcke. Lekte med mina småbilar och sen var det helt plötsligt dags för pyjamas och välling. Låg och läste min julgransbok i sängen en stund innan jag somnade.
Idag åkte mamma och jag till förskolan. Jag gick in glad och vi tog av mig overall och alla ytterkläder. Sen ville jag att mamma skulle ta av sig halsduken men det skulle inte hon. Skulle hon gå alltså??! Ja, hon pussade hejdå och jag började gråta. Carina tog med mig in till frukosten. Efter lek och samling gick vi ut. Jag åkte pulka på lilla gården, sen skulle vi gå över på stora gården. De stora barnen åkte pulka och tefat från jättebacken. Jörgen och jag åkte en gång sen ville inte jag mera. Jag blev lite ledsen och jag och de mindre barnen gick in med Carina. Lunch var fisk och jag åt väl OK, smetade lite i håret. Sen var det vila och jag och Nalle och nappen klev in till vår madrass. Jag sov en liten snutt. Lekte med Nalle sen. De större killarna lekte med lego i kapprummet. En av killarna la saker bak i byxan på oss mindre (så som Aja gömde fisken häromdagen). Just då kom mamma! Kille sa att jag hade bajs bak i byxan och mamma undrade vad han menade. När han igen pekade på mig och sa bajs blev jag ledsen och ville till mamma. Sen hjälpte jag till att klä på mig och var glad när jag vinkade hejdå och vi åkte hem.

Jag lekte och och ritade två fina teckningar. Sen ville jag hjälpa mamma med att tömma diskmaskinen, de e kul. Jag har bra koll på var allt ska va!! Mellis blev pasta med ostsås och majs. Jag fick minipepparkakor och mjölk också! Meir! Pepparkakor e gott!!

När pappa kom hem och jag ätit gröt var jag hur pigg och busig som helst. Jag for omkring, lekskrek, kastade saker och sprang igen. Det var mitt i allt detta som jag kom springandes och poff så var kylskåpsdörren där, mitt i pannan på mig. Boom! Så var jag golvad! Pappa och mamma var jättekonstiga; mamma som tömde tvättmaskinen la en våt, kall strumpa i pannan på mig. Pappa var tossigare han tog fram en mjölkpaket och höll i pannan ... då kom mamma med ett djupfryst paket med gräslök!! Varför gjorde de så?? Jag var så förvånad att jag grät inte så mycket. De trodde jag skule bli blå!?? Hallå!?? Jag hade ju inte målat mig med mina kritor! Så ner igen och härjade.

Ganska snart var jag trött och pyjamas och välling var välkommet! Jag somnade innan Nalle spelat klart!

På eftermiddagen ringde farmor. Hon och farfar har ju skaffat sig en Roddick. Farmor sa att han hade busat massor idag. Han e inte så stor men farmor sa att han hade växt nu. Måste träffa honom igen, hoppas bara att han inte har blivit en jättepudel då!!

Idag har jag varit hos mammas frissa. Hon var snäll. Fast jag ville inte sitta själv i stolen utan i mammas knä. Ibland såg jag en buss köra förbi utanför fönstret, jag skulle låna kammen .. eller borsten. Så jag satt inte helt stilla hela tiden. På slutet började jag känna mig OK där i stolen då hade mamma tagit fram kex till mig. Sen borstade frissan av mig allt löst hår. Mamma tyckte jag var lika hårig på ryggen som när jag föddes!! Så tog vi på mig jacka och jag satte själv på mössan. Det började bli lite kul att springa runt där. Jag var innanför kassadisken och skulle ta pennor jag hittade. Men mamma såg sträng ut när hon sa nej.

Va tycker ni om resultatet??

Nalle, kom in med dig! Mamma får inte se oss!!!


Så .... Var e Edvin???

Buuuu! Tittut!

Titta, vilken go katt!


Står Malva och spanar in mig??!
Mitt i förmiddagsleken var det tid igen att kalla på mamma så vi kunde gå och byta bajjblöja. Jag börjar bli bra på detta nu. Det känns inge bra med bajj i blöjan. Det e t o m så att jag inte vill ligga med rumpan i skötbordet innan mamma städat bort bajjen. Mamma tycker att jag e duktig.

Sen tog jag en ridtur på trähästen. Jag gungar bra på den nu, fast de e lite krångligt och läskigt att ta sig där ifrån. Mamma serverade mig resterna av hennes ägg&kaviar. Gott! Ma!!
Jag har sett på min Nasse-film att han leker med en ficklampa. Så imorse när jag och mamma vinkade hejdå till Lovisa upptäckte jag stora ficklampan som står i hallen. "Ehh, ehh!" Mamma lyfte upp mig och jag fick visa vad jag ville åt. Sen hjälpte mamma mig att hitta mörker, precis som i filmen. Det roligaste var att lysa i taket, det blir en rolig rund stor prick där. Jag ska önska mig en egen ficklampa, denna e lite stor och tung.
Dagens bästa var när jag, mamma och pappa var ute i det fina vädret på eftermiddagen. vi gick till min egna pulkabacke och åkte. Mamma stod där nere och pappa knuffade på eller tvärtom. Sen kom jag på en kul snötrillarlek ... jag gick nerför bakcen och snubblade med ansiktet ner i den mjuka lösa snön. Kul!!

En stor KRAM till alla mina läsare på Alla Hjärtans Dag!
Fcik kokt ägg och kaviar till frukost - mums! Meir (=ma=mer). Sen blev det påklädning och packa väska för jag och mamma skulle iväg till skogen och träffa kompisarna och klappa alla djuren!! Det var minus sex grader och sol när vi åkte. Jag hade långkallingar under joggingbyxorna och overall. På parkeringen kom Ella med mamma och pappa. Hon såg annorlunda ut ... hm! Just ja, hon är ju storasyster nu!! Det syns tydligt. Fast bebis Love var inte med idag, det var bara vi stora barn som skulle träffas. När Malva och Noel kom var vi alla. Jag satt i vagnen och kollade på alla och Noel blygade sig lite. Jag vinkade till Malva men hon såg inte. Så tågade vi alla iväg mot djuren. Först såg vi minigrisarna och vad de nöffade! Sen kollade vi getterna. Jag klappade lite. Mamma tyckte de hade läskiga ögon. Så gick vi till minihästarna fast där var läskigt stängsel med el i!?!? Noel rörde det men det hände nog inget ... eller? Han var i och för sig lite ledsen sen och ville bara vara hos sin mamma. Mamma och jag försökte få kontakt med kossorna men de e trista och bara står och tuggar. Så kollade vi in i ett hus där fanns massor av kaniner av olika storlek och pälssort. I nästa hus fanns massor av höns och tuppar. Mamma och jag lät som tuppar gör och då började de också låta, hihi! Det fanns två stora gåsar .. nä, gäss heter det visst. Utanför fanns en traktor som vi kollade noggrant. Tror att friska luften och tiden gjorde oss hungriga, framför allt oss små. Vi hittade en fin plats med snö, sol, bänkar och bord där vi riggade upp grillen och dukade fram. Jag fick varm choklad. Sen blev det korv både tjock och smal. Efter maten var jag bra trött och ville sova. Mamma höll mig och jag gosade lite. Vi packade ihop oss och gick mot bilen. Efter att ha vinkat hejdå och slängt lite pussar till tjejerna satt jag i bilen. Mamma hann inte mer än ut från parkeringen förrän jag sov.

Nästan tre timmar senare vaknade jag. Efter blöjbyte, fluff, falsk bajj och två bajjbyten var det lek och bus. Åt äpple, kollade nya boken med luckor, kastade klossar och tjoade. Ringde momo men pratade inte mycket. Busade med Lovisa. Jag fick Alla hjärtans present av mamma, det var en Nasse-DVD. Vi öppnade och jag la själv i den. Fast jag hade inte ro att kolla på den. Det var mer saga än film. Sen var det Alla hjärtans middag som pappa gjort. Jag smakade lite lax och dilldippa. Åt massor av sockerärtor, de var både goda och roliga att äta. Till detta drack jag bubbelvatten.

Pyjamas och bus på skötbordet med mamma. Sen välling med pappa och .......ZZzzz! Jag snarkade in snabbt!
Imorse var det grötfrukost till alla men jag dissa min för goa lingonmackor. Sen skulle jag och mamma bli klara att ta oss till förskolan till  nio. Det var grymt kallt när vi kom ut ... -16 grader!! Och jag hade inga vantar!! In på Förskolan och där var Sofia med stora magen. Det var hennes sista dag idag, synd. Jag gillar Sofia jättemycket. Jag hann leka lite innan det var uppställning i kapprummet. Mamma började ta några av Hannes långdanssteg men jag ville inte va med. Så gick vi bort till lekhallen. Jag stack genast till stora rutschkanan. Jag e duktig på att klättra upp och ibland går vändningen perfekt men ibland åker jag nästan baklänges ner. Då hörde jag hur både mamma och Jörgen höll andan. Åkte kompisåk med en av tjejerna. Sen kom Klara och jag fick låna hennes ekorre. Så var det fruktstund. Jag ville ha banan och sen fick jag vatten. Skvalpade lite med vattnet så mamma fick torka golvet. Det var film idag, för alla barnen på hela stället. Det bara vällde in barn. Jag ville inte sitta så jag gick omkring. När "Den vilda bebin"  (det var alltså inte jag utan så hette filmen) började stod jag framför filmduken och mitt huvud stack upp i filmen. Satt hos mamma en stund. Sen såg jag Sofia och då gick jag till henne och fick sitta i hennes knä. Andra filmen var Alfons. Den gillade inte jag. Då for jag runt och kollade ut bakom gardinerna, trummade på stolen, slängde ekorren under stolen och kröp och hämta den ... Undrar om mamma var stressad!?? Efter filmen kramade jag Sofia och så åkte mamma och jag hem. Vi tog en promenad och jag letade efter katten som jag såg hos grannen i onsdags.

Hemma så lagade mamma lunch. Åh, va gott det blev! Köttfärssås och makaroner. Jag åt två stora Spiderman-skålar! Det blev en burk ananas till efterrätt och sen var jag klar för att vila. Sov länge. Upp och busade med syskonen. Till mellis fick jag french toast i form av små hjärtan. Jag åt två mackor, gott!

Shopping, jag skulle köpa korv till imorgon då jag ska grilla med kompisarna. Vi träffade grannen, de som katten bor hos. I kassan flörtade jag med en tant, hon gillade min Peru-mössa som jag hade valt själv när vi skulle åka. När jag hjälpt mamma att packa upp matkassen blev det mys. Jag fick kex och dricka och så såg vi på film. Nu var det djur som skulle spela fotboll.

Pappa kom hem och jag åt gröt. Sen var jag med och smakade när de andra åt. Dagens smak blev: potatisklyfta som dippades sex gånger i saffranssåsen, jätteräka och massor av bubbelvatten. Så var det dags för pyjamas och välling. Halvvägs i vällingen valde jag en kudde i myshörnan som jag ville ha bakom ryggen och så avslutade jag vällingen där.
Lek och bus. Lunch var inge gott. Mamma kom med en knallorange soppa-vill inte ha. Fick pasta, det åt jag. Helst när mamma blandade i en creme fraiche med basilika. Pölse. Lite mer pasta. Mjölk ... oops, det åkte i golvet. Sen var det av med kläderna så geggiga de var och jag sov i bara kort body. Ritade en bild till momo som vi skickade tillsamans med min dagbok till Alla hjärtansbrev. Mellis och sen var det biltur. Först till posten och jag fick gå själv i affären. Jag dök in i bilvagnen, nej sa mamma. Så sprang jag genom grindarna och in i rätt gång, sen styrde mamma mig mot posten. Det var kö. Inge kul. Fick paket. Ny kö. Jag smet till en annan kassa. Fick sitta på kanten vid tanten i riktiga kassan. Jag fick tanten innan oss kvitto, snällt. Frimärken att sätta på alla brev. Till bilen. Ny affär. Jag sprang runt. Det fanns mycket bra grejer i låg höjd som jag kunde ta i t ex böcker, jeans, krukor mm. Mamma kollade på sina saker och jag flyttade runt böckerna. Så råkade jag välta ner lite krukor ... ojsan! Tur att det var i stål, jag satte fint upp tillbaka dem. Sista stället var stora shoppingcentrat. Först gick vi och leta klipptid till mig, fanns ingen. Sen kollade mamma lite affärer till sig. Matshopping, jag fick banan - gott! I kassan vinkade jag massor till tjej när vi skulle gå, hon vinkade tillbaka!

Hemma var pappa och Hannes. Det blev pyttipanna och ägg till kvällsmat, ett glas mjölk till ut på bordet ... Efter maten var det dags för pyjamas och välling. Somnade med det bums!
Vakna ovanligt tidigt. Kanske saknade jag mamma. För hon hade åkt tidigt med tåg till Stockholm. Pappa och jag tog oss till dagis i lätt snöfall. Jag gick själv in, men blev lite ledsen när jag fått av mig kläderna. Det gick snabbt över för frukosten var serverad. Det var en rätt bra dag på dagis, som avslutades med makaroner och korv. Jag åt fyra skivor falukorv, mums.

Så dök pappa upp och jag fick så bråttom att jag torkade av händerna på Carinas blus. Men jag var tvungen att tvätta dem ändå. Sen bar det av hem till sängen och nalle. På vägen hem träffade vi en farbror som hade en stor svart hund. Pappa sa att vi skulle träffa en mindre variant av den på eftermiddagen.

Sömn och mellis, sedan på med kläderna och ut. Ute fick jag syn på en katt som jag smög efter. Den la sig vid grannens hus så jag gick efter. När vi titta på katten kom Lovisa och då blev jag ändå gladare. Vi gick en sväng med pulkan och åkte i min backe.

Efter pulkaåkningen lasta pappa in mig, brorsan och syrran i mammas bil och så åkte vi till farmor och farfar. Där väntade två överraskningar: 12 veckor unga dvärgpudeln Roddick och så mina kusiner. Hunden var jättebusig och hälsade på alla. Jag tyckte han var lite väl framfusig så jag tog skydd hos pappa.

Farmor bjöd på mat. Fast pannbiff är inte riktigt min grej. Pastan var däremot god. Efter maten fick jag prova något nytt som de kallade semla. Det var gott. Så gott att jag glömde att jag hade ett glas med vatten i händerna. Så i ivern att smaska i mig semlan välte jag ut vattnet i farmors soffa. Pappa blev också lite blöt.

Mot slutet blev jag och Roddick nästan kompisar och jag vågade fram och klappa honom. Han ville upp och pussa mig i ansiktet och det tyckte jag var sådär. Sen var det dags att säga hej då till Farmor, farfar och Roddick. In i bilen och sedan dök mamma och en annan tant upp. Mamma och jag satt i baksätet och pratade, men innan vi var hemma så somnade jag. Det var mycket som hände idag, men jag tror att semlan var bäst.
Mamma och jag gick till förskolan. Blev lite ledsen och tveksam när vi skulle gå in. Träffade Jörgen och Filip i korridoren. Sen gick vi in och tog av kläderna. Mamma sa att hon kom och hämtade mig senare. Då började läppen och mamma kramade mig. Jag hängde gosigt kvar vid mamma och sen tog Jörgen mig. Jag grät ... fast inte mer än ut i köket sen var det OK. Åt inte mycket frukost, typ en liten macka. Sen lekte jag med alla sakerna. Klara hjälpte mig att lägga pussel, hon e snäll. Till lunch fick vi fisk och mos och jag ville inte ha. Fick lite banan istället. Sov en stund och sen när jag var på väg att ta min overall, för det gjorde några andra barn, då kom MAMMA!! Va gla jag blev. Jag hjälpte henne att ta fram mina kläder och vi tog på mig kläderna. Så vinkade vi hejdå till alla och gick iväg.

Vi gick bar tvärs över gatan, vi skulle till tant Reidun. Där inne hittade jag en kul brandbil och just då skulle jag in till alla tanterna. Jag blev ledsen och när mamma skulle ta av mig kläderna blev jag ännu mer ledsen. Jag skulle sitta på vågen ... 13,5 kg! Sen skulle jag mätas och jag var fortfarande ledsen ... 89 cm. När Tant doktorn kom skulle jag bygga med klossar och det gjorde jag när hon inte såg. Så skulle jag visa foten och det ville jag men jag höll så hårt i brandbilen. Hon klämde och kände, lyssnade och lyste i ögonen. Slutresultatet var att jag är helt PERFEKT!! Jag är jättefin, helt fantastisk och följer kurvorna!

Hemma åt jag omelett och mackor. Jag snackade och viftade så att mjölkmuggen åkte i golvet. Vi städade upp (först mamma och sen jag med min egen trasa). När mamma sen var i köket blev jag bajig och sprang och kallade på mamma men hon fattade inte vad jag menade. Jag var tvungen att trycka lite till och DÅ fattade mamma. Vi sprang in på toa och jag fick sitta på stora toan! Men usch, det ville jag inte. Så mamma ska köpa en liten potta till mig. Då kanske jag kan lära mig bajja på potta istället för att ha allt i blöjan!

Matshopping. Pratade med en tant där, hon var momo till några barn. Jag vill också träffa min momo. Hemma igen spelade jag tamburin och såg på Nase-filmen. Sen var det "bomp-bompa" på TV. Jag mös med ett äpple i soffan. Mannagrynsgröt och lite mer bus. När vi satte på pyjamasen kom pappa hem. Mamma nattade och sen låg jag i sängen och lyssnade klart på mysCD:n innan jag somnade.

Mamma och jag begav oss ut i det fina vädret. Jag drog bandybollen i pulkan.

 
På stora vägen drog mamma mig i pulkan ... på väg till stora backen!


Här är pulkabacken som mamma hittade. Den e jättekul!


Tjo, vad det gick!


En liten snygg pose i snön.


Min första snöängel!

Efter denna mysutflykt fick jag varm choklad och go lingonmacka! Mums!
Vilken dag!!!
Jag och mamma gick till förskolan idag fast att vi egentligen inte skulle. När vi kom till grinden blev jag ledsen. Så när mamma parkerade vagnen grät jag. Vi gick in och satt en stund på bänken där mamma försökte trösta mig. När vi kom in på Stugan såg jag Carina. Hon sa att det inte var några barn där. Jag och mamma gick in. Jag var lite misstänksam mot att mamma skulle gå. Men hon stannade. Jörgen kom och lekte med oss och hans dotter var också där. Vi la bilar på en bilbana där bilarna hoppade. Kul. Efter en stund ville jag rita istället. Då kom tjejen också och ritade. Det var mysigt att det inte var så många barn där. Jag gjorde en fin teckning och sen åkte jag rutschkana. Mamma såg lite nervös ut, då skulle hon se mig på den i lekhallen för den e mycket högre! Alla barnen kom tillbaka och vi städade. När de skulle ha samling gick jag och mamma hem. Det var sååå fint väder; snö, strålande sol och en -5 grader.

Lunch blev kyckling, pasta och lite laxsås, det var gott. Vila: mmmm, de e mysigt!
Idag hade det snöat ännu mer! Morgonbestyr med mamma: kläder på (Catch me if you can-tröjan och joggingbyxor), frukost (1,5 macka av nya goa lingonbrödet, lite gröt och äppeljuice) och lek på goa mattan. Pappa gav mig lunch men jag var inte så intresserad av mat då, åt morötterna i alla fall. Vila. Det blev en för tidig mellis med smoothie, macka, räkor, ägg och avocado .... mmm, e jag gourmand, eller? Sen packade vi på oss varma kläder och in med vagnen i bilen och for till Mariebergsskogen. Där kunde jag gå runt själv. Vi hittade massa djur som var ute i snön! Först getterna men de ville inte snacka med oss. Sen till grisarna och de var STORA!!

I nästa hage bodde fåren, de var jättesöta när de stora tjocka magarna kom springandes på de små pinnarna till ben som de har - bäää, sa det svarta fåret! Längre bort hittade vi fler getter och sen såg mamma två kor!! Fast det var inte vanliga svart och vita sorten. Kossorna var trista de bara stod och tuggade. PÅ vägen tillbaka hittade vi ännu fler getter som jag t o m klappade!

Det var sååå kul. Jag skrattade och hoppade jämfota av glädje. Inte ville jag gå därifrån heller. Mamma messade till mina kompisar Noel och Malva och frågade om vi, alla barnen, skulle träffas i skogen till veckan. Malva har svarat att hon vill. Yes!!

Hemma igen bakade vi pepparkakor. Ja, lite snurrigt för det gör man väl till jul?! Jo, det var så att mamma hade en degrulle som vi glömt bort så vi bakade upp den.
           
Jag var med och stod på pallen och åt deg och kavlade och åt och tryckte bilar och åt ... Det blev fina kakor och goda! Sen blev det Nasse-film och omelette. Jag geggade med en macka så att jag fick hoppa med pappa i duschen. Jippie! Jag gillar att duscha. Vi städade i duschen med pappas nya städmojäng. Fast jag lekte mest med mina djur. Go pyjamas och välling ... gäsp, vilken dag jag har haft! Godnatt!
Idag var det mammas tur att sova länge och när hon kom upp klädde vi på oss och gick ut i snön. Pappa drog mig i pulkan och mamma hejade på. Hemma igen bar jag lite snöbollar, men va lätt de går sönder! Lunch. Jag var med och la ägg utan skal i kokande vatten. Såg kul ut när det vita fladdrade i vattnet. Men jag var för trött för att äta så jag gnällde och protesterade mest. Till slut gav pappa upp och jag fick gå och vila med N&N.

Efter vilan var det OK med mat. Fast det blev pannkaka med äppelmos och smoothie. Sen gjorde vi oss klara. Åkte till innebandyhallen. Pappa gick och kollade Hannes lag och jag och mamma träffade Aja. Jacob spelade också så vi kollade de riktigt stooora killarna. När det var paus träffade vi pappa och då sa mamma att hon och pappa skulle åka och lyssna på musik. Jag skulle vara kvar med Aja. Det var OK .... tills mamma vinkade hejdå och kastade pussar ... då grät jag. Fast Aja tog upp mig och vi kollade ett coolt spel med ringar man swoooschade iväg.  Då glömde jag bort att va ledsen. Sen gick vi in och satte oss på bänken igen och kollade spelet. Tyvärr vann inte Jacobs lag. Jag och Aja väntade i cafeterian. Jag åt kex och fick Mer ... alltså inte ma utan en MER - hallon/blåbär. Gott. Sen läste vi bilboken som mamma packat ner. Där var bl a en brandbil med. När vi sen gick till bilen vad ser vi då!?!?? Jo, två stooora riktiga fina röda BRANDBILAR!! Alldeles nära. Ja, till och med så nära så vi kunde klappa på den ena! WOW! Undrar om nån av mina kompisar har gjort det?! Jo, Hugo har det vet jag för hans farfar bygger gamla brandbilar!

Sen åkte vi hem till Aja. Jag hade precis hunnit kolla köket och in till soffan när mamma och pappa kom. Jag hann ändå busa en stund i köket. Gjorde en installlation med deras magneter. En liten svart på en stor gul. När mamma kallade att jag skulle komma så busade jag bara vidare. Till slut sa pappa "Hejdå, nu åker vi". VA!?? Igen och utan mig? Då snabbade jag mig ut i hallen. Fångad, det var ett trix. På med kläderna och tossade sista med Aja. Jag kan säga Aja nu!Det låter riktigt bra. Jag övade i bilen till Netto också.

Hemma blev det ny sorts macka, lite överbliven smoothie, gröt och mjölk. Så mätt blev man ju och gröt var det över hela mig. Mamma plockade t o m av mig kläderna vid matbordet så geggig var jag. Sen stack jag iväg och busade en stund i bara blöjan. Jag lyckades bl a skjuta in massor av klädnypor under torkskåpet .. oops! Pyjamas och mer bus. Mamma och pappa åt. Jag drack upp mammas bubbelvatten. Sen tog jag hennes bestick och gick med dem till diskmaskinen. Likaså hennes tallrik. Då tyckte hon att det var dags för mig att få välling. Jag drack bara halva, tror att det var mycket bubblevatten i magen. Somnade efter ett nappkast.
Hoppas att mammas förkylning ger sig snart. Idag har jag glömt att berätta att jag hade bajsat - 2 gånger. Mamma är ju tät i näsan så hon märker ju inget. I vanliga fall brukar hon ju känna lukten. Idag har hon blivit fågelholk två gånger när det var blöjbyte. Öppnar blöjan och upptäcker den e full av bajj och hon som inte hade några våta trasor redo ... det blev balansarbete med min rumpa i luften, knäböj efter papper och kranen på bakom ryggen, blöta papper och fortfarande balansera min kletiga rumpa i luften. Jag var snäll och låg stilla - båda gångerna!
Krya på dig, mamma!
Idag har jag lagat pannkakor med mamma. Hon blandade alla sakerna i en skål och sen fick jag klättra upp på pallstegen och stå bredvid spisen. Mamma skötte spisen och stekjärnet för där var "pshpsh" dvs varmt. Jag skötte smeten och vispen. Ibland spillde jag och då tog jag min gula Edvintrasa och torkade. Jag nådde precis ner i vasken där den låg. Det blev jättegoda pannkakor, det var ny sort med havregryn i. Jag ska säga till Jörgen att jag hellre vill ha havregrynspannkakor till frukost än hans klethavregört!!

Jag åt en och en halv pannkaka: första med banan och glass och andra med äppelmos och turkisk yoghurt - mums!
Pappa har lärt mig att jag ska lyfta på rumpan när jag byter blöjor och byxor ska dras upp. Det blir ju lättare om man samarbetar. Så detta såg mamma en dag för länge sen. Smart, tyckte hon för då slappa hon lyfta mig varje gång. Så när hon ber mig lyfta på rumpan busar jag med henne. Jag bara ligger där och låtsas som om jag inte hör. Pillar gärna med de 4 fiskarna eller idominsalvan eller nåt. Hon kämpar och ber .. .till slut petar hon mig på skinkorna för att jag ska lyfta. Då kikar jag på henne och hon ser att jag driver med henne. Då skrattar vi massor och jag lyfter fint på rumpan!! Hihi!! Eller på bumpan ...

Åt yoghurt och ost till frukost. Klädd i mina snygga lila joggingbysor och vita body med pingviner. Strumporna åkte av. Det e mysigare att springa omkring barfota. Mamma låg i soffan och snorade. Hon har nog snorat upp en hel toarulle - bara på fm! Jag var ganska snäll och lekte fint på mattan. Åt äpple och kex och satt och tittade på TV i soffan. Det var ganska mysigt att softa. Stack iväg och lekte lite på mitt rum, passade på att bajja också. Ville bli av med bajjen så jag sprang in till mamma och kallade på henne. Visade att det var bajs i blöjan genom att dra i byxorna. Hon fattade direkt. Mamma tycker att jag är duktig som säger till och vi ska testa om jag kan säga till innan jag bajsar så ska jag få sitta på stora toan!!

Lunch var macaroni&cheese och falukorv och några ärtor, ananas till efterrätt. Sen är det ju tid att vila. Först rusade jag till sängen och det var mysigt till en början att vila men sen blev jag lite gnällig. Mamma satte på min mys-CD och det fungerade. När jag vaknade var pappa hemma. Jag hörde honom i köket men det var mamma som hörde mig att jag vaknat. Jag ville hänga runt halsen och gosa ett tag. Fortsatte gosandet hos pappa sen. Mamma gick tillbaka och la sig. Jag och pappa käkade. Pappa lunch och jag fluff. Efter det var vi ute i snön kolla här:




När vi kom in gick jag och väckte mamma, tog en bok och la mig för att läsa hos henne. Hon klev upp och vi gick in i köket och jag busade runt. Innan jag gick och la mig städade vi upp bland mina saker. Sen var det blöjbyte, pyjamas och välling med mamma. Puss och godnatt!

Man måste ju va cool när man går på förskola ...


Man kan visa magen lite ... 


Let's rock in school today!

Mamma råkade köpa bigpack med Risifrutti häromdagen. Och jag kan ju säga att jag uppskattade det. Nu är det "ehh" antingen vid äppeljuicen eller vid Fruttihyllan!! Mums!! Fast hon snålar på den nu. Hon säger att det var bara som jag fick när jag var sjuk och matvägrade. Hmm!!

Jag e väldigt duktig att själv äta med sked numera!

 
Här lägger jag sista handen på min installation ...


... Va tycks? Den heter Äpple på T

Igår skjutsade pappa mig till förskolan. Va kul, att va tillbaka! Jag traskade glatt in och vi plockade av mig overall och alla skor, strumpor, fuskpolo och mössa. DÅ .. plötsligt insåg jag att pappa tänkte gå iväg! Nej!! Läppen började darra, tårarna kom och jag klamrade mig fast vid pappas ben. Jörgen kom och jag, han och pappa gick in till leksakerna. Där sa pappa hejdå och vinkade och gick!! Buhuuu! Va jag grät! Jag hade några såna gråtattacker till under dagen men det blev ganska snabbt OK när Sofia eller Jörgen tröstade mig. Lekte och busade. Ville inte ha fisk till lunch så jag åt nån enstaka ärta. Sov en 40 minuter. Pappa kom och hämtade mig och vi åkte vagn hem. Precis när vi var hemma och pappa skulle öppna dörren kom en röd bil ... hm, kände igen den ... Det var ju mamma!

Åt omelett med pappa och sen åkte han till jobb. Mamma och jag var hemma.
 Här har jag brödkorgarna som hatt 

Vi kollade på Kipper-filmen, läste böcker i sängen, jag ritade med mina nya pennor. Har jag berättat hu bra de är!!? Och många e dom. Fast det är nästan roligast att sortera, ena sorten i glasburken och andra sorten i plastburken ... och om igen. Mamma nös och snorade massor så när pappa kom hem la hon sig. Jag var ganska mycket hos henne och tände lampan, torkade hennes näsa (jag vet hur man gör!) och tryckte på knapparna på klockan. Sen var det dags för mig att sova. Go välling och godnattkram.
Jag e ledsen att det skrivs för dåligt på min blogg i dagarna .. min sekreterare e sjuk, dvs mamma. Hon började just blir kry och rask i söndags när hostan kom (den har jag också en släng av, och pappa också). Igår nös och snöt mycket och idag på kvällen ännu mer. Hon liknar Rudolf ...han med röda mulen! Men jag ska va lugn (ja, och snäll också) vid henne imorgon så att hon blir frisk för det finns massor att berätta och bilder att visa ... Lite rubriker:
* Edvin gör installation
* Skrutti gillar risifrutti
* Nya pennor
* Gråt på dagis

Farmor och farfar ska få en hund! En liten svart boll som jag ska gosa med!!
Idag på eftermiddagen var jag ute i tvättstugan, mamma satt i köket och fixade och pappa var lite här och där. Ute i tvättstugan hann jag i lugn och ro bajja. Sen gick jag tillbaka in i köket där jag mötte pappa och berättade: "Bajs!". Han undrade om han hörde och förstod rätt?!? Men efter en sniff i bumpan på mig gick han med mig till badrummet och det blev blöjbyte! Jag är en "Duktig kille" tycker både mamma och pappa. Vaddå??! Alla andra bajsar väl också ;-) 

GoodBajs!
Jag har fått tillbaka matlusten. Så här har helegen sett ut i tallrikarna:

Det var mannagrynsgröt igår till frukost - mums!
Givetvis massor av dicka = äppeljuice
Några sesamkex till morgon-TV:n
Tandborstning
Dicka
Makaroner och vårrullefyllning (dvs köttfärs, glasnudlar, vitkål, lök, purjo, morot, soya)
Fruktsallad till efterrätt
Mellis var dinkelplättar med bananmos i turkisk yoghurt och Västervikssenap (!!) Pappa åt korv och mos och pruttade ut senap och då skulle jag också ha. Brydde mig inte om att både mamma och pappa sa att den inte var gott ... till plättar. Så jag fick smaka. Glatt doppade jag skeden i senapen och stoppade i munnen ... men, usch och fy! Det var starkt och stickigt och hemskt! De kunde väl hindrat mig!!
Druvjuice, fint med röd dricka. Gott, men inte som äppeljuice!
Fick smaka från 4e lådan av pappa ... choklad!! Dumt pappa, nu e jag gråtande skuggan som drar i lådan .... ma! Ma! Ma!
Risifrutti med blåbär - MUMSmums!! Det e min nya favorit.
Välling!

............... Ny dag ......................

Frukost var inte mycket mer än ett bett av oshmackan och några skedar gröt .. ja, och juice.
Mellandicka ... röd druva
Potatisbullar och bacon (smakade lite lingon), bacon var sådär, jag la de flesta i haklappsfickan!
Äppeljuice
Dinkelpannkakor med hallonyoghurt (testade en kapris i väntan på maten, men fy, den fick mamma tillbaka!)
Risifrutti hallon
Avocado och olivknäckebröd
Äpple
Juice
Välling


Ja, det var en riktig gourmethelg! Undras vad det blir för mat i morgon!?