I förmiddags var jag och mamma på öppna förskolan. Det var inte så många barn där. Tre av dem var nog ungefär lika gamla som jag. Jag började leka i bilrummet och sen i kökrummet och till slut hamnade jag med lilla bollen som man ska stoppa in i snurrmonstret. Det skulle läsas saga och mamma tyckte att jag skulle va med och lyssna. Jag satt kanske i 30 sekunder sen hade jag inte tid mer. Så mamma lyssnade och jag stack iväg och lekte. När sagan var klar gick vi och pysslade. Det blev en påskhöna till momo. Vi satte fullt med fjädrar på en klistrig höna. Jag tyckte det var roligast att pensla på lim. Den blev fin med fjädrar i fina färger. Jag var med lite på sången i slutet idag. Jag tog en råtta i påsen och vi sjöng "Var bor du lilla råtta?" Sen fortsatte jag att åka rutschkana. Jag har börjat åka på magen med huvudet först (det har jag sett de stora killarna göra på förskolan). Mamma ser blek ut varje gång jag gör så.

På vägen hem ville jag kasta av mig mössan och det var en kamp med mamma. Det var ju dumt av mig för det blåste rätt kallt. Hemma ville jag ha min bapp och sen gick jag och hämtade Nalle. Jag hann gosa lite innan det var lunch. Nalle satt vid bordet och passade min bapp medan jag åt god sötpotatismos och falukorv. Sen var det gott med vila. Fast det dröjde innan jag somnade.
Det blev en stressig morgon för hela familjen skulle med Hannes på innebandymatch. Mamma, pappa och jag hannmed en affär medan lage värmde upp. På plats i hallen kunde jag sitta still de 8 minuterna som vi hann se av första halvlek. Sen fick jag spring i benen och vi gick ut och åt lunch i cafeterian. Jag åt ett helt ägg, smoothie, knäckebröd och banan till efterrätt. Mamma och jag gick in till pappa och andra halvlek. Det blev två mål för vårt lag och jag applåderade. Fast jag orkade inte sitta still så länge så vi gick ut igen. Jag var på väg att ta med mig en innebandyboll som låg på bänken men mamma sa att det inte var min. Sen sprang jag på upptäcktsfärd. Jag hittade ett rum med en massa tjejer i röda kläder och en norrman som lärde dem att gå i takt med en pinne som nån viftade med i luften ... vad heter sånt??! Jag såg tjejer i somras i Helsingör som gick så genom stan.

Sen busade jag så att pappa fick stänga dörren till tjejerna och gå och låna en boll som jag kunde leka med. Alla storkillar hade boll och klubba och lekte med. Det måste jag också ha nästa gång jag förljer med. Undrar om jag kan ta min hockeyklubba?? Bollar har jag ... fast jag tar nog inte guldbollen!

Hannes lag förlorde och det var sista matchen för i år. I bilen hem somnade jag ungefär i sista rondellen innan vi var hemma.
Imorse  vaknade jag kvart över sex. Förvirrat, var klockan kvart över fem eller kvart över sju då?? Det hade ju börjat sommartid i natt. Fast när jag kom upp och tittade ut så var det vanlig vintertid på altanen, dvs snötäckt gräsklippare, takto, hink och spade. Det var absolut ingen grön gräsmatta, sol, badboll i pool!!

IDag åkte jag och mamma bilen till stan. Det var massor av snö, igen. Jag åkte på pulkan till lekparken vid muséet. Där kom samtidigt Ella, Noel och Malva (ja, åsså deras mammor förstås!). De va länge sen vi sågs så jag kände mig lite blyg först. Jag ville gunga och det är ju alltid kul. Jag skrattar när mamma knuffar fart på mig för det kittlar i magen så gott. Sen plumsade jag runt och till slut red vi häst, först jag och Ella men sen hängde de andra också på. När alla skulle göra sig klara att få till muséet och fika upptäkte jag ett ställe jag ville leka på. Men då satte mamma mig i pulkan och drog med mig till fikastället. Där inne var också kul men jag ville inte gå fint med mamma (som de andra gjorde med sina mammor) och köpa och välja fika. Jag ville springa runt i en upphöjd hörna som jag hittade. Det fanns fönster som jag kunde krypa upp och sitta i. När alla hade handlat blev det mammas tur. Jag fick en banan och satt fint en stund vid bordet. Fast jag ville ner och springa. Då tog mamma upp en muta - bapp! Satt väl stilla en stund till! På vägen hem fastnade jag på lekplatsen igen och mamma tog kort ... kolla här:
Idag har det snöat hela dagen. Det är alldeles vitt på altanen och på min takto!!! Dum! Då kan jag inte hitta den och köra ju. Fast det e ju bra att jag kan bli dragen i pulkan igen.
Sov länge idag. God yoghurt till frukost, efter det ville jag rita. Det blev en teckning sen var det annan lek som gällde:
* bygga med klossar; jag sätter kanske de tre första och sen sätter mamma en, jag en, mamma en osv tills jag river hela tornet.
* läsa bok och säga "e de?", "e de?" till alla bilder
* samla ihop alla mina tre innebandybollar och ... 1 bära runt på dem, 2 kasta och springa och hämta dem, 3 lägga dem i vasken i badrummet, har jag tur är det vatten i vasken och de blir blöta!
* ta bultarna till bultbrädan och springa runt och slå i väggen, dörren eller annanstans - fast då blir mamma arg!
* sätta på radion i mitt rum och lyssna
* leka i ett av mina två kök, t ex salta och peppra eller gå runt med en champinjon i munnen
* rida gunghäst, i högsta galopp!
* leka äta mat; jag hämtar mamma och hon får sitta i soffan sen dukar jag ut tallrikar på bordet. Idag ville mamma ha något att äta med så hon fick sleven. Sen låtsasäter vi och säger "ahhh!", för det är ju så god mat jag bjuder på!

På tal om god mat, vilken lunch jag fick idag - MUMS!! Kycklingfärslimpa och sötpotatismos och majs. Det var så gott!
Jag är väldigt glad i att prata i telefon nuförtiden. I helgen snackade jag ju massor med mamma och idag ville jag ringa momo. Mamma slog numret och jag höll luren. Hon blev så förvånad när det var jag som pratade! Hon undrade när vi skulle komma och hälsa på henne och det e ju faktiskt snart. Sen berättade jag massor om Nii-na, mamma och blomma och ja, nåt annat som var så kul att jag skrattade. Det gjorde momo också! Sen ville mamma prata så jag lekte lite. Momo blev i alla fall jätteglad!!

På eftermiddagen hittade jag min mobil. Den har varit borta länge. Det var kul att leka med den.

"Mamma!" ropade jag pigg och glad klockan över sex nån gång. Mamma var inte lika pigg. Var lite blöt i blöjan så jag fick torr blöja, mysbyxor och lite böcker att läsa i sängen. Det var mysigt att läsa för mina gossedjur. Sen Var det action: tömma diskmaskin med pappa, mamma i duschen och jag hade inte tid att duscha. Sprang iväg med bandybollarna och hittade toadörren öppen - va bra! Då passade jag på att tvätta dem i toan. Det skvalpade och skvätte ganska bra och mamma hörde mig!! Ooops, det blir rätt in i duschen för mig, Hannes hann knappt ut. Sen var det mums med frukost: Yoghurt med mos och kanel.

Vaknar grymt tidigt om dagarna. Låg och snackade i sängen och ropade på mamma ibland. När jag var påklädd hjälpte jag pappa med att tömma diskmaskinen. Jag fick lägga osthyveln på rätt plats, det brukar jag inte få för mamma - och nu vet vi varför. När jag skulle ta på mig overallen upptäckte pappa att han var blodig på sin hand ... men blodet kom från mig!! Som i sången "Hajjarna" ... "å, de kom bloooood!" Jag fick plåster på min lille tumme. Ett fint med en katt på.

På dagis har allt varit som vanligt. Jag gick bakom Carina och sa "Nina, Nina", till lunch var det mos och korv och jag åt längst ... mamma kom och höll mig sällskap på slutet. Jag hade ketchup långt upp på ärmarna.

Hemma sov jag och när jag vaknade var Lovisa hemma. Mellis med fluff, macka och pepparkakor. Sen gick jag och mamma ut på baksidan och lekte. Vi rullade boll på en plastlåda som står där ute. Kul!!

Kvällen var som vanligt: Nasse, äpple och kex, bus med mamma, Nasse, pyjamas, välling och Godnatt!
Vaknade redan vid sextiden. Mamma gick upp och bytte blöja och så läste jag bok i hennes säng. Sen var det dags att klä sig för att gå till förskolan. Katten kom ut på trappan just som vi kom och tåget kom lagom så att vi såg det men slapp att stanna. Det var bara Carina på förskolan och barn förstås. Jag var nästan på väg att hoppa ner själv från mammas knä och gå in men då kände jag mig lite osäker. Mamma gick med in och det kändes bra. Sen vinkade hon hejdå, då kom läppen. Sen var allt OK. Frukost, lek, samling och så var vi ute en stund. Jag ville inte ha mina vantar på. Carina försökte med både de röda och svarta. Till lunch var det fisk - skräll! Jag åt nästan inget utan drack mjölk. Sen var det dags att sova, gott! När Carina en stund senare öppnade dörren kände hon redan då att någon hade bajjat ... det var jag!!Det var en rejäl bajj så jag fick ta av alla kläderna och ställa mig i duschen!! Sen letade de fram extrakläder i min väska. Strax därefter kom mamma. Jag skulle just åka rutschkana då.

Mamma och jag åkte till ICA. Jag postade kort till momo. Sen fick jag köra en minivagn själv!! Det var jättekul. Jag har sett hur man gör så jag stannade och skulle lyfta ner en stor kålrot i vagnen. Nej, sa mamma och istället stannade vi vid havregrynen. När mamma letade i en frys var det någon som ropade "Edvin!". Det var granntanten! I kassan var jag besvärlig för jag fick syn på de stora bilvagnarna. Hemma igen klippte jag lite gräs, gick med pulkan och plockade sten och var på väg till granntanten för att ringa på lilla knappen. Just då öppnade hon dörren och vi pratade lite.

Mellis blev god omelett och pappas tekaka med ost och kalkon. Efter mellis ritade jag. Plötsligt hade alla pappurna åkt ner på golvet. Då ritade jag på bordet ... ooops!! Vi tittade på ny Nasse-film. Nu kan jag härma Speedway, han låter som när mamma blir arg fast mycket värre. Den nya filmen var så bra så att jag nästan inte hörde när pappa kom hem. Pappa gjorde kvällsgröt till mig. Jag fick den i en risifrutti-burk med äppelmos i lilla facket.

Härjade och klättrade med mamma i Fatboy. Sen var det dags för pyjamas och jag pussade mamma godnatt och följde med pappa och vällingflaskan in i mitt rum.
En tur till affären. Det var en liten tjej där som sprang jättemycket fast hon var nóg lite större än jag. Gissa om jag blev sugen att va med och springa!?? Vi köpte inga kul saker ... jo, 'pple. Jag fick trycka på lilla gröna knappen i kortmaskinen, de e så kul!!! Numera e inte kvittot alls så kul att få. På vägen hem åt jag kex. Hemma igen sprang jag in och ville se Nasse. Mamma gjorde paus för pappas goa gröt som jag snabbt åt innan jag återvände till kokudden och fatboy. Jag var uppe ända till åtta sen var Nasse tut. Då tog vi på pyjamas och sen gjorde mamma välling. När jag lagt mig hos Nalle fick jag kalla på mamma för hon hade glömt att ta på mig 'tumpa. Jag fick lyssna på mysCD igen för att stilla mig till att sova.
Efter sovstunden åt jag pappas goda tekakor och pepparkakor. Gott! Sen tog mamma och jag på oss utekläder och gick ut på baksidan. Jag krattade snö och mamma gjorde snökakor .. .en blev en sj/nöstjärna. Sen ville jag klippa gräset så jag gick iväg med klipparen (som jag kallar taktor) och vi tog en tur runt kvarteret. Det hördes när vi kom för det smattrade gott i grusen.
Imorse åkte pappa och han kommer inte hem förrän imorgon kväll! Alltså får jag ta igen allt mys jag missat i helgen med mamma. Jag käkade yoghurt själv och en bit macka. Mamma klippte naglarna på mig och så tog hon fram den roliga filen. Det känns så skojigt i naglarna när hon filar med den. Lite Nasse. Sen var det tid för kläder. Det gick fort på fm. Till lunch var det nudlar - det var skoj att äta - och indisk kyckling. Helt OK. Fast jag "råkade" spilla ut en mugg mjölk. Det är så kul när det blir plaskigt blött på bordet. Det tycker inte mamma! Jag blev också blöt så det blev klädbyte och sen i säng. Hade svårt att komma till ro. Mamma satte på en CD med mysmusik ... så somnade jag.
Mamma ringde och berättade att hon nästan var framme vid stationen. Jag berättade om allt som jag gjort. Sen dröjde det inte länge innan hon stod i dörren. Jag hade stylat mig med ett hårband och det gillade mamma. Och gissa vad, mamma hade med sig en present till mig. Vi ska öppna den nu och mysa lite innan läggdags. Det är skönt att ha mamma hemma igen och hon verkar också gilla att vara hemma igen.

Imorgon får Ni veta vad mamma köpt för något. Sov gott!
Vi gick ut efter mellisen. En kort stund på baksidan sedan tog jag min pulka och drog.  Ibland förstår mamma och pappa inte vad jag vill och då blir jag arg och besviken. Det ska bli skönt när man kan prata mer rejält. Jag blir också arg när jag inte får göra som jag vill. Så blev det nu. Pappa gick med mig och vi kom till busshållplatsen. Jag ville fortsätta till affären men pappa gav mig två andra alternativ. Jag tyckte mitt förslag var bättre. Så det slutade med att jag blev arg och grät. Det hjälpte inte så mycket för vi gick hem i alla fall.

Vi bytte pulka mot vagn och gick till affären. Vi skulle handla ägg och jäst. Pappa skulle visst baka. När vi kom hem var grannens barnbarn Olle ute med sin pappa. Vi hann kasta lite boll innan vi gick in.
Idag serverades det fläskpannkaka till lunch. Om ni frågar mig så tyckte jag att det var sådär. Pappa verkade gilla det för han tog två gånger.
Igår ville jag inte alls prata med mamma i telefonen, men idag kände jag för det. När telefonen ringde så gav pappa mig den. Det var mammas röst i telefonen. Och jag pratade så hon knappt fick en syl i vädret. Och det är rätt ovanligt. Pappa ville också prata, men det fick han inte. För att få vara ifred gick jag in med telefonen på Hannes rum. Jag hade så mycket att berätta för mamma. Hon verkade också ha det bra. Fast föreläsningarna hade varit halvbra. Bäst av allt var nog efterrätten på kvällen. Den får hon göra till mig någon gång.
Vi kör på med tidiga mornar. Fast idag var pappa tröttare. Han får nog gå och lägga sig tidigare.

Jag avslutade frukosten med ett glas mjölk. Jag såg att pappa funderade på att sätta mig i stolen, men sen tyckte att det räckte att jag satt på golvet. Jag dricker ju riktigt bra ur glas och spiller nästan aldrig. Så jag satte mig på mattan i köket. Eftersom jag hört att mjölk är bra för benen så hällde jag all mjölk på mina ben. Jisses, vad pappa ropade och sedan blev det en väldig fart på honom. Av med mina byxor och upptorkning av mattan.

Sedan tog vi en riktig långdusch. Jag vann för jag duschade längst!
Jag tyckte att det var lika bra att utnyttja hela dagen så jag vaknade tidigt idag. Jag mornade mig ett tag och sedan dök pappa upp. Vi tittade på Nasse och åt frukost. Sen var det dags för handbollsmatch. Fast jag tyckte att det var roligare att springa själv så pappa och jag tillbringade mest tid i korridorerna. Matchen var spännande och avgjordes i slutsekunderna och det var Lovisas lag som vann.

På vägen hem stannade vi till på staden och gick in i en konstig affär där det var en massa TV-apparater. Pappa tog med sig en vit låda hem. Jag var trött och somnade i bilen.

När jag vaknade var jag i min säng. Dags för mat och sedan ville jag ut och köra "trakto". Det var skönt på baksidan och jag krattade en del i snön. På framsidan hittade jag min pulka. Den var kul att dra ute på vägen. Det lät så gött. Jag passade även på att prata med den skånska grannfrun.

Med mamma ville jag inte prata i telefon med. Pappa försökte fler gånger, men jag hade ingen lust.

Efter pulkadragningen gick vi in och titta på ishockey. Färjestad var duktiga och vann med 6-0 mot Skellefteå.

Vi hann med en tur till affären innan vi körde den vanliga kvällsrutinen. Jag somnade riktigt gott efter vällingen.
Idag var det någonting på gång. Mamma packade en väska, men inte några av mina saker. Jag misstänkte att mamma skulle åka bort, men att jag inte skulle med.

Pappa kom hem och sedan var det dags att skjutsa mamma. Vi åkte inte så långt och när vi kom fram var det flyplan. Så mamma skulle flyga iväg. Vi sa hejdå och mamma såg lite ledsen ut, gillar hon inte att flyga?

Pappa och jag åkte hem och åt gröt, men inte utan protest. När jag satt i stolen ville jag absolut inte äta, men när jag fick sitta i pappas knä så försvann allt ner i magen. Vällinngen åt jag utan protester.
Kapitel 1: Jobbade med pappa en sväng för mamma skulle klippa sig. Jag var lite i lekhörnan, satt hos farfar och hjälpte honom och sen sprang jag mest i korridoren. Pappa och jag hann gå och handla också. Jag fick smaka våfflor i affären.

Kapitel 2: Lunch med mamma och pappa på restaurang!! Jag fick en bra stol med träkulor. Salladstallrik med gröna långa bönor, pasta och klegga. Sen fick jag långa spagettisar och kyckling. Det var gott och jag skötte mig bra. Ägaren gillade mitt namn!

Kapitel 3: Ella-Bella-Bus! Ja, jag fick besök av Ella och hennes minilillebror Love och mamma. Jag sov i och för sig när de kom men när jag hade mornat mig så kunde vi äta mellis bredvid varandra, som vi brukar när vi ses! Mamma gjorde våfflor med hallon och grädde på. Jag ville hellre ha havrekex och bananfluff. Ella gillade mammas bananfluff, ja och våfflorna.
 
Lille Love låg på golvet och sprallade och lät lite mullrigt ibland. Sen lekte vi med bollar, bussar och böcker. Ella gillade mitt kök. Vi hoppade och busade i Faboy och sen kollade vi på Nasse. Jag satt på min ko-kudde och Ella fick en kudde att sitta på bredvid. När de skulle åka hem vinkade jag i dörren. Hoppas vi kan leka snart igen.

Kapitel 4: Kväll med lek, Nasse och kvällsmat. Sen var det pyjamas på. Vällingen smög jag till mig i soffan framför TV:n och sen gick vi in och letade fram Nalle och napparna i sängen. (Jag hade fyra(!) stycken i sängen inatt!!)
Förskolan var kul idag. Jag snackade en massa. När vi var ute försökte jag mig på att cykla. Det var såååå fint väder solen var framme hela tiden. Jag var väldigt grusig när vi gick in till lunch. Det var hamburgare och mos idag. Jag åt burgaren och drack två glas mjölk. När jag var klar och tvättat händerna sa Carina åt mig "Nu kommer snart mamma". Jag sprang genast till dörren och  väntade Mamma, mamma ... men då sa Carina att mamma kanske kom i andra dörren. Hm, jag var tvungen att springa mellan dörrarna och vänta. Da-daa! Där kom mamma! Jag blev jätteglad och sprang in till lilla vasken och tvättade händerna igen för det är så kul när jag når upp själv. Sen tog vi på mig kläderna, sa hejdå och gick hem. Vi stannade ute en stund och jag kastade bandybollen och sprang och jagade den. Vi var t o m på baksidan och lekte en stund också.

Efter vilan och mellis ritade jag, lekte i stora lådan och busade med Hannes och Lovisa. Det var nog inte mer kul idag ... Jo, förresten ... Välkommen till en ny bebistjej!!! Ia och Dkk har fått en tjejbebis!! Jag ska hälsa på henne till påsk hoppas jag. Jag har redan sorterat ut lite bebisleksaker som jag inte leker med längre.

Mamma har köpt ny Nasse-film till mig!! Fast jag kunde inte riktigt koncentrera mig på den. Det är så mycket nya saker som Nasse hittar. Jag ska kolla på den igen imorgon.

Det var gott att dricka välling och sova för jag var trött efter en dag på förskolan och mycket sol.

Jag ville inte gå upp imorse!! Jag sov som värsta tonåringen. Mamma försökte väcka mig och jag kisade mot henne och tog en ny napp, grabbade tag i Nalle och vände mig till andra sovsidan. Men mamma var envis så jag fick väl till slut slå upp mina melerade. Sen var det rätt OK att klä på sig.

På väg till förskolan såg jag fina katten på trappan. Jag vinkade till honom. Sen på stora vägen såg vi två bussar!! På förskolan kom Jörgen och snackade och när mamma skulle gå tog jag honom i ena handen och en av småtjejerna i andra handen.

Det var fisk till lunch idag, bläää! Otur att jag ska va på förskolan just på fiskdagen. Sen var det sovstund och strax innan mamma skulle komma fick jag smaka en chokladboll som de hade gjort. Mums! Carina tog på mig så jag stod redo när mamma kom. Hon avslöjade lilla kakintaget genast, jag hade inte torkat bort chokladen runt munnen!! På vägen hem berättade jag om vad jag gjort hela dagen.

Hemma mös vi. Jag åt banan, tog en bit och gick in i min "hydda" och satte mig.

Sen läste jag lite i mina miniböcker och ... givetvis ... såg på Nasse!! Mamma hade köpt nya tröjor åt mig som hon passade på att prova under tiden jag satt stilla med Nasse. Jag gillar den lilarandiga!

Så var det dags för shopping. När vi körde iväg såg jag en katt till. Sa det till mamma och hon stannade så vi kunde kika på den. Tänk, jag upptäckte den själv.

Hämtade pappa till shoppingturen. Fick åka vanlig vagn och inte roliga bilvagnen. Hemma igen var jag hungrig så jag åt jätteportionen av pappas goa julgröt. Jag hade på den nya haklappen som vi köpt. Den fungerade bra.

Ikväll var vällingen för varm. Jag tog undan flaskan och sa "vam", mamma gick ut och kylde den och sista slurken drack jag i sängen med elefanten som ryggstöd.
Pappa kom hem lite tidigare måndag eftermiddag. Snart förstod jag att det berodde på att mamma skulle iväg på någon jobbgrej. Hon susade iväg i sin röda bil och det sista jag såg av henne var hennes vinkande hand. Efter ett tag hemma gick pappa och jag en promenad till affären. Det var inga stora inköp, men pappa skulle hämta ut ett paket. Han hade äntligen fåttt sin Fat Boy. Och gissa om det var ett stort paket. Postkillen fick inte ut det från postrummet. Pappa fick hjälpa honom att lyfta det över disken.

Pappa såg lite fundersam ut. Hur skulle han få hem både paketet och mig? Det undrade nog de andra i affären också för de kom med en del kommentarer. Men på något sätt så fick vi hem paketet. Jag hjälpte till genom att komma med glada tillrop och hålla mig still i vagnen. Pappa stack ner handen i paketet och bar det som en stor kasse och på axeln. Det är nog tur att vi bor så nära affären!

Hemma öppnade vi paketet och i den låg en stor svart säck. Den var jättekul att slänga sig i och sen gick det att ha den som fåtölj. Jag tror att Hannes och Lovisa också kommer att gilla den.

När mamma kom hem var jag fortfarande vaken. Hon fick ge mig välling och sedan var det godnatt. Innan jag somnade hörde jag hur mamma prövade Fat Boyen och hon verkade också gilla den.



Här ser Ni hur stor lådan var eller hur liten jag är. Lådan blev förresten en jättekul lekgrej. I den kunde jag gå in med min gåvagn och parkera den där.

Imorse såg jag på Nasse-filmen. Efter frukost var det tråkiga mammanyheter och pratprogram ... men så råkade mamma trycka på fel knapp och då kom Nasse!! Fast det var en ny ... va?! Mamma upptäckte också att något var konstigt. Det visade sig att Nasse går som avsnitt på TV varje morgon!!! Mamma, spela in, tack!!


I förmiddags efter ett antal "testa mammas gränser" hemma gick vi till Öppna förskolan. Det var ganska många barn där. Jag ville inte gå in utan mamma. Lekte med bollar. Stoppade dem i snurrmaskinen där bollen kommer ut på ett av fyra möjligheter. Kul! Sen tog jag med två bollar och klättrade upp i rutschkanan och kastade bollarna först och sen åkte jag. Gång två försvann den gröna bollen. Mamma och jag letade men vi hittade inte den .. ooops! Sen var vi inne i rummet med spis och tvättmaskin och lekte. Mamma satte sig vid stora bordet och jag åt lite banan men sen återvände jag till rutschkanan. Ibland tjoade jag på mamma för att kolla så att hon såg mig. På slutet är det dags att städa undan och det vill inte jag så när mamma tog min leksak och satte på hyllan (som alla andra barn och mammor gjorde) så blev jag argledsen och storgrät. Det var dags att sitta på mattan och sjunga men jag grät och surade. När jag kom fram satte mamma mig i sitt knä. Jag hade tålamod i två sånger. Sen skulle varje barn ta en leksak i en påse som vi skulle sjunga om. Då ville jag också ta ... men jag var barn nummer 11 av 12!! Då tröttnade jag och åkte rutschkana resten av tiden.

Lunch och lite mycket kladd tyckte mamma. Fruktskålen åkte ut över mig och golvet. Det var gott att vila sen!

Sov länge och ville inte gå upp. Det är så gossigt i min säng!! Jag goar ner mig i kudden och gossar in mig bland alla mina djur. Kramade stora elefanten massor och vägrade kliva upp. Mamma gjorde mellis. När jag väl kom upp så ville jag inte byta blöja - gråt. Mamma gav mig en minibok - ville jag inte ha, mer gråt. Mamma la undan boken - då ville jag ha den, mer gråt ... osv. När vi var klara kom pappa hem. Mamma sa hejdå och åkte iväg. Jag vinkade till henne i dörren och skickade iväg pussar.

Du ska få höra om Fatboy imorgon ... hur han kom hem till oss och vilket stort garage min gåvagn har fått! Ska ta en bild också!

Förmiddagen blev:
* Började ropa på Aja redan vid sju. Mamma kollade om jag ville komma upp men jag och filosoferade och ropade vidare. Aja kom inte, sov nog med öronproppar!
* Lek
* Frukost
* Dagens bus: smet in på toa när mamma glömt stänga och drog ut hela rullen toapapper på golvet i hallen. Var för tyst  så  mamma kom på mig annars hade jag hunnit göra minibitar av alltihop!

* Barnprogram
* Tigga frukost #2 av pappa - grapefrukt e surt!!
* Dusch
* Lunch och en trött pojke vilade i 2 timmar

Vaknade av att solen sken, jag ropade på mamma och hon kom och hämtade mig. På med overall, skor och mössa och sen var det mys, lek och mat i solen på altanen. Körde med takto, spelade bandy, sorterade klämmor, räfsade snö och kastade boll. Hann knappt smaka på korven som mamma och pappa grillade åt mig. Kröp upp i en stol bredvid mamma och åt äpple. Mysigt i solen.


När vi gick in såg jag på Nasse!!! Hela filmen. Det var kinktid sen. Jag fick syn på en katt och vi kikade på den genom dörren. När jag inte fick klappa den och leka med den blev jag sååå ledsen. Var tvungen att få bapp och sitta hos mamma och kolla på Bollibompa. Då ringde det på dörren och farmor, farfar och Roddik kom. Han e söt den lille mjukisen men jag gillar inte att han hoppar så, jag blir lite rädd då. Jag fick sitta hos farfar och vi kollade TV, då kunde inte hunden komma upp på mig. Sen åt vi middag allihop. Det var pasta och kyckling, jag fick sån rolig riv-osh på. Visade farmor mitt kök. Läste lite i mina miniböcker och sen var det dags för pyjamas. Körde lite vagn innan mamma hade gjort vällingen. Vinkade godnatt till alla och rusade sen in till mamma och vällingen. Mums! Hade turen att det var tre bapp i sängen! Det e så mysigt att ligga och pilla med en, en i munnen och det finns ändå en att byta med!!
Jag har börjat gilla att prova skor. Pappas stövlar är roliga. Mammas gympaskor trillar jag med när jag ska försöka gå , de e för tunga. Hannes luddinnskor e också rolig.

Mamma plockade fram de här häromdagen. De e också för stora men jag hoppas jag kan ha dem till sommaren för de e coola.



Jag provgick dem efter en dusch med snygga lila luddrocken till. Va tycks??
Lördagmorgon med pappa. Sen åkte han med Lovisa på handbollsmatch. Och gissa vad det gjorde mamma och jag också, samma match. Lovisa var med och spelade och det ville jag också. Men jag fick inte låna bollen.

Hem igen åt lunch, sov och sedan var det städdags. Jag hjälpte till med lite av varje. Fast mest titta jag på Nasse. Han är min absoluta favoritnalle.

Mannagrynsgröt är också en favorit.

De andra skulle se på melodifestivalen, men jag är en kille som håller på mina rutiner så jag körde välling, napp och nalle strax innan åtta. Om Du undrar om det var rätt låt som vann, så har jag ingen aning.  
Imorse vaknade jag tidigt. Jag var blöt i pyjamasen. Det blir mycket kiss på natten och eftersom jag gillar att sova på magen så läcker det nog ut lite. Frukost var mest mjölk och lite ägg. Fast lite senare smög jag mig tillbaka till frukosten som stod kvar och mamma satte mig i stolen. Jag började äta yoghurt, det gick inte så bra för jag tappade det mesta på tröjan. Mamma gjorde något annat så hon såg inte hur geggig jag blev. Åt lite till och kom på att det var kul att gegga in allt på tröjan ... då kom mamma! Hon hade svårt att bära mig in till badrummet. Klädbyte! 
 
Sen härjade jag. Mamma tyckte vi skulle åka till öppna förskolan så att jag fick busa av mig. På med kläder och redan 9.30 var vi iväg. Men mamma anade att något var fel när parkeringen var tom. Mycket riktigt "stängt p g a sjukdom". Va trist!! Då ringde mamma till farmor och Roddik och frågade om vi fick komma dit och leka. Farmor blev jätteglad. Jag gick själv upp för trappan och ringde på klockan. Hunden hoppade runt mig när jag kom in. Det var lite läskigt så farmor tog upp honom. Jag klappade lite och han e jättemjuk. Fast jag tyckte det var säkrast att sitta i soffan så Roddik inte kunde nå mig. Jag fick ryska dockorna att leka med och sen såg jag pennorna så jag fick rita lite. Farmor gjorde bulle med grädde i och jag fick mjölk i silverkoppen och skorpa. När vi skulle hem följde farmor och Roddik med ut på gården. Jag och Roddik sprang runt ... ja, det var nog mest Roddik som sprang runt mig!! Han var jätterolig och skällde och hade nosen full av snö. Jag tyckte det var sååå kul och det tyckte en granne också som satt och kollade och skrattade åt oss uppe i ett fönster.

Efter lunch vilade jag. Framåt eftermiddagen tittade jag på Nasse och mös med pepparkakor som jag fick av Hannes. Då kom Aja! Jag hade inte så mycket tid att busa med henne för jag kunde ju missa Nasse då. Fast när hon skulle åka sprang jag ut och vinkade och kastade pussar åt henne!

Jag har fått en potta! En grön. Ibland sätter jag mig där men jag vet inte riktigt vad jag ska ha den till. Stol? Kan man sitta där och borsta tänderna?! Idag innan jag skulle gå och duscha tog mamma av mig kläderna och satte mig på pottan. Hon sa att man inte skulle ha byxor på på pottan. Jag var snabbt upp igen och tog min lila luddrock och stack till duschen. Där blev jag kissnödig .. ooops, kiss på golvet! Det var det jag skulle gjort på pottan sa mamma. Duschade länge, länge. Alla djuren fick också tvätta sig. På slutet fick jag själv hålla i duschen.

Vi var ute en sväng och jag körde min takto .. ja, eller gräsklippare. Sen var det lunch. Mamma gjorde god kasslersås till pastan. Vila.

På eftermiddagen lekte jag som vanligt, pappa kom hem tidigt. Jag kollade på Nasse. Min favoritscen är fortfarande när Nasse cyklar och kaninerna åker så att det blåser i öronen. Ha!

Till kvällsmat åt jag gröt och sen middag med familjen: fisk med ägg- och persiljesås. Strax efter var det dags för välling och sängen. Gott!

Iväg till förskolan, solen sken lite grann. Det var lite läskigt när mamma skulle gå så hon följde med in och kollade in en takto. Sen tog Jörgen mig till frukostbordet och mamma gick till jobb. Efter frukost var vi ute. Det e jättehalt på vår gård. Jag tyckte det var säkrast att sitta på en pulka och det var alltid nån som ville dra mig. Till lunch fick vi falukorv och pasta. Just när jag var klar kom mamma. Vi åkte vagn hem. Pappa var hemma och åt lunch sen skulle han fyga till Stockholm. Jag var trött så jag ville ha bapp och gå och vila.

Idag heter dagen Edvin och min kompis fyller två år idag. Jag har skickat brandbilskort till honom. Mamma tyckte vi skulle fira Edvin med pannkakor. Det gjorde vi i massor. Lovisa och mamma stekte pannkakor, plättar och hjärteplättar. Jag stod på pallen och rörde i smeten. När jag tröttnade satte mamma mig i min stol och jag fick plättar med sylt och yoghurt på. Jag åt nio stycken!!

På kvällen kom inte pappa hem men det gick bra ändå. Jag åt gröt och så var det dags för pyjamas och välling efter en stunds lek. Godnatt alla!
Busade med mamma och ville inte kliva upp imorse. La mig med Nalle och gosade ner mig i kudden gång på gång. Fast vi hann i tid till förskolan ändå. Vet ni vad som hänt?!? Goa (Sof)ia har fått en bebis!! En tjej!! Yiiiiiiha! Vi tog av mig kläderna och hängde upp. Mamma fick hejdå puss och kram och sen gick hon och jag gick in till de andra barnen. Dagen har bara flugit iväg, ätit, lekt, ätit, sovit. Jag sov längst av alla idag. Annars brukar ju det var jag som vaknar först och går runt och tänder lampan och e busunge. Carina började ta på mig overallen och plötsligt stod mamma i dörren. Mamma!

Vi åkte på matshopping och jag berättade en massa för mamma om dagen. I affären hörde jag hur ett barn skrek vid kassan ... så jag svarade genom att också skrika. Alltså inte gråta utan mer låta! Mamma skrattade åt mig. I bilen hem diggade jag och mamma till musiken. Det var en ösig låt med MC Hammer. Fast jag åt ju kex och då kunde ju inte jag klappa händerna!

Mellis var pepparkakor ... ma! Då fick jag en jordgubbssmoothie istället - smart drag av mamma för jag glömde bort pepparkakorna! Sen var vi på mitt rum och lyssnade på Eeeeeeeeeeemil - sången, jag läste bok i kuddarna och mamma läste tidning i stolen. Vid fem började jag bli sugen på att se Nasse. Tåm!  Jag visade mamma var knappkontrollerna var, pekade på Nasse på fodralet och pekade på TVn. Hon fattade. Min favoritscen är när Nasse och kaninerna cyklar. Då skrattar jag. Sen tog filmen slut! Det var bara en massa text och mamma stängde av TVn. Jag blev så ledsen!! Tårarna rann och jag ville ju se mer!! Mamma fick trösta mig.

På kvällen hjälpte jag till i köket: jag sopade, släpade in pallen, rörde i smeten, krossade äggskal och kastade dem på golvet, la tvättklämmorna i hålet på pallen och torkade lite här och var med min trasa. Kvällsmat blev mjölk och raggmunk med röd sylt. Det var så där gott. Gjorde inget för det var dags för pyjamas och den alltid lika goda vällingen!
Go lunch: makaroner med kassler-ost-sås och majs. Var jag trött sen, eller? somnade ganska snabbt och sov i två timmar. Ville genast se på Nasse och när mamma inte förstod, .. eller låtsades att hon inte förstod, så blev jag jättearg. Ja, så arg så jag gråter och lägger mig ner på golvet och gråter för att sen gå fram till TVn och försöka slå på den. Vi bytte blöja och sen kompromissade mamma att jag fick se ett avsnitt Nasse medan hon gjorde mellis. Jag blev ändå arg och grät när mamma kom och pausade Nasse. Vägrade till en början att äta. Men sen upptäckte jag att smoothien var ovanligt god (björnbär och jordgubb). Efter mellis sa mamma magiska ordet Traktor och vi gick ut och lekte med traktorn

(fast mamma kallar den gräsklippare?!?).

                                             
Jag kastade med bandyboll ....  och .....  mamma gjorde snögubbe.

Sen gick vi på kattjakt ... ja, det är rättstavat. Jag vill se katt och vi kollar överallt där vi vet att det bor katt. Idag såg vi en stor långhårig hund istället. På slutet av kattjakten fick vi bråttom för det var dags för Bollibompa.  Jag missade början men sen tittade jag ända till att pappa kom hem. Grötdags. Mamma lagade mat och hade hittat några favoritbröd från Indien Roti som jag åt till min gröt. Goa!!

Lite bus och brottning med pappa sen var det tid för pyjamas och välling. När mamma sa godnatt sträckte jag upp foten och sa 'tumpa, hon hade glömt att ta på mig strumporna! Somnade genast!
Imorse hann jag se lite på TV innan frukost. Inte för det blev mycket mat .. lite mjukost och dricka. Sen lekte jag med bondgården, plockade ut bilder i min nya bok där man räknar olika saker på varje sida. Mamma gjorde oss klara och efter en banan åkte vi till mammas jobb.

Spännande! Redan på parkeringsplatsen kom några stora killar gåendes. En annan kom på cykel och slirade förbi mig jättenära. Jag blev nästan lite rädd och mamma tyckte att det var en dum pojke. Inne i huset fick jag springa. Jag fixade trapporna superbra, jag klev och tog ett trappsteg med varje fot som jag sett vuxna gör. När vi tagit av jackorna kom massor av kändisar och alla ville titta och prata med mig. "Va stor han har blivit" var vanligaste kommentaren. Så gick vi upp till en tant som skulle hjälpa mamma med nån datagrej. Jag fick sitta fint på en konstig stol och äta äpple och leka med en stor klump av lysfärgade papper. Sen fick jag ett block och penna så jag ritade lite. Nere igen bytte vi blöja och sen hittade jag en fotboll. Den kastade jag med och sparkade på och jagade och skrattade och sprang ... Jag hittade två stora nästan tomma rum där jag kunde leka själv. Några gubbar satt vid ett bord och skrattade när jag kom med bollen. Mamma kom sen och hämtade mig och vi jagade Tant Astrid. Så gick vi upp i långa korridoren där jag kunde springa. Det var jättekul. Vi träffade Josefin i korridoren, jag hade knappt tid att prata med henne för jag ville springa vidare. Både jag och mamma var röda på kinderna av allt spring. Vi tog på oss och sa hejdå för denna gången.

Jag gillar min förskola massor men jag tycker det verkar kul på efterskolan också. Tänk när jag ska gå där med likadan luvtröja som alla andra och det står Edvin i rumpan på mina mysbyxor - WOW!
Sov ända till lite över åtta. Ville inte gå ur sängen sen utan pekade på bok i bokhyllan. Jag hann med att läsa fem stycken innan mamma tyckte vi skulle byta blöja. Frukost sen lek och sen bajj. Efter klädbyte och att vi fått upp pappa så gjorde vi oss klara att åka till IKEA. Det snöade ut igen. Jag åkte kundvagn och lekte tittut med en tant som gick bakom oss på sängavd. På barnavd ville jag ner och leka i rummen och kolla in alla nallar och leksaker. Jag skulle sitta kvar sa pappa. Jag fick en potta?!! Mamma valde ut plastboxar till mina saker hemma. På tygavd släppte pappa ner mig vid en lekpelare, detta ångrade han en kvart senare. Jag hade ju jättekul med alla snurror och trycka på knappar så när pappa tyckte vi skulle gå satte jag igång mitt "vill inte"-skrik. Mamma väntade längre bort och ville inte riktigt känna oss. Jag hördes över hela stället! Pappa sprang bort till mattorna med mig på armen och låtsaskastade mig i en paperskorg. Borta på förvaring hade jag lugnat mig och mamma hade hittat min bapp åt mig. Sen gled vi på ganska bra till korvkön. Guuud, vilken tid det tog där! Jag ville ha dicka. Sen blev det korv, bröd, ketchup och äppeldricka - Gott!!

i bilen hem somnade jag. Mamma bar in mig i sängen och jag somnade om.Två timmar senare vaknade jag och upptäckte min Nasse-bok i sängen. Så när pappa kom förbi låg jag och läste.

Mat - lek - mat - lek - handyman med pappa - lek - pyjamas - lek - välling - sova!


Jag och alla mina djur ... Nalle ligger bakom min bumpa.

Vaknade i vanlig tid, lite nyfiken på om mamma och pappa kommit hem från konserten.  Jorå pappa tittade in och såg lite trött ut. Vi gick ut och åt frukost och titta på Nasse. Han är riktigt bra han. Sen kom mamma också upp. Efter hennes frukost var det duschdags. Jag hade så mycket att göra att pappa fick lösa av mamma. Alla djuren skulle duschas och jag tvättas och sen var det så skönt att jag bara satt och njöt. När man duschat och torkat sig är det gott att ta på sig sin morgonrock. Den är go att ha även när man inte duschar. Jag gör som pappa och brorsan har min på utanpå pyjamasen. (kolla in bilden)

Mamma åkte på stan och jag sov efter lunchen. När jag vakna gick jag och pappa ut. Jag tog chansen och knata iväg upp mot vägen. Pappa föjde med och jag väntade bara på att det skulle bli stopp och vända hem igen, men inte idag. Uppe vid vägen tog jag höger och småsprang vidare mot bussgatan. Pappa hängde på, jag ville till affären, men det blev ett varv runt kvarteret. Så var vi hemma igen och då gick vi på baksidan och lekte med de leksaker som fanns där.

När vi gick in så kom mamma och sedan var det lördagsmys ända till läggdags.


I fredags skulle mamma och pappa på rockkonsert med Ulf Lundell.

Jag fick inte följa med. Konstigt, för jag har ju mina gröna hörselskydd!??


I alla fall så skulle Aja komma och leka med mig. Det var jättekul. Jag blev så glad när hon kom att jag sprang fram och kramade hennes ben. Mamma visade runt bland välling, myskex, pyjamas, DVD-kontrolleroch annat som är bra att veta inför en fredagskväll med Edvin. Mamma och pappa gick iväg och jag tittade på Nasse så det gick inte att störa mig för att få en puss. Sen frågade Aja om jag vill ha omelett och det ville jag ... men den var klar var jag inte sugen på det. Då fick jag gröt istället. De va gott, men vad snabbt det tog slut! Ma! Jag fick en portion till, mums! Sen lekte vi och kollade lite till på Nasse. Mamma? Nii-na? Pappa? Nej, de är och handlar, sa Aja. Hm, om jag känner mamma rätt kan det ta tid. Lika bra att lägga sig. Det var ju sent så vi gick in och tog på mig pyjamas. Aja var duktig på att byta blöja och ta på pyjamas! Konstigt för hon kan ju inte öva på sånt hemma på Calle och Jacob!?? Sen var det dags för välling. Vi satt i stolen, jag satt i Ajas knä men vågade inte helt gosa in mig. Sen var det Nappen och Nalle som gällde!

Nati, natti Aja!

... min sekreterare strejkar! Hm ,jag måste lär mig skriva kanske? Jag har kritor i alla fall.
Vaknade vid sju och var kramig. Hade bajjat så mamma bytte blöja och vi skulle leta kläder till mig, men då smet jag. När mamma fick syn på mig igen hade jag tagit av mig blöjan. "Ok", sa mamma, "du får duscha!" Det blev en lång dusch för jag började duscha med mamma och slutade med pappa! Gröt till frukost. Kollade lite i mina böcker. Blev sugen på osh. La min ostskiva på soffan och gick och hämtade min stekspade. Sen var det lek och bus. Mamma hittade mig i hallen när jag provade pappas stövlar. Det var bara stövlar och en överkropp kvar av mig. Sen åt jag banan, mums! Mamma klädde på oss och monterade vagnen. På väg till Reidun såg vi en buss!! Jag hann leka lite i väntrummet innan det var min tur. Inne hos Reidun hittade jag både ficklampa och två bollar som mamma tog ner och jag kastade runt med (alltså bollarna). Sen tog mamma av mig på ena armen och jag satt i mammas knä. Jag kollade ut om det kom någon buss och då satte Reidun plåster på min arm ... hade det hänt nåt?!? Hörde att jag kan bli prickig och varm om en vecka eller två. Hoppas jag slipper.

Lunch var makaroner, majs och falukorv. Åt stor portion. Blöjbyte och vila!!
Bapp - det är bara precis vad det är; gott, mysigt nödvändigt när jag ska sova eller är trött och vill mysa.
Idag tog jag med lilla boken åtta till förskolan (har jag berättat om böckerna??! Det är 20 miniböcker som alla handlar om var sin grej t ex en siffra, en färg eller form. Inte nog med det utan musen Manne gömmer sig också i varje bok. De e jättekul! Idag har jag försökt sätta upp dem på kylskåpet men de trillar ner. Mamma försöker förklara att det ska vara magnet för att de ska sitta kvar. Hm, magnet e ju en sån Nasse har i filmen ...). I alla fall på förskolan gick det bra t o m när mamma gick. Jag hade lilla boken och mamma vinkade hejdå. Frukost, lek och bus. Vi gick ut efter samlingen. Det var väl lite plums i snön men sen hittade jag en rolig plats alldeles för mig själv. Det var vid takkanten, om jag stod under den så var det som en minidusch! Snön blev vatten och dripp-droppade på mig. Så där stod jag och blev våt tills Carina kom och lyfte bort mig. Till lunch var det köttfärslimpa, det var gott. Jag var kvar och åt till siste man. När jag skulle springa till tvättstället så var mamma i hallen. Vi tvättade händerna på lilla toan.  Vilken bra toalett; det var ett minihandfat för såna småttingar som jag och jag kunde själv öppna stänga vattnet "Kta!" sa jag och knuffade bort mamma. Jag gillar att tvätta händerna!

På parkeringen kom en jättelastbil just som vi kom ut! Den parkerade alldeles intill mammas bil. Wow! Vi åkte och handlade. Jag fick sköta knappsaken som piper när man lyser in en vara. Den e kul. sen fick jag ta klisterlappen i vågen och sätta på påsen med äpple. I slutet av affären blev jag trött och ville ha min bapp. Gissa vad!? Mamma hade ingen med sig varken i jackan, väskan eller i bilen. Kör fort hem till min bapp, mamma! Sista biten petade och kittlade mamma mig så att jag inte skulle kunna somna innan vi var hemma. Jag tror jag somnade genast i sängen med alla gossedjuren och min bapp!

Två pannkakor till mellis - gott! Sen lekte jag med miniböcker, smet in på Hannes rum som han glömt att låsa, la pussel, körde vagn. När jag tröttnade hämtade jag mamma och ville kolla på Nasse. Han e för mysig. Lovisa kom hem och vi kollade Nasse. Vi t o m kom ihåg tiden så jag hann se lite Bollibompa.

Till kvällsmat åt jag pyttipanna, ägg och chokladglass. Vi satt länge och pratade och tossade vid bordet. Sen var jag med Hannes och Lovisa och gjorde armhävningar på golvet. Snacka om att man blir trött. Hann med en kvällsbajj också som pappa tog hand om eftersom det var dags ändå för pyjamas. Välling och godnatt. Mmm, rent lakan ... ZZZzzzzzz!
Idag har det varit kul på förskolan. Jag hade läppen framme lite när mamma skulle gå men sen gick det bra. Var inte så sugen på frukost. Lekte. Sen gick vi ut. Det var massor av snö. Vi åkte inte pulka utan plumsade bara runt i snön och hade kul. Till lunch var det fiskbullar och det var gott för de låg i dillsås. Sen tog jag Nalle och nappen och somnade snabbt. När jag vaknade satte jag mig vid bordet och ritade. Det dröjde inte länge förrän mamma dök upp. Kul, för idag var det drop in-fika. Mamma satt hos mig, vi åt jättegod chokladkaka. Ma! Jag ville inte sluta rita utan ritade och satte på korkarna. Till slut busade jag till det och kastade alla pennorna i golvet. Då fick jag hoppa ner på golvet och städa tillbaka pennorna. Plötsligt kom pappa och Hannes!! De skulle också fika. Kul! Sen åkte pappa till jobb och jag, Hannes och mamma åkte hem. Mamma hämtade ett paket på posten. Det var bl a en present till mig! En mätsticka där jag kan sätta in massor av foton på mig. Den ska jag ha på mitt rum. Tack, snälla Maria!!

Jag hjälpte mamma att göra mellis idag. Pannkakor. Jag rörde i smeten och mamma skötte spisen. Sen åt jag och det var såååå gott! Lek med: mina nya böcker, ankan, vagnen och gunghästen. När pappa kom hem kollade jag och mamma på Bollibompa och jag stod i soffan och kastade mig över mamma. Gröt och lite mer lek innan det var dags för pyjamas och välling.
Det stämde med vädret för det har snöat massor idag. Vi har mest varit inne. Det har varit mysigt att få leka med alla mina saker. Jag har bl a varit på promenad med min gås som går i koppel, kört runt med vagnen, läst böcker, mekat i huset. När farmor ringde hjälpte jag mamma att städa på toaletten. Sen sorterade jag tvätt, eller rättare sagt jag kastade ut all tvätt från tvättkorgen och satte korgen på huvudet och sprang runt. Jag blev törstig och ville ha "dicka"., fick mjölk i ett glas. Tänkte gå in och dricka i soffan men mamma sa att jag skulle stanna i köket. Då trodde jag att hon lekte med mig så jag började springa med mjölkglaset i handen. Det skvalpade ganska mycket fast det mesta skvalpade nog ut när jag skulle klättra upp i soffan med glaset i handen! Konstigt för jag spiller ju inget när jag har pipmuggen!? Mamma var riktigt "aahhhrrr!" Först skrattade jag och trodde det ingick i leken men sen fattade jag att jag gjort något dumt. Då grät jag. Mamma förklarade för mig att jag inte fick springa med dricka i handen utan jag måste sitta fint när jag ska dricka. OK, ska försöka komma ihåg detta!

Lunch var gårdagens pasta och sås det var lika gott idag. Banan till efterrätt. Sen var jag trött! Somnade med ena foten högt upp mellan spjälorna i sängen. Vaknade lagom till mellis som blev go macka med laxmjukost på. Mums! Fast jag blev kletig på fingrarna. Fattar inte varför jag så gärna vill kleta av allt i håret?! Mamma sniffade på håret och såg förstörd ut ... isch, sa hon. Tyckte att det kliade på axeln ...eller på bröstet ... jag tog mina kletfingrar innanför tröjan och kliade. Det hela slutade med att jag fick duscha!! Kul, mamma! Sen sprang jag runt och var nakenfis. Kastade mig i soffan och gungade hästen (är det det som är barbacka??!). Det tog tid innan mamma fångade in mig och fick på mig kläder.

Shoppingdax. Vi hämtade Aja som också skulle med. När mamma letade parkeringsplats så fastnade hon helt plötsligt i en snöhög? Eller var det något annat under snön? Aja var tvungen att gå ut och knuffa. Ibland där fram och ibland där bak. Hm, konstigt vi satt fast där! Till slut så var Aja stark eller mamma fiffig med hjulen för det swoschade till och sprutade snö och vi kom loss. Guud, va pinsam mamma e då, mitt på en parkering. Fast vi såg märken i en annan hög också så nån hade nog varit fast där. Det e inte bara mamma!! Inne i affären sprang jag till roliga bilvagnarna. Aja gick med mig dit och jag hoppade in. Så vi körde in i affären. Mamma tittade på böcker och vi gick vidare. Plötsligt ville jag ha en annan bilvagn. Jag hoppade av och sa till Aja att vi skulle byta. Så det gjorde vi. Sen shoppade vi och jag satt och rattade. Det e jättekul! På parkeringen kastade jag och Aja snöboll. Kul! Jag ska nog kasta med mina kompisar på förskolan i morgon.

Innan jag gick och la mig kollade jag på Nasse. Han e så mysig. Jag satt som ett ljus med napp och i min pyjamas och mös på kokudden.
Busade med momo medan mamma åkte och handlade och packade bilen. Vi skulle åka redan idag eftersom det skulle bli världens snöväder hela måndagen. När allt var klart åkte vi ut till kyrkogården och sa hej till morfar. Han fick fin vit blomma som mamma grejat till med mjuka videkissar. På vägen hem släppte vi av momo hemma. Jag vinkade hejdå och fick en puss av momo. Sen startade vi hela långa färden hem till pappa. Jag satt och funderade och kollade ut mesta delen av resan. Sov en liten stund i början och en i slutet. Annars sjöng vi, kollade lastbilar och åt.
Vi kom sekunden före pappa, Lovisa och Hannes hem. Det blev mycket bus när vi kom in. Jag och Lovisa busade, tjoade och härjade massor. hon förstod inte vad jag sa. Hon kan inte alla nya ord jag kan!
Till kvällsmat fick jag köttfärssås, pasta och ketchup. gott! Jag åt jätteportionen. Strax efter blev det pyjamas och välling med pappa. Det var gott att sova i min säng med alla gossisarna och nya jätteelefanten som jag fick av "mina kusiner"! 
Jag passade på att sova i bilen dit. Först blygade jag mig lite men sen var det jättekul. Det blev mycket bus: jag gick i Ias inneskor det var lite svårt som när jag läde mig gå nästan. Så sprang jag och kastade mig i stora sacosäcken och skrattade massor. Jag åt Dkks choklad, en stooor bit! Sen satt jag hos Dkk i soffan. Jag fick inte mer choklad ... då tog jag en sockerbit. "Nej!", sa både Ia och mamma. När mamma såg att jag var lite gäspig så fixade Dkk Pippi på TVn. Jag tog nappen och en nalle och satte mig i soffan och mös. När jag kände mig redo för bus igen gick jag en brottningsmatch mot Dkk. Jag vann hela tiden för jag golvade honom lätt och fick t o m hjälpa honom upp igen. När vi skulle åka hem ville jag inte med. Ia tyckte min Peru-mössa var fin. Kanske hennes bebis i magen får låna den. Det gäller att starta tidigt med att fjäska in sig hos tjejerna.